Tamilee Webb "Ty też możesz mieć takie pośladki" - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 11:08   #2551
Guziczek6663
Raczkowanie

Dot.: Tamilee Webb "Ty też możesz mieć takie pośladki"

Hmmmm... powiem Wam dziewczyny ze mi zajelo troche czasu nauczenie się odpychania ciężaru z pięt... wbrew pozorom to nie bylo takie latwe ale uda mnie np podczas treningu tez porzadnie bola i tez sadze ze to normalne
Guziczek6663 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 04:15   #2552
candy41319
Raczkowanie

cześć! chciłabym się przyłączyć, mam motywację no i w końću trzeba się przecież pozbyć tego mojego cudownego kompleksu, nie? pozatym mam taką piękną fantazje, że wchodzę do sklepu widzę moje wymarzone jeansy, przymierzam 38 i leżą tak idealnie... ok a od eeee... dzisiaj bierzemy się do roboty
a i po ilu miesiącach/tyg. widać porządne efekty?
//z góry dzięki za odp.
candy41319 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 12:37   #2553
Guziczek6663
Raczkowanie

Witaj :P

Mamy kolejna cwiczaca super na efekty zawsze trzeba poczekac troche ale ja takie naprawde widoczne mialam juz po ok 1.5- 2 mies. ale to po 3 treningach tygodniowo
Stary 2013-03-09, 00:33   #2554
Aysell
Wtajemniczenie

Hej, Dziewczyny od niedawna ćwiczę i ja, naprawdę się uparłam tym razem, ćwiczę codziennie, wcześniej to było na zasadzie - dziś mi się nie chce, jutro, pojutrze,coś tam, coś tam ^^ postanowiłam się maksymalnie zmobilizować i właśnie lecę robić pierwszy program

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 12:45   #2555
aiko83
Rozeznanie

kiedyś ćwiczyłam bardzo regularnie z tamilee (pośladki) i rzeczywiście był wielki postęp, pupa zrobiła się jędrniejsza, podniesiona, tylko, że razem z pupą rozrosły się uda:/ i dlatego przestałam.
Popełniłam jakiś błąd? Można robić te ćwiczenia tak, żeby nie rozbudowywać za bardzo mięśni ud? I tak mam dość krótkie nogi i raczej grubsze niż reszta ciała, więc dodatkowe ubite mięśnie sprawiały, że nogi w spodniach wyglądał strasznie, jak kopyta konia

chciałabym wrócić do pracy nad pośladkami i szukam dobrego sposobu nad nogami też bym chętnie popracowała, ale tak, żeby je wyszczuplić i delikatnie wyrzeźbić.

Pomóż zabijanym psom w Korei!

Tam, gdzie jest miłość, nie ma narzucania drugiej osobie swojej woli.

Edytowane przez aiko83
Czas edycji: 2013-03-10 o 12:47
aiko83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 21:23   #2556
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aiko83 Pokaż wiadomość
kiedyś ćwiczyłam bardzo regularnie z tamilee (pośladki) i rzeczywiście był wielki postęp, pupa zrobiła się jędrniejsza, podniesiona, tylko, że razem z pupą rozrosły się uda:/ i dlatego przestałam.
Popełniłam jakiś błąd? Można robić te ćwiczenia tak, żeby nie rozbudowywać za bardzo mięśni ud? I tak mam dość krótkie nogi i raczej grubsze niż reszta ciała, więc dodatkowe ubite mięśnie sprawiały, że nogi w spodniach wyglądał strasznie, jak kopyta konia

chciałabym wrócić do pracy nad pośladkami i szukam dobrego sposobu nad nogami też bym chętnie popracowała, ale tak, żeby je wyszczuplić i delikatnie wyrzeźbić.
Naprawdę urosły mięśnie ud? moje marzenie nie mam pojęcia, co należy zrobić, żeby to nie wystąpiło - może któraś z Dziewczyn będzie wiedzieć, w każdym razie - aż mi głupio, bo Tobie to przeszkadza, te mięśnie- Twój post mnie ucieszył do nieprzytomności

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 13:40   #2557
hellyeah0
Zadomowienie

Ja ćwiczę już prawie 1,5 miesiąca pierwszy program z Tamilee i zaczynam widzieć pierwsze efekty ;- ) nareszcie nauczyłam się odprowadzać ciężar ciała na pięty i przestały mnie boleć mięśnie ud! jedynie mam zakwasy na pośladkach, co mnie akurat bardzo cieszy ;- )

czekam z niecierpliwością na cieplejszą aurę, by do ćwiczeń dodać jazdę na rolkach, bądź co bądz, przyjemniejszą dla mnie niż same ćwiczenia
hellyeah0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 14:38   #2558
radgamu
Raczkowanie

Po pobieżnym przejrzeniu tego wątku mam zamiar rozpocząć ćwiczenia z Tamilee, stawiam na brzuch i pośladki. Do tej pory przez 2 tygodnie ćwiczyłam z Mel B. oraz z Ewą Chodakowską, ale chciałabym spróbować czegoś nowego i może trochę urozmaicić te cwiczenia czymś nowym. Ciekawa jestem czy będę miała poważne kłopoty z wykonaniem zestawów Tamilee.

Więc drogie Panie zmotywowałyście mnie do dalszych ćwiczeń, bo po tych 2 tygodniach miałam zwątpienie. Teraz biorę się zn,ów ostro do roboty!

A nie wiecie moze czy Tamilee posiada ćwiczenia na nogi, typowo na nogi tak żeby rozruszać łydki i uda także a nie tylko pośladki?
radgamu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 17:31   #2559
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez radgamu Pokaż wiadomość
Po pobieżnym przejrzeniu tego wątku mam zamiar rozpocząć ćwiczenia z Tamilee, stawiam na brzuch i pośladki. Do tej pory przez 2 tygodnie ćwiczyłam z Mel B. oraz z Ewą Chodakowską, ale chciałabym spróbować czegoś nowego i może trochę urozmaicić te cwiczenia czymś nowym. Ciekawa jestem czy będę miała poważne kłopoty z wykonaniem zestawów Tamilee.

Więc drogie Panie zmotywowałyście mnie do dalszych ćwiczeń, bo po tych 2 tygodniach miałam zwątpienie. Teraz biorę się zn,ów ostro do roboty!

A nie wiecie moze czy Tamilee posiada ćwiczenia na nogi, typowo na nogi tak żeby rozruszać łydki i uda także a nie tylko pośladki?
uda rozrusza i to niezle

dzisiejszy trening zaliczony a Wy tez podczas cwiczen macie takie wrazenie napompowanych ud?
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 18:46   #2560
radgamu
Raczkowanie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3970606 9]uda rozrusza i to niezle

dzisiejszy trening zaliczony a Wy tez podczas cwiczen macie takie wrazenie napompowanych ud?[/QUOTE]
Fakt, uda czułam i to bardzo. Po wykonaniu pierwszej serii padłam, niby ćwiczenia z pozoru proste a dają dobry wycisk, właśnie tylko uda czułam, i to z przodu i nad kolanem, ale jak czytałam muszę popracować nad przenoszeniem ciężaru ciała na piety
Druga serie zrobiłam do polowy i odpadłam i przy drugiej serii więcej czułam pośladki oraz łydki o dziwo

Ale napompowania ud nie odczułam, tylko ból...
Stary 2013-03-11, 19:57   #2561
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez radgamu Pokaż wiadomość
Fakt, uda czułam i to bardzo. Po wykonaniu pierwszej serii padłam, niby ćwiczenia z pozoru proste a dają dobry wycisk, właśnie tylko uda czułam, i to z przodu i nad kolanem, ale jak czytałam muszę popracować nad przenoszeniem ciężaru ciała na piety
Druga serie zrobiłam do polowy i odpadłam i przy drugiej serii więcej czułam pośladki oraz łydki o dziwo

Ale napompowania ud nie odczułam, tylko ból...
to napompowanie to moze takie wrazenie, ale czuc ze bardzo pracuja. a posladki to mnie bola dopiero dzien po cwiczeniu. ta pierwsza czesc daje bardzo w kosc. moglaby cwiczyc troszke wolniej, bo ja to czasami prawie sie zataczam
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 20:38   #2562
radgamu
Raczkowanie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3970963 1]to napompowanie to moze takie wrazenie, ale czuc ze bardzo pracuja. a posladki to mnie bola dopiero dzien po cwiczeniu. ta pierwsza czesc daje bardzo w kosc. moglaby cwiczyc troszke wolniej, bo ja to czasami prawie sie zataczam [/QUOTE]

Oj tak, wolniej to mogłaby ćwiczyć bo chcąc wykonywać porządnie te ćwiczenia nie nadąrzam za nią i w takim tempie to ja ducha wyzione a czy pośladki bedą bolec okaze się jutro, mam nadzieję że będa
Ale przeraził mnie stan mojego brzucha, ledwie 10min wytrzymałam serii 1 mam nadzieje że z każdym dniem będzie lepiej...
Stary 2013-03-13, 09:18   #2563
Guziczek6663
Raczkowanie

Dacie rade dziewczyny ja wciąż chyba za slabo przenosze ciezar na piety, bo mimo wszystko czuje oprocz miesni posladkow tez uda....

Chcialabym tylko dodac ze jestem zachwycona efektami cwiczen bardzo sie ciesze ze trafilam na watek z Tamilee inaczej cala zime znow bym przesiedziala

A - poki pamietam - czy mozecie mi powiedziec... moze ktoras z Was pozbyla sie chociaz troche cellulitu dzieki tym cwiczeniom? meczy mnie to i meczy a u siebie nie zauwazylam poprawy niestety...
Stary 2013-03-18, 15:04   #2564
Rareza
Rozeznanie

Czy to możliwe żebym po 2 tyg diety i tych ćwiczeń widziała sporą różnicę w wyglądzie swoich pośladków? Bo albo to naprawdę działa i ćwiczenia są mega skuteczne albo to tylko moja chora wyobraźnia. Może duże znaczenie ma tutaj fakt, że ćwiczę w butach i dzięki temu łatwiej przenosić ciężar ciała na pięty? Wiadomo, nie są to jeszcze jakieś superspektakularne efekty ale mam wrażenie, że pośladki są nieco bardziej uniesione. No cóż, będę ćwiczyć dalej i dam za jakiś czas znać czy faktycznie te ćwiczenia dużo dają.
Rareza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 22:01   #2565
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez Rareza Pokaż wiadomość
Czy to możliwe żebym po 2 tyg diety i tych ćwiczeń widziała sporą różnicę w wyglądzie swoich pośladków? Bo albo to naprawdę działa i ćwiczenia są mega skuteczne albo to tylko moja chora wyobraźnia. Może duże znaczenie ma tutaj fakt, że ćwiczę w butach i dzięki temu łatwiej przenosić ciężar ciała na pięty? Wiadomo, nie są to jeszcze jakieś superspektakularne efekty ale mam wrażenie, że pośladki są nieco bardziej uniesione. No cóż, będę ćwiczyć dalej i dam za jakiś czas znać czy faktycznie te ćwiczenia dużo dają.
Tak, mozesz widzieć różnicę ale to jeszcze nic trwałego, mięśnie nie zdążyły się zbudować, tylko są lepiej napięte, bardziej wypełnione krwią i glikogenem.
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-21, 21:01   #2566
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Tak, mozesz widzieć różnicę ale to jeszcze nic trwałego, mięśnie nie zdążyły się zbudować, tylko są lepiej napięte, bardziej wypełnione krwią i glikogenem.
A po jakim czasie regularnych ćwiczeń efekty są trwałe?
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-21, 21:09   #2567
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
A po jakim czasie regularnych ćwiczeń efekty są trwałe?
Tak zupełnie trwałe to nigdy nie będą bo ciało jest ciągle w przebudowie
ale po około miesiącu przy odpowiednich bodźcach zaczyna się coś budować, następnie potrzeba kilku miesięcy, żeby się zauważalnie zbudowało
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-22, 01:58   #2568
Rareza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Jak dobrze otrzymać odpowiedź od kogoś kompetentnego. W takim razie twardo ćwiczę dalej (hmmm bez przesady z tą "twadrością" nie "pakuję" przecież na siłowni żeby liczyć na efekt wow, ale mam nadzieję, że mimo wszystko ćwiczenia dadzą całkiem fajny efekt).
Stary 2013-04-02, 14:26   #2569
Do_
Raczkowanie

Nikt nie ma tak płaskiego i wiszące tyłka jak ja. Serio pomagają te ćwiczenia ?
Do lata niedługo ...

Today I close the door of my past, open the door of my future, take a deep breath and step to a new life
Do_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 17:56   #2570
Konto usunięte

a mozna miec plaski i obwisly tylek?
Stary 2013-04-02, 23:07   #2571
Do_
Raczkowanie

można

Today I close the door of my past, open the door of my future, take a deep breath and step to a new life
Do_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-04, 18:16   #2572
Rareza
Rozeznanie

Też myślę, że można. Do_ spróbuj sobie tych ćwiczeń, są naprawdę ok i czuć po nich, że mięśnie pracują. Ja ćwiczę bez obciążenia, a i tak po miesiącu widzę już jakieś efekty, więc jeśli dołożysz po jakimś czasie obciążenie to w ogóle powinno być fajnie.
Stary 2013-10-18, 09:55   #2573
olelo
Przyczajenie

Na łydki najlepsze jest odpowiednia maszyna. http://www.fotele.com/product/86,stepper-e-jog ja mam taką. Oszczędzałam na nią ponad dwa lata, ale było warto. Z pewnością wiele z Was stwierdzi, że droga sprawa. Odkładałam sobie średnio 400 zł miesięcznie i mam cudo od jakiś dwóch miesięcy. Schudłam 1,5 kilo i na dodatek mam mocniejsze łydki.
olelo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-18, 14:54   #2574
Konto usunięte

a ja chodze biegac za darmo i tez mam mocniejsze lydki i chudne
Stary 2013-12-07, 10:34   #2575
sasanka92
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Widzę, że wątek zamiera, ale może ktoś tu jeszcze zagląda.
Zaczęłam ćwiczyć z Tamilee jakiś czas temu. Tak dokładnie to chyba 6 x zrobiłam pierwszy poziom(15 minut)tak więc ćwiczę jakieś 2-3 tygodnie.
Ćwiczenia są dobre, mięśnie porządnie pracują, ale niestety oprócz mięśni pośladków te ćwiczenia bardzo mocno oddziałują na mięśnie ud i w ten sposób dorobiłam się tzw. bryczesów. Staram się robić ćw z pięty, ale i tak uda pracują i tak.
Widzę, że kilka z was ma ten sam problem. Nie wiem, czy przestać ćwiczyć z Tamilee... Bo ćwiczenia naprawdę dają wycisk i zaczęłam zauważać pierwsze efekty również na pośladkach.
Nie próbowałam jeszcze drugiej części, tej trudniejszej. Najpierw chciałam opanować tę pierwszą, ale spróbuję teraz ćwiczyć tylko tę drugą, jeżeli mięśnie ud dalej będą tak mocno pracować, to dam sobie spokój.
A wy jak rozwiązujecie problem tworzenia się bryczesów po tych ćwiczeniach? Zresztą sama Tamilee ma nieciekawe nogi... Ja chcę mieć nogi szczupłe i smukłe, a nie umięśnione. Do tego jestem niska(160 cm), więc takie umięśnione uda wyglądają tragicznie.
sasanka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 14:13   #2576
Silence_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasanka92 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Widzę, że wątek zamiera, ale może ktoś tu jeszcze zagląda.
Zaczęłam ćwiczyć z Tamilee jakiś czas temu. Tak dokładnie to chyba 6 x zrobiłam pierwszy poziom(15 minut)tak więc ćwiczę jakieś 2-3 tygodnie.
Ćwiczenia są dobre, mięśnie porządnie pracują, ale niestety oprócz mięśni pośladków te ćwiczenia bardzo mocno oddziałują na mięśnie ud i w ten sposób dorobiłam się tzw. bryczesów. Staram się robić ćw z pięty, ale i tak uda pracują i tak.
Widzę, że kilka z was ma ten sam problem. Nie wiem, czy przestać ćwiczyć z Tamilee... Bo ćwiczenia naprawdę dają wycisk i zaczęłam zauważać pierwsze efekty również na pośladkach.
Nie próbowałam jeszcze drugiej części, tej trudniejszej. Najpierw chciałam opanować tę pierwszą, ale spróbuję teraz ćwiczyć tylko tę drugą, jeżeli mięśnie ud dalej będą tak mocno pracować, to dam sobie spokój.
A wy jak rozwiązujecie problem tworzenia się bryczesów po tych ćwiczeniach? Zresztą sama Tamilee ma nieciekawe nogi... Ja chcę mieć nogi szczupłe i smukłe, a nie umięśnione. Do tego jestem niska(160 cm), więc takie umięśnione uda wyglądają tragicznie.
Mnie po miesiącu ćwiczeń przybyło po 2 cm w udach Tak strasznie to nie narzekam na to bo chuda jestem to te 2cm robią mi różnicę w wyglądzie i to na plus . Najbardziej mnie denerwuje, że podczas ćwiczeń mięśnie ud czuję bardzo dobrze, ale tych pośladków już niekoniecznie. Póki co przerzuciłam sie na mel b - tam razem z obciążeniem rzeczywiście czuć jak pośladki pracują Tylko jak dla mnie trochę krótkie te ćwiczenia. Możesz też popatrzeć Brazil Butt Lift i wybrać sobie jakiś zestaw (tam akurat plan jest rozłożony tak, że w efekcie całe ciało pracuje).

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 15:02   #2577
sasanka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Silence_ Pokaż wiadomość
Mnie po miesiącu ćwiczeń przybyło po 2 cm w udach Tak strasznie to nie narzekam na to bo chuda jestem to te 2cm robią mi różnicę w wyglądzie i to na plus . Najbardziej mnie denerwuje, że podczas ćwiczeń mięśnie ud czuję bardzo dobrze, ale tych pośladków już niekoniecznie. Póki co przerzuciłam sie na mel b - tam razem z obciążeniem rzeczywiście czuć jak pośladki pracują Tylko jak dla mnie trochę krótkie te ćwiczenia. Możesz też popatrzeć Brazil Butt Lift i wybrać sobie jakiś zestaw (tam akurat plan jest rozłożony tak, że w efekcie całe ciało pracuje).
Przeglądam forum w poszukiwaniu ciekawych i efektywnych ćwiczeń na uda i pośladki. BBL wydają się być ciekawe, ale nie wiem, czy wygospodaruję czas na ćwiczenia 6x w tygodniu.
Niedawno zrobiłam sobie jedną serię z Mel B(tj chyba 10 minut) i nic zupełnie nie poczułam, nawet się nie zmęczyłam... Nie wiem, czy niedokładnie te ćwiczenia robiłam... Chyba ćwiczenia z Mel B są lepsze, bo robi się je na leżąco i wówcza uda tak nie pracują. Gdzie dajesz sobie to obciążenie i jakie?
Stary 2013-12-07, 15:12   #2578
Silence_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasanka92 Pokaż wiadomość
Przeglądam forum w poszukiwaniu ciekawych i efektywnych ćwiczeń na uda i pośladki. BBL wydają się być ciekawe, ale nie wiem, czy wygospodaruję czas na ćwiczenia 6x w tygodniu.
Niedawno zrobiłam sobie jedną serię z Mel B(tj chyba 10 minut) i nic zupełnie nie poczułam, nawet się nie zmęczyłam... Nie wiem, czy niedokładnie te ćwiczenia robiłam... Chyba ćwiczenia z Mel B są lepsze, bo robi się je na leżąco i wówcza uda tak nie pracują. Gdzie dajesz sobie to obciążenie i jakie?
Przy BBL wybierz sobie tylko te ćwiczenia, które dotyczą pośladków i ćwicz 2-3 razy w tygodniu. Ćwiczenia są podobne do tych z mel b, ale jest ich więcej i dłużej wykonujesz
Kupiłam sobie takie obciążniki na rzepy 0,75kg. Zakładam przy kostkach u nóg i ćwiczę Niestety mam już tak genetycznie, że ta moja pupa jest płaska i samo machanie nóżką mało daje.

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 15:20   #2579
Konto usunięte

o kurde :O po 2 tygodniach juz miesnie urosly? ja cwicze od paru lat. teraz z hantlami i jakos nogi normalnie wygladaja i cwicze obie czesci
Stary 2013-12-07, 15:31   #2580
sasanka92
Raczkowanie

Nie wiem, może mam tendencje do rozrostu mięśni ud, albo niedokładnie wykonuję te ćwiczenia? W każdym razie widzę, że mi się tzw bryczesy pojawiły po zewnętrznej stronie. Szczególnie to widać, jak ma się krótkie nogi.
Jakie są efekty po 2 latach ćwiczeń?
Chyba jednak nie zrezygnuję z Tamilee, tylko spróbuję drugiego etapu.
Nie dam rady przeczytać calego tematu, ale przeglądam go sobie i dziewczyny piszą, że drugi etap jest lepszy na pośladki.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości