|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam zapachu na jesień
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Wiem, że to podejście laika, ale nie lubię zapachów wanilii i czekolady, jakiś tam kokosowych i okołospożywczych ![]() Czy po takim opisie byłybyście wstanie cokolwiek polecić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie pozyskuje sie już składników od zwierząt, wszystko jest syntetyczne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Safran Troublant L'artisan - moc goździków
Kenzo Elephant - cynamon+goździki Poivre Piquant L'Artisan - pieprz+mleko Baume do Doge L'eau Italie - moc przypraw wszelakich
"Powiedział, że przypominam mu jego zmarłą żonę. Oby z czasów, kiedy jeszcze żyła." Allen [I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz używam DKNY Stories oraz Michael Kors Sparkling Blush. Ten pierwszy szczególnie jesienny, lekko słodki ale bez przesady. Do flowerbomba czy LVEB (których też nie cierpię) daleko mu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dałam sobie spokój ,ale twój wpis skłonił mnie do przetestowania Hermesów i przepadłam po ogórku Nilowym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Powiedział, że przypominam mu jego zmarłą żonę. Oby z czasów, kiedy jeszcze żyła." Allen [I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Perfumy na jesień?
Czy jesteście zwolenniczkami "perfum na określoną porę roku"?
Ja od jakiegoś czasu stosuję taką filozofię (choć nie ukrywajmy, każdy pretekst dobry, żeby sobie kupić nowe psikadło ![]() Ciekawi mnie, czy macie jakieś swoje ulubione zapachy, które pasują Wam na jesień albo kojarzą się z jesienią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Animal Liberation
|
Dot.: Perfumy na jesień
W tym roku LVEB En Rose, a poza tym - Dolcelisir, Quelques Notes d'Amour edt i edp, Tresor, La petite robe noire, Mon Rouge i Mon Paris.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Na jesień lubię "cięższe" kwiaty, z dawką czegoś korzennego, fruitchouli, zapachy lekko orientalne (lekko, bo czysto orientalne są w ogóle nie dla mnie), lekko kadzidlane (sytuacja jak z orientem), lekko drzewne (jak wyżej). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Guerlain Lover
|
Tak, mam wiele zapachów, które używam tylko na pasującą porę roku, ale czasami przetestuję dany zapach w innej porze roku - i tutaj zdarza się, że zmieniam porę roku, ale to tylko wyjątek. W większości jednak wiem/czuję w jakiej porze roku dany zapach może się sprawdzić. Zazwyczaj mam jesienno-zimowe zapachy albo na chłodniejsze miesiące i używam nawet wiosną. Najmniej mam na lato - tutaj zazwyczaj tylko sprawdzone, które nie wywołują u mnie mdłości gdy mamy ponad 30 stopni.
Na tegoroczną jesień planuję pachnieć: Coco noir, By the Fireplace, Kenzo Junge, BR540, Gabrielle Essence, Chance Eau Tendre edp, Angel edt 2019, Angel Sucree, Chance edp i wiele innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Animal Liberation
|
Lubię też "ciastkowe" zapachy na jesień, jakieś szarlotki, pierniczki, czekolada (właśnie Dolcelisir taki jest, ale też Maasai Mara, Cafe Tuberosa, Nouveau Genre) mniam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Guerlain Lover
|
Oj tak, słodkości (pierniczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Bright side of life
|
Moje nowe nabytki na jesień to
Prada Amber for women J'aime La Perla Atelier Cologne Cafe Tuberosa Escada Magnetism Stella McCartney Stella i z poprzednich sezonów mam wciąż i używać będę Kenzo Jeu d'Amour Jo Malone Myrrh i Tonka Jadore Infinissime Toni Gard Toni Gard Jil Sander Stylessence |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesienne zapachy
Lalique Rêve d'Infini... mnie się zawsze kojarzyły z taką wczesną, jeszcze słoneczną jesienią. Są dla mnie takim zapachowym przełamaniem lata z jesienną porą... po części świeże, owocowe, po części przechodzące w drzewne, tak jakby zwiastujące, że pewna pora się kończy i nadchodzi kolejna.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Panaroja
|
U mnie żelazne zapachy na jesień to Femme Rochas, T4T L'Artisana, Botrytis i wszelkie wanilie . Plus to , na co przyjdzie mi akurat ochota
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Animal Liberation
|
Przypomniała mi się jeszcze Enigma z Oriflame, ten zapach wg mnie pachnie jesienią w pełni, nostalgia, trochę chłodem (ale nie jest to kadzidło frankońskie, nie Avignon i zimne mury, nie leśne kadzidlaki), kwiaty i "miękkie" kadzidło bardziej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Dla mnie jesień i zima to:
ESCADA magnetism Mugler Angel, Innocent Agent L'Agent Jimmy Choo Kenzo amour... Za którymi tęsknię bo skończyły się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Konto usunięte
|
Ja na razie ukochałam Jimmy Choo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Goddess Lush
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.