|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Rozeznanie
|
Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)
Ja cały czas na recovery, ale ponieważ popuściłam sobie jesli chodzi o dietę to ćwiczę też turbo fire (ten inferno plan czy coś takiego) za dużo słodkiego jem i musze to spalic.
a wczoraj w nocy nie mogłam spać i wpół do pierwszej poszłam ćwiczyć insanity. Z pamięci robiłam te różne ćwiczenia po 30-40s. każdy, rozciąganie też i tak mi minęło 45 minut ![]() ![]()
#1982 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle diety nie przestrzegam, bo nie chce, ani grama schudnąć. Zależy mi na kondycji.
![]()
![]() |
#1983 |
Zadomowienie
|
angelinmyheart powiem szczerze, że ja jako osoba leniwa, z beznadziejną kondycją, na dodatek opuściłam dzień ćwiczeń w 1 tyg, ale już w pon czułam, że kondycja poszła w górę
![]() always niezły sposób na bezsenność ![]() Merasia Insanity chyba jednak najlepsze na zimę, albo wykonywane w pomieszczeniu z klimatyzacją ![]() ooo widzę, że nie tylko ja myślę nad turbo fire ![]()
#1984 |
Zakorzenienie
|
Dzień przerwy to ja nie chce robić. Teraz też mam beznadziejną kondycje, ale mam nadzieje, że się poprawi i część ćwiczeń nie umiem zrobić, bo mam słabe ręce, ale staram się.
![]()
![]() |
#1985 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja do tej pory tych ćwiczeń które wymagają pozycji jak do pompek nie robie na 100% zwykle robie połowe tego co oni tam, bo ręce mi po prostu odmawiają i nie mogę się tak utrzymać. Nie przejmuje sie tym, ręce mam b. szczupłe i widać mi wszystkie kości na dekolcie, a ćwiczenie tych parti tylko to pogłębia i jestem jeszcze bardziej dysproporcjonalna. Dlatego to co na rękach ćwiczę tylko tyle żeby być cały czas w ruchu i nie odpoczywać w tym czasie, ale robie dużo mniej powtórzeń i mniej intensywnie.
![]() |
#1986 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() Tak się właśnie zastanawiam nad Insanity, bo wygląda na dość fajne ćwiczenia. Tylko właśnie przed rozpoczęciem chciałabym się was trochę poradzić. Nie chcę ćwiczyć dla stracenia kilogramów i nie chciałabym też, żeby mi poszło z cycków. Jak to z wami było/jest? Zależy mi właśnie na poprawieniu kondycji, bo jest, śmiało można powiedzieć, że cieniutka. No i też zrzucić trochę z brzucha, bo wszystko idzie mi tylko w brzuch. Ogólnie jestem szczupła, tylko brzuch mi się zrobił, no a teraz lato, więc przydałoby się wziąć za siebie ![]() ![]() Trochę się obawiam czy dam radę, bo czytałam trochę waszych postów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Chciałam się przyłączyć do waszego grona twardzieli, mam nadzieję, że wytrwam. Na filmiku wymiatają, aż miło, gorzej gdy nadchodzi pora by samemu się za to zabrać. Za mną pierwszy Fit Test- pierwsze wrażenie- istny pogrom! Myślałam, że stać mnie na więcej.
#1988 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jak to turbo fire Ci się podoba? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jeżeli nie będziesz stosować diety redukcyjnej to raczej nie schudniesz, a kondycja na pewno się dużo poprawi ![]() Cytat:
![]() pochwal się wynikami Fit Testu ![]() ja po pierwszym też miałam takie wrażenie jak Ty ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Rozeznanie
|
Turbo fire nawet mi się podoba, ale szczerze wole insanity. Przede wszystkim dlatego, że TF to cała choreografia, a ta babka nic nie tłumaczy tylko skacze jak szalona, mi jest ciężko załapać która noga, ręka gdzie ma być itd. Na początku myślałam że zrobię cały program to się uczyłam tych ruchów, ale teraz już mnie to denerwuje. Wole się skupiać na prostych a skutecznych ćwiczeniach niż na nauce układu. Chodziłam wcześniej na różne zajęcia z choreografią i nie miałam problemów z zapamiętywaniem. Poza TF dużo się opiera na ruchach z boksu i zaś ręce głównie pracują.
#1990 |
Raczkowanie
|
Się przyłączam
![]() ![]() ![]() ![]() fit test: Switch kicks 100 power jacks 46 power knees 85 power jumps 25 globe jumps 10 suicide jumps 16 push-up jacks 23 low plank oblique 50 i jeszcze ta duchota dzis, zobaczymy co będzie dalej ![]()
#1991 |
Zakorzenienie
|
Kaczusia17 mój pies w pierwszy dzień też myślał, że się z nim bawię i lizał mnie, gryzł, a teraz zamykam pokój i nie ma wstępu.
![]()
![]() |
#1992 |
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim zmagającym się z Insanity.
Za mną już 14 dni, czekam na jutrzejszy fit test ![]() Czytam wątek od początku, żeby wiedzieć co się działo, ale jeszcze nie skończyłam, więc nie wiem czy poniższy temat się pojawił. Nasunęło mi się pytanie czy któraś widziała już Insanity Asylum ? Może któraś już próbowała na sobie ? Tutaj link do oficjalnej stronki: http://www.beachbody.com/product/fit...lum-workout.do
![]() |
#1993 |
Rozeznanie
|
od jutra nowe ćwiczenia
![]()
#1994 |
Zadomowienie
|
tygryskowym_okiem widzę, że zaczęłyśmy w tym samym czasie
![]() Czy Wam również tak szybko lecą ćwiczenia? Nim się obejrzę to już 20 min minęło, a w pierwszym tyg to końca ćwiczeń nie było widać ![]() Eh a ja znowu przerwę zrobiłam w pt i dzisiaj nadrabiać będę...
#1995 |
Raczkowanie
|
Jaki tu się ruch zrobił, fajnie
![]() Za mną już 7 tygodni, szczerze mówiąc lepsze efekty widziałam w pierwszym miesiacu, teraz właściwie bez zmian. Niestety cellulit na udach (z przodu) nie odpuszcza ![]() ![]() Chyba musze poszukac jakiś cwiczeń dedykowanych głównie na nogi, może macie jakies pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
#1996 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1997 |
Zadomowienie
|
Ja myślę, że nogo mocno pracują przy Insanity, tylko u wielu kobiet (u mnie np
![]()
#1998 |
Raczkowanie
|
Hmmmmmm może nie do końca dokładnie napisałam, na pewno nogi pracują, na pewno mięśnie mam zbite bardziej, niestety prawie wsie kg ciążowe u mnie poszły w nogi i nie udaje mi się wrócić do tego co było przed ciążą, rozciągnęła sie skóra, został no właśnie nie wiem ale chyba tłuszczyk i jest cellulit, którego przed ciążą nie miałam i niestety to się po insanity nie zmieniło.
Kształt ud też nie uległ podczas ćwiczeń zmianie, na co liczyłam. Zawsze miałam spory prześwit między udami, teraz niestety, no i te bryczesy ![]() ![]() ![]() ![]() Nogi nic a nic nie pasują do "góry" ![]() Robiłam ostatnio fotki w stroju, to moze pokażę o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też Insanity na nogi nie działało za bardzo, brzuch świetnie, ale nogi nie bardzo- tylko troche bardziej ujędrnione. Jedyne co pomogło na nogi to dieta redukcyjna+siłowe z priorytetem na nogi+aeroby po siłowym. Ale ceną za to było kompletne wysuszenie góry
![]() Ogólnie u Ciebie, Merasia, polecałabym najpierw rozbudować górę, bo jesteś bardzo szczupła w górnej części ciała i proporcję są zaburzone, potem ewentualnie jakąś lekką redukcję z mocnym katowaniem nóg+aeroby. Przynajmniej ja bym tak próbowała.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2000 |
Raczkowanie
|
Mimo wsio wolałabym jakoś wyszczuplić nogi, bo mam tylko 161cm wzrostu, więc jak jeszcze więcej będzie mnie górą, to już w ogóle będę kiepsko wygladać, zrobię się cała duża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Raczkowanie
|
Dziś 4 fit test, jak zwykle zaczełam ćwiczyc ok. 20.30
![]() Wyniki lepsze, aczkolwiek w ostatnim wymiękłam jak widać ![]() Switch Kicks – 100/116/120/136 Power Jacks – 42/57/56/68 Power Knees – 60/95/98/112 Power Jumps – 25/35/45/52 Globe Jumps – 8/10/13/14 Suicide Jumps – 13/17/19/22 Push-up Jacks – 11/21/28/30 Low Plank Obliques – 26/60/76/74 potem zrobiłam jeszcze częściowo Max Interval Circut (no 1,5h pod rząd to zdecydowanie za dużo ![]() ![]() Kondycja zdecydowanie mi sie poprawiła, co zreszta widac po wynikach, już 2 tygodnie temu myślałam, że to kres moich możliwości, a tu proszę niespodzianka ![]() A co u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zakorzenienie
|
ja kolejny fit test tak:
Switch Kicks – 123/130/140 Power Jacks – 51/51/50 Power Knees – 70/79/84 Power Jumps – 31/43/46 Globe Jumps – 10/10/12 Suicide Jumps – 15/13/17 Push-up Jacks – 15/17/18 Low Plank Obliques – 49/59/77 poprawa jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Raczkowanie
|
Wow Ania, przy Switch Kicks wymiatasz
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam więcej dni off, bo nie robię fit testów, więc raz ćwiczę 5 a raz 6 dni w tygodniu, a jak mi się nie chce, to też 5 i omijam. Ale... wczoraj weszłam na stronę BeachBody i tam się okazało, że Insanity nie jest na liście programów, które mają wyszczuplać (tak, wiem, że tu 99% dziewczyn wie, że to jest program rzeźbiący...), za to slim in 6 i turbo fire rządzi. Zawsze mi się wydawało, że niemożliwe jest tak i tyle ćwiczyć i nie chudnąć, ale jak widać są takie przypadki i sama takim byłam. Może w takim razie warto dać szansę turbo fire?
![]() |
#2005 |
Raczkowanie
|
Dzięki za opinię
![]() U mnie i waga i obwody w sumie trochę spadły, więc to nie tak, ze nic się nie schudnie, no i na pewno w porównaniu do tego co było po ciąży sylwetka się poprawiła. Poza tym rzeczywiscie chciałabym trochę łydki wyrzeźbić i miałam nadzieję większych efektów po Insanity. Jednak póki co zostanę przy Insanity, zwłaszcza, ze mam niecałe 2 tygodnie do końca, a potem głównie Leg Magic, który daje fajne efekty, no i pewnie 8 minutówki, a co jakiś czas pewnie insanity pierwszy miesiac wybrane filmiki. Turbo fire jakoś mnie nie przekonuje, natomiast nie wiem co to ten drugi program, który podałaś. |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Zadomowienie
|
Slim in 6 http://www.youtube.com/watch?v=f0626Q3v6-g - wydaje mi się po Insanity dużo lżejsze, ale w reklamie mówio
![]() A opinia moja, no taka nijaka ale może w trakcie odpoczynku po ćwiczeniach jeszcze coś zejdzie.
#2007 |
Raczkowanie
|
Dzięki za linki
![]() Tak, dokładnie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ja na początku myślałam, że pierwszy miesiąc to mega wycisk, ale w porównaniu z drugim to pikuś ![]() Ten drugi to maskara, tak mnie męczy, że nie wiem. Nie daję rady robić wszystkiego równo z nimi, jak kończę jestem cała mokra i padnięta ![]() ale podoba mi się to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Raczkowanie
|
Mam prośbę, mogłaby któraś z Was podać link do całości nie do kawałków?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.