Wszystko o Avonie - Część II - Strona 354 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-04, 10:58   #10591
kasia2439
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

NIe wiem czy coś będziecie z niego wiedzieli ale podaje skład Mgiełki ochronnej EB (przepisuję z buteleczki)

Aqua, Cyclopentasiloxane, poyquaternium-37, dimethicone, phenoxyethanol, parfum, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, imidazolidinyl urea, creatine, propylene glycol, peg-150/decyl alcohol/smdi copolymer, ppg-1 trideceth-6, dimethiconol, benzophenone-4, aminomethyl propanol, geraniol, butylphenyl methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, limonene, alpha-isomethyl ionone.

Proszę bardzo :P
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 11:00   #10592
kasia2439
Zakorzenienie

[quote=Ja_MoNa;4272120]Pakowali mi paczkę w środe i wtedy jeszcze nie było ale w dzisiejszej (dziś rano pakowanej) dostane 3 sztuki

Nie rozumiem Cię. Moją paczkę tez pakowali w środę i nie dostanę preparatu do skórek to mogą 2 raz ją pakować?? Nie rozumiem
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 11:02   #10593
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
właśnie że szczerze to nie zauważyłam przetłuszczania po nim...aż w szoku byłam...ale jak chcesz

No to mam problem teraz.
Chciałam zamówić sobie kurację dotleniającą skórę głowy, ale też chciałabym spróbować tego balsamu dodającego objętości... i co teraz mam zrobić?

Wiecie co? Na Allegro kupiłam wodę Treselle Silver. Woda ma datę produkcji 04.02.07r. Skoro ją produkowali niedawno ciekawe dlaczego już jej nie ma w katalogu , pachnie świeżymi kwiatami uwielbiam
sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 11:10   #10594
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
NIe wiem czy coś będziecie z niego wiedzieli ale podaje skład Mgiełki ochronnej EB (przepisuję z buteleczki)

Aqua, Cyclopentasiloxane, poyquaternium-37, dimethicone, phenoxyethanol, parfum, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, imidazolidinyl urea, creatine, propylene glycol, peg-150/decyl alcohol/smdi copolymer, ppg-1 trideceth-6, dimethiconol, benzophenone-4, aminomethyl propanol, geraniol, butylphenyl methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, limonene, alpha-isomethyl ionone.

Proszę bardzo :P
dzięki skład wklejony tam gdzie trzeba - teraz czeakmy na analize

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Na Allegro kupiłam wodę Treselle Silver. Woda ma datę produkcji 04.02.07r. Skoro ją produkowali niedawno ciekawe dlaczego już jej nie ma w katalogu , pachnie świeżymi kwiatami uwielbiam
Mi tez sie tak zdarzało, że zamawiałam coś z netto czy z internetowej i datę miało późniejszą niż gdy wycofano te kosmetyki. Pewnei zostały jeszcze składniki czy opakowania i dlatego produkują mimo wycofania - dają potem takie swieże do netto czy do specjalnej

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 11:24   #10595
Fenris
Czekam na Ragnarok

A ja byłam pewna, że w demo można wziąć po 1 sztuce z każdej szminki nabłyszczającej, a nie tylko jedną w ogóle. No i wzięłam przy pierwszym zamówieniu Coco Rum, a teraz Mauve Moon i nie będę jej miała, muszę płacić koszt realizacji małego zamówienia 10zł Bo zamówienie miałam (razem z nią) na 50zł.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 11:42   #10596
sunik1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
A ja byłam pewna, że w demo można wziąć po 1 sztuce z każdej szminki nabłyszczającej, a nie tylko jedną w ogóle. No i wzięłam przy pierwszym zamówieniu Coco Rum, a teraz Mauve Moon i nie będę jej miała, muszę płacić koszt realizacji małego zamówienia 10zł Bo zamówienie miałam (razem z nią) na 50zł.

Moim zadaniem nie powinni Ci naliczyć 10zł. Spełniłaś przecież warunek i zamówiłaś na 50zł. Chyba,że chodzi o to żeby z katalogu było na 50zł nie licząc demo? Ja zawsze jak biorę na 2 termin to tak żeby przekroczyło tą magiczną liczbę i biorę np. za 54zł.
Stary 2007-05-04, 11:45   #10597
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

bardzo podoba mi sie nowy zapach True Glow
z nowego katalogu zastanawiam sie nad upiekrzajacym kremem modelujacym nogi

na pewno biorę teraz
  • spray unoszący włosy u nasady
  • płynny wosk do ukladnia włosów
  • krem ochronny do twarzy SPF 20 + ochronny sztyft
  • pomadka ochronna do ust SPF 10
  • złocisty balsam do ciala,
  • i kolorowy balsam do ust z wit. E
z katalogu 7 na pewno poczwórne cienie do oczu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-04, 11:47   #10598
Waniencja
Raczkowanie

Chyba oprócz darmowego demo wezmę sobie jeszcze kolor Coral Gables Wygląda na dalikatny,taki czerwono-koralowy. Moja mama zachwyciła się kolorem Vintage Wine po tym,jak pokazałam jej zdjęcia jednej z Avonek,która prezentowała próbki
Stary 2007-05-04, 11:53   #10599
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
dzięki skład wklejony tam gdzie trzeba - teraz czeakmy na analize
Analiza dokonana- kopiuje

i jeszcze mgiełka ochronna Avon Exotic Beaches:

Aqua, Cyclopentasiloxane, Polyquaternium-37, dimethicone, phenoxyethanol, parfum, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, imidazolidinyl urea, creatine, propylene glycol, peg-150/decyl alcohol/smdi copolymer, ppg-1 trideceth-6, dimethiconol, benzophenone-4, aminomethyl propanol, geraniol, butylphenyl methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, limonene, alpha-isomethyl ionone.

Która więc będzei lepsza?? mgiełka Advance Techniques skąłd tu: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...o stcount=841

Czy EB?

Wpadlam na szybko,na niebiesko silikony,ktore moga stanowic warstwe ochronna+polimer kationowy;bardzo nie podoba mi sie imidazolidinyl urea bo to konserwant,ktory potrafi podrazniac.
Mowiac szczerze,nie wiem przed czym ta mgielka moze chronic

Polyquaternium-37 to polimer kationowy dodawany do odżywek do włosów, produktow do układania włosów, preparatow do koloryzacji włosów, kremow z zawartością AHA, żele i emulsje samoopalające z zawartością DHA, kosmetyki do opalania, kremy i żele z zawartością alkoholu oraz produkty do opatrywania ran zawierające czynne związki kationowe.

phenoxyethanol to konserwant

Jezeli chcesz analizy drugiej rzeczy to poprosze sklad tutaj wraz z opisem,wlosy moga byc chronione przed płowieniem lub zbytnim wyszuszeniem w kontakcie z morska woda.Ale to jedynie moje przypuszczenia podobnie jak z poprzednia mgielka.

Sprawdzam watek na biezaco ale nie mam na tyle czasu by analizowac wszystko na biezaco,staram sie czytac wszystkie posty-moze jak wpadnie L_V to przejrzy reszte i wybaczcie,ze pomijam niektore posty ale wystarczy przeczytac wiekszosc opisow gdzie powielaja sie skladniki by porownac dzialanie

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=850 Link do postu

Pozdrawiam

Sama ja zamowilam bo ja laski z loczkow chwalily ze zwieksza skret

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 12:06   #10600
sunik1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Waniencja Pokaż wiadomość
Chyba oprócz darmowego demo wezmę sobie jeszcze kolor Coral Gables Wygląda na dalikatny,taki czerwono-koralowy. Moja mama zachwyciła się kolorem Vintage Wine po tym,jak pokazałam jej zdjęcia jednej z Avonek,która prezentowała próbki

Nie wiem czemu, ale ja wolę błyszczyki niż szminki, np. promienny albo migoczący

Stary 2007-05-04, 12:16   #10601
tangerynka
Rozeznanie

Cytat:
Moim zadaniem nie powinni Ci naliczyć 10zł. Spełniłaś przecież warunek i zamówiłaś na 50zł. Chyba,że chodzi o to żeby z katalogu było na 50zł nie licząc demo? Ja zawsze jak biorę na 2 termin to tak żeby przekroczyło tą magiczną liczbę i biorę np. za 54zł.
Demo wlicza się do bazy opustu i też do tej minimalnej kwoty zamówienia (bez dopłaty za małe zamówienie), a Fenris miała chyba 50 zł łącznie z tą szminką demo która jej już nie przysługiwała
Współczuję, też się kiedyś z czymś tak głupio rąbnęłam.
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-04, 12:29   #10602
sunik1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tangerynka Pokaż wiadomość
Demo wlicza się do bazy opustu i też do tej minimalnej kwoty zamówienia (bez dopłaty za małe zamówienie), a Fenris miała chyba 50 zł łącznie z tą szminką demo która jej już nie przysługiwała
Współczuję, też się kiedyś z czymś tak głupio rąbnęłam.

No tak. Przecież demo można tylko raz wziąść o czym napisała Fenris.

Stary 2007-05-04, 12:56   #10603
Ja_MoNa
Raczkowanie

[QUOTE=kasia2439;4272190]
Cytat:
Napisane przez Ja_MoNa Pokaż wiadomość
Pakowali mi paczkę w środe i wtedy jeszcze nie było ale w dzisiejszej (dziś rano pakowanej) dostane 3 sztuki

Nie rozumiem Cię. Moją paczkę tez pakowali w środę i nie dostanę preparatu do skórek to mogą 2 raz ją pakować?? Nie rozumiem
Więc może napisze w punktach:
1. Zamówilam paczkę (w środę).
2. Spakowali ją (tego samego dnia - w środę).
3. Na podglądzie faktury był brak - preparat do usuwania....
4. Przypomniało mi się, że nie zamówilam jeszcze jednego produktu, a że była nadal środa (dzień do którego mogłam skladać zamówienie) to zamówiłam znowu, już jako drugą paczkę (bo pierwsza była już spakowana).
5. W w/w środę już jej nie spakowali bo był wieczór i chyba już skończyli pracę.
6. W czwartek było święto, pewnie nie pracowali w Avonie więc i paczki nie spakowali.
7. W piątek - dziś, spakowali mi tą drugą paczkę i dostanę zaległy brak czyli preparat do usuwania skórek.

Mam nadzieję, że taraz jest wszystko jasne. Jak nie to powiedz który punkt zoswinąć...
Ja_MoNa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 13:36   #10604
Nillette Flow
Raczkowanie

To znowu ja ;d.

Mam kolejne pytanie:
Do kiedy u konsultantek można składać zamówienia na towary z katalogu 06? niestety moja konsultantka jest na wyjeździe, i nie mam kogo spytać?
Kiedy katalogi 07 i 08 mają wejść ,,w życie''?
Nillette Flow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 13:46   #10605
asiak55
Raczkowanie

GG do asiak55

[QUOTE=Ja_MoNa;4273040]
Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość

Więc może napisze w punktach:
1. Zamówilam paczkę (w środę).
2. Spakowali ją (tego samego dnia - w środę).
3. Na podglądzie faktury był brak - preparat do usuwania....
4. Przypomniało mi się, że nie zamówilam jeszcze jednego produktu, a że była nadal środa (dzień do którego mogłam skladać zamówienie) to zamówiłam znowu, już jako drugą paczkę (bo pierwsza była już spakowana).
5. W w/w środę już jej nie spakowali bo był wieczór i chyba już skończyli pracę.
6. W czwartek było święto, pewnie nie pracowali w Avonie więc i paczki nie spakowali.
7. W piątek - dziś, spakowali mi tą drugą paczkę i dostanę zaległy brak czyli preparat do usuwania skórek.

Mam nadzieję, że taraz jest wszystko jasne. Jak nie to powiedz który punkt zoswinąć...
zawsze jak złożę zamówienie i mi je spakują to pojawia mi się termin niedostępny i nie moge już zamawiać, ani domawiać. czy za drugą paczkę musiałaś zapłacić koszt pakowania 10 zł?
asiak55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 13:47   #10606
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nillette Flow Pokaż wiadomość
To znowu ja ;d.

Mam kolejne pytanie:
Do kiedy u konsultantek można składać zamówienia na towary z katalogu 06? niestety moja konsultantka jest na wyjeździe, i nie mam kogo spytać?
Kiedy katalogi 07 i 08 mają wejść ,,w życie''?
obowiązuje od końca maja (07) ale data zamówienia i dostawy zależy od okręgu i dnia wysyłkowego który obowiązuje Twoją konsultantką. Chyba że jest u Ciebie COK - wtedy konsultantka może zamówić czy tez kupić w każdej chwili

Instagram

Stary 2007-05-04, 14:58   #10607
violka42
Raczkowanie

Mam spakowaną paczkę z katalogu 6. W brakach preparat do skórek i szampon do włosów ciemnych ze strony z wyprzedażą.
Wiadomo coś o zmianach w Avon? Na forum gazety.pl wyczytałam, że ma być dostawa regularna co tydzień. Nic więcej tam nie ma.
violka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 15:36   #10608
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:

Zobaczcie, to chyba było dawno temu...
http://www.allegro.pl/item191949259_...k_probki_.html
Ten facet wystawiał kiedyś na angielskim e-Bayu, a mieszkał w Irlandii, więc pewno stamtąd ma te próbki
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 15:37   #10609
kittyyy1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez violka42 Pokaż wiadomość
Mam spakowaną paczkę z katalogu 6. W brakach preparat do skórek i szampon do włosów ciemnych ze strony z wyprzedażą.
Wiadomo coś o zmianach w Avon? Na forum gazety.pl wyczytałam, że ma być dostawa regularna co tydzień. Nic więcej tam nie ma.

Też to czytałam.. Myślę jednak że wszytskie najbardziej jesteśmy zainteresowane, wysokościa opustów. No cóż, musimy czekać
kittyyy1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-04, 16:38   #10610
aako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
ja myślałam że ty, aako sobie odpowiadasz na to pytanie a to dwie różne osoby
heh no cóż pomyłki chodzą po ludziach pomyśle niedlugo nad nowym avatarkiem :P zeby wam sie nie myliło buziaki
aako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 16:45   #10611
majula
Zakorzenienie

Witam Bylam dzisaj w biurze liderka ktora tam urzeduje potwierdzila, ze zmiany beda ze dotawa bedzie czesciej i ze poki co tak naprawde nie wiele wie ona sama w kazdym razie pewne jest to ze zmiany moga nastapic juz w 8

Bedac dzisaj w biurze zobaczylam kilka nowosci moze sie to komus na cos przydac wiec tak
Torba weekendowa - ta rozowa dosc sporych rozmiarow rzeczywiscie dobra na weekendy ma niby taka przegrodke kolor jest dosc dobrze oddany w katalogu
Torba plażowa dośc pojemna zapinana na zatrzask, ale jednak nie w moim stylu w kazdym razie duzo w niej sie zmiesci moim zdaniem nawet sredni recznik

Kosmetyczka z kat 7 z zestawu ta czarna - idealna na piornik do szkoly na kosmetyczke to tak srednio mi sie widzi, sredniej wielkosci w srodku niebieska, z zewnatrz material dosc fajny, material nie jest a ztak bardzo swiecacy

to chyba tyle cos sie dowiedzialam w kazdym razie teraz bede miec biuro nowe z 2 pomieszczeniami

Aha widzialm rowniez tak True Glow psiknelam sie nim w nadgarstek i do tej pory sie trzyma zapach nawet nawet.....
Widzialm tez zel ten po opalaniu jest zaraz po opalaniu nie pod prysznic i musze nad nim pomyslec ....
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 16:56   #10612
aako
Zakorzenienie

Cytat:
obowiązuje od końca maja (07) ale data zamówienia i dostawy zależy od okręgu i dnia wysyłkowego który obowiązuje Twoją konsultantką. Chyba że jest u Ciebie COK - wtedy konsultantka może zamówić czy tez kupić w każdej chwili
Czy ktoś wie czy we wrocławiu jest COK? nie jestem konsultantką tylko klientką:P i zastanawiam się czy moja konsultantka przypadkiem nie kręci ze "niestety tak długo trzeba czekać"??
Stary 2007-05-04, 17:06   #10613
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
Czy ktoś wie czy we wrocławiu jest COK? nie jestem konsultantką tylko klientką:P i zastanawiam się czy moja konsultantka przypadkiem nie kręci ze "niestety tak długo trzeba czekać"??
Na zamowienie czeka sie ok tyg jesli jest to z aktualnego katalogu a z nastepnego to trzeba poczekac a z bedzie obowiazywal np ja teraz skladam z 6 a paczke bede miec 11 maja a jest COK we Wroclawiu, czynny od 10:00 do 18:00 ul . Św. Mikołaja 73-76, wyczytalam to na stronie avonu, zawsze mozesz sprawdzic i sie zapytac mozna odbierac paczki tez na dostawe do domu wiec to schodzi dluzej niz na COk
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 17:10   #10614
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Cytat:
Jest we Wrocławiu na Świętego Mikołaja. Twoja konsultantka wcale nie musi Cię oszukiwać, że trzeba długo czekać. Może jest to na drugim końcu miasta, nie ma czym dojechać czy coś w tym stylu. Może nigdy nie robiła zakupów w COKu, nie odbierała tam paczki.
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 17:11   #10615
aako
Zakorzenienie

dzięki czyli wszystko jest ok eh..wkurzające to czekanie
Stary 2007-05-04, 17:13   #10616
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Jest. Niedaleko rynku, na ul. Świętego Mikołaja

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 18:52   #10617
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak Majula napisała, COK jest we Wrocławiu.

Trzeba czekac jeśli zamawia jako zamówienie regularne (2 "dostawy" do domy w miesiącu). Skoro jest COK we Wrocławiu to może tez zamawiać tyle razy w meisiącu ile chce i czeka się tylko 2 dni, no i kupić może w każdej chwili. Skoro mówi "że trzeba długo czeakc" no widocznei nie chce się jej d*** ruszyć jak ktoś cos potrzebuje na już.
Ja kilkakrotnie kursuje do COKu bo nieraz się komuś przypomni w ostatniej chwili

Instagram

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-04, 19:03   #10618
aako
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak Majula napisała, COK jest we Wrocławiu.

Trzeba czekac jeśli zamawia jako zamówienie regularne (2 "dostawy" do domy w miesiącu). Skoro jest COK we Wrocławiu to może tez zamawiać tyle razy w meisiącu ile chce i czeka się tylko 2 dni, no i kupić może w każdej chwili. Skoro mówi "że trzeba długo czeakc" no widocznei nie chce się jej d*** ruszyć jak ktoś cos potrzebuje na już.
Ja kilkakrotnie kursuje do COKu bo nieraz się komuś przypomni w ostatniej chwili
ehh szkoda, że nie znam innej konsultantki. Zostaje mi tylko uzbroić się w cierpliwość.
Stary 2007-05-04, 19:03   #10619
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
Twoja konsultantka wcale nie musi Cię oszukiwać, że trzeba długo czekać. Może jest to na drugim końcu miasta, nie ma czym dojechać czy coś w tym stylu. Może nigdy nie robiła zakupów w COKu, nie odbierała tam paczki.
Cytat:
Skoro mówi "że trzeba długo czeakc" no widocznei nie chce się jej d*** ruszyć jak ktoś cos potrzebuje na już.
Zgadzam się z Seliną w 100%, natomiast komentarz Hosenki jest przykry

Może niekoniecznie nie chce jej się ruszyć (wiadomo czego), tylko nie będzie jechała przez pól miasta po jeden produkt.
Nie dajmy się zwariować, bo w ten sposób klienci będą traktować nas jak dziewczynki i chłopców na posyłki, a to nigdy nie jest miłe
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 19:04   #10620
patusia22
Zakorzenienie

pytanie do klubowiczek KR czy zestaw 3 produktów jakie można zamówic w tej ofercie dla klubowiczek (na wszystkich poziomach) jest dodatkowo zapakowany ???
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości