Farmona Jantar odżywka do włosów??? - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 14:43   #2401
olencja kwiatencja
Rozeznanie

Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???

prędzej przetłuszcza przez bardziej olejową formulę. Starego składu nei miałam okazji stosować, może to i lepeij mniejszy żal, że zmienili :P
olencja kwiatencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 16:55   #2402
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olencja kwiatencja Pokaż wiadomość
prędzej przetłuszcza przez bardziej olejową formulę. Starego składu nei miałam okazji stosować, może to i lepeij mniejszy żal, że zmienili :P
Aktualny Jantar może przetłuszczać. Mam porównanie z poprzednia formułą (choc pamiętam ją już jak przez mgłę, doświadczenia sprzed 3 lat). Nowy Jantar jest bardziej lepki i mniej wodnisty.

Co do działania, ja bym kompletnie nie patrzyła na to pod kątem, że wszędzie piszą o pogorszeniu. Mnie stary Jantar nie robił nic. Może jakieś bejbihery były. Tego nie pamiętam ponieważ wtedy skupiałam się na przyspieszeniu porostu, nie hamował też wypadania. Nowa wersja za to zmniejsza wypadanie.
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 12:38   #2403
Flavis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Najlepiej spróbuj raz po myciu na mokrą skórę głowy, a raz na suche. Ja akurat nakładałam na suche, ale myślę, że na mokrę przedłużają ich świeżość.
Nalozylam na mokre i prawie w ogóle nie było widać przetluszczenia. Ale też myje włosy do drugi dzień, więc specjalnie musiałabym je moczyć bez mycia, a potem czekać aż mi naturalnie wyschna, bo nie używam w ogóle suszarki... Nie wiem czy by mi się chciało

Ja w zasadzie chyba w ogóle nie mam efektu po jantarze. Włosy co prawda szybko mi rosną, ale jednoczenie stosuje inne rzeczy. Dalej mam przerzedzone włosy po rozjasnianiu
Flavis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 21:08   #2404
wopsie
Raczkowanie

Gdzie można zdobyć wcierkę ''Jantar'' starą wersję?

jw
wopsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 10:21   #2405
doriiska
Zakorzenienie

U mnie po Jantarze jest wysyp bejbików, a porost przyspieszony o jakieś 3-4 mm, czyli prawie żaden, więc zrezygnowałam po 3 butelkach.
Stary 2015-04-27, 14:42   #2406
SceneQueene
Zakorzenienie

Może allegro?

Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Najlepiej spróbuj raz po myciu na mokrą skórę głowy, a raz na suche. Ja akurat nakładałam na suche, ale myślę, że na mokrę przedłużają ich świeżość.
Ja robiłam na mokre i dokładnie tak było- włoski bardzo świeże!

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2016-01-28 o 20:20 Powód: post pod postem
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 20:20   #2407
Gumisiek007
Zadomowienie

Zaczęłam dziś swoją przygodą z Janatrem. Mam nadzieję, że po tygodniu nie braknie mi zapału wcierania odżywki w łepetynkę.
Dziś zastosowałam na suche włosy, nie zauważyłam, żeby jakoś je obciążył, może nawet wręcz przeciwnie - są jakby uniesione u nasady.

Pytanko: mogę Jantara stosować jednocześnie z wodą brzozową, którą również dziś zakupiłam? Mp. Jantar wieczorem, woda brzozowa rano? Czy lepiej skupić się na jednym produkcie?
Gumisiek007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 20:59   #2408
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gumisiek007 Pokaż wiadomość
Zaczęłam dziś swoją przygodą z Janatrem. Mam nadzieję, że po tygodniu nie braknie mi zapału wcierania odżywki w łepetynkę.
Dziś zastosowałam na suche włosy, nie zauważyłam, żeby jakoś je obciążył, może nawet wręcz przeciwnie - są jakby uniesione u nasady.

Pytanko: mogę Jantara stosować jednocześnie z wodą brzozową, którą również dziś zakupiłam? Mp. Jantar wieczorem, woda brzozowa rano? Czy lepiej skupić się na jednym produkcie?
Pewnie, ze możesz, tylko nie wiem czy ma to sens. Jeżeli włosy zaczną rosnąć szybciej/ mniej wypadać/ urosną bejbihery - nie będziesz wiedziała co tak na prawdę zadziałało.
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 05:41   #2409
Gumisiek007
Zadomowienie

No właśnie, chodzi ni o osiągnięcie dwóch różnych celów. Jantar na porost a woda brzozowa na zmniejszenie przetluszczania. Dzięki za odpowiedź.
Gumisiek007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-06, 14:11   #2410
rroja
BAN stały

Ja używałam tak jak nakazuje producent: 3 tygodnie, potem przerwa, potem znów 3 tygodnie, potem przerwa... Z tym że u mnie druga przerwa trochę się przedłuża i już nie pamiętam, co zdziałały te 3-tygodniowe kuracje, ale wracam znów do tej odżywki i zobaczymy

A co myślicie o innych produktach z tej serii?
Znalazłam takie: http://epiekna24.pl/32-wlosy#/producent-farmona
Myślicie, że warto spróbować szamponu i mgiełki?
rroja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-01, 12:23   #2411
bernikula
Zakorzenienie

Kupiłam dzisiaj tę wcierkę i teraz tak:
myję włosy, nakładam odżywkę lub maskę, spłukuję i w mokre włosy robię wcierkę. I tak codziennie przez 3 tygodnie. A co jeśli jednego dnia nie umyję włosów lub chciałabym myć co dwa dni? W ten dzień, w który nie myję wcieram na suche, tak? Nie będą rano przetłuszczone?

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 19:23   #2412
Soupir bordeaux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj tę wcierkę i teraz tak:
myję włosy, nakładam odżywkę lub maskę, spłukuję i w mokre włosy robię wcierkę. I tak codziennie przez 3 tygodnie. A co jeśli jednego dnia nie umyję włosów lub chciałabym myć co dwa dni? W ten dzień, w który nie myję wcieram na suche, tak? Nie będą rano przetłuszczone?
Ja Jantar wcieram od samego początku tylko w suche włosy. Po pierwsze robię ro codziennie, a nie co kilka dni. Wstaję rano, rozczeszę włosy i wcieram. Polecam tę metodę, bo wtedy automatycznie unoszę włosy u nasady.

Soupir bordeaux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 12:20   #2413
bernikula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soupir bordeaux Pokaż wiadomość
Ja Jantar wcieram od samego początku tylko w suche włosy. Po pierwsze robię ro codziennie, a nie co kilka dni. Wstaję rano, rozczeszę włosy i wcieram. Polecam tę metodę, bo wtedy automatycznie unoszę włosy u nasady.
Ja teraz wcieram wodę brzozową Isana z Rossmanna i bardziej mi odpowiada niż Jantar. Po pierwsze ma lepszą butelkę, lepiej się ją aplikuje oraz jest jej więcej i na dłużej starcza. Czy działają te wcierki- nie wiem, ale stosuję Niby widać dużo bejbików, ale czy to od tego czy nie- nie umiem jednoznacznie stwierdzić.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 13:49   #2414
Soupir bordeaux
Zadomowienie

Jantar był moją pierwszą wcierką i efekty widziałam bardzo szybko. Więc gorąco polecam. Pojawiło się mnóstwo bejbików, a włosy rosną szybciej o połowę. Właśnie robię tygodniową przerwę, a potem znów wracam do wcierania. Swoją drogą Jantar ma świetny, ziołowy skład.

Stary 2015-08-24, 17:55   #2415
domii9292
Raczkowanie

Czesc dziewczyny duzo naczytalam sie dobrych recenzji na temat odzywki Jantar, ale nie wiem,czy w polaczeniu z moimi lekami bede mogla ja uzywac. Dermatolog stwierdzil u mnie lysienie plackowate,dostalam Alpicort e oraz elitasone do wcierania w to jedno lyse miejsce. Alpicort stosuje raz dziennie a elitasone dwa razy w tygodniu,do tego myje wlosy codziennie szamponem z dermeny. Efekty po 2 miesiacach stosowania sa widoczne i lysinka sobie zarasta ,jednak zauwazylam,ze wypada mi dosc duzo wlosow. Nie wiem,czy wczesniej tez mi ich tyle wypadalo,bo jakos nigdy nie zwracalam na to uwagi,dopiero odkad mam ten lysy placek zaczelam zwracac uwage. Oczywiscie nie farbuje,nie susze suszarka ani nie prostuje wlosow odkad zazywam leki . Wizyte u dermatologa mam dopiero pod koniec wrzesnia i stad moje pytanie ,czy moge stosowac ta odzywke w polaczeniu z lekami ? Mysle,ze nie powinna zaszkodzic,ale troche obaw mam. Z gory dziekuje za odpowiedz przepraszam za brak polskich znakow ,aktualnie jestem w UK i klawiatura laptopa ich nie posiada
domii9292 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-06, 16:22   #2416
Integirl
Rozeznanie

Ja swoją przygodę z Jantarem zaczęłam trzy tygodnie temu. Dzisiaj ostatni używam, potem tydzień przerwy i ponawiam kuracje. Na chwilę obecną jestem zadowolona z tego produktu. Na mojej głowie pojawiło się bardzo dużo baby hair aż dziwnie wyglądają przy czesaniu, bo jest naprawdę bardzo dużo tych antenek cieszy mnie to tym bardziej, że mam włosy bardzo cienkie i rzadkie, a do tego krótki i mam nadzieje, że z pomocą Jantaru to się choć trochę zmieni

Ja swój Jantar stosuje na wieczór przed pójściem spać, a rano myję włosy.
Stary 2015-09-06, 17:06   #2417
Soupir bordeaux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Integirl Pokaż wiadomość
Ja swoją przygodę z Jantarem zaczęłam trzy tygodnie temu. Dzisiaj ostatni używam, potem tydzień przerwy i ponawiam kuracje. Na chwilę obecną jestem zadowolona z tego produktu. Na mojej głowie pojawiło się bardzo dużo baby hair aż dziwnie wyglądają przy czesaniu, bo jest naprawdę bardzo dużo tych antenek cieszy mnie to tym bardziej, że mam włosy bardzo cienkie i rzadkie, a do tego krótki i mam nadzieje, że z pomocą Jantaru to się choć trochę zmieni

Ja swój Jantar stosuje na wieczór przed pójściem spać, a rano myję włosy.

Też byłam na początku zachwycona Jantarem, bo to rewelacyjny produkt, ale ostatnio przerzuciłam się na tańszą kozieradkę, którą nakładam późnym wieczorem, by nie męczyć samej siebie ani innych zapachem w ciągu dnia.

Stary 2015-09-06, 17:48   #2418
Integirl
Rozeznanie

Cytat:
Też byłam na początku zachwycona Jantarem, bo to rewelacyjny produkt, ale ostatnio przerzuciłam się na tańszą kozieradkę, którą nakładam późnym wieczorem, by nie męczyć samej siebie ani innych zapachem w ciągu dnia.
próbowałam już kiedyś kozieradki, ale nie powiem nic o efektach bo nie byłam systematyczna przyznaje ale co mnie zaskoczyło to zapach nie wydawał mi się taki zły narazie mam zakupione jeszcze dwie butelki Jantaru, potem może powrócę do próbowania kozieradki (tym razem bardziej regularnie)
Stary 2015-09-06, 18:52   #2419
Soupir bordeaux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Integirl Pokaż wiadomość
próbowałam już kiedyś kozieradki, ale nie powiem nic o efektach bo nie byłam systematyczna przyznaje ale co mnie zaskoczyło to zapach nie wydawał mi się taki zły narazie mam zakupione jeszcze dwie butelki Jantaru, potem może powrócę do próbowania kozieradki (tym razem bardziej regularnie)
Zapach jest przyjemny, ale spożywczy. Ja przez pewien czas wcierałam zarówno Jantar jak i kozieradkę.

Stary 2016-01-20, 11:26   #2420
electrode
Raczkowanie

ja używam co 2 dzień zaraz po umyciu i dlatego też nie stosuję tygodniowej przerwy. nałożona na mokre włosy nie przetłuszcza ich ani trochę, choć mam do tego tendencję. dzieki jantarowi mam mnóstwo bejbików

polecam przelać do butelki z atomizerem po jakiejś mgiełce. szklana butelka jest beznadziejna
electrode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-24, 18:01   #2421
shiza91xx
Raczkowanie

GG do shiza91xx

Mam pytanie bo zamierzam kupic te wcierke jantar i do tego jeszcze jakis szampon i odzywke do psikania i czy dobrym pomyslem bedzie zakup calego zestawu jantar? bo slyszalam ze nie zawsze to co jest w komplecie dobrze dziala, ze dobrze zeby jednak odzywka i szampon roznily sie skladowo. podam wam o czym mysle:
albo ta wcierka jantar + http://www.aptekagemini.pl/ideepharm...-wl-odzyw.html
albo caly zestaw jantaru -wcierka, odzywka bez splukiwania w sprayu i szampon
nie mam pojecia co wybrac , czytam i czytam o tym juz ktorąs z kolei godzine i nie wiem
shiza91xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 12:46   #2422
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
O jak unosi to ciekawe też bym chciała moja wcierka Power Hair coś obciąża mi włosy...

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-07, 19:15   #2423
Leili
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201703291446 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Jantaru???
Leili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-07, 19:18   #2424
SceneQueene
Zakorzenienie

Przecież wcierka to w skórę głowy, więc nic nie ma do włosów.

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2016-04-08, 01:44   #2425
SceneQueene
Zakorzenienie

Ano fakt, aż tak się nie da. Jednak- nie zauważyłam żadnego negatywnego działania na górze. Wręcz przeciwnie, włosy mniej się tłusciły.

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2016-04-09, 23:23   #2426
Ixcuina
Raczkowanie

Wcierka Jantar nie ma alkoholu.
Uwielbiałam Jantarka, bo przyspieszył mi porost włosów - z natury rosną tragicznie wolno, ok 0,5 cm na miesiąc, po Jantarze miałam 1cm - dla niektórych to nadał wolno, ale dla mnie to prawdziwy sukces Zużyłam ok. 9 buteleczek (z przerwami, żeby skóra się nie przyzwyczaiła) i chyba uczuliłam się na niego, przy ostatnim powrocie, po każdym nałożeniu swędziała mnie skóra głowy, więc musiałam odstawić i nie wiem co robić teraz, bo próbowałam wielu wcierek i tylko Jantar pomagał

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Edytowane przez Ixcuina
Czas edycji: 2016-04-09 o 23:25
Ixcuina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-11, 09:31   #2427
krystyna1122
Przyczajenie

Mam za sobą 3 tygodnie stosowania wcierki Jantar i jestem bardzo zadowolona. Włosy mniej wypadają, a przede wszystkim rosną i to szybciej. I widzę naprawde dużo nowych włosków. Więc chyba działa.
krystyna1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-11, 12:58   #2428
Ixcuina
Raczkowanie

a próbowałyście używać jantara na włosy? wiem, że to wcierka, ale zastanawiam się jak te wszystkie wyciągi wpłynęłyby na włosy jakby nakładać np pod olej, jak myślicie?

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Ixcuina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-11, 13:09   #2429
sylwka37
koci świat

Ja tak robiłam że moczyłam jantarem i kładłam albo odżywkę albo olej a i nawet jedno i drugie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2016-04-11, 19:32   #2430
visionAM
Zakorzenienie

Wg mnie nie ma sensu, może przesuszac włosy
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości