![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: naciagacz!!!! allegro
z kazdym sie dogadasz, teraz sa takie czasy ze kazdy dba o klijenta, szczegolnie takiego co zamawia duzo i czesto. i nie bedziesz musiala przeplacac. Bo skoro niby zamawiasz na taka skale to rozumiem ze placisz (daje przyklad) ok 1000 za koraliki, a za te same w innym sklepie zaplacisz 500 zl , nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie to znaczna suma.
Niebardzo zrozumialam twoje ostatnie zdanie. Koraliki u tej pani sa 2 razy drozsze. Jesli cos kosztuje na artfanie 1 zl to u niej 2 zl, jesli 3 zl to u niej 6. Podawalam linki na pozatku przejzyj sobie. A ze 1zl to duzo powinnas najlepiej wiedziec bo wlasnie przy duzych zamowieniach ta zlotowka duzo znaczy. Albo ty kompletnie sie nie znasz na interesach albo cos cie laczy z ta pania ze tak jej zaciecie bronisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Powiedz mi czy ty tym swoim postem masz nadzieję, że ta pani skruszeje i będzie taniej sprzedawać?? czy że co? masz satysfakcję że obroniłaś inne nawine duszyczki przed "oszustką"??
To nie chodzi już o to czy ta pani ma drożej czy taniej, tylko o twój tytuł "OSZUST!!" normalnie w Fakcie powinni Cię zatrudnić.Trzeba było może napomnknąć ze ta pani ma drożej a nie sensacje. Bo rzeczywiście ma drożej. A może lepiej się poczułaś bo nagle coś odkryłaś na co inne nie wpadły jeszcze. Dla porównania kiedyś kupiłam koraliki u jednego allegrowicza a te same potem 2 lub nawet 3 razy taniej.Efekt? Więcej u tego pierwszego nie kupię.Ale nie napisałam mu maila "ty naciągaczu" ani nie oczernialam na wizaz. Jeżeli bym dostała koraliki zniszczone, zupełnie inne niż były w ofercie to pewnie podzieliłabym się tym z wami. A co do bronienia? Mam pokłony składać? czy też spodziewałaś się "dziękuję Ci Guga1 za ostrzeżenie, dobrze że zwróciłaś mi uwagę bo sama nie wiedziałam o tym" - można ostrzec kogos ale nie robić z tego afery.Bo ani oszustka - bo korale ma ładne i takie same wysyła i w takiej ilości w jakiej się zamówiło, ani nie naciągaczka bo wcale Cię nie prosi o to żebyś kupiła od niej czegokolwiek. I nie, nie jestem z tą panią spokrewniona ani nia nie jestem, ani nie liczę na zniżki u niej. Po prostu podnosi mi się że ludzie nie znają znaczenia słów których używają. A co do moich interesów to się nie martw - idą mi znakomicie (nawet z koralikami 2 razy droższymi nieźle zarabiam), może dlatego że skupiam się na nich a nie na węszeniu sensacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
"Bo skoro niby zamawiasz na taka skale to rozumiem ze placisz (daje przyklad) ok 1000 za koraliki, a za te same w innym sklepie zaplacisz 500 zl"
I wiesz jestem na tyle rozgarnięta że zauważyłam że ta pani ma drożej i kupuję też gdzie indziej. Ale dzięki za podsumowanie.Matematyka na 10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
przeczytaj caly watek a doiero potem sie wypowiadaj.
Pozatym twoje argumenty sa smieszne. znikam stad bo mam dosc tej dyskusji. niech kazdy zrobi z ta informacja co chce, zegnam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Dot.: oszust!!!! allegro
Guga dziekuje za informacje
![]() canidia a tu dla wyjaśnienia słowa "osztust- oszustwo" ze słownika języka polskiego ![]() Oszust- ten, kto oszukuje oszustwo- świadome wprowadzanie kogos w błąd lub wyzyskanie czyjego błedu dla własnej korzyści więc słowo to nie jest przesadzone aż tak bardzo... a nikt tu nikogo nie oczernia tylko ostrzega przed "iza_sut" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
droga myaaa1 -w jaki sposób iza_sut oszukuje zatem.Jeżeli jest napisane że 2 koraliki kosztują u niej 2 zł, a ty płacisz 2 zł i dostajesz 2 koraliki to gdzie jest to oszustwo??gdzie ktoś wprowadził Cię w błąd??
ja się cieszę że można tutaj zdobyć cenne informacje, że przestrzegamy się itd, może tylko piszmy prawdę - bo tak serio to weszłam na ten post, bo myślałam że np ktoś nie wysyła paczek z allegro, albo pisze że ma perły naturalne a wysyła sztuczne plastiki. Może bardziej precyzyjnie. o np nie można napisać że nutsy z allegro to oszustka bo jeden koralik kupiłam od niej za 1 zł a potem ten sam u chomik48 za 0,50.Bo to nie oszustwo, tylko po prostu ma drogie korale. a co do gugy1 nie mam pytań, znalazła aferę a jak ktoś ma inne zdanie to się obraża, ale widzę że tu inaczej jest, wiec ... "dziękujemy Ci droga guga1 że nas ostrzegałaś - będziemy teraz przezorniejsze" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
aha droga guga1, śmieszność moich argumentów jest nieporównywala do twojego odkrycia
i jak następnym razem wpadniesz na trop następnego oszusta to daj koniecznie znać pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Na poczatek witam wszystkich serdecznie, bowiem to moj debiut na tym forum ;]
Dziekuje za zwrocenie uwagi na fakt iz nie zawsze allegro jest dobrym zrodlem zaopatrzeniowym. Bakcyla robienia bizuterii zlapalam dopiero co i jeszcze "chodze po omacku". W kwestii kradziezy fotek mam rade. Nalezy umiescic w centrum fotki lub po skosie przez caly kadr swoja ksywe, lub imie. Bardzo prosty programik: Irfan to potrafi i to jednoczesnie na wielu fotkach. Obrabia tez seryjnie fotki (zmniejsza rozmiar, il. kolorow itp...) I jest DARMOWY. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po za tym pomysl, sprzedajesz towar i przez cale foto umieszczasz swoj nick? Zaslaniasz towar i tracisz nabywcow. Jesli ktos chce sprzedawac na taka skale powinien miec wlasne foto. Nigdy sprzedajac cos na allegro nie wrzucalam czyis fotek. Zawsze robilam swoje. Nawet jesli sprzedawalam np nowy telefonik prosto z salonu i mogla bym poprostu wrzucic foty udostepniane przez producenta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to ostatnie zdanie w cudzysłowiu...pF bez komentarza ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Usmialam sie serdecznie czytajac posty Canidii. Tak naprawde to dopiero czytajac jej uwagi nie wiem o co chodzi! Kazdy sobie rzepke skrobie? To w czym rzecz? Jesli nie widzisz sensu wymieniania sie najrozmaitszymi informacjami to po co zagladasz i piszesz na tym forum? Jeszcze sie rozproszysz i mniej zarobisz! I jeszcze jedno - polecam Ci slownik, zajrzyj tam i przeczytaj co znaczy slowo "oczerniac", tutaj uzywasz go bezpodstawnie. Powodzenia w arcylogicznie prowadzonych interesach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Kajenne- "Powodzenia w arcylogicznie prowadzonych interesach." hehe dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
"Powodzenia w arcylogicznie prowadzonych interesach." hehe dobre swietne az cie podotykam zaraz Kajenne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
hmmm no tak, moje interesy nie są w zupełności logiczne ... może dlatego mi tak źle idzie i wychodzę na tym jak Zabłocki na mydle ...
owszem kajenne zaglądam tu po różne rady, podoba mi się to - cała ta idea, do gugy1 nie przyczepiłam się dlatego że śmiała coś napisać na iza_sut i fajnie że zwróciła uwagę że ktoś ma drożej, nie o to chodzi, przyczepiłam się do tytułu "oszust!!" ja akurat lubię iza_sut i jestem jej wdzięczna że mi pomaga w zakupie dużych ilości korali - owszem ma drogo - to widzę, ale jak gdzie indziej nie ma to wolę już u niej kupić korale 2 razy droższe - i tu matematyka w tych moich "nielogicznych" interesach, mogę albo dostać 0 zł za sprzedane kolczyki(bo nie mam korali do zrobienia) albo zapłacić za droższe korale ale sprzedać z zyskiem - to chyba jest arcylogiczne, czy też niee? co do wyższych cen - bo ... nie umiem liczyć i jestem nielogiczna ...i za taką cenę miałabym 2 razy więcej korali - tak to jest logiczne ale zamawiam duże ilości - dałam przykład że skoro koralik przepłacacie o 0,50 gr to na 2 tracicie 1 zł - powiedzcie mi ile wy tak naprawdę stracicie, bo przy np 100 koralach jest różnica a wy też idziecie w hurt? czy stracicie te 3 zł? i to chyba mnie powinno to przeszkadzać - a nie przeszkadza, bo albo drożej albo wcale ... nie kupuję tylko o iza_sut i powiem wam że nie tylko u niej jest drożej, dlatego śmieszy mnie ta cała afera, na qnszcie bigle kosztują 1,79 u bostarbba 1,60, drucik 0,5 - 3,99 qnszt, bostarbb 3,15 - dlaczego do tego też się guga1 nie przyczepia?? analogicznie - wychodzi na to że qnszt to oszuści i naciągacze i stąd było moje "logika na 2" poza tym droga kajenne oczernić - «rozgłosić o kimś nieprawdziwe, uwłaczające informacje, przedstawić kogoś w złym świetle; oszkalować» proszę w takim razie o wyjaśnienie gdzie iza_sut oszukuje?sprzedając droższe korale? o albo gdzie wykorzystuje waszą niewiedzę? że nie wiedziałyście że gdzie indziej taniej?? albo powinna mieć w tytule "te koraliki mam droższe niż gdzie indziej spróbuj na www.artfan.pl"? a guga1 skoro zrozumiała słowo "arcylogidzne" to proponuję żeby zajrzała do innego słownika i sprawdziła czy pisze się "klijent" czy "klient" pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
gugy1 skad ty to wystrzasnelas???
nie chce mi sie z toba dyskutowac, zachowujesz sie jak mala dziewczynka, ktora bedzie wrzeszczec i obrazac caly swiat bo komus jej laleczka sie nie podoba. a pani iza_sut wykozystuje niewiedze innych. Niestety nie kazdy wie ze istnieja sklepy internetowei ze tam jest taniej. Tak to ich problem, a takie osoby co o tym nie wiedza poinformowalam. nieczepiaj sie slowa oszust, gdybys chociaz tyle wysilku wlozyla i przeczytala caly watek to bys wiedziala ze przyznalam ze moze zle napisalam, i nawet chcialam to zmienic, ale nie wiem czemu sie nie da. Chyba napisze do admina bo twoje zachowanie i zachowanie tobie podobnych zaczyna mnei mocno denerwowac. swja droga 3 zl to duzo u niektorych na allegro to 3 woreczki koralikow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Canidia - nie dziw sie dziewczynom, ze zwracaja duza uwage na ceny. My tu sobie tak hobbystycznie dlubiemy, czasem cos sprzedamy, albo damy w prezencie bliskim osobom (to tak ogolnie, nie pisze w imieniu wszystkich). Z tego co sie orientuje, to Ty sie zawodowo tym zajmujesz, jesli Twoje prace sa rzeczywiscie tak piekne i niepowtarzalne (zwlaszcza te wykonane w 100 egzemplarzach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
BAN stały
|
Boże jaka nagonka! Zajrzałam na ten wątek tylko na chwile bo przyciagnął mnie tytuł -myślałam ,że ktoś kupił coś na allegro ,zapłacił i nie dostał towaru a tu? Ktoś robi problemy z byle czego. Ja sama kupowałam kiedyś u pani Izy_Sut i jestem z tych zakupów zadowolona.Co do cen ,to kiedy kupowałam u niej te rzeczy (jakies 3 miesiące temu) to wcześniej porównywałam ceny jej i paru innych sprzedawców,a także sklepów internetowych.okazało się ,że w sklepach internetowych koszty wysyłki przekroczyłyby kwotę jaką chciałam wydać na takie drobne zakupy a u izy_sut odpowiadały mi w 100 %.Towar dostałam szybko i wystawiłam jej odpowiedni pozytywny komentarz ,których nawiasem mówiąc ma ponad 1000. Myślę,że naganie podlega tylko jej kopiowanie zdjęć z innych stron internetowych co narusza ustawę o prawach autorskich. Jeśli uważacie ,że jest u niej za drogo to po prostu tam nie kupujcie,po co szukać sobie problemów na siłę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
nikt nie szuka problemow, niech kazdy sam zdecuduje czy chce kupowac czy nie, przeciez ja nikogo nie zmuszam zeby tam nie kupowal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
[quote=guga1]z kazdym sie dogadasz, teraz sa takie czasy ze kazdy dba o klijenta, szczegolnie takiego co zamawia duzo i czesto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
chyba jednak nie umiem cytatów wysyłać
![]() liczyć też nie umiem - cała jestem jakaś nielogiczna Ty za to guga1 zachowujesz się jak rozkapryszony dzieciak, co wynalazł coś i nie został za to pochwalony ... trudno .. serio nie ma sensu poczytaj mojego ostatniego posta i to właśnie ten twój tytuł mnie wkurzył, nigdzie nie zaprzeczałam że ma drożej, nigdzie też nie ganiłam za to że zwróciłaś uwagę na to że ma drożej ... może następnym razem zastanowisz się jakie tytuł dajesz - chodź dalej się upierasz że to oszustka ... no ale tego już nie zmienię maghia ja jak najbardziej zwracam uwagę na ceny ... ale jeżeli mam wybór albo drożej albo nic to wolę kupić drożej .. i cieszę się że jest iza_sut bo ona ma to czego mi brakuje ... a i ja nigdzie nie mówiłam że są niepowtarzalne no bo w 100 egzemplarzach to rzeczywiście nie bardzo są niepowtarzalne justin14 nie strasz, każdy ma prawo do swojego zdania, ja np jestem nielogiczna a moje interesy arcynielogiczne 123mka - nie ma sensu, to jak grochem o ścianę - też weszłam z tego samego pwoodu co ty na tego posta i walczę - ale to walka z wiatrakami bo albo się zgodzisz z guga1 i napiszesz "dziękuję Ci guga1 że mnie ostrzegłaś" albo zaraz Ci inne napiszą że jesteś niedobra i się nie znasz albo że na bank jesteś spokrewniona z iza_sut... iza_sut oszukuje jak nic ... wysyła Ci dokładnie takie korale jak chciałaś - mało tego w takiej ilości zamówiłaś - wg niektórych to bezczelne oszustwo ... guga1 - nikogo nie zmuszasz ... ale jakieś 20 osób nie będzie kupować u niej, mimo tego że iza_sut znakomicie wywiązuje się z umowy - gratuluję - dopięłaś swego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popatrz w jakim tempie znikają nowości z Artfanu, Qnsztu, Raju Korali itp, itd. Więszkość z nich można kilka dni później znaleźć na allegro. Oczywiscie w wyższych cenach. Sklepy te są sklepami detalicznymi, nie hurtowymi. Dlatego takie zachowanie jest nie fair. Jeśli ktoś chce, niech ściaga z Chin kontenery korali, zawieszek, drutów i niech sprzedaje je w takich cenach jak chce. Ale niech na litość Boską nie wykupuje najpierw całego asortymentu ogólnodostępnych sklepów, żeby później to sprzedać z ogromną marżą dla siebie. To tyle ode mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
aniielica
pieknie to napisalas, zgadzam sie z kazdym slowem. tytul zostal zmieniony. canidia nieczepiaj juz sie tak tego slowa. i tego ze wolisz miec drozej niz wcale. dziewczyno dogadaj sie z artfanem qnsztem i innymi, sprowadza ci ilosci jakie chce i zaloze sie ze ceny ustala dla ciebie jeszcze nizsze niz dla nas, dla nich taki klient to istny skarb. dlatego nie zrozumiem twojej logiki. tytul zxostal zmieniony, ale ja nadal uwazam ze ta pani 9 i inne podobne nie postepija fair. a te 20 dziewczy ktore dzieki mnie nie kupia u niej, to zrobia to z wlasnego wyboru, ja nikogo nie zmuszam do niekupowania u tej pani. nigdzie nie napisalam "niekupujcie u iza_sut". koniec tematu. Prosze nei klucmy sie juz o takie drobnostki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
to rozejm?!
![]() owszem może nie fair ale to nie oszustwo, można tylko pluć sobie w brodę że nie kupiło się gdzieindziej taniej aaaa i już mi obojętne ... aniielica masz rację, ale nic z tym nie zrobimy ... poza tym nie zauważyłam żeby iza_sut aż tyle miała wykupionego asortymentu ... bo np takie motylki jak guga podała są też u innych, a drobne koraliki nie oszukujmy się są łatwo zastępowalne, millefiori ma mało itd ale ja już się nie upieram - bo znowu będzie że jej bronię (bronię bo jest ok wobec mnie, bo wywiązuje się szybko z umowy, bo jest moją ostatnią deską ratunku, bo gdzie indziej piszą mi "nie ma - będą pod koniec kwietnia" a ona "zobaczę co się da zrobić-odezwę się jak będę już wiedzieć") nie jest ok dublowanie cen, ale co zrobić ... ale oszustwem to to nie jest ![]() guga1 - dam radę - nie martw się mojej logiki raczej nie zrozumiesz ... może inaczej byś patrzyła na to jakbyś obiecała że zrobisz 5 par kolczyków komuś, a okazuje się że nigdzie nie ma takich korali jak ty potrzebujesz a u iza_sut są, droższe ale są ... to wtedy może zrozumiesz o co mnie chodzi ... czy byś obrażona na cały świat zawzięła się i nie kupiła nic, czy byś kupiła i cieszyła się że możesz być słowna i terminowo wywiązywać się z zamówień i chyba złoty klient to ja nie jestem, aż takich zamówień nie składam ... ![]() pozdrawiam ps. ja pierwsze moje zamówienie zrobiłam akurat w qnszcie - strasznie przepłaciłam ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
i kto mi wykupił błękitne millefiori zatem ??? ona nie ma ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
canidia- może nie ma jednych błekitnych koralików ale ma inne [co widać po fotkach] powtórzę 1000 raz to co ciągle powtarzają dziewczyny potem Ty coś piszesz i w kólko to samo...
że ona wykupowaniem towaru zmusza nas do kupowania u niej drożej i mniejszą ilość że wykorzystuje niewiedze nowych biżuteryjek o np. takich włąśnie sklepach jak artfan czy qnszt i sprzedaje drożej że nie chodzi tu o nazwę wątku że [co mnie w ogóle rozbawiło] najpierw piszesz, że dobrze zarabiasz a później, że niebardzo że niektórych nie stać na takie podwyżki cen koralików, bo robią biżuterie dla siebie nie do sprzedarzy że nie chodziło o porównanie cen drucika czy bigli, bo one nie schodzą po godzinie od dostawy że nie powstał ten wątek po to by szukać sobie "literówek" że niektórzy mając wybór drożej-nic wybierają nic, bo nie stać ich na drożej [to już chyba pisałam? ![]() że...eh brak słów |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
nikki999 - a wiesz że to co to żart?
wiesz, że pisząc "i kto mi wykupił błękitne millefiori zatem ??? ona nie ma ..." to był taki żart ... - bardziej liczyłam na to że ktoś napisze "a tu są ...." ![]() o albo pisząc,że mało "moje interesy są arcynielogiczne" i że ne bardzo zarabiam, to się śmiałam bo tak mnie tu podsumowano... co do reszty ... nie rozumiem po co po 4325364 piszesz to samo ... poza tym mamy z guga1 rozejm ... ona zmieniła tytuł i ja już się nie mieszam, bo o tytuł głównie mi chodziło ... ja iza_sut lubię ona i inne nie lubią i nie mam zamiaru przekonywać że mają lubić itd, bo to każdego sprawa .... END OF STORY pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uwaga na ceny - dotyczy allegro
canidia, wytlumacze Ci w punktach, moze latwiej przyswoisz:
1. Iza costam moze sprzedawac za cene jaka jej do glowy przyjdzie. 2. Korzystanie ze zdjec bez zgody wlasciciela jest kradzieza. 3. Wykupowanie towaru i sprzedawanie drozej powoduje sytuacje przymusu (sama piszesz, ze kupujesz bo nigdzie indziej nie ma takich koralikow). 4. Nie ma zadnej afery poza lamentem oburzonych klientek izy costam. 5. Jaka bronia wojujesz, od takiej giniesz (nie odnioslas sie do meritum sprawy tylko skomentowalas sposob myslenia Gugi i innych piszacych posty na ten temat) - nie badz taka oburzona moja ironia. Wiecej na ten temat pisac nie zamierzam. Chyba wszystko zostalo juz powiedziane a reszta jest milczeniem lub biciem piany. Guga, czuje sie dotknieta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uwaga na ceny - dotyczy allegro
canidia- "a wiesz że to co to żart?" tego nie rozumie o końca ale dobra
![]() na żartach się znam bardziej niż myślisz ![]() ![]() ![]() Kajenne- to bez sensu, można pisać po 1000 razy a i tak to nic nie da pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.