|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???
Kompletnie mi nie podpasowala, przesuszyła skore głowy a włosy zaczely wręcz lecieć.. wrrr
A nie jestem alergikiem i ze skora głowy nie mam większych problemów. Nie chce nikogo zniechęcać, wiadomo nie każdemu wszystko podpasuje . Jednak dla mnie było to coś okropnego, testowałam razem z siostra,, ona dostała łupieżu, suchego .
|
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodano rozmaryn, ale moim zdaniem nie działa na mnie tak jak stary, ale zobaczymy na 100 % za 2 tyg
|
|
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
Czuję się jakby lekko rozczarowana Jantarem
Skończyłam 2 serie, zwiększyłam nawet dawkę do 7ml, 2,5 butli wychlapane... a efekty strasznie mizerne W 2 miesiące od ostatniego farbowania odrost ma ledwie 3cm - po 1,5cm na miesiąc Liczyłam na co najmniej 2-2,5..a tu tak zwyczajnie rosną. Nic nie wypada, nic sie nie przetłuszcza, zero łupieżu i podrażnień skalpu... ale gdzie ten obiecany superprzyrost ??
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Mam zamiar też nieco przyspieszyć porost włosów, bo od długiego czasu mają zastój ;/ Postanowiłam kupić Jantara, olejek rycynowe i jakieś maski. Rozumiem, że polecacie na zmianę wszystko stosować, żeby nie na raz robic miksy. Ale chciałam Was spytać czy te wszystkie odżywki, wcierki czy maski robicie codziennie i co dzień myjecie włosy ? Bo normalnie myję głowę co 2 dni, a w tym wypadku nie wiem czy nie musiałabym się przerzucic na codzienny cykl
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę myć codziennie, gdybym nie musiała nie robiłabym tego specjalnie dla wcierki Różnie może być z Jantarem u Ciebie, ale chyba nie aż tak być musiała codziennie przez niego myć, większość jak czytam tutaj i na różnych blogach to mycia co 3 dni musiała się przerzucić na co 2 jedynie Ja osobiście olejku rycynowego nie używam, bo domyka łuski i mogą włosy trochę ściemnieć, ale może niech inne dziewczyny Ci napiszą czy np. mogłabyś jego przed myciem, a Jantara po Osobiście wydaje mi się, ze nie ma jakiś dużych przeciwwskazań, ale mogę się mylić
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę dostać tego Jantara nigdzie. ;/
Chyba będę musiała zamówić na dozie. Najbardziej się zdenerwuję, jak w końcu będę go mieć, a kompletnie mnie rozczaruje.
|
|
|
|
|
#1868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1869 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zdecydowanie zmniejszone przetłuszczanie i mycie jest w zasadzie formalnością ![]() Przy krótkich, niegdyś przetłuszczających sie przy głowie i klapniętych wiecznie włoskach - po Jantarze mam bujną fryzurkę z efektem "push-up" ![]() Chociaż tyle zrobił... ciągle czekam na przyrost !!
|
||
|
|
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję za odpowiedzi
odbieram zamówionego jantara w poniedziałek z apteki i zaczynam kurację oj, chciałabym, żeby u mnie też spowolnił prztluszczanie. Aż to brzmi niewiarygodnie, że po wcierce włosy się mniej przetłuszczają niż takie zwyczajne, bez żadnych specyfików ;D musze się jak najszybciej przekonać ^^
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Jantar mi trochę przyśpieszył przetłuszczanie, ale z efektów jego działania jestem tak zadowolona, że mu to wybaczyłam
jutro koniec drugiego tygodnia od kiedy go używam.A właśnie ile robicie dni przerwy przed wznowieniem kuracji? |
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie również przyspieszył przetłuszczanie
Wczoraj nie myłam włosów, a dziś się obudziłam z masakrycznie tłustymi Normalnie koło połowy/ pod koniec dnia byłyby tłuste, jak wspominałam myję codziennie
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Mam Jantar.
Od jutra zaczynam wcierać.
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Rozeznanie
|
ja właśnie kończę pierwszą kurację Jantarem i prawdę mówiąc nie wiem co o tym myśleć, zapach fajny, nie przetłuszcza ale prawdę mówiąc nie widzę ani baby hair ani szybszego wzrostu, chyba kupię jeszcze jedno opakowanie, zrobię drugą serię i jeśli wtedy nic się nie zadzieje to odpuszczę
|
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
mi został tydzień kuracji z Jantarem, i widzę, że włosy rosną szybciej, ale o ile dokładnie to zmierzę po całych 3 tygodniach
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
Mnie Jantar też nic nie przyspieszył ale lubię go. Nie przetłuszcza, nie mam łupieżu, Myję co dwa dni ale to głownie dlatego że chcę w miarę często używac odżywek.
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, jak ocenię działanie Jantara, bo piję jednocześnie drożdże (które wiem już, że na mnie działają - na porost i babyhairy), skrzyp i pokrzywę (pierwszy raz).
Ale po Jantarze chyba najbardziej bym oczekiwała jakiegoś odbicia od nasady lub dłuższej świeżości włosów, chociaż wiem, że to baaardzo różnie bywa. Jak nakładacie? Po myciu i odżywce d/s? Jeśli któraś z Was nakłada żel, to najpierw Jantar, potem żel i ugniatanie? |
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kończę właśnie drugą trzytygodniową kurację i robię miesiąc przerwy. Włosy za pierwszym i za drugim razem urosły mi po 2 cm. Efekt dobry, choć bez wow. Mam także pełno baby hair, co mnie oczywiście bardzo cieszy. Dodatkowo włosy ładnie odbijały się u nasady. Na pewno do niego wrócę, gdy tylko zużyję dwie buteleczki Saponics, które wczoraj zamówiłam na dozie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1880 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny a są szanse, żeby Jantar spowodował porost u 50letniego mężczyzny, który czoło ma już bardzo wysokie?
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Rozeznanie
|
mooże, chociaż mojej cioci ( też około 50 lat) pomogło wcieranie wody brzozowej
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Właśnie jestem na początku trzeciego tygodnia stosowania jantaru i powiem wam : rewelacja ! - nie przetłuszcza włosów, a wręcz sprawia że są świeże i uniesione u nasady - włosy zaczęły mi zdrowo błyszczeć - no i zauważyłam że urosły mi około 2 cm w tak krótkim czasie - dodatkowo zauważyłam baby hair, delikatne bo delikatne - ale są Także jestem bardzo zadowolona, nie mogę się doczekać końca tej kuracji i rozpoczęcia następnej )
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
Czy w Poznaniu można gdzieś dostać tą odżywkę???
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Rozeznanie
|
IsabelCat, w samym Poznaniu nie wiem, ale ja kupowałam u siebie w Luboniu w "Pajo" w tym sklepiku zielarskim za cenę 10,10 zł bodajże.
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny uwielbiam "nowy" skład Jantaru
Używałam miesiąc, regularnie przed każdym myciem i mam 3 cm dłuższe włosy.Przy "starej" wersji składu nie działo się na mojej głowie nic, a tu takie zaskoczenie
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Dziś rano odebrałam przesyłkę i zaczynam od dziś stosowanie jantaru
Powiedzcie mi, jak to najwygodniej aplikować?
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
Olgietka mnie jest najwygodniej jak przelewam Jantar do buteleczki z atomizerem i psikam w kilku miejscach na skalp, a potem robię masaż.
Są też inne sposoby: - pipetką, strzykawką albo kroplomierzem; - buteleczką z dziubkiem (np. po Rzepie Joanny); - opuszkami palców ze spodeczka.
|
|
#1889 |
|
Raczkowanie
|
A aplikujecie go na suche, mokre czy wilgotne włosy ?
|
|
|
#1890 |
|
Rozeznanie
|
ja na suche bo wtedy wiem gdzie pokryłam a gdzie nie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

A nie jestem alergikiem i ze skora głowy nie mam większych problemów. Nie chce nikogo zniechęcać, wiadomo nie każdemu wszystko podpasuje
. Jednak dla mnie było to coś okropnego, testowałam razem z siostra,, ona dostała łupieżu, suchego .

Skończyłam 2 serie, zwiększyłam nawet dawkę do 7ml, 2,5 butli wychlapane... a efekty strasznie mizerne

- jest naprawdę wesoło!