|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Rozeznanie
|
Dot.: hula - hop 4
Hula hop sportowe to jest hula bez wypustek jeno duże i cięższe, niż takie zabawkowe.
#4712 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj 35 min na lewo i w końcu nauczyłam się na drugą stronę i wyszło gdzieś z 15
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich, jestem nowa
![]() Osobiście uwielbiam hula hop , nie mam problemu ze spadaniem koła podczas kręcenia, mogłabym bez końca, lecz 1 h lub trochę ponad to dla mnie maximum, przy dłuższym ćwiczeniu nogi bolą , pomimo kilku przerw na rozluźnienie ich. Dzisiaj dałam radę 1 h. |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zadomowienie
|
a ja dziś znów nic, mocno zabiegany dzień poza domem
![]()
![]() |
#4715 |
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj planowałam 1-1,5 h , ale ze względu na złe samopoczucie muszę odpuścić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj łącznie ok. 1h
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Raczkowanie
|
lacznie 30 minutek
![]()
![]() |
#4718 |
Raczkowanie
|
A ja się wkręciłam :PP Jednak głupia jestem, nie pomyślałam, żeby kręcić do muzyki a od dwóch dni tak robię. Dzisiaj przerwa, bo porobiły mi się siniaki (kręce bezwypustkowym). W międzyczasie mam zamiar zrobić sportowe, bez obciążenia, bo jednak lżejsze hula wymaga więcej wysiłku, żeby je utrzymać ;D
#4719 |
Zakorzenienie
|
wczoraj tylko 15 minut rano, a po południu brakło mi czasu.
#4720 |
Raczkowanie
|
40 minut
![]() 20 przed południem i 20 wieczorem ![]()
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj po 10 minut na każdą stronę
![]() Wesołych Świąt wszystkim ![]()
![]() |
#4722 |
Raczkowanie
|
![]()
Właśnie przymierzam się do kupna hula hop. Proszę o opinie, które jest najlepsze, które wy byście kupiły. Oto linki:
1. http://allegro.pl/markowy-hula-hop-w...008528330.html Cena z przesyłką: 55 zł 2. http://allegro.pl/hula-hop-odchudzaj...995817563.html Cena z przesyłką: 40 zł 3. http://allegro.pl/wyszczuplajacy-hul...996954182.html Cena z przesyłką: 54 zł 4. http://allegro.pl/rewelacyjne-hula-h...986458248.html Cena z przesyłką: 47 zł Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wybór hula hop
Zrobienie własnego hula sportowego (średnica 80 cm - źle wyliczyłam, moja wina) kosztowało mnie 5 zł.
I mogę powiedzieć spokojnie, że je kocham - nie jest za ciężkie, zero siniaków, można nim fajnie manewrować a utrzymanie go na bioderkach czy talii też daje niezły wycisk - kto miał kiedyś porównanie z lekkim i obciążonym hula powinien wiedzieć o co chodzi. Jeśli poczujesz, że to za mało - zawsze można dociążyć. Dodam, że jak do tej pory kręciłam chyba już wszystkimi rodzajami hula - wypustki, zabawkowe i właśnie to "handmade". I to ostatnie jak narazie podoba mi sie najbardziej ((: Przepis na własne hula znajdziesz tutaj: http://hulahoop-dance.blogspot.com/2...hula-hoop.html Ja zamiast złączki użyłam drewnianego kołka i łączenie okleiłam taśmą ((:
Rodowód NIE JEST gwarancją Edytowane przez Bayoo Czas edycji: 2011-12-26 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wybór hula hop
Cytat:
![]() ja mam 3. tez sie przymeirzalam jakis czas i z dostwa tak jak pisalam wyzej placilam 36zł.
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
Ja mam to ostatnie i polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
zaczelam dzis cwiczyc krecenie zgodnie z ruchem wskazowek zegara- zawsze krecilam w druga strone-i szlo mi tragicznie, bo jakos nie moglam zalapac ruchu i sie gibałam jak połamana. dopiero jak pokrecilam z powrotem tak jak zawsze to udalo mi sie utrzymac hh na biodrach przy kreceniu w nowym kierunku
![]()
#4727 |
Przyczajenie
|
Witajcie kobietki!
![]() Ja mam takie hula hop http://allegro.pl/rewelacyjne-hula-h...986458247.html no i nie wiem czy się powinnam mocno wypowiadać na jego temat bo tak często go nie męczę ![]() Jakiś czas temu wróciłam do niego i do minuty potrafił się utrzymąć "gdzieś na mnie". Ale moja motywacja znowu zaczyna umierać, bo nie ma kto mnie wspierać. Gdy mówię swojemu TŻ, że może jakaś dieta, że może jakieś ćwiczenia, to on mówi, że podobam mu się taka jaka jestem i koniec tematu. Uwierzcie mi jednak dziewczyny mam co zrzucać bo moje BMI zbliża się do otyłości już. Ale może tutaj znajdę motywację i moje hula hop znowu zacznie hulać mi na biodrach. Powodzenia innym kręcącym bioderkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Ja spobie przez Święta odpuściłam. Mimo, że mało jadłam, to dziś w nocy bardzo bolał mnie brzuch i żołądek, więc dobrze, że nie hulałam, bo jescze bym sobie ponaciskała heh. Ale dziś grzecznie wieczorkiem pokęcę
![]() traicionera ja kręciłam zawsze w obie strony ale na wysokości tallii. Dopiero kilka dni temu nauczyłam się sobie biodra obijać i zwalczać oponkę ![]()
#4729 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wracam do Was ze spuszczona głowka ![]() ![]() Zaniedbałam ostatnio kręcenie bo czas mi na to nie pozwalał (po 10-12h w pracy siedziałam) ale od dzisiaj godzinka dziennie ![]() ![]() ![]()
#4730 |
Przyczajenie
|
Witajcie Kobietki
![]() Ja zakupiłam takie hh http://allegro.pl/rewelacyjne-hula-h...986458247.html i nie jest takie złe chociaż większych recenzji za bardzo nie mogę pisać bo..... nie za często nim kręcę. Na początku co chwile spadało i spadało, sąsiedzi z dołu się denerwowało, że wieczorami ciągle coś huczy. Po jakimś czasie wróciłam do hh i wytrzymywałam do ok. 1 minuty na bioderkach. Chciałabym wrocić do hh i się wziąć za siebie bo moje BMI powoli zaczyna przechodzic próg otyłości. Niestety nie mam wsparcia w moim TŻ, bo gdy mu mówię, że chce zacząć ćwiczenia lub dietę, to on mówi, że wszystko jest ok, że mu się podobam, i nie muszę nic zmieniać. (Może po prostu umię to maskować ubraniami, albo chce być miły) W każdym bądź razię możę tutaj znajdę natchenienie do kręcenia bioderkami ![]() Pozdrawiam dziewczyny i do pracy! |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]()
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4733 |
Zadomowienie
|
witajcie, przezuciłam się na hh z masażem, bolało, ale cóż
![]() kręce nim od 2 tygodni, wczoraj 40min ale efektów jak u was brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny poradźcie cos. Mam hula zabawkowe. Poprzednie napełniłam wodą i kręciło się nawet ok - mogłam kręcic bez przerwy pół h i byłam mokra ale nie padnięta. Teraz wypełniłam hula piaskiem (w dodatku mokrym bo chciałam już kręcic a padało i piasek był mokry
![]() ![]() I teraz pytanie: czy to ma znaczenie czy się kręci dłużej na lżejszym czy krócej na cięzkim hula? |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj 45 minut
![]() ![]() ![]()
#4736 |
Raczkowanie
|
brawo
![]() ja dzisiaj juz zaliczylam tez swoje 40 min. zazwyczaj jeszcze pod wieczór staram sie pokrecic kolo 20-30min ![]()
![]() |
#4737 |
Raczkowanie
|
był miesiąc przerwy .... wracam do hh. zaczęłam od 15 minut, jutro będzie trochę dłużej.
Czytałam że nie widzicie efektów. Dla mnie to dziwne. Przy regularnym czyt. codziennym min 15 min kręceniu efekty widać bardzo szybko, chyba że nie macie co zrzucać więc dlatego efektów brak ![]() dla mnie hh okazało się zbawieniem przed ślubem, osiągnęłam wtedy talię do wymarzonej sukienki "syrenki", ale po ślubie była ciąża, poród i boczki i inne fałdki znów się pojawiły ![]() pozdrawiam hulające... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj pol godziny. ![]()
![]() |
#4739 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może zależy to od sposobu kręcenia.Moim zdaniem najbardziej wysiłkowe jest stanie w miejscu ze złączonymi nogami i kręcenie jedynie talią (nogi nie zginają się,biodra nie ruszają)-może warto tego spróbować.No bo jak się kręci cały czas na jeden sposób np. kręci się całymi biodrami,to efekty będą małe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zadomowienie
|
Ja swgo czasu ćwiczyłam hh przez 6 miesięcy 5 razy w tygodniu po 50 minut (gdy mój podopieczny spał. I po tych 6 miesiącach jedyne co widziałam to ładna talia, ale nic poza tym, myślałam, że zgubię oponkę, ale niestety... Nie miałam boczków i nawet ta oponka nie jest za duża, ale troszkę się zawiodłam. Musiałam przestać kręcić ze względu na niewyobrażalne bóle kręgosłupa. Póki co przerzuciłam się na pływanie. Ale mimo to nikogo nie zniechęcam bo dla samej talii naprawdę warto kręcić.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.