hula - hop 4 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 16:28   #1951
etusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: hula - hop 4

A ja się teraz wziełam za siebie po świętach i po długim weekendzie i po tych słodkościach kręcę codziennie. Na dziś zaliczyłam 35 min:P A mierzenie zrobi dopiero za tydzień w sobotę Mam nadzieję że będą jakieś efekty
Mam takie pytanko czy któraś z Was kręci hh bez masażera??
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 16:32   #1952
agulaaaa
Zakorzenienie

Wy na początku też nie umiałyście kręcić ? Próbuję i próbuję..
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 17:05   #1953
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
A kręcisz pustym w środku? Ja takim też nie umiałam Nasypałam do środka ryżu (żeby było cięższe) i mogę kręcić bez przerwy Szkoda, że tylko w jedną stronę
Stary 2011-05-06, 17:09   #1954
Gweneth_P
Raczkowanie

Cytat:
Tak Kiedy kupiłam hh z masażerem (i na nim po raz pierwszy ćwiczyłam), zajęło mi parę dni, żeby się nauczyć kręcić, mimo, że ciężkie kółko jest dużo łatwiejsze w utrzymaniu niż zwykłe No ale zaczynając od cięższego przynajmniej nie miałam potem problemów z lekkim
Nie martw się, zobaczysz, że niedługo, w pewnym momencie zakręcisz kółko na talii i ze zdziwieniem stwierdzisz, że nie spadło. Ja tak miałam - jeden, dwa dni nic, 150 razy kółko na ziemi, zakręciłam nim 151. raz i, po prostu, już nigdy samo z siebie nie spadło

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
A ja się teraz wziełam za siebie po świętach i po długim weekendzie i po tych słodkościach kręcę codziennie. Na dziś zaliczyłam 35 min:P A mierzenie zrobi dopiero za tydzień w sobotę Mam nadzieję że będą jakieś efekty
Mam takie pytanko czy któraś z Was kręci hh bez masażera??
Na pewno będą efekty
Ja kręcę obydwoma - z masażerem i bez. Własnie wykręciłam 30 min ciężkim, wieczorem wezmę się za lekkie bo teraz mi się nie chce
Gweneth_P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 17:24   #1955
agulaaaa
Zakorzenienie

Nalałam do środka wody. Spada, ciągle spada. Przez kilkanaście sekund się utrzymuje a potem traci na prędkości i w dół.. Może nieumiejętnie nim kręce...
Stary 2011-05-06, 17:46   #1956
paradiso
Zadomowienie

Cytat:
Ja też ciągle próbuję i mi się nie udaje,ciągle spada
Ale oglądam właśnie filmiki na YT,może pomogą

Chudniemy...?

Edytowane przez paradiso
Czas edycji: 2011-05-06 o 17:48
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 17:49   #1957
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Za mną właśnie pół godzinki

Tak myślę, czy jakbym smarowała brzuch tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cy.html&next=1 to czy w jakimś stopniu szybciej bym chudła?

Zamierzam kręcić codziennie do swoich urodzin (koniec czerwca) po pól godziny dziennie, a czasem 2razy Myślicie, że boczki znikną?

Fajny byłby taki prezent

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 17:54   #1958
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Zamierzam kręcić codziennie do swoich urodzin (koniec czerwca) po pól godziny dziennie, a czasem 2razy Myślicie, że boczki znikną?

Fajny byłby taki prezent
myślę, że tak ja koniec czerwca- początek lipca chcę być już szczupła. Od stycznia zrobiłam już całkiem sporo i staje się to zauważalne, zapału nadal mam dużo, więc liczę, że uda się
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:11   #1959
Gweneth_P
Raczkowanie

Cytat:
Nalałam do środka wody. Spada, ciągle spada. Przez kilkanaście sekund się utrzymuje a potem traci na prędkości i w dół.. Może nieumiejętnie nim kręce...
Nie wiem w jakiej pozycji ćwiczysz (bo można różnie - rozstawione nogi/jedna noga z przodu, ugięte kolana, kręcenie poprzez robienie ruchów na boki/do przodu i do tyłu/małe kółka biodrami, itd.), ale jak traci na prędkości to spróbuj wykonać ruch polegający na zrobieniu większego koła biodrami - nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć Wtedy powinno przyspieszyć, i nie spadnie Zresztą, co ja Ci będę mówić. Po prostu musisz sama wyczuć ten odpowiedni ruch. Jesli kilkanascie sekund się kręci i nie spada, to znaczy, że wykonujesz go prawidłowo. Jak czujesz, że zaraz spadnie, to spróbuj po prostu podnieść kółko biodrami w sposób jaki opisałam na początku
Trening czyni mistrza, nie poddawaj się

Cytat:
Tak myślę, czy jakbym smarowała brzuch tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cy.html&next=1 to czy w jakimś stopniu szybciej bym chudła?

Efekty na pewno będą, oczywiście o ile wraz z hh będziesz stosować przede wszystkim odpowiednią dietę
Co do kremów wyszczuplających, to nie jestem w stanie nic powiedzieć (nie stosuję), ale myslę, że nie tyle co pomogą szybciej schudnąć, jak pewnie wygładzą skórę Ja osobiscie nie jestem przekonana do tych wszystkich kremów, żelów itd. obiecujących zmniejszenie obwodu tu i tam bez żadnych ćwiczen czy diety Zresztą poczytaj sobie opinie dziewczyn na temat danego kosmetyku i bedziesz wiedziec, że te wszystkie kremy głownie daja afekt wygładzenia, ewentualnie ujedrnienia. Odchudzac należy się przede wszystkim ćwiczeniami i dietą

Ale żeby nie wyszło, że w ogóle nie wierzę w działanie takowych specyfików, to słyszałam, że produkty firmy Eveline nie są złe. Mają tam specjalną serię, bodajże SLIM EXTREME 3D a tam produkty wyszczuplające, modelujące, antycelulitowe itd Ja sama mam krem do biustu Eveline i jestem zadowolona
Stary 2011-05-06, 18:21   #1960
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gweneth_P Pokaż wiadomość
Nie wiem w jakiej pozycji ćwiczysz (bo można różnie - rozstawione nogi/jedna noga z przodu, ugięte kolana, kręcenie poprzez robienie ruchów na boki/do przodu i do tyłu/małe kółka biodrami, itd.), ale jak traci na prędkości to spróbuj wykonać ruch polegający na zrobieniu większego koła biodrami - nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć Wtedy powinno przyspieszyć, i nie spadnie Zresztą, co ja Ci będę mówić. Po prostu musisz sama wyczuć ten odpowiedni ruch. Jesli kilkanascie sekund się kręci i nie spada, to znaczy, że wykonujesz go prawidłowo. Jak czujesz, że zaraz spadnie, to spróbuj po prostu podnieść kółko biodrami w sposób jaki opisałam na początku
Trening czyni mistrza, nie poddawaj się
Dziękuję za odpowiedź
Będę próbować, aż do skutku
Stary 2011-05-06, 19:11   #1961
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Za mną dziś w takim razie 30min + 20min jak na pierwszy raz jest super jutro spróbuję godzinkę i biorę się za robienie hula-hopowego kalendarza !
Stary 2011-05-06, 19:17   #1962
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Za mną dziś w takim razie 30min + 20min jak na pierwszy raz jest super jutro spróbuję godzinkę i biorę się za robienie hula-hopowego kalendarza !
jak taki kalendarz będzie wyglądać??

03.10.2015
Stary 2011-05-06, 19:23   #1963
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
jak taki kalendarz będzie wyglądać??
Na szafce gdzie trzymam kosmetyki (codziennie ją otwieram kilka razy ) zrobiłam kwadraty na cały maj zgodnie z kalendarzem i tam będę wpisywać ile czasu kręciłam i jakie inne ćwiczenia danego dnia robiłam Może to mnie zmotywuje do walczenia z boczkami
Stary 2011-05-06, 19:36   #1964
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Na szafce gdzie trzymam kosmetyki (codziennie ją otwieram kilka razy ) zrobiłam kwadraty na cały maj zgodnie z kalendarzem i tam będę wpisywać ile czasu kręciłam i jakie inne ćwiczenia danego dnia robiłam Może to mnie zmotywuje do walczenia z boczkami
pomysłowe u mnie na drzwiach od szafy wisi jak wyrzut sumienia kalendarz insanity i przypomina, że skończyłam 2,5 tyg przed czasem może sobie zrobię własny kalendarz, a najlepiej jakiś plan do spełnienia sobie zrobię

03.10.2015
Stary 2011-05-06, 21:31   #1965
magdak18
Raczkowanie

efekty widać i czuje sie od razu lepiej cm spadaja, waga tak sie waha 58,6-58,9 ale njawazniejsze ze roznice widac kręcenie to jest to http://i52.tinypic.com/2upco4n.jpg
magdak18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 21:33   #1966
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdak18 Pokaż wiadomość
efekty widać i czuje sie od razu lepiej cm spadaja, waga tak sie waha 58,6-58,9 ale njawazniejsze ze roznice widac kręcenie to jest to http://i52.tinypic.com/2upco4n.jpg
A oprócz hh coś jeszcze ćwiczysz?
Stary 2011-05-06, 22:00   #1967
magdak18
Raczkowanie

wymachy noga stojac przy futrynie chcialam brac asystor slim ale mialam problemy z zoladkiem i 2 tabl tylko wzielam i przestalam . nie ma co sie tym truc jak i bez tego w tydzien osiagnelam fajny efekt
magdak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 22:07   #1968
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Twoje efekty naprawdę mnie powalają... 7 cm w talii i boczkach przy minimalnym spadku wagi to nie lada osiągnięcie...
Tylko dlaczego ja kręcę od ponad tygodnia po dwie godziny dziennie ciężkim hula hopem a efekty są minimalne?

Jesteś szczęściarą
Stary 2011-05-06, 22:17   #1969
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Twoje efekty naprawdę mnie powalają... 7 cm w talii i boczkach przy minimalnym spadku wagi to nie lada osiągnięcie...
Tylko dlaczego ja kręcę od ponad tygodnia po dwie godziny dziennie ciężkim hula hopem a efekty są minimalne?

Jesteś szczęściarą
ja kręcę 2 tygodnie kołem o wadze 1kg po 35-40 min dziennie i też mam mały spadek. Ale nie załamuję się i kręcę dalej, ważne, że jest

03.10.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 22:39   #1970
Gweneth_P
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdak18 Pokaż wiadomość
wymachy noga stojac przy futrynie chcialam brac asystor slim ale mialam problemy z zoladkiem i 2 tabl tylko wzielam i przestalam . nie ma co sie tym truc jak i bez tego w tydzien osiagnelam fajny efekt
Gratuluję takich efektów w stosunkowo krótkim czasie.

Ja znowu zmierzę sobie wymiary jakos w połowie maja a jak wytrzymam, to pod koniec. Oby znowu cos spadło Póki co jestem trochę zaniepokojona zwiększonym spadkiem wagi - ponad 1 kg w 4 dni... No ale ostatnio mniej jem (problemy, stres), zaczęłam 8 min abs i dodałam lekkie hh, przerzuciłam się z windy na schody, biorę Therm Line więc mam nadzieję, że niedługo proces chudnięcia się znowu ureguluje - nie chcę zbyt szybko schudnąć bo potem najłatwiej o jojo
Stary 2011-05-07, 08:14   #1971
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kręcę 2 tygodnie kołem o wadze 1kg po 35-40 min dziennie i też mam mały spadek. Ale nie załamuję się i kręcę dalej, ważne, że jest
No tak, ale chciałabym wiedzieć gdzie tkwi problem, bo o ile mogę zrozumieć że różne diety działają różnie na każdy organizm, to jednak ciało to ciało, komórki tłuszczowe to komórki tłuszczowe... Mi od prawie tygodnia nie spadł nawet jeden centymetr.
Stary 2011-05-07, 11:32   #1972
Gweneth_P
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
No tak, ale chciałabym wiedzieć gdzie tkwi problem, bo o ile mogę zrozumieć że różne diety działają różnie na każdy organizm, to jednak ciało to ciało, komórki tłuszczowe to komórki tłuszczowe... Mi od prawie tygodnia nie spadł nawet jeden centymetr.
Prawie tydzień to mało, żeby zaobserwować jakieś większe rezultaty. Dziewczyny potraciły dużo w 1-2 tygodnie co prawda, ale moim zdaniem to sprawa indywidualna jak szybko nasz organizm reaguje na dietę/ćwiczenia.
Ale spokojnie, zaraz wszystko rozpracujemy i mam nadzieję znajdziemy przyczynę

Specjalistą nie jestem, ale moim zdaniem najbardziej prawdopodobne jest, że jest to wina diety (dziewczyny, poprawcie mnie jeśli się mylę!). Trudno o redukcję tłuszczu poprzez jakiekolwiek ćwiczenia bez ujemnego bilansu kalorycznego i prawidłowego rozmieszczenia posiłków w ciągu dnia Po pierwsze:
1. Mogłabyś wstawic tutaj swój przykładowy jadłospis?
2. Czy mimo tego, że cm nie schodzą, chudniesz z wagi?
3. Rozpoczęłaś hh i dietę tydzien temu, czy stosujesz ją dłużej (jak długo i jak wygladają rezultaty)?
4. Nigdzie Ci nic nie ubyło, czy tylko w talii?
Jeśli to nie wina diety, to dalej będziemy drążyć
Stary 2011-05-07, 12:00   #1973
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gweneth_P Pokaż wiadomość
Prawie tydzień to mało, żeby zaobserwować jakieś większe rezultaty. Dziewczyny potraciły dużo w 1-2 tygodnie co prawda, ale moim zdaniem to sprawa indywidualna jak szybko nasz organizm reaguje na dietę/ćwiczenia.
Ale spokojnie, zaraz wszystko rozpracujemy i mam nadzieję znajdziemy przyczynę

Specjalistą nie jestem, ale moim zdaniem najbardziej prawdopodobne jest, że jest to wina diety (dziewczyny, poprawcie mnie jeśli się mylę!). Trudno o redukcję tłuszczu poprzez jakiekolwiek ćwiczenia bez ujemnego bilansu kalorycznego i prawidłowego rozmieszczenia posiłków w ciągu dnia Po pierwsze:
1. Mogłabyś wstawic tutaj swój przykładowy jadłospis?
2. Czy mimo tego, że cm nie schodzą, chudniesz z wagi?
3. Rozpoczęłaś hh i dietę tydzien temu, czy stosujesz ją dłużej (jak długo i jak wygladają rezultaty)?
4. Nigdzie Ci nic nie ubyło, czy tylko w talii?
Jeśli to nie wina diety, to dalej będziemy drążyć
Myślę, że masz rację. W dodatku to ile stracimy zależy od jakiego obwodu zaczynamy i czy uprawiałyśmy wcześniej jakiś sport. Wiadomo, że gdy przykładowo schodzę z 80cm w talii efekty będą bardziej widoczne niż u osoby która ma 65 cm.

03.10.2015
Stary 2011-05-07, 12:29   #1974
Gweneth_P
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że masz rację. W dodatku to ile stracimy zależy od jakiego obwodu zaczynamy i czy uprawiałyśmy wcześniej jakiś sport. Wiadomo, że gdy przykładowo schodzę z 80cm w talii efekty będą bardziej widoczne niż u osoby która ma 65 cm.
Dokładnie
Natomiast Nieprzytomna pisała chyba wcześniej, że ma do zrzucenia bodajże 17 kg i mniej więcej tyle samo cm więc wnioskuję, że, tak jak ja, ma z czego chudnąć Więc tym bardziej się zastanawiam jaka może być tego przyczyna. Być może to zastój w diecie jesli stosuje ją dłużej, być może - tak jak wspomniałas - organizm jest przyzwyczajony do większej dawki sportu i samo hh nie za bardzo na niego działa... Przyczyn może być wiele. Natomiast ja, jako zwolenniczka stwierdzenia, że brzuch się robi w kuchni a nie na siłowni, najpierw winę upatruję własnie w diecie
Stary 2011-05-07, 13:32   #1975
rebelXX
Raczkowanie

hej dziewczyny
mam pytanie czy mogę kręcić hula tylko w jedna stronę? czy lepsze efekty będą jak nauczę sie też w drugą stronę? i jeszcze jedno pytanie czy jak będę kręcic tylko w jedną stronę to mój brzuch będzie dziwnie wyglądał?
rebelXX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 14:19   #1976
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez rebelXX Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
mam pytanie czy mogę kręcić hula tylko w jedna stronę? czy lepsze efekty będą jak nauczę sie też w drugą stronę? i jeszcze jedno pytanie czy jak będę kręcic tylko w jedną stronę to mój brzuch będzie dziwnie wyglądał?
kierunek kręcenia nie ma wpływu na kształtowanie się brzucha. organizm spala tłuszcz równomiernie.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 14:23   #1977
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
kierunek kręcenia nie ma wpływu na kształtowanie się brzucha. organizm spala tłuszcz równomiernie.
Kręcisz już ? Jak Ci idzie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 14:41   #1978
Katrinn69
Raczkowanie

Właśnie się zmierzyłam i pochwalę się Wam

1 kwietnia:
waga: 61kg
pas: 73cm
pępek: 78cm
biodra: 91cm

7 maja:
waga: 56kg
pas: 66cm
pępek: 74cm
biodra: 88cm

Strasznie żałuję, że nie zrobiłam fot brzucha zanim zaczęłam odchudzanie :/ Ale za to cyknęłam tydzień temu i dzisiaj, tak z ciekawości, żeby sprawdzić czy tydzień ma jakieś znaczenie w przypadku kręcenia i...MA! Bez szału, ale ja widzę lekką różnicę Ale niestety, z wcięciem w talii mogę się raczej pożegnać

A tak w ogóle, to przejrzałam dzisiaj swoje dżinsy i... pół szafy do wymiany Tylko skąd teraz wziąć na to kasę ?

Mam nadzieję, że trochę Was zmotywowałam różnicą w cm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (32,4 KB, 132 załadowań)

Katrinn69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 14:46   #1979
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Kręcisz już ? Jak Ci idzie?
jeszcze nie a Ty zaczęłaś?
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 14:55   #1980
agulaaaa
Zakorzenienie

Kupiłam sobie takie zwykłe, nalałam wody, ale i tak nie pomaga. Może jest na mnie za małe? Mam jakieś 173/4 cm. Czekam na tamto większe, wtedy zobaczymy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości