hula - hop 4 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 07:34   #4951
goldika
Zakorzenienie

Dot.: hula - hop 4

mam pytanie chce zaczac krecic Hula Hop i nie wiem jaki wymiar sobie dobrac. Wyszukiwarka wyrzucila mi tylko jeden wpis, ze kolo powinno siegac mi do biodra. Zgadza sie?

a mozecie mi polecic jakies konkretne kola z all?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 08:32   #4952
Ilta
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=x93cdy-eQmo ja mogę polecić tę serię filmików instruktażowych. Aktualizowane co jakiś czas i po polsku.
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:53   #4953
gerda
Zadomowienie

wczoraj 25min

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 18:53   #4954
Pusi
Raczkowanie

Za mna 8 dzien kreceniem hula hop po 30 min. roznica - twardszy brzuch. Pierwszego dnia zrobilam sobie zdjecie nastepne zrobie po miesiacu i wrzuce na forum. Mnie zmotywowalo do krecenia jedno z forum wp.pl na ktorym dziewczyna pokazala swoje zdjecie przed i po 3 tyg i powiedzialam sobie JA CHCE MIEC TAKI BRZUCH!!!
Moze i my dziewczyny motywujmy sie wzajemnie i wrzucajmy zdjecia co wy na to ?

ps.ponizej link do tamtego forum pewnie podziala na was motywujaco

http://diety.wp.pl/index.php/mid/25/...ange/0/page/0/
Pusi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 19:36   #4955
Ilta
Zadomowienie

Kręciłam od sierpnia 2010 do listopada 2011 z różnymi przerwami ze względu na stan zdrowia czy pogodę. Zleciało mi równo i dobitnie 3cm w pasie i ani jednego więcej potwierdzając to, co się mówi o osobach z figurą jabłka - że zrzucenie czegokolwiek z pasa będzie drogą przez mękę, za to z każdej innej części ciała poleci, czy Ci się to podoba czy nie :P
Pod warstwą nie dającej się ruszyć tkanki tłuszczowej w szczytowej formie widać było zarysowane mięśnie, ale tylko na wciągniętym brzuchu. Teraz ich nie ma, bo od listopada nie miałam jak kręcić.

Ciężko mi rozgryźć jakbym miała je wyciągnąć na wierzch, bo :

a)nie wolno mi robić brzuszków (dyskopatia) a nawet gdy mimo to je robiłam - nie zleciał mi ani jeden cm z pasa, mięśnie się wyrobiły i wypchnęły tłuszcz na brzuchu do przodu tworząc ciężarny brzuszek :P
b)jak biegałam to chudłam z każdej możliwej części tylko nie z brzucha i nadal ich nie było widać :P

Jakieś pomysły ? To od wiosny spróbuję zrealizować w miarę możliwości zdrowotnych

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2012-02-03 o 19:39
Stary 2012-02-03, 21:40   #4956
Modomanka
Zadomowienie

Ja dzisiaj zaliczyłam godzinkę
Stary 2012-02-04, 12:03   #4957
lacrimachristi
Zakorzenienie

lepsze jest hula hop z wypustkami czy bez???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-04, 12:07   #4958
Ilta
Zadomowienie

Bez. Chyba że lubisz samookaleczanie i krwiaki.
Stary 2012-02-04, 13:04   #4959
kasia 605
Raczkowanie

GG do kasia 605

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
lepsze jest hula hop z wypustkami czy bez???
z wypustkamimi
kasia 605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:20   #4960
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia 605 Pokaż wiadomość
z wypustkamimi
Bo ?
Fizycznie wykonujesz te same ruchy co przy hh bez wypustek, więc spalasz tyle samo kalorii w takim samym czasie.
Waga - zwykle ta sama, chyba że chcesz porównywać z plastikiem, wtedy można powiedzieć, że więcej waży hh z wypustkami i przez to więcej spalasz, ale ja porównuję to z hh na zamówienie z Allegro - takimi od 0,5kg wzwyż.
Bo są "masujące tłuszczyk wypustki, które go spalają"? Serio ludzie w to wierzą ? Te "masujące wypustki" nabijają Ci tylko krwiaków. To nie masaż odchudzający, gdzie dostajesz w brzuch dłońmi z taką siłą, że nie tylko tłuszcz by się złamał

Magia hasła reklamowego
Stary 2012-02-04, 16:02   #4961
Modomanka
Zadomowienie

ja dzisiaj zaliczyłam 2h
Stary 2012-02-04, 17:26   #4962
karolinka86
Zakorzenienie

Dziewczyny wiecie tak orientacyjnie ile kcal sie spala na hh??

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:06   #4963
gula1708
Rozeznanie

okolo 4 kal/min

Mój haft krzyżykowy

south beach

cel I: 5 z przodu - osiągnięty
cel II: 55 kg -
cel III: 52-53 kg -
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...48c82197f3.png

gula1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:28   #4964
natimielec
Zadomowienie

Ja już tydzień nie kręciłam, bo po wyjezdzie na narty mam lenia strasznego i to zimno. oD JUtra zaczynam od nowa wszystkie ćwiczenia
natimielec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:56   #4965
Muertil
Raczkowanie

GG do Muertil

kupiłam hula hop i zaczęłam z niego korzystać. Niestety jest małe, ale u mnie w mieście nie ma wyboru. Na razie nie wytrzymuję za długo, po parę minut i dostaję zadyszki, nie mówiac o tym, że mi spada, ale mam nadzieje, ze się wyrobie i będzie mi lepiej szło
Muertil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:33   #4966
Modomanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Muertil Pokaż wiadomość
kupiłam hula hop i zaczęłam z niego korzystać. Niestety jest małe, ale u mnie w mieście nie ma wyboru. Na razie nie wytrzymuję za długo, po parę minut i dostaję zadyszki, nie mówiac o tym, że mi spada, ale mam nadzieje, ze się wyrobie i będzie mi lepiej szło
Uwierz, będzie lepiej! Chyba każdy na początku ma lekkie problemy z kręceniem, ale po kilku dniach już idzie sprawniej, najważniejsze to nie zniechęcać się

Ja dzisiaj zaliczyłam 40 min, potem może jeszcze coś dokręcę
Stary 2012-02-05, 13:01   #4967
Muertil
Raczkowanie

GG do Muertil

a nie mam zamiaru przestawać kręcić mimo wszystko, chcę dojść do tak magicznych rezultatów jak Wy, by kręcić nawet pół godziny, co dla mnie na razie jest marzeniem
Stary 2012-02-05, 13:44   #4968
Pusi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Muertil Pokaż wiadomość
a nie mam zamiaru przestawać kręcić mimo wszystko, chcę dojść do tak magicznych rezultatów jak Wy, by kręcić nawet pół godziny, co dla mnie na razie jest marzeniem
Kochana to marzenie spelni sie szybciej niz myslisz
za mna 10 dzien krecenia i teraz przez 30 min ani razu mi nie spadnie
ale krece tylko w jedna strone bo w druga mi nie wychodzi wkoncu bede musiala sie nauczyc bo ponoc trzeba w obie strony zeby nie bylo roznicy w talii
Stary 2012-02-05, 16:30   #4969
kasia 605
Raczkowanie

GG do kasia 605

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Bo ?
Fizycznie wykonujesz te same ruchy co przy hh bez wypustek, więc spalasz tyle samo kalorii w takim samym czasie.
Waga - zwykle ta sama, chyba że chcesz porównywać z plastikiem, wtedy można powiedzieć, że więcej waży hh z wypustkami i przez to więcej spalasz, ale ja porównuję to z hh na zamówienie z Allegro - takimi od 0,5kg wzwyż.
Bo są "masujące tłuszczyk wypustki, które go spalają"? Serio ludzie w to wierzą ? Te "masujące wypustki" nabijają Ci tylko krwiaków. To nie masaż odchudzający, gdzie dostajesz w brzuch dłońmi z taką siłą, że nie tylko tłuszcz by się złamał

Magia hasła reklamowego
Bo.....wolę z wypustkami! Czy to dziwne? Nie mogę mieć własnego zdania? Ktoś chce mi coś narzucić? Bo nie rozumiem??

Mam porównanie między hh zwykłym (ze sklepu zabawkowego) a hh z wypustkami i masażerami i Z D E C Y D O W A N I E wolę to drugie. Siniaki może i są na początku, ale trzeba pamiętać o stopniowym zwiększaniu czasu.
Widziałam również i różnicę w efektach więc.....??????

Temat był wałkowany milion razy w wątku, proponuje poświęcić chwilę czasu i przejrzeć kilkadziesiąt stron. To już jest 4 część wątku więc można się wielu nowych rzeczy dowiedzieć o hh. Polecam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-05, 17:07   #4970
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gula1708 Pokaż wiadomość
okolo 4 kal/min
Kurczę...malutko
Aż dziw, że tak ladnie ksztatuje figurę tzn z tego co piszecie bo ja póki co malo kręcę

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:07   #4971
Muertil
Raczkowanie

GG do Muertil

no, dziś robiłam dłużej i łatwiej niż poprzednio. Ale muszę się nauczyć robić w obie strony
Stary 2012-02-05, 19:37   #4972
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia 605 Pokaż wiadomość
Bo.....wolę z wypustkami! Czy to dziwne? Nie mogę mieć własnego zdania? Ktoś chce mi coś narzucić? Bo nie rozumiem??

Mam porównanie między hh zwykłym (ze sklepu zabawkowego) a hh z wypustkami i masażerami i Z D E C Y D O W A N I E wolę to drugie. Siniaki może i są na początku, ale trzeba pamiętać o stopniowym zwiększaniu czasu.
Widziałam również i różnicę w efektach więc.....??????

Temat był wałkowany milion razy w wątku, proponuje poświęcić chwilę czasu i przejrzeć kilkadziesiąt stron. To już jest 4 część wątku więc można się wielu nowych rzeczy dowiedzieć o hh. Polecam

Można. Tyle że ja mówiłam wyraźnie że NIE CHODZI MI o plastik z zabawkowego. Kręciłaś kiedykolwiek hh zrobionym z materiałów ważących ok 0,5 kg ? Takich jak na Allegro sprzedają ?
Nie rozumiem czemu polecasz coś, co robi od samego początku siniaki po których potem kręcisz ze łzami w oczach, jak można mieć coś tak samo skutecznego, gdzie kręcenie SPRAWIA PRZYJEMNOŚĆ a nie "boli i trzeba się najpierw przemęczyć".
Widać maglowany wielokrotnie temat nie doprowadził Cię do tego przemyślenia Jak jest coś, co NIE ZNIECHĘCA Cię do kręcenia przez ból, to lepiej to polecić, niż wciskać kit że " z wypustkami zdecydowanie lepsze".
OBIEKTYWNIE - koło z wypustkami daje te same efekty, co profesjonalne koło kupowane w Intenrecie, tyle że z wypustkami robi bolesne sińce i ciężko jest nim kręcić na czymkolwiek innym niż talia, a profeska nie boli

OBIEKTYWNIE to są efekty kręcenia KOŁEM Z WYPUSTKAMI :

http://x.garnek.pl/ga2914/09eb0f4686...t_hula_hop.jpg

http://www.garnek.pl/uwaga66/11836136/efekt-hula-hop (źródło razem z uwagami kręcącej).

Tak wygląda profesjonalne kółko do ćwiczeń, obciążone na tyle, żeby zbijać szybciej z talii, na tyle przyczepne, żeby nie spadało jak plastik i na tyle gładkie, że trzeba mieć kompletnie wystające kości biodrowe i na nich kręcić, a nie w talii - żeby się dorobić czegoś takiego jak powyższe:

http://szafiarenka.pl/addon.php?43,m...elczarbial.jpg

I obiektywnie - można mieć swoje zdanie i gusta, ale nie każdy chce cierpieć, skoro ma wybór

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2012-02-05 o 19:46
Stary 2012-02-05, 20:08   #4973
lacrimachristi
Zakorzenienie

a gdzie mozna kupuic takie koło ciezkie sportowe ???

ja mam kolo zabawkowe ale duuuze i wlalam do srodka wode i smigam jak ta lala
umiem krecic w obie strony
Stary 2012-02-05, 20:38   #4974
edit333
Raczkowanie

Kiedyś próbowałam kręcić hula hopem, ale niestety jakoś średnio mi to wychodziło No ale podziwiam dziewczyny, które nie dość, że są wytrwałe to jeszcze umieja kręcicić tak długo :roz a:
Stary 2012-02-05, 20:41   #4975
Modomanka
Zadomowienie

Dzisiaj 1h 20 min

Edytowane przez Modomanka
Czas edycji: 2012-02-05 o 20:43
Modomanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:06   #4976
Pusi
Raczkowanie

Ja mam hula hop z wypustkami (masażerem) krece na pasie neopronowym i dorobiłam się dwóch siniaków koło kości biodrowych ale nie takich dużych jak na załączniku, każda skóra reaguje inaczej natomiast nie wyobrażam sobie krecic tym hula bez pasa!!! i raczej nie nadaje sie na krecenie w okolicy pupy czy ud bo siniaki gwarantowane. Początkowe lekcje nauki skończyły sie na siniakach na nogach właśnie z powodu tego że hula hop spadało mi cały czas i obijało się o nogi
Stary 2012-02-05, 21:27   #4977
kloog
Raczkowanie

oh dziewczyny podziwiam Was

jak byłam dzieckiem to potrafiłam bardzo długo kręcić hh (takim plastikowym), nawet ostatnio u rodziców wygrzebałam i coś próbowałam
jakbyście miały ocenić efekty to pewnie większość z Was widzi różnicę w talii, a jak to wygląda w biodrach? bo ja niestety mam do poprawę brzuch i uda nie dopilnowałam po ciąży niestety...
Stary 2012-02-06, 02:28   #4978
mystification
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość

ja mam kolo zabawkowe ale duuuze i wlalam do srodka wode i smigam jak ta lala
umiem krecic w obie strony
A jak Ci się wyleje jak ta lala, to dopiero będzie...
Żartuję oczywiście ale x lat temu wypełniłam zabawkowe HH grochem i po kilku dniach kręcenia nagle.. miałam pół godziny zbierania. xD

Allegro, może jakieś sklepy sportowe z prawdziwego zdarzenia.
mystification jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 06:29   #4979
kasia 605
Raczkowanie

GG do kasia 605

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Można. Tyle że ja mówiłam wyraźnie że NIE CHODZI MI o plastik z zabawkowego. Kręciłaś kiedykolwiek hh zrobionym z materiałów ważących ok 0,5 kg ? Takich jak na Allegro sprzedają ?
Nie rozumiem czemu polecasz coś, co robi od samego początku siniaki po których potem kręcisz ze łzami w oczach, jak można mieć coś tak samo skutecznego, gdzie kręcenie SPRAWIA PRZYJEMNOŚĆ a nie "boli i trzeba się najpierw przemęczyć".
Widać maglowany wielokrotnie temat nie doprowadził Cię do tego przemyślenia Jak jest coś, co NIE ZNIECHĘCA Cię do kręcenia przez ból, to lepiej to polecić, niż wciskać kit że " z wypustkami zdecydowanie lepsze".
OBIEKTYWNIE - koło z wypustkami daje te same efekty, co profesjonalne koło kupowane w Intenrecie, tyle że z wypustkami robi bolesne sińce i ciężko jest nim kręcić na czymkolwiek innym niż talia, a profeska nie boli

OBIEKTYWNIE to są efekty kręcenia KOŁEM Z WYPUSTKAMI :

http://x.garnek.pl/ga2914/09eb0f4686...t_hula_hop.jpg

http://www.garnek.pl/uwaga66/11836136/efekt-hula-hop (źródło razem z uwagami kręcącej).

Tak wygląda profesjonalne kółko do ćwiczeń, obciążone na tyle, żeby zbijać szybciej z talii, na tyle przyczepne, żeby nie spadało jak plastik i na tyle gładkie, że trzeba mieć kompletnie wystające kości biodrowe i na nich kręcić, a nie w talii - żeby się dorobić czegoś takiego jak powyższe:

http://szafiarenka.pl/addon.php?43,m...elczarbial.jpg

I obiektywnie - można mieć swoje zdanie i gusta, ale nie każdy chce cierpieć, skoro ma wybór

Nikogo nie ZMUSZAM do kręcenia hh z wypustkami. Jeśli pokręcisz kilkoma rodzajami hh przez długi to wtedy uważam że możesz krytykować, narazie odpuść sobie taki atak.

Widzę że nie tylko w tym wątku bawisz się z udzielanie wspaniałych rad......
Każda osoba w tym wątku sama będzie decydować o sprzęcie jaki używa i nie musisz robić tutaj nagonki na hh z wypustkami.

Edytowane przez kasia 605
Czas edycji: 2012-02-06 o 06:32
Stary 2012-02-06, 07:59   #4980
Ilta
Zadomowienie

Primo - nie przeinaczaj moich słów, bo pisałam "nie POLECAJ" a Ty na to "nikogo nie ZMUSZAM". Wiem , że nie zmuszasz. Na pytanie "które koło lepsze?" polecasz coś, co de facto robi krzywdę - i o to mi chodzi.

Gwoli tego co piszesz że : "Jeśli pokręcisz kilkoma rodzajami hh przez długi to wtedy uważam że możesz krytykować, narazie odpuść sobie taki atak" to czy 1,5 roku trenowania hoopdance Ci wystarczy czy masz jakieś wyższe wymagania ? Od plastików napełnionych czym się dało, przez sportowe różnych wielkości i składaki a teraz mam smaka na hula hop ogniowe, ale drogie jak diabli.

Moje rady są arcy wspaniałe, bo nie biorę ich z sufitu tylko z praktyki i teorii Także w wątku do którego nawiązujesz (studia, praktyka zawodowa, dalsze kształcenie pod kątem), tak więc jeśli sądziłaś, że trafiasz na kogoś, kto nic nie wie i pisze sobie dla samego kłócenia się z Tobą, to stety/niestety tak nie jest

I wiem, że każda osoba będzie sama decydować o tym którym kółkiem kręci i ja Cię nie zmuszam ani trochę, żebyś kupowała inne. Cały czas piję tylko do stwierdzenia "że najlepsze jest kółko z wypustkami, zdecydowanie" bez podparcia tego jakimś logicznym argumentem, dlaczego tak jest

Ale przyznam, że mam kłótliwą naturę - zwłaszcza jak się na czymś znam ;D

Cytat:
Allegro, od 40zł. Poznań - koleżanka robi ręcznie i na zamówienie - może zrobić, ceny różne. Sklep portalu kuglarstwo.pl , ale są drogie, za to przekmbinowane - np. można je rozbierać na części i przenosić na plecach

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2012-02-06 o 08:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości