hula - hop 4 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-03, 14:15   #1891
Mitonic
Wtajemniczenie

Dot.: hula - hop 4

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Magdak18 - a możesz napisać coś więcej o swoim kręceniu?

Jakie masz hula-hop?

Jaką trudność sprawia Ci kręcenie?(Niektóre dziewczyny są po 15 minutach zlane potem, a ja mimo że chciałabym się zmęczyć wogóle się nie męczę mimo godzinnego kręcenia ;/)

Ja również kręcę od tygodnia, ciężkim hula hop z masażerem anionowym, po 2 godziny dziennie, mało jem, a mimo to efekty w porównaniu do Twoich są marne ;/
podpinam sie pod pytanie, bo efekty są naprawdę niesamowite
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 14:34   #1892
Gweneth_P
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez my_cookie Pokaż wiadomość
A ile ważysz, jakiego jesteś wzrostu ? To czasem ma duże znaczenie ;) Oprócz kręcenia i nie jedzenia za dużo robisz coś jeszcze ?
Dokładnie Zresztą to, CO i KIEDY jesz też nie jest bez znaczenia No i tak jak koleżanka zapytała, czy robisz coś jeszcze poza kręceniem?

Uff, ale się objadłam, uwaga uwaga, połową szklanki(!) kuskusu z kurczakiem (kiedys mogłam to danie jesć i jesć dopóki nie pękał mi brzuch z przejedzenia a i tak nie byłam w stanie zostawić nic na talerzu ), który sama zrobiłam I biorąc pod uwagę, że ze mnie totalne beztalencie kuchenne, to jestem z siebie dumna, że udało mi się go zrobić dokładnie tak jak mój TŻ (mniej kalorycznie a smak ten sam), którego notabene kuskus jest daniem narodowym Nareszcie nie będzie mógł powiedzieć: "To co zrobiłas to nie jest gotowanie tylko zmieszanie skladników i wsadzenie do piekarnika" (mowa o dosć sporym murzynku, który upiekłam pierwszy raz a cały zniknął w jego ustach w mniej niż 8 godzin)

Niedługo idę kręcić
Gweneth_P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 14:44   #1893
magdak18
Raczkowanie

ja uzywam zwyklego hula hop 80cm kupiony za 5 zl tyle ze nalalam tam wody bo tak czytalam ze trzeba bo byl za lekki jest ciezki, obija mam siniaki ale czytalam ze to ze jest ciezszy i bardziej obija tym bardziej rozbija tkanke tluszczowa nie mam jakiegos z masażerem czy jakis inny wynalazek i powiem szczerze ze jesli chodzi o mnie to ja sie juz po 5 minutach mecze xD i po tych 15 minutach czolo mokre

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

ja np jem na malutkim talerzyku cala rodzina naklada jedzenie na duzym a ja na takim dzieciecym i wtedy wydaje mi sie ze mam pelno. kiedys nakladalam 5 lyzek ziemniakow a teraz tylko jedna ale za to wiecej salatki nakladam i wtedy wydaje mi sie ze jestem pelna bo tak tez dziala nasz mozg tu duzo dziala wzrok nasz mozg widzi pelny talerz i po obiadku wysyla znak do brzucha ze juz jestesmy pelni i trzeba pic pol godziny wczesniej szklanke wody i pol po a bron boze przy jedzeniu
magdak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 15:53   #1894
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gweneth_P Pokaż wiadomość
Dokładnie Zresztą to, CO i KIEDY jesz też nie jest bez znaczenia No i tak jak koleżanka zapytała, czy robisz coś jeszcze poza kręceniem?

Uff, ale się objadłam, uwaga uwaga, połową szklanki(!) kuskusu z kurczakiem (kiedys mogłam to danie jesć i jesć dopóki nie pękał mi brzuch z przejedzenia a i tak nie byłam w stanie zostawić nic na talerzu ), który sama zrobiłam I biorąc pod uwagę, że ze mnie totalne beztalencie kuchenne, to jestem z siebie dumna, że udało mi się go zrobić dokładnie tak jak mój TŻ (mniej kalorycznie a smak ten sam), którego notabene kuskus jest daniem narodowym Nareszcie nie będzie mógł powiedzieć: "To co zrobiłas to nie jest gotowanie tylko zmieszanie skladników i wsadzenie do piekarnika" (mowa o dosć sporym murzynku, który upiekłam pierwszy raz a cały zniknął w jego ustach w mniej niż 8 godzin)

Niedługo idę kręcić
ja już kręciłam godzinę i 15 min na rowerku

zdradzisz nam przepis na to apetyczne danie
Stary 2011-05-03, 16:34   #1895
agulaaaa
Zakorzenienie

Witam Oczytałam się dużo na temat hula-hop i jutro kupuję Jedno zwykłe, a drugie zamawiam z masażerem. Jak myslicie 81 cm będzie ok? Czy szukać większego?
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 16:34   #1896
magrat16
Zakorzenienie

43 min zaliczone nauczyłam się w końcu kręcić w obie strony i najpierw 21 min w jedną, a potem zmiana
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 16:47   #1897
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
43 min zaliczone nauczyłam się w końcu kręcić w obie strony i najpierw 21 min w jedną, a potem zmiana

mi było cięzko w prawo, a teraz już bez różnicy, trening czyni mistrza

niedługo będziemy miały piękną talię

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 16:55   #1898
agulaaaa
Zakorzenienie

ponawiam pytanie Czy 81 cm wystarczy??
Stary 2011-05-03, 17:03   #1899
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Nieprzytomna, a ile chcesz zrzucić cm/kg? Może wolno idzie, ponieważ nie masz jakiejs wielkiej nadwagi ani sporego nadmiaru cm w brzuchu, jak np ja - 6 cm w talii w 3/4 tygodnie ubyło, ale to żaden wyczyn, skoro startowałam z 87 cm
Cytat:
Napisane przez my_cookie Pokaż wiadomość
A ile ważysz, jakiego jesteś wzrostu ? To czasem ma duże znaczenie Oprócz kręcenia i nie jedzenia za dużo robisz coś jeszcze ?
Oj to nie to... Do zrzucenia mam jakieś 17 kg i tyle samo cm w talii... A czy robię coś jeszcze... przed kręceniem hula hop robię jakąś 25 minutową rozgrzewkę(różne takie), oprócz tego sporo chodzę(wszedzie pieszo itp)
Cytat:
Napisane przez magdak18 Pokaż wiadomość
ja uzywam zwyklego hula hop 80cm kupiony za 5 zl tyle ze nalalam tam wody bo tak czytalam ze trzeba bo byl za lekki jest ciezki, obija mam siniaki ale czytalam ze to ze jest ciezszy i bardziej obija tym bardziej rozbija tkanke tluszczowa nie mam jakiegos z masażerem czy jakis inny wynalazek i powiem szczerze ze jesli chodzi o mnie to ja sie juz po 5 minutach mecze xD i po tych 15 minutach czolo mokre

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

ja np jem na malutkim talerzyku cala rodzina naklada jedzenie na duzym a ja na takim dzieciecym i wtedy wydaje mi sie ze mam pelno. kiedys nakladalam 5 lyzek ziemniakow a teraz tylko jedna ale za to wiecej salatki nakladam i wtedy wydaje mi sie ze jestem pelna bo tak tez dziala nasz mozg tu duzo dziala wzrok nasz mozg widzi pelny talerz i po obiadku wysyla znak do brzucha ze juz jestesmy pelni i trzeba pic pol godziny wczesniej szklanke wody i pol po a bron boze przy jedzeniu
No i tu jest pies pogrzebany. Ty się męczysz, ja nie. Ale naprawdę nie umeim tak kręcić, żeby się zmęczyć No chyba że maksymalnie przyspieszę ale wtedy to masakrycznie boli... tak się nie da;/ Męczyłam się kiedyś, gdy nie umiałam kręcić, koło spadywało i musiałam się schylać...
Stary 2011-05-03, 17:09   #1900
MalinQowa
Rozeznanie

Ja też kręcą się nie jestem zmęczona może to od kondycji zależy xD. Mnie od hh ubyło około 5 cm w talii i dziś 20 minut zaliczone, 1 dzień a6w i 100 brzuszków
MalinQowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 17:18   #1901
magdak18
Raczkowanie

no ja sie szybko mecze dlatego bo mam dziure w sercu i ogolnie kondyche mam slaba wiec u mnie z poceniem nie jest najogorzej xD ale to kazdy jest inny kazdy inaczej areaguje, jedna sie bardziej meczy jedna mniej ale kręćcie kręćcie bedzie dobrze!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 17:21   #1902
asiatt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie Czy 81 cm wystarczy??
Na allegro jest napisane, że dobrze dobrane hula hop ma średnicę równą odległości od ziemi do okolic pępka
na tej aukcji
http://allegro.pl/sportowe-hula-hop-...583958476.html
asiatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 17:24   #1903
agulaaaa
Zakorzenienie

dzięki za odp
Stary 2011-05-03, 17:30   #1904
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Ehh nic już nie wiem. Ja też mam tragiczną kondycję.. ba, nie mam jej wcale...

No nic, będę sobie kręcić dalej... Tydzień to może za mało, ale jeśli po miesiącu nie będzie widocznych efektów to...

p.s. jeszcze co do męczenia się... bo ja czasami mam wrażenie, że te koło sie tak powolnie kręci, ja tylko ruszam biodrami leciutko i w sumie nic z moim ciałem nie ma prawa się dziać(tylko masaż)...Może rzeczywiście kręcę za wolno?
Stary 2011-05-03, 17:47   #1905
magdak18
Raczkowanie

kazde krecenie jest dobre. no ale jesli o mnie chodzi to minuta 2 lei mi wolno a potem szybko i chodze po domu z hh
Stary 2011-05-03, 17:56   #1906
Gweneth_P
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
zdradzisz nam przepis na to apetyczne danie
Jasne, nie ma problemu Wyślę Ci może na PW, nie będę tu offtopa robić

Nieprzytomna, problem jest może taki, że kręcąc kołem z masażerem to i ja się też już nie męczę zbytnio Dlatego dodałam lekkie kółko i teraz pewnie kręcąc nawet 3h ciężkim nie zmęczyłabym się tak jak w 20 minut z lekkim Pokręć jeszcze dwa/trzy tygodnie i sprawdź, czy Ci nic nie ubyło. Jeśli nie to widocznie musisz się przyjrzeć swojej diecie, ewentualnie przyjąć, że samo hh nie jest sobie w stanie poradzić i dodać jakies ćw na talię, boczki, brzuch generalnie + jesli spalenie tkanki tłuszczowej to przede wszystkim aeroby/interwały
Stary 2011-05-03, 18:00   #1907
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
Jasne, nie ma problemu Wyślę Ci może na PW, nie będę tu offtopa robić

Nieprzytomna, problem jest może taki, że kręcąc kołem z masażerem to i ja się też już nie męczę zbytnio Dlatego dodałam lekkie kółko i teraz pewnie kręcąc nawet 3h ciężkim nie zmęczyłabym się tak jak w 20 minut z lekkim Pokręć jeszcze dwa/trzy tygodnie i sprawdź, czy Ci nic nie ubyło. Jeśli nie to widocznie musisz się przyjrzeć swojej diecie, ewentualnie przyjąć, że samo hh nie jest sobie w stanie poradzić i dodać jakies ćw na talię, boczki, brzuch generalnie + jesli spalenie tkanki tłuszczowej to przede wszystkim aeroby/interwały
o byłoby super

ja kręcę lekkim i po godzinie jestem spocona, koszulka lepi mi się do ciała
Stary 2011-05-03, 20:10   #1908
Gweneth_P
Raczkowanie

Póki co 30 min ciężkim hh i 8 min abs. Lekkie kółko zostawiam sobie na Kubę W., bo wcześniej pewnie nie będę miała kiedy - nie ma to jak mając dwa tygodnie wolnego, ostatniego dnia o godzinie 21 przypomnieć sobie, że na następny dzień ma się do przygotowania i wygłoszenia referat na zajęcia z prawa

Uff, wykręciłam jeszcze 50 min lekkim.

Edytowane przez Gweneth_P
Czas edycji: 2011-05-03 o 22:43
Stary 2011-05-04, 07:37   #1909
Sweetangel171
Raczkowanie

witam !

Dołączam się do kręcących hula hopem... Zaczynam od 15 minut, wczoraj i dziś a tak mnie brzuch boli, że masakra ;( ;(

Czy po małej wprawie ten ból minie? Tudzież będzie mniejszy?

Mam hula hop anionowe z jednym rzędem masażu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 07:42   #1910
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Hej! No wczoraj sobie nie pokrecilam bo jakos mi sie nie chcialo a dzisiaj znowu jestem chora i tez nie wiem czy pokrece... Ale mam nadzieje ze tak
A tak w ogole to swietne efekty dziewczyny! U mnie z dieta ostatnio strasznie kiepsko, musze sie od nowa wziac za siebie!

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 08:06   #1911
Gweneth_P
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sweetangel171 Pokaż wiadomość
witam !

Dołączam się do kręcących hula hopem... Zaczynam od 15 minut, wczoraj i dziś a tak mnie brzuch boli, że masakra ;( ;(

Witaj
Jasne, że ból minie, co więcej, kręcenie stanie się przyjemne (przynajmniej tak było u mnie ). Jeśli Cię bardzo boli, to przerwij na parę dni aż ból minie (nie piszesz nic o siniakach więc zakładam, że ich nie masz - to dobrze) i zacznij znowu od krótkich serii max 10-15 min dziennie, potem znowu 2-3 dni przerwy jeśli to konieczne ze względu na ból - do momentu aż nie będziesz czuła żadnego dyskomfortu. Zobaczysz, że Twoje ciało szybko się przyzwyczai do kółka
Stary 2011-05-04, 09:25   #1912
my_cookie
Raczkowanie

A ja dzisiaj znowu jestem po 20 minutkach kręcenia (na razie), za chwilę idę na rower !
my_cookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 11:04   #1913
Joasiunia:)
Zakorzenienie

GG do Joasiunia:)
Smile Dot.: hula - hop 4

Agaciok Kobito ja ważę od Ciebie kupę kg więcej - Ty się odchudzasz-ja nie Weź przestań,bo nic z Ciebie nie zostanie!
Joasiunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 12:17   #1914
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sweetangel171 Pokaż wiadomość
witam !

Ja mam z dwoma rzędami i powiem tak - też mnie na początku kręcenia boli.... zwłaszcza w miejscach, gdzie mam siniaki Ale zaciskam zęby i po kilku minutach... ból znika

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Dziewczyny, mam problem. Dotyczczas ćwiczę w taki sposób że najpierw rozgrzewko-gimnastyka, później hula hop i dosłownie moment rozciągania łydek. Chchiałabym do tego dołączyć ćwiczenia siłowe(?) a konkretniej - agrafkę. Nie dużo, po jakieś 20-30 powtórzeń na poszczególne części ciała(uda, ramiona, biust, brzuch). No i moje pytanie - w jakiej kolejności najlepiej je wykonywać? Pomiędzy rozgrzewką a hula hop czy może na końcu ? Liczę na odpowiedź
Stary 2011-05-04, 12:48   #1915
magdusia2805
Raczkowanie

30 min i ani razu nie spadło

stwierdziłam, że kupie 2 hula hop z masażerem i sportowe (teraz to sportowe, a po wypłacie w czerwcu z masażerem ) wtedy ciało się tak szybko nie przyzwyczai do wysiłku Bo czytałam, że po pewnym czasie efektów nowych brak bo ciało się przyzwyczaja
magdusia2805 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 13:05   #1916
Eldo_rado
amor vincit omnia

nie ma czegoś takiego jak 'ciało się przyzwyczaja' ruch zawsze deje efekt, mniejsze lub większe, ale daje. owszem - w pewnym momencie nastaje zastój, ale to normalne w pewnym momencie,w tedy po prostu trzeba dalej ćwiczyć, nieco bardziej. poza tym urozmaicenie ćwiczeń to zawsze coś fajnego
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 14:00   #1917
078b67661263dc511af1704abd6382ece78a6651_5f94b206c6b56
Konto usunięte

wielkie dzięki za odpowiedź

tak jak myślałam - moje nowe koło na mnie czekało ale niestety udało mi się pokręcić nim tylko 12 minut, bo więcej nie dałam rady. z BÓLU! dobiłam trochę te wcześniejsze siniaki, teraz mam ich trochę więcej. postaram się dziś czymś obwiązać, bo tego pasa nie posiadam (może wiecie ile owy pas kosztuje? ;>). ale oczywiście nie poddaje się, pokręce dziś chociaż tyle samo co wczoraj. oby to się kiedyś stało dla mnie czystą przyjemnością
078b67661263dc511af1704abd6382ece78a6651_5f94b206c6b56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 14:03   #1918
Eldo_rado
amor vincit omnia

najlepiej jakbyś ejdnak zrobiła kilka dni przerwy, żeby te siniaki się wchłonęły to są początkowe obicie i wewnętrzne pęknięcia i dobrze by było, gdybyś dała im się wchłonąć. potem już będzie coraz lepiej, bo ciało już lepiej reaguje na kontakt z HH
Stary 2011-05-04, 14:06   #1919
078b67661263dc511af1704abd6382ece78a6651_5f94b206c6b56
Konto usunięte

myślisz? szczerze zastanawiałam się jak ja dzisiaj dam radę chociaż parę minut pokręcić, pewnie okazałoby się w praniu. no zobaczę. może kupię sobie jakieś maści na te sińce

dzięki za radę
078b67661263dc511af1704abd6382ece78a6651_5f94b206c6b56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 14:16   #1920
Eldo_rado
amor vincit omnia

zdecydowanie tak. dobrze jest na kilka dni odpuścić, żeby te pierwsze siniaki mogły się wchłonąć. organizm potrzebuje tej przerwy. mam w rodzinie lekarza który potwierdza, że taka przerwa w początkowej fazie ćwiczeń jest wskazana potem już będzie lepiej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości