![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
ja mam mamas&papas cruise i on jest jak XT. jestem z niego zadowolona, ma juz jakies ponad dwa lata i jezdzi bez zarzutu. byl kupiony jako dodatkowy wozek,ale w koncu duza spacerowka poszla w odstawke i mloda jezdzila tylko m&p. teraz bedzie sluzyl drugiej corce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Przyczajenie
|
Ja miałam Teutonie Cosmo, byłam zadowolona, jest funkcjonalny, stabilny a przy tym dość mały gabarytowo.... o i szybko się składa, to dość ważna funkcja a świerza mama może o tym zapomnieć, patrzcie czy nie będzie z tym problemu i czy wejdzie wózek do samochodu!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zadomowienie
|
A propos parasolek przeciwsłonecznych do wózka, kupiłam taką za ok.40 zł i jest to totalna porazka jeśli chodzi o mocowanie (mam wózek Jane Muum) oraz lichą konstrukcję. W rezultacie nie używam jej w ogóle. Jakoś sobie radzimy z budką no i jak córka siedzi a nie leży to jest ok, słońce nie pada jej prosto na twarz.
Wybieram się dziś oglądać wózki parasolki bo też zastanawiam się którą nabyć i jestem totalnie skołowana :/ Edytowane przez mmoniaa Czas edycji: 2013-05-15 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
A ja mam na oku dwa
Maxi cosi mura i romer britax b-smart Ktory jest wg wasz lepszy, i bardziej funkcjonalny ? ![]()
#3605 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was ma zamiar/już wypróbowała wózki firmy Matpol? Chodzi mi konkretnie o model 3w1 Enio ewentualnie Ibiza.
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalety rewelacyjnie sie prowadzi, regulowana wygodna Rączka, fajnie wyprofilowane siedzisko, łatwy w czyszczeniu.
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wózków-parasolek to moimi typmi są: Inglesina Trip, Cybex Topaz lub któryś z Mamas&Papas. Czy macie/miałyście dziewczyny któryś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Raczkowanie
|
My mamy Cybexa Callisto i jestem zadowolona!!! Cybex robi wozki wysokiej klasy i jako parasolki nie są najlżejsze ale polecam z czystym sumieniem z uwagi na mega wielką budkę i siedzisko rozkładane na prawie płasko!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
dziekuje wszystkim za rady - jakos mi się spodobał wózek TUTEK TAMBERO miałyście może - pan w sklepie powiedział mi ze to jeden z największą gondolą i spacerówką wśród wozków ze skretnymi kołami
#3613 |
Raczkowanie
|
Ogólnie wszędzie z tym,że wiem już,że np po grząskim śniegu nie jezdzi, zdawałam sobie z tego sprawę przed zakupem, ponieważ mam jeszcze inny wozek na pózniej. Póki co sprawuje się dobrze -jezdzimy wszędzie jednak ta jazda nie jest porównywalna do jazdy wozkiem o duzych kołach(w terenie-las, kamienie, nierónosci) Mogę napisać tyle,że jest bardzo wygodne, moja córka uwielbia w nim spać, w środku jest bardzo ciemno
![]() Xlr i Tx ale ten ostatni ma chyba krótsze siedzisko wiec po obejrzeniu padło na Callisto! Przesyłam zdjęca Callisto ![]() Edytowane przez funpic Czas edycji: 2013-05-25 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do spacerówek wybrałam Quinny Zapp Xtra i jestem bardzo zadowolona...przede wszystkim zależało mi na lekkiej spacerówce z przekładanym siedziskiem i to mam..do tego daje radę prawie w każdym terenie, nawet na leśnych ścieżkach..jestem zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a wozek quinny zapp fajnie wyglada ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Miss Pudernica
|
Funpic dzięki za opinię. Chciałabym jeszcze namierzyć go stacjonarnie, żeby pomacać.
#3617 |
Raczkowanie
|
my mamy spacerowke firmy PRAMPOL ZEBRA.
dlugo zastanawialam sie, jaka spacerowke kupic i zamawiajac "zebre" troche sie balam, bo nie znalazlam zadnych komentarzy. na szczescie jak dla mnie to byl strzal w 10. cenie ja sobie za: 4 duze i skretne koła, daje rade jezdzic wozkiem jedna reka przy trudnych manewrach. mozna siedzenie usatwic do lezakowania, kiedy pociecha zasnie. do tego jego podnozek tez mozna ustawic do poziomu, zeby nozki nie wisiały. ma 5 punktowe pasy barierke okienko i lufcik [szyberdach?] w dachu spacerowki jest oslonka na nogi kosz na zakupy [z tego co pamietam, jak kupowalam informacje byly, zeby nie dawac tam rzeczy ciezszych niz 2 kg, u mnie to raczej zawsze wychodzi wiecej, ale mam ja prawie rok i nic sie nie dzieje, wszystko dziala a spacerowka wyglada jak nowa...] no i wizualnie baardzo mi sie podoba. wozek jest zgrabny, wszedzie sie miesci, dobrze prowadzi... jedyby minus to taki, ze dla kogos moze byc ciezki [chyba 13 kg] przez kola. no ale dla mnie akurat to nie miala duzego znaczenia, samochodem jezdzimy sporadycznie, a w bloku mamy winde... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Przyczajenie
|
Ja niebawem zaczynam 35 tydzień ciąży i też stoję przed wyborem wózka , niestety czuję się średnio i nie bardzo mam możliwość żeby jeździć po sklepach i oglądać wózki , widziałam kilka modeli na żywo , ale potem śledząc internet , opinie itd już całkiem zgłupiałam ...
Na początku podobały mi się wózki 3 kołowe , ale pojeździłam nimi po sklepie i zdecydowanie lepiej prowadzą się te na 4 kołach . W grę wchodzi raczej wózek wielofunkcyjny 3w1 i również te , które mi się podobają niekoniecznie mogą się sprawdzić , ponieważ są to głównie wózki gdzie spacerówka jest kubełkowa . Na temat kubełków są bardzo różne opinie , ale w większości mówiące o tym , że nadają się dla dzieci od około 1,5 roku , dziecko które przesiada się z gondoli ma w takim kubełku wymuszoną pozycję , nogi w górze i jeśli się chodzi na częste spacery to czasem ciężko ze spaniem. Większość osób poleca na ten czas spacerówki z oparciem rozkładanym na płask. i tak z wózków , które brałam pod uwagę -Jane rider ( fajny wózek , dość lekki , łatwo się prowadzi ale spacerówka kubełkowa ) -romer b-smart 4 ( nie widziałam wózka na żywo ) -phil&teds smart buggy z gondolą peanut ( również nie miałam okazji zobaczyć wózka na żywo ) -quinny moodd , speedi ( ogólnie quinny mnie troche rozczarowały na żywo , nie są zbyt lekkie i tak zwrotne jak np. wózki jane ) - Tutek ( pierwszy wózek jaki widziałam na żywo i jak na razie biorąc pod uwagę komfort dziecka chyba spełnia najwięcej wymogów , jest lekki , bardzo zwrotny , łatwo się prowadzi ,ma możliwość zamontowania fotelika recaro , maxi cosi , latwo się sklada do nie dużych rozmiarów , atrakcyjna cena , ale oczywiscie jak każdy wózek cieszy się różnymi opiniami m.in. ponoć dziecko się zsuwa w spacerówce ??? ) w najbliższy weekend w warszawie odbędą się targi mother&baby i mam nadzieje , że będę się czuła na tyle dobrze że dam radę tam pojechać i w jednym miejscu obejrzeć wszystkie wózki które brałam pod uwagę, a być może wpadnie mi w oko coś jeszcze innego ,a jeśli nie to będę zdania na zdjęcia w internecie i opinie innych mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłem Tako Warrior, generalnie jestem zadowolony, jedynie na co mogę narzekać to pompowanie przednich kół. W nowszej wersji ten problem jednak został rozwiązany. Dali inne koła.
#3620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi też się podobał tutek, ale jednak wydał mi się mały do mojego wózka miyo. Pan widać go nie zna, bo to chyba właśnie miyo ma najwiekszą gondolę 79,5cm a tutek 76. Dla mnie to było bardzo ważne, gdyż wiedziałam, że moja córa będzie dużaa. Mimo tego, że gondola wielka, to i tak dla mojej córci była już mała w 5miesiącu. Pod uwagę braliśmy jeszcze to, że mój mąż jest wysoki i aby nie musiał sie garbić do rączki, no i jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiec, ja zamowilam ridera, wczoraj wlasnie przyszedl. a ostatnie dwa tygodnie bilam sie z myslami, wymyslalam co rusz to nowe wozki. siedzialam i czytalam opinie i co raz bardziej sie zalamywalam bo nie moglam podjac decyzji ![]() dodam jeszcze, ze z innych wozkow o ktorych myslalam bralam pod uwage jeszcze mamas&papas sola, xlandera xmove i maxi cosi mure, czyli genralnie od skrajnosci w skrajnosc ![]() sorry za takie maslo maslane ale staram sie sobie przypomniec co pisalam wczoraj ![]() moge sie jeszcze wypowiedziec o quinny speedie sx, bo mialam go dla starszej. wersja z gondola byla dla mnie super, zwrotny i w sumie lekki, bardzo dobrze sie prowadzil. ale spacerowka to juz dla mnie niewypal. po pierwsze za szeroka, po drugie rozklada sie na pollezaco, regulacja oparcia na paski, jedna wielka masakra, buda plytka przed niczym nie chroni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
doradźcie mi coś dla 2 latka
![]() nie wiem co kupić ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Przyczajenie
|
![]()
moja dwu letnia córeczka jeździ w wózku Symbio Graco i jest dla nas jak najbardziej ok. lekki przede wszystkim, ma koła pompowane co dla mnie było bardzo wazne bo jakos w inne nie wierze, amortyzacja ok no i fajna opcja z przekładaną rączka dzięki której zmieniam bez problemu kierunek jazdy. Dla mnie to fajny wózek i waga zaledwie 7,5kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mam nadzieje ,ze mi pomozecie a raczej mojej kolezance,ktora jest w 7 miesiacu ciazy i chce kupic wozek. ostatnio pochodzilysmy troche po sklepach ale tutaj w Norwegii praktycznie jedynie bugaboo ,emmalungja i brio a ona tych wozkow nie chce bo woli cos innego zeby nie miec takich samych wozkow jak reszta. Podoba jej sie orbit baby, maclaren grand tour lx, joolz,mima oraz 4moms origami ale niestety nie moze ich przetestowac bo znalazlysmy je polskich i amerykanskich stronach.Wiec co wy byscie polecaly? dodam ze pogoda u nas najczesciej podobna do tej w Polsce ,warunki drogowe troche lepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo wszystko - orbit ciekawy bardzo wózek, sama bym chętnie zakupiła. Rozeznania nie mam żadnego, podobno nie podbija rewelacyjnie choć jest bardzo fajnym wózkiem. Joolz tak jak mima nie jest wózkiem "na lata" tzn...są fajne dla mniejszych dzieci, o ile joolz jeszcze dałby radę z 2 latkiem tak mima słabo - chyba że chodzi tylko o to żeby małe dziecko pojeździło bo w mimie powyżej roku ciężko widzę jazdę dziecka bo jest po prostu malutka. Sama gondola nie jest rewelacyjnie ogromna. O origami i maclarenie się nie wypowiem bo nie koniecznie mi się podobają więc nie zagłębiałam się w ich tematykę.
![]() |
#3626 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
My użytkujemy quinny buzz (3-koła) i jesteśmy bardzo zadowoleni. Wózke 3w1, pompowane koła, całkiem lekki, zwrotny i szybko się składa. Jest nieduzy i wchodzi nawet do małego bagażnika naszego auta. Świetnie spisuje się na każdej nawierzchni!
Gondola nie jest jakaś ogromna, ale u nas z powodzeniem i z zapasem miejsca woziliśmy się do 7,5 mieś. gdzie trzeba było zrobić przesiadkę na spacerówkę wyłącznie dlatego, że córka nauczyła się wstawać i zrobiło sie niebezpiecznie. Spacerówka ma 2 ustawienia przód i tył, co jest fajne na początek, żeby obserwować dziecko. A jedyne co mnie denerwuje, to mały kosz i rączka-wolałabym dwie pojedyncze żeby móc wieszać na nich siatki z zakupami ![]() Wyboru nie żałujemy, bo wózek spisuje się świetnie. Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2013-06-28 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
maxi cosi czy tez quinny to przeciez firmy, a model wozka jaki ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dzięki za zwrócenie uwagi, jakoś mi się przejęzyczyło. Już poprawiam
![]() ![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2013-06-28 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z własnego doświadczenia muszę powiedzieć - że wózki wielofunkcyjne nie spełniają swojej docelowej roli ;-) dlatego teraz wybierałabym co innego na gondolę a dopiero gdy dziecko by podrosło - i zobaczyłabym czy jest wysokie/pulchne/chude/niskie to wybrałabym spacerową wersję; a stokke nie rozważała? wydaje mi się trochę fajniejszy niż joolz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.