![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Re: Cos na kaca???
To prawda ze duzo osob zle sie czuja wlasnie po piwie (jestem takim przypadkiem) i na to nie ma rady, tak czasem bywa po dwoch piwach moge byc chora przez kilka dni a po czystej nic. Sposoby na kaca (typowego) dziewczyny juz podaly, ze swojej strony polecam: spacer (zwlaszcza zima szybko mnie postawia na nogi, wiem bo mam psa i jego nie obchodzi to ze swietnie sie bawilam), unikania papierosow (nidy sie tak nie strulam alkoholem jak fajkami), zwlaszcza jesli jestes weekendowym palaczem, picie, picie i jeszcze raz picie (nie chodzi o klina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
bo na nie-giganty nie ma co się rozdrabniać
![]() ![]() kiedyś był artykuł w "wysokich obrotach" największego kaca ma się m.in. po winie, najmniejszy - po czystej. Postaram się odnaleźć ten numer i przepisać co nieco... dla potomnych ![]() aaa.. jeszcze jedno - z nowości rynkowych widziałam dziś w gazecie KC-24 dla kobiet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
> (...) największego kaca ma się m.in. po winie, najmniejszy - po czystej.
Prawda ![]() > Postaram się odnaleźć ten numer i przepisać co nieco... dla potomnych ![]() Bedziemy niezmiernie wdzieczne ![]() I jeszcze jedno mi sie przypomnialo - sok pomidorowy, wchodzi mi nawet wtedy gdy na nic innego nie moge patrzec, naprawde dziala, polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
gazeta mnie wyręczyła
![]() ![]() http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,5...tml?as=1&ias=2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
są sposoby
najlepszy..
5% glukoza z dodatkiem pyralginum i acidum ascorbicum.... podane dożylnie.... glukoza - szybsze spalanie alkoholu pyralginum - p/bólowo witC - uszczelnienie naczyń przetestowana wielokrotnie na imprezach w akademikach... zbliża się mój slub... już się zastanawiam czy kupować dla gości kilka butli i wenflonów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Hej! Ja tak nie na temat... co oznacza skrót TZ lub TŻ? Pozdrawiam!
![]()
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Oo właśnie ja też się nad tym zastanawiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
TŻ-Towarzysz Życia
Pozdr Zu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
hehehe fajne
TŻ -> Towarzysz życia , nigdy bym się nie domyśliła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
hehehe fajne
TŻ -> Towarzysz życia , nigdy bym się nie domyśliła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, bądźmy oryginalne!
![]() http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...y%20%AFywiciel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Re: są sposoby
Hej! Dziewczyny, znalazlam krótki tekst o srodku KC-24 w najnowszym Avanti. Oto on:
"tylko dla kobiet KC-24 Woman to pierwszy na polskim rynku preparat zapobiegajacy objawom kaca przeznaczony specjalnie dla kobiet. Unikalny sklad i dawki substancji zawarte w tabletkach sprawiaja, ze preparat niweluje bóle glowy, nudnosci, zmeczenie. Dzieki niemu unikniesz ziemistej cery i podkrazonych oczu. Tabletke bierze sie podczas spozywania alkoholu lub tuz po. Zmienia przebieg metabolizmu alkoholu w organizmie, nie dopuszczajac do powstania nadmiernej ilosci toksyn." Pisze tam równiez, ze opakowanie zawiera 10 tabletek, kosztuje 9, 50 zl, jest produkowane przez firme Sun-Farm. Jesli jest jakas pomylka w tym cytacie to z góry przepraszam za nia, ale przepisywalam bezposrednio z gazety ![]() ![]()
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Re: są sposoby
Też jestem ciekawa KC-24 Woman ale jeszcze go nie spotkałam (zresztą na razie mi niepotrzebny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
![]()
Piszcie Kochana Babki porady, co robicie jak wypijeciecza dużo
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robicie na kaca??
Ja żeby złagodzić to co mnie czeka po jakiejś imprezie następnego dnia biorę prysznic, piję zimny kefirek lub sok pomidorowy (mi pomaga
![]()
![]() |
#47 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Najlepiej ponoć profilaktycznie - duzo wody mineralnej i aspiryna albo nawet 2 przed snem. Bo częściowo kac wynika z odwodnienia organizmu przez alkohol
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Duuużo wody, chociaż akurat z piwem może być ciężko to pogodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Na kaca piję zawsze coca-cole lub pepsi.
Świetnie mi uzupełnia wypłukane elektrolity ![]() Woda mineralna na kaca jest dobra, ale jak jakoś nie moge jej strawić. Czuje się jak zbiornik wodny... ![]() Moi znajomi zawsze zaopatruje się w 4Kc < nie wiem jak to się pisze fachowo>. To "lekarstwo" zażywa się przed, w trakcie picia po to aby własnie kaca nie mieć! ![]() POnoć działa...z dobrym skutkiem. Mało o tym wiem, bo ja tego nie praktykuje... ![]() Kupic to można w aptece?? W każdym razie im to pomaga i mówi, że na drugi dzień mogą od nowa zacząć biesiade.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o piwo to najlepsze malinowy redds ![]() Jeśli juz "trzeba" coś wypić, to najleiej takie, żeby nie było kaca (np. whisky, czerwone wino - po tym nie mam złych poranków) No, a jesli sie zdarzy.... to chce umrzeć ("nigdy więcej"). Wiem, że trzeba dużo soków pić, uzupełniac witaminę C. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
mi na drugi dzień pomagają surowe pomidory
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim sen
![]() Pozdrawiam wszystkich z "syndromem dnia poprzedniego" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
![]()
A ja jeśli planuję wypić troche wiecej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
ja mam to szczescie, ze jak pije tylko piwko, to nigdy nie mam kaca.moj rekord to chyba 5, ale dokladnie nie pamietam co bylo dalej
![]() A te wszystkie 2KC itd to naprawde dzialaja ![]() ![]() A na takiego ostrego kaca z rana (zwykle mam takiego po wodzie) to najlepiej dziala najprymitywniejszy z mozliwych sposobow - belcik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
ja w temacie, wczoraj byłam na 18tce koleżanki, piłam wódkę
... mi na kaca, wlasnie doszłam do wniosku nic nie pomaga. 2KC kiedys wzięłam i działało, ale jakoś wczoraj o tym nie pomyślałam. Też nie mogę pić wody, najlepsza pepsi taka lodowata z lodówki. Zawsze mam ochotę na kefir, zupę jakąś (np rosół) albo na sos czosnkowy do pizzy. A najlepiej pomagają 1-2 kieliszki wódki rano, podobno pomaga, sama nie praktykowałam i chyba nie mam zamiaru.
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Co robie na kaca? zazwyczaj na drugi dzień leżę w łóżku i się nie ruszam...bo nie jestem w stanie.
Próbowałam raz KC2 no i tak działać, działa,na drugi dzień czułam się jak człowiek , ale gdy po zażyciu jeszcze piłam czułam jak jakiś kwas zżera mi gardło a piwko już nie smakowało jak smakowac powinno. Ja zazwyczaj ratuje się gorzką herbatką w dużych ilościach. Raz mój chłopak przekonał mnie, żebym napiła się piwka ( w przeddzień nieżle sobie pozwoliłam i delikatnie mówiąc umierałam) . Cały dzień się żle czułam aż w końcu wieczorkiem dałam się skusić na piwko i co??? Kac zniknął!!!ale tylko jeden raz tak zrobiłam, bo zazwyczaj jak mam kaca to nie umiem już na alkhol patrzeć.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
łojeja :| szkoda ze ja tego posta nie zobaczylam dzis rano, bo dokuczal mi okropny kacor, jak chyba jeszcze nigdy w zyciu (starzeje sie) :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.