Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-18, 17:43   #3451
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
Mam prośbę o podanie adresów sklepów stacjonarnych z wózkami w Warszawie, albo napiszcie jak szukać bo kompletnie mi nie wychodzi: wpisuję w google sklep wózki warszawa ale wyskakują mi głównie sklepy internetowe.

Byłam w Świecie dziecka i w Mothercare , ale tam nie ma wózków Tako i Jedo
Co prawda kupowałam wózek Jedo Fyn w Gdańsku, ale sprawdź ofertę "Mama i ja". W końcu to sieciówka, więc oferta powinna być podobna.
Tako u nich nie widziałam.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-11-23 o 09:22
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 09:26   #3452
Kinga_20
Zakorzenienie

anoola siostra męża ma ten wózek i są super zadowoleni, nam też go polecali, więcej nie napiszę, bo w sumie sama go nie używałam, ale napiszę tak: oni mieszkają w Anglii i myślę, że mieli setki tysięcy wózków do wyboru, a zdecydowali się właśnie na ten Riko Alpina i jak mówię nam też go polecają, więc nie jest to jakiś chłam za niską cenę tylko godny uwagi wózek Wiem, że to mało szczegółów, ale mam nadzieję, że choć trochę pomogłam

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

o nie doczytałam, że już zakupiliście go Mam nadzieję, że napiszesz swoją opinię o nim

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:08   #3453
Zuzik06
Wtajemniczenie

Hej

Przepraszam Dziewczyny z góry za spam, ale zaczynam swoją działalność i na profilu na FB organizuję konkurs dla mam i nie tylko, do wygrania są szyte ręcznie aniołki z materiałów ekologicznych, które można podarować swojemu maluchowi pod choinkę na przykład Gdyby któraś z Was była zainteresowana ( i chętna wesprzeć działalniść wizażanki ) zapraszam serdecznie: https://www.facebook.com/Pomyslowo i życzę wszystkiego dobrego
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 16:57   #3454
karolina0810
Przyczajenie

Witam w tym temacie - dość obszernym i mogę się zdublować za co bardzo przepraszam - ale czy ktoś ma j opinie o wózku STOKKE_ najbardziej chodzi Mi o opinie ludzi posiadających ten wózek - artykuły na internecie czytałam - ale jak to jest w rzeczywistości?
karolina0810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 19:49   #3455
Aspirynka89
Przyczajenie

Ja bardzo chciałam kupić Graco EVO, ale moje dziecko urodziło się pod koniec czerwca, a wózek do kupienia miał być dopiero pod koniec sierpnia, więc musieliśmy poszukać innego rozwiązania i znalazłam cudowny wózek EL NINO firmy babyactive. Jest lekki, zwinny, po prostu idealny, a jego największa zaleta to stosunkowo niska cena Polecam.
Aspirynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 09:36   #3456
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez karolina0810 Pokaż wiadomość
Witam w tym temacie - dość obszernym i mogę się zdublować za co bardzo przepraszam - ale czy ktoś ma j opinie o wózku STOKKE_ najbardziej chodzi Mi o opinie ludzi posiadających ten wózek - artykuły na internecie czytałam - ale jak to jest w rzeczywistości?
ja po przymiarce małego do tego wózka. Się z niego wyleczyłam.Dla mnie źle się prowadzi.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 18:44   #3457
gegania
Raczkowanie

Witajcie, wybieramy się w długą podróż z dzieckiem 3,5 letnim. Czy ktoś mógłby mi doradzić, jaki wózek najlepiej kupić? Synek już normalnie wózka nie używa, ale tam nie da rady całymi dniami biegać z nami. Wieczorem mógłby zasnąć w wózku, a my moglibyśmy gdzieś pójść. Bez wózka bylibyśmy co wieczór uziemieni w pokoju. Chodzi mi o to, aby był bardzo lekki, składany do jak najmniejszych rozmiarów, no i aby dziecku było wygodnie (waży 14 kg). Może są tu jakieś podróżniczki, które tego typu wózek miały. Z góry dziękuję za pomoc.
gegania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-09, 22:21   #3458
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez gegania Pokaż wiadomość
Witajcie, wybieramy się w długą podróż z dzieckiem 3,5 letnim. Czy ktoś mógłby mi doradzić, jaki wózek najlepiej kupić? Synek już normalnie wózka nie używa, ale tam nie da rady całymi dniami biegać z nami. Wieczorem mógłby zasnąć w wózku, a my moglibyśmy gdzieś pójść. Bez wózka bylibyśmy co wieczór uziemieni w pokoju. Chodzi mi o to, aby był bardzo lekki, składany do jak najmniejszych rozmiarów, no i aby dziecku było wygodnie (waży 14 kg). Może są tu jakieś podróżniczki, które tego typu wózek miały. Z góry dziękuję za pomoc.
Ja mam w domu Bugaboo bee plus i czas jeździ Nim mój 3,5 latek.Jest mu wygodnie.Ale nie wyobrażam sobie spania jakiegokolwiek 3,5 latka w wózku.
Mój wózka używa rzadko raz na parę mies jak gdzieś w daleką trasę ide pieszo.
Stary 2012-12-17, 11:22   #3459
kasia5580
BAN stały

GG do kasia5580 Send a message via Skype™ to kasia5580

Ja jestem fanka wózków ( i nie tylko ) firmy RECARO!!
Jesli miałabym oceniać w skali od 1 do 5 :
Wygoda i bezpieczeństwo Maluszka 5+
Pchajac wózek na spacerze, mimo 10kg mojej niuni nie od odczuwam żadnego obciążenia!! Wózek jest tak lekki i tak wygodny ze czasem bezmyślnie zagladalam, czy moja gwiazda w nadal jest również 5+
Jedyna wada która mi przeszkadza to ciagle psujące sie światło przednie, i częste oddawanie wózka na gwarancje.
Ale to nic w porównaniu z Ala reszta
kasia5580 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:43   #3460
abraska
Przyczajenie

Ja polecam Maxi Cosi Mura. Mamy cały zestaw, gondola i fotelik sprawdziły się świetnie. Gondola jest duża, wózek mimo że ciężki, bardzo zwrotny. Jestem w stanie go obrócić jednym palcem. Jedyny minus to spacerówka - siedzisko kubełkowe nie jest zbyt duże i nie wszystkim dzieciom odpowiada. Podnóżek też mógłby być bardziej komfortowy.

Bajki dla dzieci - super bajki - bajki Barbie, Disneya, nowości
Gry dla dziewczyn - ubieranki, gry dla dziewczynek, gry Barbie...
abraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:03   #3461
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez abraska Pokaż wiadomość
Ja polecam Maxi Cosi Mura. Mamy cały zestaw, gondola i fotelik sprawdziły się świetnie. Gondola jest duża, wózek mimo że ciężki, bardzo zwrotny. Jestem w stanie go obrócić jednym palcem. Jedyny minus to spacerówka - siedzisko kubełkowe nie jest zbyt duże i nie wszystkim dzieciom odpowiada. Podnóżek też mógłby być bardziej komfortowy.
Mura ma b.mała spacerówkę dla max rocznego dziecka.
Stary 2012-12-30, 12:57   #3462
t_89
Zakorzenienie

czy ktoras z was miala ten wozek implast eco ?
http://allegro.pl/3w1-wozek-implast-...890162578.html

co o nim sadzicie?

P.S macie moze jakies inne linki do wozkow w tym kolorze ?

Mura mi sie tez podoba ale wlasnie ma siedzisko male ;[
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 23:29   #3463
funpic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez abraska Pokaż wiadomość
Mura nie ma kubełkowego siedziska!! Siedzisko w Murze rozkłada się na płasko a w kubełku opada zmieniając połozenie wraz z dzieckiem. Może masz co innego niz Mure albo co innego miałas na myśli Rozważałam ten zakup tego wozka jednak waga byla decydującym minusem.

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
czy ktoras z was miala ten wozek implast eco ?
http://allegro.pl/3w1-wozek-implast-...890162578.html

co o nim sadzicie?

P.S macie moze jakies inne linki do wozkow w tym kolorze ?

Mura mi sie tez podoba ale wlasnie ma siedzisko male ;[

Przeczytaj opinie o tym wozku, jego łamiace się stelarze sa legendą
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 05:18   #3464
yZa90210
Raczkowanie

Mura jak na moje to wózek terenowy...dobrze sprawuje się w zimę(ale tylko 4 kołowe) i można dodać, że jest praktycznie niezniszczalny :P jednak jego ciężar jest ogromny, czuć to nawet prowadząc po płaskim terenie. Dziecko w spacerówce wygląda na bardzo ściśnięte, mimo tego, że ma ledwo 2latka. I jest mało zabudowana. Ogólnie za taką cenę wybrałabym coś innego- lżejszego, no i spacerówka przede wszystkim! Sama byłam napalona na ten wózek, jednak siostra mnie bardzo wyprzedziła z jego kupnem i jest tak jak wspomniałam wyżej. Nie ma wielkiego narzekania, jeśli mieszka się na parterze, bądź w domku
yZa90210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:25   #3465
ciasteczko1986
Przyczajenie

Nowość baby design, Lupo, co sądzicie??zek- temat zbiorczy.

czy któras z was ma ten wózek, chciałabym go kupić z fotelikiem maxi cosi, ale nigdzie u mnie go nie ma
ciasteczko1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:08   #3466
Tommorow
Raczkowanie

Dot.: Nowość baby design, Lupo, co sądzicie??zek- temat zbiorczy.

Ja osobisci mam ten wozek http://www.bobowozki.com.pl/product_...05d55a9303a56d z fotelikiem maxi cosi.
I szczerze polecam, wozek jest boski, lekki i zwrotny. REWEACJA

Mam porownanie z wozkami TAKO czy XLanderami gdyz mialam te wozki przy pierwszym dziecku i sa ciezke, zero zwrotne, przez co musialam kupi spacerowke jak syn mial 7 m-cy.

Filip

Maya

Gubimy Ciążowe Kilogramy
66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 53 54 51 52 50
Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:03   #3467
aaliyah
Zakorzenienie

Ja bardzo mocna rozwazam kupienie Jane Muum jesli synek nie bedzie chcial jezdzic tylem do mnie spacerowka. Zaintrygowala mnie niska waga tego wozka, na stronie internetowej Jane podaje 6,6kg. Ale okazuje sie, ze to tylko waga ramy a spacerowka wazy 14,4kg.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 08:52   #3468
katja_22
Zadomowienie

Dot.: Nowość baby design, Lupo, co sądzicie??zek- temat zbiorczy.

U nas w mieście najwięcej można spotkać wózków z tako i adbor, a sama mam wózek coral (firma krasnal) 3w1 za ok. 900 zł. Firma mało znana, nikt ze znajomych nie miał, ale wzięliśmy (trzeba się było pofatygować do producenta). Jeśli chodzi o wersję głęboką to jestem bardzo zadowolona i mogę z czystym sumieniem polecić ten wózek. Ma przestronniejszą gondolę niż tako czy x-lander (z tymi mam porównanie), pakowniejszy koszyk, reszta w niczym nie ustępuje innym wózkom. O spacerówce będę mogła się wypowiadać na wiosnę A wózek, który zdecydowanie będę odradzać to właśnie x-lander (bratowa męża ma taki). Jest ciasny, wyglądem nie powala, jak na tą cenę nic specjalnego, chwiejny - mowa o gondoli (wg mnie fatalny sposób mocowania, bo się kiwa :/). Ma szczęście, że ma małe dziecko, bo mój już by raczej się tam nie zmieścił...
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:51   #3469
boska latynoska
Zadomowienie

Czy są jakieś użytkowniczki spacerówki quinny zapp xtra? A może polecacie jakąś sensowną spacerówkę, zależy mi na tym żeby była lekka, tak do 600 zł?
boska latynoska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 16:47   #3470
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez boska latynoska Pokaż wiadomość
Czy są jakieś użytkowniczki spacerówki quinny zapp xtra? A może polecacie jakąś sensowną spacerówkę, zależy mi na tym żeby była lekka, tak do 600 zł?
Jane Sonic Evo bardzo lekka ok 6kg
Stary 2013-01-15, 17:59   #3471
bigmummy
Przyczajenie

hej co do wózków to zakupiłam ok 4 miesięcy temu model Tako Warrior. Jest okropnie ciężki ale mi to odpowiada bo lubię masywne rzeczy i nie boję się że gdzieś mi się nagle złoży w trasie :P mieści się do naszego samochodu (sedan) ale z ledwością ;/ cena jak na 3w1 ok (1300zł). Kosz na zakupy totalna porażka bo ok faktycznie pakowny ale nie ma dojścia do niego. I torba w zestawie wspaniała bo duża )
bigmummy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:09   #3472
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
podpinam się pod pytanie

podoba mi się również Babyzen Yoyo, czy ktoś wie coś więcej na temat tego wózka?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 23:47   #3473
funpic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
podpinam się pod pytanie

podoba mi się również Babyzen Yoyo, czy ktoś wie coś więcej na temat tego wózka?

Ale mnie zaskoczyłaś!!! JEst to jedyny wózek jakiego wcześniej nie widziałam!!!

My dostaliśmy Babyzena ale klasycznego Recaro i będzie to nasz drugi wozeczek obok Muuma)
Raczej będę go testowała pozniej jak córeczka podrośnie. Generalnie ten Yoyo podobny troszke do Bugaboo Bee

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Napisane przez bigmummy Pokaż wiadomość
hej co do wózków to zakupiłam ok 4 miesięcy temu model Tako Warrior. Jest okropnie ciężki ale mi to odpowiada bo lubię masywne rzeczy i nie boję się że gdzieś mi się nagle złoży w trasie :P mieści się do naszego samochodu (sedan) ale z ledwością ;/ cena jak na 3w1 ok (1300zł). Kosz na zakupy totalna porażka bo ok faktycznie pakowny ale nie ma dojścia do niego. I torba w zestawie wspaniała bo duża )

Współczuje... kolos jest nie do pokonania. Mama mojego chrześniaka miała ten wózek 2miesiące..miała takiego albo terfny egzemplarz,ze plastiki- szprychy pękały i coś tam jeszcze było feralne...największa jego wadą było to,że nie potrafiła go zniesc sama czyli nie mogła chodzic na spacery gdy była sama... Mnie też ten wózek podpadł ale op tym pisac nie będe... Wazne z ez mojego zadowolona jestem
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 10:09   #3474
_Miko_
Przyczajenie

Dot.: najlepszy wózek dla dziecka

Również jestem zwolenniczką wózków wielofunkcyjnych i nie uważam, że nie warto kupić drogiego i porządnego wózka wielofunkcyjnego. Ja mam Orbit Baby g2 . Poza tym, że mam gondolę, spacerówkę, fotelik samochodowy to jeszcze można skorzystać z płóz i uzyskać kołyskę czy też leżaczek . Uważam, że nie jest wcale taki ciężki, a po złożeniu stelaż zajmuje niewiele miejsca. Ale najważniejsze dla mnie podczas wyboru wózka było to, że ten wózek jest ekologicznym wózkiem wyprodukowanym bez wszelakich toksyn. Myślę, że nie ma potrzeby kupowania drugiego wózka po roku czasu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg g2w1.jpg (22,2 KB, 12 załadowań)
_Miko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 12:40   #3475
bigmummy
Przyczajenie

nie współczujcie mi tako warrior'a bo jak już napisałam lubię masywne rzeczy, czuję się pewniej z moim kolosem :P co do materiałów z jakich jest wykonany- nie widzę plastików aby mogły by mi się szybko połamać O.o grunt to szanować co się ma !
bigmummy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 13:51   #3476
No air
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam Quinny Zappa Xtra. Ogólnie polecam, można moje zachwyty przeczytac w recenzji na mamusiowym KWC, ale niestety małe kółka to małe kółka, nie wiem czy trzeba coś dodawać...
Tego właśnie się obawiałam w tym wózku i się to niestety spełniło.
Powiem tylko, ze na zimę kompletnie się nie nada, czeka teraz na lato...

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 14:16   #3477
boska latynoska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Ja mam Quinny Zappa Xtra. Ogólnie polecam, można moje zachwyty przeczytac w recenzji na mamusiowym KWC, ale niestety małe kółka to małe kółka, nie wiem czy trzeba coś dodawać...
Tego właśnie się obawiałam w tym wózku i się to niestety spełniło.
Powiem tylko, ze na zimę kompletnie się nie nada, czeka teraz na lato...
dzięki za odpowiedz. Planuje go na wiosnę. A możesz napisać ile ma Twoje dziecko? czy dla roczniaka ten wózek będzie ok? Jak wygląda opcja rozkładania wózka do spania? To siedzisko się jakoś uchyla tak? Zastanawiam się czy to jest wygodne, bo wtedy dziecko śpi ze zgietymi nóżkami ?
boska latynoska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 17:51   #3478
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

jak dla mnie Xtra ma same wady
-małe kółka kiepskiej jakości b.głośno jedzie
-brak regulacji rączki
-mały kosz
-składa się w dwóch częściach
-budka też szału nie robi.
Stary 2013-01-17, 20:03   #3479
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny

za 2,5 miesiąca na świecie pojawi się nasza córa
powoli kompletujemy wyprawkę... i wózek nadal spędza sen z powiek...

oczywiście wiodące prym są wózki x-lander, maxi cosi mura, quinny i mutsy...
mamy już jakieś wytyczne więc może Wy mi coś doradzicie?!

- koła pompowane
- 3 częściowy: gondola, fotelik z wkładką dla niemowlaka, spacerówka (oczywiście całość mega wygodne )
- duża gondola
- fotelik i spacerówka z możliwością montażu w obie strony (tj. twarzą do mnie i twarzą na świat )
- dosyć lekki
- rozkładana spacerówka i fotelik do pozycji leżącej
- łatwość w montażu i demontażu
- zajmujący mało miejsca w bagażniku
- z ocieplaczem przynajmniej na spacerówkę, bo w ziemie Mała będzie miała JUŻ 10msc więc spacery będa obowiązkowe
- do całości najlepiej gdyby kosztował nie więcej niż 500zł

a może znacie TAŃSZE odpowiedniki wózków ww. marek a sprawujące się równie dobrze?!
myaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 21:16   #3480
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

za 2,5 miesiąca na świecie pojawi się nasza córa
powoli kompletujemy wyprawkę... i wózek nadal spędza sen z powiek...

oczywiście wiodące prym są wózki x-lander, maxi cosi mura, quinny i mutsy...
mamy już jakieś wytyczne więc może Wy mi coś doradzicie?!

- koła pompowane
- 3 częściowy: gondola, fotelik z wkładką dla niemowlaka, spacerówka (oczywiście całość mega wygodne )
- duża gondola
- fotelik i spacerówka z możliwością montażu w obie strony (tj. twarzą do mnie i twarzą na świat )
- dosyć lekki
- rozkładana spacerówka i fotelik do pozycji leżącej
- łatwość w montażu i demontażu
- zajmujący mało miejsca w bagażniku
- z ocieplaczem przynajmniej na spacerówkę, bo w ziemie Mała będzie miała JUŻ 10msc więc spacery będa obowiązkowe
- do całości najlepiej gdyby kosztował nie więcej niż 500zł

a może znacie TAŃSZE odpowiedniki wózków ww. marek a sprawujące się równie dobrze?!
ja nie polecam fotelika z rozkładanym oparciem.
-nie ma zbyt dobrych wyników jeśli chodzi i testy
-jest bardzo duży.
najlepszy według mnie Maxi Cosi Cabrio
co do ceny to mi się udało kupić zestaw Mutsy 4 rider
-gondola
-fotelik
-spacerówka z org śpiworem w kolorze wózka
-jeszcze jako gratis było krzesełko do karmienia
dałam za to wszystko 440zł.Wózek używany ok 2 lata w super stanie.
trzeba szukać to czasami się zdarzają okazje.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości