![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wspomnienie pierwszej miesiączki :)
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja mama chyba by się po moim samym wyrazie twarzy zorientowała, że mam okres, albo po zachowaniu. W ogóle nie wyobrażam sobie jak mogłabym jej o tym nie powiedzieć. ![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
moja mama od 11. roku zycia, gdy mialam zly humor, chichrajac sie pytala czy mam okres. irytujace to bylo. i skonczylo sie na tym, ze nie chcialam z nia rozmawiac powaznie,bo we wszystkie moje prosby o powazne rozmowy wplatala okres, a ja dostalam 1. miesiaczke na rozpoczeciu 6.klasy i dowiedziala sie o tym dosc szybko bo beczalam strasznie.
heh. pamietam, ze przez niedoinformowanie najpierw wlozylam wkładke, dopiero pozniej podpaske, przez to cale majtki mialam czerwone i spodnie, no i chodzilam ze zlaczonymi nogami ![]() a dzien przed,myslalam ze to moja agonia.. a mialo byc fajnie, bo to koniec wakacji i wszystkie blokowe dzieciaki sie bawily na hustawkach =) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Ja okres dostalam w 6 klasie podstawowki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
ja zaczęłam miesiączkować przed 13tym rokiem życia(dokładnej daty nie będę przytaczać).Pojechałam w tym samym dniu na wakacje i powiedzialam mamie,ze ją mam,a ona nie miala podasek i musiała mi załatwić od pani,u której się zatrzymaliśmy.Następnego dnia poszliśmy na zakupy i kupila mi wkładki,bo okres miałam jeszcze słaby.Pamiętam to zdrarzenie doskonale.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę, że moja córeczka jak kiedyś dostanie okres, to uczcimy to tortem i specjalną rodzinna kolacją. Żeby wiedziała jak ważna rzecz ją właśnie spotkała, No i żeby była dumna z tej swojej kobiecości!
Mam tez nadzieję, że nie będzie to zbyt szybko (przynajmniej nie w przedszkolu) jak to prognozy przyszłościowe zapowiadają!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Ja mój pierwszy okres dostałam między 5 a 6 klasą podstawówki normalnie pózniej miałam banana na twarzy cały dzień. Po wakacjach gdy przyszłam do szkoły wszystkie koleżanki zazdrościły ze ja pierwsza dostałam okres och normalnie to są wspomnienia to był 1997 rok a teraz mamy 2005 to już 8 lat odkąd mam przyjaciółkę
![]()
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Ja bardzo pozno dostalam pierwsza miesiaczke - w wieku 16 lat! To było na kolonii w górach w trakcie prysznica. Na szczęście uratowała mnie wkładkami starsza koleżanka z pokoju
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Właśnie Sportsmenko-jak wybrnęłaś z tej sytuacji?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Hehe, spałam z brudną pościelą do końca turnusu. Oczywiście "brudne miejsce" zakrywałam kołdrą. Wracajac do domu, spodziewalam się, że będzie nieprzyjemnie sprzataczce wymieniac posciel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka tez miala podobną sytuacje jak byłyśmy na koloniach tyle ze nad morzem ....
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#106 |
... choć nie Westwood
|
![]()
Okresu dostałam mając 12 lat. Pamiętam, że nie moglam sie go doczekac... [ale byłam głupia
![]() ![]() Pierwsza mysl: "O rany... To JUŻ?". Teraz wiele bym oddała by nie było czegoś takiego ... ![]()
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2014-04-21 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Vivienne, witaj
![]() Jak też czułam coś w rodzaju przełomowej chwili - koniec z basenem, fitnessem, wakacjami na Karaibach, etc. Ale 'jakos to poszlo' i jestem tutaj, żyję, a nawet rozmawiam i chodzę na fitness ![]() ![]()
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
A ja dostałam w 4 klasie podstawówki w maju akurat dzień przed wycieczką
![]() Do teraz na słowo okres, miesiaczka, podpaska itp itd reaguje jakos nieziemsko w ujemnym znaczeniu. Ani z mama o tym nie gadam poprostu nie moge takiego zwykłego słowa wydobyc z siebie. Nie wiem to cos w stylu wstydu czy cos ale takiego dziwnego,. a mam juz 16 lat..mhmmmm Pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Moja córka ma prawie 5 lat i gada o wszystkim tylko z tatą. Ja niestety w ich tajemnice nie jestem włączana i martwię się, czy jak podrośnie to też tak jej zostanie i czy z pierwszą miesiączką też do tatulka poleci...Szkoda by było...Jezu...tak sobie myślę, skąd u mnie juz takie duże dziecko!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
ja dostałam w moje 15 urodziny :P
Pamietam ze spojrzalam na majtusie i sobie pomyslalam..no ładnie..teraz musze to powiedzieć mamie ![]() a potem bylo cos strasznego..cala rodzina gratulowala mi ze jestem juz kobieta ![]() ![]()
![]() |
#111 | ||
Rozeznanie
|
Ja byłam przygotowana psychicznie na nadejscie miesiączki, mama mnie na to przygotowywała
![]() ![]() ![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie pamiętam.A to było niecały rok temu(w kwietniu)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ja dostalam chyba w 5 czy 6 podstawowki s czerwcu dzien przed Bozym Cialem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Ja pamiętam to dokładnie:
To było chyba w 6 klasie podstawówki. Mieliśmy na 2 godzinach pisać jakiś sprawdzian, kiedy ktoś skończył wcześniej mógł od razu pójść sobie do domu. Uwinęłam się szybko, wyszłam z klasy i poszłam do ubikacji zrobić siusiu, a tam.. suprise! Chyba wszystkiego się spodziewałam, tylko nie tego. Podłożyłam jakiś papier toaletowy i poszłam jak gdyby nigdy nic do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
1 marca 2oo4... Byłam w pierwszej gimnazjum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
KWC
|
Pamiętam jak marzyłam o tym, że już mam miesiączkę, że jestem taka "dorosła" i jak bezustannie rozmawiałam o tym z przyjaciółką.Wyobrażałyśm y sobie jak to kupujemy podpaski i jakie to musi być fajne
![]() Przyjaciółce, tej od nieskończonych rozmów o miesiączce, nie przyznałam się, jakoś głupio mi było, że dostałam pierwsza..hehe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Ja się przeraziłam jak dostałam okres.Pamiętam że to były wakacje 2003 lub 2004.Nie powiedziałam mamie bo się wstydziłam.Chyba pół roku ukrywałam,ale potem zapomniałam wynieść z toalety podpaske i mama się "skubnęła"
![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
A ja miałam 13 lat i 4 miesiące
![]() ![]() Na początku było to strasznie krępujące dla mnie, ciągle się martwiłam i sprawdzałam, czy nie mam plamy na spodniach (jak w tych reklamach podpasek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Ja dostalam w ktores wakacje, nie pamietam dokladnie kiedy. Pamietam za to, ze w nocy czulam dziwny bol brzucha, dotad mi nieznany
![]() ![]() Przez pierwszych kilka dni czulam sie w pewnym sensie chora,nie wychodzilam z domku przez 2 dni, bo balam sie, ze ktos zauwazy...heh taka glupiutka bylam ![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam okres w 2 gimnazjum,w szkole.Miałam wtedy stringi i myślałam że brzuch mie boli bo miam trochę przyciasne spodnie.Wracam do domu a tu szok.Ucieszyłam sie,przebrałam i poleciałam na trening siatki cała w skowronkach
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.