![]() |
#3061 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Tez o tym slyszalam, po kilku miesiacach bardzo trzeszczy i klekocze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Raczkowanie
|
Czy ma ktoś doświadczenia z wózkiem Jane Powertwin Pro? Do jakiej wagi można w nim wozić dzieci? Zastanawiam się nad kupnem podwójnego wózka dla mojego 3latka i 2 miesięczniaka.
Mój starszy synek jest tak żywy, no i niestety trochę rozpieszczony ![]() A może polecacie, jakieś inne wózki dla dzieci o różnej wadze? |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zadomowienie
|
Kilka stron wcześniej pojawił się post o tym, że starsze modele Maclarena ucinają dzieciom palce. No cóż, każda rzecz, która się składa może palce przytrzasnąć, nawet szuflada drewnianej komody. Najważniejsze jest to, że po prostu trzeba dbać o bezpieczeństwo dziecka i nie pozwalać mu wkładać rączej w mechanizm wózka. A piszę o tym dla tego, że nikt nie zrobił rabanu o to, że wózek Mutsy może zmiażdżyć palec. Jeździmy Transporterem od 1,3 roku. Wózek był składany i rozkładany tysiące razy. A kilka dni temu, mąż rozkładając go mocno przyciął sobie palec. Czuł, że jakiś mechanizm mu go miażdżył. Nawet przez moment zastanawialiśmy się, czy nie jechać na pogotowie. Na szczęście wszystko jest ok. Ale myślę sobie, że gdyby to był malutki i delikatny paluszek dziecka, to mogła by być tragedia. Jeszcze biorąc pod uwagę to, że jak samemu się rozkłada i przytnie palec, to automatycznie puszczasz. A jak by to nie był Twój palec, to mogło by się w porę nie zareagować.
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Evo ma podobną kolorystykę do Transportera. Nie uważam, żeby kolory były smutne. Ja mam czekoladowy i bardzo mi się podoba. Teraz kupiłam Maclarena XT czarnego. Ale ja nie lubię kolorów jaskrawych. A jasne są nie praktyczne. Ale ja nie odbieram brązu czy czerni jako kolorów smutnych. Jestem pogodną osobą, nie mam z tym problemu. Mieszkanie mam w kolorach bieli i czerni. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2012-06-12 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Raczkowanie
|
Tak ale mnie te kolory nie przekonują, ja tez nie lubie rozu ani blekitu w wozkach ale np mogłby byc stonowany zielony lub beżowy/ecru a widzialam tylko ten szary.Bede jednak musiała cos wybrać dla mojej córeczki wcześniej stawiałam na czarny z jasna ramą
![]() ![]() ![]() Edytowane przez funpic Czas edycji: 2012-06-13 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
BAN stały
|
Mini pytanko, czy któraś z Was wie może co to za wózek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Zakorzenienie
|
Widziałam wczoraj na żywo z bardzo bliska Emmaljunge w kolorze white leatherette na stelarzu Classic chrome
![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawa jestem tylko jak utrzymać taka tapicerke w czystości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a co sądzicie o wózku ABC DESIGN Viper 4S? bardzo mi sie podoba ale opini o nim bardzo mało.
![]()
#3068 |
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy po pierwszym spacerze X landerem move.
Zwrotny. Ciężki. Amortyzacja średnia. Na kocich łbach głowa dziecku odskakuje. Nie wiem, czy któryś wózek by sobie z tym poradził ![]() Najbardziej przeszkadza mi to, że jest ciężki. Póki co chodzimy na spacery całą rodzinką więc wózek mi znosi i wnosi TŻ, ale gdyby mi przyszło samej to zrobić, to miałabym problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Przyczajenie
|
Witam Panie! Mam pytanie? Chciała bym kupić spacerówke jane rider reverse. Jest to kubełkowa spacerówka i nie wiem jak długo będę mogłam z niej korzystać. Może któraś z Was miała ten model i mogła by mi napisać do jakiego wieku się sprawdziła. Jest dość droga i chciała bym ją mieć już do końca tak do 2,5lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Ola-Unhola
|
Nie widziałam jej na żywo, ale patrząc na foto, to 2,5 latkowi bedzie ciasno. Raczej się tak długo nie nada.
#3071 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta firma jest bardzo popularna i ceniona w Niemczech!! Nie nalezy do najdrozszych w sensie ze drogie to ok 1000e ale ok 500 i sa liderem na rynku. Tego modelu nie znam ale z tego co kojarze to wozek 4 kolowy z normalnie rozkladana spacerowką. Mnie sie podobał ABC CObra ale spacerowka kubelkowa wiec odpuscilam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3073 |
Raczkowanie
|
Mona_ja Ja też mieszkam na wsi i potrzebowałam wózek o dużych, pompowanych kołach żeby w terenie dawął radę. Zdecydowałam się na Bebecar Vector AT nówka dla mnie jednak trochę była za droga ale udało mi się znaleźć i kupiłam używany w naprawdę bardzo dobrym stanie za rozsądną cenę. I jak na razie spisuje się super, był też z nami w górach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- dziewczyny zaciekawił mnie też ten wózek http://www.mooby.pl/roan-teo.html stosunkowo tani ale fajnie wygląda ![]() ![]()
![]() |
#3075 | |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś z koleżanka oglądać wózki bo koleżanka szuka wozu dla swojego dziecka i widziałam Mutsy Evo. Muszę przyznać ze rzeczywiście lekki i moze być fajny, nie przygladalam mu sie bardzo ale jedynie pomyślałam ze siedzisko jest jakby takie "biedne". W innych modelach wydaje sie porzadniejsze.
Koleżanka była zainteresowana tylko wózkami Emmaljunga, porownywala sobie dziś rożne modele i ma coś wybrać. Zdziwilam sie nieco bo myślałam ze to wózki z dużym siedziskiem a moja 2 latka, mimo, ze szczupła nie miała tam zbyt wiele miejsca. W quinny mam chyba większe siedzisko. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lepiej kupić jakąs parasolkę bo po co ci taki wózek dla 2,5 latka.Czy 2,5 latkowi wogole potrzebny wózek? ja zamówiłam Joolza ale jednak na czarnym stelażu i Quinny Senzza powinnam je mieć na dniach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() i mi przyszło szukanie wózka ![]() ![]() nie mam w ogóle pojęcia na temat wózków , znalazłam właśnie ten na allegro i bardzo mi się podoba ![]() Proszę o wszelkie cenne informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 |
Ola-Unhola
|
Dziewczyny, a ma któras wózek Koochi, Chicco Cady lub najzwyklejszy Baby Start?
Na wyjazd potrzebuję dla 3 latka (do supermarketu i promenade, gdyby w upale się męczył). Pisałam tu kiedyś o Zappie, ale w realu niestety za mały.
#3081 |
Przyczajenie
|
Miałam maritę więc coś mogę na jej temat napisać.
Jako wózek głęboki sprawdziła się super (mała urodziła się w październiku). Prowadziłam ją bez problemu (również w śniegu), super amortyzacja, mała miała dużo miejsca nawet będąc w kombinezonie i śpiworku. Dużą wadą marity jest jej waga i rozmiary. Jeśli musisz wózek wnosić to się dobrze zastanów, sam wózek waży 15kg, do tego dziecko, ewentualnie zakupy i masz ponad 20kg ja nie byłam w stanie go podnieść. Drugą wadą jest spacerówka, która wg mnie jest porażką. Właśnie z jej powodu pozbywam się wózka. Z zamontowanym siedziskiem spacerowym wózek się koszmarnie podbija i o wiele ciężej prowadzi. Teraz mam Mountain buggy swift i wg mnie jest to wózek marzenie. Jeśli jeszcze raz miałabym wybierać wózek wielofunkcyjny to rozważałabym quinny speedy |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może będziesz chciała kiedyś odsprzedać ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Hej Emilia, hej Mona ![]() Moja koleżanka go miała i baaardzo sobie chwaliła, śnieg nie śnieg, jechał bez problemu, jedyny minus to waga....wózek jest ciężki. Jak mały podrósł to ją mąż namówił na sprzedaż i kupno parasolki....to pamiętam, że po kilku pierwszych wyjazdach płakała za roanem i bardzo żałowała, że sprzedała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
Onyks, Emilka, Mona, coś się dziewczyny z wątku za szukanie wózków już wzięły
![]() Ja nadal obstawiam buzza, chociaż nie przeczę, że jeśli coś mnie w sklepie bardzo zaciekawi, to mogę wyjechać innym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
A testowałaś już buzza na żywo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
Nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zastanawiam sie tez nad Emmaljunga - jest troche wieksza od Hartana, ale wyglada bardzo solidnie. Problem z Hartanem w tym momencie jest taki, ze fabryka jest nieczynna caly lipiec a na wozek czeka sie 6 tygodni, wiec odbior bylby w polowie wrzesnia, a to troche za pozno dla mnie... Ja potrzebuje wozek na polowe lipca. Czy ktos moze ma Emmaljunga Nitro City lub Hartan Vip i moglby podzielic sie opinia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze go nie kupiłam. Jadę go oglądac w lipcu. Ze strony Bobowozki podoba mi się kilka kolorów 608, 613, 617, 638.
A czy gdyby nie te kolory to wszystko by w nim grało?
#3089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tym bardziej czekam na opinię. W wakacje wybiorę się do Poznania testować go po sklepie, może mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie najlepiej szukać? Wiem, że są w "Salonie Dziecięcym Maluszek", ale gdzie jeszcze to nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zob w Pati i maksie na Polnej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.