|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedwab do włosów - co daje?
podobno jedwab do wlosow joanny jest DUZOOO LEPSZY !!
|
|
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Do wczoraj używałam bioslik, ale odstawiłam, bo zawiera alkohol, co wysusza włos
![]() kupiłam jedwab do włosów z Joanny i jest o niebo lepszy. Zastosowałam go wczoraj, na wcześniej umyte i wyprostowane włoski i efekt był niesamowity, miękknie, gładkie i lśniące. Po prostu takie, o jakich marzyłam ![]() ---> http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21415 Dodam, że dziś fryzurka jest nadal idealna i nie obciążona, ani przetłuszczona. Włosy wyglądają jak zaraz po umyciu są świeżutkie i piękne ![]() Polecam!!!!!
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
Nigdy nie używałam jedwabiu do włosów.
Przeczytałam na kilki forach,że przynosi on zniewalające rezultaty już po pierwszym użyciu. Mam jednak obawy,gdyż pojawiły się również posty w których jest mowa o tym,że jedwab może jeszcze bardziej wysuszyć i zniszczyć włosy (mogą stać się jeszcze bardziej sianowate szczególnie po odstawieniu produktu). Czy to jest prawda? Czy w 100% jedwab nie zniszczy struktury włosów? |
|
|
|
|
#94 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Jedwab do włosów.
Zapraszam do skorzystania z wyszukiwarki, było na ten temat wiele postów i nie ma sensu powtarzać po raz n-ty pytania, na które wielokrotnie padła odpowiedź.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywam sporadycznie, czasami przed prostowaniem
|
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja używam jedwab od jakiegoś czasu i zauważyłam ,że po nim strasznie zaczęły mi wypadać włosy :/( to możliwe ze po nim bo nie zmieniałam szamponu, nawyków żywieniowych czy innych rzeczy )
dlatego się wystraszyłam i przestałam go używać. Czy ktoś zaobserwował coś podobnego ?
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Rowniez uzywam jedwabiu Biosilk. Nie zauwazylam zeby mi wlosy wypadaly. Po jedwabiu o wiele szybciej moge wyprostowac wlosy prostownica
|
|
|
|
|
#98 |
|
BAN stały
|
Zamówiłam sobie 50ml jedwabiu..http://www.allegro.pl/item418935645_...jedwab_50.html mam jeszcze pół małej buteleczki, ale albo nie umiem go stosować albo on nic nie daje.
Mam wrażenie jakby oblepiał mi tylko włosy...a wcale nie odżywia
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli oblepia ci wlosy to znaczy, ze za duzo go kladziesz. Naprawde wystarczy odrobinka i najlepiej stosowac na same koncowki. Rowniez mam biosilk, ale jak mi sie skonczy wyprobuje jedwabiu z joanny, dziewczyny radza, ze jest lepszy, bo nie zawiera alkoholu |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
Stosuję kroplę (maksymalnie 2) Biosilka na mokre włosy, jeżeli planuję je prostować. Czekam aż wyschną, następnie tuż przed prostowaniem spryskuję włosy odżywką Glisskura (włosy jak jedwab bodajże) i od razu prostuję. Włosy są przez 2 dni całkowicie proste, miękkie, lejące i ma się wrażenie, że w 100% nawilżone
|
|
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem jedwab joanny czy tez biosilk nie regeneruje wlosow,tylko poprawia ich wyglad. W momencie odstawienia tego produktu wlosy wygladaja jak przed uzywaniem go. Wiem bo sama uzywalam i tak wlasnie bylo. dopiero olejowanie wlosow zmienilo stan moich kudelkow
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja osobiście prawie żadnej różnicy po nim nie widze ,ale faktem jest ,ze mam b. zniszczone wlosy ,moze tez dlatego..
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo dobry jest jedwab silkway. Wcześniej miałam biosilk, ale miałam wrażenie, że wysuszył mi końcówki. Faktycznie później sie okzało, że ma w składzie alkohol.
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szampon, odżywka, potem wycieram włosy ręcznikiem i wcieram w końcówki odrobine jedwabiu. Nie susze włosów, więc potem rozczesuje i czekam aż same wyschną. Nic skomplikowanego . Tak na marginesie dodam, że miałam szampon i odżywke z tej serii, ale nie moge ich teraz nigdzie znaleźc, a szkoda, bo miałam po nich naprawde ładne włosy . Ale po samym jedwabiu też mam włosy i przede wszystkim nie mam takich sianowatych końcówek-miotełek. Ponoc niektórzy nakładają jedwab na suche włosy, ja jednak zawsze na mokre, albo chociaz wilgotne i jest dobrze
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedz. a tak w ogole,to zawsze myslalam,ze jedwab ma konsystencje balsamu,a ten co kupilam to jest taki jakby gesty olejek. mam nadzieje,ze bede zadowolona! dzisiaj wyprobuje!
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie jedwabie maja taką konsystencje. Daj znac jak efekty pozdrawiam
|
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie wyprobowalam ten jedwab! sprobowalam jednak na wysuszone i ulozone juz wlosy,a nastepnym razem zrobie na mokre. efekt jest swietny musze przyznac,ale nie wiem czy nie wzielam za malo. roztarlam na dloniach tak 2-3 kropelki i wtarlam to we wlosy. no i rzeczywiscie super pachnie,a wlosy sa mieciutkie i lsniace! tak wiec jak na razie same pozytywy i moge polecic wszystkim
! no a teraz sobie poeksperymentuje i zobaczymy jaka metoda jest najlepsza!pozdrawiam
|
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
A czy jedwab jest jeszcze inej firmy niz ten biosilk???
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie ten, o którym wyżej pisałam czyli silkway-polski produkt, moim zdaniem lepszy i jest jeszcze bardzo chwalony na KWC jedwab joanny. Pewnie są jeszcze inne
|
|
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
a ja wlasnie po myciu nalozylam chyba z 15 kropel na cale wlosy
![]() ![]() ![]() kocham jedwab
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie co do jedwabiu do włosów.. gdzie można go dostać? poszukje takiej odzywi juz od dłużego czasu i nic z tego :/
|
|
|
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
to zalezy jeszcze jaki jedwab, ten z joanny można kupić już w real, carrefour, drogerii natura.
W aptece zawsze znajdziesz jedwab z Wax'a. Biosilk, chi silk są na allegro.
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
bo to byla moja pierwsza aplikacja od kilku lat, niedawno kupilam kilka malych buteleczek... ale nie doczytalam, ze jedwab nie ma dzialania regenerujacego :/ wiec nalozylam tak bardziej jako odzywke :/ teraz czytam co o nim piszecie i tez sie zastanawiam po co kupilam tego az tyle... bede stosowac tylko przy prostowaniu i na 'wyjscia'
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
używam jedwabiu na same końcówki, a mimo to podczas czesania wlosów przenosi się jakby w wyższe partie. i niestety przez to włosy się szybciej przetłuszczają
|
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
znacie może jeszcze jakieś fajne zastosowania jedwabiu :P?
bo np gdzieś na wizażu czytałam , ze warto go dodać do zasychającego tuszu do rzęs
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

Włosomaniaczka 

. Ale po samym jedwabiu też mam włosy i przede wszystkim nie mam takich sianowatych końcówek-miotełek.