|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: hula - hop 4
mam pytanie
![]() ![]() a mozecie mi polecic jakies konkretne kola z all? |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=x93cdy-eQmo ja mogę polecić tę serię filmików instruktażowych. Aktualizowane co jakiś czas i po polsku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zadomowienie
|
wczoraj 25min
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Raczkowanie
|
Za mna 8 dzien kreceniem hula hop po 30 min.
![]() Moze i my dziewczyny motywujmy sie wzajemnie i wrzucajmy zdjecia ![]() ps.ponizej link do tamtego forum pewnie podziala na was motywujaco http://diety.wp.pl/index.php/mid/25/...ange/0/page/0/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zadomowienie
|
Kręciłam od sierpnia 2010 do listopada 2011 z różnymi przerwami ze względu na stan zdrowia czy pogodę. Zleciało mi równo i dobitnie 3cm w pasie i ani jednego więcej potwierdzając to, co się mówi o osobach z figurą jabłka - że zrzucenie czegokolwiek z pasa będzie drogą przez mękę, za to z każdej innej części ciała poleci, czy Ci się to podoba czy nie :P
Pod warstwą nie dającej się ruszyć tkanki tłuszczowej w szczytowej formie widać było zarysowane mięśnie, ale tylko na wciągniętym brzuchu. Teraz ich nie ma, bo od listopada nie miałam jak kręcić. Ciężko mi rozgryźć jakbym miała je wyciągnąć na wierzch, bo : a)nie wolno mi robić brzuszków (dyskopatia) a nawet gdy mimo to je robiłam - nie zleciał mi ani jeden cm z pasa, mięśnie się wyrobiły i wypchnęły tłuszcz na brzuchu do przodu tworząc ciężarny brzuszek :P b)jak biegałam to chudłam z każdej możliwej części tylko nie z brzucha i nadal ich nie było widać :P Jakieś pomysły ? To od wiosny spróbuję zrealizować w miarę możliwości zdrowotnych ![]() Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-02-03 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj zaliczyłam godzinkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
lepsze jest hula hop z wypustkami czy bez???
![]()
#4958 |
Zadomowienie
|
Bez. Chyba że lubisz samookaleczanie i krwiaki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zadomowienie
|
Bo ?
Fizycznie wykonujesz te same ruchy co przy hh bez wypustek, więc spalasz tyle samo kalorii w takim samym czasie. Waga - zwykle ta sama, chyba że chcesz porównywać z plastikiem, wtedy można powiedzieć, że więcej waży hh z wypustkami i przez to więcej spalasz, ale ja porównuję to z hh na zamówienie z Allegro - takimi od 0,5kg wzwyż. Bo są "masujące tłuszczyk wypustki, które go spalają"? Serio ludzie w to wierzą ? Te "masujące wypustki" nabijają Ci tylko krwiaków. To nie masaż odchudzający, gdzie dostajesz w brzuch dłońmi z taką siłą, że nie tylko tłuszcz by się złamał ![]() Magia hasła reklamowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zadomowienie
|
ja dzisiaj zaliczyłam 2h
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiecie tak orientacyjnie ile kcal sie spala na hh??
#4963 |
Rozeznanie
|
okolo 4 kal/min
#4964 |
Zadomowienie
|
Ja już tydzień nie kręciłam, bo po wyjezdzie na narty mam lenia strasznego i to zimno. oD JUtra zaczynam od nowa wszystkie ćwiczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Raczkowanie
|
kupiłam hula hop i zaczęłam z niego korzystać. Niestety jest małe, ale u mnie w mieście nie ma wyboru. Na razie nie wytrzymuję za długo, po parę minut i dostaję zadyszki, nie mówiac o tym, że mi spada, ale mam nadzieje, ze się wyrobie i będzie mi lepiej szło
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj zaliczyłam 40 min, potem może jeszcze coś dokręcę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Raczkowanie
|
a nie mam zamiaru przestawać kręcić mimo wszystko, chcę dojść do tak magicznych rezultatów jak Wy, by kręcić nawet pół godziny, co dla mnie na razie jest marzeniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() za mna 10 dzien krecenia i teraz przez 30 min ani razu mi nie spadnie ![]() ale krece tylko w jedna strone bo w druga mi nie wychodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam porównanie między hh zwykłym (ze sklepu zabawkowego) a hh z wypustkami i masażerami i Z D E C Y D O W A N I E wolę to drugie. Siniaki może i są na początku, ale trzeba pamiętać o stopniowym zwiększaniu czasu. Widziałam również i różnicę w efektach więc.....?????? Temat był wałkowany milion razy w wątku, proponuje poświęcić chwilę czasu i przejrzeć kilkadziesiąt stron. To już jest 4 część wątku więc można się wielu nowych rzeczy dowiedzieć o hh. Polecam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
Kurczę...malutko
![]() Aż dziw, że tak ladnie ksztatuje figurę tzn z tego co piszecie bo ja póki co malo kręcę ![]()
#4971 |
Raczkowanie
|
no, dziś robiłam dłużej i łatwiej niż poprzednio. Ale muszę się nauczyć robić w obie strony
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie rozumiem czemu polecasz coś, co robi od samego początku siniaki po których potem kręcisz ze łzami w oczach, jak można mieć coś tak samo skutecznego, gdzie kręcenie SPRAWIA PRZYJEMNOŚĆ a nie "boli i trzeba się najpierw przemęczyć". Widać maglowany wielokrotnie temat nie doprowadził Cię do tego przemyślenia ![]() OBIEKTYWNIE - koło z wypustkami daje te same efekty, co profesjonalne koło kupowane w Intenrecie, tyle że z wypustkami robi bolesne sińce i ciężko jest nim kręcić na czymkolwiek innym niż talia, a profeska nie boli ![]() OBIEKTYWNIE to są efekty kręcenia KOŁEM Z WYPUSTKAMI : http://x.garnek.pl/ga2914/09eb0f4686...t_hula_hop.jpg http://www.garnek.pl/uwaga66/11836136/efekt-hula-hop (źródło razem z uwagami kręcącej). Tak wygląda profesjonalne kółko do ćwiczeń, obciążone na tyle, żeby zbijać szybciej z talii, na tyle przyczepne, żeby nie spadało jak plastik i na tyle gładkie, że trzeba mieć kompletnie wystające kości biodrowe i na nich kręcić, a nie w talii - żeby się dorobić czegoś takiego jak powyższe: http://szafiarenka.pl/addon.php?43,m...elczarbial.jpg I obiektywnie - można mieć swoje zdanie i gusta, ale nie każdy chce cierpieć, skoro ma wybór ![]() Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-02-05 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
a gdzie mozna kupuic takie koło ciezkie sportowe ???
![]() ja mam kolo zabawkowe ale duuuze i wlalam do srodka wode i smigam jak ta lala ![]() umiem krecic w obie strony ![]()
#4974 |
Raczkowanie
|
Kiedyś próbowałam kręcić hula hopem, ale niestety jakoś średnio mi to wychodziło
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj 1h 20 min
![]() Edytowane przez Modomanka Czas edycji: 2012-02-05 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Raczkowanie
|
Ja mam hula hop z wypustkami (masażerem) krece na pasie neopronowym i dorobiłam się dwóch siniaków koło kości biodrowych ale nie takich dużych jak na załączniku, każda skóra reaguje inaczej natomiast nie wyobrażam sobie krecic tym hula bez pasa!!! i raczej nie nadaje sie na krecenie w okolicy pupy czy ud bo siniaki gwarantowane. Początkowe lekcje nauki skończyły sie na siniakach na nogach właśnie z powodu tego że hula hop spadało mi cały czas i obijało się o nogi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Raczkowanie
|
oh dziewczyny podziwiam Was
![]() jak byłam dzieckiem to potrafiłam bardzo długo kręcić hh (takim plastikowym), nawet ostatnio u rodziców wygrzebałam i coś próbowałam ![]() jakbyście miały ocenić efekty to pewnie większość z Was widzi różnicę w talii, a jak to wygląda w biodrach? bo ja niestety mam do poprawę brzuch i uda ![]()
#4978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Żartuję oczywiście ![]() Allegro, może jakieś sklepy sportowe z prawdziwego zdarzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikogo nie ZMUSZAM do kręcenia hh z wypustkami. Jeśli pokręcisz kilkoma rodzajami hh przez długi to wtedy uważam że możesz krytykować, narazie odpuść sobie taki atak. Widzę że nie tylko w tym wątku bawisz się z udzielanie wspaniałych rad...... ![]() Każda osoba w tym wątku sama będzie decydować o sprzęcie jaki używa i nie musisz robić tutaj nagonki na hh z wypustkami. Edytowane przez kasia 605 Czas edycji: 2012-02-06 o 06:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zadomowienie
|
Primo - nie przeinaczaj moich słów, bo pisałam "nie POLECAJ" a Ty na to "nikogo nie ZMUSZAM". Wiem , że nie zmuszasz. Na pytanie "które koło lepsze?" polecasz coś, co de facto robi krzywdę - i o to mi chodzi.
Gwoli tego co piszesz że : "Jeśli pokręcisz kilkoma rodzajami hh przez długi to wtedy uważam że możesz krytykować, narazie odpuść sobie taki atak" to czy 1,5 roku trenowania hoopdance Ci wystarczy czy masz jakieś wyższe wymagania ![]() Moje rady są arcy wspaniałe, bo nie biorę ich z sufitu tylko z praktyki i teorii ![]() ![]() I wiem, że każda osoba będzie sama decydować o tym którym kółkiem kręci i ja Cię nie zmuszam ani trochę, żebyś kupowała inne. Cały czas piję tylko do stwierdzenia "że najlepsze jest kółko z wypustkami, zdecydowanie" bez podparcia tego jakimś logicznym argumentem, dlaczego tak jest ![]() Ale przyznam, że mam kłótliwą naturę - zwłaszcza jak się na czymś znam ;D Cytat:
![]() Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-02-06 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.