![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy NAPRAWDĘ odczułaś ,ze Twój facet cię kocha?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
było naprawdę mnóstwo sytuacji, gdy poczułam, gdy czuję że mnie kocha...
![]() nawet gdy sobie leżymy na łóżku oglądając film... mimo, że jesteśmy ze sobą 2 lata, potrafi mi jeszcze zaimponować zwykłą błachostką ![]()
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Ubiegły piątek. Zdaję egzamin na prawo jazdy. Mój TŻ jest ze mną, denerwuje się nawet bardziej niż ja. Robię łuk, wyjeżdżam poza linię, egzaminator unosi rękę, bym stanęła... W tym momencie wiem, że cały wysiłek poszedł na marne - nie zdałam.
![]() On nie musiał mówić, że mu przykro, że kocha. Pokazał to trzymając mnie w swoich ramionach....
![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
słodko ...
![]()
![]() |
#305 |
Przyczajenie
|
-oczywiście kupowanie podpasek tamponów itp itd
![]() -kiedy na imprezie na która poszliśmy razem <mój TŻ Nie Jest wybitnym tancerzem i szczerze to wogóle nie tanczy ![]() ![]() -Kiedy powiedziałam mu że jak byłam dzieckiem strasznie chciałam miec chomika a TŻ Na następnym spotkaniu zjawil się u mnie z małym puchatym stworkiem w rękach ![]() ![]() -robi wszystko o co go poproszę <mój Kochany pantoflarz ![]() ![]() -Codzienne 'Kocham Cię' , i to że potrafi mi wybaczyć moje codzienne fochy o nic ![]() -spotykamy się tylko co tydzień bo mieszkamy 100 km od siebie a TŻ co niedziela jezdzi do mnie aby pobyć ze mną parę godzin - zanim mnie nie poznał nie miał ani jednej bluzy z kapturem a od kiedy mu powiedzialam ze uwielbiam u chlopakow bluzy z kapturem to teraz TŻ ma same bluzy z kapturem ![]() HMMM ... Chyba nie doceniam swojego chłopaka ..... ![]()
![]() |
![]() |
#306 | ||
Raczkowanie
|
Hmm dużo było takich sytuacji, ale ta którą najbardziej mnie rozczulił to wydarzyła się ostatnio w piątek. Czekam sobie na peronie na pociąg bo jechałam na zajęcia pogoda była fatalna wiało, padało i było okropnie zimno. Chwile przed przyjazdem pociągu postanowiłam ubrać rękawiczki, tylko zdążyłam je wyciągnąć z kurtki a wiatr mi he zdmuchnął na tory
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
Był taki jeden raz. Byłam chora, przeziębiona masakrycznie wręcz, a On stwierdził, że kąpiel w olejkach eterycznych powinna mi pomóc przynajmniej normalnie oddychać. I pomogła, tak jakby
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Rozeznanie
|
jak dzis o 4 nad ranem napisałam mu ze nie moge spać a o 5.30 zapukał do moich drzwi i wyciągnął mnie na spacer
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
No to ja tez sie wypowiem
![]() kiedy odczulam ze mnie kocha? jak strasznie plakal ze nie zadzwonilam jak sie umowilismy a ja po prostu nie moglam sie dodzwonic, jak jechal ponad 1000km zeby byc ze mna przez weekend, jak przytula kiedy jest mi smutno, jak spytal czy zostane jego zona- byscie go widzialy-myslalam ze padne ze smiechu- przyszedl do mnie jak sie kapalam-w samych gatkach i krawacie ogolony pieknie wypachniony z pierscionkiem zareczynowym w rozy ![]() ![]() ![]() jak spelnia niespodziewanie rozne moje marzenia, codziennie przez ponad 6 lat bylismy razem na odleglosc i codziennie czulam ze kocha, jak walczyl o mnie jak ja juz nie mialam sily byc na odleglosc, jak ostatnio powiedzial ze chce miec ze mna dzieciaczka.... duzo tego bylo... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam "lekkiego" dola - wlasnie przez odleglosc (co prawda Misiun i ja jestesmy ze soba dopiero nieco ponad pol roku, ale jeszcze czeka nas blisko 2 lata bycia na odleglosc... duza odleglosc...; teraz tylko skype, gg, telefon i smski...) ale skoro sa ludzie ktorzy dali rade tak 6 lat... dziekuje - podnioslas mnie na duchu ![]() i tez Mu napisze ze "fajowy" jest, a co tam - niech wie! ![]() a jak przyjedzie to nawet Mu powiem... ![]()
![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
współczuje Wam dziewczyny bycia ze swoimi TŻ na odległość...
to jednak jest wielkie oddanie i próba związku ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nigdy mi na nikim tak bardzo nie zalezalo... no to czekam na koniec studiow : P a potem mykam na poludnie^^ i bedzie "zyli dlugo i szczesliwie..." ![]() humorek wrocil...! : )
![]() |
![]() |
#313 |
Raczkowanie
|
Pozazdroscic Wam dziewczyny. Przy niektórych postach aż mi si ełezka zakręciła w oku. Mój twierdzi, że samo to ze jesteśmy razem oznacza że mnie kocha ,ale żeby to jakos specjalnie okazywac.... hmmm... albo ja jestem ślepa....albo on mało romantyczny... Musze mu sie uważnie przyjrzec to Wam potem napisze co takiego robi że z nim jestem
![]() ![]()
![]() |
#314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#315 |
BAN stały
|
Zwiazki na odleglosc sa strasznie trudne . Ja w takim jestem . Podziwiam was dziewczyny straaasznie . Ja nie wiem czy dalabym rade . U mnie zaczelo si cos psuc z mojej strony bo on kocha bardzo . Za tydzien wraca a ja boje sie jak to bedzie ehh. A pamietam jak jakis czas temu pisalam tu w wtku byla maka szczesliwa . A teraz gdy pomysle o rzeczach ktore tak srawialy mi przyjemnosc kiedy odczuwalam ze on mnei kocha juz tak sie nei ciesze jak kiedys to dla mnei takie zwykłe . Ehh moze to przez to ze 3 miesiace sie nie widzimy juz i moze to ten czas . Mam nadzieje ze niedlugo tutaj znow napisze taka szczeslia jak kiedys o tym co on zrobil dla mnie .
Ojj ja chyba za duzo mysle ... Strasznie milo czytac ten watek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
BAN stały
|
Podziwiam wizażanki, które są ze swoimi TŻ na odległość. A jednocześnie współczuję. Ja bym tak nie umiała niestety, dla mnie ta druga osoba musi być blisko i koniec. Brakowałoby mi dotyku, seksu, rozmowy z cztery oczy a przede wszystkim tego poczucia, że on jest niedaleko. Poza tym wydaje mi się, ze związek na odległosć to taki "związek - nie związek". Nie uczestniczymy w codziennym życiu tej drugiej osoby, nie widzimy się często i tka na prawdę jej nie znamy. Smutne.
Ale pomimo tego wszystkim "odległościowym" życzę dużo szczęścia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Związek-nie związek? Nieprawdą jest, że nie jesteś w stanie poznać drugiej osoby, niewidząc jej codziennie. I na jakiej podstawie twierdzisz, że nie zna się tej drugiej osoby? Możesz widzieć kogoś dzień w dzień przez rok i praktycznie tej osoby nie znać. Masz takie doświadczenia? Bezedura.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
BAN stały
|
Cytat:
Poznać? Jak? Telefonicznie? Przez GG? SMSowo? To tylko namiastka kontaktu, pomoc w jego utrzymaniu. Co możesz powiedzieć o osobie, którą widzisz raz na miesiąć albo i rzadziej? Nie mam takich doświadczeń i mam nadzieję, że nie będę miała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
ostatnio
gdy zgodził się na coś, o co zabiegałam od bardzo dawna przeprosił, ze był tak uparty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skąd Ty takiego wziełaś ?
W ciągu życia człowiek zjada przeciętnie około 5 krów, 20 świń, 29 owiec, 760 kurczaków, 46 indyków, 18 kaczek,7 królików i około 1000 ryb. "I like work. It fascinates me. I can sit and look at it for hours " |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Cię to zdziwi, ale mogę powiedzieć bardzodużo. Nie mam problemu z prezentami, z tym, jak przekazać jakąś wiadomość. Po roku bycia na odległość byłam z Tż dzień w dzień przez półtora miesiąca pod jednym dachem i nie czułam, by przedtem go nie znała. Wybacz, ale jak słucham moich koleżanek, które po 3 latach bycia z facetem nie wiedzą jak pogadać z nim na temat ich problemów, to mi się coś robi w tym momencie, gdy twierdzisz, że trzeba się całować i przytulać, chodzić do kina, by się poznać. I nie wiem, co według Ciebie jest związkiem, ale dla mnie to nie jest chodzenie za rączkę na spacerki w milczeniu z dziarską minką, buziaczki na ławeczce, a potem do domu. Ja ponoszę odpowiedzialność, a to jest dla mnie ważną częścią związku.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co do całowania, przytulania itd - nie jest to potrzebne do poznania, ale podtrzymuje bliskość. Związek to dla mnie wspólne spędzanie czasu, zainteresowania itd, itp. Słodkie słówka, randki w kinie i całowanie pod drzewem to okazywanie bliskości. Nie wyobrażam sobie okazywania bliskości przez telefon. Owszem miły sms czy telefon mile widziany, ale nie wyobrażam sobie by było to jedyne okazywanie bliskości. Ja sądzę tak a nie inaczej i nie zamierzam Cię za to przepraszać, czy przyznawać Ci racji. Każda z nas ma inne doświadczenia, a ja nie umiałabym się odnaleźć w związku na odległość. Ty umiesz - fajnie, ciesze się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Ja również nie mam dalej zamiaru Cię przekonywac, jednak nie spodobało mi się stwierdzenie, ze takie zwiazki to nie zwiazki, bo nie masz takiego doswiadczenia.
Ot co ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj, teraz, po prostu sms...
Wiele osób powie, że nie mozna kochać znając się kilka miesięcy zaledwie, a będąc razem jeszcze krócej. My po pierwszym spotkaniu na jakiejś imprezie, jednym spojrzeniu w oczy na pożegnanie już drugiego dnia szukalismy do siebie kontaktu, robiliśmy pochody przez znajomych, po tygodniu się spotkaliśmy, później był mały kryzys, bo dla mnie to jednak za szybko, on cały czas był i czekał, choć ja byłam momentami okropna. To niemal chore, ale czuję jakbym go znała conajmniej dwa lata. Jakbyśmy byli ze sobą chociaż pół roku. Mówi, że nie wierzy patrzac w kalendarz. Kalendarz napewno kłamie ![]() Pomijam chwile, kiedy kończymy nawzajem swoje zdania, kiedy każde mówi dokładnie to samo, kiedy całuje we włosy na dobranoc, a rano przytula się żeby jeszcze chwilę razem polezeć, jeszcze chwilę zanim trzeba bedzie wstać do pracy, kiedy zapomina o zajęciach będąc przy mnie. Kiedy znajduje mi najlepszego lekarza, wstaje rano i jedzie do mnie przez całe miasto, żeby zawieźć spiącą królewnę na badania, bo sama się nie zwlokę. Szuka ulubionego peelingu albo czerwonych stringów, bo chciałam. Snuje bez przerwy o domu i tym jakbyśmy go urządzili. Ale dzisiaj po prostu polecialy mi lzy z oczu, otworzylam szeroko usta i nie wiedzialam co sie dzieje, a to byl TYLKO sms o tym, że każde moje słowo mu pomaga, że wie, że przy mnie zapomni o problemach, a w końcu się z nich wyleczy, że moja depresja i gorsze dni nie wpływaja na jego uczucia, potrzebę bycia przy mnie, że mam wiedziec, ze mogę sie na nim oprzec jesli zeche. Mam wiedzieć, że nie robię mu krzywdy (tym, co się ze mną dzieje i własnymi jazdami). Pierwszy raz w życiu odpłynęłam całkowicie. Nie umiałam wydusić słowa, nie wiedziałam dlaczego płaczę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Przyczajenie
|
a co ja mam zrobic?????/ ty jestes szczesliwa a mi sie zyc niechce bo zdradzilam chlopaka ktorego kocham dawno temu a teraz on sie o tym dowiedzial i jzu niehcce mnie znac a ja bez niego niemoge zyc i nie wiem co robic jak mam mu to pokazac ze tylko on sie liczy jak on mi juz w nic nie wierzy?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
![]()
ja ciagle to wiem... jestem strasznie nerwowa osoba potrafie wybuchnac zloscia z byle powodu i tak samo sie rozplakac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() milo tak czytac jak ktos kogos kocha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
hmm... trudno twoja wina skoro go tak kochasz to dlaczego mu to zrobilas?czasem warto pomyslec zanim sie cos zrobi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.