| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-12-14, 16:39 | #631 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Dot.: hula - hop 4

No i skończyło się kręcenie u mnie ;( Łączenia od dłuższego czasu co chwilę wypadały, bo hula-hop, które kupiłam okazało się być kiepsko wyknonane, ale zaczęłam je sklejać taśmą i jakoś się trzymało. Wczoraj to już w ogóle co chwilę musiałam przerywać, ale w przypływie weny okleiłam całą obręcz taśmą i potem już był spokój. A dziś chcę kręcić, robię parę kółek i... patrzę, że w jednym miejscu się wyłamało :/ Teraz już nawet taśma nie chce mi tego utrzymać... Szkoda strasznie, bo u siebie nie znajdę nigdzie w sklepach dużego, porządnego hula-hop, poza tym takie też swoje kosztują  Chyba w tygodniu przejdę się do sklepu z zabawkami i kupię sobie zwykłe, małe, jednoczęściowe. Przynajmniej nie będzie mi tak przykro jak się rozwali  Może ja za mocno kręcę, że to tak wszystko leci...? | 
|     | 
|  2010-12-14, 18:20 | #632 | 
| Raczkowanie | 

Cześć dziewczyny, obserwuję sobie trochę wątek i mam zamiar kupić na allegro takie anionowe hula hop, tylko dziwi mnie ta rozpiętość cenowa - od 16 do 100 mniej więcej, czy któraś z Was orientuje się od czego to zależy? Zastanawiam się, czy mogę po prostu kupić najtańsze, czy warto by tu się porwać na coś uśrednionego etc. jakie macie kółka?  Aha, no i wybaczcie jeśli ktoś już tu o to pytał, ale tyyyyle do czytania, a ja mam też trochę do roboty na zajęcia jeszcze przed świętami :/ | 
|     | 
|  2010-12-15, 10:16 | #633 | 
| Zakorzenienie | 

Ja miałam takie http://allegro.pl/kolo-hula-hop-z-ma...346398935.html i było rewelacyjne, no ale sprzedałam, teraz kręcę zwykłym dziecięcym, miało średnicę 90 cm, ale ja z dwóch zrobiłam jedno i teraz ma ok 105 cm średnicy. wypełniłam go ryżem i porządnie skleiłam taśmą izolacyjną (ona jest taka gumowa bardziej wytrzymała i lepiej trzyma) Kręci mi się rewelacyjnie. Podobno nie ma znaczenia czym kręcimy, ważne żeby kręcić. Jeszcze zacytuje koleżankę z naszego wątku, jak zrobić koła hh: W sklepie budowlanym kupiłam rurę o średnicy 2,5cm, taka niebieska (do zimnej wody), w Castoramie na pewno ją znajdziesz. Kupiłam 3m, bo tyle potrzeba na koło o średnicy ok. 1m.  Do tego dokupiłam kawałek rury o nieco mniejszej średnicy - działa jak złączka. Między jeden i drugi koniec grubszej rury wsadziłam ten cieńszy, dzięki czemu uzyskałam dość ciężkie, duże koło. Jeśli różnica między grubą a cienką rurą jest nieco większa, przed włożeniem mniejszej rury w większą, możesz ją owinąć taśmą izolacyjną lub szarą i dopiero potem wcisnąć na siłę w grubszą rurę. Miejsce, gdzie ba końce rury się stykają zaklejasz warstwą taśmy izolacyjnej i gotowe  Koszt takiego koła to ok 6-7 zł i kręci się rewelacyjnie i daje też efekty - bo liczy się ruch mięśni a nie wypustki. Uważam, że lepiej na początek spróbować z takim kołem, a jak będziecie uważały, że daje za małe rezultaty to wtedy dopiero kupić duże z wypustkami - ale jak dla mnie to teraz też jest strata kasy. Ja wczoraj kręciłam dwoma takimi dziecięcymi wypełnionymi ryżem - to była świetna zabawa   
				__________________                                         78-62 Przez pierwsze dwa lata  uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! | 
|     | 
|  2010-12-15, 11:44 | #634 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Miasto Ogrodów 
				 | 

Cytat: 

__________________ smocza mama | |
|     | 
|  2010-12-15, 11:46 | #635 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: Lbn 
				 | 

Przedwczoraj ~65 minut kręcenia   Nareszcie znalazłam czas i obejrzałam Sex and the City 2. Nie lubię oglądac na raty a znaleźć prawie 2,5 h jednym ciągiem na film to u mnie wyczyn. Jeszcze nie daję rady fizycznie łączyc BBL z kręceniem więc dziś rano zmusiłam się wstać 20 minut wcześniej przeznaczyć ten czas dla hh  A  na wieczór cwiczenia. Tylko teraz zastawiam się czy to zdrowo tak na czczo jezdzic tym narzędziem tortur  po brzuchu... Zuzia, dobrze kombinujesz z tymi rurami  A co do wypustek to jasne że liczy się ruch mięśni ale za to kulki poprzez masaż rozbijają tkankę tłuszczową, przez co szybciej zostaje spalona. Mi przynajmniej najbardziej na tym zależy   | 
|     | 
|  2010-12-15, 13:13 | #636 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Zgadza się i dlatego ja będę dalej kombinowała, a mianowicie do mojego koła doczepie "kulki" - zobaczę co z tego wyjdzie i czy da się kręcić  ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Ćwiczenia zaliczone   
				__________________                                         78-62 Przez pierwsze dwa lata  uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! | |
|     | 
|  2010-12-15, 15:00 | #637 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

Mam pytanie czy kręcąc 10-15min dziennie zobaczę jakieś efekty na biodrach? I w jakim czasie   ? I czy że tak powiem udając że kręce bo niemam hula hop będzie coś działać?

| 
|     | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2010-12-15, 15:43 | #638 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Uważam, że 10-15 minut to za mało.  Co do efektów, nikt Ci nie powie jednoznacznie, kiedy zacznie być coś widoczne - u każdego po prostu wygląda to trochę inaczej. I nie, samo naśladowanie tego ruchu raczej nic nie da. U mnie dziś 65 minut, hula-hop sklejone ze wszystkich stron taśmą i trochę chwieje się, ale działa  Wieczorkiem spróbuję wyłuskać trochę czasu na kolejne 60 minut. Pozdrawiam. | 
|     | 
|  2010-12-15, 20:09 | #639 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: tu i tam 
				 | 

Witam Moje Drogie    mam nadzieje ze z wasza pomocą uda mi sie wybrac odpowiednie hh. obecnie posiadam takie zwykle kupione w sklepie  z zabawkami za 6zł wypełniłam je ryzem i jakos kręciłam ale teraz chcę stac sie posiadaczką lepszego modelu  zastanawiam sie nad wyborem tego http://allegro.pl/odchudzajace-kolo-...323883430.html bądz tego http://allegro.pl/kolo-hula-hoop-hop...349319525.html z góry dziekuje za pomoc   | 
|     | 
|  2010-12-17, 15:47 | #640 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: (Ísland) 
				 | 

Cytat: 
  i mam pytanie do dziewczyn posiadające takie hula - jak Wam się kręci? ogólnie, jakie macie wrażenia? | |
|     | 
|  2010-12-19, 00:13 | #641 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

ja nie umiem krecic hula hopem  kupilam taki zwykly hula hop ale mi nie wychodzi  praktycznie od razu mi spada, nie wiem co robie zle;( 
				__________________  koty   | 
|     | 
|  2010-12-19, 09:52 | #642 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

Mi też bardzo źle kręciło się zwykłym hula hopem, dopiero jak sprawiłam sobie większe i cięższe kręciło się dużo lepiej (teraz w ogóle nie spada, mogę kręcić godzinami   a to zabawkowe jeszcze mam i dalej nie umiem nim kręcić). Spróbuj wypełnić je ryżem albo kup lepsze koło, będzie Ci się dobrze kręcić. 
				__________________ | 
|     | 
|  2010-12-19, 10:40 | #643 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

nareszcie w domu przez dwa tygodnie więc mogę częściej kręcić    | 
|     | 
|  2010-12-19, 11:03 | #644 | 
| Zakorzenienie |  Dot.: hula - hop 4 

Oj tak cięższym kręci się duużo lepiej  Ale wiem,że niektórych nie da rady nauczyć kręcenia. Np. znajoma-już taka starsza-kupiła sobie i pokręci parę razy i Jej spada. Nie wiem czy jeszcze kręci... Ale hula kupiła pół roku temu i z tego co się opytywałam to nie udaje Jej się długo utrzymać koła kręcąc... Więcej kalorii spala jak po nie sięga co chwilę  hoppipolla ja mam takie tylko z kuleczkami. Kręci mi się rewelacyjnie   | 
|     | 
|  2010-12-19, 14:54 | #645 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 
  Pewnie w takim razie sprawię sobie takie, jak Ty miałaś   | |
|     | 
|  2010-12-19, 19:41 | #646 | 
| Zakorzenienie | 

Ja też zabawkowym nie umiałam długo kręcić, ale dużym z kulkami kręciło mi się rewelacyjnie. Na początku ze dwa tygodnie pewnie trwała nauka, a potem to i godzinę mogłam kręcić bez spadania  i dopiero wtedy nauczyłam się kręcić tym zabawkowym wypełnionym ryżem. Także nie poddawajcie się zbyt szybko - ćwiczcie, podnoszenie koła to też ćwiczenie  a po jakimś czasie będziecie trzygodzinne filmy oglądać kręcąc kołem  wysiłek z pewnością się opłaci  Życzę powodzenia i wytrwałości   
				__________________                                         78-62 Przez pierwsze dwa lata  uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! | 
|     | 
|  2010-12-19, 20:12 | #647 | 
				 | 

dziewczyny, kręcicie w 1 czy w 2 strony? czy to, w którą stronę się kręci ma jakieś znaczenie? | 
|     | 
|  2010-12-19, 20:20 | #648 | 
| Zakorzenienie | 

Ja umiem kręcić tylko w jedną stronę   
|     | 
|  2010-12-19, 20:32 | #649 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

witajcie  również czasem sobie kręce  Niestety mam nierówne wcięcie w talii, co prawda, ćwiczę kręgosłup, żeby się bardziej nie wykrzywiać, ale kręcenie hh udaje mi się tylko na jedną stronę. W drugą po chwili mi spada...Myślicie, że mogę się bardziej wykrzywić od tego?Może znaleźć sobie coś innego?   
				__________________ -myśleć poztywnie -rozkoszować się życiem  - marzenia do spełnienia   | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-12-19, 21:19 | #650 | 
				 | 

ja kręcę w obydwie strony, z tym, że w jedną jest mi dużo łatwiej i dużo lepiej mi idzie. a drugą się męczę i zawsze dużo krócej kręcę..

| 
|     | 
|  2010-12-20, 10:28 | #651 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: Polski 
				 | 

Dopiero dzisiaj natknełam się na ten wątek i bardzo mi się podoba  Ja od 2 tyg kręcę hula hoppem po 15 min wieczorem. Myślałam ,że to dużo ale widzę że Wy tutaj kręcicie po 30-60 jestem w szoku też będę musiała ostro zabrac sie za siebie. Nie jestem gruba itp waże 53kg tylko ta talia to koszmar -mam w talii 68 a marzy mi się tak 60-62 ciekawe czy to w ogóle możliwe?? jak myślicie uda się? tylko ciekawe po jakim czasie. Będę dawała z siebie wszystko ćwiczę też na ławeczce brzuszki ale czytałam że po brzuszkach talia się poszerza myślicie że to prawda???   
				__________________ CARPE DIEM  CEL-60 grudzień-67 styczeń- 66 | 
|     | 
|  2010-12-20, 10:36 | #652 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Myślę, że godzinka koła na początek wystarczy  Talia 60 cm? Też tak kiedyś miałam  to były czasy... 
				__________________                                         78-62 Przez pierwsze dwa lata  uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! | |
|     | 
|  2010-12-20, 11:32 | #653 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Równiez chciałabym zacząć kręcić hula hopem, ale nie potrafię   rusza mi się cały tyłek, kółko spada, a biodra pozostają w miejscu ... 
				__________________ Oświęcim zaczyna się wszędzie tam, gdzie ktoś patrzy na rzeźnię i myśli: to tylko zwierzęta. Theodor AdornoPomóż :  http://www.pustamiska.pl/ karmimy psiaki Insta 8tracks   | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-12-20, 12:19 | #654 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Witamy  musisz ćwiczyć do upadłego  nauczysz się, tylko musisz być wytrwała   Udoskonaliłam sobie moje koło i już mam z masażerem  kręci się rewelacyjnie i kosztowało mnie ok 10 zł gdybym podliczyła całość   
|     | 
|  2010-12-20, 14:29 | #655 | 
				 | 

po tych moich 15 min przestawię się jak na razie na kilka dni na 30min ale po świętach zacznę ta godzinkę hehe tylko muszę się jeszcze nauczyć kręcić w drugą stronę kołem bo umiem tylko w jedną. OJjj a mi się tak marzy to 60 :P   
|     | 
|  2010-12-21, 07:50 | #656 | 
				 | 

no i dałam rade wczoraj wydłużyłam kręcenie do 30min :P  ale już mi się nie chciało. 
|     | 
|  2010-12-21, 08:53 | #657 | 
| Zakorzenienie | 

a ja wczoraj godzinkę przy filmie  nawet nie wiem kiedy zleciało  dzisiaj nie zdążę niestety, chyba, że może wieczorem. 
|     | 
|  2010-12-21, 14:55 | #658 | |
				 | 

Cytat: 
 o ja godzinkę chyba bym ni dała rady hehe :P ale kiedyś trzeba spróbować   
				__________________ CARPE DIEM  CEL-60 grudzień-67 styczeń- 66 | |
|     | 
|  2010-12-21, 15:44 | #659 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Ja też tak kiedyś myślałam, a teraz już wiem, że dam radę - a jeszcze przy dobrym filmie - mogę i dłużej kręcić   
|     | 
|  2010-12-22, 08:47 | #660 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: tam gdzie wzrok nie sięga;) 
				 | 

Cytat: 
  . Mam nadzieję, że dostaniesz w prezencie nowe hula-hop  ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat: 
  Daj znać jak ci wyszła produkcja hula-hop  P.S. Dziewczyny mam pytanie - wiem - głupie - ale jakie macie metody na ręce podczas kręcenia? Męczy mnie ta pozycja na stracha na wróble  i na karku, a nie mam pojęcia co jeszcze można zrobić z rękami podczas kręcenia - macie jakieś sposoby?? Edytowane przez Agna Czas edycji: 2010-12-22 o 08:48 | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

ale w styczniu mam urodziny i myślę, że dostanę jakieś pieniądze - wtedy kupie sobie znowu - tylko jakieś tańsze pewnie
 ale w styczniu mam urodziny i myślę, że dostanę jakieś pieniądze - wtedy kupie sobie znowu - tylko jakieś tańsze pewnie

25.06.2012~
25.06.2012~