INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-16, 17:18   #1771
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba
Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
witajcie. podoba mi sie ten wątek ale gdzie mogę go sobie sciągnąć?? na torrentach a mógł mi ktoś podać linka bardzo prosze.
Na tym forum możesz na siebie ściagnąć punkty albo BANa za naruszenie prawa
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 17:11   #1772
sezon_na_sny
Przyczajenie

Jutro zaczynam trening Insanity. Jestem pełna obaw czy będę wytrwała w swoim postanowieniu. Ale liczę, że razem z Wami mi się uda.

Mam do zgubienia jakieś 15kg. Wymiary napiszę jutro - po zakupie miary i zmierzeniu się.
sezon_na_sny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 12:25   #1773
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Na tym forum możesz na siebie ściagnąć punkty albo BANa za naruszenie prawa
a skąd mialam to wiedziec?od kiedy tak jest? chyba nie dawno bo dawno się nie odzywałam i mozna było linki podawać czy teraz juz nie?

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

też bym chciala to zacząć ćwiczyć ale jak nie ma jak chyba że z głowy ten trening sobie wymyśle.....
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 12:41   #1774
Call girl
Raczkowanie

Drugie podejście do INSANITY ! Dziś o 18;00 wielkie wydarzenie w moim domu

Bo na razie to mogę mieć tylko nadzieję, że może uda mi się przerzucić z brzucha w cycki tak jak tu: http://maxluzno.pl/?p=172

Także do dzieła, aż mi siebie żal ale w końcu trzeba się pozbierać i zwalczyć to dziadostwo.

http://moja-metamorfoza.pl/dziennik-...-body-t56.html

Call girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 16:54   #1775
sezon_na_sny
Przyczajenie

Ja zaczynam dziś o 20.
Jestem podjarana i bardzo zmotywowana.
Stary 2011-04-18, 17:37   #1776
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
a skąd mialam to wiedziec?od kiedy tak jest? chyba nie dawno bo dawno się nie odzywałam i mozna było linki podawać czy teraz juz nie?
nieznajomośc prawa szkodzi
od dawna tak jest
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 19:37   #1777
sezon_na_sny
Przyczajenie

Fit test 1

switch kicks - 90
power jacks - 40
power knees - 55
power jumps - 26
globe jumps - 5
suicide jumps - 9
push-up jacks - 3 (moje ręce są beznadziejne ;/)
low plank oblique - 42

Pot się ze mnie lał, jestem zadowolona, że dałam radę.

Mam nadzieję, że dam radę dalej!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-24, 21:08   #1778
neuilly.
Rozeznanie

Dziewczyny, piszę z recenzją , wczoraj dostałam od siostry na zajączka INSANITY ASYLUM i kocham to !!!

Dzisiaj jestem po pierwszych ćwiczeniach i po prostu - po pierwsze padam , po drugie fajne nowe ćwiczenia i wcale nie aż tak straszne jak myślałam , może dlatego , że skakanie na skakance nie jest mi obce choć tu było wyczerpujące i padłam na ryjek .

Mamy ćwiczenia Speedagility - trochę więcej skakanki, super drabinka
Verticalplyo - będzie chyba zabójcze dla kolan wygląda na trudne
Najprzyjemniesza część to Relief - rozciąganie, fajne , takie klasyczne nie trzeba robić wygibasów, dobre dla biegaczek
Potem ciekawe strenght - trening z ciężarkami
Jeszcze ciekawsze Gameday - czyli fajne 60 min cardio/ kurcze fajna ta drabinka no i jeszcze trening na plecki back to core
W sumie naprawdę ciekawe 30 dni treningu, miła odmiana dla insanity

Aha dołączony jest też program/hybryda Insanity asylum/Insanity oraz druga z P90x.

Dzisiaj jestem po Speedagility super . Program trwa 30 dni ale jest naprawdę ciekawy Zobaczymy co dalej .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg asylum.jpg (29,9 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez neuilly.
Czas edycji: 2011-04-24 o 21:17
neuilly. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 23:57   #1779
gazela123
Raczkowanie

Neuilly zazdroszczę ci Insanity Asylum! Czekam na dalsze recenzje z kolejnych treningów
gazela123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 11:24   #1780
Pingwineczka
Zadomowienie

Mam to Asylum ale na razie tylko obejrzałam
Zastanowię się nad tym jeszcze. Chyba nieco bardziej urozmaicone niż normalne Insanity, czy mi się wydaje?

Małżeństwo to związek dwojga ludzi,w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż
Pingwineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:15   #1781
PumkaMarta
Raczkowanie

przylaczam sie wlasnie jestem przed pierwszym treningiem.

Edytowane przez PumkaMarta
Czas edycji: 2011-04-29 o 20:06
PumkaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-01, 12:29   #1782
neuilly.
Rozeznanie

Muszę przyznać, że to insanity asylum wyglądało ... bardziej normalne od zwykłego insanity ale jest trudne .

Bardzo podoba mi się speeagility - dzięki ćwiczeniom z drabinką trening jest ciekawszy, jedynie nie daję rady zrobić "chodzonych" w bok pompek ( nie wiem jak opisać to ćwiczenie, po prostu idziemy w bok i robimy pompki ) ale reszta nie wyczerpuje mnie tak bardzo jak zwykłe insanity.

Verticalplyo bardzo dużo skoków, super są skoki w górę z rociąganiem w rękach przed sąbą gumy, pompki "skaczące" z rozciaganiem (jak ktoś taki silny) w rękach i nogach gumy itp. ale trudne jak cholerka i kolana mnie bolą.

Relief jest super , bardzo fajne rozciaganie, robię je codziennie wieczorem. Jak ktoś biega, ćwiczy Turbo Fire to polecam.

Najlepszy jest dla mnie strenght czyli trening siłowy, tego mi brakowało w Insanity - hantli pracują ramiona, brzuch, uda i pośladki . Fajny trening, szkoda że tylko jedna płytka ale i tak nie mogłam chodzić drugiego dnia .

Najbardziej zmęczył mnie gameday - dużo sprintu w miejscu a pompki pod koniec nie dla mnie , za słaba jestem.

Ogólnie - fajne urozmaicenie dla Insanity, więcej zabawy typu skoki w dal, skoki z rozciaganiem w rękach taśmy, rzuty do kosza itp. różnorodności ( drabinki, skakanki, taśma do ćwiczeń, hantle) , ale mogłoby być więcej ćwiczeń typu strenght. Ćwiczeń na plecki nie robiłam bo trochę nudne jak dla mnie.

Aha, dziewczyny (te, które do mnie pisały na PW )nie prześlę Wam linków ponieważ dostałam od siostry wydanie płytowe.
Stary 2011-05-03, 17:37   #1783
madzianna87
Raczkowanie

Hej dziewczyny, jak wam ida cwiczenia?
Ja wlasnie skonczylam robic fit test nr 3 i jestem bardzo zachecona wynikami ) Zreszta juz wczesniej zauwazylam poprawe kondycji, zapomnialam co to jest zadyszka po dobiegnieciu do autobusu, teraz mam wrazenie ze moglabym biec dalej za autobusem
Wszystko ladnie zeszczuplalo i ujedrnilo sie, szczegolnie ramiona, brzuch (-3cm z talii) i posladki!! a miesnie ladnie sie zarysowaly, takze mam motywacje do cwiczen z drugiego miesiaca, ktore podobno dopiero sa super super insane )

Moje wyniki:

Switch Kicks 79 90 98
Power Jacks 40 40 47
Power Knees 78 90 90
Power Jumps 20 32 35
Globe Jumps 10 10 10
Suicide Jumps 11 13 15
Push-Up Jacks 8 12 16
Low Plank Obli 47 48 53

Powodzenia!!
madzianna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 20:26   #1784
ventunia
Przyczajenie

Question Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)

hej dziewczyny
wiecie moze skad mozna ściągnąć Insane abs? bo niedługo mi sie szykuje a nigdzie nie moge znaleźć tego filmiku ;/ chyba, że któraś z Was bylaby tak uprzejma i wysłałaby mi na meila?
Stary 2011-05-08, 15:08   #1785
klajdla
Wtajemniczenie

Dziewczyny! Chyba mnie zarazilyscie
Wlasnie sciagnely mi sie pierwsze dwa treningi i za jakas godzine ide zrobic pierwszy Fit Test
Oczywiscie napisze wyniki jak skoncze!
Ciekawe, czy dam rade

Zrobilam! Padam na twarz...
Prawde mowiac myslalam, ze wyniki beda o wiele lepsze, bo od ponad 2 miesiecy regularnie biegam i moja kondycja znacznie sie poprawila. Tak mi sie przynajmniej wydawalo
A wiec zgodnie z obietnica podaje wyniki:

switch kicks - 83
power jacks - 58
power knees - 45
power jumps - 24
globe jumps - 22
suicide jumps - 18
push-up jacks - 4 (to i tak sukces, bo nigdy nie udalo mi sie zrobic pelnej pompki... )
low plank oblique - 33

Edytowane przez klajdla
Czas edycji: 2011-05-08 o 16:35
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 18:18   #1786
zuzek80
Przyczajenie

GG do zuzek80

witam
pozwolicie ze sie przylacze. Zaczelam dzis od fit testu, ktory wypadl tak:
80
31
77
15
20
9
9
32

cos czuje ze jutro trening bedzie jeszcze gorszy niz dzis, ale mnie to nie przeraza. Lubie wyzwania. Schudlam 20kg, zostalo 6kg i trzeba wyprofilowac cialko. Zrobilam sobie zdjecia i bede miec porownanie

Pozdrawiam Zuza
zuzek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 16:01   #1787
zuzek80
Przyczajenie

GG do zuzek80

hmm a co tu tak cicho?? wsyztskie juz skonczylyscie insanity i nikt nowy nie zaczal?? :P

dzien 2 za mna. Nie powiem ze bylo lekko, bylo zaje ciezko
zuzek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 00:39   #1788
Panadol
Raczkowanie

No wlasnie ja skonczylam juz jakis czas temu, ale teraz jestem w trakcie programu hybrydowego Insanity i P90X - super sprawa (:
Panadol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 14:50   #1789
madzianna87
Raczkowanie

Ja powoli ale nieuchronnie zblizam sie do konca, dzis byl 45 dzien. Wlasnie sie zastanawiam co pozniej i myslalam zeby sprobowac turbo fire albo hybrydy TF i chaleane extreme (program trwa 20 tygodni). Domyslam sie ze hybryda insanity i P90X musi byc swietna, ale troche juz mnie znuzyly Shaunowe cwiczenia i szukam powiewu swiezosci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-14, 15:07   #1790
klajdla
Wtajemniczenie

Dziewczyny a ja mam pytanie

Mam te rozpiske, kiedy co cwiczyc No i w 4 dniu jest Pure Cardio. Niestety mam tylko filmik Pure Cardio & Cardio ABS. Ogladalam ten filmik i widzialam, ze trwa on ponad godzine i jest podzielony na dwie czesci. Domyslam sie, ze wlasnie jedna czesc Pure Cardio a druga to Cardio ABS. Natomiast, czy to jest to samo Pure Cardio co w tym 4 dniu? Czy jest jakis dodatkowy filmik tylko o tej nazwie (nie zawierajacy Cardio & ABS)?
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 16:13   #1791
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez klajdla Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie

Mam te rozpiske, kiedy co cwiczyc No i w 4 dniu jest Pure Cardio. Niestety mam tylko filmik Pure Cardio & Cardio ABS. Ogladalam ten filmik i widzialam, ze trwa on ponad godzine i jest podzielony na dwie czesci. Domyslam sie, ze wlasnie jedna czesc Pure Cardio a druga to Cardio ABS. Natomiast, czy to jest to samo Pure Cardio co w tym 4 dniu? Czy jest jakis dodatkowy filmik tylko o tej nazwie (nie zawierajacy Cardio & ABS)?
pure cardio i cardio abs to dwa rozne zestawy cwiczen ten pierwszy to tak ja inne cwiczenia a ten drugi to na brzuch.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 16:30   #1792
Panadol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzianna87 Pokaż wiadomość
Ja powoli ale nieuchronnie zblizam sie do konca, dzis byl 45 dzien. Wlasnie sie zastanawiam co pozniej i myslalam zeby sprobowac turbo fire albo hybrydy TF i chaleane extreme (program trwa 20 tygodni). Domyslam sie ze hybryda insanity i P90X musi byc swietna, ale troche juz mnie znuzyly Shaunowe cwiczenia i szukam powiewu swiezosci
Jak konczylam Insanity to mialam juz dosc Shauna Ale stwierdzilam, ze jednak interwaly sa niezastapione i robie Ins 2 razy w tygodniu. Oczywiscie interwaly to nie musi byc akurat Ins, mozna np. biegac czy jezdzic na rowerku 'interwalowo', ale jednak ja daje sobie najlepszy wysisk przy Shaunie Tiiiiiii (((;
Stary 2011-05-14, 16:39   #1793
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez Panadol Pokaż wiadomość
Jak konczylam Insanity to mialam juz dosc Shauna Ale stwierdzilam, ze jednak interwaly sa niezastapione i robie Ins 2 razy w tygodniu. Oczywiscie interwaly to nie musi byc akurat Ins, mozna np. biegac czy jezdzic na rowerku 'interwalowo', ale jednak ja daje sobie najlepszy wysisk przy Shaunie Tiiiiiii (((;
A jak efekty?

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:06   #1794
Panadol
Raczkowanie

U mnie efekt byl zauwazalny, wczesniej nigdy nie cwiczylam Tzn. przed Insanity pochodzilam troche do fitness clubu i zaczelam przygode z bieganiem. Nie zmierzylam sie niestety ale nogi lepsze, brzuch duzo lepszy, nauczylam sie robic pompki, no i kondycja! Ale co najwazniejsze zaszly zmiany w mojej glowie (: Przez te ponad 3 miesiace (1 miesiac robilam dwa razy). Nie wiem jak to opisac, ale jak sie nigdy nie cwiczylo, to odkrywasz pewne rzeczy w sobie
Walka ze swoimi slabosciami, dyscyplina (nie opuszczalam treningow w ogole), zadowolenie z siebie (czasem poczucie, ze moglam lepiej). Teraz nie wyobrazam sobie juz zrezygnowac z treningow, chce sie rozwijac i w koncu biore sie za porzadne odzywianie. Dieta niskoweglowodanowa (:
Stary 2011-05-14, 18:51   #1795
madzianna87
Raczkowanie

Ja tez widze b duze zmiany (i nie tylko ja, tż też powtarza ze niedlugo bede miec takie miesnie jak on ). Chociaz ja sie nie trzymam zadnej diety, jem raczej to na co mam ochote aczkolwiek b. rzadko mam ochote na jakies smieciowe zarcie i naturalnie go jakos tak unikam, kwestia przyzwyczajen wyniesionych jeszcze z domu. Nie schudlam za bardzo ale tez nie chcialam chudnac, za to cialo wizualnie wyglada 10x lepiej, wszystko jedrne i na swoim miejscu
Stary 2011-05-14, 18:59   #1796
Ayati
Rozeznanie

U mnie dzisiaj 8 dzień Insanity. Na początku myślałam, że umrę. Teraz jest trochę lepiej, spokojnie ćwiczę całe 40 minut
Do tego nauczyłam się robić pompki no i chyba trochę mi poleciało z nóg. Moim zdaniem, bo niestety nie zmierzyłam. Wraz z kolejnym dniem mam więcej chęci do tych ćwiczeń
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 09:08   #1797
wyskok
Przyczajenie

Na Insanity trafiłam właśnie przez to forum, zaczynam od poniedziałku, ciekawa jestem wyników Fit Testu... suicide jumps to jakaś masakra! W piątek na próbę zrobiłam sobie Cardio Power & Resistance, ufff. Jak na osobę, której kondycja równa się 0 to jestem z siebie całkiem zadowolona, co prawda nie nadążałam (zwłaszcza jak Shaun przyspieszał), ale wytrwałam do końca. Wypociłam przy tym hektolitry potu i ładnie zabarwiłam się na czerwono Od jutra zaczynam też Brazil Butt Lift, Bum Bum też próbowałam w piątek. Laseczki i Leonardo uśmiechają się jak szaleni a ja leżę na podłodze i umieram, haha Za to po tym próbnym dniu nie mogłam zasnąć, ciągle słyszałam "dig diper" "czek jo hart rejk", ciekawe czy to minie po jakimś czasie
wyskok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:31   #1798
n924
Przyczajenie

Strasznie mnie ten wątek zachęcił do tych ćwiczeń! Właśnie ściągam, na filmiku z youtube wygląda to strasznie ale mam nadzieje że podołam.

Mam do was pytanie , gdzie ćwiczycie? Czy ustawiacie sobie laptopa w dogodnym miejscu czy może puszczacie filmiki przez dvd w telewizorze? Zastanawiam się czy jeśli będę ćwiczyła z laptopem to wszystko zobaczę na małym ekranie?
n924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 13:15   #1799
madzianna87
Raczkowanie

Ja cwicze z laptopem na miekkim dywanie Cwiczenia nie sa bardzo skomplikowane i nie zmieniaja sie tak czesto zeby trzeba bylo caly czas obserwowac co sie dzieje. Wystarczy sluchac co tam shaun krzyczy Szczegolnie po kilku dniach jak juz bedziesz znac cwiczenia to wogole nie bedziesz musiala patrzec Zanim zaczniesz mozesz sobie poogladac filmiki zeby sie przygotowac jakie cwiczenia mniej wiecej beda tego dnia.
Powodzenia!
Stary 2011-05-15, 14:31   #1800
Panadol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n924 Pokaż wiadomość
Strasznie mnie ten wątek zachęcił do tych ćwiczeń! Właśnie ściągam, na filmiku z youtube wygląda to strasznie ale mam nadzieje że podołam.

Mam do was pytanie , gdzie ćwiczycie? Czy ustawiacie sobie laptopa w dogodnym miejscu czy może puszczacie filmiki przez dvd w telewizorze? Zastanawiam się czy jeśli będę ćwiczyła z laptopem to wszystko zobaczę na małym ekranie?
Nagralam sobie wszystkie filmiki na dvd i cwicze przed telewizorem na dywanie, odsuwam tylko troche lawe to tylu (:
No i racja, no pewnym czasie dokladnie bedziesz wiedziala co i jak robic (:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości