Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 18:03   #3601
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

ja mam mamas&papas cruise i on jest jak XT. jestem z niego zadowolona, ma juz jakies ponad dwa lata i jezdzi bez zarzutu. byl kupiony jako dodatkowy wozek,ale w koncu duza spacerowka poszla w odstawke i mloda jezdzila tylko m&p. teraz bedzie sluzyl drugiej corce tzn za jakis rok
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:02   #3602
ana1_1
Przyczajenie

Ja miałam Teutonie Cosmo, byłam zadowolona, jest funkcjonalny, stabilny a przy tym dość mały gabarytowo.... o i szybko się składa, to dość ważna funkcja a świerza mama może o tym zapomnieć, patrzcie czy nie będzie z tym problemu i czy wejdzie wózek do samochodu!
ana1_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:29   #3603
mmoniaa
Zadomowienie

GG do mmoniaa

A propos parasolek przeciwsłonecznych do wózka, kupiłam taką za ok.40 zł i jest to totalna porazka jeśli chodzi o mocowanie (mam wózek Jane Muum) oraz lichą konstrukcję. W rezultacie nie używam jej w ogóle. Jakoś sobie radzimy z budką no i jak córka siedzi a nie leży to jest ok, słońce nie pada jej prosto na twarz.

Wybieram się dziś oglądać wózki parasolki bo też zastanawiam się którą nabyć i jestem totalnie skołowana :/

jestem idealnie nieidealna

Edytowane przez mmoniaa
Czas edycji: 2013-05-15 o 09:31
mmoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:34   #3604
t_89
Zakorzenienie

A ja mam na oku dwa
Maxi cosi mura i romer britax b-smart
Ktory jest wg wasz lepszy, i bardziej funkcjonalny ? bede wdzieczna za opinie.
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:32   #3605
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny czy któraś z Was ma zamiar/już wypróbowała wózki firmy Matpol? Chodzi mi konkretnie o model 3w1 Enio ewentualnie Ibiza.
Stary 2013-05-21, 12:35   #3606
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
A ja mam na oku dwa
Mam doświadczenie z mura główne wady mikrospojna budka, malutki kosz na zakupy dla niektórych brak regulacji podnóża.
Zalety rewelacyjnie sie prowadzi, regulowana wygodna Rączka, fajnie wyprofilowane siedzisko, łatwy w czyszczeniu.
Stary 2013-05-22, 12:29   #3607
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmoniaa Pokaż wiadomość
A propos parasolek przeciwsłonecznych do wózka, kupiłam taką za ok.40 zł i jest to totalna porazka jeśli chodzi o mocowanie (mam wózek Jane Muum) oraz lichą konstrukcję. W rezultacie nie używam jej w ogóle. Jakoś sobie radzimy z budką no i jak córka siedzi a nie leży to jest ok, słońce nie pada jej prosto na twarz.

Wybieram się dziś oglądać wózki parasolki bo też zastanawiam się którą nabyć i jestem totalnie skołowana :/
Jane ma wlasnie super parasolki do spacerowek. Kupilam do swojego solo reverse i moge polecic.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 08:47   #3608
mmoniaa
Zadomowienie

GG do mmoniaa

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Jane ma wlasnie super parasolki do spacerowek. Kupilam do swojego solo reverse i moge polecic.
Pewnie są super, ale cena mnie przeraziła. Teraz żałuję, że nie poświęciłam tej kasy bo i tak 40 zł wyrzuciłam w błoto :/

Co do wózków-parasolek to moimi typmi są: Inglesina Trip, Cybex Topaz lub któryś z Mamas&Papas. Czy macie/miałyście dziewczyny któryś?

jestem idealnie nieidealna
mmoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:36   #3609
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmoniaa Pokaż wiadomość
Pewnie są super, ale cena mnie przeraziła. Teraz żałuję, że nie poświęciłam tej kasy bo i tak 40 zł wyrzuciłam w błoto :/

Co do wózków-parasolek to moimi typmi są: Inglesina Trip, Cybex Topaz lub któryś z Mamas&Papas. Czy macie/miałyście dziewczyny któryś?
ja nie raz tu pisalam ze mam mamas&papas cruise i jestem zadowolona bardzo, wozek ma juz prawie 2 lata a zero sladow uzytkowania, nic nie skrzypi, nic nie trzeszczy, tapicerka super bedzie dla nastepnego dziecka napewno, a wlasnie ostatnie dwa lata uzywalam go jakos glowny wozek gdzie na poczatku mial byc tylko na wypady do CH.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-05-24, 06:20   #3610
funpic
Raczkowanie

My mamy Cybexa Callisto i jestem zadowolona!!! Cybex robi wozki wysokiej klasy i jako parasolki nie są najlżejsze ale polecam z czystym sumieniem z uwagi na mega wielką budkę i siedzisko rozkładane na prawie płasko!!!
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 17:47   #3611
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez funpic Pokaż wiadomość
My mamy Cybexa Callisto i jestem zadowolona!!! Cybex robi wozki wysokiej klasy i jako parasolki nie są najlżejsze ale polecam z czystym sumieniem z uwagi na mega wielką budkę i siedzisko rozkładane na prawie płasko!!!
Jeździsz nim po chodnikach czy to wózek tylko do CH? Ile miesięcy ma Twój bobas, siedzenie jest głębokie, nie ma wrażenie że jest za płytko dla dziecka? Szukam wózka dla chrześniaka, małego, lekkiego i wpadł mi w oko
Stary 2013-05-24, 19:06   #3612
zaakrecona
Zakorzenienie

dziekuje wszystkim za rady - jakos mi się spodobał wózek TUTEK TAMBERO miałyście może - pan w sklepie powiedział mi ze to jeden z największą gondolą i spacerówką wśród wozków ze skretnymi kołami
Stary 2013-05-25, 08:57   #3613
funpic
Raczkowanie

Ogólnie wszędzie z tym,że wiem już,że np po grząskim śniegu nie jezdzi, zdawałam sobie z tego sprawę przed zakupem, ponieważ mam jeszcze inny wozek na pózniej. Póki co sprawuje się dobrze -jezdzimy wszędzie jednak ta jazda nie jest porównywalna do jazdy wozkiem o duzych kołach(w terenie-las, kamienie, nierónosci) Mogę napisać tyle,że jest bardzo wygodne, moja córka uwielbia w nim spać, w środku jest bardzo ciemnoprz rozłożonym siedzisku. W letnie dni wszystkie mozna odpiąc zostawiajac tylko budkę aby była super wentylacja. Ja nie miałam innego wyjscia z tego względu ,że potrzebowałam takiej porządniejszej spacrowki de facto na codzień. Nie jest płytko, obecnie córka jezdzi jeszcze z podnóżkiem podciagnietym na prosto stad ma duzo miejsca i an pewno jej płytko nie jest. Sugerowałam się róznież dlugoscią siedziska-jest ok córka ma 9msc niecałe a wygląda jakby miała rok. Szczerz, to brałam pod uwagę również MAclarena
Xlr i Tx ale ten ostatni ma chyba krótsze siedzisko wiec po obejrzeniu padło na Callisto! Przesyłam zdjęca Callisto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3263.jpg (114,9 KB, 100 załadowań)

Edytowane przez funpic
Czas edycji: 2013-05-25 o 09:01
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:06   #3614
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
A ja mam na oku dwa
Na Britaxa napaliłam się oglądając fotki w necie ale pierwsze sklepowe oględziny sprowadził mnie na ziemię...sztywny, twardy, 0 amortyzacji...nie polecam..

Co do spacerówek wybrałam Quinny Zapp Xtra i jestem bardzo zadowolona...przede wszystkim zależało mi na lekkiej spacerówce z przekładanym siedziskiem i to mam..do tego daje radę prawie w każdym terenie, nawet na leśnych ścieżkach..jestem zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WizQ.jpg (208,1 KB, 75 załadowań)
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 11:04   #3615
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Na Britaxa napaliłam się oglądając fotki w necie ale pierwsze sklepowe oględziny sprowadził mnie na ziemię...sztywny, twardy, 0 amortyzacji...nie polecam..

Co do spacerówek wybrałam Quinny Zapp Xtra i jestem bardzo zadowolona...przede wszystkim zależało mi na lekkiej spacerówce z przekładanym siedziskiem i to mam..do tego daje radę prawie w każdym terenie, nawet na leśnych ścieżkach..jestem zadowolona
Ja kiedys ogladalam ta spacerowke, ale myslalam jako zeby jechac do sklepu autobuse itp a ja chce na duzych kolach zeby jezdzic po polnych drgach itp ja na zywo britaxa nie widzialam bo nie ma u mnie w sklepie. A mozesz mi powiedziec jak z siedziskiem duze jest ?
a wozek quinny zapp fajnie wyglada
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-25, 12:50   #3616
aante_e
Miss Pudernica

Funpic dzięki za opinię. Chciałabym jeszcze namierzyć go stacjonarnie, żeby pomacać.
Stary 2013-06-13, 21:23   #3617
lala0909
Raczkowanie

my mamy spacerowke firmy PRAMPOL ZEBRA.
dlugo zastanawialam sie, jaka spacerowke kupic i zamawiajac "zebre" troche sie balam, bo nie znalazlam zadnych komentarzy. na szczescie jak dla mnie to byl strzal w 10. cenie ja sobie za:
4 duze i skretne koła, daje rade jezdzic wozkiem jedna reka przy trudnych manewrach.
mozna siedzenie usatwic do lezakowania, kiedy pociecha zasnie.
do tego jego podnozek tez mozna ustawic do poziomu, zeby nozki nie wisiały.
ma 5 punktowe pasy
barierke
okienko i lufcik [szyberdach?] w dachu spacerowki
jest oslonka na nogi
kosz na zakupy [z tego co pamietam, jak kupowalam informacje byly, zeby nie dawac tam rzeczy ciezszych niz 2 kg, u mnie to raczej zawsze wychodzi wiecej, ale mam ja prawie rok i nic sie nie dzieje, wszystko dziala a spacerowka wyglada jak nowa...]
no i wizualnie baardzo mi sie podoba.
wozek jest zgrabny, wszedzie sie miesci, dobrze prowadzi...

jedyby minus to taki, ze dla kogos moze byc ciezki [chyba 13 kg] przez kola. no ale dla mnie akurat to nie miala duzego znaczenia, samochodem jezdzimy sporadycznie, a w bloku mamy winde... dlatego skupialam sie na wygodzie prowadzenia po wszystkich drogach i wygladzie.
lala0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:17   #3618
lania8624
Przyczajenie

Ja niebawem zaczynam 35 tydzień ciąży i też stoję przed wyborem wózka , niestety czuję się średnio i nie bardzo mam możliwość żeby jeździć po sklepach i oglądać wózki , widziałam kilka modeli na żywo , ale potem śledząc internet , opinie itd już całkiem zgłupiałam ...
Na początku podobały mi się wózki 3 kołowe , ale pojeździłam nimi po sklepie i zdecydowanie lepiej prowadzą się te na 4 kołach . W grę wchodzi raczej wózek wielofunkcyjny 3w1 i również te , które mi się podobają niekoniecznie mogą się sprawdzić , ponieważ są to głównie wózki gdzie spacerówka jest kubełkowa . Na temat kubełków są bardzo różne opinie , ale w większości mówiące o tym , że nadają się dla dzieci od około 1,5 roku , dziecko które przesiada się z gondoli ma w takim kubełku wymuszoną pozycję , nogi w górze i jeśli się chodzi na częste spacery to czasem ciężko ze spaniem. Większość osób poleca na ten czas spacerówki z oparciem rozkładanym na płask.
i tak z wózków , które brałam pod uwagę

-Jane rider ( fajny wózek , dość lekki , łatwo się prowadzi ale spacerówka kubełkowa )

-romer b-smart 4 ( nie widziałam wózka na żywo )

-phil&teds smart buggy z gondolą peanut ( również nie miałam okazji zobaczyć wózka na żywo )

-quinny moodd , speedi ( ogólnie quinny mnie troche rozczarowały na żywo , nie są zbyt lekkie i tak zwrotne jak np. wózki jane )

- Tutek ( pierwszy wózek jaki widziałam na żywo i jak na razie biorąc pod uwagę komfort dziecka chyba spełnia najwięcej wymogów , jest lekki , bardzo zwrotny , łatwo się prowadzi ,ma możliwość zamontowania fotelika recaro , maxi cosi , latwo się sklada do nie dużych rozmiarów , atrakcyjna cena , ale oczywiscie jak każdy wózek cieszy się różnymi opiniami m.in. ponoć dziecko się zsuwa w spacerówce ??? )

w najbliższy weekend w warszawie odbędą się targi mother&baby i mam nadzieje , że będę się czuła na tyle dobrze że dam radę tam pojechać i w jednym miejscu obejrzeć wszystkie wózki które brałam pod uwagę, a być może wpadnie mi w oko coś jeszcze innego ,a jeśli nie to będę zdania na zdjęcia w internecie i opinie innych mam
lania8624 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:51   #3619
TataOlci
Przyczajenie

Ja kupiłem Tako Warrior, generalnie jestem zadowolony, jedynie na co mogę narzekać to pompowanie przednich kół. W nowszej wersji ten problem jednak został rozwiązany. Dali inne koła.
Stary 2013-06-20, 08:52   #3620
yZa90210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaakrecona Pokaż wiadomość
dziekuje wszystkim za rady - jakos mi się spodobał wózek TUTEK TAMBERO miałyście może - pan w sklepie powiedział mi ze to jeden z największą gondolą i spacerówką wśród wozków ze skretnymi kołami

Mi też się podobał tutek, ale jednak wydał mi się mały do mojego wózka miyo. Pan widać go nie zna, bo to chyba właśnie miyo ma najwiekszą gondolę 79,5cm a tutek 76. Dla mnie to było bardzo ważne, gdyż wiedziałam, że moja córa będzie dużaa. Mimo tego, że gondola wielka, to i tak dla mojej córci była już mała w 5miesiącu. Pod uwagę braliśmy jeszcze to, że mój mąż jest wysoki i aby nie musiał sie garbić do rączki, no i jest ok w ogóle wózek się świetnie prowadzi nawet jedną ręką. Mamy wpinany fotelik maxi-cosi, to też było dla mnie ważne. O spacerówce narazie dużo powiedzieć nie mogę.
yZa90210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:56   #3621
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lania8624 Pokaż wiadomość
Ja niebawem zaczynam 35 tydzień ciąży i też stoję przed wyborem wózka , niestety czuję się średnio i nie bardzo mam możliwość żeby jeździć po sklepach i oglądać wózki , widziałam kilka modeli na żywo , ale potem śledząc internet , opinie itd już całkiem zgłupiałam ...
Na początku podobały mi się wózki 3 kołowe , ale pojeździłam nimi po sklepie i zdecydowanie lepiej prowadzą się te na 4 kołach . W grę wchodzi raczej wózek wielofunkcyjny 3w1 i również te , które mi się podobają niekoniecznie mogą się sprawdzić , ponieważ są to głównie wózki gdzie spacerówka jest kubełkowa . Na temat kubełków są bardzo różne opinie , ale w większości mówiące o tym , że nadają się dla dzieci od około 1,5 roku , dziecko które przesiada się z gondoli ma w takim kubełku wymuszoną pozycję , nogi w górze i jeśli się chodzi na częste spacery to czasem ciężko ze spaniem. Większość osób poleca na ten czas spacerówki z oparciem rozkładanym na płask.
i tak z wózków , które brałam pod uwagę

-Jane rider ( fajny wózek , dość lekki , łatwo się prowadzi ale spacerówka kubełkowa )

-romer b-smart 4 ( nie widziałam wózka na żywo )

-phil&teds smart buggy z gondolą peanut ( również nie miałam okazji zobaczyć wózka na żywo )

-quinny moodd , speedi ( ogólnie quinny mnie troche rozczarowały na żywo , nie są zbyt lekkie i tak zwrotne jak np. wózki jane )

- Tutek ( pierwszy wózek jaki widziałam na żywo i jak na razie biorąc pod uwagę komfort dziecka chyba spełnia najwięcej wymogów , jest lekki , bardzo zwrotny , łatwo się prowadzi ,ma możliwość zamontowania fotelika recaro , maxi cosi , latwo się sklada do nie dużych rozmiarów , atrakcyjna cena , ale oczywiscie jak każdy wózek cieszy się różnymi opiniami m.in. ponoć dziecko się zsuwa w spacerówce ??? )

w najbliższy weekend w warszawie odbędą się targi mother&baby i mam nadzieje , że będę się czuła na tyle dobrze że dam radę tam pojechać i w jednym miejscu obejrzeć wszystkie wózki które brałam pod uwagę, a być może wpadnie mi w oko coś jeszcze innego ,a jeśli nie to będę zdania na zdjęcia w internecie i opinie innych mam
wczoraj wysmarowalam dlugiego posta, ale komp mi sie wylaczyl

no wiec, ja zamowilam ridera, wczoraj wlasnie przyszedl. a ostatnie dwa tygodnie bilam sie z myslami, wymyslalam co rusz to nowe wozki. siedzialam i czytalam opinie i co raz bardziej sie zalamywalam bo nie moglam podjac decyzji rider byl moim numerem jeden w sumie od poczatku ciazy. pozniej zaczelam miec jakies ale, odnosnie tego czy ja go pozniej latwo sprzedam. pozniej doszly watpliwosci typu czy pojedzie po sniegu. kubelek najmniej mnie stresowal, bo tak na dobra sprawe, o nim wypowiadaja sie zazwyczaj matki, ktore z nim nic a nic do czynienia nie mialy. co do wielkosci samej spacerowki. mam 3 letnia corke, co prawda jest szczupla, ale miesci sie w riderze z palcem w nosie! wiec majac na uwadze ze druga bedzie podobnych gabarytow juz teraz wiem ze wystarczy mi raczej do konca wozkowania, mimo ze i tak mam w planie po roku przesiasc sie na parasolke. acha, wazne dla mnie bylo tez czy mozna wpiac na niego fotelik maxi cosi. na jakims forum wyczytalam, ze mozna kupic adaptery od concorda neo, bo to praktycznie to samo, z jednej fabryki wyjezdzaja. pojechalam do sklepu, sprawdzilam, okazalo sie ze pasuja, wiec tym bardziej sie przekonalam. zamawialam wszystko osobno, spacerowke, gondole micro i fotelik maxi cosi pebble. czekam jeszcze na gondolke.
dodam jeszcze, ze z innych wozkow o ktorych myslalam bralam pod uwage jeszcze mamas&papas sola, xlandera xmove i maxi cosi mure, czyli genralnie od skrajnosci w skrajnosc zrobilam sobie liste cech i porownywalam ktory wozek ma ich najwiecej i stanelo na riderze. potrzebuje lekkiego, zwrotnego wozka, skladajacego sie do malych rozmiarow, z przekladana spacerowka, najlepiej z lamana raczka,ze wzgledu na starsza corke. intensywnie myslalam o xlanderze, ale opinie o nim mnie zalamaly.

sorry za takie maslo maslane ale staram sie sobie przypomniec co pisalam wczoraj

moge sie jeszcze wypowiedziec o quinny speedie sx, bo mialam go dla starszej. wersja z gondola byla dla mnie super, zwrotny i w sumie lekki, bardzo dobrze sie prowadzil. ale spacerowka to juz dla mnie niewypal. po pierwsze za szeroka, po drugie rozklada sie na pollezaco, regulacja oparcia na paski, jedna wielka masakra, buda plytka przed niczym nie chroni.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-20, 11:58   #3622
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

doradźcie mi coś dla 2 latka
nie wiem co kupić ?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:05   #3623
MarzenKu
Przyczajenie

Talking Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

moja dwu letnia córeczka jeździ w wózku Symbio Graco i jest dla nas jak najbardziej ok. lekki przede wszystkim, ma koła pompowane co dla mnie było bardzo wazne bo jakos w inne nie wierze, amortyzacja ok no i fajna opcja z przekładaną rączka dzięki której zmieniam bez problemu kierunek jazdy. Dla mnie to fajny wózek i waga zaledwie 7,5kg
MarzenKu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 17:48   #3624
klaudiat
Rozeznanie

dziewczyny mam nadzieje ,ze mi pomozecie a raczej mojej kolezance,ktora jest w 7 miesiacu ciazy i chce kupic wozek. ostatnio pochodzilysmy troche po sklepach ale tutaj w Norwegii praktycznie jedynie bugaboo ,emmalungja i brio a ona tych wozkow nie chce bo woli cos innego zeby nie miec takich samych wozkow jak reszta. Podoba jej sie orbit baby, maclaren grand tour lx, joolz,mima oraz 4moms origami ale niestety nie moze ich przetestowac bo znalazlysmy je polskich i amerykanskich stronach.Wiec co wy byscie polecaly? dodam ze pogoda u nas najczesciej podobna do tej w Polsce ,warunki drogowe troche lepsze
klaudiat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:35   #3625
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudiat Pokaż wiadomość
dziewczyny mam nadzieje ,ze mi pomozecie a raczej mojej kolezance,ktora jest w 7 miesiacu ciazy i chce kupic wozek. ostatnio pochodzilysmy troche po sklepach ale tutaj w Norwegii praktycznie jedynie bugaboo ,emmalungja i brio a ona tych wozkow nie chce bo woli cos innego zeby nie miec takich samych wozkow jak reszta. Podoba jej sie orbit baby, maclaren grand tour lx, joolz,mima oraz 4moms origami ale niestety nie moze ich przetestowac bo znalazlysmy je polskich i amerykanskich stronach.Wiec co wy byscie polecaly? dodam ze pogoda u nas najczesciej podobna do tej w Polsce ,warunki drogowe troche lepsze
W sumie ja bym się cieszyła z bugaboo i emmaljungi ;-). Bugaboo na spacerowy a emma na gondolę.
Mimo wszystko - orbit ciekawy bardzo wózek, sama bym chętnie zakupiła. Rozeznania nie mam żadnego, podobno nie podbija rewelacyjnie choć jest bardzo fajnym wózkiem.
Joolz tak jak mima nie jest wózkiem "na lata" tzn...są fajne dla mniejszych dzieci, o ile joolz jeszcze dałby radę z 2 latkiem tak mima słabo - chyba że chodzi tylko o to żeby małe dziecko pojeździło bo w mimie powyżej roku ciężko widzę jazdę dziecka bo jest po prostu malutka. Sama gondola nie jest rewelacyjnie ogromna. O origami i maclarenie się nie wypowiem bo nie koniecznie mi się podobają więc nie zagłębiałam się w ich tematykę.
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 21:56   #3626
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

My użytkujemy quinny buzz (3-koła) i jesteśmy bardzo zadowoleni. Wózke 3w1, pompowane koła, całkiem lekki, zwrotny i szybko się składa. Jest nieduzy i wchodzi nawet do małego bagażnika naszego auta. Świetnie spisuje się na każdej nawierzchni!

Gondola nie jest jakaś ogromna, ale u nas z powodzeniem i z zapasem miejsca woziliśmy się do 7,5 mieś. gdzie trzeba było zrobić przesiadkę na spacerówkę wyłącznie dlatego, że córka nauczyła się wstawać i zrobiło sie niebezpiecznie.

Spacerówka ma 2 ustawienia przód i tył, co jest fajne na początek, żeby obserwować dziecko. A jedyne co mnie denerwuje, to mały kosz i rączka-wolałabym dwie pojedyncze żeby móc wieszać na nich siatki z zakupami
Wyboru nie żałujemy, bo wózek spisuje się świetnie.

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2013-06-28 o 17:16
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 22:19   #3627
bajka1807
Zakorzenienie

maxi cosi czy tez quinny to przeciez firmy, a model wozka jaki ?
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-28, 16:35   #3628
klaudiat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
W sumie ja bym się cieszyła z bugaboo i emmaljungi ;-). Bugaboo na spacerowy a emma na gondolę.
Mimo wszystko - orbit ciekawy bardzo wózek, sama bym chętnie zakupiła. Rozeznania nie mam żadnego, podobno nie podbija rewelacyjnie choć jest bardzo fajnym wózkiem.
Joolz tak jak mima nie jest wózkiem "na lata" tzn...są fajne dla mniejszych dzieci, o ile joolz jeszcze dałby radę z 2 latkiem tak mima słabo - chyba że chodzi tylko o to żeby małe dziecko pojeździło bo w mimie powyżej roku ciężko widzę jazdę dziecka bo jest po prostu malutka. Sama gondola nie jest rewelacyjnie ogromna. O origami i maclarenie się nie wypowiem bo nie koniecznie mi się podobają więc nie zagłębiałam się w ich tematykę.
ona nie chce bugaboo czy emmy bo tutaj sa bardzo popularne a ona lubi miec cos innego niz wszyscy ( zreszta ja tez taka jestm). ja na szczescie nie mam jeszcze problemu z wyborem wozka bo dziecka sie nie spodziewam ale jak mialabym wybierac to bym pewnie musiala stworzyc wlasny wozek wielofunkcyjny
klaudiat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 17:14   #3629
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
maxi cosi czy tez quinny to przeciez firmy, a model wozka jaki ?
Dzięki za zwrócenie uwagi, jakoś mi się przejęzyczyło. Już poprawiam . Mowa o quinny buzz a maxi-cosi mielismy w komplecie ten pierwszy fotelik-kołyskę

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2013-06-28 o 17:15
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 06:41   #3630
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudiat Pokaż wiadomość
ona nie chce bugaboo czy emmy bo tutaj sa bardzo popularne a ona lubi miec cos innego niz wszyscy ( zreszta ja tez taka jestm). ja na szczescie nie mam jeszcze problemu z wyborem wozka bo dziecka sie nie spodziewam ale jak mialabym wybierac to bym pewnie musiala stworzyc wlasny wozek wielofunkcyjny
rozumiem - sama poszukiwałam wózka który bym miała jako jedyna w mieście, potem zaczęło się roić to sprzedałam i inny kupiłam
z własnego doświadczenia muszę powiedzieć - że wózki wielofunkcyjne nie spełniają swojej docelowej roli ;-)
dlatego teraz wybierałabym co innego na gondolę a dopiero gdy dziecko by podrosło - i zobaczyłabym czy jest wysokie/pulchne/chude/niskie to wybrałabym spacerową wersję;
a stokke nie rozważała? wydaje mi się trochę fajniejszy niż joolz
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości