Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 16:30   #3511
keira2008
Rozeznanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Dziewczyny a co myślicie o takim wózeczku:
http://allegro.pl/nowosc-3w1-wozek-b...989490491.html

Byłby dobry?

keira2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:09   #3512
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Cytat:
Napisane przez keira2008 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o takim wózeczku:
http://allegro.pl/nowosc-3w1-wozek-b...989490491.html

Byłby dobry?
Wózek głęboki miałam bez skrętnych kół, potem kupiłam spacerówkę ze skrętnymi i zobaczyłam jak bardzo przydatna jest to funkcja. Jeśli nie chcesz podnosić wózka przy każdym zakręcie (a mało gdzie idziesz cały czas prosto, a nawet jeśli to musisz ominąć często psią kupę czy inne rewelacje) to zainwestuj w inny. Ja ze względu gównie na nieskrętne koła odradzam.
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 05:40   #3513
ilonkaczapela
Zakorzenienie

No ja teraz jestem bardzo zadowolona, ze kupilam evo a nie joolza, bo maly jest strasznie dlugi i juz powoli wyrasta nam z gondoli przez to, ktora i tak jest bardzo dluga, wiec przeprowadzka do spacerowki nieunikniona a tego wlasnie sie balam, ze musialabym do kubelka niesiedzace dziecko wsadzac alez sie ciesze z tej decyzji a ogolnie to nasz evo jest super wozeczkiem - pieknie sie czysci (dwa koty w dzien w nim pomieszkuja), latwo sklada, rewelacyjnie miesci do bagaznika(4bysmy chyba stelaze zmiescili i to nie w kombi), superjezdzi i plynnie mimo piankowych kol, zwrotnosc rewelacja, wyglad tez mi bardzo pasuje nadal
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:44   #3514
Kinga_20
Zakorzenienie

Dziewczyny, a co myślicie o takim wózku?

http://allegro.pl/adamex-2012-mars-4...968269843.html

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 11:18   #3515
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
No ja teraz jestem bardzo zadowolona, ze kupilam evo a nie joolza, bo maly jest strasznie dlugi i juz powoli wyrasta nam z gondoli przez to, ktora i tak jest bardzo dluga, wiec przeprowadzka do spacerowki nieunikniona a tego wlasnie sie balam, ze musialabym do kubelka niesiedzace dziecko wsadzac alez sie ciesze z tej decyzji a ogolnie to nasz evo jest super wozeczkiem - pieknie sie czysci (dwa koty w dzien w nim pomieszkuja), latwo sklada, rewelacyjnie miesci do bagaznika(4bysmy chyba stelaze zmiescili i to nie w kombi), superjezdzi i plynnie mimo piankowych kol, zwrotnosc rewelacja, wyglad tez mi bardzo pasuje nadal
Evo ma właśnie raczej krótką gondolę. 75 cm. Moja córka jak miała 4 miesiące to miała 73 cm. My w 5 mięsiacu zmieniliśmy wózek na roan marita (bo kupiliśmy też mały )który ma ponad 80 cm w środku gondoli i to nam starczyło tak na styk do końca 7 miesiąca

Edytowane przez houseofcolours
Czas edycji: 2013-02-04 o 11:20
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:41   #3516
keira2008
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez houseofcolours Pokaż wiadomość
Wózek głęboki miałam bez skrętnych kół, potem kupiłam spacerówkę ze skrętnymi i zobaczyłam jak bardzo przydatna jest to funkcja. Jeśli nie chcesz podnosić wózka przy każdym zakręcie (a mało gdzie idziesz cały czas prosto, a nawet jeśli to musisz ominąć często psią kupę czy inne rewelacje) to zainwestuj w inny. Ja ze względu gównie na nieskrętne koła odradzam.

No ja własnie bym nie chciała skrętnych kół. Prowadziłam wózek ze skrętnymi kołami i tymi na stałe. No i te stałe dużo bardziej mi pasują, mimo że wózeczek jednak trzeba podnosić.

keira2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 06:29   #3517
ilonkaczapela
Zakorzenienie

House, z wozkow, ktore u nas wchodzily w gre ten bl jednym z dluzszych noi tak gondola jest tez nie waska, wiec bardzo nam odpowiada. Syn ma prawie cztery miesiace(bez tygodnia) i ok 70cm i mimo, ze zajmuje cala gondole (bo jeszcze kapturek, czapka, drugi gruby kapturek) to nie widze problemu, żeby to jakos mu przeszkadzalo. Nie czaje wiec nawet tego gderania, ktore czesto slysze, ze dziecko za dlugie na gondole bylo. Ja mam dziecko o dlugosci sporo poza siaka centylowa i jakos to nie jest nasz glownyproblem. A sama piszesz, ze wozek jednak nie jest najdluzszy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 10:32   #3518
funpic
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny. Dołączam się do pytania koleżanki powyzej!! JAką polecacie spacerówkę lekką i tanią?? Mam już dwa wozki Jane Muum i Recaro Babyzen dostałam od kolezanki . W Muumie jezdzimy juz w spacerówce a Recaro raczej będzie stał w garazu rozłozony bedzie wozkiem terenowym i moze pozniej i jest ciezki a ja potrzebuje lekkiego wozka, którym nie trzesie na szybkie wyjscia-na do sklepu lub gdziekolwiek..z alezy mi na tym aby nie telepało w nim.. I żeby można go było wnosić razem z dzieckiem na 3 pietro. Myślałam o MAclarenie xl ale jest stanowczo za drogi jak na 3 wozek , juz nie chce wydawać kasy

Znalazłam coś takiegi i wpadło mi w oko zwłaszcza,że ma bardzo dobre opinie . Co sądzicie??

http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:27   #3519
t_89
Zakorzenienie

http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...990947782.html
mial ktos z was taki wozek ?

mam pytanie bo jestem w 1 ciazy i troche sie nie orientuje
czy wozek quinny zapp xstra moze byc przeznaczony dla dziecka 6 miesiecy wzwyz czy to raczej wozek dla wiekszego dziecka ? nie wiem czy bedzie wygodny dla takiego malucha? ale widzialam, ze sie fajnie rozklada na lezaco ;( nie wiem co robic

Edytowane przez t_89
Czas edycji: 2013-02-05 o 11:44
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 01:18   #3520
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Mnie "urzekły" "irysy" wiklinowe wózki na 17 calowych kołach. Zamierzam taki nabyć jako głęboki i osobno spacerowy.
Szukam modeli ze skrętnymi TYLNYMI kołami. I oprócz Mutsy nic innego nie znalałam.
Wózków zatrzęsienie co utrudnia mi poszukiwania, znacie jeszcze jakieś modele?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek irys.jpg (39,1 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez KONICZYNKA 47
Czas edycji: 2013-02-16 o 01:22
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 14:51   #3521
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Mnie "urzekły" "irysy" wiklinowe wózki na 17 calowych kołach. Zamierzam taki nabyć jako głęboki i osobno spacerowy.
Szukam modeli ze skrętnymi TYLNYMI kołami. I oprócz Mutsy nic innego nie znalałam.
Wózków zatrzęsienie co utrudnia mi poszukiwania, znacie jeszcze jakieś modele?
Silver Cross ma w ofercie piekne retro wozki: http://www.silvercross.co.uk/Classic-Prams/
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 19:03   #3522
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Silver Cross ma w ofercie piekne retro wozki: http://www.silvercross.co.uk/Classic-Prams/
Podobne do Inglesiny Classici, która ma wg mnie ładniejszą kolorystykę.
http://www.inglesina.com/en/classica.html
Jednak mnie się nie podobają dwie rzeczy:
- wszystkie modele mają białe koła, które jak wiadomo białe są tylko w sklepie a później robią się brudne - nie mam ochoty ciągle szorować kół wózka,
- podoba mi się jak wszystkie koła są jednakowej średnicy, jakoś tak się przyzwyczaiłam, tu zaś przednie są mniejsze od tylnych.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 13:41   #3523
Linka25
Zakorzenienie

A ja mam Mutsy Evo i bardzo żałuję tego zakupu (w dodatku kupiłam nowy )
* Piankowe koła nie sprawdzają się na dziurawych chodnikach, nawet na "trudniejszych" alejkach w parku
* Koszyk pod wózkiem jest bezużyteczny właściwie, bo wszystko z niego wypada, dodatkowo łatwo się brudzi
* budka od spacerówki jest bardzo mała, stanowczo za mała, nie chroni przed wiatrem itp.

Mutsy jest skrętny, dość lekki, łatwo się składa, to na plus. W Holandii gdzie wszystko jest równiutkie pewnie może się fajnie sprawdzać.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:38   #3524
No air
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
czy wozek quinny zapp xstra moze byc przeznaczony dla dziecka 6 miesiecy wzwyz czy to raczej wozek dla wiekszego dziecka ? nie wiem czy bedzie wygodny dla takiego malucha? ale widzialam, ze sie fajnie rozklada na lezaco ;( nie wiem co robic
Jak najbardziej 6m+.

Z drugiej strony moja córa ma aktualnie 16 miesięcy i od początku jest duża jak na swój wiek (wzrostowo w 90 centylu...) i na ten moment z zimowymi ubrankami wydaje się, że ten wózek trochę mały się dla niej robi...

Ale i tak go lubię.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:44   #3525
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Linka a ja jestem mega zadowolona z niego zadna z tych rzeczy, o ktorych piszesz mi nie przeszkadza albo sie nie zdarza. A mam bardzo nierowne chodniki i dziury wokol osiedla.
Stary 2013-02-17, 17:43   #3526
mmoniaa
Zadomowienie

GG do mmoniaa

Funpic, ile miało dziecko Twoje jak przeniosłaś je do spacerówki Muuma? Ja też mam ten wózek i zastanawiam się czy mogę już przenieść córkę (nie chce leżeć w gondoli :/). Ma dopiero 5 m-cy, ale spacerówka roskłada się prawie do poz. leżącej więc chyba nie zrobię dziecku krzywdy prawda?

jestem idealnie nieidealna
mmoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:32   #3527
boska latynoska
Zadomowienie

Cytat:
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...990947782.html
mial ktos z was taki wozek ?

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Jak najbardziej 6m+.

Z drugiej strony moja córa ma aktualnie 16 miesięcy i od początku jest duża jak na swój wiek (wzrostowo w 90 centylu...) i na ten moment z zimowymi ubrankami wydaje się, że ten wózek trochę mały się dla niej robi...

Ale i tak go lubię.
Oglądałam wczoraj quinny zappa i wyleczyłam się z niego. Moim zdaniem dla tak małego dziecka on się nie nadaje. Ja nie wyobrażam sobie funkcjonowac z tym wózkiem na co dzień , a moja córa zaraz rok kończy. To typowy wózeczek na wypad na zakupy, jak dla mnie nadaje się świetnie dla dziecka 1,5-2 lata.Nie wiem czy wszystkie siedziska kubełkowe są takie jak w zappie, nie znam się ale to wydaje się mało stabilne, na pleckach sam materiał, żadnego usztywnienia, jest płytkie. Wózek reklamowany jako najlżejszy wózek świata, a w porównaniu z innymi spacerówkami nie widzę znaczącej różnicy.

Wpadła mi w oko spacerówka espiro active, w sumie bardzo podobna do maclarena. Fajnie się prowadzi, siedzisko się rozkłada, tak samo podnóżek. Zastanawiam się
boska latynoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:34   #3528
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Linka a ja jestem mega zadowolona z niego zadna z tych rzeczy, o ktorych piszesz mi nie przeszkadza albo sie nie zdarza. A mam bardzo nierowne chodniki i dziury wokol osiedla.
do dobrze kupowałaś też dodatkową spacerówkę/parasolkę czy masz tylko mutsy?
Stary 2013-02-17, 20:08   #3529
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Mam dopiero czteromiesieczniaka spacerowka jeszcze nie w uzyciu. Mysle, ze pozniej jeszcze parasolke dokupie, bo chyba zawsze jest potrzebna przy wiekszym dziecku.
Stary 2013-02-19, 10:18   #3530
No air
Zakorzenienie

Ja akurat uważam, że siedzisko w zappie xtra to jeden z największych plusów.

ja to zawsze porównuję do leżenia w hamaku i leżenia na twardym rozkładanym fotelu. Ja mam wrażenie, że to miękkie siedzisko w zappie właśnie otula moje dziecko, jest tak jakby wpadnięte w nie. Natomiast tradycyjne siedziska zawsze denerwowały moje dziecko, zjeżdżała z niego, wierciła się i przekręcała-zwłaszcza w tym względzie tragedią jest wg. mnie xlander xa, prawdziwa masakra.
Ja do zappa dodałabym napewno stab ilniejszy i poprostu cięższy stelaż, bo na polskie drogi rzeczywiście nie jest on idealny... Natomiast czesto bywam z tym wózkiem w niemczech, gdzie takich problemów nie mamy i spotykamy tam bardzo dużo zappów xtra.
Ja kupowałam ten wózek ze wzgledu na obracane siedzisko, ponieważ moja córa miała awersję do wszelkich wózków... Akurat w tej kategorii (czyli obracane siedzisko) zapp xtra wydaje mi się najlepszy, cena w tej kategorii też nie jest zła... Myślałam też o Looli, wybrałam jednak zappa.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:41   #3531
designerbloom
Przyczajenie

My chcieliśmy kupic X-landera, ale nam odradzono w sklepie. kupiliśmy wózek polskiej firmy DORJAN i jestem zadowolona bardzo. Jest mnóstwo kolorów do wyboru (my mamy czerwony),gondola,nosideł ko i spacerówka w jednym. szybko i łatwo sie składa, mieści sie w kazdym bagazniku. koszt ok 1450 zł.

designerbloom.blogspot.co m
designerbloom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 00:50   #3532
Kamiue
Przyczajenie

Nie wiem, co Wam nie pasuje w X-landerze. Kupiłam go 2msc temu na tej stronie http://www.tosia.pl/x-lander-xa_p491 w porównywalnej cenie jak DORJAN i jestem bardzo zadowolona, bardzo wygodnie się prowadzi. (Swoją drogą to ciekawe, jak się negocjuje cenę, bo teraz zauważyłam tę opcję, a wtedy z niej nie skorzystałam :P) Wiem, że to stosunkowo krótko go mam, ale mam nadzieję, że się nie zawiodę i na razie nic na to nie wskazuje I to nie jest tylko moja opinia, bo kupiłam go z polecenia znajomej
Kamiue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 09:39   #3533
bajka1807
Zakorzenienie

ostatnio bedac w smyku, porownywalam jane rider, mamas&papas sola i wlasnie xlandera. pierwsze dwa leciutenkie, latwo nimi manewrowac. a xlander? matko boska ciezkie to jak jasna cholera, ciezko sie podbija, mialam autentycznie problem :/ jak bralam go pod uwage tak teraz spadl na szary koniec listy.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:33   #3534
t_89
Zakorzenienie

Czytajac komentarze tutaj i na innych stronach zglupialam kompletnie ;/
Na poczatku podobal mi sie maxi cosi mura. potem xlander.
Nie wiem maxi cosi mura ma fajna spacerowke, ale jest podobno bardzo ciezka.
Ogladalam tez wozki bebetto nie wiem, miala ktoras z was ?
Mamas&papas sola tez mi sie podoba
nie wiem co robic
Stary 2013-02-21, 15:03   #3535
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja sie zast nad zakupem Msxi Cosi Noa
to ma być wózek do auta/samolotu

miała któraś?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg noa.jpg (22,5 KB, 24 załadowań)
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 07:35   #3536
yZa90210
Raczkowanie

Cytat:
Czytajac komentarze tutaj i na innych stronach zglupialam kompletnie ;/
Na poczatku podobal mi sie maxi cosi mura. potem xlander.
Nie wiem maxi cosi mura ma fajna spacerowke, ale jest podobno bardzo ciezka.
Ogladalam tez wozki bebetto nie wiem, miala ktoras z was ?
Mamas&papas sola tez mi sie podoba
nie wiem co robic
to zależy czego szukasz. Ja miałam do czynienia z maxi cosi i z x-landerem xa. maxi cosi to duży i ciężki wózek. Chociaż składa się lepiej niż x-lander i łatwiej go zmieścić do bagażnika. Jak na moje wielkim minusem x-landera jest to, że nie ma zmiennego ustawiania siedziska. Ale wiadomo- jak kto lubi
yZa90210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 07:53   #3537
t_89
Zakorzenienie

Ja na pewno kupie dwie spacerowki. Jedna ma byc lekka na zakupy zeby latwo mozna bylo ja zlozyc i zeby nie byla ciezka. Chce ja miec do autobusu itp.
A druga chce miec na dluzsze trasy, zeby miala wygodne siedzisko, ktore mozna rozlozyc na lezaco do spania i bedzie wygodne oraz zeby latwo sie prowadzilo. Nie wiem jakie kola wybrac, chyba najlepsze beda pompowane? co sadzicie? Moze byc ciezy, ale zeby nie wazyl ze sto kilko.
Zazwyczaj bede jezdzic nim po asfaltowce, ale chce zeby byl w miare na kaza droge np na spacer w lesie czy cos takiego.
Zglupialam kompleetnie. Nie ukrywam, ze zastanawialam sie nad x landerem, nie musze kupowac wozka 3 w 1 bo gleboki moge oddzielnie, nawet lepiej dla mnie.
Podoba mi sie jeszcze bebetto i spacrowka jane reverse czy jakos tak chyba dobrze napisalam, ale nie wiem czy sa dobre. Bo na forum milion opinii
Stary 2013-02-22, 09:58   #3538
kraven
Zakorzenienie

Ja mam spacerówke z Hartana Vip i tez się przymierzam do kupna 2 lekkiej na zakupy tylko nie wiem jaką

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 23:21   #3539
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na pewno kupie dwie spacerowki. Jedna ma byc lekka na zakupy zeby latwo mozna bylo ja zlozyc i zeby nie byla ciezka. Chce ja miec do autobusu itp.
A druga chce miec na dluzsze trasy, zeby miala wygodne siedzisko, ktore mozna rozlozyc na lezaco do spania i bedzie wygodne oraz zeby latwo sie prowadzilo. Nie wiem jakie kola wybrac, chyba najlepsze beda pompowane? co sadzicie? Moze byc ciezy, ale zeby nie wazyl ze sto kilko.
Zazwyczaj bede jezdzic nim po asfaltowce, ale chce zeby byl w miare na kaza droge np na spacer w lesie czy cos takiego.
Zglupialam kompleetnie. Nie ukrywam, ze zastanawialam sie nad x landerem, nie musze kupowac wozka 3 w 1 bo gleboki moge oddzielnie, nawet lepiej dla mnie.
Podoba mi sie jeszcze bebetto i spacrowka jane reverse czy jakos tak chyba dobrze napisalam, ale nie wiem czy sa dobre. Bo na forum milion opinii
jeżeli chcesz kupić 2 spacerówki, to zdecydowanie polecałabym Ci jedną z pompowanymi kołami
jeśli zdecydujesz sie na piankowe koła, to bez sensu kupować dwie spacerówki
Stary 2013-02-25, 07:29   #3540
leemonka
Raczkowanie

Posiadam graco symbio, głównie ze względu na jego małą wagę - mieszkam na wzgórzu i ogólnie miasteczko jest 'wyboiste' więc waga wózka była dla mnie kluczem decydującym o jego wyborze. Wózek może być, ale chciałabym nabyć jakąś spacerówkę, taką która ma 2-3 pozycje i jest lekka i typem parasolki. Myślałam o Maclarenach, ale nie wiem który model sprawdziłby się najlepiej. Czy mogłaby któraś z wizażanek się wypowiedzieć ? Z góry ślicznie dziękuję
leemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości