|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tamilee Webb "Ty też możesz mieć takie pośladki"
Hmmmm... powiem Wam dziewczyny ze mi zajelo troche czasu nauczenie się odpychania ciężaru z pięt... wbrew pozorom to nie bylo takie latwe
ale uda mnie np podczas treningu tez porzadnie bola i tez sadze ze to normalne
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
cześć! chciłabym się przyłączyć, mam motywację no i w końću trzeba się przecież pozbyć tego mojego cudownego kompleksu, nie? pozatym mam taką piękną fantazje, że wchodzę do sklepu widzę moje wymarzone jeansy, przymierzam 38 i leżą tak idealnie...
ok a od eeee... dzisiaj bierzemy się do roboty a i po ilu miesiącach/tyg. widać porządne efekty? //z góry dzięki za odp. |
|
|
|
|
#2553 |
|
Raczkowanie
|
Witaj :P
Mamy kolejna cwiczaca super na efekty zawsze trzeba poczekac troche ale ja takie naprawde widoczne mialam juz po ok 1.5- 2 mies. ale to po 3 treningach tygodniowo
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Dziewczyny
od niedawna ćwiczę i ja, naprawdę się uparłam tym razem, ćwiczę codziennie, wcześniej to było na zasadzie - dziś mi się nie chce, jutro, pojutrze,coś tam, coś tam ^^ postanowiłam się maksymalnie zmobilizować i właśnie lecę robić pierwszy program
|
|
|
#2555 |
|
Rozeznanie
|
kiedyś ćwiczyłam bardzo regularnie z tamilee (pośladki) i rzeczywiście był wielki postęp, pupa zrobiła się jędrniejsza, podniesiona, tylko, że razem z pupą rozrosły się uda:/ i dlatego przestałam.
Popełniłam jakiś błąd? Można robić te ćwiczenia tak, żeby nie rozbudowywać za bardzo mięśni ud? I tak mam dość krótkie nogi i raczej grubsze niż reszta ciała, więc dodatkowe ubite mięśnie sprawiały, że nogi w spodniach wyglądał strasznie, jak kopyta konia ![]() chciałabym wrócić do pracy nad pośladkami i szukam dobrego sposobu nad nogami też bym chętnie popracowała, ale tak, żeby je wyszczuplić i delikatnie wyrzeźbić.
Pomóż zabijanym psom w Korei! Tam, gdzie jest miłość, nie ma narzucania drugiej osobie swojej woli. Edytowane przez aiko83 Czas edycji: 2013-03-10 o 12:47 |
|
|
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje marzenie nie mam pojęcia, co należy zrobić, żeby to nie wystąpiło - może któraś z Dziewczyn będzie wiedzieć, w każdym razie - aż mi głupio, bo Tobie to przeszkadza, te mięśnie- Twój post mnie ucieszył do nieprzytomności
|
|
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Ja ćwiczę już prawie 1,5 miesiąca pierwszy program z Tamilee i zaczynam widzieć pierwsze efekty ;- ) nareszcie nauczyłam się odprowadzać ciężar ciała na pięty i przestały mnie boleć mięśnie ud! jedynie mam zakwasy na pośladkach, co mnie akurat bardzo cieszy ;- )
czekam z niecierpliwością na cieplejszą aurę, by do ćwiczeń dodać jazdę na rolkach, bądź co bądz, przyjemniejszą dla mnie niż same ćwiczenia |
|
|
|
|
#2558 |
|
Raczkowanie
|
Po pobieżnym przejrzeniu tego wątku mam zamiar rozpocząć ćwiczenia z Tamilee, stawiam na brzuch i pośladki. Do tej pory przez 2 tygodnie ćwiczyłam z Mel B. oraz z Ewą Chodakowską, ale chciałabym spróbować czegoś nowego i może trochę urozmaicić te cwiczenia czymś nowym. Ciekawa jestem czy będę miała poważne kłopoty z wykonaniem zestawów Tamilee.
Więc drogie Panie zmotywowałyście mnie do dalszych ćwiczeń, bo po tych 2 tygodniach miałam zwątpienie. Teraz biorę się zn,ów ostro do roboty! ![]() A nie wiecie moze czy Tamilee posiada ćwiczenia na nogi, typowo na nogi tak żeby rozruszać łydki i uda także a nie tylko pośladki? |
|
|
|
|
#2559 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dzisiejszy trening zaliczony a Wy tez podczas cwiczen macie takie wrazenie napompowanych ud?
|
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3970606 9]uda rozrusza i to niezle
dzisiejszy trening zaliczony a Wy tez podczas cwiczen macie takie wrazenie napompowanych ud?[/QUOTE]Fakt, uda czułam i to bardzo. Po wykonaniu pierwszej serii padłam, niby ćwiczenia z pozoru proste a dają dobry wycisk, właśnie tylko uda czułam, i to z przodu i nad kolanem, ale jak czytałam muszę popracować nad przenoszeniem ciężaru ciała na piety Druga serie zrobiłam do polowy i odpadłam i przy drugiej serii więcej czułam pośladki oraz łydki o dziwo![]() Ale napompowania ud nie odczułam, tylko ból... |
|
|
|
|
#2561 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3970963 1]to napompowanie to moze takie wrazenie, ale czuc ze bardzo pracuja. a posladki to mnie bola dopiero dzien po cwiczeniu. ta pierwsza czesc daje bardzo w kosc. moglaby cwiczyc troszke wolniej, bo ja to czasami prawie sie zataczam
[/QUOTE]Oj tak, wolniej to mogłaby ćwiczyć bo chcąc wykonywać porządnie te ćwiczenia nie nadąrzam za nią i w takim tempie to ja ducha wyzione a czy pośladki bedą bolec okaze się jutro, mam nadzieję że będa![]() Ale przeraził mnie stan mojego brzucha, ledwie 10min wytrzymałam serii 1 |
|
|
|
|
#2563 |
|
Raczkowanie
|
Dacie rade dziewczyny
![]() Chcialabym tylko dodac ze jestem zachwycona efektami cwiczen bardzo sie ciesze ze trafilam na watek z Tamilee inaczej cala zime znow bym przesiedziala A - poki pamietam - czy mozecie mi powiedziec... moze ktoras z Was pozbyla sie chociaz troche cellulitu dzieki tym cwiczeniom? meczy mnie to i meczy a u siebie nie zauwazylam poprawy niestety... |
|
|
|
|
#2564 |
|
Rozeznanie
|
Czy to możliwe żebym po 2 tyg diety i tych ćwiczeń widziała sporą różnicę w wyglądzie swoich pośladków
? Bo albo to naprawdę działa i ćwiczenia są mega skuteczne albo to tylko moja chora wyobraźnia . Może duże znaczenie ma tutaj fakt, że ćwiczę w butach i dzięki temu łatwiej przenosić ciężar ciała na pięty? Wiadomo, nie są to jeszcze jakieś superspektakularne efekty ale mam wrażenie, że pośladki są nieco bardziej uniesione. No cóż, będę ćwiczyć dalej i dam za jakiś czas znać czy faktycznie te ćwiczenia dużo dają .
|
|
|
|
|
#2565 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Rzabbocop
|
Tak zupełnie trwałe to nigdy nie będą bo ciało jest ciągle w przebudowie
![]() ale po około miesiącu przy odpowiednich bodźcach zaczyna się coś budować, następnie potrzeba kilku miesięcy, żeby się zauważalnie zbudowało |
|
|
|
|
#2568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. W takim razie twardo ćwiczę dalej (hmmm bez przesady z tą "twadrością" nie "pakuję" przecież na siłowni żeby liczyć na efekt wow, ale mam nadzieję, że mimo wszystko ćwiczenia dadzą całkiem fajny efekt ).
|
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
Nikt nie ma tak płaskiego i wiszące tyłka jak ja. Serio pomagają te ćwiczenia ?
Do lata niedługo ...
|
|
#2570 |
|
Konto usunięte
|
a mozna miec plaski i obwisly tylek?
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Raczkowanie
|
można
|
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
Też myślę, że można
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Przyczajenie
|
Na łydki najlepsze jest odpowiednia maszyna
. http://www.fotele.com/product/86,stepper-e-jog ja mam taką. Oszczędzałam na nią ponad dwa lata, ale było warto. Z pewnością wiele z Was stwierdzi, że droga sprawa. Odkładałam sobie średnio 400 zł miesięcznie i mam cudo od jakiś dwóch miesięcy. Schudłam 1,5 kilo i na dodatek mam mocniejsze łydki.
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Konto usunięte
|
a ja chodze biegac za darmo i tez mam mocniejsze lydki i chudne
|
|
|
|
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Widzę, że wątek zamiera, ale może ktoś tu jeszcze zagląda.
Zaczęłam ćwiczyć z Tamilee jakiś czas temu. Tak dokładnie to chyba 6 x zrobiłam pierwszy poziom(15 minut)tak więc ćwiczę jakieś 2-3 tygodnie. Ćwiczenia są dobre, mięśnie porządnie pracują, ale niestety oprócz mięśni pośladków te ćwiczenia bardzo mocno oddziałują na mięśnie ud i w ten sposób dorobiłam się tzw. bryczesów. Staram się robić ćw z pięty, ale i tak uda pracują i tak. Widzę, że kilka z was ma ten sam problem. Nie wiem, czy przestać ćwiczyć z Tamilee... Bo ćwiczenia naprawdę dają wycisk i zaczęłam zauważać pierwsze efekty również na pośladkach. Nie próbowałam jeszcze drugiej części, tej trudniejszej. Najpierw chciałam opanować tę pierwszą, ale spróbuję teraz ćwiczyć tylko tę drugą, jeżeli mięśnie ud dalej będą tak mocno pracować, to dam sobie spokój. A wy jak rozwiązujecie problem tworzenia się bryczesów po tych ćwiczeniach? Zresztą sama Tamilee ma nieciekawe nogi... Ja chcę mieć nogi szczupłe i smukłe, a nie umięśnione. Do tego jestem niska(160 cm), więc takie umięśnione uda wyglądają tragicznie. |
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak strasznie to nie narzekam na to bo chuda jestem to te 2cm robią mi różnicę w wyglądzie i to na plus Póki co przerzuciłam sie na mel b - tam razem z obciążeniem rzeczywiście czuć jak pośladki pracują |
|
|
|
|
|
#2577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niedawno zrobiłam sobie jedną serię z Mel B(tj chyba 10 minut) i nic zupełnie nie poczułam, nawet się nie zmęczyłam... Nie wiem, czy niedokładnie te ćwiczenia robiłam... Chyba ćwiczenia z Mel B są lepsze, bo robi się je na leżąco i wówcza uda tak nie pracują. Gdzie dajesz sobie to obciążenie i jakie? |
|
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam sobie takie obciążniki na rzepy 0,75kg. Zakładam przy kostkach u nóg i ćwiczę Niestety mam już tak genetycznie, że ta moja pupa jest płaska i samo machanie nóżką mało daje.
|
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Konto usunięte
|
o kurde :O po 2 tygodniach juz miesnie urosly? ja cwicze od paru lat. teraz z hantlami i jakos nogi normalnie wygladaja
i cwicze obie czesci
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, może mam tendencje do rozrostu mięśni ud, albo niedokładnie wykonuję te ćwiczenia? W każdym razie widzę, że mi się tzw bryczesy pojawiły po zewnętrznej stronie. Szczególnie to widać, jak ma się krótkie nogi.
Jakie są efekty po 2 latach ćwiczeń? Chyba jednak nie zrezygnuję z Tamilee, tylko spróbuję drugiego etapu. Nie dam rady przeczytać calego tematu, ale przeglądam go sobie i dziewczyny piszą, że drugi etap jest lepszy na pośladki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

ale uda mnie np podczas treningu tez porzadnie bola i tez sadze ze to normalne

ok a od eeee... dzisiaj bierzemy się do roboty
nad nogami też bym chętnie popracowała, ale tak, żeby je wyszczuplić i delikatnie wyrzeźbić.

moje marzenie 

i cwicze obie czesci