Farmona Jantar odżywka do włosów??? - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 16:06   #1111
Like a Rolling Stone
Przyczajenie

Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???

Informuję że aloes w Jantarze fajnie nawilża skórę i włosy... ale niestety przez to też sprawia że znika cudowna właściwość 'odświeżania' fryzurki.

Ja dziś byłam u fryzjera(zgroza) i wyszłam z połową włosów ( druga zgroza)... bo pani trochę nie zrozumiała ... ale naprawdę pozbyłam się absolutnie wszystkiego co suche i rozdwojone i tym się pocieszam .
Like a Rolling Stone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 23:50   #1112
Wtycia
Raczkowanie

Kurcze, bardzo chciałam dołączyć do wcierania jantara razem z wami ale w mojej drogerii zamawiali, zamawiali i nigdy butelka nie przyszła. :< podobno nie ma jej na magazynie. przecież nie mieli wycofywać jantara po tej akcji na facebooku ? tyle się nachodziłam za nią i to na nic. ;>
Wtycia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 00:33   #1113
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wtycia Pokaż wiadomość
Kurcze, bardzo chciałam dołączyć do wcierania jantara razem z wami ale w mojej drogerii zamawiali, zamawiali i nigdy butelka nie przyszła. :< podobno nie ma jej na magazynie. przecież nie mieli wycofywać jantara po tej akcji na facebooku ? tyle się nachodziłam za nią i to na nic. ;>
Może w drogerii stwierdzili, że to już na pewno finito z Jantarem i przestali się tym produktem interesować. Aż sobie sprawdziłam na dozie czy w Twojej miejscowości (o ile podałaś w profilu faktyczną swoją miejscowość) i masz u siebie kilka aptek współpracujących z doz. Teraz Jantar jest niedostępny ale poluj na niego, albo ustaw sobie po rejestracji i zalogowaniu poinformowanie o dostępności.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 09:01   #1114
Madaaa
Zakorzenienie

Ja zamowilam na allegro, przyszla do mnie w dwa dni. Wczoraj pierwszy raz uzywalam. Strasznie ciezko się ją wciera. Macie jakiś sposob zeby sobie to ulatwic? Wcieracie tylko w glowe, czy we wlosy tez? Ja dzisiaj mam takie fajnie puszyste i lekkie wlosy, jak nigdy
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 10:16   #1115
Ania09121983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Ja zamowilam na allegro, przyszla do mnie w dwa dni. Wczoraj pierwszy raz uzywalam. Strasznie ciezko się ją wciera. Macie jakiś sposob zeby sobie to ulatwic? Wcieracie tylko w glowe, czy we wlosy tez? Ja dzisiaj mam takie fajnie puszyste i lekkie wlosy, jak nigdy
ja wlalam sobie do buteleczki z psikaczem po mgiełce do ciała z avonu.
dziele włosy na przedziałki pryskam i wcieram palcami..jesli robie to po myciu na lekko wilgotne wlosy to pryskam jeszcze na calośc a tak na codzien to tylko wcieram w skalp

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 11:53   #1116
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
ja wlalam sobie do buteleczki z psikaczem po mgiełce do ciała z avonu.
dziele włosy na przedziałki pryskam i wcieram palcami..jesli robie to po myciu na lekko wilgotne wlosy to pryskam jeszcze na calośc a tak na codzien to tylko wcieram w skalp
ooo dobry pomysl Tylko nie mam takiej butelki. Mam radical do psikania do polowy wuzyty, szkoda troche go. Coś wymyślę Dzieki
Stary 2012-05-08, 11:57   #1117
visionAM
Zakorzenienie

ewentualnie mój sposób - wyciągasz ten korek plastikowy z butelki Jantara i tam masz taki "dziubek", który jeśli trochę skrócisz, będzie miał większą dziurkę i lepiej wtedy aplikować Jantar, bo więcej leci
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 15:31   #1118
Ania09121983
Zadomowienie

a wiecie co? ja widze sowje małe włoski ktore wyrastają matko jakie to cudowne uczucie wraz z tym naobserwowałam porost w miejscu które mnie zawsze denerwowała a mianowicie na szyi;/ nie wiem czy mnie zrozumiecie, jesli zwiąże kucyk wysoko to mi wypadaja włosy ktore rosna na szyi teraz zauwazyłam ze robia sie coraz dłuzsze ale i nowe wyrastaja. słyszałyscie zeby ktos to golił u fryzjerki???
czasami patrze na dziewczyny które maja taka ładna linie włosoów na karku w kucyku to tak ładnie wyglada a mi sterczy wszystko na boki i te włosy tez sie łamią bo przeciez i kołnierzylki ale i spanie na plecach. nie wiem jak sobie ztym poradzic i gdzie szukac pomocy

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Stary 2012-05-08, 16:14   #1119
Koyl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wtycia Pokaż wiadomość
Też bardzo chciałam się do was dołączyć, jeśli chodzi o wcieranie, no i też się nabiegałam tak jak Ty, Wtycia... Ale w końcu szczęśliwie zamówiłam przez aptekę DOZ, tak jak zasugerowała pluskotka - jednak nie przez stronę internetową. Spróbuj pójść do którejś z tych aptek i spytać, może sprowadzą
Koyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 16:56   #1120
visionAM
Zakorzenienie

ale po co chodzić i pytać jak można zamówić przez internet i wtedy ma się pewność, że Jantar na nas będzie czekał w wybranej przez nas aptece?
Stary 2012-05-08, 18:18   #1121
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
ale po co chodzić i pytać jak można zamówić przez internet i wtedy ma się pewność, że Jantar na nas będzie czekał w wybranej przez nas aptece?
Dokładnie.
I to prawdopodobnie taniej.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 18:29   #1122
lady0rchid
Raczkowanie

Cytat:
Dobrym sposobem jest też nakładanie strzykawką (bez igły oczywiście).
Ja na początku dawałam Jantar też na same włosy, ale z czasem zauważyłam, że włosy robią się takie jakby szorstkie i puszą się, więc zrezygnowałam. Szkoda w sumie, bo na początku fajniej mi się układały, ale widocznie się przyzwyczaiły do wcierki.

lady0rchid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 21:36   #1123
Koyl
Przyczajenie

visionAM - po to, że tymczasowo na stronie doz-u jest on niedostępny W porządku, zwykle jest taniej przez internet, ale jeśli zależy komuś, to chyba nie zaszkodzi spytać. Nie wiem, czy sprowadzają z tej samej hurtowni gdy się zamawia przez internet, a kiedy zamawia farmaceutka, jednak w moim przypadku się sprawdziło Na następny dzień Jantar czekał już na mnie w aptece.
Stary 2012-05-08, 22:56   #1124
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez Koyl Pokaż wiadomość
visionAM - po to, że tymczasowo na stronie doz-u jest on niedostępny W porządku, zwykle jest taniej przez internet, ale jeśli zależy komuś, to chyba nie zaszkodzi spytać. Nie wiem, czy sprowadzają z tej samej hurtowni gdy się zamawia przez internet, a kiedy zamawia farmaceutka, jednak w moim przypadku się sprawdziło Na następny dzień Jantar czekał już na mnie w aptece.
Pojawia się co tydzień, więc spokojnie moim zdaniem można kilka dni poczekać.
I jeśli nie ma na stronie doz, to do apteki też nie sprowadzą, bo nie będzie dostępny.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.

Stary 2012-05-08, 23:11   #1125
Koyl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Pojawia się co tydzień, więc spokojnie moim zdaniem można kilka dni poczekać.
I jeśli nie ma na stronie doz, to do apteki też nie sprowadzą, bo nie będzie dostępny.
Nie wiem co ile się pojawia, dopiero od Was dowiedziałam się o istnieniu Jantara/Jantaru(?) I zamówiłam właśnie w aptece doz wczoraj wieczorem, a dzisiaj rano już na mnie czekał. Więc chyba jest niewiele wspólnego między dostępnością na stronie a tym, co apteka może zamówić od siebie.
Stary 2012-05-09, 02:07   #1126
metice
Rozeznanie

a ja się chyba poddam już drugi tydzień wcieram Jantara i coraz więcej włosów leci to jedyny nowy produkt, który dodałam do pielęgnacji, wiec wina jest ewidentnie jego nie pomogło zmniejszenie ilości jaką nakładam na skalp, spróbuję od jutra nakładać go tylko na noc +olejowanie, jeżeli nie przejdzie mi to wypadanie to niestety, ale będę musiała się z Jantarem pożegnać ewentualnie będę go dawać na długość w formie mgiełki
Stary 2012-05-09, 09:39   #1127
riendo
Rozeznanie

Ja wczoraj pierwszy raz próbowałam wcierać Jantar, ale... kurcze, muszę znaleźć jakąś dobrą taktykę bo jego aplikacja jest wyjątkowo niewygodna, postaram się zastosować Wasze patenty.
Bierzecie najpierw na rękę czy wylewacie od razu na skalp?
riendo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 10:28   #1128
Madaaa
Zakorzenienie

A ja wczoraj zachwalam wlosy po jantarze, a dzisiaj niestety sa jakby obciazone, przetluszczone Dodam , że nakladam go po myciu, a myje co dwa dni. Po umyciu fajnie, ale na drug dzien juz slabo. Chociaz sa takie gladkie Może to za duzo przy odzywce z silikonem i jeszcze jantar ?
Stary 2012-05-09, 10:46   #1129
Koyl
Przyczajenie

Właśnie, dołączam się do pytania riendo... Wczoraj po raz pierwszy wtarłam i tak jeszcze dosyć nieudolnie
Stary 2012-05-09, 11:05   #1130
ewcia1807
Zakorzenienie

riendo, ja nabieram w strzykawkę i puszczam po parę kropelek .

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 11:36   #1131
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wczoraj zachwalam wlosy po jantarze, a dzisiaj niestety sa jakby obciazone, przetluszczone Dodam , że nakladam go po myciu, a myje co dwa dni. Po umyciu fajnie, ale na drug dzien juz slabo. Chociaz sa takie gladkie Może to za duzo przy odzywce z silikonem i jeszcze jantar ?
hmm ale Jantar dajesz na skalp, odżywkę na resztę włosów więc jaki niby ma być związek odżywka+Jantar=przetłuszc zanie?
Przetłuszczony masz skalp czy może masz włosy obciążone, bo to różnica?

I ktoś już tu pisał kilkanaście postów wcześniej, że aloes w Jantarze może przyczyniać się do szybszego przetłuszczenia.
Stary 2012-05-09, 12:03   #1132
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
hmm ale Jantar dajesz na skalp, odżywkę na resztę włosów więc jaki niby ma być związek odżywka+Jantar=przetłuszc zanie?
Przetłuszczony masz skalp czy może masz włosy obciążone, bo to różnica?

I ktoś już tu pisał kilkanaście postów wcześniej, że aloes w Jantarze może przyczyniać się do szybszego przetłuszczenia.
Są oklaple i dla mnie nieswieze, chociaz ci co patrzaa na mnie maja inne zdanie dobe po umyciu byly takie lekkie, puszyste. A nakladalam w skalp, ale troche wtaralam w calość, dalam dwie kropki na dlonie roztarlam i przejechalam po wlosach.

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2012-05-09 o 12:04
Stary 2012-05-09, 12:04   #1133
privatejoy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez metice Pokaż wiadomość
a ja się chyba poddam już drugi tydzień wcieram Jantara i coraz więcej włosów leci to jedyny nowy produkt, który dodałam do pielęgnacji, wiec wina jest ewidentnie jego nie pomogło zmniejszenie ilości jaką nakładam na skalp, spróbuję od jutra nakładać go tylko na noc +olejowanie, jeżeli nie przejdzie mi to wypadanie to niestety, ale będę musiała się z Jantarem pożegnać ewentualnie będę go dawać na długość w formie mgiełki
ja też zauważyłam, że wypada mi sporo włosów po Jantarze. Wcześniej nigdy nie miałam z tym problemu, ale wydaje mi się, że i tak nie jest to nadmierna ilość, a raczej fizjologiczna- do 100 dziennie. Też jestem w 2 tygodniu pierwszej serii, ale będę go nadal używać, bo myślę, że te włosy, które wypadają są po prostu słabe i i tak już żadnego pożytku by z nich nie było. Zauważyłam sporo bh, niektóre są już całkiem długie. Także coś za coś
privatejoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 12:06   #1134
visionAM
Zakorzenienie

ja odstawiłam Jantara, bo
- kiedyś powstrzymał mi wypadanie włosów, ostatnimi czasy sypały się jak szalone.. po odstawieniu wypada ich 3 razy mniej
- rozjaśniał włosy u nasady, dwa tygodnie po farbowaniu miałam już całkowicie wypłukaną farbę przy skórze głowy i wyglądało to jakbym miała odrosty
Stary 2012-05-09, 12:41   #1135
riendo
Rozeznanie

Tak jak radzicie spróbuję dzisiaj ze strzykawką, a potem zdam relację jak mi poszło. Dzięki!
riendo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 12:54   #1136
Pragni
Raczkowanie

Cytat:
ja odstawiłam Jantara, bo
- kiedyś powstrzymał mi wypadanie włosów, ostatnimi czasy sypały się jak szalone.. po odstawieniu wypada ich 3 razy mniej
- rozjaśniał włosy u nasady, dwa tygodnie po farbowaniu miałam już całkowicie wypłukaną farbę przy skórze głowy i wyglądało to jakbym miała odrosty
kurcze masz chyba racje z tym rozjaśnianiem;/

ale ogolnie jestem zadowolona z Jantara zageszczenie włosów zauważyłam już po tygodniu i fakt aplikacja trudna, ale jak już było wspomniane strzykawka to dobry patent
Pragni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 13:17   #1137
visionAM
Zakorzenienie

ja też zagęszczenie i baby hair i w ogóle szał
Tylko, że ja używałam Jantara wrzesień-listopad 2011, a później od nowa luty-kwiecień 2012 i też mam wrażenie, że już nie działał na mnie tak oszałamiająco jak na początku.
Teraz ponieważ i tak za tydzień będę farbować, to wcieram Jantara co 2-3 dni w świeżo umyte włosy, bo jakoś mi tak dziwnie bez wcierek
A wcześniej wcierałam codziennie wieczorem i rano myłam łebek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 16:35   #1138
Majka1503
EDUkator

Ja teraz poluję na Wodę brzozową Polleny, więc Jantar pójdzie w odstawkę, ale na pewno wrócę

Stary 2012-05-09, 16:50   #1139
Ania09121983
Zadomowienie

a ja jakos chyba przez dwa dni nie wcierałam jantara i powiem wam ze maj jakies takie nijakie włosy, wogóle nie chca sie układac. jednym słwem jantar działa! ide wetrę niech sie chociaz na wieczór ułożą

Stary 2012-05-09, 17:48   #1140
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metice Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez privatejoy Pokaż wiadomość
ja też zauważyłam, że wypada mi sporo włosów po Jantarze. Wcześniej nigdy nie miałam z tym problemu, ale wydaje mi się, że i tak nie jest to nadmierna ilość, a raczej fizjologiczna- do 100 dziennie. Też jestem w 2 tygodniu pierwszej serii, ale będę go nadal używać, bo myślę, że te włosy, które wypadają są po prostu słabe i i tak już żadnego pożytku by z nich nie było. Zauważyłam sporo bh, niektóre są już całkiem długie. Także coś za coś
Myślicie, że może być to wina Jantara? Bo ja też ostatnio zauważyłam, że sporo włosów mi wypada, a Jantar stosuje dopiero 2 tydzień
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości