|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Dot.: hula - hop 4
[1=78366539b4b6f6153fe83f7 4bc8dfd6d5935c0ba_5ec707f 2bba47;22298158]Mam pytanie.. Bo tak sie zastanawiam, czy np. kręcenie 5-10 min co kilka godzin jest mniej wartosciowe niż kręcenie raz a pożądnie np godzine?
![]() ![]() ![]() ![]() kręcenie mniej niż 30 min (a w zasadzie około 50!) nie ma najmniejszego sensu, dlatego zawsze z uśmiechem kwituję to "na dzisiaj 15 min." Też mam problemy ze znalezieniem tyle czasu, dlatego kręcę po 40 min.
Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora. Kot przybity do drzwi urzędu. Poszukuję sprawcy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ah.. szkoda... Czyli jednak 40 min wiecej znaczy niż kilka kilkunasto minutowych zestawików... zmartwiłaś mnie troche... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
BAN stały
|
[1=78366539b4b6f6153fe83f7 4bc8dfd6d5935c0ba_5ec707f 2bba47;22300951]ah.. szkoda... Czyli jednak 40 min wiecej znaczy niż kilka kilkunasto minutowych zestawików... zmartwiłaś mnie troche...
![]() ![]() ![]() mam taki sam cel co Ty: 55kg polecam z kulkami anionowymi, ja mam już od roku i jestem bardzo zadowolona!! |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Otwierał drzwi, przepuszczał ją przodem, a wówczas lekko ocierała się o niego ramieniem i żyła tym do końca dnia. Albo podawała mu szklankę herbaty i czubkami palców - przypadkowo? - dotykała jego palców, po czym rozmyślała o tym przez całą noc. Do następnego spotkania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A ja sobie dosypałam groch do mojego kółeczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Wtajemniczenie
|
[1=78366539b4b6f6153fe83f7 4bc8dfd6d5935c0ba_5ec707f 2bba47;22312285]8 cm!!
![]() ![]() A ja sobie dosypałam groch do mojego kółeczka ![]() Kg spadły, i to niestety, bo wcale nie chciałam się odchudzać (ważyłam 52kg, wg mnie w sam raz). Ale przynajmniej w talii mam prawie wymarzoną ilość cm ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- A co do Twojego pytania, to myślę że wystarczy Ci na początku takie półkilogramowe. Ja kręcę 600 gramami ![]()
Otwierał drzwi, przepuszczał ją przodem, a wówczas lekko ocierała się o niego ramieniem i żyła tym do końca dnia. Albo podawała mu szklankę herbaty i czubkami palców - przypadkowo? - dotykała jego palców, po czym rozmyślała o tym przez całą noc. Do następnego spotkania... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Niestety w tym tygodniu misałam sobie odpuścić hulanie, bo sie pochorowałam. Ehh. Jescze cherlam, ale mam nadzieje, że jutro bede mogła wrócić do hulania ![]() madeira ![]() ![]()
#339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
Hej,
kupiłam kilka dni temu HH w zwykłym sklepie, takie 90cm, plastikowe. Okazało się, że jest strasznie lekkie i nie da się nim kręcić. Czy można je bezpiecznie dociążyć? Rozpięłam moje HH i wlałam do niego wody, potem złączyłam i zakleiłam taśmą - kręciło się super, pierwszego dnia kręciłam aż 20 minut (po 10 minut w każdą stronę). Ale okazało się, że HH przecieka w miejscu łączenia (mimo sporej warstwy taśmy), a parę dni później "otworzyło" się podczas kręcenia i cała woda wylała się na pokój - wszystko mokre! Patent z wodą nie zdał egzaminu. Próbowałam wypełnić ryżem, ale strasznie hałasowało przy kręceniu. Czym Wy wypełniacie? Przymierzam się do zakupu sportowego HH, ale ono trochę kosztuje a teraz mam dużo wydatków, więc przez najbliższe tygodnie chciałabym ćwiczyć z tym zwykłym HH, które mam. Tego z wypustkami nie chcę - słyszałam kiepskie opinie, że powoduje pokaźne siniaki, opuchliznę i inne nieprzyjemności.
#341 |
Przyczajenie
|
Co do pytania o rodzaj hula hop - wyczytałam, że wbrew pozorom, najlepsze jest to najzwyklejsze, lekkie, ponieważ trzeba się bardziej namęczyć, aby wprawić je w ruch. To wydawałoby się całkiem sensowne, w końcu chodzi tu przede wszystkim o pracę mięśni brzucha, a te będą w tym wypadku bardziej zaangażowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Przyczajenie
|
Po tym jak przeczytałam, że krecenie po 15 minut nie ma sensu to chyba sobie odpuszczę... bo do kręcenia po 50min to brak mi mobilizacji, więc nie licząc na jakieś efekty będę kręcić dla rozrywki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
NIE!! Nie poddawaj się!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A w sumie to dziwne że od zwykłego kółka masz siniaki.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Wtajemniczenie
|
Moje 600g.
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
a ja czekam na to moje hula hop z 2 rzedami wypustek, zobaczymy co to za cudo bedzie
![]()
#347 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
40min przy serialu i -1cm od początku kręcenia co parę dni póki co
![]() Madeira, gratuluję wyniku! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Może dzisiaj pokręcę sobie tak jeszcze z 30-40 min ogladając odcinek jakiegos serialu. Tak zamiast kolacji
![]() Zastanawiam się tez nad twisterem, ale wyjątkowo nie przypadło mi do gustu to urządzenie. Może hh wystarczy, żeby wyrzeźbić tą partię... W ogóle, to jestem z siebie dumna. Dzisiaj wieczorem patrzyłam jak mój chłopak siedzacy obok mnie pochłania kubełek z kawałkami kurczaka w KFC i frytki, wszystko za dwie osoby, popijając colą. Ja nie tknęłam nawet jednej frytki, co w przeszłości jeszcze mi się nie zdarzyło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
buuu ja na razie nie kręcę
![]() ![]()
#353 |
Raczkowanie
|
Madeira, dzięki
![]() ![]() 40 minut przed chwilą, chociaż nie miałam ani siły, ani chęci, ani ochoty ani nastroju. No ale obiecałam coś sobie więc planuję wytrwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny polecam pić herbatę zieloną, taką sypaną
![]() Dla tych co by chciały stracić trochę z brzuszka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
mam październikowe postanowienie - będę kręcić codziennie przez jakieś 30 minut. strasznie mnie to nudzi, zaraz pobawię się tym przy 'Rozmowach w toku', może jakoś mi zleci.
kupiłam swoje hula-hop już dawno (dziecięce, 85-90 cm, nie pamiętam dokładnie), obciążyłam ryżem, nauczyłam się kręcić w jedną stronę i zrezygnowałam. ![]() ![]()
#357 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, ja właśnie słyszałam o sypanej, ale myślę że taka 'torebkowa' też pomoże
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Rozeznanie
|
Witam.
chyba jutro muze skoczyc do zabawkowego po hula hop i tez bede krecila skoro daje takie rezultaty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Zabawkowe hula hop jest do niczego, ja na dniach biorę się za zrobienie nowego HH, które mam nadzieję będzie lepsze.
Ad zielonej herbaty - to, co jest w torebkach zazwyczaj nie ma wiele wspólnego z ZIELONĄ HERBATĄ. To w większości są herbaty bardzo niskiej jakości, często "zmiotki" czyli to, co zostaje po produkcji herbat wysokogatunkowych, co można "zmieść" (dosłownie lub w przenośni) i wsypać do torebeczek. Najlepiej kupić herbatę w herbaciarni, na wagę - jest droga, ale na pewno wyższej jakości. Im droższa herbata, tym smak, kolor i działanie prozdrowotne lepsze. I rzeczywiście widać, że jest to herbata - to są suszone liście, a nie miałki proszek, który jest w torebkach (jeśli ktoś uważa, że duże fragmenty liści są w piramidkach Liptona, to zachęcam do zakupu herbaty na wagę i porównania ![]() Ja aktualnie pijam herbatę białą i żółtą (na wagę, z herbaciarni), to chyba najlepsze odmiany herbat, są naprawdę wysokiej jakości - po zalaniu wodą suszone listki są naprawdę duże, aż byłam zdziwiona. No i ten smak ![]()
Edytowane przez ulpu Czas edycji: 2010-10-01 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.