INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 18:45   #2581
markoto
Raczkowanie

Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)

Moje wyniki 2 fit testu
switch kicks--> 100-->131
power jacks--> 54-->51 cos cienko
power knees-->90-->108
power jumps--> 41-->53
globe jumps--> 8-->13
suicide jumps --> 19-->20
push - up jacks-->14-->25
low plank oblique -->26-->37(liczac 1 jako lewa i prawa)
markoto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 19:22   #2582
Pinsleepee
Raczkowanie

Aleście pojechały z tymi postami
Zapuściłam się okrutnie, od półtora tygodnia jestem w d... z ćwiczeniami, trzy tygodnie Insanity poszły w cholerę - trochę przez nieoczekiwany splot różnych wydarzeń, kontuzji i własną głupotę (czyli obżarstwo, bo jak się leży, to dobrze mieć pod ręką coś kalorycznego...kretynka jedna ). Aż się boję zaczynać ten czwarty tydzień... właściwie to nie wiem, czy go nie olać i nie zacząć wszystkiego od początku.
Dziewczyny, nie narzekać, ćwiczyć, bo będziecie się czuły jak ja teraz - jak czołg!!
Pinsleepee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 19:36   #2583
Agnieszka0123
Raczkowanie

ogłaszam wszem i wobec że chyba muszę się poddać..
wieem po 9 dniach ćwiczeń to aż śmiesznie ale nie wiem co się stało że ten drugi tydzień strasznie ciężko mi wykonywać.. pod koniec pierwszego wykonywałam już całą rozgrzewkę 3 razy bez żadnej przerwy a dzisiaj matko zadyszałam się i straszna kolka mnie złapała
myślę że ćwiczenia powinny sprawiać przyjemność a te dla mnie to istna katorga..
nie wiem myślę że zacznę teraz Ewę Chodakowską a insanity dorzucę jakieś 3 razy w tygodniu jako cardio i tyle..
Stary 2012-05-09, 20:55   #2584
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka0123 Pokaż wiadomość
ogłaszam wszem i wobec że chyba muszę się poddać..
wieem po 9 dniach ćwiczeń to aż śmiesznie ale nie wiem co się stało że ten drugi tydzień strasznie ciężko mi wykonywać.. pod koniec pierwszego wykonywałam już całą rozgrzewkę 3 razy bez żadnej przerwy a dzisiaj matko zadyszałam się i straszna kolka mnie złapała
myślę że ćwiczenia powinny sprawiać przyjemność a te dla mnie to istna katorga..
nie wiem myślę że zacznę teraz Ewę Chodakowską a insanity dorzucę jakieś 3 razy w tygodniu jako cardio i tyle..
Oj nie tylko nie to!!! ja też dziś 9 dzień i powiem Ci że wczoraj miałam taką załamkę i też kolkę miałam a dzisiaj po 8godzinach biegania w pracy przyszłam do domku i jak nigdy zaczęłam ćwiczyć i aż mi się chciało! więc szkoda zaprzepaścić tego co już zrobiłaś. Głowa do góry i działamy razem

Cytat:
Napisane przez markoto Pokaż wiadomość
Moje wyniki 2 fit testu
switch kicks--> 100-->131
power jacks--> 54-->51 cos cienko
power knees-->90-->108
power jumps--> 41-->53
globe jumps--> 8-->13
suicide jumps --> 19-->20
push - up jacks-->14-->25
low plank oblique -->26-->37(liczac 1 jako lewa i prawa)
Pięknie bardzo duże różnice ciekawe jak mi pójdzie w poniedzialek

Ayati, ja pomimo tygodniowej przerwy nadal widzę efekty pierwsze co rzuca mi się w oczy i innym to mniejszy brzuch jak wciągnę to nawet mi ciut ciut mięśnie widać albo sobie wmawiam ale chcę dotrwać do końca i wtedy będzie można stwierdzić czy jakieś efekty są
Stary 2012-05-09, 21:25   #2585
markoto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Pięknie bardzo duże różnice ciekawe jak mi pójdzie w poniedzialek
dzieki

nie dziwie sie, ze pompki z taka duza roznica, bo katuja nimi non stop

Na pewno dobrze, widac ogromna roznice w wydajnosci po tych 2 tygodniach
Stary 2012-05-09, 21:26   #2586
Agnieszka0123
Raczkowanie

Cytat:
Oj nie tylko nie to!!! ja też dziś 9 dzień i powiem Ci że wczoraj miałam taką załamkę i też kolkę miałam a dzisiaj po 8godzinach biegania w pracy przyszłam do domku i jak nigdy zaczęłam ćwiczyć i aż mi się chciało! więc szkoda zaprzepaścić tego co już zrobiłaś. Głowa do góry i działamy razem

ale ja zauważam ze drugi tydzien mi idzie gorzej niz pierwszy i to mnie zniechęca.. nie wiem czy uda mi się robić według planu. Może to ten stres maturalny :P i będzie lepiej pozniej
zobaczymy jak coś to dam znać jak moje samozaparcie
Stary 2012-05-09, 21:42   #2587
Ayati
Rozeznanie

Dziewczyny, nie poddawać się tylko ćwiczyć dalej! Później będziecie sobie pluły w brodę, że przerwałyście. Inni dają radę, dacie i Wy!
Może więcej odpoczynku przy początkowych ćwiczeniach, mniej powtórzen i byle do końca. Z czasem kondycja się polepszy i będziecie śmigały razem z Shaunem. Agnieszka, może po prostu Twój organizm teraz jest słabszy. Ja mam tak zawsze przed okresem, nie mam na nic siły, jestem taka rozlazła i do niczego się nie nadaje. To minie.
Smerfetka, skoro efekty u Ciebie są to ćwiczę dalej! Dzień 5 dziś zaliczony, do tego 14 dzień z Ewą, uff
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 05:56   #2588
Agnieszka0123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayati Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie poddawać się tylko ćwiczyć dalej! Później będziecie sobie pluły w brodę, że przerwałyście. Inni dają radę, dacie i Wy!
Może więcej odpoczynku przy początkowych ćwiczeniach, mniej powtórzen i byle do końca. Z czasem kondycja się polepszy i będziecie śmigały razem z Shaunem. Agnieszka, może po prostu Twój organizm teraz jest słabszy. Ja mam tak zawsze przed okresem, nie mam na nic siły, jestem taka rozlazła i do niczego się nie nadaje. To minie.
Smerfetka, skoro efekty u Ciebie są to ćwiczę dalej! Dzień 5 dziś zaliczony, do tego 14 dzień z Ewą, uff
no fakt zbliża mi się okres i sporo się uczę mniej śpię masz rację że może dlatego
no dobra przekonałyście mnie dziewczyny od dzisiaj ruszam dalej! nie ma obijania!
Stary 2012-05-10, 16:50   #2589
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelia1223 Pokaż wiadomość
A ja mam jeszcze pytanko. Jak myślicie, co po Insanity? Nie macie wrażenia, że te wszystkie ćwiczenia z płyt, czy aerobic to mały pikuś? Bo ja właśnie tak się zastanawiałam co można by dalej ćwiczyć, żeby nie stracić formy i nie wiem... Polecacie coś?
Ja musze zwolnić na lato ale mam w planie dalej Insanity Asylum na pewno ale wczesniej P90x, i takie cudeńska: http://www.xtrainfit.com/
BBC workaut
http://www.tapoutxt.com/workouts.html
http://getpeak10.com/
itd itd
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 17:41   #2590
smerfetka2808
Zakorzenienie

I ja dziś zaliczyłam Cardio recovery dobrze że akurat dziś to wypadło bo bardzo ciężki dzień w pracy miałam

Cytat:
Napisane przez Ayati Pokaż wiadomość
no u mnie widać przynajmniej tak mi się wydaje :P nie są powalające no ale zawsze coś widać a to bardziej motywuje

Cytat:
Napisane przez Agnieszka0123 Pokaż wiadomość
no fakt zbliża mi się okres i sporo się uczę mniej śpię masz rację że może dlatego
no dobra przekonałyście mnie dziewczyny od dzisiaj ruszam dalej! nie ma obijania!
mi też się okres zbliża wielkimi krokami tzn mam mieć w niedzielę więc już czuję jak mnie bolą (.) (.)
Stary 2012-05-10, 19:53   #2591
markoto
Raczkowanie

ten peak 10 wydaje sie fajny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 07:28   #2592
Amelia1223
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
Ja musze zwolnić na lato ale mam w planie dalej Insanity Asylum na pewno ale wczesniej P90x, i takie cudeńska: http://www.xtrainfit.com/
BBC workaut
http://www.tapoutxt.com/workouts.html
http://getpeak10.com/
AAAAA! Skąd wytrzasnęłaś takie perełki
Ten tapaut xt wygląda podobnie do insanity no to już wiem, co będę robić (ściągać) w weekend

Dzięki Ci bardzo!
Stary 2012-05-12, 12:23   #2593
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
1. Ale na rozpisce nie ma takiego dnia, w którym ćwiczy się "Cardio Circut". Filmiku też takiego nie ma (przynajmniej na nie posiadam).
Jest dziewczyny.. nazywa sie Plyometric Cardio Circuit
itd itd
Stary 2012-05-12, 12:27   #2594
smerfetka2808
Zakorzenienie

Oznajmiam iż 2 tydzien Insanity zaliczam do ukończonych dziś miałam pure cardio z cardio abs wykończyło mnie to abs jednak jeszcze nie mam mięśni brzucha
Stary 2012-05-12, 12:44   #2595
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
chociażby samo beachbody ma dużo innych programów jak Turbo Fire i też ponoć daje niezły wycisk ale TF to już jest 5 miesięcy ćwiczeń
świetny program polecam gorąco.. i nie patrzec mi tu ile co trwa.. chodzi o to żeby odbębnić czy ćwiczyć
itd itd
Stary 2012-05-12, 13:47   #2596
jeu
Zakorzenienie

Chodzi o to, żeby ćwiczyć i się dobrze bawić, ale jednak 5 miesięcy wymaga regularności i dużej ilości czasu ;-) więc żeby trenować TF trzeba sobie czas tak zasłaniać by było jak najmniej przerw wiadomo, ze jak się ćwiczy z rozpiska to będą najlepsza wyniki
Stary 2012-05-13, 09:19   #2597
jeu
Zakorzenienie

ja właśnie jestem po pierwszym Fit Teście - boże, umieram, nic tylko do trumny mnie włożyć ugryzłam banana i nie mogę go nawet zjeść, za jakieś 5 minut wypiję odżywkę białkową, bo trzeba, żeby zregenerować mięśnie po takim wysiłku

moje wyniki:
switch kicks - 103
power jacks - 58
power knees - 90
power jumps - 47
globe jumps - niecałe 9 rotations mi wyszło, dokładnie 35 skoków
suicide jumps - 19
push up jacks - 19 (robiłam tak jak pokazywał Shaun T)
low planque obliques - 63

cyknęłam sobie dzisiaj fotki i zamierzam je sobie robić co 2 tygodnie przed każdym fit testem jestem ciekawa czy będą efekty.
Stary 2012-05-13, 12:15   #2598
siostraelwa
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! czy można dołączyć?
Dzisiaj mam za sobą 1dzień 2tyg - tj Cardio Power & Ressistance.
Po każdym treningu leje się ze mnie pot, twarz cała czerwona - wyglądam jak zmora z jeziora ; mimo wszystko czuję się świetnie, że dałam radę i mimo wszystko skończyłam.

Prześledziłam cały wątek od samego początku, czytając wypowiedzi innych dziewczyn, ich postępy i niekiedy upadki. Od wczoraj zmagam się też z myślą czy ćwiczyć dalej, nie chodzi o to czy wyrabiam, bo wyrabiam ale czy poprzez Insanity nie dochoduję się grubych ud i łydek (nie mówię, że umięśnionych, bo wiem, że to, aż tak możliwe nie będzie), ale po prostu "grubych". Jak Wasze odczucia? może trochę mnie zmobilizujecie i powiecie coś nt moich wątpliwości

Od razu wrzucam wyniku Fit testu:
switch kicks - 50
power jacks - 57
power knees - 87
power jumps - 36
globe jumps - 2
suicide jumps - 18
push up jacks - 9
low planque obliques - 60
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 14:11   #2599
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! czy można dołączyć?
Dzisiaj mam za sobą 1dzień 2tyg - tj Cardio Power & Ressistance.
Po każdym treningu leje się ze mnie pot, twarz cała czerwona - wyglądam jak zmora z jeziora ; mimo wszystko czuję się świetnie, że dałam radę i mimo wszystko skończyłam.

Prześledziłam cały wątek od samego początku, czytając wypowiedzi innych dziewczyn, ich postępy i niekiedy upadki. Od wczoraj zmagam się też z myślą czy ćwiczyć dalej, nie chodzi o to czy wyrabiam, bo wyrabiam ale czy poprzez Insanity nie dochoduję się grubych ud i łydek (nie mówię, że umięśnionych, bo wiem, że to, aż tak możliwe nie będzie), ale po prostu "grubych". Jak Wasze odczucia? może trochę mnie zmobilizujecie i powiecie coś nt moich wątpliwości

Od razu wrzucam wyniku Fit testu:
switch kicks - 50
power jacks - 57
power knees - 87
power jumps - 36
globe jumps - 2
suicide jumps - 18
push up jacks - 9
low planque obliques - 60
zmora z jeziora- dobre, dobre!
Ja też dziś ćwiczyłam Cardio Power!
Ćwiczę mniej regularnie (tzn. nie codziennie- jak mam czas i chęci), mimo wszystko fajnie się tak wyskakać.

Co do pytania u uda i łydki- ja od zawsze te drugie miałam umięśnione, ale teraz to już się robią BARDZO umięśnione (moja mama mówi, że wyglądają obrzydliwie- nie podobają jej się takie wyraźnie zarysowane mięśnie A tym bardziej, że chodzę w szpilkach, więc bardzo je widać). Uda... No mięśnie trochę się rozrosły, ale ja mam je po prostu masywne. Bratowa robiła Insanity, to też uda jej się bardziej "zbiły"...

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-05-13 o 14:12
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-13, 14:34   #2600
valving
Przyczajenie

GG do valving Send a message via Skype™ to valving

Witam, mam obecnie 17lat i myślę także zacząć ćwiczyć, (wiem że te forum jest chyba dla Kobiet ale nie wiedziałem gdzie o tym napisać) tylko mam kilka pytań:

1) Jeśli mamy na przykład w 1 dniu 2 miesiąca ćwiczenia Fit test & Max Interval Circuit to najpierw trzeba zrobić te 30min fit testu i po nim od razu kolejne 40min Max Interval Cricuit?
2) Co to jest ten Fit Test?
3) Skąd wziąść wyniki?

Pozdrawiam
valving jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 14:51   #2601
siostraelwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
zmora z jeziora- dobre, dobre!
Ja też dziś ćwiczyłam Cardio Power!
Ćwiczę mniej regularnie (tzn. nie codziennie- jak mam czas i chęci), mimo wszystko fajnie się tak wyskakać.

Co do pytania u uda i łydki- ja od zawsze te drugie miałam umięśnione, ale teraz to już się robią BARDZO umięśnione (moja mama mówi, że wyglądają obrzydliwie- nie podobają jej się takie wyraźnie zarysowane mięśnie A tym bardziej, że chodzę w szpilkach, więc bardzo je widać). Uda... No mięśnie trochę się rozrosły, ale ja mam je po prostu masywne. Bratowa robiła Insanity, to też uda jej się bardziej "zbiły"...
No właśnie, właśnie, o tym mówię tylko teraz nie wiem, jestem z siebie dumna, że już dotrwałam do takiego momentu, jakiego dotrwałam, ale jednocześnie obawiam się. Ja tak samo - moje łydki nie są jakimiś kaszalotami, ale mimo to są troszeczkę masywniejsze, a uda to w zasadzie jak uda troszkę tłuszczyku i cellulit

Czekam na następne wypowiedzi
Stary 2012-05-13, 16:25   #2602
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość
No właśnie, właśnie, o tym mówię tylko teraz nie wiem, jestem z siebie dumna, że już dotrwałam do takiego momentu, jakiego dotrwałam, ale jednocześnie obawiam się. Ja tak samo - moje łydki nie są jakimiś kaszalotami, ale mimo to są troszeczkę masywniejsze, a uda to w zasadzie jak uda troszkę tłuszczyku i cellulit

Czekam na następne wypowiedzi
Napiszę tak: cellulit? A co to jest? nigdy nie borykałam się z tym problemem- owszem, miałam cellulit, ale raczej średnio-zaawansowany. Teraz nie mam wcale. (ale tłuszczu z ud Insanity nie wytapia. :P)

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 17:14   #2603
siostraelwa
Zadomowienie

a co tam! wolę mieć umięśnione udziory niż sflaczałe
nie poddaje się i brnę dalej z INSANITY
Stary 2012-05-13, 17:24   #2604
Aaabecanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez valving Pokaż wiadomość
Witam, mam obecnie 17lat i myślę także zacząć ćwiczyć, (wiem że te forum jest chyba dla Kobiet ale nie wiedziałem gdzie o tym napisać) tylko mam kilka pytań:

1) Jeśli mamy na przykład w 1 dniu 2 miesiąca ćwiczenia Fit test & Max Interval Circuit to najpierw trzeba zrobić te 30min fit testu i po nim od razu kolejne 40min Max Interval Cricuit?
2) Co to jest ten Fit Test?
3) Skąd wziąść wyniki?

Pozdrawiam
1) tak, najpierw Fit test (ok. 25 minut), potem Max Interval Corcuit (ok. godzinę)- najbardziej hardkorowy dzień
2) Jest to jedna z płytek, które wchodzą w skład Insanity
3) yyyy...... zrobić je ?
powodzenia

Don't wish for it, work for it !
Aaabecanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 18:20   #2605
valving
Przyczajenie

GG do valving Send a message via Skype™ to valving

Aaabecanka dzięki za pomoc;P

w tym 3 pytaniu to wiem że trzeba zrobić sobie ten teścik tylko chodziło mi bardziej o to skąd wziąć np switch kicks te 70 punktów.
te punkty to jest np każdy podskok czy jakiś skłon?
valving jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 18:35   #2606
siostraelwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez valving Pokaż wiadomość
Aaabecanka dzięki za pomoc;P

w tym 3 pytaniu to wiem że trzeba zrobić sobie ten teścik tylko chodziło mi bardziej o to skąd wziąć np switch kicks te 70 punktów.
te punkty to jest np każdy podskok czy jakiś skłon?
Tu gdzieś jedna z wizażanek wklejała owe foto: czyli co za tym idzie liczym 2 kopnięcia - jako 1punkt (osobiście ja liczyłam jako 2punkty i tak będę liczyć następne testy) - własnie, bo głównie chodzi o to, żebyś zrobiła wszystkie Fit Testy wg tego samego punktowania - więc nie koniecznie musisz się sugerować zdjęciem ani tym co powiedzą inne dziewczyny
Chyba, że chciałabyś porównywać się z innymi, to insza sprawa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Fit-Test-Chart.jpg (39,8 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-05-14, 07:42   #2607
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
Dziś 3 dzień było lepiej niż wczoraj, chociaż wydaje mi się że uda jakieś takie napięte i nogi ogólnie chyba napuchły bo takie grubsze się wydają:P
miałam tak przez pare dni.. a łydki miałam tak nabrzmiałe że jak kucałam to mi niewygodnie było:-
)

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Hej dziewczynki.. u mnie dzisiaj max 15 st więc poćwiczę a potrzebuję tego strasznie bo ostatnio znowu miałam małą przerwę (teść w szpitalu i codziennie po pracy u niego zreszta dzisiaj też ale kończe o 17 więc zdarzę..) mam dziś fit test i mierzenie jutro ale czuję sie taka napuchnięta i przez weekend do ubikacji za często nie chodziłam więc nie spodziewam się za dobrych wyników..
Cytat:
Kurcze dziewczyny ja tez przy mega dużym wysiłku mam odruch wymiotny ale podobno to jest normalne więc oby w miarę ćwiczeń było lepiej
będzie lepiej.. mi na II miesiącu już wcale nie wariuję żołądek..
itd itd
Stary 2012-05-14, 07:50   #2608
jeu
Zakorzenienie

Dobrenka - po prostu daj z siebie wszystko a jeśli chodzi o teścia to współczuję... eh.ten rok jest jakiś pechowy...
Stary 2012-05-14, 11:51   #2609
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelia1223 Pokaż wiadomość
A Wy macie już jakieś swoje ulubione/znienawidzone ćwiczenia?
W sumie to wiesz że o dziwo nie..
itd itd
Stary 2012-05-14, 13:10   #2610
siostraelwa
Zadomowienie

Wróciłam, szybko jedzonko, chwila odpoczynku i Pure Cardio
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości