![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy na zimę...
A Madness?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
ja aktualnie uwielbiam armani "mania"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Edytko...a to Madness jak pachnie...brzmi jakoś dziko;-)...zreszta ja w ogóle nie znam Choparda, bo to Choparda jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
A ja zakochałam się w ck euphoria
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Mnie, niestety, euphoria kojarzy sie z Miss Dior Cherie....czy ktoś zauwazył podobieństwo? nie mogę jakoś tego zapachu na sobie znieść...cały czas czuję...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Mam Euphorię w domciu
![]() ![]() Ale nie polecałabym Euphorii, to raczej owocowo- orientalny zapach... przeciwieństwo tego, czego szuka autorka wątku ![]() Ups, przecież własnie Tobie odpowiadałam, a na koniec wyraziłam się tak bezosobowo ![]() Popatrzyłam po swoich ostatnich łupach (blotterkach znaczy się) i pomyślałam, ze mogłabyś wypróbować Tresora Lancome lub Niny Ricci L'Air du Temps. Klasyczne Eternity Kleina też jest bardzo kwiatowe i pasuje mi na zimę jak najbardziej, no, ale jest popularne... ![]() Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2008-09-16 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
A może Attraction Lancome'a?
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
ja na zimowe dni polecam Deep Red Hugo Bossa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
No to super Edyto...po swiętach sie do Ciebie uśmiechnę o próbeczkę Madness i napiszę Ci co w zamian mogę Ci przysłać...tymczasem świątecznie pachnące pozdrowionka
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyłaczam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam kwiatowe zapachy, ale niestety zimą raczej ich unikam, w tak niskich temperaturach jak nasze nie są się w stanie pięknie rozwinąć, biedactwa. Myślę, że dobrze by było sięgnąć po mieszankę kwiatów i orientalnych woni, może właśnie wspomniane Madness, ja polecam piękne Opium Fleur de Shanghai YSL, mało popularne na forum Obsession Night (strasznie mi się podobają i muszę je kiedyś mieć!), Cerutti Collection 1881. Jeśli lubisz różę w perfumach - Stella, najlepsza byłaby najmocniejsza wersja Rose Absolute, ale nie ma jej w Polsce, i Le Baiser Lalique. Może któryś z kwiatowych Angeli z linii Garden of Stars? A może coś co już przeszło do klasyki, czyli np. Extravagance Givenchy? Albo Poeme?
Anais Anais i L'Air du Temps to fajne typy, Anais Anais jest dość charakterystyczny, trochę ostry na początku, totalnie przeczy delikatnej reklamie, dla mnie to zapach mocny jak siekiera ![]()
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Też jestem fanką Obsession Night
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Moim faworytem na trzaskajace mrozy jest Tresor. Eyjatkowo sie wtedy rozwija.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ulubione zimowe zapachy.
Koniecznie takie do opatulenia się, zatopienia w puszystą woalkę słodkiej mgiełki
![]() Dla mnie ideał słodkości i przystań ciepła to: -> Neonatura Cocon YR -> Miracle Lancome -> Sicily Dolce&Gabbana -> Soft Musk Avonu -> wanilia z L'occitane -> Le Feu d'Issey Issey Miyake Mniam ![]()
![]() |
#48 |
Mrs Mrau
|
wow rachela ale dinozaura odkopałaś
![]() Na zimę lubię YR Ode reve |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
ja na zimę najbardziej lubię ciepły extraordinary Avonu i D&G red
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spodobał mi się, to odgrzebałam ![]() Smerfeta, racja, Extraordinary na zimę będzie cudowne. Ach, ta czekolada ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi sie że świetny będzie Wish, MDC nawet może sie sprawdzi, ciekawe jak Alien (chociaż poniucham go dopiero w poniedziałek),
Neonatura Cocoon, Voile' de Ambre |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Poeme Lancome, Euphoria CK no i większość tych słodkich otulających, rozgrzewających.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Zimą kocham OI, Angela i Lolitkę, która zwraca powszechną uwagę. Cudownie sprawdzi się Avignon, którego nie miałam jeszcze ubiegłej zimy, a w przyszłą będę się nim cieszyc do woli (chyba że wbrew rozsądkowi wykończę go latem). Pięknie sprawuje się Cinnabar - to na szczególnie siarczyste mrozy. Fajny jest stary, zupełnie niepoczciwy Youth Dew, a z pewnością nie ustępuje mu o krok odmłodzony radykalnie Youth Dew Amber Nude. Mam nadzieję, że do zimy uda mi sie zdobyc Cherqui i Ambre Sultan, może skuszę się na wycofywane, malinowe Hot Couture, od których przeziębienie ucieka w popłochu. Jeśli uda się dopaś Cristobala - to również będzie pięknie (podobny do niego trochę Le Parfum Lalique to zapach jesienny, październikowy, podobnie jak Theorema i całkiem inne od niego Kyoto). Gdy zima jest dośc ciepła i na policzki padają mokre płatki śniegu - wtedy rozkochuję się w Le Baiser Lalique. A skoro mowa o Pocałunkach
![]() Jeśli chodzi o perfumiarską stronę życia - zima jest najcudowniejszą porą roku. Lato jest trochę... kłopotliwe ![]() Fajny wątek, nawet jeśli troszkę dinozaurzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
No, świetny wątek, aż dziw bierze, gdzie on tyle czasu przeleżał (i nie zleżał
![]() U mnie króluje YR: 1. Neonatura Cocon 2. Nature Millenaire (choć ten najpięknieszy jest jesienią i tylko jesienią) 3. Yria (ostatnio kupiłam Neblinę- muszę dopiero sprawdzić jak pachnie zimą i mam zamiar nabyć Ode au Reve - będzie git ![]() 4. Wild Musk Coty- ma w sobie coś! Gdybym miała to najchętniej używałabym Black Cashmere... oj tak!
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Kocham zimę z całego serca i czym bym nie pachniała będę wtedy szczęśliwa.
Jednakże z chęcią pachnę w zimne dni Light Blue bo dla mnie to zapach śniegu i chłodu,Addictem za jego śmietankowe ciepło,Baby Doll które w zimie wydają sie ewoluować z owocowego soku w słodką pokrzepiającą konfiturę,tajemniczą Lolitą EDP, czy czekoladowym Extraordinary. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku będę uzywała:
Angel Innocent, za jego ciepło i chłód jednocześnie, za karmel i rozgrzewająca czekoladę. Disel Plus Plus za wanilię i cieple, parujące mleczko ![]() Splendor EA który przeniesie mnie na wiosenną łąkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Rachela,gdzie upolowalas Soft Musk Avonu?????
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Ubiegłe dwie zimy upłynęły mi pod znakiem Angel Innocent.
Na zimę lubię też bardzo Poeme. W tym roku zamierzam pachnieć zimą L'or de Torrente, na który mam zwierzęcą wręcz ochotę ![]()
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam zamiar kupić zapas niedługo. Jak znajdę tę aukcję, to wkleję ![]() EDIT: Widzę, że obecnie tamten Allegrowicz nie wystawia SM. Ale znalazłam inną auckję: http://www.allegro.pl/item115134566_...avon_tani.html
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.