hula - hop 4 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-19, 22:29   #1711
Gweneth_P
Raczkowanie

Dot.: hula - hop 4

Cytat:
Napisane przez Bayka Pokaż wiadomość
a ja umiem kręcic tylko w jedną stronę e druga wgl nie idzie
Nie martw się, trochę praktyki i tyle Musisz wyczuć hh od nowa, tym razem w drugą stronę, dopasować ruchy i zobaczysz, w pewnym momencie po prostu samo zacznie się kręcić

Ja dzisiaj 60 min coby odpokutować wczorajszy dzień, w którym nie kręciłam. Mam nadzieję, że jakieś cm mi jeszcze zlecą do 1 maja. Kurde, mam zastój z wagą. A jak jest zastój to i motywacja mniejsza. Oby cos się ruszyło w tym tygodniu, jeszcze przed Świętami
Gweneth_P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 23:38   #1712
Kasiaczek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bayka Pokaż wiadomość
a ja umiem kręcic tylko w jedną stronę e druga wgl nie idzie
Ja tez ie umiem

Nawet nie wiedzialam ,ze powinysmy krecic w dwie strony

Justaja mam niesamowity problem ze slodyczami,slabosc naprwde...Powoli przechodze na diete pieciu przemian,ale dla zdrowia a nie dla figury.Caluje
Ks. Józef Tischner
Kasiaczek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:21   #1713
smv
Zakorzenienie

heh a ja potrafie w dwie strony ale na razie przerwa ( ciezko to orzerwa nazwac bo praktycznie nie pocwiczylam) a mam siniaki na brzuchu od tego piekielnego masazera(
Stary 2011-04-20, 10:17   #1714
Juta333
Przyczajenie

U mnie ze słodyczami jest tak. Jak nie zakazane to mogą leżeć tygodniami, a jak sama sobie zakazałam to wciągają ;-) - głupie wiem. A ja nie chce stosować jakiś diet! Wiem, że muszę nauczyć się jeść częściej i mniejsze porcje, lżejszej kuchni. Pić więcej wody i zielonej herbaty. W pracy już odstawiłam wszystkie kawy z syropami i kremami dobry czas temu ;-) Moim celem jest nauczyć się systematycznego ćwiczenia, choćby się waliło i paliło, no a efekty mam nadzieję, że wkońcu przyjdą.

A z ciekawości, co to jest za dieta 5 przemian?
Juta333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 18:23   #1715
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Napisane przez Gweneth_P Pokaż wiadomość
Nie martw się, trochę praktyki i tyle Musisz wyczuć hh od nowa, tym razem w drugą stronę, dopasować ruchy i zobaczysz, w pewnym momencie po prostu samo zacznie się kręcić

Ja dzisiaj 60 min coby odpokutować wczorajszy dzień, w którym nie kręciłam. Mam nadzieję, że jakieś cm mi jeszcze zlecą do 1 maja. Kurde, mam zastój z wagą. A jak jest zastój to i motywacja mniejsza. Oby cos się ruszyło w tym tygodniu, jeszcze przed Świętami

dziękuję za słowa pocieszenia, mam nadzieję, że w końcu się uda bo nie chce zgubić cm tylko na jednym boku będę ćwiczyć dalej

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiaczek_ Pokaż wiadomość
Ja tez ie umiem

Nawet nie wiedzialam ,ze powinysmy krecic w dwie strony

Justaja mam niesamowity problem ze slodyczami,slabosc naprwde...Powoli przechodze na diete pieciu przemian,ale dla zdrowia a nie dla figury.Caluje

no właśnie trzeba w dwie strony, żeby gubic cm równomiernie

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 20:21   #1716
Agaciok xD
Wtajemniczenie

tradycyjnie pol godziny

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 12:35   #1717
diplofaza
Raczkowanie

kręciłam wczoraj ale tak max 5 min i spadało (łącznie kręciłam ok. 20 min)
mam nadzieję, że dojdę do wprawy
diplofaza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-22, 13:02   #1718
magdusia2805
Raczkowanie

dziś 1,40 h troche mnie poniosło przy oglądaniu filmu
magdusia2805 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 14:58   #1719
Katrinn69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Juta333 Pokaż wiadomość
A ja nie chce stosować jakiś diet! Wiem, że muszę nauczyć się jeść częściej i mniejsze porcje, lżejszej kuchni.
Tak jest - brawa za podejście Drastyczne diety nie mają większego sensu! Co z tego, że szybko spadnie parę kilo, jak po zaprzestaniu wszystko wróci do poprzedniego stanu? Dieta, ma być racjonalnym sposobem żywienia, który powinno się stosować całe życie, a dzięki niej mamy nie tylko dobrze wyglądać, ale i tak się czuć Dlatego ja również zmieniłam kuchnię, zaczęłam lżej gotować, odstawiłam słodycze i szybkie żarcie. Na początku było ciężko, ale po jakiś 2 miesiącach już nawet mnie nie ciągnie do słodkich bułek czy batoników, a jak już się skuszę to zwyczajnie źle się później czuję :/ Także do wszystkiego można się przyzwyczaić, a na zmianę na lepsze nigdy nie jest za późno

Święta się zbliżają, trzeba wziąć się do roboty A po świętach to już w ogóle - 2 razy więcej kręcenia, żeby te wszystkie pyszności nie weszły w boczki

Ja właśnie spadam na rowerek, bo przeczytałam ostatnio, że aby zrzucić brzuch ważne są też ćwiczenia kardio, czyli aerobowe Ze skakanką daję sobie spokój na 2 dni, bo mam kontuzję kolana
Ale 30min. hopa plus gorączkowe bieganie po mieście już dziś zaliczone

Pozdrawiam i Wesołych

Katrinn69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 15:32   #1720
diplofaza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katrinn69 Pokaż wiadomość
Tak jest - brawa za podejście Drastyczne diety nie mają większego sensu! Co z tego, że szybko spadnie parę kilo, jak po zaprzestaniu wszystko wróci do poprzedniego stanu? Dieta, ma być racjonalnym sposobem żywienia, który powinno się stosować całe życie, a dzięki niej mamy nie tylko dobrze wyglądać, ale i tak się czuć Dlatego ja również zmieniłam kuchnię, zaczęłam lżej gotować, odstawiłam słodycze i szybkie żarcie. Na początku było ciężko, ale po jakiś 2 miesiącach już nawet mnie nie ciągnie do słodkich bułek czy batoników, a jak już się skuszę to zwyczajnie źle się później czuję :/ Także do wszystkiego można się przyzwyczaić, a na zmianę na lepsze nigdy nie jest za późno

Święta się zbliżają, trzeba wziąć się do roboty A po świętach to już w ogóle - 2 razy więcej kręcenia, żeby te wszystkie pyszności nie weszły w boczki

Ja właśnie spadam na rowerek, bo przeczytałam ostatnio, że aby zrzucić brzuch ważne są też ćwiczenia kardio, czyli aerobowe Ze skakanką daję sobie spokój na 2 dni, bo mam kontuzję kolana
Ale 30min. hopa plus gorączkowe bieganie po mieście już dziś zaliczone

Pozdrawiam i Wesołych
popieram ! dieta nie powinna być drastyczna !
mam po wczorajszym kręceniu siniaka ;p
dzisiaj planuje pokręcić trochę dłużej
Stary 2011-04-22, 19:33   #1721
smv
Zakorzenienie

o rany wreszcie ten nieszczesny masazer nie robi mi krzywdy. zrobilam 15 minut- moglkabym dluzej ale boje sie siniaków wiec stopniowo ale i tak jestem dumna- mam przy czym cwiczyc bo wszytskie odcinki zbuntowanego aniola mi tz sciagnal heheh :PP przypominam sobie szczeniece lata

wesolych!)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-22, 21:13   #1722
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
o rany wreszcie ten nieszczesny masazer nie robi mi krzywdy. zrobilam 15 minut- moglkabym dluzej ale boje sie siniaków wiec stopniowo ale i tak jestem dumna- mam przy czym cwiczyc bo wszytskie odcinki zbuntowanego aniola mi tz sciagnal heheh :PP przypominam sobie szczeniece lata

wesolych!)
o matko, pamietam jak ja to w dziecinstwie ogladalam to byly lata, ha!

standardowo pol godzinki

Stary 2011-04-23, 09:15   #1723
diplofaza
Raczkowanie

mam trochę zmasakrowane biodra po wczorajszym ;/
30 min
Stary 2011-04-23, 10:29   #1724
Juta333
Przyczajenie

Widzę, że po skakance nie tylko ja mam problemy z kolanem. Boli i to bardzo - to mnie martwi. Ja od dwóch dni nic. Totalny brak czasu. Mam nadzieję, że dziś jak wrócę z pracy to trochę powalczę. A może od czasu do czau powrzucamy sobie tutaj propozycje lekkiej kuchni? MNIAM ;-)

WESOŁEJ PISANKI !!!!!!!!!!

Edytowane przez Juta333
Czas edycji: 2011-04-23 o 10:37
Juta333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 12:54   #1725
cremova
Zasiedzenie

Ja dzis godzinke przy ddtvn

cremova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 15:13   #1726
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Ja zawsze wieczorkiem krece, mam nadzieje ze dzisiaj len mnie nie dopadnie i bede mogla Wam zdac relacje

Stary 2011-04-23, 21:54   #1727
Katrinn69
Raczkowanie

Ja też wieczorem Odpalam "Miodowe Lata", bo zwykle każda część trwa +/- 10min. co akurat pasuje do moich serii hulania Pomiędzy jeszcze skaczę. Dziś też zaliczone 30 min. i 1200 podskoków (mój rekord) Jednak z czasem wszystko łatwiej przychodzi

Taki mały off-top. Jeśli macie za ciasne baleriny, które chcecie rozciągnąć, nie ma lepszego sposobu niż kręcenie i skakanie

Edytowane przez Katrinn69
Czas edycji: 2011-04-23 o 21:57
Stary 2011-04-24, 12:37   #1728
Agaciok xD
Wtajemniczenie

No wiec wczoraj bylo pol godzinki

Stary 2011-04-24, 15:43   #1729
smv
Zakorzenienie

ja po moich 15 minutach mam mega siniaki na biodrach;/ czekam az znikną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-24, 16:17   #1730
amadziaz
Zadomowienie

hej
Przymierzam się do zakupienia hula hop z masażerem ale nigdy wcześniej nie 'kręciłam' tym. W związku z tym mam pytanko. Czy naprawdę trudno jest się nauczyć? Dodam że mam niestabilność kości w całym ciele, więc trochę się boję.... I czy hula hop jest dobre na boczki? Chciałabym w końcu się odchudzać, zaczynam od maja i czy ten przyrząd pomoże mi w odchudzaniu brzucha?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i życzę wam wesołych świąt ;-)
Stary 2011-04-24, 16:31   #1731
Katrinn69
Raczkowanie

Na boczki idealne Ja mam wciąż problem z dolnymi partiami brzucha, ale w sumie nic w tym dziwnego, bo to obszar, którego najciężej jest się pozbyć, potrzeba więc trochę cierpliwości i różnych ćwiczeń, nie tylko tych na mięśnie brzucha. Ale za to górne partie, dzięki hula hop są o niebo lepsze W końcu mam talię i ubyło mi ok. 5 cm po miesiącu. Także próbuj, przyjemnie z pożytecznym Na początku możesz się zrazić jak kółko będzie spadać, ale później to sama frajda Ja co prawda kręcę zwykłym, więc nie mogę się wypowiedzieć o tym z masażerem, ale efekty również są, nawet powyżej oczekiwanych

Ja dziś robię przerwę. Tak się obżarłam, że szok Ale w sumie nie mam wyrzutów sumienia, w końcu to święta, raz na jakiś czas można sobie użyć!

Stary 2011-04-24, 17:48   #1732
amadziaz
Zadomowienie

no to muszę to wypróbować
Stary 2011-04-24, 21:28   #1733
Agaciok xD
Wtajemniczenie

pol godzinki dzisiaj
moj metabolizm fajnie pracowal dzisiaj, wszystko sie ladnie trawilo pomimo lekkiego obzarstwa

Stary 2011-04-25, 07:19   #1734
diplofaza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katrinn69 Pokaż wiadomość
Na boczki idealne Ja mam wciąż problem z dolnymi partiami brzucha, ale w sumie nic w tym dziwnego, bo to obszar, którego najciężej jest się pozbyć, potrzeba więc trochę cierpliwości i różnych ćwiczeń, nie tylko tych na mięśnie brzucha. Ale za to górne partie, dzięki hula hop są o niebo lepsze W końcu mam talię i ubyło mi ok. 5 cm po miesiącu. Także próbuj, przyjemnie z pożytecznym Na początku możesz się zrazić jak kółko będzie spadać, ale później to sama frajda Ja co prawda kręcę zwykłym, więc nie mogę się wypowiedzieć o tym z masażerem, ale efekty również są, nawet powyżej oczekiwanych

Ja dziś robię przerwę. Tak się obżarłam, że szok Ale w sumie nie mam wyrzutów sumienia, w końcu to święta, raz na jakiś czas można sobie użyć!
5 cm ? WOW ! gratulacje
a możesz coś więcej napisać jak tego dokonałaś? (co ćwiczyłaś, ile czasu, ile razy,jaka dieta? )
ja schudłam ale właśnie z brzuszkiem mam problemy
Stary 2011-04-25, 09:22   #1735
Katrinn69
Raczkowanie

Od ponad miesiąca codziennie kręcę po 30min., robię też inne ćwiczenia (brzuszki, rower itd. łącznie ponad godzinę dziennie), od niedawna skaczę na skakance. Diet żadnych specjalnych nie stosuję - odstawiłam słodycze i tłuste potrawy, jem częściej, a mniej i schudłam już prawie 5kg Powoli, ale zdrowo, dzięki czemu nie telepie mnie z zimna, nie wypadają mi włosy, nie mam problemów z cerą itd. jak to było za czasów różnych diet, z którymi kombinowałam

Stary 2011-04-25, 09:56   #1736
Skibka91
Raczkowanie

Witam wszystkich
Od jakiegoś tygodnia czytam wątek z hula hopem i mam w planie kupić jutro zwykły taki zabawkowy i trochę go obciążyć.
Zależy mi na zrzuceniu trochę centymetrów z brzucha. Mam zamiar skończyć ze słodyczami i jeść trochę mniej ale bez szczególnej diety.
Od 2 dni ćwiczę ABS ten 8 minutowy na brzuch i jeszcze inne ćwiczenia. Mam też rowerek stacjonarny i nie wiem czy warto go używać bo nie można zmienić trudności pedałowania bo bardzo skrzypi i można jeździć tylko na tym najsłabszym i nie wiem czy to może coś dać jak myślicie?
I czym najlepiej obciążyć hula hop żeby nie robił hałasu podczas kręcenia?

Mam nadzieję że przy pomocy tego wątku zacznę regularnie ćwiczyć i dbać o siebie żeby w lipcu nie było mi wstyd wyjść w stroju kąpielowym

Myślę że zostanę miło przyjęta i będę mogła liczyć na jakieś wsparcie i motywację.

Czekam na odpowiedź i od jutra biorę się do roboty.
Skibka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 12:18   #1737
magrat16
Zakorzenienie

Można się przyłączyć? Do tej pory próbowałam z hula hopem dziecięcym, obciążonym piaskiem, słabo mi szło. Od pięciu dni kręcę takim z masażem o średnicy 100 cm, codziennie pół godziny, a mam ochotę na więcej! A ogromniasty siniak nabyty pierwszego dnia kręcenia już nie boli, zmienia tylko codziennie kolory
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 21:25   #1738
078b67661263dc511af1704abd6382ece78a6651_5f94b206c6b56
Konto usunięte

hej dziewczyny czy ja również mogę się przyłączyć? dzisiaj kręciłam pierwszy raz hula hop z masażerem i od razu sie w nim zakochałam! jak tylko przyjechałam do domu zamówiłam na all.egro. przeczytalam rownież, zeby na pierwszy raz sie nie przeforsowywac - a ja krecilam chyba z pol godziny! i od razu oczywiscie pojawily sie bole.. ze tam brzuch boli to sie akurat ciesze, ale wyszedl mi siniak jak narazie tylko z jednej strony na kosci biodrowej. pewnie minie pare dni jak przyjdzie mi moje, wiec narazie nie bede krecic, tylko cwiczyc 8 minut ABS, zeby ladnie zeszly. slyszalam, ze daje efekty - wiec stwierdzilam, ze z moja otyloscia brzuszna to najlepsze wyjscie. waga mnie jakos nie interesuje, bo głównie z brzuchem mam problem i postaram się ztym uporać pozdrawiam i bede tu zaglądac
078b67661263dc511af1704abd6382ece78a6651_5f94b206c6b56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 21:29   #1739
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Witam nowe dziewczyny!

Ja dzisiaj niestety nie pokrecilam bo sie troche zle czuje-chyba bede chora A poza tym nie chcialam psuc sobie tego romantycznego nastroju Titanica

Stary 2011-04-25, 22:01   #1740
078b67661263dc511af1704abd6382ece78a6651_5f94b206c6b56
Konto usunięte

titanic obowiązkowo obejrzany
078b67661263dc511af1704abd6382ece78a6651_5f94b206c6b56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości