INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 10:59   #2101
stupify
Zakorzenienie

Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)

Dziewczyny mam pytanie, jak to jest z tymi abs'ami? Bo ja mam 2 filmiki - CARDIO ABS i INSANE ABS. Z rozpiski wynika, że wykonuje się tylko CARDIO ABS, co w takim razie z INSANE ABS?

edit: Hmm rozkminiłam to tak, że w 2 miesiącu, zamiast Cardio abs moge wykonywać insane abs. Dobrze myśle?

Edytowane przez stupify
Czas edycji: 2012-01-11 o 11:07
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:34   #2102
Aaabecanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stupify Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, jak to jest z tymi abs'ami? Bo ja mam 2 filmiki - CARDIO ABS i INSANE ABS. Z rozpiski wynika, że wykonuje się tylko CARDIO ABS, co w takim razie z INSANE ABS?

edit: Hmm rozkminiłam to tak, że w 2 miesiącu, zamiast Cardio abs moge wykonywać insane abs. Dobrze myśle?

Don't wish for it, work for it !
Aaabecanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:54   #2103
stupify
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedź
Ja już po dzisiejszych ćwiczeniach, ufff mam to za sobą
Stary 2012-01-12, 13:59   #2104
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

i jak samopoczucie ? dałaś radę w rytmie filmikow ?

giovinezza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:51   #2105
stupify
Zakorzenienie

Zależy jaki filmik Czasem mi idzie super, a czasem moje tempo jest dużo wolniejsze, szczególnie jeśli chodzi o ćwiczenia wykonywane na leżąco Ale powoli do przodu W moim przypadku baaardzo powoli, bo pale niestety:/
Stary 2012-01-16, 20:07   #2106
callit
Raczkowanie

Zaczynam ćwiczyć z wami . Fit test już za mną. Mogło być lepiej, ale nie ma źle, chociaż pompki... to tragedia
Muszę się bardziej do nich przyłożyć
callit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:01   #2107
Dobrenka
Zadomowienie

Hej
Przyszłam sie przywitać w sumie narazie.. Planuję do Was za jakiś czas dołączyć ale puki co jeszcze stosuje CE więc narazie tylko czytam
Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
ja caly czas zatrzymuję. w ogole ani wczoraj ani dzis nie dałam rady.. tempo zycia za szybkie, za duzo zajec, nauki,zakupy itd... ale weekend przede mna pewnie nie bede robic codziennie. ale po kolei tak. moze powiecie ze nie ma sensu,ale dla mnie jakiekolwiek cwiczenia maja nawet takie insanity 3 razy w tyg.
Jeszcze nie znam I. ale znam inne wywrotowe ćwiczenia i mogę powiedzieć, że zawsze znajdzie się ta 1 h na ćwiczenia jak się zacznie to potem szkoda robić przerwę Nie mówię że to nie ma sensu od czegoś trzeba zacząć.. ale może faktycznie nie porywaj sie od razu z czymś takim ciężkim na poczatku.. Może Turbo Fire co?
Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Zrób na dobry początek Turbo Fire albo coś innego, lżejszego, a Insanity zaplanuj sobie na kiedy indziej. .
O tu jest ktoś kto wie najlepiej bo zrobiła oba programy
Cytat:
Napisane przez giovinezza Pokaż wiadomość
Przemyślałam wszystko hehe dzisiaj zaczęłam 1 dzień turbo fire i jest za słabe, po całym programie nie czuje tego fajnego uczucia co po pierwszym cyklu insanity, sama nie wiem co mam robić ;/ chyba pokombinuje z programami coś połączę i zobaczymy co z tego będzie
Może P90x?
itd itd

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2012-01-19 o 15:02
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-19, 18:48   #2108
mercer
Zadomowienie

Oh chciałam się tylko pochwalic, że właśnie dostałam wiadomośc od Shauna T Napisałam do niego jakiś czas temu jak jeszcze robiłam Insanity, że uwielbiam insanity, że się w to wciągnęłam i świetnie motywuje do cwiczeń i takie tam :P i dzisiaj mi odpisał, nawet nie oczekiwałam, że odpisze napisał, że cała przyjemnośc po jego stronie, że cieszy się, że mi się podoba trening i że mam go dalej informowac jak mi idzie no i oczywiście keep digging deep
Teraz mi głupio, że skończyłam po miesiącu :p
Ale tak sobie myślę, że niedługo zacznę jeszcze raz i zrobię do końca

Life isn't about finding yourself.

