|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Raczkowanie
|
Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)
Waga może wzrosnąć bo mięśnie ważą więcej niż tłuszcz
![]() Mam przykład na sobie... Co prawda insanity nie trwa długo, ale z chodakowską chudłam w ekspresowym tempie, czasem mi schodziła 0.5/dzień przy jedzeniu 1300kcal. Teraz jem 1700/1800 ze względu na to, że insanity więcej energii pobiera i waga mi się nie rusza. I ciało będzie wyglądało lepiej, waga tego nie odzwierciedla ![]()
#3812 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
I przede wszystkim: super, że już jesteś z nami Determined!!! Brakowało tu Ciebie! Twarda sztuka z Ciebie, wierzę, że przy takim zacięciu błyskawicznie wrócisz do formy.. by potem znów popchnąć ją do przodu! Jak odzyskać radość? Poczekaj.. wróci sama ![]() Jestem po drugim fit teście... strasznie się go bałam! Tak jak poprzednio - między ćwiczeniami robiłam przerwę ciut dłuższą niż oni - około 2 minut - do uspokojenia oddechu... i wyniki są następujące: Switch Kicks 112/132 (podzielic przez 2 wg uznania ![]() Power Jacks 57/68 Power Knees 115/124 Power Jumps 42/50 Globe Jumps 11/14 Suicide Jumps 26/25 Push-Up Jacks 12/26 Low Plank Oblique 68/86 Najbardziej jestem szczęśliwa z push - upów - były lepsze technicznie (choć do doskonałości im daleko) i nie wycisnęły ze mnie siódmych potów ![]() Co więcej? Fit test okazał się znacznie mniej męczący niż za pierwszym razem.. dlatego potem włączyłam sobie jeszcze 16 minut brzuchów z P90X ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |||
BAN stały
|
![]() dziś u mnie pure cardio + cardio abs ![]() ![]() niech ta zima sie już skończy!! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() można to gdzies wyliczyć ile kalorii musimy jesc dziennie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Krok pierwszy: dla kobiet: 655 + (4.35 x waga w funtach) + (4.7 x wzrost w calach) - (4.7 x wiek w latach) Krok drugi: wynik pomnożyć przez współczynnik aktywności (dla insanity proponują 1.55 lub 1.7) Krok trzeci: Wynik, który otrzymacie to zapotrzebowanie kaloryczne uwzględniające Wasz trening, dzięki któremu utrzymacie swoją masę ciała. Jeśli chcecie chudnąć, odejmijcie 500 kcal dziennie, jeśli utrzymać - jedzcie tyle, ile wskazuje wynik, jeśli przytyć - 200 - 300 kcal więcej. Edytowane przez malinois Czas edycji: 2013-01-23 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3815 |
Raczkowanie
|
popolqa - Ja do swojego zapotrzebowania dochodziłam metodą prób i błędów
![]() ![]() ![]()
#3816 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() wyszło mi 1800kcal na schudnięcie to do tej pory jadłam jakoś 1300kcal ![]() tylko nie wiem czy kg w moim przypadku to dobry wyznacznik bo jakieś dwa lata temu byłam u fizjoterapeuty na badania i powiedział mi że mam dość masywną budowę kości i żebym sie swoja waga nie sugerowała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Raczkowanie
|
Witajcie trzeci dzień za mną, dziś było chyba trudniej, ale nie odpuściłam. Wyjątkowo bolały mnie łydki i kolana (troszkę- już zakupiłam sobie glukozaminę).
Dziś zrobiłam sobie zdjęcia porównawcze, a co tam pochwalę się. Kolejne zrobię po Insanity. http://img152.imageshack.us/img152/2904/rezultaty3.png http://img5.imageshack.us/img5/2917/rezultaty4.png wiem troszkę mała, ale widać co trzeba :p
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
Już znalazłam fote o którą mi chodziło.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie dziś idzie 4.tydzień, mało mam motywacji ale ćwiczę i się nie daję ![]()
![]() |
#3820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaczęłam od P90x, ale tylko dwa tygodnie, później Mel B. i ostatni miesiąc Ewa Chodakowska.
![]() |
#3821 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich. Dziś mój 10 dzień z Insanity. Zrobię popołudniu bo chyba rozkłada mnie choróbsko,jeszcze nie wylazłam z wyra:/
Moje obserwacje: bardziej spłaszczony brzuch ( a wierzcie mi-mam sporą nadwagę) -wydaje mi się,że ramiona mi urosły :/ albo rękawki w bluzce się skurczyły ![]() - rzeczywiście bolą stawy,mnie w prawym kolanie szczególnie.Bolały mnie na początku łydki ale po paru dniach przeszło -środkowa część pleców to masakra,bardzo je odczuwam jak się położę albo wstanę nie tak -zwiększyłam siłę swoich mięśni,pompki idą o wiele lepiej,pajacyki (których szczerze nienawidzę bo mam duże cycki i przy tym skakaniu zwyczajnie mnie bolą) też jakoś lżej,w ogóle wszystkiego się więcej i lepiej robi -ktoś pisał,że lubi Pure Cardio....ja nie znoszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 |
Raczkowanie
|
ja mam zakwasy na plecach i rekach i nogach
![]() ![]() ![]() w zwiazku z tym łapy mogą się rozwinąć ![]() chce juz skonczyc to i te efekty ![]()
#3823 |
Zakorzenienie
|
Ale dobrze że trafiłam na ten wątek!
Ja od dziś zaczynam na nowo. Ostatnio zaczęłam ale potem miałam takie zalatane dni, że nic nie robiłam. Dziś mam fit test nr 1 napiszę moje wyniki, będą katastrofalne! Moja kondycja jest okropna (pomimo, że co wtorki ślicznie trenuję) Jestem pełna nadziei, bo chcę zgubić 7kg (niestety od lipca tyle przytyłam), co za tym idzie usunąć cellulit, umięśnić się... Kiedyś taki śliczny brzuszek miałam a teraz co?! No i po każdym programie 10min rozciągania do szpagatu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Raczkowanie
|
ja też się cieszę że znalazłam ten wątek
![]() dziś miałam swój pierwszy fit test ale wytrzymałam tylko do 5 ćwiczenia :/ i padłam... z racji tego że mam 3 miesięcznego synka ![]() ![]() póki co jedyne co mogę stwierdzić że po ciąży jestem jakoś bardziej rozciągliwa i bardziej elastyczna ![]() Edytowane przez karolina_85 Czas edycji: 2013-01-23 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | ||
Rzabbocop
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3826 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale jesli boisz sie o przeholowanie bo cięciu to może zacznij budować kondycje z lżejszym programem bo każdy trening jest cięższy i bardziej wyczerpujący niz fit test |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
hej laseczki!
![]() probowalam sie dzisiaj przebic przez Plyometric Cardio Circuit i uhuhu, nie dalo sie ![]() ![]() ![]() tak sie zastanawiam.. osoby z nadwaga szybciej chudna? jest wieksza szansa, ze uda sie zgubic wieksze centymetry przed momentem w ktorym zaczna robic sie wieksze miesnie? beznadziejnie to napisalam, ale rozumiecie o co mi chodzi? ![]() jak wasze dzisiejsze cwiczenia? ![]()
#3828 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Długo się "robi" mięśnie, kobietą nie grożą strasznie umięśnione uda. Przyrost mięśni to kwestia wielu miesięcy i to głównie ćwiczeń siłowych. Tak mówi mój mąż "specjalista" w tej kwestii ![]()
![]() |
#3829 |
Zakorzenienie
|
uff.. to mi lepiej.. bo ktos pisal (juz zglupialam czy tu czy gdzie indziej
![]() ![]() podziekuj mezowi specjaliscie za informacje ![]()
![]() |
#3830 |
Zadomowienie
|
6 dzień za mną
![]() ![]()
#3831 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zakorzenienie
|
ooo, dziekuję
![]()
#3833 |
Raczkowanie
|
Cześć kochani,niestety osobiście nie mam się czym pochwalić.Wczoraj robiłam pierwszy fit i juz prosilam o wsparcie w razie braku motywacji itd,dzis zrobilam 25 min pierwszego treningu i tyle,nie moge wiecej :-( Jak wytrzymujecie te cały trening?Wiem,że mam bardzo słabą kondycję i 20 kg więcej niż powinnam ale nie wydaje mi sie,że to normalne.Poważnie dłużej nie dało sie i tyle.Czy radzicie odłożyć Insanity i przygotować się z jakąś inna płytką a potem wrócić? czy dać sobie więcej czasu bo może po kilku dniach jakoś zaczne przyzwyczajać do wysiłku i uda mi sie ćwiczyć przez pełene nagranie? Miał ktośtaki problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3834 |
Zakorzenienie
|
podobało mi się wczorajsze cardio recovery
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zatem: tyłek w troki i do roboty!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Troszkę odbiegając-co po Insanity?Myślałam,że porobię Chodakowską,ale irytuje mnie jej przesłodzona osoba i ten lans na FB.Wymyśliłam sobie Jillian Michaels. Ona daje ostro czadu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Raczkowanie
|
ja chcialam zaczac x90p ale tam potrzebny jest sprzet ktorego nie mam
![]()
#3837 |
Raczkowanie
|
No właśnie obejrzałam filmik z jakichś cwiczeń p90x i rzeczywiście laska podciąga sie tam na drążku i robi inne dziwne rzeczy,do których ja w moim małym mieszkanku nie mam warunków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3838 |
Wtajemniczenie
|
ja po insanity mam w planach p90x - jeszcze mam 5 tygodni insanity więc mam czas nabyć sprzęt
![]() ![]() ![]()
#3839 |
Raczkowanie
|
a ja jeszcze 3 tyg i mysle o hip- hop abs pozniej. px90 tez rozwazam...ale nie boicie sie ze te treningi nie beda tak intensywne jak insanity i bedziemy tyc???
#3840 |
Raczkowanie
|
nie przytyjemy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja juz skonczylam odchudzanie, ale buduje miesnie ![]() i jak skoncze insanity...(5 dzien ![]() ![]() ![]() pure cardio mnie...zniszczylo ![]() ![]()
![]() Edytowane przez wiciana Czas edycji: 2013-01-24 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.