|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę?
a ja zapomniałam napisać, że jak byłam w Nałęczowie to jedna pani do której chodziłam na różne zabiegi bardzo chwaliła moją bladość
i nawet opowiadała mi o koleżance, która miała równie porcelanową skórę aż mi się miło wtedy zrobiło
|
#1202 |
|
Rozeznanie
|
Niv nie wiem czy
Anamnezis A ja właśnie teraz na czerwono, a w nogach na czarno, akurat odpowiednia pora a powinnam przynajmniej tematycznie jest (
|
|
#1203 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
A jaka blada, a jakie wystające kości policzkowe
|
|
#1204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do zdjęć modelek, które zamieściłyście tutaj, to ja wolę się nie patrzeć z pożądaniem na te modelki bo wiem, że raz photoshop, dwa odpowiedni makijaż i światło i dlatego takiego koloru nigdy nie osiągnę. Poza tym na zdjęciach wychodzi się inaczej. Mam kilka zdjęc na których podoba mi się moja buzia bo jest fajnie blada, a w rzeczywistości to kicha ![]() Cóż ![]() Pozdrawiam wszystkie bladolice i dziękuję za przywitanie
|
|
|
#1205 |
|
Rozeznanie
|
przecież o tym rozmawiamy nie ?? o podkreśleniu jasnej skóry zdjęcia modelek pokazują że poprzez odpowiedni make up można się poszczycić właśnie takim efektem ;* pozdr
|
|
|
|
#1206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Widzę to dopiero na zdjięciach i w "obcych lustrach" tzn. np. w lustrach w sklepach, szybach wystawowych i wszystkim innym "lustrowatym" co nie wisi u mnie w domu A co do Zuni wiem, zły humor miałam i musiałam sobie pomarudzić, mam tak co miesiąc... A propos, Madonna miała wczoraj urodziny
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
hej!!!
jestem tu od wczoraj , nie przeczytałam jeszcze całego wątku bo jestem niecierpliwa a bardzo ucieszyłam się jak zobzczyłam temat o białej cerze obejrzeałam kilka fotek niektóre dziewczyny nie są wcale takie białe przynajmniej nie tak białe jak ja tak naprwdę w makijażu to w zasadzie maluję tylko rzęsy na ciemny granat który na ogólnym tle wygląda prawie jak czarny na usta błyszczyk bezbarwny lub lekko różowy , na policzki nie kładę różu bo na mojej skórze najjaśniejszy i najdelikatniejszy kolorek wygląda tak jakbym malowała się sokiem z buraka hahahhaah pozdrawiam wszystkie bladolice buziaki |
|
|
|
#1208 |
|
Zadomowienie
|
neska-> to z ciebie prawdziwa skandynawka!!
co do tematu nieakceptowania bladości: faktycznie, jak się nie jest opalonym to od razu otoczenie twierdzi, że jest się chorym, nie wychodzi na dwór, ma się anemię, etc. ja nawet miałam kilka już dyskusji z moją koleżanką "zakurzoną" na ten temat, bo ona koniecznie chce żebym chodziła w samych białych ciuszkach i się opalała w lato."No bo przecież wyglądasz tak...blado..." (a wcale nie jestem aż taka jasna z natury, po prostu moją bladośćpotęguje ciemnyu kolor włosów i ubrań plus ciemny makijaż...) pozdrawiam wszytskie nowe wizazanki na tym wątku
|
|
|
|
#1209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Są takie piękne!!!!!! |
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
Neska- załącz swoje zdjęcie, błagam
Coś mi się poważnie wydaje, że masz mój ukochany typ urody, którego ja notabene jako szatynka nigdy mieć nie będę
|
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie jesteś podobna do tej ślicznej pani...
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
kurde mam tylko z telefonu i tam nie widać jak jasne mam włosy ale koloryt jak najbardziej
i niech ktoś pokaże czy jest bielszy heheheheh ??? ![]() nikadomi niestety nie jestem do niej podobna jest ona nie jest tak blada jej cera ma śliczny złoty blask........... |
|
|
|
#1214 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jesteś piękna, masz bardzo delikatną i arystokratyczną cerę.A jeśli chodzi o podkłady...może Lasting Performance nr 100 (fair) z Max Factora byłby dla Ciebie dobry?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Neska, wow
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
max faktor za ciemny tzny zółty
![]() a tak wogóle myślę że jeśli chodzi o makijaż tak jasnego lica to im mniej tym lepiej, kedyś byłam na pokazie makijażu i udało mi się wepchać jako tzw pani do pomalaowania i dowiedziałam się paru rzeczy że np róż w naszym przypadku nie jest konieczny ,bo lepszy żaden niż za ciemny usta głównie błyszczyki półtransparentne [ ja szminek wogóle nie używam bo bardzo mnie postarzają a poza tym są w porównaniu ze mną zbyt jaskrawe] tusz do rzęs nigdy czarnych [chyba że jesteś brunetka] dla blondynek tylko brąż czekoladowy i granat a jaeśli chodzi o podkład to pani wykonująca makijaż nie miała tak jasnego choć zarzeała się że na pewno coś dobierze ale zrobiła sprytną sztuczkę nałożyła mi najjaśniejszy jaki miała a potem rzuchwę noś i kości policzkowe poćiągnęła białym perłowym cieniem do powiek tzn nzłożyła go gróbym pędzlem do pudru i delikatnie musnęła te miejsca i muszę przyznać że tważ nie różniła sie bardzo od szyi a wyglądała tak jakoś śiwetliście |
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
neska951 jestem pod wrażeniem
,chociaż wolę bardziej wyraziste,kontrastowe typy urody,to muszę przyznać,że wyglądasz ślicznie I cerę masz rewelacyjną .Ale jeśli bardzo bys chciała go używać,mogłabyś kupić jakis do charakteryzacji biały i nim rozjaśniac inne podkłady Chociaż przy twojej cerze to niepotrzebny wydatek tylko nikadomi ty wredoto ,ale może jednak masz jakieś zdjęcia bladziochów z jasnymi oczami |
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie,że ja też tak mam,że na codzień zupełnie nie dostrzegam swojej bladości??A potem widze swoje zdjęcia i się dziwie,jak to możliwe,że taka biała jestem??Sztuczki jakieś??
Przeglądałam dzisiaj z nudów jakąś gazete o makijażach i wyczytałam ,że jest kilka typów azjatek i jeden z nich ma jasną,mleczną cerę i czarne włosy ,ale i tak mi się wydaje,że azjatki się głównie kosmetykami wybielają ...a u nas to tylko tysiące brązerów i tyle Acha i jeszcze wyczytałam,że przy chłodnym typie należy stosować bardziej zółte podkłady,które ją ładnie ocieplą i włosy też powinny byc ciepłe ,a makijaż brązowy ...zawsze wydawało mi się,że dla chłodnych typów brąz jest najgorwszy...przynamniej ja w brązie wyglądam okropnie
|
|
|
|
#1220 |
|
Przyczajenie
|
hej, ja też mam jasną cere i strasznie trudno się opalam ( naszczęscie
). Z kolorem włosów to różnie bywa, bo bardzo lubię je farbować - ale zawsze KADUSEM ( POLECAM!!! ). Jak dotąd, to najlepiej się czułam w bardzo ciemnym brązie z chłodnym odcieniem, no i najlepiej pasował do mojej skóry ![]() Do makijażu polecam METEORITES WINTER RADIANCE - jest niesamowity i bardzo dobrze wytuszowane na czarno rzęsy - odlot!!! Do tego usta w subtelnej czerwieni lub delikatnego fioletu (najlepiej błyszczykiem). Efekt murowany
|
|
|
|
#1221 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
METEORITES WINTER RADIANCE właśnie sprawdziłam na KWC co to za cudo i cena mnie powaliła
niestety to na pewno nie na moją kieszeń
|
|
|
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
OMG. Przeczytanie całego watku zajęło mi bite dwa dni... Zreszta jak widziałam nie mi jednej.
![]() Boli mnie tyłek i kolana, od podkurczania nóg na krześle. Ale przebrnęłam i mysle ze nalezy mi sie order jakis, odznaka moze ![]() Jakies 1,5 miesiaca nie było mnie na Wizażu, a to ze teraz trafiłam na ten wątek to chyba manna z nieba. Moje kryzysy polegają na tym ze mam dość przytyków znajomych, oglądania na ulicy, w TV południowych typów urody, jakby sie uparł to nawet słuchając radia mozna sie zniechecic do bladości, konsekwencją tego jest zazwyczaj zakup karnetu... w solarium. Wstyd sie przyznac bo z kolorówą lubie sie bawić, ale do tej pory nie miałam pojęcia jak podkreslic atut jasnej cery. W swoim zyciu widziałam na ulicy dwie (nie przesadzam, bo pamietam jak wygladają) kobiety którym do twarzy w alabastrze, bo potrafią to podkreślic, uwydatnic, zatuszowac co trzeba. Ja bez makijażu przypominam Wizażanke, którą przed chwilą wyciągnięto z Wisły, przynajmniej tak moge sobie ją wyobrazic Mam ziemistą cere, ale nie tak dawno doszłam do wniosku ze o odcieniu żółtym, bo używając aktualnego podkłądu wyglądam jak swinka PIGGY. Czy to w ogole mozliwe ?Oczy kolor zielony. Na dzien dzisiejszy, włosy mam na ciemnego szatyna, ale juz kupiłam farbę by je rozjaśnic - ciemny blond. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na wszelki wypadek kupiłam profesjonalną farbę, żeby nie wyszedł mi zielony. Przechodząc powoli do sedna moich wywodów aktualnie jestem po dwoch 10 minutowych wizytach w solarium, na karnecie zostało jeszcze 10 minut...Chyba przez otoczenie zle sie czuje w swojej skorze Zeby zniwelować moj kompleks postanowiłam własnie rozjasnic włosy, przy mniejszym kontrascie moze bedzie lepiej.Ale... Boże chron mnie przed zmianą decyzji... Postanowiłam zainwestowac w te moje atuty Jesien wielkimi krokami sie zbliza, wiec solarium mowie NIE, wszelkim rozswietlaczom, jasnym podkładom mowie TAK. Wracam do filtra.Przejrzyjcie prosze nad zakupem czego sie zastanawiam... odcienie dobiore jak juz odzyskam to co natura mi dała i pojade do douglas'a, zeby przetestować. http://www.allegro.pl/item120748344_...wyprzedaz.html http://www.allegro.pl/item120165528_..._niska_ce.html http://www.allegro.pl/item121207225_..._rodzaju_.html http://www.allegro.pl/item121374303_...per_cena_.html Kosztowna ta decyzja, ale przewidując wasz entuzjazm - SŁUSZNA Myle sie ? Aha, chyba kazda z was uzywa filtrów do twarzy. Ja po uzyciu czegokolwiek z filtrem na twarz, czuje ze moja skora sie dusi, bo wszystkie te specyfiki mają bardzo tłustą konsystencje...
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Niv ja też tego nie widzę na codzień nie zastanawiam się nad tym że blada jestem nie mam na ty punkcie jakiejś obsesji chociaż o skórę dbam rzetelnie
a co do podkładu to niestety mam cerę mieszaną więc używam podkładu tylko na nos czoło i brodę wygląda to świetnie bo maski brak naprawdę polecam ten sposób |
|
|
|
#1225 |
|
Przyczajenie
|
hej niv, cena METEORITES jest piorunująca, ale efekt też. Warto zainwestować. A jeśli nie masz kasy to zerknij czasem na allegro - mozna tam znaleźć perełki za niewielką sumę (duuużo taniej niż w sklepie).
Sama kupiłam je na allegro w grudniu i będę ich jeszcze dłuuugo uzywać, bo są bardzo wydajne. pozdrawiam |
|
|
|
#1226 |
|
Raczkowanie
|
Carrie, nie rozumiem po co Ci ta ziemia Egipska i takie ciemne brązowe kulki. Jasną cerę podkreślają raczej kulki w kolorach pastelowych (róż, błękit) wszystko bardzo jasne.
http://www.guerlain.co.jp/index_makeup.html "Meteorities" pierwsze od lewej pozdrawiam |
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak najbardziej nadają się do rozswietlania kosci policzkowych, rewelka po prostu ![]() Zrobilam fote w sztucznym swietle i wyszlo troche zóltawo - kolorki to perlowy sniezno-biały i perlowy jasny brudny roz
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na tej aukcji dostepne są tez te jasne odcienie Glazela, trzeba tylko napisac do Sprzedającej.A ziemia egipska, jak wyczytałam na wizażu pierwsza warstwa nie opala, a chciałam ją do rzezbienia rysów twarzy, bo do tej pory używałam do tego rożu Inglota nr.75 - dosyc ciemny... Hmm...
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja slyszalam ze ziemia daje "rdzawy" efekt ... i ostatecznie do modelowania kupilam amber brozne. Ziemia ma tylko jeden kolor i rzeczywiscie - jak rdza. |
|
|
|
|
#1230 | |||
|
Rozeznanie
|
Neska 951 ta Pani mówiła konkretnie o Tobie, czy owszystkich bladolicych? Bo jeśli o wszystkich to ja się z nią nie zgadzam, moim zdaniem o tym czy majujemy się mocno, czy delikatnie decydują rysy twarzy, a nie kolor karnacji
Niektórym pasuje ostry makijarz innym delikatny i nie ma to nic wspólnego z kolorem ceryCytat:
Cytat:
Dlaczego niby typ ciepły ma być lepszy od zimnego? To jak wyższość włosów blond nad ciemnymi Kompletne kretyństwo Ja się bardzo cieszę, że jestem zimnym typem Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

i nawet opowiadała mi o koleżance, która miała równie porcelanową skórę
aż mi się miło wtedy zrobiło 
na czerwono, a w nogach na czarno, akurat odpowiednia pora
a powinnam

Coś mi się poważnie wydaje, że masz mój ukochany typ urody, którego ja notabene jako szatynka nigdy mieć nie będę

i włosy też powinny byc ciepłe
Zeby zniwelować moj kompleks postanowiłam własnie rozjasnic włosy, przy mniejszym kontrascie moze bedzie lepiej.