|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???
Hej, dziewczynki!
![]() Ja wróciłam do stosowania Jantara po 35 dniach. Najbardziej, podczas tej przerwy, męczył mnie fakt, że włosy szybciej się przetłuszczały, ale teraz po 3 dniach używania wcierki widzę, że tej problem powoli znika. Na szczęście! Witam też nowe Jantaroholiczki. Przyjaźń z tą odżywką na pewno Wam będzie służyć. Buziaki
|
|
#1292 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem czy za dużo, ważne że działa
![]() mam troche kudlów i moja głowa nie należy do małych, jest w co wcierać. jestem mega zadowolona, tym bardziej, że dłuuugo szukałam czegoś, co zmniejszy wypadanie.oby tak dalej! |
|
|
|
|
#1293 |
|
Przyczajenie
|
Muszę przyznać, że po wielu pozytywnych recenzjach i ja się skusiłam na Jantar, ba nawet postanowiłam uaktywnić się na forum i oficjalnie dołączyć do grona Jantaromaniaczek
![]() Dzięki tej odżywce włosy faktycznie przestały wypadać w ilości nadmiernej i przestały się przetłuszczać, po prostu cud-miód i aż trudno mi uwierzyć, że to prawda. A jeżeli ktoś jest z Wrocławia i ma problemy ze znalezieniem tego specyfiku to polecam Drogerię Natura na 1 piętrze w Feniksie tam zawsze mają niekończące się ilości
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Rozeznanie
|
Mam już Jantara
Mam takie pytanie: czy mogę zacząć stosować już od dzisiaj czy lepiej zrobić kilka dni przerwy? Bo od tygodnia wcierałam Sesę w skórę głowy, bo wpadłam na pomysł, żeby przez kilka dni regularnie wieczorem wcierać ten specyfik A teraz zastanawiam się, czy mogę od razu go użyć, czy lepiej zaczekać, bo np. nie zadziała czy tym podobne obawy mam... Jak myślicie?
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ Edytowane przez lleenka Czas edycji: 2012-06-21 o 23:42 |
|
|
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
lleenka możesz spróbować np. rano wcierać Jantar, a wieczorem Sesę
Albo na zmianę - jednego dnia to, drugiego tamto.
|
|
#1296 |
|
Zadomowienie
|
Miesiąc temu zaczęłam używać jantara
i oprócz niego od nie dawna zaczęłam nakładać raz w tyg niebieskiego biovaxa ... Wszystko było by okej gdyby nie to że włosy mi wypadają. Nie jakoś super intensywnie ale jak na mnie jest to dość widoczna różnica. I teraz mam pytanko do Was. Butelkę J zużyłam większą połowę, i czy to możliwe że włosy w tzw. 3 fazie wypadają żeby zrobić miejsce tym nowym ? Albo mi się ta informacja przyśniła albo gdzieś czytałam tu na forum.Wy też tak miałyście ?
|
|
#1297 | |
|
psy-chopatka
|
Cytat:
Generalnie chyba nie przyłącze się do fanklubu odzywki (ja używałam jako wcierkę) Jantar bo oprócz tego że włosy są bardziej uniesione przy nasadzie i trochę wolniej się przetłuszczają to żadnych większych efektów nie zaobserwowałam. Jeśli chodzi o przyrost to w ciągu miesiąca włosy urosły mi 1 cm czyli tak jak wcześniej. Ale poczekam, może coś się zmieni przy drugiej butelce.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1298 |
|
Konto usunięte
|
Ja ostatnio zauważyłam, że moje włosy lepiej reagują na Jantar gdy wcieram go rano, po umyciu włosów. Całkiem inaczej
i włosy wydają się jakieś ładniejsze . Kończę 3 serię , chyba zrobię sobie wakacyjną przerwę od wcierania. |
|
|
|
|
#1299 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy Wy wcieracie ten Jantar, czy po prostu spryskujecie nim skalp i delikatnie wklepujecie?
Czy Wam też przy wcieraniu różnych wcierek wypada później więcej włosów? Chciałabym spróbowac Jantara, ale wlasnie sie obawiam, ze ilosc wypadajacych wlosow się zwiększy!
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Rozeznanie
|
Chardon dziękuję za radę
Faktycznie, pachnie jak woda kolońska starszego pana Ale mi się podoba. Też zauważyłam uniesienie włosów i mniejsze przetłuszczanie! Nadmiernego wypadania nie widzę na razie i na szczęście. Już wyobrażam sobie siebie w pięknych, zdrowych i wreszcie gęstych włoskach ![]()
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|
|
|
|
#1301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam na allegro 2 buteleczki. Dzisiaj przychodzi listonosz i mowi ,ze paczka została uszkodzona. Buteleczki z odzywką sie rozwaliły
![]() Teraz nie wiem co mam zrobić.... BO nie zapłaciłam tyle kasy za wylaną odżywkę
|
|
#1303 |
|
Przyczajenie
|
Ja w niedzielę zamówiłam na dozie, dwie butelki Jantara, odebrałam we wtorek. Od wtorku zawzięcie stosyje specyfik i czekam na rezultaty.
![]()
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
dzamatasi pisz do sprzedawcy z allegro reklamację, że towar był źle zabezpieczony w transporcie.
|
|
#1305 |
|
Przyczajenie
|
mam info dla dziewczyn z Bytomia i okolic
Jantar jest w sklepie z ziołami, herbatkami itd na ul. Dworcowej. Kosztuje 10 zl ![]() Właśnie dzisiaj skończyłam pierwszą butelkę... wystarczyła na 9 dni. hm |
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale fakt, niech każdy sobie wciera jak chce. Dla mnie to marnotrawstwo ![]() Potwierdzam, że jest we Wrocławiu w Feniksie czasem nie ma, ale raczej bywa w ogóle mają fajne rzeczy tam, ale drożej przez to, ze w centrum:/ ceny tam nie powalają..
Zapuszczam włosy cel: do dooopywłosomaniaczka od 18.11.2011 ZUZKA Edytowane przez WarOfWorlds Czas edycji: 2012-06-25 o 22:42 |
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zadomowienie
|
Ja z tego co widzę zużywam buteleczkę w 3 tygodnie - czyli jak dla mnie w sam raz. A nie żałuję sobie Jantara
|
|
#1308 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
9 dni ? chyba trochę przesadziłaś... ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
Wylewam kilka kropel na dłoń i wcieram w skórę. Tak z 3 razy. Żeby mniej więcej na całą głowę nałożyć. Z wypadaniem różnie bywa, nie spróbujesz nie przekonasz się.
|
|
|
#1309 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tak czy siak, nie ma opcji, żeby jedna butelka wystarczyła na 3 tygodnie. co zrobić, portfel będzie trochę bardziej pusty
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym wg mnie wylewanie na dłoń kilku kropli i smarowanie tym skóry głowy to nie jest dokładna aplikacja. Ja robiłam przedziałkami i wcierałam w przedziałek Jantar bardzo dokładnie, jedna butelka mi ledwo starczała na 3 tygodnie kuracji, nie uważam żeby to było źle, przynajmniej miałam pewność, że mam wszystko pokryte. Odżywka kosztuje 10, a nie 100zł, więc jakie marnotrawstwo? Nie każdy jak Żyd na wszystkim oszczędza, już bez przesady. Przestańcie ludziom wyliczać ile kto czego zużywa, każdy używa wg własnych potrzeb i wciera tak jak lubi i jak uważa. |
|
|
|
|
|
#1311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem why ,ale po każdej wcierce wypada mi więcej włosów..
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi ostatni0 butelka starczyła tylko na ponad tydzień
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ten sposób dużo mi go idzie, 1 butelka starcza mi na jakieś 2 tygodnie
|
|
|
|
|
|
#1314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Następnie wcieram dokładnie, ale delikatnie. Przerzuciłam się też ze strzykawki na pipetkę podczas olejowania i jest o wielee lepsza.
|
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm.
Postanowiłam ,że dzisiaj nałożę odżywkę na całą głowę do wieczora bo będę myła(mimo ,iż tłustej nie mam) ,tak więc nałożyłam..... I pół buteleczki której mi zostało nie wystarczyło na pokrycie całej głowy.. A to co zostało nałożone wchłonęło we włosy... I teraz wyglądają jak przed nałożeniem jej... Dodam ,iż przy nakładaniu wypadło mi bardzo dużo włosów.. Ja już nie wiem czy robię dobrze... Może trzeba na wilgotne włosy nakładać?? ![]()
|
|
#1316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pół buteleczki to straaasznie dużo! Ja nakładam 2x3ml czyli 6ml na raz. I taka ilość naprawdę wystarcza. A nie mam malutkiej głowy ![]() Ja wszystkie wcierki nakładam na włosy po umyciu, na samym końcu. Nigdy nie nakładałam na suche. W ogóle nie nakładam też na włosy, tylko w skórę głowy. Po Radicalu np miałam bardzo sztywne i szorstkie włosy przy skórze, więc nie wyobrażam sobie jakby wyglądały całe po regularnym stosowaniu na całą długość. Zapewne jak szczota druciana
|
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zadomowienie
|
a ja nakładam także na całe włosy, czasami na to daję oleje i wszystko mi się ładnie miesza razem rozprowadza , tak że mam wrażenie że moje włosy po takiej dawce mazideł są głęboko odżywione.
|
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyluzuj. Nikomu nie wyliczam ile kto co zużył .Po prostu jest to dla mnie dziwaczne... I tyle. I to nie jest jak to określiłaś " żydowskie oszczędzanie ", lepiej stosować coś mniej i po malutku. Niż wylać na siebie pół butli i czekać na cudny przyrost. Chyba wiesz że istnieje coś takiego jak umiar, prawda ?
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Nie miałam na myśli pół buteleczki, ale nie rozumiem dlaczego kogokolwiek dziwi, że komuś jedna butelka Jantara wystarczyła na tydzień
![]() Zajmijcie się sobą i swoimi włosami zamiast wyliczać komuś butelki odżywki Pół butelki na raz to jest przesada, ale jedna butelka na tydzień- jak najbardziej realne. |
|
|
|
|
#1320 |
|
Konto usunięte
|
Stosowałam Jantar ponad trzy miesiące i wcale mnie to nie męczyło, ale w tym miesiącu dałam za wygraną. Od jutra znowu mobilizacja. Wcieranie co wieczór nie należy do moich ulubionych czynności, ale efekty są oszałamiające. Mimo, że nie uzywałam Jantara moje włosy podrosły w tym miesiący jakieś 2-3 cm. Może to dlatego, ze się rozpędziły
, a może dlatego, że piłam skrzyp.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

jestem mega zadowolona, tym bardziej, że dłuuugo szukałam czegoś, co zmniejszy wypadanie.

.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
cel: do dooopy