Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-21, 14:18   #331
emigrantkaa
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Ostatnio taki wpadł mi w oko
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1358
Co myślicie?
emigrantkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 22:23   #332
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
moja kolezanak od roku wozi swojego synka "roanem" w tej chwili juz spacerówka..

bardzo sobie chwali... wózek jest dość cięzki ale ona mieszka w domku więc nie ma problemu..

a kolor ma jasno niebieski... i wcale jakiś brudzący nie jest..
Dzięki, ale pytanie już nieaktualne Wczoraj kupiłam niebieskiego x-landera, ze względu na skrętne koła, ale Roan był drugi w kolejce, też słyszałam o nim same dobre opinie. Jest miękki, można pobujac dziecko, spora gondola... ale nie miał skrętnych kół

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 03:28   #333
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Dzięki, ale pytanie już nieaktualne Wczoraj kupiłam niebieskiego x-landera, ze względu na skrętne koła, ale Roan był drugi w kolejce, też słyszałam o nim same dobre opinie. Jest miękki, można pobujac dziecko, spora gondola... ale nie miał skrętnych kół
Gosia,jużCi wczoraj mówiłam ,ale jeszcze raz powiem- świetny wybór wózka

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 16:53   #334
kaju
Przyczajenie

Xandra 78, chodzi mi o to, że graco vivo niefajnie wygląda jako głeboki, ale spacerówka bardzo mi sie podoba i jest lekki. A ja mam termin na luty więc pewnie 4, 5 miesięcy bede korzystała z gondolki.
A zależy nam na lekkim wózku wielofunkcyjnym, więc jak macie jakieś informacje o tanim i lekkim wózeczku to bardzo prosze o info pozdrawiam
Stary 2008-10-23, 13:41   #335
xandra78
Zakorzenienie

kaju,zwróc uwagę,że SAME WÓZKI SPACEROWE są lżejsze niż te 12 kg. Jak tak bardzo zależy Ci na wadze, to kup uzywaną gondolę, potem ja sprzedaj i kup nową spacerówkę.

Ostatnio natknęłam się na taką nowośc.Jest dośc ładny,ale mało informacji o nim...
http://www.wiejar.pl/index2.html
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 14:29   #336
goscha1980
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nefretete_ Pokaż wiadomość
Witam
Ja wybór wózeczka mam już z głowy Zamówiłam ten Leviroo i teraz będę czekać na wysyłkę. Wcześniej podpytałam dziewczynę, która ma już go w domku i jest zadowolona. O kilka rzeczy wypytałam też sprzedawcę i decyzja zapadła - kupuję Jak wózek już dotrze do mnie, to wkleję kilka fotek. Będziecie mogły zobaczyć go lepiej i jakby co, wypytać o funkcjonalność. Mam nadzieję, że i ja będę z niego zadowolona
WITAM! Liczę na Twoją opinię, też siedzę i szukam czegoś konkretnego! Jak na razie śledzę Leviroo, Jet Picasso i Bexa B3 ale jak na razie żadnych konkretnych i przekonujących opinii nie znalazłam . Mam czas do kwietnia i być może znajdą się mamuśki , które opiszą swoje wrażenia i przygody (pozytywne oczywiście) z wózeczkami. Pracowałam długo w Niemczech i z życia wiem, że to co wyprodukowane Made in Germany jest całkiem dobre. Pozdrawiam gorąco i czekam na jakieś opinie!
goscha1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 09:59   #337
j.kwiatek
Raczkowanie

Kupiłam TAKO JUMPER 3 w 1 na pompowanych kołach. Spełnia wszystkie moje oczekiwania wózkowe. Za 2 miesiące wypróbuje go moja córka Mam nadzieję, że mój zachwyt nad tym dwuśladem nie zmniejszy się. Cena w hurtowni w Siedlcach za wózek + fotelik 1250zł.

Wrzucam link producenta
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=142

potomstwo
http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url]

http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki

W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
j.kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 13:54   #338
xandra78
Zakorzenienie

KONIEC MOICH WÓZKOWYCH ZMAGAŃ!!!!
Wreszcie się zdecydowałam, mój typ to wózeczek firmy JEDO (JĘDROCH), tylko jeszcze nie wiem, czy FYN 4ds,czy VEDI. W sumie niewiele się różnią,wiem, że VEDI ma przekładaną rączkę,choc sprzedawca w sklepie powiedział,że siedzisko w spacerówce też się przekłada...Muszę się dopytac, w środę jedziemy do sklepu i wyjedziemy juz z wózeczkiem.Oczywiśc ie trzeba się jeszcze zdecydowac na wersje kolorystyczną.J est to ogrooomny sklep,więc wiele obic mają na stanie

http://www.jedo.pl/pl/index.html

Do wszystkich niezdecydowanych:jedźcie do sklepów i oglądajcie jak najwięcej modeli-ja byłam niezdecydowana tylko patrząc w ekran monitora,jak już pomacałam,to od razu widac,który jest solidny. Sprzedawca powiedział,że przez 1,5 roku tylko jeden egzemplarz tego producenta był reklamowany i w ich sklepie,to właśnie te wózki dają jako zastępcze,jak rodzice reklamuja wózki innych firm.Naprawdę to solidny wózek i jest duzo typów nadwozia do wyboru. Nie mogę się doczekac jutra, oczywiście wkleję zdjęcia
Stary 2008-10-31, 07:50   #339
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Xandra,widzę,że po tych wszystkich długiech poszukiwaniach wreszcie dokonałaś wyboru?Gratuluję bo widzę,że była to dla Ciebie trudna decyzja.Ja już swoim cieszę się od miesiaca,ale tak na prawdę próbageneralna dopiero przed nami.Mam nadzieję,że nasze oczekiwania względem wózków się potwierdzą życzę miłego użytkowania pozdrawiam

moje maleństwo
Stary 2008-10-31, 12:11   #340
xandra78
Zakorzenienie

jastinada,dziękuję. Faktycznie, sprawa wyboru wózka spędzała mi sen z powiek. Teraz żałuję, że tak długo zwlekałam z pójściem do sklepu-przy "macankach" wszystko się wyjaśnia i czuje się, który wózek jest solidny.
Aha, zapomniałam wkleic zdjęcia-juz nadrabiam. Jak ktoś ma pytania odnosnie tego wózeczka albo chcecie jakieś specjalne ujęcia na fotkach-to służę.
Wybraliśmy model VEDI czterokołowy,ma przekładaną rączkę,ale spacerówkę i gondolę mozna montowac w dowolnym kierunku. Na stelaż pasuje też fotelik Maxi Cosi Cabrio-właśnie taki zamówiliśmy.
Wczoraj co prawda zauważyliśmy małe rozdarcie w materiale w środku gondoli i w niedzielę jedziemuy wymienic. Jak na sklepie nie będą mieli tego samego koloru, to zamówią i oczywiście nie ma problemu...ale sprzedawca mówi do mnie, że możemy przywieźc też spacerówkę i wymienic na inny kolor.A tak długo się zastanawiałam nad obiciem, teraz znów-zaraz zgłupieję. Ten beżowy jest śliczny, ale mam wątpliwości, czy nie będzie zbyt szybko brudny-chociaż tapicerke można zdjąc i wyprac...Sama nie wiem...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1a.jpg (51,2 KB, 239 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2a kopia.jpg (41,6 KB, 158 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (54,0 KB, 230 załadowań)
Stary 2008-10-31, 12:45   #341
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Xandra,bardzo ładny ten wózek i kolor mi sie też podoba myślę,że będziecie zadowoleni.Gratuluję zakupu

moje maleństwo
Stary 2008-10-31, 17:10   #342
mumi24
Zadomowienie

xandra chciałam się zapytać jakie koła ma Twój wózeczek, ile waży i gdzie w łodzi można go obejrzeć bo też tu mieszkam a i ile Cię kosztował jeśli można spytać

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-31, 21:09   #343
xandra78
Zakorzenienie

mumi24,kupiłam go w "Mamo to ja" na Piłsudskiego 135-to wieeelki sklep. Kosztował niecałe 1100zł i uważam,że jest wart tej ceny.
Zajrzyj sobie na stronę producenta, bo są różne podwozia z różną wagą http://www.jedo.pl/pl/index.html. Mój ma tylnie koła pompowane ,a przednie z pianki i takie rozwiązanie najlepiej mi odpowiada.Ten trójkołowy miał na przodzie tez pompowane koła,ale przez to był wyczuwalnie cięższy.
Stary 2008-11-03, 20:14   #344
Nefretete_
Raczkowanie

Witam
Dopiero wczoraj wróciłam z wyjazdu i mogłam rozpakować kartony z wózkiem, czekające na mnie w domu Po rozpakowaniu wózeczka i jego złożeniu mogłam podziwiać swój zakup. Ale przejdźmy do konkretów. Wózek okazał się solidny i masywny. Nie sprawia wrażenia małego i lekkiego. Jest dość szeroki (duże tylne koła), ale bardzo zgrabny. Tak naprawdę jest dość lekki i nie miałam trudności podnieść go (jeszcze bez zawartości) Gondola jest duża, myślę, że jedna z największych(80cm dł./40cm szer.) Posiada możliwość złożenia do transportu. Spacerówka duża i estetycznie wykończona. Można montować ją zarówno przodem, jak i tyłem do jazdy. Mały minus za fakt, iż siedzenie nie obniża się do całkowitego poziomu, pozostaje lekki skos. Ale wiem, że nie wszystkie wózki mają tę opcję całkowitego rozłożenia oparcia, więc przymykam oko. Dodatkowo montowany fotelik do stelaża. Wózek prowadzi się bardzo łatwo, lekko. Koła z przodu są skrętne z mozliwością zablokowania. Wszystkie elementy wózka łatwo można zamontować jak i zdemontować. Posiadam kolor czarny, który jest bardzo elegancki, materiał gruby, tekstura. Jestem naprawdę zadowolona z wózeczka. Myślę, że wózek ten, wyróżnia się zarówno wyglądem jak i funkcjonalnością. Do tego ma przystępna cenę. Z czystym sumieniem polecam innym poszukującym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00099.jpg (49,1 KB, 315 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00100.jpg (47,0 KB, 225 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00101.jpg (59,7 KB, 272 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00102.jpg (58,9 KB, 225 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00103.jpg (60,1 KB, 336 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00104.jpg (55,5 KB, 247 załadowań)
Nefretete_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 21:55   #345
elsi
Zakorzenienie

Nefretete, nie chce Ci psuć radości z zakupu, ale wózek w czarnym kolorze to bardzo niepraktyczny pomysł. W lecie dziecko Ci się będzie w nim smażyć. Piszę to nie dlatego, że nie lubię czarnego koloru, bo lubię go bardzo, ale znam osobiście kilka mamuś, które skarżyły się na swój podobny wybór. A w lecie, nawet jeśli nie będziesz spacerowała a najbardziej gorącej porze, nie unikniesz słońca i nagrzewania się wózka, wiem to z własnego doświadczenia.
elsi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 22:48   #346
xandra78
Zakorzenienie

Nefretete_, szybko się zdecydowałaś, zazdroszczę takiego charakteru-ja się borykałam z tym problemem kilka miesięcy.FAjny wózeczek-to już pisałam wcześniej.Mnie też kusiły ciemniejsze kolory,bo są praktyczniejsze, ale jednak trudno mi było wyobrazic sobie moje maleństwo w takich ponurych barwach. Trudno-będę częściej prac tapicerkę...
elsi, nawet bym nie wpadła na to, co piszesz. Główkowałyśmy wszystkie nad cechami technicznymi i nie pomyślałayśmy,że kolor tez jest ważny. Ale nie straszmy Nefretete,może nie będzie tak źle,chociaz jak jest upał, to nawet w białym wózku byłoby dziecku za gorąco.
Stary 2008-11-04, 09:06   #347
Nefretete_
Raczkowanie

Witam
Czy wózek w czarnym kolorze jest niepraktyczny, okaże się tak naprawdę już niedługo Ale powiem jedno, czy np. w czarnym samochodzie bedzie Wam cieplej, niż w zielonym podczas upałów? Czy kolor tak strasznie wpływa na temperaturę? Owszem, na pewno szybciej "łapie" słonko, ale to jest przecież wózek, przestrzeń otwarta, a nie "zafoliowana" budka. Zresztą od początku chciałam ciemniejszy kolor, bo bardzo niepodoba mi się "uświniony" wózek dziecka, szczególnie widać to na jasnych materiałach. Takowy ma moja siostra i wiecznie jest brudny, co wygląda niedbale i odpychająco. Po drugie mieszkam w Polsce, a nie na Jamajce Więc tak naprawdę upalnego lata już u nas dawno nie było Zresztą która mama zabiera małe dziecko w najgorszy upał na spacer? Wątpię by zdrowe było dla dziecka spacerowanie o 12.00 w południe po plaży... Bądź, co bądź, ale wolę pomeczyć się troszkę w lecie, które trwa zaledwie 2 m-ce(o ile przez większość nie pada deszcz) unikając dużego słońca, niż 10 m-cy z wiecznie brudnym wózkiem Myślę, że owszem czarny kolor, może sprawiać wrażenie, iż będzie w nim cieplej, ale zawsze można zastosować parasolkę przeciwsłoneczną Większość mam i tak ich używa, niezależnie od koloru wózka. Należy dodać, iż liczba mam przeciwnych ciemnym kolorom jest porównywalna do liczby mam negatywnie nastawionych do jasnych I tak będzie zawsze. Każdemu podoba się co innego i każdy wybiera dla siebie optymalne rozwiązanie. Nie każdy ma te same priorytety, jeśli chodzi o wybór wózka Co dla innych będzie minusem, drudzy wezmą to za plus. Takie życie Ale pomijając kolor cieszę się, że wózeczek sie podoba. Mam nadzieję, że będzie sprawował się dzielnie

Xandra78 charakterek to ja mam Poprzeglądałam wszystkie wózki i ten spełniał większość moich wymagań Więc nie było sensu czekać z zakupem, bo wiem, że żaden już by mi się tak bardzo nie spodobał, jak ten
Stary 2008-11-04, 09:47   #348
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Witam
Dopiero wczoraj wróciłam z wyjazdu i mogłam rozpakować kartony z wózkiem, czekające na mnie w domu Po rozpakowaniu wózeczka i jego złożeniu mogłam podziwiać swój zakup.
jest bardzo ładny i wydaje mi sie,ze bardzo praktyczny

Cytat:
Napisane przez elsi Pokaż wiadomość
Nefretete, nie chce Ci psuć radości z zakupu, ale wózek w czarnym kolorze to bardzo niepraktyczny pomysł. W lecie dziecko Ci się będzie w nim smażyć. Piszę to nie dlatego, że nie lubię czarnego koloru, bo lubię go bardzo, ale znam osobiście kilka mamuś, które skarżyły się na swój podobny wybór. A w lecie, nawet jeśli nie będziesz spacerowała a najbardziej gorącej porze, nie unikniesz słońca i nagrzewania się wózka, wiem to z własnego doświadczenia.
nie wystawia się nigdy dziecki na straszne słońce,a jak się idzie,to jest przewiew i w każdym wózku będzie dziecku za gorąco jak się go na zbyt duże słońce na spacer weźmie,nic się nie martw Nefretete

moje maleństwo
Stary 2008-11-04, 11:44   #349
emigrantkaa
Raczkowanie

Mi również podoba się twój wózeczek. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z wyboru.
emigrantkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-04, 16:08   #350
manolita
Zakorzenienie

Nefretete czekałam na twoja opinię wybranego przez Ciebie wózka, bo mnie równiez zainetersował.
Widziałam aukcje na allegro / Ty tez kupowałas na allegro? /, cena bardzo przystepna, 2 lata gwarancji, wózek bardzo ineteresujacy, ale dzisiaj wchodze na aukcje i co widze ? wszystkie aukcje z wózkiem leviroo zostały wycofane ciekawe dlaczego

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 17:42   #351
Nefretete_
Raczkowanie

Manolita aukcje nie zostały wycofane, a jedynie konto zostało zawieszone. Dlaczego tak się stało nie mam pojęcia, sprzedawca ten ma same pozytywy, więc powód musi być inny, niż jakieś oszustwo. Zważywszy, że wszyscy kupujący otrzymali swój towar, ja również Może warto napisać do tego sprzedawcy i zapytać o powód zawieszenia konta i czy będzie wystawiał wózki ponownie na allegro? Myślę, że okaże się, iż zawiesili mu konto z jakiegoś błahego powodu A co do wózeczka, to według mnie jest godny uwagi.
Stary 2008-11-07, 21:15   #352
Moni@
Zakorzenienie

A ja szukam informacji na temat wozka spacerowego XBABY model SLAPI
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slapi.jpg (53,8 KB, 55 załadowań)
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 22:05   #353
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam
Czy wózek w czarnym kolorze jest niepraktyczny, okaże się tak naprawdę już niedługo Ale powiem jedno, czy np. w czarnym samochodzie bedzie Wam cieplej, niż w zielonym podczas upałów? Czy kolor tak strasznie wpływa na temperaturę? Owszem, na pewno szybciej "łapie" słonko, ale to jest przecież wózek, przestrzeń otwarta, a nie "zafoliowana" budka. Zresztą od początku chciałam ciemniejszy kolor, bo bardzo niepodoba mi się "uświniony" wózek dziecka, szczególnie widać to na jasnych materiałach. Takowy ma moja siostra i wiecznie jest brudny, co wygląda niedbale i odpychająco. Po drugie mieszkam w Polsce, a nie na Jamajce Więc tak naprawdę upalnego lata już u nas dawno nie było Zresztą która mama zabiera małe dziecko w najgorszy upał na spacer? Wątpię by zdrowe było dla dziecka spacerowanie o 12.00 w południe po plaży... Bądź, co bądź, ale wolę pomeczyć się troszkę w lecie, które trwa zaledwie 2 m-ce(o ile przez większość nie pada deszcz) unikając dużego słońca, niż 10 m-cy z wiecznie brudnym wózkiem Myślę, że owszem czarny kolor, może sprawiać wrażenie, iż będzie w nim cieplej, ale zawsze można zastosować parasolkę przeciwsłoneczną Większość mam i tak ich używa, niezależnie od koloru wózka. Należy dodać, iż liczba mam przeciwnych ciemnym kolorom jest porównywalna do liczby mam negatywnie nastawionych do jasnych I tak będzie zawsze. Każdemu podoba się co innego i każdy wybiera dla siebie optymalne rozwiązanie. Nie każdy ma te same priorytety, jeśli chodzi o wybór wózka Co dla innych będzie minusem, drudzy wezmą to za plus. Takie życie Ale pomijając kolor cieszę się, że wózeczek sie podoba. Mam nadzieję, że będzie sprawował się dzielnie

Xandra78 charakterek to ja mam Poprzeglądałam wszystkie wózki i ten spełniał większość moich wymagań Więc nie było sensu czekać z zakupem, bo wiem, że żaden już by mi się tak bardzo nie spodobał, jak ten
wozek wygląda bardzo fajnie i nawet mi sie podoba. chciałam tylko ci napisać że jeżeli myslisz że czarny wózek bedzie czyściutki to bardzo sie mylisz. ja miałam też ciemny wózek(teraz mam już 3) i niestety nie wygrał ze śladami po biszkoptach i róznymi takimi. bo to nie do końca chodzi o kolor tylko o materiał z jakiego jest wykonany. teraz mam dosyć jasny różowy i zawsze jest czyściutki bo jest z super materiału i tylko przecieram mokrą sciereczką i slady po batonikach znikają.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 15:13   #354
Nefretete_
Raczkowanie

Dorka19801 zgadzam się z Tobą, że ciemny kolor nie gwarantuje czystości. Materiał pewnie też ma tu wiele wspólnego, ale najwazniejsza kwestia to taka, czy zamierza się karmić dziecko w wózku, czy nie. Ja nie wybierałam ciemnego koloru, by ukryć ewentualne plamy po batonikach, czy czekoladzie, ale bardziej chce uchronić wózek od warunków zewnętrzynych typu: błoto, piach, deszcz(zacieki) itp. Nie zamierzam podawać w wózku dziecku pokarmów, które zamiast do jego buzi w większości trafią na tapicerkę. Jak będzie miało ochotę coś przegryźć to lepiej w domku, czy na ławce w parku. Nie podoba mi się, że malec ma brudną i oblepioną buzię od jedzenia. Bałabym się, że mokrą buzię może przewiać i przeziebienie gotowe. Ale to tylko moje zdanie
Stary 2008-11-08, 18:56   #355
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Dorka19801 zgadzam się z Tobą, że ciemny kolor nie gwarantuje czystości. Materiał pewnie też ma tu wiele wspólnego, ale najwazniejsza kwestia to taka, czy zamierza się karmić dziecko w wózku, czy nie. Ja nie wybierałam ciemnego koloru, by ukryć ewentualne plamy po batonikach, czy czekoladzie, ale bardziej chce uchronić wózek od warunków zewnętrzynych typu: błoto, piach, deszcz(zacieki) itp. Nie zamierzam podawać w wózku dziecku pokarmów, które zamiast do jego buzi w większości trafią na tapicerkę. Jak będzie miało ochotę coś przegryźć to lepiej w domku, czy na ławce w parku. Nie podoba mi się, że malec ma brudną i oblepioną buzię od jedzenia. Bałabym się, że mokrą buzię może przewiać i przeziebienie gotowe. Ale to tylko moje zdanie
ta,tak -tylko to czego ty chcesz to co innego a w rzeczywistosci to wygląda ineczej. ja też myślałam że moje dziecko nie będzie się brudzić i takie tam-nie chcę żebyś myślała że jestem złośliwa -po prostu mam juz prawie 14 miesięczną córeczkę i wiem jak to jest.

ale sama sie przekonasz
Stary 2008-11-08, 19:05   #356
Nefretete_
Raczkowanie

Dorka19801 chyba mnie nie zrozumialaś Nie powiedziałam, że moje dziecko nie będzie się brudzić. Pewnie, że będzie Ale to nie znaczy, że musi się brudzić, czy jeść w wózku. I to jest jak najbardziej zależne ode mnie. Jeśli nie będę dawać batoników, czy biszkoptów w wózku, to chyba tak będzie Bo niby jaka ma być inna rzeczywistość? Dziecko samo sobie kupi i zacznie jeść?
Stary 2008-11-08, 19:08   #357
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Dorka19801 chyba mnie nie zrozumialaś Nie powiedziałam, że moje dziecko nie będzie się brudzić. Pewnie, że będzie Ale to nie znaczy, że musi się brudzić, czy jeść w wózku. I to jest jak najbardziej zależne ode mnie. Jeśli nie będę dawać batoników, czy biszkoptów w wózku, to chyba tak będzie Bo niby jaka ma być inna rzeczywistość? Dziecko samo sobie kupi i zacznie jeść?
ja cie dobrzse zrozumiałam tylko ty mnie nie
ja tez tak myślałam że nie kupię i nie dam
a teraz mam przy wózku w plecaku magiczne pudełeczko pełne słodyczy
ale sama kiedys zobaczysz o co chodzi i zrozumiesz że poglądy się zmieniają
Stary 2008-11-08, 21:49   #358
Nefretete_
Raczkowanie

Niech Ci będzie Ale mam nadzieję, że pozostanę konsekwentna w swoich postanowieniach.
Stary 2008-11-08, 22:46   #359
elsi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale powiem jedno, czy np. w czarnym samochodzie bedzie Wam cieplej, niż w zielonym podczas upałów? Czy kolor tak strasznie wpływa na temperaturę? Owszem, na pewno szybciej "łapie" słonko, ale to jest przecież wózek, przestrzeń otwarta, a nie "zafoliowana" budka.
Tak, w czarnym samochodzie będzie Ci bardziej gorąco, niż w zielonym, takie prawa fizyki Czy założysz czarne ubranie w bardzo upalny dzień? Ja, jak już wspomniałam, jestem zdecydowaną fanką czerni, z racji pewnego utożsamiania się nurtem ciężkiej muzyki, ale nawet ja nie zarzucam czarne ciuchy w upał, na rzecz jasnych. A Ty nie?
Cytat:
Napisane przez Nefretete_
Zresztą od początku chciałam ciemniejszy kolor, bo bardzo nie podoba mi się "uświniony" wózek dziecka, szczególnie widać to na jasnych materiałach.
Na moim wózku oraz foteliku samochodowym najbardziej brudzą się właśnie czarne elementy. Widać na nich każdą plamę po owocach, obiadku czy kaszce. Bo brudzą się nawet dzieci bardzo ładnie jedzące (z dumą dam przykład swojej córeczki ), mające śliniaczek i chronione pieluszką, bo są po prostu bardzo ruchliwe. A trudno przecież nie karmić w wózku nie siedzące jeszcze, ale starsze niż 4, czy 6 miesięcy dziecko. Chyba, że mama jest zdeterminowana wracać na każdy posiłek do domu, co w piękny, słoneczny dzień jest jednak trochę bez sensu
Cytat:
Napisane przez Nefretete_
Zresztą która mama zabiera małe dziecko w najgorszy upał na spacer? Wątpię by zdrowe było dla dziecka spacerowanie o 12.00 w południe po plaży... Bądź, co bądź, ale wolę pomęczyć się troszkę w lecie, które trwa zaledwie 2 m-ce(o ile przez większość nie pada deszcz) unikając dużego słońca, niż 10 m-cy z wiecznie brudnym wózkiem Myślę, że owszem czarny kolor, może sprawiać wrażenie, iż będzie w nim cieplej, ale zawsze można zastosować parasolkę przeciwsłoneczną
Jeśli przeczytałaś uważnie to co pisałam, musiałaś zauważyć, że wykluczyłam spacery w czasie największego natężenia promieniowania słonecznego. Powtórzę to jednak na wszelki wypadek. Oraz dodam, że w lecie w Polsce potrafi być tez bardzo gorąco rano i wieczorem. Uwierz młodej mamie, która ma za sobą spacery z niemowlęciem przez całe lato. Gdy porównuję ostatnie lato z wcześniejszymi, było ono chyba nawet chłodniejsze niż poprzednie, niemniej trwało ono - a przynajmniej temperatury wyższe niż komfortowe na spacer z niemowlakiem - dłużej niż 2 miesiące.
A parasolka chroni przed słońcem, a nie przed gorącem.

Ponieważ lubię jasne sytuacje, jeszcze taka bardzo bezpośrednia uwaga ode mnie, do Ciebie Nefretete. To forum służy większości osób do wymiany informacji i wiedzy. Nie pozjadałam wszystkich rozumów w temacie wychowania dzieci, bo moja, niespełna 9-miesięczna obecnie córeczka, jest moim pierwszym potomkiem. Niemniej mam już za sobą pewne doświadczenia. Chciałam się nimi z Tobą podzielić, podobnie jak zrobiły to inne Wizażanki. Nie ze złośliwości, ale z dobrego serca. Dobrymi chęciami jednak piekło brukowane Nie, nie chcę Ci odebrać radości z poczynionego zakupu. Sama nie tak dawno wybierałam wózek, kupiłam go zaledwie 2 dni przed narodzinami mojej córeczki i pamiętam, że to emocjonująca, ale też niełatwa sprawa. A potem i tak praktyka zweryfikowała wybór. Ja nie mam czarnego wózka, mam czerwono-zielony, za sobą lato i swoje wiem. Mam też koleżanki, które ze względów podobnych do Twoich, wybrały bardzo ciemną kolorystykę. I skarżyły mi się na ten wybór. Chciałam byś miała tego świadomość. Dopóki wózek stoi nieużywany, zawsze jest jeszcze szansa przemyśleć swoją decyzję. Dla własnego dziecka. A Ty i tak zrobisz co uważasz za stosowne, mnie nic do tego. Powodzenia
elsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 12:35   #360
Nefretete_
Raczkowanie

Droga moja Elsi... widze, że bardzo przejęłaś się moim wyborem koloru wózka Niepotrzebnie. Nie będę po raz kolejny rozpisywać się, co do powodów mojego wyboru, bo jak widzę nie ma to najmniejszego sensu. Czy muszę należeć do większości mam, które mają jasne, czy pstrokate wózki? Czy muszę jak większość mam karmić dziecko w wózku? Myślę, że nie. Na ogół to, co robi większość nie jest najlepsze, a czasem wręcz powiela złe zachowania, czy nawyki. Ja tego robić nie muszę. Jestem tylko ciekawa, czy jakbym wybrała kolor biały to też tyle osób wpierałoby mi, że był to zły wybór? Przecież na białym plam po mleku, czy kaszce nie powinno być widać? Każdy ma prawo do własnego wyboru i bardzo dobrze. Skoro wybrałam taki kolor miałam ku temu jakieś powody. I nie przekonają mnie dziwne argumenty innych, dlaczego oni wybraliby inny. Zresztą skoro czarny(ciemny) kolor jest tak niepraktyczny do wózka, to dlaczego wszystkie firmy produkujące wózki mają właśnie taką kolorystykę? Jakoś nie widzę, aby mamy jeździły białymi, zółtymi, czy innymi jasnymi wózkami... Ciekawe dlaczego? Przecież są takie praktyczne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości