|
|
#2431 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???
Cytat:
no właśnie przesuszenia się obawiam
(\__/) (O.o ) (> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination! Edytowane przez Ixcuina Czas edycji: 2016-04-11 o 20:06 |
|
|
|
|
|
#2432 |
|
koci świat
|
Mi tam nic nie przesuszało - bardzo dobrze włosy się miały. Muszę do tego wrócić ☺
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Używam Jantara od pewnego czasu, teraz mam 3. butelkę, po około miesiącu używania robię przerwę na jakieś 2 tygodnie i znowu używam. Jestem bardzo zadowolona z działania, nie wiem co prawda czy włosy szybciej rosną, bo dla mnie i tak zawsze za wolno
, ale pojawiło się mnóstwo baby hair, co zauważyła nawet moja fryzjerka.Jantar nie wpłynął na wypadanie włosów, nadal trochę wypadają, ale chyba ilość wypadających włosów mieści się w normie, więc nie panikuję. Oczywiście skusiły mnie opinie internautek i sama wypróbowałam, na prawdę na mnie działa, ale pewnie nie każdemu ta wcierka przypasuje.
|
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
Mam takie pytanie, jakiego koloru jest wasz płyn? Bo kupowalam wcierki w dwoch roznych miejscach (jedno opakowanie w sklepie zielarskim, a drugie w aptece) i ta pierwsza wcierka byla prawie ze przezroczysta, a ta druga miala taki żółty kolor....i nie wiem o co tu chodzi
|
|
|
|
|
#2435 | |
|
live your passion
|
Cytat:
Ja mam teraz przeźroczystą, ale wydaje mi się, że poprzednia była bardziej żółta.
|
|
|
#2436 |
|
Konto usunięte
|
Moja zawsze miała kolor jasnosłomkowy, bardzo jaśniutka była
Ja ją poznaję po gęstości, zapachu, kolorze, dotyku. Generalnie zawsze kupuję takie kosmetyki stacjonarnie, bo już w kilku sklepach internetowych się nacięłam.
|
|
|
|
|
#2437 |
|
Przyczajenie
|
Moja ma kolor przezroczysty,jest wodnista i pachnie męskimi perfumami do złudzenia.
U siebie bez najmniejszego problemu kupuje Jantar w Rossmannie.W życiu nie zamieniłabym jej na inną odżywkę.
Edytowane przez Demi92 Czas edycji: 2016-09-04 o 20:09 |
|
|
|
|
#2438 |
|
Wtajemniczenie
|
Naczytałam się o tej wcierce a że zapuszczam włosy-poprosiłam męża o kupienie jej...Przyleciał z wcierką "Jantar" ale ....Medica?Ta sama nazwa??Mówił że nie ma Farmony w aptece, babka zaproponowała mu to-też nazywa się Jantar, też z bursztynu....Co to u licha?Zaczęłam stosować, ale nie ma ona opinii i nie wiem czy jest tak dobra jak Farmony.Cena podobna, skład (chyba) też(. bursztyn,biotyna,arginina ,niacynamid,witaminy A, E i F)
Na pewno nie przetłuszcza włosów(choć ja myję codziennie), jest bez alkoholu, parabenów, prawie bezzapachowa...Czy słyszałyście o tej wcierce???Dajcie znać, bo kurcze nie wiem co to jest.... |
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Firma Farmona istnieje
Jantar powinien wyglądać tak https://sklep.farmona.pl/jantar/590-...117039007.htmlPierwszy raz widzę to, co wrzuciłaś, nie wiem czy to jest to samo, czy nie. |
|
|
|
|
#2440 |
|
Raczkowanie
|
o kurczę, ale zagadka, pierwszy raz widzę taki Jantar!
|
|
|
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Mój odrost się powiększył w moich oczach ciut
|
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co. Mam nadzieję, że tak nie jest, ale z tego co wiem to Farmona zostaje- ostatnio widziałam nawet akcje w której do testowania były wcierki w nowej wersji- z pompką - w końcu.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#2445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Firma-córka, rebranding albo podobne ustrojstwo właśnie zachodzi na naszych oczach.Jak wyżej. Podejrzewam, że jedna i druga marka zostanie, produkowana w tej samej firmie.
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
A takie buty, rozumiem. Dzięki za info!
|
|
|
|
#2447 |
|
Przyczajenie
|
Ja też mam nadzieję, że wcierka Farmony zostanie - stosuję ją już kilka lat i po niej nie wypadają mi tak włosy jak wcześniej.
|
|
|
|
|
#2448 |
|
Wtajemniczenie
|
Zużyłam już całą buteleczkę tej dziwnej wcierki "Jantar" Medica(wyszło trochę bejbików) i nie robiąc przerwy zaczęłam używać klasycznej "Jantar" Farmony...Widzę różnice w nakładaniu-tamta była bardzo wodnista i zciekała szybko zanim zdążyłam wetrzeć w skórę. Ta ma gęstszą konsystencję i fajnie się rozprowadza(używam buteleczki po poprzedniej). Wbrew pozorom Medica mimo wodnistej konsystencji przyspieszała przetłuszczanie(myję codziennie), a ta Farmony powoduje że włosy są uniesione, błyszczące. Jestem ciekawa czy nie popełniłam błędu nie robiąc przerwy w zastosowaniu ich. Poprzednią zużyłam stosując się do zasady (codziennie przez minimum 4tygodnie chyba), potem co drugi dzień...A teraz tą z Farmony wcieram codziennie ...
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, kupiłam w aptece Jantar bo zaczęłam lysiec po porodzie i ucieszyłam się, ze poszli po rozum do głowy i zamontowano aplikator. Trochę brakowało mi tego zapachu i szklanej butli, ale cóż... Ale efekt po tym "Jantarze" to jakiś marny jest, przynajmniej dla mnie. Dopiero tutaj zorientowałam się, że to różne wcierki. :/ Niniejszym dziękuję Wam bardzo za uświadomienie mnie, dzisiaj lecę po normalnego Jantara a nie jakieś barachlo!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak więc nie mówię "nie" nowej wersji, ale zobaczymy jak wypadnie na tle starej.A co do wypadania włosów po porodzie-często nic na to nie pomaga, bo jest to sprawa hormonów.Mi w czasie obu ciąż strasznie zagęszczały się włosy i ..niestety wypadały w kilka miesięcy po....
|
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Włosy już dawno scielam na krótko, więc to nie kwestia długości. Zwykle o tej porze roku doladowywalam sie skrzypokrzywa, ale przy karmieniu to nie mogę... No i włosy wyglądają koszmarnie - tutaj brakuje mi tego działania starego Jantara na podnoszenie włosów przy skalpie...Tak więc wcierajac Jantar zaciskam zęby i staram się nie widzieć tych zakoli jak u starego faceta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2452 |
|
Konto usunięte
|
w auchanie jest zestaw swiateczny: szampon, odżywka i mgiełka
wiecie po ile ? |
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde muszę kupić ten Jantar widzieliście na promo gdzieś?
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Jantar ten stary ma tylko nową butelkę z aplikatorem, skład taki sam.Tak odpowiedzieli na fb w komentarzu xd
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie, czy w stężeniach nie pogrzebali.
|
|
#2456 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie się zorientowałam że oprócz Jantar Farmony w szkle i Jantar Medica (biała butelka) jest też Jantar Farmony w brązowej buteleczce z aplikatorem : confused: Zgłupiałam....Czy ta wcierka ma skład taki sam jak ta w szkle???Czy nie jest bardziej podobna do tej Medica? Jeśli macie opinie co do działania tej nowej wersji w brązowej butelce, dajcie znać
|
|
|
|
|
#2457 |
|
Konto usunięte
|
Stara wersja Jantaru działała u mnie cuda. Stosowałam przez ponad rok i miałam 14 cm obwodu warkocza, a wcześniej 8-9 cm. ...
Niestety zmienili skład - nowa wersja powoduje u mnei wyapdanie włosów , ta bardzo żałuje bo mialam wspaniałe efekty ludzie zachwycali się moimi włosami...szukałam odżywki która podobnie zadziała ale nie ma szans ostatnio wypróbowałam tez serie medica - mgiełke i wcierke...ale równiez leca mi po nich włosy! nie wiem co to za składnik to powoduje... dosłownie po sekundzie zaczynaja mi wyapdać straszne ilości włosów odpowiedz na pytanie w ostatnim poście - wersja brązowa z atomizerem to poprostu nowe opakowanie dla klasycznego jantaru |
|
|
|
|
#2458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do Twojego wypadania:to raczej nie z powodu odżywek.Zastosowanie miejscowe takiego preparatu nie może spowodować aż tak szybkiej reakcji (wypadanie).Coś musi się dziać,albo zadziało się jakiś czas temu.Jakiś negatywny czynnik zadziałał wcześniej a teraz włosy reagują wypadaniem...Np. niedoczynność tarczycy może powodować wypadanie włosów(ja tak miałam).Może zrób podstawowe badanie krwi i TSH? Edytowane przez AAAnka Czas edycji: 2017-01-04 o 07:43 |
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Konto usunięte
|
No moim zdaniem to jednak wina odzywki i jakiegoś "tajjemnego " składnika
Smaruje skóre odzywką a za chwilę wyczesuje bardzo duże ilości włosów. Nieraz podobny efekt można zaobserwowac po oleju źle dobranym i wcieranym w skórę głowy. Po dobrze dobranej wcierce nic takiego się nie dzieje i moje włosy nie wypadają. Aktualnie najlepiej na mnie działa mocny napar ze skrzypu wcierany obficie we włosy.
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Samo wcieranie i masaż skóry głowy powoduje, że słabsze włosy mogą pod jego wpływem wypaść. Ja używałam jakoś czas temu Dermeny i też na początku kuracji włosy mi leciały, a po kilku dniach wszystko się ustabilizowało. Po prostu te najstarsze wypadły.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

, ale pojawiło się mnóstwo baby hair, co zauważyła nawet moja fryzjerka.
Ja ją poznaję po gęstości, zapachu, kolorze, dotyku. Generalnie zawsze kupuję takie kosmetyki stacjonarnie, bo już w kilku sklepach internetowych się nacięłam.

.Mój odrost się powiększył w moich oczach ciut

Włosy już dawno scielam na krótko, więc to nie kwestia długości. Zwykle o tej porze roku doladowywalam sie skrzypokrzywa, ale przy karmieniu to nie mogę... No i włosy wyglądają koszmarnie - tutaj brakuje mi tego działania starego Jantara na podnoszenie włosów przy skalpie...
tp