|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Świadkowie Johowy - co wy o tym myślicie?
Cytat:
możesz pokazać mi gdzie ją obraziłem? bo nie wiem. moze faktycznie tak było choć jak znam siebie z pewnoscią nie miałem intecji by kogoś obrażać a juz w szczególnosci vilandrę. prosze pokaż mi gdzie. piszę serio |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
BAN stały
|
Weź już zadymy nie rozkręcaj i nie przeżywaj wszystkiego. Vilandra chyba takiego adwokata nie potrzebuje, jak uzna to za stosowne, sama coś napisze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty rozbawiasz towarzystwo i niech tak zostanie a z toba powiedziałam,ze nie gadam i nie wtracaj sie ok, Vilandra nie potrzebuje adwokata wiem,tylko ogólnie mówie,zeby troche szacunku na tym watku,jak nie rozumiesz to sie nie udzielaj ok
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Rozeznanie
|
to moze ty sie dra nie udzielaj bo i tak wiedzy nie masz tylko powtarzasz jak papuga...
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
sorki,ale ja powtarzam jak papuga i mam wiedze,a ska ty możesz wiedzieć,ze nie mam wiedzy,może o tych małpach nie mam masz w tym racje,ale o wszystkim innym mam i ty odpuść
#938 | |
BAN stały
|
Cytat:
Znaczy konkretnie jaką masz wiedzę i o czym? Tak "o wszystkim" się wiedzy nie da mieć? Za studiów jakąś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałem zrobic sobie przerwę ale nie mogę poprostu Dra nie przejmuj się małpy wcale nie są takie trudne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co widzę, mocno sie rokręciły jak do rozmowy wszedł leuwen i caly czas bazują na jego wypowiedziach. On zniknąłby z tego wątku, zobaczyłabyś, one też by znikneły. Tyle ich "wiedzy" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Rozeznanie
|
dobra głosicielko vilandro moje ostsnie pytanie - jesli tak sie zaslaniasz biblia to powiedz mi jeszcze gdzie w bibli pisze ze trzeba raportowac godziny przeznaczone na głoszenie???? jak tak wszystko robicie według bibli to podaj mi do tego cytat. niby opieracie sie na pismie a tego tam nie ma.
a tak naprawde to wiedza ktora pokazujesz nie jest TWOJA tylko twojego ciałka kierowniczego i niewolnika. ty im tylko robisz przysługe papugujac ich punkt widzenia...
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ainoh7 Czas edycji: 2008-01-23 o 17:54 Powód: liter |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świadkowie Jehowy - co wy o tym myślicie?
Cytat:
"Apostołowie zaś zebrali się przed Jezusem i opowiedzieli mu o wszystkim, co uczynili i czego nauczali" Poza tym wieść o rozwoju służby jest bardzo pokrzepiająca. "Jak zimna woda dla zmęczonej duszy, taka jest wieść dobra z ziemi dalekiej"
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
opowiadac to mozna kazdemu!! ale gdzie pisze wpisuj godziny i zdawaj owoc???
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciało kierownicze napisało Biblie Tysiąclecia ,którą cytowałam ( biblia w przekł.kard.Wyszyńskiego) , napisało The Biology of Race, czasopismo Science Digest ,czasopisma New Scientist , książke Man, God and Magic, książce The Fate of the Earth , z tych źródeł bralam cytaty. Może bym odpowiedziała na Twoje pytanie, ale obraziłaś mnie i nie przeprosiłas. Po za tym ton tej wypowiedzi jest bardzo napastliwy i znowu mnie obrażasz. Z takimi osobami nie rozmawiam nawet w wirtualnym świecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam. No i na niewiele Cię stać.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apostołów było 12 ![]() Poza tym chyba muszą wiedzieć ile mniej więcej idzie publikacji żeby wiedzieć ile drukować takie to dla Ciebie skomplikowane? To są sprawy ORGANIZACYJNE bo Bóg jest Bogiem porządku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
BAN stały
|
Nie wskazuje się błędów na wizazu.
Ale spoko, nie doniosę, bo przyjdzie Złośliwiec i jak tylko mój nick zobaczy, to sama punkty karne dostane za branie udziału w awanturach czy co tam ![]() A taką nawijkę w Necie też wpisujecie sobie do godzin głoszenia prawdy? Vilandro, ja nie ukrywam, że nie posiadam jakiejś ogromnej wiedzy. Nie czytam Biblii. Ale po prostu chcę poczytać Wasze argumenty. I nie oszukujmy się, posty dra nic nie wnoszą do dyskusji na co chociażby wskazuje w ogóle hmm...forma jej wypowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. a co ma to do tego ze swiadków sa setki tysiace. chyba nie ilosc sie liczy tylko jakosc co??? przestan juz z ta ORGAZNIZCJA Bo widze ze tylko w to wierzysz. podaj werset gdzie bog kaze sie rozliczac z kazdej godziny, gdzie jest napisane zeby prowadzic takie cos jak szkoła teokratyczna... niema tego nigdzie w biblii wiec nie upieraj sie ze swiadkowie opieraja sie tylko na biblii bo tak nie jest. jest mnóstwo rzeczy ktore wymyslił niewolnik a ty sie temu biernie poddajesz....
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ainoh7 Czas edycji: 2008-01-23 o 18:31 Powód: przecinek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
BAN stały
|
Mi się wydaje, że nie może być wszystkiego dosłownie w Biblii, każda wiara kształtuje jakieś swoje tradycje, to chyba normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do błędu, to wygarnianie, że ŚJ popełnili błąd i doliczali się daty końca złego systemu rzeczy, to chyba gorsze zachowanie, a wyrzucanie komuś, że jest fanatykiem, że ma klapki na oczach i należy do sekty? To już można robić? Radzę kieruj się tym Twoim rozumem, może podpowie Ci jaka jest hierarchia wartości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
BAN stały
|
To co wpisujesz?
Chodzenie po mieszkaniach? |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
jesli ciało kierownicze napisało biblie tysiaclecia to ty chyba niewiesz co mówisz i nie jestes swiadkiem. ciało kierownicze kierowało tylko biblia nowego swiata!! nikt z nich nie przyznałby sie do przekładu bibli katolików
![]() Przecież to była ironia, wiesz? ksiazeczka stara i nie wznawiana juz. wiec po co polecasz. gdzie ja szukac???? Nie polecam "książeczki" tylko cytuje werset Biblijny haha ty mnie nie pouczaj jak sie mówi tylko popatrz na swój sposób wypowiedzi Mój sposób wypowiedzi? A co masz do niego, ale żałosne ataki. a co ma to do tego ze swiadków sa setki tysiace. chyba nie ilosc sie liczy tylko jakosc co??? przestan juz z ta ORGAZNIZCJA Bo widze ze tylko w to wierzysz. podaj werset gdzie bog kaze sie rozliczac z kazdej godziny, gdzie jest napisane zeby prowadzic takie cos jak szkoła teokratyczna... niema tego nigdzie w biblii wiec nie upieraj sie ze swiadkowie opieraja sie tylko na biblii bo tak nie jest. jest mnóstwo rzeczy ktore wymyslił niewolnik a ty sie temu biernie poddajesz.... A to ma do tego, że nie da się wszystkiego opowiedzieć, np. osobie zajmującej się zleceniem drukowania. "a co usłyszałeś ode mnie z poparciem wielu świadków, to porucz wiernym ludziom, którzy z kolei będą odpowiednio wykwalifikowani do nauczania drugich" Musimy być dobrze wykwalifikowani do służby.
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie głoszenie. Bo mogę też z ludźmi na ulicy rozmawiać i też liczę jako czas spędzony w służbie, ale najważniejsza jest ilość rozprowadzonych publikacji.
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytaj raz jeszcze co napisałam, na Twój zarzut, że piszę co mi każe ciało kierownicze Cytat: Napisane przez ainoh7 ![]() dobra głosicielko vilandro moje ostsnie pytanie - jesli tak sie zaslaniasz biblia to powiedz mi jeszcze gdzie w bibli pisze ze trzeba raportowac godziny przeznaczone na głoszenie???? jak tak wszystko robicie według bibli to podaj mi do tego cytat. niby opieracie sie na pismie a tego tam nie ma. a tak naprawde to wiedza ktora pokazujesz nie jest TWOJA tylko twojego ciałka kierowniczego i niewolnika. ty im tylko robisz przysługe papugujac ich punkt widzenia... czy zdajesz sobie sprawę,w jaki świetle stawiasz swoja inteligencje pisząc,że cyt."wiedza ktora pokazujesz nie jest TWOJA tylko twojego ciałka kierowniczego i niewolnika" Ciało kierownicze napisało Biblie Tysiąclecia ,którą cytowałam ( biblia w przekł.kard.Wyszyńskiego) , napisało The Biology of Race, czasopismo Science Digest ,czasopisma New Scientist , książke Man, God and Magic, książce The Fate of the Earth , z tych źródeł bralam cytaty. Może bym odpowiedziała na Twoje pytanie, ale obraziłaś mnie i nie przeprosiłas. Po za tym ton tej wypowiedzi jest bardzo napastliwy i znowu mnie obrażasz. Z takimi osobami nie rozmawiam nawet w wirtualnym świecie. __________________ całkiem-spoko , wytłumacz koleżance |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Rozeznanie
|
własnie o to chodzi ze oni mowia ze KAZDA rzecz ktora wykonuja jest poparta biblia. wiec czekam na werset pokazujacy iz trezba zapisywac ile sie godzin pogłosiło.. haha
coldold co sie pytasz o swoj sposob wypowiedzi ze mam do niego załosne ataki???? przed chwila ty miałas do mnie "załosny atak" ze nie napisałam czegos tak jak ma byc.. wiec daruj... "Musimy być dobrze wykwalifikowani do służby." to sie wykfalifikuj bo jakos marnie ci to idzie.... a moze jesnak sobie przeczytasz ta ksizeczke co? ajak cos cytujesz ro moze podawaj zródła...
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale co ![]() Bo już się pogubiłam ![]() Hm. Gadka szmatka, mądrzy ludzie już dawno ustalili, że prawda jest jak du** - każdy ma swoją, więc idę zrobić coś pożytecznego - pouczyć się do egzaminu z prawdziwej prawniczej wiedzy, a nie jakieś fanatyczne dyrdymały roztrząsać. Bo jak myślę tak o tym marudzeniu ludziom na ulicach i klatkach schodowych, jak to czynią ŚJ i chamskich wypowiedzi od ludzisków się nasłuchają, to już aż żal mi się was zrobiło, (mimo iż sami tego chcecie) ![]() Edytowane przez calkiem-spoko Czas edycji: 2008-01-23 o 18:54 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podałam Ci werset, ale co innego możesz napisać jak nie to, że jest zły. Podkreślam, że nie głoszę w tym momencie. I wciąż się uczę, jak nakazuje Biblia ![]() Nie muszę podawać źródeł, bo leuwen nie ufa Biblii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.