![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co robicie na kaca??
a ja mam to szczescie, ze nawet po duuuuuuzej ilosci alkoholu nie mam kaca. nawet jak kiedys wypilam tyle, ze mi sie film urwal to rano czulam sie dobrze
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
przede wszystkim dużo wody mineralnej ale niegazowanej, bo gazowana daje efekt podobny jak szampan
![]() co do bełcika, to najlepiej pomaga jeszcze przed snem, żeby pozbyć się nadmiaru alkoholu przed metabolizmem jeszcze. co się zaś tyczy klinika, to raz wypiłem piwo, tez nie mogę patrzeć na alkohol. szczęśliwie mam kaca mniej niż dwa razy w roku, więc nie muszę tego praktykować ![]() ostatni raz łeb pi pękał 1go stycznia, i mi z tym cudownie, że inni zdychają a ja nie ![]() ![]()
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Miewam prawie tak samo!
![]() A Ibuprofen jest The Best! Nie znalazłam nic lepszego na wszelakie bóle i już ![]() Na szczęście moja babcia kupuje go całymi zgrzewkami to i zawsze mam zapas, jakby się "coś" działo ![]() MNIe "na kacorze" przychodzi smak na zupę: ogórkową, pomidorówke, rosół. Wtedy na nie mam największy smak. ![]() Jednak najczęściej "leczę" się rosołem, bo w sobote była balanga, a w niedziele obowiązkowo jest rosołek. Bo niedziela bez rosołu, jest niedzielą straconą. ![]() NIektórzy piją też sok spod kiszonej kapusty i wode spod kiszonych ogórków. Ponoć działa. ![]() Słyszałam też o piciu wody <przegotowanej, kranówie> z sodą i kielichu wódki z pieprzem. ![]() Ale to są już wersje chyba dla Hardkorowców? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Chyba już wszystkie sposoby wymienone, włącznie z "nie pić poprzedniego dnia".
![]() ![]() 1. "2KC" i tym podobne piguły to placebo. 2. Przepijanie co drugiego drinka alkoholowego szklanką wody potrafi zdziałać cuda. 3. Alkohol + papierosy = kac do sześcianu (bez wielkiej możliwości ocucenia przed południem, zwłaszcza jeśli mamy ponad 21 lat ![]() 4. Na wymioty (bez względu na ich powód!!) bezkonkurencyjnie działa Aviomarin, tylko przygotujcie się na 12 godzin snu. Sposób polecony przez farmaceutę, wypraktykowany wielokrotnie, nie (tylko ![]() 6. Jeśli kac nie należy do tych z gatunku "już_nigdy_nie_podniosę_s ię_z_łóżka", gorąca woda z sokiem z połówki z cytryny wypita na czczo Was orzeźwi (jak i każdego innego dnia - odkryłam w ten sposób cudowny substytut kawy! ![]() 5. Sok pomidorowy, kefir i jajecznica na śniadanie to idealny zestaw. Jeśli oczywiście nie ma zastosowania punkt 4. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
ha, ja kiedyś na takiego giganta poprosiłem bigos.. zgadnijcie jak się skończyło i gdzie
![]() wypijanie szklaneczki wody w trakcie picia co jeden, dwa drinki (ale chyba lepiej nie rzadziej) jest doskonałe.. jeśli wlejemy w siebie litr wody, albo i więcej jak w moim przypadku sie zdarza, to następnego dnia mozemy czuć się po prostu wysmienicie. ja kiedyś postanowiłem wypróbowac motyw z wodą mineralną. zajrzałem na rowerze do kolegi, który mieszka na drugim końcu warszawy, i zostałem na noc. było naprawdę bardzo konkretne picie, ale przed snem wypiłem prawie jednym duszkiem (samo w sobie może to wywołac nudności ![]() ![]() od tamtej pory zawsze kupuje sobie wodę mineralną na odiwedziny u znajomych ![]() ![]()
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
![]() BO kac jest efektem odwodnienia organizmu.
Alkohol jakby odwadnia organizm. Później musimy uzupełnić braki ![]() Dlatego tak nam się chce PIĆ i PIĆ po jakiejś zakrapianej imprezce ![]() Swoją drogą to sami specjaliści ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Dla słabszych (fizycznie i duchowo
![]() Dla mocniejszych (doswiadczeniem ![]()
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Lepiej zapobiegac niż leczyć
![]() A jak zapobiegac : Dr Arek poleca ![]() 1. Nie pić ![]() 2. Sciemniać na imprezie np . ciagle tańczyc ![]() 3. Wylewac za kołnierz ![]() A na poważnie to najeść sie przed spożyciem ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
zaraz po przebudzeniu pęka mi głowa i nie moge jej oderwać od poduszki, więc lezę sobie jakieś 15 minut (po około 20 ból prawie znika), nastepnie tup tup tup do kuchni i: 1) coś mokrego (czyt. woda, herbata, kawa, sok, coś gazowanego), 2) najeść się!! . nie rozumiem ludzi, którzy dzien po imprezie w stronę jedzenia nie moga spojrzeć, ja jestem cały czas głodna
![]() ![]()
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Ja nie wiem jak na was, ale na mnie te wszyskie sposoby nie dzialają.Poprostu.Próbowa łem juz wszyskiego i prawda jest taka, ze ja musze to poprostu odchorować.Najczesciej jest tak, ze mam nastepny dzień skasowany
![]() Cóż...mozna sie bawić bez alkoholu....tylko po co? ![]() ![]() ps.Szacuneczek dla Agniesia18, 4 Debowe w "damskim wykonaniu" to juz wyzsza szkola jazdy ![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
przede wszystkim duzo wody niegazowanej bo mnie suszy
![]() ![]() ![]() a pozniej to dobry jest rosolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kaca to mam przeważnie po wódce, dlatego ostatnio wolę wypić piwerko albo jakieś dobre winko. przeważnie odsypianie mi pomaga. potem duzo wody, piguła przeciwbólowa i da się zyć. na ekstremalne zatrucia niewiele rzeczy mi pomaga.nie stosuję zadnych soków z kiszonej czy innych cudów. po prostu leżę i sie nie ruszam. czekam aż przejdzie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Dużooooo wody minerlanej, nie ważne czy z gazem czy bez. Ale lepsza jest ta niegazowana. Juz jak po alkoholizowaniu się, kładę się do łóżka butelka spędza noc ze mną. Zawsze gdy się przebudzę i mnie suszy pije tak dużo ile się da. Rano nigdy nie mam kaca.
Woda podobno "wypłukuje" alkohol z organizmu.
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I to naprawde działa <pelen nadzieji> ?? ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | ||
Rozeznanie
|
Mam dwa niezawodne sposoby na kaca:
1..najlepiej dzień przed nic niepić hehe ![]() ..ale teraz tak poważnie 2.ja często kupuje sobie jakieś pikantne nudle knora (np kurczak carry), jak zszamie odrazu lepiej sie czuje ![]() ![]() A tak wogóle kac jest to kara od Boga za poprzestanie picia ![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Słyszałam od znajomej która jest pielęgniarką, że powinno się jak najszybciej dostarczyć organizmowi cukru, który został wypłukany przez alkohol. Jej sposób to szklanka ciepłej wody z cukrem.Po 15 min nie ma śladu po kacu
![]()
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm pozostaje tylko wypróbować, bedzie potrzebny kac...coz trzeba sie poświęcić ![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wolę prostszy sposób-schłodzona coca-cola. Ma cukier, ma bąbelki, jest mokra i chłodna. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
no coz... nic nowego, ze lekarze na kacu glukoze sobie serwuja...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie tak jak pisał ktoś wyżej,na kaca szklanka wody z cukrem ale dotego wycisnąc dużo cytryny(całkiem smaczne) bo alkochol wypłukuje z organizmu glukoze i witamine C.Rano wziąć koniecznie prysznic by odblokowały sie pory.
Ja jeszcze przed snem profilaktycznie Aspirynke i dwie witaminki C. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
W sumie rzadko zdarza mi się mieć kaca. Z reguły go nie mam, jesli piję dobrą wodkę (nie jakąś podejrzaną), dobre wino, whiskacza (po wypiciu kilku szklaneczek nie kręci mi się w glowie ani troszke). Mogę wypić wtedy troszkę więcej i nawet nie zaszumi mi w główce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha - mój kumpel poleca podczas picia branie witaminy C - podobno dziala . Moja kuzynka natomiast poleca zapodanie 2 tabletek Alka-Seltzer na drugi dzień podczas kaca - też dziala :czarodzie
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Alka-Seltzer....owszem działa, trzeba tylko mieć na tyle siły by się zmusić do wypicia tego paskudztwa. We mnie osobiście w dniu powszednim na sam zapach owego specyfiku wzbierają się odruchy wymiotne, nie wspominając jak to jest na kacu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
co do rodzaju alkoholu, to MOZNA MIESZAć! ale jest żelazna zasada: od słabszego alkoholu przechodzić coraz wyżej! np: piwo lub wino, a później wódka! stąd bierze się twierdzenie, że szampan tragicznie działa na organizm- sylwester, najpierw pijemy mocniejszy alkohol a potem o 24-tej przechodzimy do słabszego szampana...i stąd tzw. zgon
![]()
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli mogę cokolwiek wziąć do ust, to jest to "drink" : sok z 2 świeżych pomarańczy + sok z 1 cytryny + surowe jajko + łyżka miodu + szczypta gałki muszkatołowej + duzo lodu. To stawia mnie na nogi - polecam.
Lubię też lody wodne pomarańczowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.