|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Raczkowanie
|
Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)
Ja jestem z Sandomierza, a zaoczne mam w Krk więc kawałek mam. Dzisiaj właśnie znalazłam matę, taką do yogi, która jest dosyć giętka i mięsista ^^ i myślę, że będę po niej skakać, może nawet trochę zamortyzuje pracę stawów bo mam problem z kolanem. Ja strasznie hałasuję bo mam w domu drewnianą podłogę i dlatego.
Moja mama kupiła ładny telewizorek, któremu mogę wsadzić pendrive i odtwarza bez problemu filmy, tylko właśnie nie w .rmvb. A nie ukrywam, że wolałabym ćwiczyć z telewizorem, bo jak jest to dlaczego nie, no i na pewno lepiej widać na 50" niż na 17" :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
dzisiaj moj poczatek z cwiczeniami Fit Test wyszedl chyba nie najgorzej: 1. Switch Kicks-56 2. Power Jacks-60 3. Power Knees-80 4. Power Jumps-34 5. Globe Jumps-10 6. Suicide Jumps-13 7. Push-up Jacks-16 8. Low Plank Oblique-49 pod koniec to juz mi sie slabo nawet robilo i zwolnilem na calego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Zadomowienie
|
pierwszy fit test.
powiem Wam, że jak na 3 lata nic nie robienia (ciągłe zwolnienie na wf) to jestem nawet zadowolona, ale nie mnie oceniać ![]() 1. Switch Kicks- 77 2. Power Jacks- 53 3. Power Knees-74 4. Power Jumps- 23 5. Globe Jumps- 10 6. Suicide Jumps- 10 7. Push-up Jacks- 8 8. Low Plank Oblique- 59 teraz idę sobie wycisnąć sok z marchewki, jabłek i czerwonych buraków.
#3187 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Pierwszy tydzień za mną ![]() Widzicie efekty ? Ja powoli zauważam zmiany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Raczkowanie
|
Wczoraj miałam pierwszy dzień i jakoś poszło. Ciężko było bo człowiek nie ma siły dotrwać do końca. Nawet nie, to że boli, ale mięśnie odmawiają posłuszeństwa. Co wtedy robicie ? Ja wiedząc, że więcej pompek nie zrobię robiłam brzuszki.
Aha, i zastanawiam mnie jeszcze jedna rzecz. Czy ćwiczycie na 2 strony ? To znaczy na ft jest ćwiczenie power knees i tam mamy tylko jedno kolano (w zależności, które wybierzemy) albo na wczorajszym pylo. cardio circuit były basketball jumps i one też były robione na jedna stronę. Jak do tego podchodzicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do ćwiczeń np. power knees to robię mniej więcej połowę na lewą stronę i połowę na prawą bo zazwyczaj przy ćwiczeniach trzeba zachować równowagę stron;p co jest według mnie oczywistą oczywistością ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Koniecznie umieść tutaj foty przed i po jak skończysz cały trening ja zrobię to samo bo też sobie wcześniej pstryknęłam fotki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
No no całkiem dobry wynik jak na mało aktywny tryb życia. Ja miałam podobnie i też wydaje mi się że nie najgorzej. w poniedziałek robię drugi fit test to napiszę jakie miałam wyniki w pierwszym i drugim ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Raczkowanie
|
Właśnie staram się robić na obydwie strony.
Wczoraj miałam moving push-ups i zamiast nich robię babskie. Jak już będę miała więcej siły żeby zrobić poprawnie to będę robić, bo póki co to bez sensu, 4 pełne i kaplica (o przesuwaniu się już nawet nie mówię). Gorzej jak jest jakaś akcja w górze a później trzeb upaść szybko w pozycję do pompek (8 hop squats/8 push-ups), wtedy tak się nie da szybko na kolana. Ja oprócz I jeszcze pływam 2-3 razy w tygodniu, ale po dobrym rozciągnięciu się nie mam zakwasów, poza tym na basenie wchodzę bod bicze wodne i od razu mi lepiej ![]() Myślę poza tym nad zakupem jakiegoś shakea żeby był na 'po ćwiczeniach' czyli w sumie na kolację. |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Rozeznanie
|
A tu co tak cicho? Ja się nie odzywam bo mam dzisiaj Cardio Recovery więc mogę troszkę dychnąć....a Wy co dziewczyny robicie dziś, jak nastawienie?
#3192 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj też miałam cardio recovery, dzisiaj ostrzej. Już wiem, że nie lubię recoverów ;/ W ogóle nie lubię takich powolnych ćwiczeń, natomiast strasznie podoba mi się rozciąganie w tym, może w końcu uda mi się zrobić szpagat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Raczkowanie
|
-
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Zadomowienie
|
pola333 dzięki.
jestem po recovery, oj nóżki piekły okropnie. Dziewczyny macie zakwasy 'w piersiach'? Ja jak leżę na brzuchu, albo przypadkiem się dotknę, albo luby mnie macnie (Ci faceci ![]() jest ciężko, ale jestem bardzo zadowolona z siebie, że daję radę ![]()
#3195 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to wina pompek, po nich bolą piersi (: Miałam też taki mały dyskomfort. Ja mam dzisiaj kryzys, nabiegałam się za różnymi sprawami dzisiaj jak głupia i nie mam w ogóle siły, do tego będzie zmiana pogodny i mnie piszczele bolą, a dzisiaj pure cardio...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Zadomowienie
|
Pompeczki robię na kolanach, za słabe mam łapska jeszcze. Dobrze (albo i nie;d), że miałaś coś podobnego, nie muszę się martwić o kolejną dolegliwość.
#3197 |
Raczkowanie
|
Wiem bo mnie strasznie bolało jak raz machałam łopatą cały dzień :P Teraz tylko taki leciutki dyskomfort mam.
Ja też robię na kolanach pompki, dobrze wiedzieć że nie jestem sama. Idę robić pure cardio, a później upadnę na środku pokoju i już tam zostanę do rana - nie będzie mi się opłacało iść do łóżka bo o 5 muszę wstać :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Zadomowienie
|
powodzenia, ja pure mam jutro, będę umierała
![]() po ćwiczeniach marszuj pod prysznic na 'zimno-ciepło' i spać ![]()
#3199 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a później maxy...... DIG DEEPER dziewczynki ![]()
![]() |
#3200 |
Zadomowienie
|
jak to Shaun mówi
KOMĄ KOMĄ ![]() moja motywacja ;d
#3201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no cóż ![]()
![]() |
#3203 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny obejrzycie i posłuchajcie...dużo fajnych rad, no i hmmm on jest słodki:P
http://www.youtube.com/watch?v=KI8rA...eature=g-all-u
![]() |
#3204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widzę, że nie tylko dla mnie jest słodki ![]() w pure cardio jest kilka momentów, kiedy jest taki uroczyyyyy ;d umieram dzisiaj ![]()
![]() |
#3205 |
Raczkowanie
|
Właśnie skończyłam na dzisiaj ..... jutro wolne hurrra ...idę jutro na basenik z mężem i moim kochanym 9-miesięczniakiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich!
Nadszedl czas, zeby wziac sie za siebie, co prawda niedlugo swieta, wiele pokus ![]() ![]() Mam dodatkowa motywacje w postaci planu zafundowania sobie tatuazu na dlugosc plecow, chcialabym moc go pokazywac bez wiekszej krepacji z powodu nadmiaru tluszczyku lub boczkow. Takze od poniedzialku mam zamiar rozpoczac cwiczenia i polaczyc je z dieta south beach, choc wlasciwie nie o zrzucenie wagi mi chodzi, ale centrymetrow, oraz wyrobienie dobrych nawykow [ruchowo-zywieniowych]. Dzisiaj jezcze pozwalam sobie na szalenstwa, w postaci brzoskwin z puszki, a od poniedzialku... ciezka praca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zadomowienie
|
powodzenia
![]() ![]()
#3208 |
Raczkowanie
|
U mnie porażka dziewczyny... Będę zaczynać od początku, nie wiem kiedy. Katar mnie dopadł i czuję się jak dętka, ledwo po schodach wchodzę a co dopiero ćwiczyć
![]() ![]() Jak wydobrzeję to zabieram się za siebie. Teraz nawet basen odpada jako, że wrażliwe zatoki mam. Jak tylko wrócę do ćwiczeń dam znać, ale nie mam zamiaru się poddawać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Zadomowienie
|
Biedula... Wracaj do zdrowia, trzymam kciuki! I wracaj do nas jak najszybciej
![]() Ja zaczynam dzisiaj 2 tydzień, nadal jestem pełna zapału ![]()
#3210 | |
Raczkowanie
|
Wpadłam pochwalić się swoim Fit testem bo dzisiaj miałam drugi mianowicie oto postępy pierwszy i drugi:
1.Switch kicks 75/100 2.Power jacks 49/48 3.Power knees 81/90 4.Power jumps 46/49 5.Globe jumps 8/10 6.Suicide jumps 14/13 7.Push-up jacks 4/10 8.Low plank oblique- 44/51 Tak to sie przedstawia. Co prawda w dwóch ćwiczeniach o jedno spadłam w dół ale i tak jest ok biorąc pod uwagę, że akuracik dostałam"cieżkich dni" wczoraj i troche jestem ledwo żywa. No narazie jestem z siebie zadowolona że daję radę i nie poddaję się chociaż miałam już kryzys;p A jak tam u Was kochani? ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Kuruj się póki co i wracaj szybko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.