|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???
Ja już kończę drugą butelkę i raczej nic. Zależy mi na likwidacji dość sporych zakoli. jedynie może trochę wypadanie się zmniejszyło. Chociaż z drugiej strony nadal z prysznica po myciu głowy wyjmuję pęk włosów.
|
|
|
|
|
#2342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oda brzozowa na zakola? Nigdy nie słyszałam. Ona to wcierałam w skalp? |
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisała, że pozbyła się zakoli całkowicie. Na każdego działa coś innego
|
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a wiecie cos na temat tego, że Jantar znowu ulepszają?
Od jakiegoś czasu w Hebe ciągle mówią, że wyprzedany, aż w końcu dziś pani mi powiedziała, że nie ma, bo zmieniają skład... Nie wiem tylko czy to prawda, czy po prostu tak rzuciła. Chociaż w sumie w mojej ulubionej aptece internetowej też nie ma od jakiegoś czasu a zawsze był. Sama już nie wiem
|
|
#2346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Konto usunięte
|
Od tygodnia stosuję jantar. Wady: lekko przetłuszcza mi włosy i powoduje że włosy są mocno podatne na skręt, trochę trudno mi nad nimi zapanować. Zalety: mnóstwo baby hair
i zauważyłam że rosną szybciej. Po tygodniu blisko 1 cm. Mniej wypadają, bo to był w zasadzie powód stosowania jantara.
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Raczkowanie
|
A mi nie rosną szybciej, chociaż liczyłam na to
Wcieram jantar już prawie 2 tygodnie i mam mocniejsze włosy, nie wypadają prawie i pojawiło się dużo baby hair, ale myślę, że to raczej od tabletek Revalid
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
Odzywka jantar (do wcierania)
Zamowilam online i w buteleczce wyraznie widac piane, nie duzo ale jednak - mimo, ze odzywka stoi sobie od 2godz wiec to nie przez wstrzasy.
Czy tak juz po prostu jest z ta piana czy moze jest z czyms wymieszana?
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odzywka jantar (do wcierania)
.
Edytowane przez szklana_mgla Czas edycji: 2015-03-01 o 19:53 |
|
|
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
Tak, kolor taki sam jak na zdjeciach. Co do zapachu - pierwszy raz ja kupilam wiec nie mam porowniania - ale cos w stylu tanich mocnych perfum.
|
|
|
|
|
#2352 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
Chyba najtaniej i bezproblemowo na allegro
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
W Warszawie kupowałam tydzień temu w Ziko, widziałam je też w Superpharm
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam odzywkę Jantar od dłuższego czasu.Leży sobie w mojej szafce tak więc może przydałoby się wreszcie spróbować jak działa.
Czy wciera się ją w suche czy mokre włosy? |
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2357 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co to za wersja Jantra . Na opakowaniu pisze ze orginalna receptura , ale juz sama nie wiem . Macie ? Stosowalyscie ?
Oto sklad . aqua(Water), propylene glycol, glucose, amber extract, hedera helix (ivy) extract, lamium album (white nettle) extract, arnica montana (mountain arnica), flower extract, chamomilla recutita extract (matricaria) flower extract, artcium majus (burdock) root extract, officinalis (marigold) flower extract, Pinus sylvestris (pine) bud extract, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, salvia officinalis (sage ) leaf extract, nasturtium officinale (watercress) extract, calendula tropaeolum majus (nasturtium) flower extract, citrus medica limonum (lemon) peel extract, arginine biotin, zinc gluconate, acetyl tyrosine, niacinamide, panax ginseng root extract, hydrolyzed soy protein, calcium pantothenate, ornithine HCl, polyquaternium-11, citrulline, peg-12, dimethicone, glucosamine hcl, panthenol, glyceryl laurate, tocopherol, linoleic acid, retinyl palmitate, polysorbate 20, peg-20, zinc pca, acrylates/c10-30 alkyl, acrylate crosspolymer, triethanolamine, diazolidinyl urea, 10dopropynyl butylcarbamate, parfum, hexyl cinnamal, limonene, linalool
|
|
|
#2358 |
|
Przyczajenie
|
Wcierki!
Witam, nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Zastanawia mnie to czy mogę używać dwóch wcierek na raz (Rano-kozieradka, wieczorem-Jantar) Jestem ciekawa czy nie zaszkodzi to moim włosom.
|
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wcierki!
Cytat:
Z kozieradka rano jednak bym się zastanowiła. Ona nieźle daje zapachem i nie wiem, czy chcesz wychodzić do ludzi woniejąc rosołem. |
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Przyczajenie
|
Jak stosować odżywkę/wcierkę Jantar?
Cześć Dziewczyny
![]() Chciałabym się dowieć jak stosować wcierkę Jantar? Chodzi mi o to czy gdy już wmasuję w skórę głowy tą wcierkę i ona się wchłonie to mogę z nią wyjść na dwór? czy mogę pozostawić ją na noc?? a gdy pozostawię ją na noc to mam założyć czepek foliowy i spąć włosy? nakładać na suche czy mokre włosy? proszę o odpowiedzi bo kupiłam a nic tam nie pisze.Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak stosować odżywkę/wcierkę Jantar?
Boru, ludzie mają internet, a nie potrafią znaleźć tak banalnej informacji. http://www.anwen.pl/2013/03/faq-jak-...c-wcierki.html Czy to było takie trudne?
|
|
#2362 |
|
Raczkowanie
|
właśnie zaczęłam wcierać jantar w skórę głowy, mam też szampon z tej samej linii oraz mgiełkę do włosów - cały zestaw kosztował mnie 21zł. Wiem, że promocja jest dostępna co najmniej do końca roku
mam kupon zniżkowy do sklepu internetowego - gdybyście były zainteresowane dajcie znać
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Raczkowanie
|
Stara wcierka Jantar powraca?
Witam.
Przekopując allegro natknąłem się na http://allegro.pl/farmona-jantar-wci...038452996.html W prawym górnym rogu gdzie napisane było NOWA RECEPTURA, teraz jest ORYGINALNA RECEPTURA. Czy Jantar powraca do starej wersji, czy to może już jego 3 wersja? |
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stara wcierka Jantar powraca?
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
Nie rozumiem po co ciągle zmieniać coś coś działa? Też kupiłam tą nową wersję (w pierwszej lepszej aptece) i zaczynam ją stosować. Kiedyś, kiedyś uzywaałm pierwotnej wersji i sprawdzała się bardzo dobrze, zobaczę czy ta da radę.
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
Ja stosuję Jantar od jakichś 20 opakowań
Lubię do niego wracać; wcieram co jakis czas codziennie przez kilka tygodni, wzmacnia mi włosy. Nie zauważam różnicy między starymi a nowymi recepturami.Za każdym razem powiększam nożyczkami dziurkę w plastikowym lejku, żeby nie tworzyła się piana o której piszecie i żeby lepiej leciało. Ewentualnie przelewam do opakowania z atomizerem, np po Seboradinie. |
|
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Zamówiłem z dozu Jantar, miała to być NOWA RECEPTURA tak jak na zdjęciu, a dostałem najnowszą wersje czyli ORYGINALNA RECEPTURA. Miałyście już taką? |
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj ja kupiłam.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
ja miała i taką i taką, nie widzę żadnej różnicy.
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ciekawa jak mnie posłuży :-D
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

Od jakiegoś czasu w Hebe ciągle mówią, że wyprzedany, aż w końcu dziś pani mi powiedziała, że nie ma, bo zmieniają skład... Nie wiem tylko czy to prawda, czy po prostu tak rzuciła. Chociaż w sumie w mojej ulubionej aptece internetowej też nie ma od jakiegoś czasu a zawsze był. Sama już nie wiem

Wcieram