hula - hop 4 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-14, 15:39   #631
aquaria443343
Raczkowanie

Dot.: hula - hop 4

No i skończyło się kręcenie u mnie ;( Łączenia od dłuższego czasu co chwilę wypadały, bo hula-hop, które kupiłam okazało się być kiepsko wyknonane, ale zaczęłam je sklejać taśmą i jakoś się trzymało. Wczoraj to już w ogóle co chwilę musiałam przerywać, ale w przypływie weny okleiłam całą obręcz taśmą i potem już był spokój. A dziś chcę kręcić, robię parę kółek i... patrzę, że w jednym miejscu się wyłamało :/ Teraz już nawet taśma nie chce mi tego utrzymać...
Szkoda strasznie, bo u siebie nie znajdę nigdzie w sklepach dużego, porządnego hula-hop, poza tym takie też swoje kosztują Chyba w tygodniu przejdę się do sklepu z zabawkami i kupię sobie zwykłe, małe, jednoczęściowe. Przynajmniej nie będzie mi tak przykro jak się rozwali Może ja za mocno kręcę, że to tak wszystko leci...?
aquaria443343 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 17:20   #632
pickaboo
Raczkowanie

GG do pickaboo Wyślij wiadomość przez Yahoo do pickaboo Send a message via Skype™ to pickaboo

Cześć dziewczyny, obserwuję sobie trochę wątek i mam zamiar kupić na allegro takie anionowe hula hop, tylko dziwi mnie ta rozpiętość cenowa - od 16 do 100 mniej więcej, czy któraś z Was orientuje się od czego to zależy? Zastanawiam się, czy mogę po prostu kupić najtańsze, czy warto by tu się porwać na coś uśrednionego etc. jakie macie kółka?
Aha, no i wybaczcie jeśli ktoś już tu o to pytał, ale tyyyyle do czytania, a ja mam też trochę do roboty na zajęcia jeszcze przed świętami :/
pickaboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 09:16   #633
zuzia13m
Zakorzenienie

GG do zuzia13m

Ja miałam takie http://allegro.pl/kolo-hula-hop-z-ma...346398935.html i było rewelacyjne, no ale sprzedałam, teraz kręcę zwykłym dziecięcym, miało średnicę 90 cm, ale ja z dwóch zrobiłam jedno i teraz ma ok 105 cm średnicy. wypełniłam go ryżem i porządnie skleiłam taśmą izolacyjną (ona jest taka gumowa bardziej wytrzymała i lepiej trzyma) Kręci mi się rewelacyjnie. Podobno nie ma znaczenia czym kręcimy, ważne żeby kręcić. Jeszcze zacytuje koleżankę z naszego wątku, jak zrobić koła hh: W sklepie budowlanym kupiłam rurę o średnicy 2,5cm, taka niebieska (do zimnej wody), w Castoramie na pewno ją znajdziesz. Kupiłam 3m, bo tyle potrzeba na koło o średnicy ok. 1m.
Do tego dokupiłam kawałek rury o nieco mniejszej średnicy - działa jak złączka. Między jeden i drugi koniec grubszej rury wsadziłam ten cieńszy, dzięki czemu uzyskałam dość ciężkie, duże koło. Jeśli różnica między grubą a cienką rurą jest nieco większa, przed włożeniem mniejszej rury w większą, możesz ją owinąć taśmą izolacyjną lub szarą i dopiero potem wcisnąć na siłę w grubszą rurę. Miejsce, gdzie ba końce rury się stykają zaklejasz warstwą taśmy izolacyjnej i gotowe
Koszt takiego koła to ok 6-7 zł i kręci się rewelacyjnie i daje też efekty - bo liczy się ruch mięśni a nie wypustki. Uważam, że lepiej na początek spróbować z takim kołem, a jak będziecie uważały, że daje za małe rezultaty to wtedy dopiero kupić duże z wypustkami - ale jak dla mnie to teraz też jest strata kasy.
Ja wczoraj kręciłam dwoma takimi dziecięcymi wypełnionymi ryżem - to była świetna zabawa
a przez
następne szesnaście lat
marzysz o tym żeby usiadły
spokojnie i się zamknęły !!!

zuzia13m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 10:44   #634
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzia13m Pokaż wiadomość
Ja miałam takie http://allegro.pl/kolo-hula-hop-z-ma...346398935.html i było rewelacyjne, no ale sprzedałam, teraz kręcę zwykłym dziecięcym, miało średnicę 90 cm, ale ja z dwóch zrobiłam jedno i teraz ma ok 105 cm średnicy. wypełniłam go ryżem i porządnie skleiłam taśmą izolacyjną (ona jest taka gumowa bardziej wytrzymała i lepiej trzyma) Kręci mi się rewelacyjnie. Podobno nie ma znaczenia czym kręcimy, ważne żeby kręcić. Jeszcze zacytuje koleżankę z naszego wątku, jak zrobić koła hh: W sklepie budowlanym kupiłam rurę o średnicy 2,5cm, taka niebieska (do zimnej wody), w Castoramie na pewno ją znajdziesz. Kupiłam 3m, bo tyle potrzeba na koło o średnicy ok. 1m.
Do tego dokupiłam kawałek rury o nieco mniejszej średnicy - działa jak złączka. Między jeden i drugi koniec grubszej rury wsadziłam ten cieńszy, dzięki czemu uzyskałam dość ciężkie, duże koło. Jeśli różnica między grubą a cienką rurą jest nieco większa, przed włożeniem mniejszej rury w większą, możesz ją owinąć taśmą izolacyjną lub szarą i dopiero potem wcisnąć na siłę w grubszą rurę. Miejsce, gdzie ba końce rury się stykają zaklejasz warstwą taśmy izolacyjnej i gotowe
Koszt takiego koła to ok 6-7 zł i kręci się rewelacyjnie i daje też efekty - bo liczy się ruch mięśni a nie wypustki. Uważam, że lepiej na początek spróbować z takim kołem, a jak będziecie uważały, że daje za małe rezultaty to wtedy dopiero kupić duże z wypustkami - ale jak dla mnie to teraz też jest strata kasy.
Ja wczoraj kręciłam dwoma takimi dziecięcymi wypełnionymi ryżem - to była świetna zabawa
jezu, adam slodowy!
Stary 2010-12-15, 10:46   #635
jeannique
Raczkowanie

Przedwczoraj ~65 minut kręcenia Nareszcie znalazłam czas i obejrzałam Sex and the City 2. Nie lubię oglądac na raty a znaleźć prawie 2,5 h jednym ciągiem na film to u mnie wyczyn.
Jeszcze nie daję rady fizycznie łączyc BBL z kręceniem więc dziś rano zmusiłam się wstać 20 minut wcześniej przeznaczyć ten czas dla hh A na wieczór cwiczenia. Tylko teraz zastawiam się czy to zdrowo tak na czczo jezdzic tym narzędziem tortur po brzuchu...

Zuzia, dobrze kombinujesz z tymi rurami A co do wypustek to jasne że liczy się ruch mięśni ale za to kulki poprzez masaż rozbijają tkankę tłuszczową, przez co szybciej zostaje spalona. Mi przynajmniej najbardziej na tym zależy
jeannique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 12:13   #636
zuzia13m
Zakorzenienie

GG do zuzia13m

Cytat:
Napisane przez jeannique Pokaż wiadomość

Zuzia, dobrze kombinujesz z tymi rurami A co do wypustek to jasne że liczy się ruch mięśni ale za to kulki poprzez masaż rozbijają tkankę tłuszczową, przez co szybciej zostaje spalona. Mi przynajmniej najbardziej na tym zależy

Zgadza się i dlatego ja będę dalej kombinowała, a mianowicie do mojego koła doczepie "kulki" - zobaczę co z tego wyjdzie i czy da się kręcić

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Ćwiczenia zaliczone
a przez
następne szesnaście lat

Stary 2010-12-15, 14:00   #637
diotorka
Raczkowanie

Mam pytanie czy kręcąc 10-15min dziennie zobaczę jakieś efekty na biodrach? I w jakim czasie ? I czy że tak powiem udając że kręce bo niemam hula hop będzie coś działać?
diotorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 14:43   #638
aquaria443343
Raczkowanie

Uważam, że 10-15 minut to za mało.
Co do efektów, nikt Ci nie powie jednoznacznie, kiedy zacznie być coś widoczne - u każdego po prostu wygląda to trochę inaczej.
I nie, samo naśladowanie tego ruchu raczej nic nie da.

U mnie dziś 65 minut, hula-hop sklejone ze wszystkich stron taśmą i trochę chwieje się, ale działa Wieczorkiem spróbuję wyłuskać trochę czasu na kolejne 60 minut.

Pozdrawiam.
aquaria443343 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 19:09   #639
Ania09121983
Zadomowienie

Witam Moje Drogie mam nadzieje ze z wasza pomocą uda mi sie wybrac odpowiednie hh. obecnie posiadam takie zwykle kupione w sklepie z zabawkami za 6zł wypełniłam je ryzem i jakos kręciłam ale teraz chcę stac sie posiadaczką lepszego modelu
zastanawiam sie nad wyborem tego
http://allegro.pl/odchudzajace-kolo-...323883430.html
bądz tego
http://allegro.pl/kolo-hula-hoop-hop...349319525.html
z góry dziekuje za pomoc
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 14:47   #640
hoppipolla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
Witam Moje Drogie mam nadzieje ze z wasza pomocą uda mi sie wybrac odpowiednie hh. obecnie posiadam takie zwykle kupione w sklepie z zabawkami za 6zł wypełniłam je ryzem i jakos kręciłam ale teraz chcę stac sie posiadaczką lepszego modelu
zastanawiam sie nad wyborem tego
http://allegro.pl/odchudzajace-kolo-...323883430.html
bądz tego
http://allegro.pl/kolo-hula-hoop-hop...349319525.html
z góry dziekuje za pomoc
ja dziś zaczynam moją przygodę z hula, bo kurier przyniósł mi takie, jak tutaj masz w 1 linku, ucze się kręcić. i mam pytanie do dziewczyn posiadające takie hula - jak Wam się kręci? ogólnie, jakie macie wrażenia?
hoppipolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 23:13   #641
q_kaska_q
Zadomowienie

ja nie umiem krecic hula hopem kupilam taki zwykly hula hop ale mi nie wychodzi praktycznie od razu mi spada, nie wiem co robie zle;(

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 08:52   #642
ulpu
Raczkowanie

Mi też bardzo źle kręciło się zwykłym hula hopem, dopiero jak sprawiłam sobie większe i cięższe kręciło się dużo lepiej (teraz w ogóle nie spada, mogę kręcić godzinami a to zabawkowe jeszcze mam i dalej nie umiem nim kręcić).
Spróbuj wypełnić je ryżem albo kup lepsze koło, będzie Ci się dobrze kręcić.

ulpu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 09:40   #643
Renia90
Zakorzenienie

nareszcie w domu przez dwa tygodnie więc mogę częściej kręcić

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 10:03   #644
Joasiunia:)
Zakorzenienie

GG do Joasiunia:)
Smile Dot.: hula - hop 4

Oj tak cięższym kręci się duużo lepiej Ale wiem,że niektórych nie da rady nauczyć kręcenia. Np. znajoma-już taka starsza-kupiła sobie i pokręci parę razy i Jej spada. Nie wiem czy jeszcze kręci... Ale hula kupiła pół roku temu i z tego co się opytywałam to nie udaje Jej się długo utrzymać koła kręcąc... Więcej kalorii spala jak po nie sięga co chwilę
hoppipolla ja mam takie tylko z kuleczkami. Kręci mi się rewelacyjnie
Joasiunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 13:54   #645
pickaboo
Raczkowanie

GG do pickaboo Wyślij wiadomość przez Yahoo do pickaboo Send a message via Skype™ to pickaboo

Cytat:
Dzięki wielkie za odpowiedź Pewnie w takim razie sprawię sobie takie, jak Ty miałaś
pickaboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 18:41   #646
zuzia13m
Zakorzenienie

GG do zuzia13m

Ja też zabawkowym nie umiałam długo kręcić, ale dużym z kulkami kręciło mi się rewelacyjnie. Na początku ze dwa tygodnie pewnie trwała nauka, a potem to i godzinę mogłam kręcić bez spadania i dopiero wtedy nauczyłam się kręcić tym zabawkowym wypełnionym ryżem. Także nie poddawajcie się zbyt szybko - ćwiczcie, podnoszenie koła to też ćwiczenie a po jakimś czasie będziecie trzygodzinne filmy oglądać kręcąc kołem wysiłek z pewnością się opłaci
Życzę powodzenia i wytrwałości
a przez
następne szesnaście lat

Stary 2010-12-19, 19:12   #647
hoppipolla
Zakorzenienie

dziewczyny, kręcicie w 1 czy w 2 strony?
czy to, w którą stronę się kręci ma jakieś znaczenie?
Stary 2010-12-19, 19:20   #648
zuzia13m
Zakorzenienie

GG do zuzia13m

Ja umiem kręcić tylko w jedną stronę
a przez
następne szesnaście lat

Stary 2010-12-19, 19:32   #649
Jenny Lila
Raczkowanie

witajcie również czasem sobie kręce Niestety mam nierówne wcięcie w talii, co prawda, ćwiczę kręgosłup, żeby się bardziej nie wykrzywiać, ale kręcenie hh udaje mi się tylko na jedną stronę. W drugą po chwili mi spada...Myślicie, że mogę się bardziej wykrzywić od tego?Może znaleźć sobie coś innego?
Jenny Lila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:19   #650
hoppipolla
Zakorzenienie

ja kręcę w obydwie strony, z tym, że w jedną jest mi dużo łatwiej i dużo lepiej mi idzie. a drugą się męczę i zawsze dużo krócej kręcę..
Stary 2010-12-20, 09:28   #651
mmiinnii
Raczkowanie

Dopiero dzisiaj natknełam się na ten wątek i bardzo mi się podoba Ja od 2 tyg kręcę hula hoppem po 15 min wieczorem. Myślałam ,że to dużo ale widzę że Wy tutaj kręcicie po 30-60 jestem w szoku też będę musiała ostro zabrac sie za siebie. Nie jestem gruba itp waże 53kg tylko ta talia to koszmar -mam w talii 68 a marzy mi się tak 60-62 ciekawe czy to w ogóle możliwe?? jak myślicie uda się? tylko ciekawe po jakim czasie. Będę dawała z siebie wszystko ćwiczę też na ławeczce brzuszki ale czytałam że po brzuszkach talia się poszerza myślicie że to prawda???

CEL-60
grudzień-67 styczeń- 66
mmiinnii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 09:36   #652
zuzia13m
Zakorzenienie

GG do zuzia13m

Cytat:
Napisane przez mmiinnii Pokaż wiadomość
Dopiero dzisiaj natknełam się na ten wątek i bardzo mi się podoba Ja od 2 tyg kręcę hula hoppem po 15 min wieczorem. Myślałam ,że to dużo ale widzę że Wy tutaj kręcicie po 30-60 jestem w szoku też będę musiała ostro zabrac sie za siebie. Nie jestem gruba itp waże 53kg tylko ta talia to koszmar -mam w talii 68 a marzy mi się tak 60-62 ciekawe czy to w ogóle możliwe?? jak myślicie uda się? tylko ciekawe po jakim czasie. Będę dawała z siebie wszystko ćwiczę też na ławeczce brzuszki ale czytałam że po brzuszkach talia się poszerza myślicie że to prawda???

Myślę, że godzinka koła na początek wystarczy Talia 60 cm? Też tak kiedyś miałam to były czasy...
a przez
następne szesnaście lat

Stary 2010-12-20, 10:32   #653
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Równiez chciałabym zacząć kręcić hula hopem, ale nie potrafię
rusza mi się cały tyłek, kółko spada, a biodra pozostają w miejscu ...
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-20, 11:19   #654
zuzia13m
Zakorzenienie

GG do zuzia13m

Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Pokaż wiadomość
Równiez chciałabym zacząć kręcić hula hopem, ale nie potrafię
rusza mi się cały tyłek, kółko spada, a biodra pozostają w miejscu ...

Witamy musisz ćwiczyć do upadłego nauczysz się, tylko musisz być wytrwała

Udoskonaliłam sobie moje koło i już mam z masażerem kręci się rewelacyjnie i kosztowało mnie ok 10 zł gdybym podliczyła całość
a przez
następne szesnaście lat

Stary 2010-12-20, 13:29   #655
mmiinnii
Raczkowanie

po tych moich 15 min przestawię się jak na razie na kilka dni na 30min ale po świętach zacznę ta godzinkę hehe tylko muszę się jeszcze nauczyć kręcić w drugą stronę kołem bo umiem tylko w jedną. OJjj a mi się tak marzy to 60 :P

CEL-60
grudzień-67 styczeń- 66
Stary 2010-12-21, 06:50   #656
mmiinnii
Raczkowanie

no i dałam rade wczoraj wydłużyłam kręcenie do 30min :P ale już mi się nie chciało.

CEL-60
grudzień-67 styczeń- 66
Stary 2010-12-21, 07:53   #657
zuzia13m
Zakorzenienie

GG do zuzia13m

a ja wczoraj godzinkę przy filmie nawet nie wiem kiedy zleciało
dzisiaj nie zdążę niestety, chyba, że może wieczorem.
a przez
następne szesnaście lat

Stary 2010-12-21, 13:55   #658
mmiinnii
Raczkowanie

Cytat:
a ja wczoraj godzinkę przy filmie nawet nie wiem kiedy zleciało
dzisiaj nie zdążę niestety, chyba, że może wieczorem.

o ja godzinkę chyba bym ni dała rady hehe :P ale kiedyś trzeba spróbować

CEL-60
grudzień-67 styczeń- 66
Stary 2010-12-21, 14:44   #659
zuzia13m
Zakorzenienie

GG do zuzia13m

Cytat:
Napisane przez mmiinnii Pokaż wiadomość
o ja godzinkę chyba bym ni dała rady hehe :P ale kiedyś trzeba spróbować

Ja też tak kiedyś myślałam, a teraz już wiem, że dam radę - a jeszcze przy dobrym filmie - mogę i dłużej kręcić
a przez
następne szesnaście lat

Stary 2010-12-22, 07:47   #660
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Potrzebowałam pieniędzy, ostatnie choroby dzieci trochę mnie ogołociły z pieniędzy ale w styczniu mam urodziny i myślę, że dostanę jakieś pieniądze - wtedy kupie sobie znowu - tylko jakieś tańsze pewnie napisz jak Ci się kręci takim kołem - ja nauczyłam się tamtym dużym kręcić i potrafiłam tak godzinę stać, coś oglądać i kręcić i przez ten czas ani razu mi nie spadało. No nic, jak na razie mam to małe koło i zaraz zaczynam kręcenie a w styczniu znowu będzie duże
Aha - rozumiem. Fajnie się kręci tym kołem. Polecam. Troszkę boli, siniaczki pierwsze są. Świetne jest to koło. Moje ma 97 cm i tak wydaje mi się wielkie. Teraz mogę swobodnie kręcić, nie to co tym małym z zabawkowego - non stop spadało i to nie była kwestia tego, że nie umiem kręcić, bo umiem .
Mam nadzieję, że dostaniesz w prezencie nowe hula-hop

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
właśnie wpadłam na genialny pomysł (pewnie mnie wyśmiejecie, al ja i tak to zrobię) : kupie grubą fasolę, przykleję klejem "magikiem" gruby groch od środka co parę cm i wszystko okleję porządnie taśmą izolacyjną i będę miała cięższe koło z masażerem
Cóż za genialny pomysł
Daj znać jak ci wyszła produkcja hula-hop

P.S. Dziewczyny mam pytanie - wiem - głupie - ale jakie macie metody na ręce podczas kręcenia? Męczy mnie ta pozycja na stracha na wróble i na karku, a nie mam pojęcia co jeszcze można zrobić z rękami podczas kręcenia - macie jakieś sposoby??

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Edytowane przez Agna
Czas edycji: 2010-12-22 o 07:48
Agna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości