Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 19:29   #3061
funpic
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Funpic to daj znać jaki to wózek. My jesteśmy zdecydowani na Hartana, ale może coś się podobnego znajdzie w niższej cenie.
Nie ma problemu W sumie stał on obok formy Bebe Beni obok popularnego Roan mial nawet podobny stelaz ale nie jestem w stanie sobie przypomnac nazwy i jeszcze mial mega fajne laczenie kolorow . Napisze Wam A ja wczoraj ogladalam Elee i dzisiaj Jane Muum juz nie wiemc o robic kazdy mi sie podoba po trochu....MAsakra chaialabym trafic do takiego sklepu gdzie sa wszystkie razem i wtedy kategorycznie porownac W tym fajnym sklepie u mnie w Zabrzu nie ma Mutsy bo sa przeciwnikami tej marki.. W Mutsy Evo te kolory sa bardzo nieciekawe..nie wiem jak na zywo wyglada czerwony bo na stronie trochę smutas

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio jak łaziłam po mieście to szła babka i pchała Graco Symbio, jak ten wózek klekotał, masakra niby dobra firma a słychać go było na pół rynku, nie wiem czy ten typ tak ma czy był źle użytkowany.

Tez o tym slyszalam, po kilku miesiacach bardzo trzeszczy i klekocze.
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:53   #3062
kotikaa
Raczkowanie

Czy ma ktoś doświadczenia z wózkiem Jane Powertwin Pro? Do jakiej wagi można w nim wozić dzieci? Zastanawiam się nad kupnem podwójnego wózka dla mojego 3latka i 2 miesięczniaka.

Mój starszy synek jest tak żywy, no i niestety trochę rozpieszczony, że sama z nim i niemowlakiem w jego wózku boję się już wychodzić na spacery. Ucieka mi często, no więc wolę nie kusić losu..

A może polecacie, jakieś inne wózki dla dzieci o różnej wadze?
kotikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:52   #3063
Harrods
Zadomowienie

Kilka stron wcześniej pojawił się post o tym, że starsze modele Maclarena ucinają dzieciom palce. No cóż, każda rzecz, która się składa może palce przytrzasnąć, nawet szuflada drewnianej komody. Najważniejsze jest to, że po prostu trzeba dbać o bezpieczeństwo dziecka i nie pozwalać mu wkładać rączej w mechanizm wózka. A piszę o tym dla tego, że nikt nie zrobił rabanu o to, że wózek Mutsy może zmiażdżyć palec. Jeździmy Transporterem od 1,3 roku. Wózek był składany i rozkładany tysiące razy. A kilka dni temu, mąż rozkładając go mocno przyciął sobie palec. Czuł, że jakiś mechanizm mu go miażdżył. Nawet przez moment zastanawialiśmy się, czy nie jechać na pogotowie. Na szczęście wszystko jest ok. Ale myślę sobie, że gdyby to był malutki i delikatny paluszek dziecka, to mogła by być tragedia. Jeszcze biorąc pod uwagę to, że jak samemu się rozkłada i przytnie palec, to automatycznie puszczasz. A jak by to nie był Twój palec, to mogło by się w porę nie zareagować.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez funpic Pokaż wiadomość
W Mutsy Evo te kolory sa bardzo nieciekawe..nie wiem jak na zywo wyglada czerwony bo na stronie trochę smutas
Evo ma podobną kolorystykę do Transportera. Nie uważam, żeby kolory były smutne. Ja mam czekoladowy i bardzo mi się podoba. Teraz kupiłam Maclarena XT czarnego. Ale ja nie lubię kolorów jaskrawych. A jasne są nie praktyczne. Ale ja nie odbieram brązu czy czerni jako kolorów smutnych. Jestem pogodną osobą, nie mam z tym problemu. Mieszkanie mam w kolorach bieli i czerni.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2012-06-12 o 11:54
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:33   #3064
funpic
Raczkowanie

Tak ale mnie te kolory nie przekonują, ja tez nie lubie rozu ani blekitu w wozkach ale np mogłby byc stonowany zielony lub beżowy/ecru a widzialam tylko ten szary.Bede jednak musiała cos wybrać dla mojej córeczki wcześniej stawiałam na czarny z jasna ramą Każdy mówi,że to smutas ale co ktos moze wiedziec o wozkach mieszkajać na parterze lub miec wszechobecną pomoc tesciow w wnoszeniu tak jak moja kuzynka Ja będę sama z mezem i z dzieckiem , my kontra 3 pietro wiec w sumie kolor wozka to juz kwestia na pewno nie decydujaca o wyborzeJeszcze trochę czasu wiec zobaczymy.

Edytowane przez funpic
Czas edycji: 2012-06-13 o 12:34
Stary 2012-06-13, 18:52   #3065
tasiulek
BAN stały

Mini pytanko, czy któraś z Was wie może co to za wózek?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z9898001X,Jakub-Blaszczykowski--kapitan-polskiej-reprezentacji.jpg (62,8 KB, 88 załadowań)
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:41   #3066
julka910
Zakorzenienie

Widziałam wczoraj na żywo z bardzo bliska Emmaljunge w kolorze white leatherette na stelarzu Classic chrome przepiękna a w środku mała różowa księżniczka słodko spala

Ciekawa jestem tylko jak utrzymać taka tapicerke w czystości.
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 09:44   #3067
mona_ja
Wtajemniczenie

Dziewczyny a co sądzicie o wózku ABC DESIGN Viper 4S? bardzo mi sie podoba ale opini o nim bardzo mało.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-15, 12:07   #3068
Gaabbi
Wtajemniczenie

Jesteśmy po pierwszym spacerze X landerem move.
Zwrotny.
Ciężki.
Amortyzacja średnia.
Na kocich łbach głowa dziecku odskakuje. Nie wiem, czy któryś wózek by sobie z tym poradził Przecież w tym są duże, pompowane koła.
Najbardziej przeszkadza mi to, że jest ciężki. Póki co chodzimy na spacery całą rodzinką więc wózek mi znosi i wnosi TŻ, ale gdyby mi przyszło samej to zrobić, to miałabym problem
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 13:40   #3069
wlkp_ona
Przyczajenie

Witam Panie! Mam pytanie? Chciała bym kupić spacerówke jane rider reverse. Jest to kubełkowa spacerówka i nie wiem jak długo będę mogłam z niej korzystać. Może któraś z Was miała ten model i mogła by mi napisać do jakiego wieku się sprawdziła. Jest dość droga i chciała bym ją mieć już do końca tak do 2,5lat.
wlkp_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 13:55   #3070
UnholyOne
Ola-Unhola

Nie widziałam jej na żywo, ale patrząc na foto, to 2,5 latkowi bedzie ciasno. Raczej się tak długo nie nada.
Stary 2012-06-16, 08:10   #3071
funpic
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a co sądzicie o wózku ABC DESIGN Viper 4S? bardzo mi sie podoba ale opini o nim bardzo mało.

Ta firma jest bardzo popularna i ceniona w Niemczech!! Nie nalezy do najdrozszych w sensie ze drogie to ok 1000e ale ok 500 i sa liderem na rynku.
Tego modelu nie znam ale z tego co kojarze to wozek 4 kolowy z normalnie rozkladana spacerowką.
Mnie sie podobał ABC CObra ale spacerowka kubelkowa wiec odpuscilam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-16, 09:05   #3072
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez funpic Pokaż wiadomość
Ta firma jest bardzo popularna i ceniona w Niemczech!! Nie nalezy do najdrozszych w sensie ze drogie to ok 1000e ale ok 500 i sa liderem na rynku.
Tego modelu nie znam ale z tego co kojarze to wozek 4 kolowy z normalnie rozkladana spacerowką.
Mnie sie podobał ABC CObra ale spacerowka kubelkowa wiec odpuscilam.
dzięki, ten wózek jest podobno produkowany tylko na rynki skandynawskie i polski, dlatego ciężko coś na jego temat znaleźć nawet na niemieckich stronach. Podoba mi się bo ma wszystko czego oczekuję i jest w rozsądnej cenie nawet tańszy niż niektóre polskie wózki, wersja z fotelikiem maxi cosi kosztuje o 2100zł. Teraz muszę się bliżej mu przyjżeć w sklepie, tylko znaleźć taki gdzie go mają

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2012-06-16, 10:04   #3073
MoniqW
Raczkowanie

Mona_ja Ja też mieszkam na wsi i potrzebowałam wózek o dużych, pompowanych kołach żeby w terenie dawął radę. Zdecydowałam się na Bebecar Vector AT nówka dla mnie jednak trochę była za droga ale udało mi się znaleźć i kupiłam używany w naprawdę bardzo dobrym stanie za rozsądną cenę. I jak na razie spisuje się super, był też z nami w górach
Stary 2012-06-16, 14:44   #3074
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Mona_ja Ja też mieszkam na wsi i potrzebowałam wózek o dużych, pompowanych kołach żeby w terenie dawął radę. Zdecydowałam się na Bebecar Vector AT nówka dla mnie jednak trochę była za droga ale udało mi się znaleźć i kupiłam używany w naprawdę bardzo dobrym stanie za rozsądną cenę. I jak na razie spisuje się super, był też z nami w górach
patrzyłam na ten wózek ale cena juz nie dla mnie a chcemy nowy, jak coś mi się podoba to znów nie mieści się w budżecie

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

dziewczyny zaciekawił mnie też ten wózek http://www.mooby.pl/roan-teo.html stosunkowo tani ale fajnie wygląda tylko opnii żadnych bo to nowość. Patrzyłam też na wózki Tako ale podobno strasznie ciężkie

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2012-06-16, 21:10   #3075
julka910
Zakorzenienie

Byłam dziś z koleżanka oglądać wózki bo koleżanka szuka wozu dla swojego dziecka i widziałam Mutsy Evo. Muszę przyznać ze rzeczywiście lekki i moze być fajny, nie przygladalam mu sie bardzo ale jedynie pomyślałam ze siedzisko jest jakby takie "biedne". W innych modelach wydaje sie porzadniejsze.

Koleżanka była zainteresowana tylko wózkami Emmaljunga, porownywala sobie dziś rożne modele i ma coś wybrać. Zdziwilam sie nieco bo myślałam ze to wózki z dużym siedziskiem a moja 2 latka, mimo, ze szczupła nie miała tam zbyt wiele miejsca. W quinny mam chyba większe siedzisko.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
patrzyłam na ten wózek ale cena juz nie dla mnie a chcemy nowy, jak coś mi się podoba to znów nie mieści się w budżecie

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

dziewczyny zaciekawił mnie też ten wózek http://www.mooby.pl/roan-teo.html stosunkowo tani ale fajnie wygląda tylko opnii żadnych bo to nowość. Patrzyłam też na wózki Tako ale podobno strasznie ciężkie
To ten sam producent co Roan Marita ? Jesli tak to powinno być ok, Roan Marita to dosc dobre wózki w swojej kategorii cenowej
Stary 2012-06-19, 16:33   #3076
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez wlkp_ona Pokaż wiadomość
Witam Panie! Mam pytanie? Chciała bym kupić spacerówke jane rider reverse. Jest to kubełkowa spacerówka i nie wiem jak długo będę mogłam z niej korzystać. Może któraś z Was miała ten model i mogła by mi napisać do jakiego wieku się sprawdziła. Jest dość droga i chciała bym ją mieć już do końca tak do 2,5lat.
ten wózek jest podobny do Concorda Neo i mój 3 latek w Neo się mieści.Ma ponad 100cm.
Ale lepiej kupić jakąs parasolkę bo po co ci taki wózek dla 2,5 latka.Czy 2,5 latkowi wogole potrzebny wózek?

ja zamówiłam Joolza ale jednak na czarnym stelażu i Quinny Senzza powinnam je mieć na dniach
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:09   #3077
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Witam

i mi przyszło szukanie wózka więc pytam czy WÓZEK WIELOFUNKCYJNY ROAN MARITA 3W 1 jest warty zakupu

nie mam w ogóle pojęcia na temat wózków , znalazłam właśnie ten na allegro i bardzo mi się podoba
Proszę o wszelkie cenne informacje

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:51   #3078
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ten wózek jest podobny do Concorda Neo i mój 3 latek w Neo się mieści.Ma ponad 100cm.
Ale lepiej kupić jakąs parasolkę bo po co ci taki wózek dla 2,5 latka.Czy 2,5 latkowi wogole potrzebny wózek?

ja zamówiłam Joolza ale jednak na czarnym stelażu i Quinny Senzza powinnam je mieć na dniach
A testowalas Emmaljunge ? Jesli tak to jakie wrażenia na tle innych wózków?
Stary 2012-06-20, 14:10   #3079
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
A testowalas Emmaljunge ? Jesli tak to jakie wrażenia na tle innych wózków?
ja nigdy nie miałam żadnej
Stary 2012-06-20, 14:35   #3080
UnholyOne
Ola-Unhola

Dziewczyny, a ma któras wózek Koochi, Chicco Cady lub najzwyklejszy Baby Start?
Na wyjazd potrzebuję dla 3 latka (do supermarketu i promenade, gdyby w upale się męczył).
Pisałam tu kiedyś o Zappie, ale w realu niestety za mały.
Stary 2012-06-20, 15:50   #3081
_rudzia
Przyczajenie

Miałam maritę więc coś mogę na jej temat napisać.
Jako wózek głęboki sprawdziła się super (mała urodziła się w październiku). Prowadziłam ją bez problemu (również w śniegu), super amortyzacja, mała miała dużo miejsca nawet będąc w kombinezonie i śpiworku.
Dużą wadą marity jest jej waga i rozmiary. Jeśli musisz wózek wnosić to się dobrze zastanów, sam wózek waży 15kg, do tego dziecko, ewentualnie zakupy i masz ponad 20kg ja nie byłam w stanie go podnieść.
Drugą wadą jest spacerówka, która wg mnie jest porażką. Właśnie z jej powodu pozbywam się wózka. Z zamontowanym siedziskiem spacerowym wózek się koszmarnie podbija i o wiele ciężej prowadzi.
Teraz mam Mountain buggy swift i wg mnie jest to wózek marzenie.
Jeśli jeszcze raz miałabym wybierać wózek wielofunkcyjny to rozważałabym quinny speedy
_rudzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 09:54   #3082
onyks
Zakorzenienie

Cytat:

Z niecierpliwością czekam na Twoją opinię o Joolzie.....a na czarnym stelażu jest piękny Jaki kolor zamówiłaś?
Może będziesz chciała kiedyś odsprzedać...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Hej Emilia, hej Mona

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Witam

i mi przyszło szukanie wózka więc pytam czy WÓZEK WIELOFUNKCYJNY ROAN MARITA 3W 1 jest warty zakupu

nie mam w ogóle pojęcia na temat wózków , znalazłam właśnie ten na allegro i bardzo mi się podoba
Proszę o wszelkie cenne informacje
Moja koleżanka go miała i baaardzo sobie chwaliła, śnieg nie śnieg, jechał bez problemu, jedyny minus to waga....wózek jest ciężki. Jak mały podrósł to ją mąż namówił na sprzedaż i kupno parasolki....to pamiętam, że po kilku pierwszych wyjazdach płakała za roanem i bardzo żałowała, że sprzedała.

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 15:12   #3083
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Onyks, Emilka, Mona, coś się dziewczyny z wątku za szukanie wózków już wzięły

Ja nadal obstawiam buzza, chociaż nie przeczę, że jeśli coś mnie w sklepie bardzo zaciekawi, to mogę wyjechać innym
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 16:47   #3084
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Onyks, Emilka, Mona, coś się dziewczyny z wątku za szukanie wózków już wzięły

Ja nadal obstawiam buzza, chociaż nie przeczę, że jeśli coś mnie w sklepie bardzo zaciekawi, to mogę wyjechać innym
A testowałaś już buzza na żywo?

Stary 2012-06-21, 16:56   #3085
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Z niecierpliwością czekam na Twoją opinię o Joolzie.....a na czarnym stelażu jest piękny Jaki kolor zamówiłaś?
Może będziesz chciała kiedyś odsprzedać...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------
ja wziełam ten jasny biały i czarna rama a w weeken będę mieć ten dodatkowy kosz
Stary 2012-06-21, 17:48   #3086
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Nie
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 20:53   #3087
Madison9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Funpic to daj znać jaki to wózek. My jesteśmy zdecydowani na Hartana, ale może coś się podobnego znajdzie w niższej cenie.
Kraven, kupilas yego Hartana VIP? Ja tez go ogladalam i przyznam, ze jest calkiem niezly, zwrotny, lekki i maly po zlozeniu. Jedynym mankamentem jest tapicerka w srodku spacerowki - nie podobaja mi sie te kwiatowe design. Ktory kolor Ci sie podoba?
Zastanawiam sie tez nad Emmaljunga - jest troche wieksza od Hartana, ale wyglada bardzo solidnie.

Problem z Hartanem w tym momencie jest taki, ze fabryka jest nieczynna caly lipiec a na wozek czeka sie 6 tygodni, wiec odbior bylby w polowie wrzesnia, a to troche za pozno dla mnie... Ja potrzebuje wozek na polowe lipca.

Czy ktos moze ma Emmaljunga Nitro City lub Hartan Vip i moglby podzielic sie opinia?
Madison9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 06:00   #3088
kraven
Zakorzenienie

Jeszcze go nie kupiłam. Jadę go oglądac w lipcu. Ze strony Bobowozki podoba mi się kilka kolorów 608, 613, 617, 638.
A czy gdyby nie te kolory to wszystko by w nim grało?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:40   #3089
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
ja wziełam ten jasny biały i czarna rama a w weeken będę mieć ten dodatkowy kosz
Padłam z wrażenia

Tym bardziej czekam na opinię.
W wakacje wybiorę się do Poznania testować go po sklepie, może mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie najlepiej szukać?
Wiem, że są w "Salonie Dziecięcym Maluszek", ale gdzie jeszcze to nie wiem...

Stary 2012-06-22, 11:00   #3090
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Padłam z wrażenia

Tym bardziej czekam na opinię.
W wakacje wybiorę się do Poznania testować go po sklepie, może mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie najlepiej szukać?
Wiem, że są w "Salonie Dziecięcym Maluszek", ale gdzie jeszcze to nie wiem...
jakich firm szukasz?
zob w Pati i maksie na Polnej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości