![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: co zjadłaś dzisiaj po treningu?
Cytat:
wszystkie moje koleżanki jedzą pełno chipsów, słodyczy, słodkich bułek itd. i np. jak teraz byłam w Belgii z koleżanką i poszłyśmy do sklepu, jej tata pytał się czy chcę jakiegoś pączka czy coś, a koleżanka z przekąsem powiedziała: przecież ona nie je takich rzeczy^ podeszliśmy do stanowiska z tuńczykami i pan znowu zapytał się czy coś z tej półki chcemy, a ona znowu z tekstem: tak, tak agnieszka pewnie będzie chciała, bo ona je takie rzeczy. ludzie^ nie wiem czy nadejdzie kiedyś taki czas, że bez skrępowania będzie można wziąć pojemnik ze zdrową żywnością do szkoły/pracy/na zakupy/na miasto. to jakaś paranoja, że MY wstydzimy się wyjąć kurczaka z ryżem czy coś. to oni powinni się wstydzić idąc przez miasto z paczką chipsów pod pachą i pączkiem w gębie ![]() dobra, wracając do tematu. dzisiaj przed treningiem: kawałek piersi z kurczaka w jajku + kilka kopytek + smażone pieczarki od razu po: glukoza + pierś z kurczaka w jajku dwie godziny po (teraz kończyłam ;P): sałatka z sałaty, ryżu i tuńczyka w sosie włoskim (pyszna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A wracajac do tematu to dzisiaj mialam trening w domowych warunkach najpierw abs2 a pozniej 60 minut na rowerku stacjonarnym 10minut jakby rozgrzewki w normalnym tempie pozniej 10 minut jazdy (minuta szybko minuta wolnie) pozniej znow 10 minut normalnej jazdy itd itp... a po zjadlam bialko z jajka,jablko 200gr,borowki amerykanskiej jakies 150gr i ze trzy mandarynki... opieprzcie mnie raz a dobrze bo chyba zjedzenie jakiego bialka z warzywami byloby bardziej korzystne...
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
scarss, skoro jestes na ED to powinnas raczej wykonywac trening silowy z obciazeniem a nie cardio.
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Ha musze zapytac dlaczego tak uwazasz bo mnie to zaintrygowalo??Wczoraj mialam 45 minut biegania tez z rozna predkoscia ze tak to okresle a po 45 minut silowego
![]() A jeszcze tak swoja droga chcialam zapytac czy waszym zdaniem to co zjadlam to duzo pytam poniewaz wy jestescie w stanie bardziej obiektywnie ocenic... Pozniej jak juz bede w pracy mam 100gr rybki duzilam wczoraj na teflonie bez tluszczu i do tego warzywa...zielona fasolka,brokul kawalek cukini i buraczki z zalewy octowej.
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
no bo trening siłowy rozwija mięśnie. a cardio/aeroby mają na celu przede wszystkim spalenie tłuszczu.
a tobie chyba zależy na przytyciu, czy nie? do jutrzejszego posiłku dałabym jeszcze jakieś węgle. nie zapomnij o nich ; )
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Scarsss ja tak nieśmiało (bo nie znam się na problemach ED) wtrącę, że moim zdaniem Twoje posiłki powinny być dużo bardziej kaloryczne. A tu same warzywa, rybki duszone bez tłuszczu. Oliwa u Ciebie musi się pojawić, orzechy, ryby nie tylko te najchudsze ale te tłuste też, makarony, ryże, kasze, mięso.
Ja dzisiaj trening aero ale taki high kondycyjny na rowerze. Przed omlet bezmączny z mizerią a po dwa jaja i zapiekany kabaczek i doszedł jeszcze wiejski. Wiem, że to białko się teraz nie wchłonie ale miałam na niego ochotę ![]()
Edytowane przez klatka Czas edycji: 2009-07-30 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do przytycia to ja niechce tycia...ale i tak pewnie jestem na nie skazana bo zapewne metabolizm mam totalnie zryty co mnie przeraz i sama mysl o tym przerasta...z tym dodaniem wegli mam straszny problem nie tyle problem co strach przed nimi...no bo tyle sie naczytalam ze od nich sie tyje i teraz sa opory ale bede pracowac nad tym zeby sie przelamac...Z tluszczami jest tak samo chociaz mam swiadomosc ze sa te zdrowe tluszcze ktore powinny byc dostarczane...i w tym przypadku znowu czytam ze tluszcze sa sprzymierzencem w odchudzaniu .Co prawda ja nie chce chudnac (chyba...probuje sobie to wbic do glowy i sie z tym pogodzic) ale takie stwierdzenie powinno mnie przeciez przekonac...praca nad soba i jeszcze raz praca...zdaje sobie sprawe jak wiele bledow jest w moim jadlospisie ale chce powoli go "dopracowywac" i wyjsc na prosta zeby np kiedys nie miec oporow i wyjsc z rodzicami na wspolny obiad a przy tym wybierajac to co dla mojego organizmu byloby najlepsze. Z tymi cwiczeniami to tak jak pisalam wykonuje naprzeminnie...dzisiaj mam dzien wolny od treningu a jutro rano 60 minut zajec na rowerku spinningowym pozniej 60 minut wlasnie silowych ze sztanga i ciezarkami a na koniec 30 minut cwiczen na brzuch. Podczytuje tak samo watek "nasze jadlospisy"i przyznaje bez bicia ze juz wariuje bo dziewczyny na redukcji maja lepsze jadlospisy od mojego...mam problem duzy problem... Tak czy siak dziekuje wam za cierpliwosc!
![]() |
![]() |
#188 |
♥
|
[QUOTE=dontknow;13509057]
co masz na myśli mówiąc "zbilansowana"? posługujesz się Dziennikiem Posiłków? przyłączam się do prośby ![]() [\QUOTE] zbilansowana masz okreslona ilosc białka/węgli/tłuszczu w ciagu dnia i tyle jadasz. tak posługuje sie dziennikiem posiłków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=anniaa;13525607]
Cytat:
![]() ja kiedys sie w to bawilam, ale troche mnie zaczelo meczyc. zreszta wagi nie mam i trudno mi okreslic, co ile wazy itd.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
♥
|
[QUOTE=dontknow;13528875]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
najczęściej robiłam na oko, żeby tylko wyliczyć ile mniej więcej.. ale faktycznie, ciężko jest.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
przed: placki owsiane z szynką i pomidorem
po: dwa hamburgery z indyka (maja chyba malo tluszczu. a pyszne sa ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a co sądzicie o suszonych owacach? chciałabym abyście się wypowiedziały czy są dobre podczas treningów i w czasie diety i czym się różnią od zwykłych owoców oprócz ilością kalori.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
przyłączam się do pytania. bo ja kocham suszone banany, papaje i ananasy.;P
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio rozmawiałyśmy o owocach po treningu. jeśli chcesz, to jedz. ja np. nie sięgam już po nie, bo zależy mi na jak najmniejszym %BF
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
a co to znaczy %BF? Jejku chyba muszę się jeszcze wiele nauczyć!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dzis bylo tak: przed: grilowana wolownia z przeroznymi surówkami i grzankami po: gotowana piers z resztka w/w surowek i makaronem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Jestem tu u was nowa, ale chetnie dolacze sie do tematu. Do idealu (i wygladu i jedzenia) duzo mi brak, ale milo bedzie sie dzielic z wami moimi posilkami po treningu. A wiec dzis: przed: kanapka z szynka z indyka + surowka odrazu po: banan po: 1/2 awokado, 2 jajka (bez zoltek) , pieczona poledwiczka, gotowana fasolka i kolba kukurydzy
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Hmm w piatek mialam dosyc kiepski dzien bez treningowy.Wczoraj mialam piekny plan wlanczajac w to 2.5 godziny na silce tak jak pisalam wczesniej najpierw na spinning pozniej silowy i pozniej brzuch ale czar prysl gdy zadzwonili do mnie z pytaniem czy mogla bym do pracy przyjsc a ze kazdy grosz potrzebny no to nie bylo wyjscia chociaz powiem szczerze ze sie lamalam czy silki nie wybrac ale doszlam do wniosku ze nie moge sie tak psychicznie uzalezniac (i jednoczesnie z jednego problemu popasc w drugi) nie ukrywam ze troche mi to siadlo na psychice poniewaz w glowie mialam caly czas to ze juz jeden dzien bez treningowy byl...no ale wieczorem pojezdzilam w domciu na rowerku 45 minut z rozna predkoscia...ale posilki to porazka byla wiec nawet nie pisze bo wiem ze bylo zle i oszczedze tego...
A dzisiaj znow sie szykuje jakby beztreningowy poniewaz jest niedziela i rodzice chca spedzic troche czasu wspolnie no to zaplanowalam na wieczor 60 minut na rowerku znow z rozna predkoscia pozniej ABS2 i moze jakies 8 minutowki...a na sniadanko bylo 100gr piersi (juz po upieczeniu a raczej ugotowaniu w warzywkach) wlasnie z tymi warzywkami duszonymi do tego troszke bialej kapustki duszonej...teraz zjadlam troszke borowki amerykanskiej garstke winogron dwie mandarynki i nie wiem czy dobrze zrobiilam ale po owocach zjadlam dwa bialka z jajka z dwoma lyzeczkami jagurtu naturalnego odtluszczonego i papryka taka proszkowana...pozniej jeszcze nie wiem co bo nie wiem jak bedzie wygladal ten "rodzinny czas" ale chyba mamy jechac do jakiegos ZOO czy cos...moze zabiore sobie rybke pieczona na teflonie bez tluszczu i kapustke biala duszona a moze odwaze sie i z rodzicami w jakiejs restauracji cos zjem jakas salatke czy cos ale nie wiem czy jeszcze jestem w stanie sie przelamac...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wygladaja na mocno przetworzone i niezdrowe, wiec chyba wiecej ich nie kupie. a szkoda, bo nawet dobre byly ;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Białko w 100 g: 12,20 g Węglowodany w 100 g: 11,20 g Tłuszcz w 100 g: 13,50 g |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz tluszcz byl daleko w skladzie, gdzies dopiero na koncu. i to mnie chyba zmylilo ;>
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś przed placek owisany, po ryz z sałatą lodową, piersią gotowaną na parze i sosem vinegret na wodzie i oleju lnianym - pyyyycha
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
♥
|
przed: placek owsiany
po: makaron razowy , filet z indyka z grila elektrycznego ![]() kupiłam sobie grill i zatanawiam sie jak mogłam bez niego zyc - mieso, ryby wszystko o wiele lepiej smakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
dopiero teraz zobaczylam twoj post
![]() %BF to % Body Fatt czyli procentowa zawartosc tluszczu w organizmie ![]() Cytat:
masz na mysli taki do ogrodu czy domowy? ;>
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
♥
|
domowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj po treningu (60 minut silowego-mam mieszane uczucia bo nie byl zbyt intensywny ...a po silowym poszlam jeszcze na bierznie na 30 minut) jak przyszlam do domku (wlasnie teraz) zjadlam 100gr rybki bialej juz po upieczeniu a wlasciwie uduszeniu bo najpierw obtoczylam w przeroznych ziolach troche soli i pieprzu zawinelam w folie ale taka przezroczysta i sie tak jakby marynowala sporo czasu zeby "przesiaknela" a pozniej na teflon bez dodatku tluszczu i tak sie udusila...pychota!! I do tej ryby byla jeszcze kapustka duszona i biala i czerwona (ha sukces bo obylam sie bez owocow:P ) pozniej mam zamiar zjesc serek wiejski z jakimis warzywkami jeszcze nie wiem...moze brokul kalafior...zaraz bede sobie szykowac do pracy
![]() Kurcze mam problem zeby sie do tych wegli przekonac...jak juz wspominalam nie chce tyc a zalezy mi na trzymaniu wagi podczas dochodzenia do "normalnosci" w tych moich posilkach. A jeszcze tak z innej beczki...co sadzicie o tym ze np pisza ze jedzenie pol grejfruta na 30 minut przed glownymi posilkami ma dobry wplyw na spalanie tkanki i takie tam??Uwazacie ze to totalna sciema czy jednak cos w tym jest?? No nic lece szykowac jedzonko do pracy ![]() **grill elektryczny= boski wynalazek...ja akurat mam ogrodowy ale to naprawde cudowan rzecz!!
![]() |
#208 |
♥
|
tylko nie grejfrut od konca maja do połowy czerwca w klasie połowa dziewczyn jadło przed posiłkiem bo twierdziły , że schudna. ja w takie rzeczy nie wierze, a efektow u dziewczyn nie zauwazyłam.
scarss po treningu siłowym wegle jak najbardziej dołóz. mozesz z innych wywalic wegle ale przed i po dodaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
a ja dziewczyny tak się napaliłam na te placuszki owsiane że dzisiaj byłam na zakupach kupiał wszystko co potrzebne i już go usmażyłam i tak mi slicznie pachnie w domu ( słonecznikiem bo dodałam łyżke) , że nie moge się doczekać kiedy go zjem a musze jeszcze poczekać trochę do treningu bo poźno dzisiaj zjadłam obiad i jestem najedzona a po drugie jutro już wracam do pracy i nie chce zakłucić czasu jedzenia posiłków a zazwyczaj to jest o 20.30 jak wracam z pracy...
Mam nadzieje, że słonecznik może być bo w sumie zawiera dużo białka?? Późnniej wkleje zdjęcie placka i posiłku po treningu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wegle po treningu sa bardzo potrzebne i MUSISZ to sobie wbic do glowy i koniec kropka. faktycznie, mozesz wyrzucic z pozostalych posilkow, ale do sniadania powinnas jeszcze dodac. a czy to, ze nie chcesz tyc pokrywa sie z tym, ze nie musisz? jestes pewna, ze nie brakuje ci kg i wszystko jest w nomie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.