jedwab Biosilk - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-19, 10:11   #31
kosmita77
Zakorzenienie

Dot.: jedwab Biosilk

ja kupuje zawsze w sklepie z artykulami fryjzerskimi, ale mysle ze fryzjerka tez bedzie to miala. na pewno ma mozliwosci zamowienia, przeciez skads te kosmetyki bierze, skoro to jest male miasto, to pewnie z najblizszego wiekszego, pogadaj z nia i tyle
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-21, 11:21   #32
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

mmmjak mi pieknie włosy pachną jedwabem
Stary 2007-09-21, 12:04   #33
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek94@buziaczek.pl Pokaż wiadomość
mmmjak mi pieknie włosy pachną jedwabem
ja lubie ten zapach, a moj TZ ostatnio pyta: "a co Tobie tak wlosy lekarstwami pachna? "

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-21, 12:13   #34
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

A kupował ktoś większe opakowania biosilku? Np. 150 albo 300 ml?
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-22, 07:57   #35
Monicoor
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
gdzie znajduje sie ten sklep?
w Krakowie mozna go bylo kupic na ulicy Kalwaryjskiej ile to Ci nie powiem....zaraz niedaleko koło LUKAS BANKU
Stary 2007-09-22, 10:57   #36
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monicoor Pokaż wiadomość
w Krakowie mozna go bylo kupic na ulicy Kalwaryjskiej ile to Ci nie powiem....zaraz niedaleko koło LUKAS BANKU
dzieki
Nie kojarze, ale zawsze mozna na mape zerknac

etorebkowy kod się zmył
Stary 2007-09-22, 20:57   #37
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Cytat:
ja lubie ten zapach, a moj TZ ostatnio pyta: "a co Tobie tak wlosy lekarstwami pachna? "
to tez swego rodzaju lekarstwo
Stary 2007-09-22, 22:04   #38
Guutek
Przyczajenie

na allegro polecilabym 2 sprzedawcow Grabcie,Kasie i Marka.W aptece to wiem ze mozna kupic tam gdzie Empik w Katowicach : ) tylko ze na pewno nie tak tanio jak na allegro.Odnosnie tego rozcienczania to do konca nie jest to takie jasne...Bo trzeba tak czy siak wstrzasnac przed uzyciem.W skladzie biosilku rowniez znajduje sie alkohol...Pewnie oszusci wykorzystuja ten fakt...ale przy zakupie na allegro warto przeczytac zarowno komentarze neutralne jak i przede wszystkim negatywne.Szkoda tylko ze wiekszosc kupujacych wystawia pozytywa tylko odnosnie szybkiej przesylki i milego kontaktu...
Guutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-22, 22:20   #39
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guutek Pokaż wiadomość
na allegro polecilabym 2 sprzedawcow Grabcie,Kasie i Marka.W aptece to wiem ze mozna kupic tam gdzie Empik w Katowicach : ) tylko ze na pewno nie tak tanio jak na allegro.Odnosnie tego rozcienczania to do konca nie jest to takie jasne...Bo trzeba tak czy siak wstrzasnac przed uzyciem.W skladzie biosilku rowniez znajduje sie alkohol...Pewnie oszusci wykorzystuja ten fakt...ale przy zakupie na allegro warto przeczytac zarowno komentarze neutralne jak i przede wszystkim negatywne.Szkoda tylko ze wiekszosc kupujacych wystawia pozytywa tylko odnosnie szybkiej przesylki i milego kontaktu...
tylko wlasnie ten kupiony u Grabci w malej buteleczce rozni sie zdecydowanie od tego, ktory kupilam ostatnio w malych sloiczkach-odlewka z duzej butli. wg mnie czesc sprzedawcow to oszusci-rozcienczaja jedwab, a reszta uczciwi-to farouk zmienil recepture w malych buteleczkach
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 00:20   #40
Guutek
Przyczajenie

czyli lepiej kupowac w aptece czy salonie fryzjerskim? ; o
a od Kasi i Marka ktos kupowal? Bo ja mam teraz buteleczki od nich.Konsystencja wydaje mi sie gesta i co najwazniejsze dzialaja na moje wlosy...Jedwab na ich akcjach kosztuje 5,10zl (wiadomo trzeba doliczyc te 7 za przesylke) ale przy przeliczeniu (liczac ze w aptece jest 9) wychodzi korzystniej...
Stary 2007-09-23, 10:31   #41
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Ja kupowałam w zestawie, ale jedwab był w butelce 300ml, jestem zadowolona, jeszcze mam połowę.

Jeżeli ktoś sie zastanawia nad kupnem, polecam, żaden hotliss czy inne cuda nie jest tak dobry jak jedwab BIOSilk
arkusz
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 10:35   #42
Monicoor
Zadomowienie

Cytat:
dzieki
Nie kojarze, ale zawsze mozna na mape zerknac

byli kolo baku BPH ale sie przeniesli kawaleczek dlaej, nazywaja sie PERFEKT
Stary 2007-09-23, 10:47   #43
Ankafanka
Raczkowanie

W Łodzi nie ma problemu jest Manufaktura
Ale jesli chodzi o salony fryzjerskie i ine miasta to wiem ze sprzedaja w Lovely Look.
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 22:13   #44
szyszulka
Przyczajenie

ja kupuje w euroaptece w manufakturze. maja go za 5.99. wczesniej kupowalam za 9.99 albo za 8.99
szyszulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 15:10   #45
satyna1
Przyczajenie

dziewczyny!napiszcie mi proszę jakie działanie ma jedwab?regenerujące?:conf used:z góry dzięki!
satyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 16:04   #46
gaga87
Zakorzenienie

Silk Therapy to jedwabisty olejek regenerująco - nabłyszczający szczególnie polecany do włosów bardzo zniszczonych zabiegami fryzjerskimi. Zawiera proteiny jedwabne, witaminy i składniki roślinne. Utrzymuje włosy i skórę w optymalnym stanie nawilżenia, wyraźnie dodaje włosom gładkości i jedwabistości, wzmacnia włókna włosowe, zamyka łuski włosowe, poprawia sprężystość i elastyczność, chroni włosy przed działaniem ciepła i czynnikami atmosferycznymi. Włosy stają się niewiarygodnie śliskie i błyszczące. Produkt jest bardzo wydajny. Dostępny w opakowaniach o różnej pojemności, od 15 do 150 ml.

Co do nablyszczania potwierdzam, jesli chodzi o regeneracje to nie wiem, gdyz wlosy mam zdrowe i silne - nie potrzebuja regeneracji.

etorebkowy kod się zmył
Stary 2007-09-28, 17:23   #47
satyna1
Przyczajenie

Cytat:
Silk Therapy to jedwabisty olejek regenerująco - nabłyszczający szczególnie polecany do włosów bardzo zniszczonych zabiegami fryzjerskimi. Zawiera proteiny jedwabne, witaminy i składniki roślinne. Utrzymuje włosy i skórę w optymalnym stanie nawilżenia, wyraźnie dodaje włosom gładkości i jedwabistości, wzmacnia włókna włosowe, zamyka łuski włosowe, poprawia sprężystość i elastyczność, chroni włosy przed działaniem ciepła i czynnikami atmosferycznymi. Włosy stają się niewiarygodnie śliskie i błyszczące. Produkt jest bardzo wydajny. Dostępny w opakowaniach o różnej pojemności, od 15 do 150 ml.

Co do nablyszczania potwierdzam, jesli chodzi o regeneracje to nie wiem, gdyz wlosy mam zdrowe i silne - nie potrzebuja regeneracji.
szczęściara! dziękuję za info i pozdrawiam!
Stary 2007-09-28, 22:24   #48
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez satyna1 Pokaż wiadomość
dziewczyny!napiszcie mi proszę jakie działanie ma jedwab?regenerujące?:conf used:z góry dzięki!
wg mnie to jest swego rodzaju upiększacz do wlosow, a nie typowa odzywka regenerujaca. jest glownie pomocny w stylizacji, problemach z rozczesywaniem wlosow, dziala ochronnie, bo oblepia wlos-zabezpiecza wpo czesci przed uszkodzeniami mechanicznymi

przy wlosach suchych/zniszczonych powinien stanowic jedynie uzupelnienie kuracji
Stary 2007-09-29, 21:44   #49
satyna1
Przyczajenie

moje włosy często się "filcują" jak to ja określam latające pojedyncze włoski dookoła głowy...nie znoszę tego! kupiłam sobie małą buteleczkę, z czystej ciekawości efektu. dzięki dziewczyny za informacje.pozdrawiam serdecznie!
Stary 2007-09-29, 21:47   #50
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez satyna1 Pokaż wiadomość
moje włosy często się "filcują" jak to ja określam latające pojedyncze włoski dookoła głowy...nie znoszę tego! kupiłam sobie małą buteleczkę, z czystej ciekawości efektu. dzięki dziewczyny za informacje.pozdrawiam serdecznie!
eh... niestety jedwab z malych buteleczek a z duzych jest bez porownania
Stary 2007-09-29, 22:37   #51
byg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
eh... niestety jedwab z malych buteleczek a z duzych jest bez porownania
ale jakże to?
byg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-29, 22:41   #52
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez byg Pokaż wiadomość
ale jakże to?
przeczytaj ten watek, w nim wyrazilam swoja opinie http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189624
Stary 2007-10-01, 01:12   #53
marika_lol
Raczkowanie

GG do marika_lol

Kurcze, ze tez nie spojrzalam wczesniej w ten watek. Wracam z urlopu za granice i dzis zamowilam 15sztuk na allegro!! Czytalam opinie, zero negatywnych, wypowiadaja sie, ze jedwab gesty, ale wszystko dopiero sie okaze... mam nadzieje, ze nie zmarnowalam kasy....

A co do zapachu, to bez przerwy ktos pyta, co to za piekne perfumy mam, uwielbiam jedwabik, wloski jak marzenie, rozplywaja sie w rekach
marika_lol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-01, 15:09   #54
izulla
Raczkowanie

Ostatnio widzialam w sklepie jedwab, ale jakiś inny- taki z czerwoną nakretką, tez w maleńkich opakowaniach. Kobieta powiedziala, ze to specjalny dla termoochrony, ze ta nakretka czerwona wlasnie to oznacza. Co Wy na to?
izulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-01, 15:40   #55
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

Cytat:
Napisane przez izulla Pokaż wiadomość
Ostatnio widzialam w sklepie jedwab, ale jakiś inny- taki z czerwoną nakretką, tez w maleńkich opakowaniach. Kobieta powiedziala, ze to specjalny dla termoochrony, ze ta nakretka czerwona wlasnie to oznacza. Co Wy na to?

tak, to jest jewab z serii CHI czy jakoś tak a sama firma, tylko, że używany jest z myślą właśnie o prostownicy. Używałam go jakiś czas, ale mi nie podszedł. Ma dziwny meski zapach

A u mnie w drogerii ostatnio zmieniła się buteleczka jedwabiu - jest teraz cała taka przezroczysto-mleczna, ulotka jedynie bez zmian. Co Wy na to?
izuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 16:54   #56
Guutek
Przyczajenie

czyli reasumujac lepiej kupowac biosilk w wiekszej butli niz w tych po 15 ml? a jak jest z tymi po 50 ml?
Stary 2007-10-02, 17:20   #57
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
czyli reasumujac lepiej kupowac biosilk w wiekszej butli niz w tych po 15 ml? a jak jest z tymi po 50 ml?
ja słyszałam, że są ok
Stary 2007-10-02, 18:59   #58
kaska222
Moderator

Cytat:

Ja ma biosilk 50 ml i niema roznicy miedzy malymi butelkami,przynajmniej starczy nadluzej

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 5 468 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 23:43   #59
Guutek
Przyczajenie

mam jeszcze pytanie... bo na allegro znalazlam jedwab biosilk (15ml) fabrycznie zabiezpieczony...czyli ze sreberkiem.A biosilku CHI (tez 15ml) nie ma z tym sreberkiem.Wiec jak to wlasciwie jest? Kiedys kupilam te odzywki w aptece i jakos nie mialy sreberek...Na allegro i sklepie internetowym tez wczesniej nie kupilam ze sreberkiem...Teraz jest nowa szata jedwabiu ale jak to z tym SREBERKIEM jest? Jedne go maja a drugie nie?
Stary 2007-10-04, 16:20   #60
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izia17 Pokaż wiadomość
A kupował ktoś większe opakowania biosilku? Np. 150 albo 300 ml?
Ja kupiłąm sobie Biosilk 150 ml w sklepie w Poznaniu i zapłaciłam 59,90 zł. Kupiłam od nich przez internet, bo tak też można więc doszło za przesyłkę 5 zł.

Jedwab pierwsza klasa, buteleczka zaklejona sreberkiem, trzeba dopiero samemu otworzyć. Nie ma mowy o rozcieńczeniu czy coś.
Czyli za 1 ml wyszło 43 grosze. Starczy na bardzo długo, więc nie wiem czy jest sens kupować na allegro i myśleć "mam oryginalny czy rozcieńczony"
A-ha drugi raz już u nich kupowałam produkty z Farouka i do każdej przesyłki dostawałam kilka różnych próbek (a to podkładzik Revlon, a to krem do buźki, jakieś ulotki)

Przyznam również, że nie przyszło mi do głowy, aby przed użyciem wstrząsać buteleczkę z jedwabiem ponieważ jest oj jednakowej oleistej konsystencji.
Myślę, że wstrząsać trzeba ten rozcieńczany, bo chyba wtedy woda, czy co tam do niego dodają odłącza się jak stoi - inaczej "oliwa na wierzch wypływa"

Ale mam takie pytanie odnośnie jedwabiu. Chciałabym się upewnić co do pewnej opinii fryzjerki.
Czy to prawda, że jedwabiu nie można używać w dużej ilości i zbyt często bo to szkodzi włosom ? Nie chodzi tu o przetłuszczanie, ale o niszczenie włosów, że po długim stosowaniu już nic innego (czytaj słabszego) nie będzie działało na włosy. Czy czysty jedwab rzeczywiście jest zbyt silnym środkiem ?

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości