Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 10:04   #3781
pierwszabryka
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez slonko352 Pokaż wiadomość
dziewczyny a możecie coś może powiedzieć o wózku emmaljunga nitro city PP?
http://www.mamaija.pl/emmaljunga-nit...sc-,d1655.html
jego już chyba nie ma w sprzedaży, ale mam go dostać od mojej szwagierki. Jeździła w nim już dwójka dzieci.
ja się ciągle zastanawiam, czy wziąć ten wózek, czy jednak kupić nowy, wybrany przeze mnie. Zawsze się jarałam wózkami i chciałabym sobie kupić taki mój wymarzony, ale z drugiej strony jeśli ten jest ok, to chyba szkoda kasy.
moje najważniejsze wymaganie to waga - musi być lekki, bo prawdopodobnie będę musiała go taszczyć na 2 piętro
a reszta to standardowo - zwrotny, spacerówka przód-tył, raczej jazda po mieście, parkach itp., więc nie wiem jakie koła najlepsze (ta emmaljunga ma piankowe)
może coś doradzicie?
jeżeli jest mało zniszczony to bierz kupisz sobie super lekką spacerówkę, którą częściej będziesz używać ja też mam wózek po 2 dzieci i jest jak nowy! biały w środku, rączka piankowa w idealnym stanie wiec jeżeli ma taki to szkoda kasy gondolą max 6 miesięcy bedziesz jeździć - u mnie pomimo że jeszcze się dziecko miesciło, zwiedzanie świata było ciekawsze
Stary 2013-11-08, 10:20   #3782
slonko352
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pierwszabryka Pokaż wiadomość
jeżeli jest mało zniszczony to bierz kupisz sobie super lekką spacerówkę, którą częściej będziesz używać ja też mam wózek po 2 dzieci i jest jak nowy! biały w środku, rączka piankowa w idealnym stanie wiec jeżeli ma taki to szkoda kasy gondolą max 6 miesięcy bedziesz jeździć - u mnie pomimo że jeszcze się dziecko miesciło, zwiedzanie świata było ciekawsze
dzięki, chyba tak zrobię.
a spacerówkę pewnie też po niej dostanę

ps. bardzo mi pomaga Twój blog
slonko352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:41   #3783
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mondo_Bongo Pokaż wiadomość
My kupimy wózek w kwietniu, chwilę przed porodem, albo już po, upatrzyliśmy chicco I Move 4w1 i ten kupimy, ale sądzę, że nie ma potrzeby kupować go dużo wcześniej, żeby stał chociaż wiadomo, mozę być niespodzianka i poród w marcu tfu tfu tfu, ale to i tak jest czas na zakup wózka, jak Maleństwo jest już na świecie
Moje dziecie chyba nie chciało wyjść dopóki nie będzie miało swego pojazdu. I tak zakupiliśmy wózek 05.09 a rano 06.09 córka była już na świecie. Poród dzień po terminie.
Stary 2013-11-08, 17:06   #3784
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slonko352 Pokaż wiadomość
dzięki, chyba tak zrobię.
a spacerówkę pewnie też po niej dostanę

ps. bardzo mi pomaga Twój blog
właśnie dla takich komentarzy warto go prowadzić
Stary 2013-11-08, 20:22   #3785
pierwszabryka
Raczkowanie

Słonko wysyłam Ci maila
Stary 2013-11-11, 12:03   #3786
domini12
Przyczajenie

cześć,
mam dylemat z wyborem wózka, opiszę pokrótce kryteria któymi kierowałam się przywyborze:
czterokołowiec
łatwy do złorzenie i transportu w samochodzie
łatwo się prowadzi
głęboko-spacerowy (fajnie będzie jeśli się uda zamontować na adapterach fotelik maxi-cosi pebble)
stelaż aluminiowy
najchętniej z przekładaną rączką
i tak oto z ciemności wyłoniły mi się pomysły czy 3 opcje
1) Gesslein f6 (fajnie bo jako jedyny z 3 ma piankowe koła, ale aby gondola była na normalnej wysokości należy dokupić adaptery ok. 100 zł, oglądany model miał torbę na gadzety, brak osłonki na nóżki do spacerówki);
2) Hartan Topline S fajny (rączka zarówno przekładana jak i regulacja wysokości)
3) Emmaljunga Nitro City z gondolą city korg (ma motowaną morkitierę w bunde zarówno w gondoli jak i w budce spacerówki, w spacerówce dodatkowo zamontowa osłona przeciwko promieniom słońca, gondola po zdjęciu może być kołyską)
doradźcie proszę
domini12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 14:31   #3787
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Czy ktos maa wózek Emmaljunga Smart Duo Combi? początkowo miał być Jane Muum, ale przez koła piankowe chyba zrezygnuje, mimo ze wizualnie jest piękny. natomiast Emmaljunga to chyba dobry wózeczek...?choć niestety nie tani....
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 19:26   #3788
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domini12 Pokaż wiadomość
cześć,
mam dylemat z wyborem wózka, opiszę pokrótce kryteria któymi kierowałam się przywyborze:
czterokołowiec
łatwy do złorzenie i transportu w samochodzie
łatwo się prowadzi
głęboko-spacerowy (fajnie będzie jeśli się uda zamontować na adapterach fotelik maxi-cosi pebble)
stelaż aluminiowy
najchętniej z przekładaną rączką
i tak oto z ciemności wyłoniły mi się pomysły czy 3 opcje
1) Gesslein f6 (fajnie bo jako jedyny z 3 ma piankowe koła, ale aby gondola była na normalnej wysokości należy dokupić adaptery ok. 100 zł, oglądany model miał torbę na gadzety, brak osłonki na nóżki do spacerówki);
2) Hartan Topline S fajny (rączka zarówno przekładana jak i regulacja wysokości)
3) Emmaljunga Nitro City z gondolą city korg (ma motowaną morkitierę w bunde zarówno w gondoli jak i w budce spacerówki, w spacerówce dodatkowo zamontowa osłona przeciwko promieniom słońca, gondola po zdjęciu może być kołyską)
doradźcie proszę
jeżeli jesteś zapominalska to zapomnij o wózkach, które mają dodatkowe adaptery do gondoli, jest to niewygodne, jak jedziesz do sklepu i zapomnisz adapterów to klops ogranicz się do wózków które mają adaptery do fotelika, a najlepsza opcja to wszystko na klik
jeżeli chodzi o modele, które podałaś, dużym plusem przy przekładanej rączce jest to, że wózek ma takie same koła, przed kupnem podjedz do sklepu i sprawdź, ponieważ wózek jak ma małe koła z przodu po przełożeniu rączki bardzo ciężko się podbija ponieważ z przodu ma duże a z tyłu małe. Dodatkowo małe trzeba zablokować bo się zachowuje jak wózek widłowy i po co kupować wózek z kołami obrotowymi jak nie można ich używać. W pierwszym modelu kiepsko się odsłania okienko taki materiał będziesz musiała ściągnąć lub będzie zwisać ja bym odradzała z przekładaną rączką ale to moja opinia lepiej zmiana siedziska jeżeli chcesz już taką opcję chociaż w tym modelu można i to i to więc jest ok

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

dzisiaj wózek spacerowy na stronie Maclaren Quest, a już niedługo kolejny wózek wielofunkcyjny

Edytowane przez pierwszabryka
Czas edycji: 2013-11-11 o 19:22
pierwszabryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:00   #3789
Misschanelka
Raczkowanie

A ja jestem bardzo zadowolona z wózka PegPerego Model Si. To taka większa parasolka.
Super wygodny i zwrotny wózek, nie był najtańszy, ale nie załuje zakupu. Ma duży kosz i dodatkowo fajny uchwyt na kawę dla mamy lub butelkę dziecka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FABRIC_00000220_PHOTO_00000240.jpg (18,4 KB, 5 załadowań)
Stary 2013-11-12, 16:02   #3790
monludki
Raczkowanie

wózek z podwójną rączką może sprawić sporo problemu - kiedy Matula ma dwa Bąki TRudno jest nim kierować prowadzić jednocześnie drugiego za łapkę

http://zawodkobieta.blogspot.com/

Konkursy, O pracy dla Mam , O życiu , i o tym co w trawie piszczy

każda z nas jest Zawodową Kobietą
monludki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 21:56   #3791
Misschanelka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monludki Pokaż wiadomość
wózek z podwójną rączką może sprawić sporo problemu - kiedy Matula ma dwa Bąki TRudno jest nim kierować prowadzić jednocześnie drugiego za łapkę
A właśnie ja bardzo często prowadzę ten wózek jedną ręką, bo mam w drugiej telefon

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 19:41   #3792
Pallas Ril
Rozeznanie

Dot.: Wózek Astro Abc Design

Mam pytanie odnośnie wózka Maxi Cosi Mura 4 Plus. Moj wymarzony wózek Niestety dziś pojechałam z przyjaciółka do sklepu i przymierzalysmy do tego wózka jej 9 miesięcznego synka. Powiem wam, ze w kurtce zimowej wszedł tak na styk! Macie jakieś opinie o tym wózku jeśli chodzi o wygodę maluszka w spacerować? Kurcze, nie chciałabym kupić wózka na rok i potem musieć go wymieniać na większy :/
Stary 2013-11-14, 06:57   #3793
megusia87
Zadomowienie

My używamy x-landera x move. Jestem zadowolona, wózek wizualnie fajnie się prezentuje. Bardzo lekko się prowadzi, łatwo składa i zajmuje niewiele miejsca po złożeniu. Obicie wewnętrzne gondoli można odpiąć i wyprać.
Spacerówki nie testowaliśmy jeszcze, duży plus za możliwość montażu w dwóch kierunkach.

Niestety synuś bardzo szybko nam rośnie, teraz ma 5mcy i 70cm, w kombinezonku jesiennym mieści się w gondoli na styk. Pasowałoby żeby jeszcze z 2mce pojeździł w gondoli a tutaj klops, w zimowym rynsztunku tam się nie zmieści.
megusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:34   #3794
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majeczka333333 Pokaż wiadomość
Mamy kwietniowe kiedy kupujecie wózek??
czym później kupisz tym lepiej - gwarancja w połogu mało ciekawe jest chodzenie na spacery więc nawet jak Cię zaskoczy poród, a masz wybrany wózek zawsze może mąż zamówić nic się nie stanie jak dziecko od razu nie będzie szło na spacer ale możesz tak z 2 - 3 tygodnie przed porodem najczęściej dziewczyny które do mnie piszą kupują 1,5 miesiąca wcześniej

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Misschanelka Pokaż wiadomość
A ja jestem bardzo zadowolona z wózka PegPerego Model Si. To taka większa parasolka.
Super wygodny i zwrotny wózek, nie był najtańszy, ale nie załuje zakupu. Ma duży kosz i dodatkowo fajny uchwyt na kawę dla mamy lub butelkę dziecka
jednym z moich wózków wielofunkcyjnych był właśnie peg perego pliko p 3 i uważam, że super wózek - fotelik na klik !! gondola na klik, jak dziecko już wyrasta to montuje się na stelażu na stałe (srubami) spacerówkę i już tylko z nią jeździ skłądanie szybkie w parasolkę pry drugim dziecku lekkość lekkość lekkość a nie funkcje oczywiście też miał dużo gondolę można było zamontować przodem jak i tyłem do kierunku jazdy nie chodziłam z tetrą

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
My używamy x-landera x move. Jestem zadowolona, wózek wizualnie fajnie się prezentuje. Bardzo lekko się prowadzi, łatwo składa i zajmuje niewiele miejsca po złożeniu. Obicie wewnętrzne gondoli można odpiąć i wyprać.
Spacerówki nie testowaliśmy jeszcze, duży plus za możliwość montażu w dwóch kierunkach.

Niestety synuś bardzo szybko nam rośnie, teraz ma 5mcy i 70cm, w kombinezonku jesiennym mieści się w gondoli na styk. Pasowałoby żeby jeszcze z 2mce pojeździł w gondoli a tutaj klops, w zimowym rynsztunku tam się nie zmieści.

ooo mato duży ten Twój synuś u nas prawie 9 miesięcy i 74 dopiero to my byśmy pływali w tym x landerze ale nie martw się dziecko jak już siedzi woli w takiej pozycji sobie zwiedzać świat
Stary 2013-11-14, 12:24   #3795
andzias82
Przyczajenie

Witam,
czy któraś z Was może cokolwiek napisać na temat wóżka ABC Design 3 Tec? w necie mało opinii o tym wózku. Z góry dziękuję
andzias82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 19:43   #3796
Nowa_M_
Przyczajenie

Dot.: najlepszy wózek dla dziecka

Ja mam wózek Osann Beebop i polecam, bo jest bardzo poręczny i ma skrętne przednie koła, dzięki czemu łatwo się go prowadzi. Poza tym kupiłam go po okazyjnej cenie na mapetszop, więc pod kątem cenowym też się bardzo opłacało
Nowa_M_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 08:54   #3797
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monludki Pokaż wiadomość
mój się trzyma ramy ale fakt z rączkami się trudniej prowadzi ostatnio miałam do testowania wózek micralite superlite i on ma taką opcję że rogi sa połączone ze sobą super sprawa bo można zakupy zawiesić na rogach a jak chcesz prowadzić jedną ręką to łapiesz na środku i problem z głowy. Nie wiem dlaczego takich opcji nie robią

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie wózka Maxi Cosi Mura 4 Plus. Moj wymarzony wózek Niestety dziś pojechałam z przyjaciółka do sklepu i przymierzalysmy do tego wózka jej 9 miesięcznego synka. Powiem wam, ze w kurtce zimowej wszedł tak na styk! Macie jakieś opinie o tym wózku jeśli chodzi o wygodę maluszka w spacerować? Kurcze, nie chciałabym kupić wózka na rok i potem musieć go wymieniać na większy :/
u mnie na stronie masz opisany ten wózek z dokładnymi wymiarami spacerówki, możesz porównać z innymi wózkami ja bardziej zwróciłam uwagę, że jak się składa spacerówkę zajmuje strasznie dużo miejsca reszta super
Stary 2013-11-15, 09:05   #3798
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Miałam ten wózek od pierwszych dni (zestaw 3w1), Mój synek jeździł w nim bardzo długo. Już teraz dokładnie nie pamietam, ale jako dwu i pół latek jeszcze na pewno. A spory był (i jest ).
Do spacerówki nie wkładałam juz tego pałąka poprostu (ta " kierownica" w kształcie litery T) i było ok

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2013-11-15 o 09:07
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:50   #3799
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pierwszabryka Pokaż wiadomość
czym później kupisz tym lepiej - gwarancja w połogu mało ciekawe jest chodzenie na spacery więc nawet jak Cię zaskoczy poród, a masz wybrany wózek zawsze może mąż zamówić nic się nie stanie jak dziecko od razu nie będzie szło na spacer ale możesz tak z 2 - 3 tygodnie przed porodem najczęściej dziewczyny które do mnie piszą kupują 1,5 miesiąca wcześniej

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

jednym z moich wózków wielofunkcyjnych był właśnie peg perego pliko p 3 i uważam, że super wózek - fotelik na klik !! gondola na klik, jak dziecko już wyrasta to montuje się na stelażu na stałe (srubami) spacerówkę i już tylko z nią jeździ skłądanie szybkie w parasolkę pry drugim dziecku lekkość lekkość lekkość a nie funkcje oczywiście też miał dużo gondolę można było zamontować przodem jak i tyłem do kierunku jazdy nie chodziłam z tetrą

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

ooo mato duży ten Twój synuś u nas prawie 9 miesięcy i 74 dopiero to my byśmy pływali w tym x landerze ale nie martw się dziecko jak już siedzi woli w takiej pozycji sobie zwiedzać świat
No właśnie jakoś mu się szybko urosło. A urodził się 53cm. On jeszcze nie za bardzo siada, mam nadzieję że wszystko się tak zazębi że będzie ok. Jednak wolałabym zimę w gondoli ale nie jest to realne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-16, 16:59   #3800
amelka2006
Raczkowanie

Bardzo proszę o "świeże" opinie na temat X-landera x-move.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 17:41   #3801
megusia87
Zadomowienie

Ja jestem bardzo zadowolona, tak jak pisałam wyżej. Prezentuje się bardzo fajnie, prowadzi lekko. Rączka jest regulowana teleskopowo, bardzo pożyteczna sprawa. Składanie mega proste, dwa przyciski i wózek złożony, wszystkie koła można odczepić tez bardzo prosto. Jest to plusem ponieważ rama razem z kołami jest ciężka, trzeba się wysilić żeby ją wpakować do bagażnika. Bez kół jest ok. Co do prowadzenia, Zarówno po asfalcie jak i polnych drogach jeździ się dobrze. Wiadomo ze nie jest bardzo amortyzowany ale mnie to nie przeszkadza. U nas gondola jest na styk teraz, mały skończył 5 miesięcy.
W zestawie mieliśmy moskitierę co latem bardzo się przydało. Można dokupić także parasolkę z filtrem w identycznym kolorze.
Co do spacerówki jeszcze nie testowaliśmy.
Fotelik mamy maxi cosi cabrio fix do ramy montowany na adapterach.
Ja osobiście polecam wózek.

Stary 2013-11-16, 20:06   #3802
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo zadowolona, tak jak pisałam wyżej. Prezentuje się bardzo fajnie, prowadzi lekko. Rączka jest regulowana teleskopowo, bardzo pożyteczna sprawa. Składanie mega proste, dwa przyciski i wózek złożony, wszystkie koła można odczepić tez bardzo prosto. Jest to plusem ponieważ rama razem z kołami jest ciężka, trzeba się wysilić żeby ją wpakować do bagażnika. Bez kół jest ok. Co do prowadzenia, Zarówno po asfalcie jak i polnych drogach jeździ się dobrze. Wiadomo ze nie jest bardzo amortyzowany ale mnie to nie przeszkadza. U nas gondola jest na styk teraz, mały skończył 5 miesięcy.
W zestawie mieliśmy moskitierę co latem bardzo się przydało. Można dokupić także parasolkę z filtrem w identycznym kolorze.
Co do spacerówki jeszcze nie testowaliśmy.
Fotelik mamy maxi cosi cabrio fix do ramy montowany na adapterach.
Ja osobiście polecam wózek.

Nic wam się nie psuje w tym wózku? Nie ma żadnych luzów? Nie trzeszczy?

Bo strasznie mi się ten wózek spodobał w sklepie, ale w necie same opinie widzę w stylu "trzeszczy", "klekocze", "cały czas jest w serwisie"... Nie wiem czy coś naprawili w tych nowszych modelach, czy dalej tak jest....
Stary 2013-11-16, 20:23   #3803
amelka2006
Raczkowanie

No właśnie ja też się trochę boję, bo czytałam o łamiącej się rączce w tym wózku. Ale panie w sklepach z wózkami mi powiedziały, że rama została wzmocniona i już nie jest awaryjna.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy widziałyście może "na żywo" kolor antarctica? Czy jest on bardziej niebieski czy fioletowy? Bo na każdym zdjęciu wygląda inaczej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-16, 21:32   #3804
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
No właśnie ja też się trochę boję, bo czytałam o łamiącej się rączce w tym wózku. Ale panie w sklepach z wózkami mi powiedziały, że rama została wzmocniona i już nie jest awaryjna.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy widziałyście może "na żywo" kolor antarctica? Czy jest on bardziej niebieski czy fioletowy? Bo na każdym zdjęciu wygląda inaczej.
jak dla mnie to bardziej fioletowy.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:44   #3805
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Nic wam się nie psuje w tym wózku? Nie ma żadnych luzów? Nie trzeszczy?

Bo strasznie mi się ten wózek spodobał w sklepie, ale w necie same opinie widzę w stylu "trzeszczy", "klekocze", "cały czas jest w serwisie"... Nie wiem czy coś naprawili w tych nowszych modelach, czy dalej tak jest....
My użytkujemy od czerwca i wszystko jest ok. Nic się nie dzieje.

Stary 2013-11-18, 07:46   #3806
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jak dla mnie to bardziej fioletowy.
ja go widziałam ale mam wrażenie, że to połączenie fioletu z niebieskim i dlatego na każdym zdjęciu inaczej wygląda

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

dzisiaj wrzuciłam na stronkę Micralite Toro jeżeli ktoś szuka to zapraszam

Edytowane przez pierwszabryka
Czas edycji: 2013-11-18 o 07:44
pierwszabryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:30   #3807
Kama007
Raczkowanie

Dla mnie najważniejsze cechy wózka, z własnego doświadczenia (dot. w. głębokiego) to przede wszystkim:
1. duża gondola. Moj pierwszy wózek to był Jane Slalom Pro, bardzo ładny, kosztował kupę pieniędzy, tyle że córka bardzo długo nie siadała a oprócz tego była duża. W zimie nie byłam w stanie włożyć jej w kombinezonie. Nasza gondola miała 64 cm (mierzone wewnątrz)
2. Duże pompowane koła - wygoda dla prowadzącego i pasażera, szczególnie jak się jeździ po wertepach
3. Dobra amortyzacja, wygoda dla naszego dziecka
4. Duży kosz na zakupy - wygoda dla nas
5. Łatwość składania

Wiem, że jak się kupuje pierwszy wózek, to bardziej spełniamy własne marzenia i mniej chyba myśłimy praktycznie.
Moja siostra, która odziedziczyła nasz wózek Hane, musiała kupić następny, bo mój siostrzeniec wyrósł z gondoli po 5 miesiącach. Kupiła (za moją namową) wspomniany tu na forum wózek Alpina FX, polskiej produkcji z 80 cm gondolą (wymiar wewnątrz). Planuje niedługo następne dziecko, więc wózek się zamortyzuje Zapłaciła połowę tego, co my parę lat temu za nasz Hane, wózek jest solidny, ładnie wykończony z dużymi (naprawdę!) pompowanymi kołami i świetną amortyzacją. Reszta w zasadzie podobna, jak w większości wózków.
Spacerówki na razie nie widziłam, bo jej jeszcze nie montowali. Mały pewnie jeszcze przejeździ spokojnie zimę w gondoli.
Kama007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 12:13   #3808
pierwszabryka
Raczkowanie

Serwis pierwszabryka.pl otrzymał jako jedyny do testów najnowszy model wózka firmy Implast model Window Neon więc zapraszam gondola jest z okienkiem
Stary 2013-11-20, 20:16   #3809
JustiLbn
Raczkowanie

Witam. Bardzo bym prosiła o radę na temat wózka. Nie mam wybranego, dla mnie to zbyt skomplikowane. Zależy mi na wózku 3w1 z możliwością wpięcia fotelika na stelaż bez większych trudności. Cena 1000-1500 zł . I co najważniejsze dla mnie, chcę aby był jak najlżejszy i aby dało się go rozmontować, by zmieścił się do bagażnika mojego małego auta. W sumie najbardziej chodzi o wymiary samego stelaża, bo mam bardzo mało miejsca w aucie. Sam fotelik nie jest aż tak istotny, bo mam już dobry z atestem na dalsze podróże. Ten ma być tylko taki żeby mi starczyło do przychodni podjechać etc. Mogę liczyć na podpowiedzi?

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 07:07   #3810
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Witam. Bardzo bym prosiła o radę na temat wózka. Nie mam wybranego, dla mnie to zbyt skomplikowane. Zależy mi na wózku 3w1 z możliwością wpięcia fotelika na stelaż bez większych trudności. Cena 1000-1500 zł . I co najważniejsze dla mnie, chcę aby był jak najlżejszy i aby dało się go rozmontować, by zmieścił się do bagażnika mojego małego auta. W sumie najbardziej chodzi o wymiary samego stelaża, bo mam bardzo mało miejsca w aucie. Sam fotelik nie jest aż tak istotny, bo mam już dobry z atestem na dalsze podróże. Ten ma być tylko taki żeby mi starczyło do przychodni podjechać etc. Mogę liczyć na podpowiedzi?
Zobacz Camarelo Carrera albo Camarelo Sevilla. Całkiem ładne i lekkie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości