|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Raczkowanie
|
Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)
Anielllka ok dziś wieczorkiem napiszę jak było
widzę że coraz więcej z Was zastanawia sie co po insanity... i ciągnie Was do p90x w sumie nie chciałam mówić poki nie zaczne, no ale powiem, znaczy - napiszę ![]() tak naprawdę często napotykałam na "męskie" watki na ten temat, ale budowę ciała dopasowywałam do siebie i często taki ludziom jak ja w sensie budowy doradzano p90x w sumie insanity to głównie cardio, a tak szczerze to oprócz wzmocnienia ogólnego i nabrania kondycji to ja bardzo chciałam nabrać równiez mocy, pary w łapkach i nie tylko... z że prawda jest taka ze ja nie bardzo mam co zrzucać (w sensie tłuszczyku), przy mojej wadze na wzrost, doradzono mi ostatnio żebym wstrzymała insanity i zaczęla jednak p90x... bo to co chcę osiągnąć to jednak bardziej p90x a nie inasanity... i tak jak mi to madra osoba doradziła która przeszła i jedno i drugie, zacząć tydzień p90x i zobaczyc co mi bardziej odpowiada... jeśli po tygodniu stwierdze że p90x kompletnie mi nie lezy to żebym wróciła do insanity i tak mam zamiar zrobić dziś 5 dzien u mnie inasanity (nie szłam od pon.), tak więc wykończę insanity 1 tydzień planowo jutro, a potem rest do poniedziałku a od poniedziałku ostra walka z p90x ![]() coś jednak sądzę, przeglądając treningi p90x, że przy nim zostane i nie wróce, poki nie skończe, do insanity... choć nie chcę Was opuszczać bo mi tu dobrze ![]() ![]() bo mimo że na wizażu jest watek p90x ale strasznie jakoś martwy.... (chyba czas go bedzie rozruszać ![]() ![]() od przyszłego tygodnia tez zakladam dokładny dziennik treningów, diety, miar i sweet foci ![]() zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() p.s. nie wiem, naprade nie wiem dokładnie, mimo przeglądania watków zanim wzięłam się do insanity co tak naprawdę nakłoniło mnie bardziej do niego a nie do p90x... bo od samego poczatku, teraz jestem o tym przekonana, powinno byc inaczej
no pain no gain Edytowane przez palmer Czas edycji: 2013-02-06 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Cardio Recovery
![]() ![]() Edytowane przez Bellitudoo Czas edycji: 2013-02-06 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o P90X tylko dlatego poszło na drugie miejsce bo potrzebne są pewne sprzęty ![]() ![]() Także kochana koniecznie napisz mi jak wyglada ten trening bo umieram z ciekawości ![]()
![]() |
#4294 |
Wtajemniczenie
|
palmer zaglądaj często do nas i opisuj treningi i wyniki oczywiście też
![]() ![]() ja długo się wahałam między tylki programami, zdecydowałam się na Insanity bo jest krótsze i nie potrzebuję do tego żadnego sprzętu, później w planach był p90x. Miał to być dla mnie taki test że jak skończę Insanity to zainwestuję w p90x i dam radę też go skończyć i kasa wydana na sprzęt nie pójdzie na marne... teraz myślę o czymś podobnym do p90x, żeby miało 30 dni a od maja zacząc 3miesiące p90x i skończyć w lipcu. Ale za dwa tygodnie zacznę zamawiać sprzęt i to ma być dla mnie nagroda, że wytrwałam, dałam radę i mogę zacząć inny program. Co do efektów to ja jestem zadowolona ![]() ![]()
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4296 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do skompletowania sprzetu, to prawda jest taka że niby pisze ekspander (który dla mnie jest za drogi póki co, taki porzadny) i np. uchwyty do pompek i pare kg różbnych hantli ale prawda jest taka że ekspander używają tam wymiennie z drążkiem i hantlami, właściwie co robisz na drążku możesz robic na ekspanderze, co z hantlami to też możesz robić na ekspanderze - przynjamniej na poczętku ![]() co do drązka, to rozporowy nie jest drogi, ja mam w domciu taki za 40zl i jest jak najbardziej ok ![]() a jeśli o hantle chodzi to też, na allegro chodzą tanio np.http://allegro.pl/hantle-2-x-3-kg-mo...999318683.html czyli jedna para po 30 zeta, żeliwnych nie ma w moim przypadku na razie co kupować (te sa droższe) myślę póki co takie po 2 i 4 kg wystarczą, podobno jesczze 6 kg muszę zakupić ale te na razie mi wystarcza bo jak je do ręki biorę to czuję że na więcej na razie pozwolić sobie nie będe mogła bo po prostu nie dam rady ![]() moje hantelki które zakupiłam ostatnio to neoprenowe firmy visionone dałam 27 zł za sztukę, ale spokojnie można znaleźć hantle za 30 zł za parę http://www.visionone.pl/content.php?ContentId=155 kolorki mi sie podobały ... ![]()
![]() |
#4297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja kupuje na ebay bo nie mieszkam w PL ale muszę dowiedzieć się co i jak z expanderami jaki wybrać bo jestem zielona w tym temacie ![]()
![]() |
#4298 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
http://p90x.com.pl/index.php/p90x/20...rzet-potrzebny z tego co potrzebne ja mam hantle (kobietki 2,4,6 kg, faceci odpowiednio wiecej, ale można podobno nawet zaczać od 1,5kg, zależy kto z czym dobrze się czuje) 2kg x2 4kg x2 i drążek rozporowy uchwyty do pompek - brak, ale te przydadzą się poxniej jak bede umiała dobrze normalne pompki robić, bo z uchwytami to popmki są pogłębione (notabene uchwyty kosztuja nawet parenascie złotych, wiem sprawdzałam ) ekspander - brak, ale tak jak mówiłam jak ogladałam filmy p90x to tam jedna osoba na ekspanderze robi to co inna na drażku... (ekspandera co i jak nie ogarniami póki co nie mam czasu żeby to zrobic więc nie kupuje bo to wiekszy wydatek, a tam trzeba wiedzieć jak to z tymi obciazeniami a nie chcę żeby bezczynnie lezał) mata - brak, ja mam dywan i jakoś rade daje, ale chyba niedłygo ją kupie kostka do jogi - tez jeszcze brak, ale że tania to tez niedługo kupie z takim oto sprzetem zaczynam jeszcze jedna stronka laseczki która to ogarnęła i ją wciągnelo, moim zdaniem warto przeczytać i sie zapoznać http://malywielkiswiatewla.wordpress.com/ ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() jak pisałam mi to spokojnie póki co styknie 2,4,6 kg ![]()
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Wszystko już sprawdziłam ceny nie są super wysokie więc w poniedziałek zamawiam już pierwszy sprzęt
![]()
#4300 |
Raczkowanie
|
i tak trzymaj
![]()
#4301 |
Raczkowanie
|
No widzę kobietki się za ciężki sprzęt zabierają
![]() Powodzenia wam życzę i dajcie znać jakie wyniki daje to cudo ![]() Insanity odrobinkę mi się nudzi (bo znam już ćwiczenia) ale mimo wszystko daje wycisk i daje efekty,nie potrzeba sprzętu,nie potrzeba specjalnie dużo miejsca (kawałek podłogi i buty i można ćwiczyć ). Jakimś cudem powiedziałam tż i przyjaciółce,że zrobie Insanity 2 razy a dopiero potem zabiorę się za coś innego(więc chcę czy nie chcę tak zrobie).Zastanawiałam się nad Turbo Fire http://www.youtube.com/watch?v=oRGTuvoEgdA ,Insanity Asylum a na koniec coś łatwiejszego http://www.youtube.com/watch?v=vwEhu8P_n6k ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chce się coś osiągnąć to trzeba zainwestować w sprzęt a ja mam sprecyzowane cele ![]()
![]() |
#4303 |
Raczkowanie
|
Anielllka tak powtarzam pierwszy miesiąc ale mam jeszcze cztery dni do recovery week. a później maksy
![]() Palmer dawaj znać jak z P90X bo też się przymierzam, ale z siostrą ugadałam się, że najpierw dwa razy Insanity przelecimy więc mam jeszcze trzy miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do recovery week, taaak nudny okrutnie, ale ktoś tutaj pisał że zamienił balance na Upper body...... , sama zobaczę jak będę robić. Ok spadam znów na dłużej, bo już 30 min straciłam na nadrobienie w wątku, a tu jeszcze resistance do zrobienia, ogarnąć chałupkę bo dopiero po pracy wpadłam, a i z okazji tłustego zgrzeszę dzisiaj okrutnie z dwoma piwkami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
Jo!
![]() Ja dziś po pure cardio&cardio abs!!! nie przepadam za pure cardio! abs super! Też bym chciała po Insanity zrobić coś!...ale jeszcze nie wiem co, bo nie wiem jak zmieni się moje ciało! P90X kusi mnie bardzo i też się zastanawiałam nad tymi dwoma treningami wygrało Insanity bo jak dla większości łatwiej było zacząć gdyż nie trzeba sprzętu...i miałam wrażenie, że zgubię tłuszczyk bardziej przy Cardio niż siłowych, których więcej jest w P90X...a jak już go stracę to wezmę się za kompletowanie sprzętu??? CharlizeeCo to za trening ta Zuźka!
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4306 |
Rozeznanie
|
kurcze ja też już myślę co po insanity i chyba jedyne co by mnie max zmęczyło to P90X..ale nie chce tego robic ze wzg na przyrządy no i jakoś do końca nie chce mieć aż takich mięsni...jedynie na czym mi zalezy to mięsnie na brzuchu i on sam płaski:P aczkolwiek moż zrobie sobie jakiś light po insanity, żeby odsapnąć..tym bardziej że praktycznie dzień w dzień mam coś po pracy +cwiczenia i to trochę męczy, a czy oprócz Zuzki i P90x jest warte ćwiczenia??
co myslicie w ogóle o jilian??? jak jest jj poziom? któraś wie?
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest jeszcze hip hop abs albo brasilian butt lift ja jednak jestem zdecydowana na p90x bo ja chce mieć rzeźbę ;-)
![]() |
#4308 |
Raczkowanie
|
Jestem po Fit Test & Max Interval Circuit . . . nie wiem czy dam radę zmordować ten drugi miesiąc. Ten trening doprowadził mnie na skraj wyczerpania, po rozgrzewce chciało mi się płakać - nie kończyłam wszystkich ćwiczeń... dramat.
Czy wy też tak miałyście - czy to tylko ten jeden jest taki hardkorowy czy wszystkie Maxy...? |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Anielllka;39083683]
![]() ![]() ![]() Pamiętam, że jak zaczynałam też miałam tak - może trochę mniej, ale dziś to szok po prostu. Ale nie mogę tego przerwać, bo wiem że już nigdy nie uda mi się zrobić insanity. To sprawa chyba honoru ;p A fit test poszedł mi gorzej niż poprzedni... Aniellka myślisz ze moze to byc kwestia tego, że akurat dzis skonczyl mi sie therm line i mialam mniej enrgii i powera? Podnioslas mnie na duchu troche... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kończe własnie 2 tydzien maxow ![]() ![]() Chciałabym jakiegoś nowego kopa energii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
w sumie ćwiczenia jak ćwiczenia, tak napradę wydaje mi się że po insanity i tego typu treningach, wszystkie pozostałe to jakiś powolne i lekkie ![]() no oprocz zuzki, jej treningi podobaja mi sie ja bym po insanity proponowala i. asylum ![]() ale w sumie moze nie powinnam sie wypowiadać bo za mną dopiero 5 dzień insanity ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
bo ja to strasznie słabiutka jestem, ale chcę sie wyrobić i ciałko też tak ładnie wyrzeźbić coby mięśnie ładnie widac było boshe....jak mi sie to podoba............ ![]()
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4314 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki ![]() zaczynam od dziś ![]()
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Zobaczysz jak po 2-3 tyg będziesz leciała z pompkami ;-) aż miło ;-)
Nie jest łatwo ale warto ![]()
#4316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie tak się znudziło w pierwszym miesiącu a szczególnie pure cardio mi działało na nerwy i plyo. Co do urozmaicenia to jak zobaczyłam jak wyglądają Maxy to nie biorę już nic innego, póki tego nie skończę ale czaję się na Turbo Fire i Brazil Butt Lift, aa no i revabs bo mój brzuch pozostawia wiele do zyczenia. A może Zuzkę Light obejrzyj - ponoć też niezły wycisk daje i nie nudzi - bo codziennie inny ZWOW. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4318 |
Raczkowanie
|
Anielllka jak obiecałam tak piszę
byłam dziś nature house na pomiarze, bezpładtnej konsultacji czy jakby tego nie zawał w sumie było wazenie, mierzenie i analiza tłuszczów w organizmie moze napiszę jak to wyglądała mniej więcej, czyli tak, babeczka zadała mi parę pytań na poczatek o moje nawyki żywieniowe, czy słodzę, czy wybieram słone czy słodkie, ile wody wypijam, czy dosalam, czy up[rawiam jakąś aktywnosć fizyczną itp. potem kazała ściągnąć spodnie i stanąć na wadze tam zmierzyła i zważyła (przytyłam 1,5 kg odkad sama się ważyłam ![]() po czym kazała stanąć na takie jakieś urządznie i sie nie ruszać, następnie coś wydrukowała wydrukowała wyniki na których były umieszczone - waga - masa tłuszczowa moja - optymalna masa tłuszczowa - ile mi brakuje do optymalnej masy tłuszczowej - materia inna niż tłuszczowa (ale już nie wyszczegolniona dokładnie jaka) - woda - poziom zatrzymania płynów - poziom masy mieśniowej (ale nie dokładnie ilośc tylko raczej ile brakuje do optymalnej) - waga zdrowa (czyli taka jaką wg tego wszystkiego miec powinnam) no i w sumie tyle z wyników po tym powiedziała mi mniej wiecej co powinnam jesć a czego unikać że zaprasza mnie po miesiacu aby wykonac pomiar i zobaczyć czy coś sie zmieniło i że jest możliwosć u nich ułożenia diety jeśli chcę w sumie bylo sympatycznie, wszystko trwało nie całe 20 minut jak cuś więcej chce ktoś wiedzieć to pytać, bo nie wiem czy wszystko napisałam ale chyba tak w sumie mogloby być tego wsyztskie więcej... nie wiem czy sie nie pzrejade gdzieś indziej i czy nie zrobie sobie jeszcze podobnego pomiaru, bo w sumie nawet nie wiem ile procent zajmuje moja tk. tłuszczowa w organizmie wiem jaka jest masa tluszczowa (z tego wszystkiego zapomniałam zapytac czy tu o kg chodzi :| ) nie wiem czy tu: http://saturn-fitness.pl/analiza-skladu-ciala nie będzie tego wszystkiego więcej
no pain no gain Edytowane przez palmer Czas edycji: 2013-02-06 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Melduję Max interval plyo myślałam
że będzie gorzej z moją formą podczas choroby ale nie jest źle i te pompki ;-)
#4320 |
Raczkowanie
|
charlizeee Ty znasz się troche na diecie?
gratki za trening i te pompki :P
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.