Life is about creating yourself.

mercer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:58   #2109
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mercer Pokaż wiadomość
napisał, że cała przyjemnośc po jego stronie, że cieszy się, że mi się podoba trening i że mam go dalej informowac jak mi idzie no i oczywiście keep digging deep
no kobieto.. po czymś takim jak nie zaczniesz to się nawet tu na forum nie przyznaj
itd itd
Stary 2012-02-01, 21:38   #2110
MultiEdix
Przyczajenie

Hej dziewczyny.
Śledzę wasz wątek już jakiś czas i powoli mobilizuję się do rozpoczęcia ćwiczeń razem z wami. Wakacje już niebawem, więc przydałoby się coś zrobić z nadmiarem tłuszczu ale też mam problem w znalezieniu tego programu w całości do ściągnięcia, a nie chce też ściągać niepełnej wersji niepotrzebnie. Dlatego jeżeli któraś z was ma sprawdzony link była bym wdzięczna o podesłanie bardzo mi zależy
MultiEdix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 08:12   #2111
stupify
Zakorzenienie

Chciałam się pochwalić, że dzisiaj zakończyłam 1 miesiąc Insanity

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-02, 10:11   #2112
Aaabecanka
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam się pochwalić, że dzisiaj zakończyłam 1 miesiąc Insanity
I jak wrażenia?

Stary 2012-02-02, 10:49   #2113
stupify
Zakorzenienie

Dzięki
Super!!!! Zaczęłam ten program z myślą o schudnięciu do studniówki (11 lutego mam) i nie myślałam, że efekty będą aż tak ogromne Oczywiście ćwiczenia połączone z 100% dietą Jestem bardzo zadowolona, sukienkę trzeba teraz zwężać:P Oczywiście nie mam zamiaru się poddać, walczę dalej
Stary 2012-02-02, 14:48   #2114
Aaabecanka
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki
Super!!!! Zaczęłam ten program z myślą o schudnięciu do studniówki (11 lutego mam) i nie myślałam, że efekty będą aż tak ogromne Oczywiście ćwiczenia połączone z 100% dietą Jestem bardzo zadowolona, sukienkę trzeba teraz zwężać:P Oczywiście nie mam zamiaru się poddać, walczę dalej

Stary 2012-02-09, 10:16   #2115
Kejti_el
Raczkowanie

hej dziewczyny, na tym wątku jestem nowa, głównie chciałam go po prostu zasubskrybować dziś będę robić 4 dzień Insanity
a tak z ciekawości, moja kondycja nie jest tragiczna, ćwiczyłam już wczesniej przed rozpoczęciem insanity, wszystkie ćwiczenia wykonuję sumiennie i wydaje mi się, że prawidłowo, a tu po insanity, nie dość, że zakwasy takie, że szkoda gadać (no ale to po prostu głównie w takich 'dziwnych' miejscach, których widocznie wcześniej nie wyćwiczyłam za bardzo), to jeszcze tak mnie plecy na dole bolały, że nie mogłam się ruszać, i wczoraj w dniu 3. zamiast normalnego cardio zrobiłam cardio recovery, żeby chociaż trochę się poruszać. Dziś już wrócę do normalnych ćwiczeń.ale tak z ciekawości: czy któraś z Was miała tez ten problem?

Cytat:
Napisane przez mercer Pokaż wiadomość
Oh chciałam się tylko pochwalic, że właśnie dostałam wiadomośc od Shauna T Napisałam do niego jakiś czas temu jak jeszcze robiłam Insanity, że uwielbiam insanity, że się w to wciągnęłam i świetnie motywuje do cwiczeń i takie tam :P i dzisiaj mi odpisał, nawet nie oczekiwałam, że odpisze napisał, że cała przyjemnośc po jego stronie, że cieszy się, że mi się podoba trening i że mam go dalej informowac jak mi idzie no i oczywiście keep digging deep
o kurczę, wiadomość od Shauna T to jest coś fajnie,że w ogóle odpisał (on albo któryś z jego ludzi), teraz to musisz mieć motywację

Cytat:
Dzięki
o kurczę, no nieźle..gratulacje!klas ki:
gdybym to ja jeszcze nie była takim leniem i wzięła się za prawdziwą dietę..
Kejti_el jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:44   #2116
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Ja mialam i po pierwsze, rzeczywiscie te cwiczenia bardzo wzmacniaja miesnie plecow i oglnie miesnie dbajaca o postawe, szczegolnie dol plecow, dlatego na poczatku te miesnie sa przemeczone i moga bolec. A po drugie w Insanity w wielu cwiczeniach trzeba dbac o to, zeby plecy byly proste a niestety Shaun T nie zawsze zwraca na to uwage. Np. przy wszelkiego rodzaju cwiczeniach z dotykaniem podlogi chodzi o to, zeby pupa byla zawsze nizej niz glowa i plecy w miare proste, tak jak masz proste plecy robiac squad. Ja nie zawsze tego pilnowalam.

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:15   #2117
Kejti_el
Raczkowanie

o to dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie to spotkało, bo już się bałam, żeby sobie czegoś złego nie zrobić z tymi plecami, więc wolałam się upewnić
o prostych plecach też pamiętam, ale to już taki nawyk pozostał po innych ćwiczeniach
Stary 2012-02-12, 16:37   #2118
zupelnie_inna_ja
Raczkowanie

GG do zupelnie_inna_ja

co tak tu ucichło? nikt już nie cwiczy Insanity?
czytajac wasze komentarze bardzo sie zachecilam do tego programu i przymierzam sie do rozpoczecia

61-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
zupelnie_inna_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:44   #2119
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście ćwiczenia połączone z 100% dietą
na jakiej diecie jesteś? Jak jesteś na "swojej" to czego jesz więcej białek czy węgli? I ile posiłków dziennie?
itd itd

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2012-02-13 o 11:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 13:47   #2120
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zupelnie_inna_ja Pokaż wiadomość
co tak tu ucichło? nikt już nie cwiczy Insanity?
czytajac wasze komentarze bardzo sie zachecilam do tego programu i przymierzam sie do rozpoczecia
Ja też się przymierzam a ćwiczysz coś teraz?
itd itd
Stary 2012-02-13, 16:37   #2121
malvinus
Raczkowanie

hej dziewczyny zaczelam w zeszly pon insanity od fit testu, w piatek zrobilam dzien przerwy przez bol stopy i ramienia (chyba od tych cwiczen), ale od soboty dalej cw. w sumie to robie ten program jako zastepstwo bo jestem na feria w domu a tu nigdy nie chce mi sie wychodzic biegac czy cos...
no i zawsze dieta jest tragiczna a jak tak cwicze to mam motywacje zeby sie bardziej pilnowac
mam kilka filmikow sciagnietych od siostry i robie w sumie jak chce,dzis np zrobilam max interval plyo czyli z 2 miesiaca i dalam rade potem zrobilam jeszcze cardio abs i mialam tyle energii ze az mnie rozsadzalozrobie jeszcze hip hop abs i godz zumby.
co do bolu plecow na dole to tez mam ale po przeczytaniu ze glowa przy przysiadach bocznych ma byc wyzej od tylka i tak robilam dzis- efekt?lepsze rozciaganie i naprawde plecy nie bola przy cwiczeniu
malvinus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:10   #2122
Kejti_el
Raczkowanie

ja jestem po pierwszym tygodniu, wrażenia jak najbardziej pozytywne, odpowiada mi taki rodzaj ćwiczeń mimo, że oczywiście z niektórymi to sobie średnio radzę
oby mi motywacji nie zabrakło
i też już się zastanawiam, co będę ćwiczyć jak skończe insanity, bo insanity tak podnosi poprzeczkę, że inne programy pewnie będą się wydawać za łatwe
Stary 2012-02-13, 19:00   #2123
Sniezynka21
Zakorzenienie

Hey dziewczyny.
Czytam Was już od dłuższego czasu i razem z Tz zdecydowaliśmy się na Insanity. Moje pytanie- gdzie można kupić oryginalne płytki ??? Tylko nie aukcje, ewt. Kup Teraz . A moze ma ktoras z Was do sprzedania ???

W zeszlym tyg. Zamowilismy z Amazon ale dzis powiedzieli ze juz nie ma ;/
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:31   #2124
zupelnie_inna_ja
Raczkowanie

GG do zupelnie_inna_ja

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
Ja też się przymierzam a ćwiczysz coś teraz?
wypoczywam w górach aktualnie, wiec 4 godzinki na stoku licza sie?
jak wroce to zaczynam zimowy oboz sportowy, wiec do cwiczen zabiore sie jak tylko skoncza sie ferie a Ty kiedy zamierzasz zaczac?
szczerze mowiac to ogladalam dzisiaj ten program turbo fire i nie wiem czy od tego nie zaczne wlasnie, albo killer buns&thighs od jillian michaels...

Stary 2012-02-15, 08:13   #2125
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malvinus Pokaż wiadomość
hej dziewczyny zaczelam w zeszly pon insanity od fit testu, w piatek zrobilam dzien przerwy przez bol stopy i ramienia (chyba od tych cwiczen),
mam kilka filmikow sciagnietych od siostry i robie w sumie jak chce
Dziewczyno robisz straszny błąd.. nie kombinuj i nie rób jak Ci sie podoba bo można sobie zrobić krzywdę.. Jeden dzień przygotowuje na drugi.. Ćwiczenia są zrobione przez kogoś kto sie na tym zna.. A Ty znasz się na tym? Widzisz czym to zaowocowało.. Ochrzaniam Cię bo kiedyś tez tego nie wiedziałam. Boli Cię bo musiałaś zrobić jakieś ćwiczenie na które nie byłaś gotowa albo przygotowana..
itd itd
Stary 2012-02-15, 12:17   #2126
Sniezynka21
Zakorzenienie

Ok, już płytki mam ) od dzisiaj zaczynam razem z Wami
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:05   #2127
malvinus
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyno robisz straszny błąd.. nie kombinuj i nie rób jak Ci sie podoba bo można sobie zrobić krzywdę.. Jeden dzień przygotowuje na drugi.. Ćwiczenia są zrobione przez kogoś kto sie na tym zna.. A Ty znasz się na tym? Widzisz czym to zaowocowało.. Ochrzaniam Cię bo kiedyś tez tego nie wiedziałam. Boli Cię bo musiałaś zrobić jakieś ćwiczenie na które nie byłaś gotowa albo przygotowana..
hmm...w sumie wydaje mi sie ze troche sie znam,i ze jestem dosc dobrze wysportowana. biegam regularnie (3-5xtydz po 1-1,5godz) i przez ok miesiac cwiczylam 12 minutowe treningi (50sek szybko,10sek przerwy z bodyrock) czyli cos jak insanity tylko ze krocej to trwalo. chodze tez na basen (robie 36 basenow po 50m),czasem robie cos z plytek. mysle ze ten bol wynikal z przetrenowania i checi nadazenia za nimi a akurat z szybkoscia polaczona z dokladnoscia u mnie troche gorzej...
ale dziekuje za rade mysle ze to nie jest blad robic takie treningi kiedy nie moge isc na silownie czy basen albo wlasnie jak jestem w domu. program nie jest dla niedoswiadczonych i bez kondycji a za taka sie nie uwazam ja nie zaczelam robic tych cw ot tak wstajac z kanapy, tylko to dla mnie zamiennik w sytuacji gdy nie moge robic tego co zazwyczaj. poza tym zawsze robie rozgrzewke spokojniejsza od tej co shuan a dopiero potem przechodze do filmiku.
uwazam ze to nie jest do konca tak ze jeden filmik przygotowuje do drugiego tylko na zmiane pracuje sie nad innymi partiami ciala i sprawnosciami( sila, wytrzymalosc rownowaga)-ale oczywiscie jedno z drugim sie laczy i przeplata
malvinus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:19   #2128
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zupelnie_inna_ja Pokaż wiadomość
wypoczywam w górach aktualnie, wiec 4 godzinki na stoku licza sie?
jak wroce to zaczynam zimowy oboz sportowy, wiec do cwiczen zabiore sie jak tylko skoncza sie ferie a Ty kiedy zamierzasz zaczac?
szczerze mowiac to ogladalam dzisiaj ten program turbo fire i nie wiem czy od tego nie zaczne wlasnie, albo killer buns&thighs od jillian michaels...
góry.. jaaa.. a gdzie jesteś? Zakopane? Ja się wpieniłam i zaczynam chyba dzisiaj Jeśli moge coś poradzić to zacznij sobie najpierw Turbo Fire.. tak z tego co Neitka mówiła to jest lepsza kombinacja

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
program nie jest dla niedoswiadczonych i bez kondycji a za taka sie nie uwazam
a to zmienia postac rzeczy skoro nie jesteś laikiem Tylko faktycznie uważaj na przetrenowanie

Cytat:
tylko na zmiane pracuje sie nad innymi partiami ciala i sprawnosciami( sila, wytrzymalosc rownowaga)-ale oczywiscie jedno z drugim sie laczy i przeplata
własnie.. ja bym tego lepiej nie ujęła..
itd itd
Stary 2012-02-16, 09:09   #2129
zupelnie_inna_ja
Raczkowanie

GG do zupelnie_inna_ja

Cytat:
góry.. jaaa.. a gdzie jesteś? Zakopane? Ja się wpieniłam i zaczynam chyba dzisiaj Jeśli moge coś poradzić to zacznij sobie najpierw Turbo Fire.. tak z tego co Neitka mówiła to jest lepsza kombinacja
CZECHYY
no to może rzeczywiście zacznę od Turbo Fire
tylko u mnie jest taki problem, ze mam treningi w klubie 3x w tyg
i bym mogla robic te cwiczenia tylko w reszte dni, czyli mocno by sie to przeciagnelo w czasie

Stary 2012-02-16, 09:22   #2130
Kejti_el
Raczkowanie

też polecam zaczęcie od turbo fire'a
dziewczyny, właśnie kończe drugi tydzien insanity, ale jakoś po 3 tygodniu będę musiała zrobić sobie prawie 2 tygodniową przerwę (nie będę miała żadnej możliwości ćwiczenia i w dodatku będę musiała po prostu 'jeść co mi dadzą'), myślicie, że taka przerwa dużo zaszkodzi? a może po tych 2 tyg. lepiej w ogóle zacząć insanity od nowa?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości