![]() |
#3391 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
![]() ja bym nowego nie kupiła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() ja bym szukała czegoś lżejszego.Nie wiem jaka jest różnica w tych ramach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Zadomowienie
|
megg, ja mam Maclarena XT. Jestem zadowolona, jak na parasolkę. Też nie jestem ich fanką, ale są praktyczne na krótkie trasy. Ale nie ważne. Chodzi mi o to, że miałaś starszą wersję, być może sprzed kilku lat. Obecne rączki się nie kleją, oparcie opuszcza się jedną ręką i żadne bolce się nie wysuwają i nie wsuwają przy podnóżku (wiem o czym piszesz, bo widziałam starszą wersję). Mój 1,5 roczny synek ma w nim dużo miejsca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() 12-14 kg to średni wózek.. jeśli wybrany model ma pompowane koła to mozna uznać ze jest lekki ![]() bo jesli to była by parasolka to już bardzo ciężka jest ![]() na zimę zwłaszcza śnieżną lepiej mieć wózek na dużych szerokich kołach (jak pompowane właśnie).. moja córka jest listopadowa i powiem ci ze warto mieć sporą gondolę by nawet dziecko spore miało miejsce by się poruszać w kombinezonach itp dwa dziecko w w ciągu pierwszych miesięcy rośnie błyskawicznie.. więc to warto wziąć pod uwagę.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zakorzenienie
|
Gdyby ktoś chciał się pozbyć quinny buzz lub quinny moodd to zapraszam na pw-jestem bardzo chętna
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zakorzenienie
|
może ktoś ma do oddania/wymiany karabinczyk do fotelika matrix pro
![]()
![]() |
#3396 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, orientujecie się czy do stelaża wózka baby jogger city elite można wpiąć, za pomocą adapterów gondole quinny?
#3397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zakorzenienie
|
moge dolaczyc
![]() ![]() http://szkrabshop.pl/pl/p/Wozek-Quinny-Moodd-2012-/284
#3400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wizualnie też mi się podoba, ale ma małe/niskie siedzisko i podobno jest trochę "rozchybotany" ![]()
![]() |
#3401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie to waga bardzo ciezka!!! Na serio dodaj sobie dziecko o wadze 6kg daje juz 20!!! Wszystkie wozki ktore wyeliminowalam w wyborze warzyly wlasnie tyle 14-15kg Co do Jane to chyab wszystkie z nowszych maja troche luzu, widzialam Rider Reverse z gondola ta plasikowa i tez chybotal-jeszcze bardziej niz moj Muum. Edytowane przez funpic Czas edycji: 2012-10-13 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to też dużo zależy od tego jak wózek jest zbudowany tzn jaki ma kształt itp. Np mutsy niby wydawał się ciężkim wózkiem (rama 10kg + gondola/siedzisko 4) ale wnosząc go z kimś na PIĄTE PIĘTRO nie wydawało mi się to jakąś tragedią...za to wnosząc już koleżanki wózek na 1 piętro który ważył niby tyle samo...to była mordęga. Wózek z pompowanymi kołami ważący 14kg nie jest tragedią, zależy czego się szuka. Czy wózek dobry na wszelkie dziury/ śniegi / zaspy itp...czy wózek na lekkie spacerki wokoło bloku. Waga nie do końca ma odniesienie do tego jak się prowadzi na śniegu - prędzej koła. Pompowane bez problemu poprowadzisz po śniegu, ja mam teraz piankowe i w sumie nie wiem ... nie jeździłam jeszcze. Ale pompowanymi nie miałam problemu z dużymi zaspami serio. I tak jak poprzedniczka mówi, jak dziecko się urodzi październik/listopad to lepiej większa gondola ze względu na ten nieszczęsny kombinezon który zajmuje sporo miejsca + jakieś okrycie. Nasz mały w styczniu się urodził i w lutym jeżdżąc w gondoli dość sporo miejsca zajmował.
![]() |
#3403 |
Zadomowienie
|
Dziękuję wam bardzo za podpowiedzi
![]() ![]() Szukam własnie wózeczka z pompowanymi kołami i większość wózków jakie widziałam na All miała podaną wagę ok.14-15 kg dlatego nie wiedziałam czy to mało czy dużo jak na takie koła. Wprawdzie mieszkamy na 4. piętrze, ale nie ma mowy żebym tachała wózek do domu- nawet super lekkiego ![]() Myślałam, że waga wózka ma znaczenie także w prowadzeniu wózka, nie tylko przy wnoszeniu, ale skoro jest inaczej to kamień z serca ![]() ![]() A ma może któraś z was model Riko Alpina? Bardzo podoba mi sie to, że ma w spacerówce tak dużą siatkę wentylacyjną, do tego kółka spore, obrotowe i pompowane, kosz na zakupy też wydaje się spory i solidny... Wypowie się któraś z was na jego temat? Byłabym wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zakorzenienie
|
dla mnie waga wózka jest odczuwalna przy pchaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
tylko tu nie zawsze działa to tak ze lekki wózek =lekkie prowadzenie czy cięższy=ciężko pchać.. a nie każdy to wie..
ja 12kg speediego +11,5 kilo dziecka + czasem jakieś zakupy (jak owoce czy warzywa to dość ciężkie są) spoko prawie 30 kg do pchania a wózek prowadzę jednym paluszkiem.. a z wózkiem parasolką 6kg z tym samym ładunkiem jest duuużo ciężej ![]() dużo zależy od konstrukcji wózka...no i od kół..im większe tym łatwiej sie pcha generalnie (tak jak z rowerem - najlżej jak lekki na dużych kołach..a jak do tego szerokie opony to i z każdymi wertepami se poradzi w wózkach podobnie to wygląda) |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny co myślicie o tym wózku? zamówiłam go ostatnio w hurtowni ale nie widzialam go " w realu" w razie czego bede mogla odmówić na inny, ma ktoraś z Was ten model? jak sie sprawuje?
http://pieknywozek.pl/sklep/produkt/...C5%9A%C4%86%20!! ( na dole są zdjęcia ten biało czekoladowy) Edytowane przez nadia1205 Czas edycji: 2012-10-23 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Zakorzenienie
|
o tym tzn o ktorym ?;>
|
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Przyczajenie
|
dada romance biało czekoladowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Rozeznanie
|
dziewczyny miała któraś takie coś? http://allegro.pl/zestaw-skrzat-woze...701452904.html
szukam wielofuncyjnego wózeczka, żeby było wszystko w jednym, łatwy montaż, można było zmieniać ustawienie (dziecko patrzy na mnie, albo na drogę), głównie jezdzić będę po kiepskich drogach, wiec plastikowe spaceróweczki odpadają, chcę coś terenowo sprawdzającego się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |
BAN stały
|
A ja mam takie pytanie: mam termin na marzec, jest to moje pierwsze dziecko, nigdy nie miałam do czynienia z niemowlakami i tak się zastanawiam czy gondola będzie mi w ogóle potrzebna?
W którym miesiącu można zacząć wychodzić z maleństwem na dwór? Na początku i tak myślałam że będziemy tylko przesiadywać na ogródku (mieszkamy w domku) a na spacery to dopiero w lecie? a jak przyjdzie zima to czy będę wtedy potrzebować gondoli?? Oglądam wózki 3w1 , ale teraz się tak zastanawiam czy nie skupić się na stelażu + fotelik i spacerówka. Bardzo podobają mi się: Jedo Fyn Tako Captivia Tako Laret Roan Marita - ale chyba odpada bo ciężko mi było jeździć nim po sklepie, zawracać itp. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Edytowane przez Niuniaczek Czas edycji: 2012-10-28 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() właśnie w takim przypadku moim zdaniem duża wygodna gondola będzie niezastąpiona ![]() możesz na początek kupić używaną gondolę - dużą, na pompowanych kołach (tym bardziej, że waga chyba dla Ciebie nie ma znaczenia skoro mieszkasz w domu) a później jakąś lepszą spacerówkę a używanie fotelika samochodowego w zastępstwie gondoli ![]() ![]()
![]() |
#3415 |
BAN stały
|
O widzisz, dobrze posłuchać kogoś mądrego
![]() Ja i tak planuję kupić używany wózek.Mam do wyboru opcje: - używany dobrej firmy do ok 600-800 zł ( dobrej w sensie tako, jedo,) - nowy firmy krzak - nowy dobrej firmy ale 2w1 do ok 1200 zł i to z naruszeniem funduszu na inne rzeczy a i tak trzeba kupić fotelik do samochodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
A czemu dopiero w dwa miesiące po porodzie? My wyszliśmy ze szpitala jak mały miał tydzień i jeden dzień i już dwa dni później byliśmy na pierwszym spacerze a jaka jest pogoda to widać
![]() ![]() Co do kupna gondoli, to też uważam, że jest niezastąpiona. |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
nasz Malutek pojawi się dopiero za jakieś 5 miesięcy, ale już rozglądam się za wózkiem... z uwagi na to że mieszkam na 3 piętrze musi być lekki ale też wygodny... znalazłam już swojego faworyta, ale ciekawa jestem opinii innych mam, które mają większe doświadczenie... może macie jakieś inne propozycje (podobne parametry)... proszę o opinie: http://dino.sklep.pl/nowy/wozki-4-w-...s-p-14733.html dziękuję i pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- I jeszcze takie pytanko co to są siedziska kubełkowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
szeryfcio
|
No żartujesz.... Czy jest ciepło czy zimno, z dzieckiem trzeba na spacer wychodzić. Trzeba tylko odpowiednio ubrać. Jak jest bardzo zimno można zacząć od werandowania.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2012-10-28 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() poza tym wiadomo, że przy -20 st zwykle nawet dorosłemu jest zimno i nieprzyjemnie, więc ja osobiście spacery bym odpuściła, ale gdzieś kiedyś czytałam, że właśnie do -10 st nie trzeba rezygnować ze spacerów, ale tez oczywiście bez przesady w drugą stronę - nie na 3-4 godz z 4-tyg dzieciątkiem ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- to są takie siedziska, które nie rozkradają się na płasko, tylko jak chcesz przechylić do pozycji leżącej, to tak jakbyś... kładła krzesło "na plecy" ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.