|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Rozeznanie
|
Dot.: hula - hop 4
dzisiaj kręciłam 40 min.
nie wiem już, czy wydłuzać czas czy obciążyć nareszcie kółko, bo moje mięśnie potrzebują już dodatkowych bodźców :P
Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora. Kot przybity do drzwi urzędu. Poszukuję sprawcy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Witam, dzisiaj koło już coraz lepiej trzymało się mojego ciała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Rozeznanie
|
przecież nikt nie pisał, że kółko nie spada. Ja co 4 min . zmieniam piosenkę, więc...
![]()
Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora. Kot przybity do drzwi urzędu. Poszukuję sprawcy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
nareszcie jakaś pozytywna odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
ja kręciłam codziennie po 30-40 minut i sobie paskudnego krwiaka zrobiłam. krwistoczerwony, miejscami purpurowy... czekam aż mi to zniknie i będę oczywiście dalej kręciła, ale z jakimś pasem na biodrach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
a ja wciąż czekam, aż koleżanka pożyczy mi twister... chcę sprawdzić, co więcej daje, szkoda mi wydawać kasę na twister, jeśli jest bezużyteczny.
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w domu stepper, kiedyś przez cały tydzień dreptałam, rezultat był rewelacyjny jak na jeden tydz. no ale przestałam z powodu choroby, potem była druga ciąża więc nie mogłam i jakoś teraz zabrać się nie mogę za to. A dreptałam tydzień po pół godziny dziennie i było kilo mniej i nogi zaczęły się robić smukłe i takie zgrabne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Też mam stepper (skrętny), ćwiczę na nim już od jakiegoś czasu, regularnie i po 20-25 minut i też widzę bardzo fajne efekty
![]() A jeśli chodzi o hh - opanowałam kręcenie do tego stopnia, że mogę kręcić 10 minut bez poprawiania koła i obracać się oraz chodzić z kołem (na ile mi pozwala miejsce ![]() ![]() No i już po kilku dniach zauważyłam, że łapię się na bezwiednym wciąganiu brzucha - kiedy kręcę, bardzo mocno wciągam brzuch i napinam mięśnie i myślę, że to przez to ![]()
#399 |
Wtajemniczenie
|
Mowicie ze stepper dobry na nogi?
![]() ![]() dzisiaj pol godzinki hh ![]() ![]() mi kolo spada zaledwie po kilku sekundach, za nic nie moge sie nauczyc tym krecic mimo ze trwa to juz tyle czasu ![]()
#400 |
Rozeznanie
|
a ile taki stepper kosztuje? Przydałoby mi się coś na uda, tylko że mnie zależy na osiągnięciu efektu chudej kitki ;p mięśnie nieporządane w tym obszarze...
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Taki stepper ze średniej półki to wydatek rzędu 200-250zł. Jeśli chciałabyś coś naprawdę dobrego - to KETTLER od 400zł w górę. Nie polecałabym kupować na Allegro, bo w większości to sprzęt kiepskiej jakości - osobiście wolałabym dołożyć 50zł i zobaczyć, przetestować, co kupuję i móc to reklamować w sklepie w pobliżu zamiast bawić się w wysyłki. Niestety specyfika steppera wiąże się z pewną usterkowością, więc trzeba się liczyć z ewentualnym wypadem do serwisu
![]() Jeśli chodzi o mięśnie - nie rozbudowuje znacząco tkanki mięśniowej w taki sposób, jak większości się wydaje - czyli czysto wizualnie. Od steppera nie przybędzie Ci widocznych cm w udach czy łydkach. Po prostu mięśnie się zarysują, a nogi będa jędrniejsze, "twardsze". Nie wydaje mi się, że stepper to sposób na uzyskanie nóżek jak patyczki. To raczej nie ten rodzaj ćwiczeń ![]()
#402 |
Zakorzenienie
|
U mnie stepper wygładził nogi z tłuszczyku i zrobiły się zgrabniejsze. Chyba znowu muszę wrócić do niego, a hh coraz bardziej mi się podoba
![]() idę kręcić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
a masz jakąś radę na nogi jak patyczki? :-> strasznie cięzko takie uzyskać, chyba nie mam naturalnych predyspozycji, zawsze za dużo mięśni mi "wychodzi"
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
A co jest apetycznego, ładnego i atrakcyjnego w nogach jak patyczki, gdzie ciężko rozróżnić, gdzie udo a gdzie łydka?
![]()
#405 |
Zakorzenienie
|
Nogi jak patyczki są mało seksowne, kobieta musi mieć trochę ciałka
![]() Ale może na naszym forum są jacyś eksperci w tej sprawie i doradzą Ci lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Rozeznanie
|
kurde, no mnie się takie nogi podobają ;p no wiem, zboczony gust. Domyślam się, że na efekty trzeba długo czekać. Na basen chodzę na razie tylko raz w tygodniu, ale pływam żabką (nie wiem, czy to dobrze). Zabieram się za pilates na nogi.
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Wtajemniczenie
|
w niektorych aptekach zbiera sie punkty a potem mozna je na cos wymienic. Ostatnio jak przegladalam gazetke to byl tam wlasnie stepper do wymiany za punkty
![]() ![]() ![]()
#408 |
Zakorzenienie
|
Mój stepper jest taki za punkty z cpn-u i swoje robi, z tym że te steppery mają mały udźwig bo tylko do 100 kg i przy takim obciążeniu może linka się urwać - pisze konkretnie o tym modelu co ja mam: http://allegro.pl/stepper-prosty-z-l...248827626.html i muszę przyznać że go nie polecam, ale mimo wszystko swoją funkcje spełnia i może byłby nadal dobry gdyby nie to że każdy ze znajomych próbował ćwiczyć na nim i urwała się linka
![]() ![]() Trzymajcie się i ćwiczcie - pozdrawiam i miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Wtajemniczenie
|
o stepperze: Wystarczy 20-45 minut ćwiczeń 3-4 razy w tygodniu, aby prawie w mgnieniu oka zacząć zauważać spadek tkanki tłuszczowej i poprawę formy.
Prawda to?? ![]()
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
W jakimś sensie prawda
![]() Ale to chyba wątek o hula hop, a nie o stepperach ![]()
Edytowane przez ulpu Czas edycji: 2010-10-10 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Wtajemniczenie
|
To chyba sie pokusze o ten stepper, moze jakos uda sie go zalatwic
![]() ![]() a wiec do do hula-hop to za chwilke zjem kawalej ciasta i pokrece pol godzinki ![]() ![]()
#412 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny <3.
zaczynam znów kręcić, bo troszeczke się opuściłam, a po ostatnich efektach mobilizacja jest ;D jak myślicie, jeśli założe pas neoprenowy na czas kręcenia i na to koszulke to będą lepsze efekty? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że w kręceniu hh najważniejsza jest systematyczność, aby zobaczyć jakieś wyniki. Co prawda brzuch mam mniej wydęty, ale centymetrowo nie zauważyłam jakieś znaczącej zmiany, dlatego chce zwykłe zabawkowe kółko zamienić na takie wypustakami. Proszę doradźcie, które:
1.http://allegro.pl/kolo-hula-hop-hull...4.html#gallery 2.http://allegro.pl/hula-hop-masujacy-...249660057.html 3.http://allegro.pl/hula-hop-jpl-anion...261561581.html
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Jak kupisz sobie ten z pasem to przynajmniej siniaków nie będziesz miała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
Ona wszystkie są właściwie takie same
![]() Koło powinno być duże, jak staniesz prosto i postawisz koło przed sobą, to powinno sięgać pępka lub nieco wyżej. Zmierz odległość od podłogi do pępka i kup koło o podobnej średnicy - będzie Ci się dobrze kręcić. Dobrze, jeśli koło waży 0,5 kg lub nieco więcej, wtedy dobrze się kręci i lepiej pracują mięśnie. Nie szalałabym z kołem o wadze 1,5 czy 1,8 kg, koło czasem jednak spada, nie jest fajnie, gdy spadnie na stopy... Jeśli chodzi o wypustki - są zwolennicy i przeciwnicy. Dla mnie to zbędny bajer i dosłownie koło tortur, nie wierzę w działanie takich wypustek (a tych z jonami - już w ogóle), więc kręcę "gładkim" kołem i też jest okej. W kręceniu chodzi o pracę mięśni, ich stałe napięcie i płynny ruch, a nie o magiczne działanie jonów czegoś-tam ![]()
#416 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Rozeznanie
|
meldunek na dziś: odstawiam na razie kółko, zabrałam sie za twister. Dzisiaj 35 min., ale od razu mogę powiedzieć, że wolę hula hop.
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Pochwal się efektami po tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
Panna kinia - ja nie umiałam kręcić zwykłym hula hop, więc teraz mam coś, co na allegro nazywają "sportowe hula hop" - kręci się super i można się nieźle spocić
![]() Potrafię już kręcić 20 minut w jedną stronę bez poprawiania koła ![]()
#420 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.