Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-24, 11:42   #3811
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Mój Mutsy evo stoi już na allegro, aukcja się ruszyła, więc czas pomyśleć nad lekką spacerówką.
Musi byc do samolotu, więc parasolka. Mam już faworyta - Inglesina Swift, kolor mimosa
Znacie? Macie jakieś przemyślenia?
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:17   #3812
iizabelaa
Zakorzenienie

U mnie na wątku popularna była Inglesina Trip, dziewczyny były bardzo zadowolone.
Stary 2013-11-24, 19:56   #3813
ilonkaczapela
Zakorzenienie

One podobne są Swift jest chyba lżejsza, więc pewnie pozbawiona bajerów czy coś.
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 16:30   #3814
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cześć potrzebuję wózka typu spacerówka miejska, który posłużyłby 2letniemu dziecku. Obecnie dobijany jest x-lander,ale potrzebny jest nowy-lżejszy, z regulowanym podnóżkiem i oparciem do pozycji leżącej. Zależy nam na pojedynczej regulowanej rączce, śpiworku.
Problem jest taki, że mała śpi w sumie tylko na spacerze i do wakacji na pewno jeszcze wózek będzie potrzebny, tym bardziej, że starsze trzeba odbierać ze szkoły,a młodsze na nóżkach nie da rady w tę i z powrotem.
Podpowiecie coś
obecnie nie mam jak przetestować ale na allegro obserwuję następujące modele:
- http://allegro.pl/baby-design-lekki-...715060763.html
- http://allegro.pl/wozek-spacerowka-a...737122815.html
- http://allegro.pl/caretero-monaco-wo...659289743.html

"Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł zaczyna."

(Heinrich Heine)

Edytowane przez Tygrysek_aa
Czas edycji: 2013-11-25 o 16:32
Tygrysek_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:57   #3815
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Zobacz Camarelo Carrera albo Camarelo Sevilla. Całkiem ładne i lekkie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dziękuję bardzo. Jak nie znajdę dobrego używanego, to kupię właśnie ten

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 18:03   #3816
kalinka280
Przyczajenie

No to może nasz Graco Evo powiem szczerze nie wiem jak teraz cenowo bo jakis czas juz go używamy ale na allegro taniej powinno byc. A wózek konkret, ja zamawiałam na interencie tez no to taniej znacznie było
kalinka280 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:44   #3817
motylek66
Raczkowanie

Ja wózek dostałam w prezencie, ale moja mama zna mnie idealnie i trafiła w "10" z zakupem. Model wózka Alpina FX, z Riko. Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam, ale przyznam, że wózek jest extra! Duży, ale nie bardzo ciężki. W zestawie dostali jeszcze fotelik samochodowy. Wózek praktyczny, z dużym koszem na zakupy, moskitierą, pokrowcem, pompką do kół, pokrowcem na nóżki i bardzo przestronną gondolą (z regulacją oparcia i materacykiem) czy regulacją wysokości rączki. Bardzo jest praktyczny, widać, że konstrukcja jest bardzo stabilna. Jestem z niego naprawdę zadowolona, bo w dodatku wygląda naprawdę świetnie.

http://fotoforum.gazeta.pl/a/50296.html
motylek66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:22   #3818
pierwszabryka
Raczkowanie

dzisiaj opisałam Tako City Move jakby ktoś szukał o nim info zapraszam
Stary 2013-12-09, 07:07   #3819
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

witam kilka razy radzilam sie tu co do wybrania wózka, moja poszukiwanie ideału trwało długo bo kilka miesięcy spędzonych na forum, czytania opinii, temat juz mi bardzo ciążył bo nie mogłam znależć tego czego szukalam. zainetresowalam sie wózkiem emma;ljunga, opinie bardzo dobre, szwedzka jakosc, amortyzacja super ( regulowana), jednak w inetrnecie bylo malo zdjec i informacji. pojechalam spaecjalnie az 200 km. aby te wozki zobaczyc i sie zakochalam. wozek jest klasyczny, wiec nie wszystkim sie spodoba, mi na poczatku jak widzialam fotki na inetrnecie tez nei przypadl do gustu.ale przy nim inne wozki wydaly mi sie "plastikowe", postawilismy wiec na jakosc materialow ( cordura) i funkcjonalnosc. zamieszcze fotki , moze sie komus przydadza przy wyborze-mi by sie bardzoi przydaly w czasie kiedy szukalam. co do minusow- napewno waga wozka- mi na niej nei zalezalo bo mieszkamy na parterze ale gdybym mieszkala na 4 pietrze to bym zrezygnowala- co do prowadzenia to wozek "plynie" i w ogole nie czuc tej wagi, nawet latwiej go prowadzic nic wozki lzejsze. moj model nie ma skretnych kol i powiem wam ze dla mnei to zaleta, bo prowadzi sie latwiutko nawet w malych pomieszczeniach, a mysle ze zadne sniegi i inne nawierzchnie nie będą nam straszne. Kolejny minus ro cena- ja za zestaw wozek głęboko-spacerpwy, torba ( cudowna!),adapter do fotelika i fotelik maxi cosi cabriofix zaplacilam 3100 ( musia;lam kmupci przez inetrnet), ale mysle ze warto. kolejny minus to mala dostepnosc tych wózków i osttani- zatrzaski z boku wozka ciezko sie wpinaja, choc mysle ze sie wyrobia...
wozek ma duza gondole, bardzo przyjemne materialy, duuuza spacerowke ( do 3 r. zycia) ktora posiada budke od gondoli i oslonke na nozki tez od gondoli i jest wtedy mbardzo zabudowana- calkowiecie mzona dziecko oslonic i wyglada jak gondola dla duzego dzieciaczka stelaz jest chromowany , stabilny, z duzym koszem na zakupy metalowym, w ktorym napewno mozna duzo zmiescic. wysylam fotki, moze komus sie przydadza. ja ze swojej strony polecam i ciesze sie ze trafilam na swoj ideal , bo juz tracilam nadzieje. na 1 zdjeciu zagiela mi sie budka, na drugim juz poprawilam. pierwsze zdjecia gondolki, potem spacerowki i fotelika wpietego w stelaz ( wiem ze smiesznie wyglada na metalowym stelazu , ale pewnie kwestia przyzwyczajenia.Przepra szam za jakosc zdjec, robiona na szybko. pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0277.jpg (103,5 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0280.jpg (108,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0278.jpg (85,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0282.jpg (77,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0287.jpg (62,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0288.jpg (65,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0293.jpg (66,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0296.jpg (62,0 KB, 22 załadowań)
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 07:12   #3820
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

aha- jeszcze jeden duzy minus- to wielkosc po zlozeniu, jak widac na zalaczonym zdjeciu nie jest malutki, choc wcale nei wiekszy od wiekszosci wozkow- ten model ( z 2014 r.) jest mneijszy od Jedo Fyn, ale jak ktos ma maly bagaznik to moze byc to problemowe. plusem jest ze kola sie latwiutko odpinaja
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 12:30   #3821
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Witam się w wątku wózkowym

Mam termin na początek maja i powoli zaczynamy z mężem rozglądać się za wózkiem Nasze priorytety to dobra cena, dobra jakość i polski producent.

Zaczęło się od wózka Tako Laret, który na zdjęciach i odnośnie kolorystyki jest super, ale poczytałam opinie, popytałam sprzedawców i od razu odrzuciliśmy tę myśl.

Drugi pomysł to oczywiście był X-Lander X-Move, ale niestety totalnie odrzuca nas fatalna kolorystyka tych wózków i brak wyborów, fakt, że produkowane są w Chinach, przereklamowane oraz że od przyszłego roku mają horrendalnie zdrożeć i stracić swój dobry stosunek ceny do jakości

Moją uwagę przyciągnął wczoraj w sklepie producent Euro-Cart, a dokładniej model Passo: http://www.euro-cart.eu/nasze_produkty/passo.php właśnie w tym szarym kolorze, w imitacji lnu Był wystawiony, więc mogłam go porównać z X-Landerem i musze przyznać, że kładzie go na głowę. Cudny materiał, bardzo fajny dizajn i jakość, podwozie składane tak samo na płasko (tylko troszkę dłuższe po złożeniu), wygodny, duży i łatwo dostępny koszyk na zakupy, rączka pokryta eko-skórą i w komplecie w cenie wszystko, co potrzebne do szczęścia, łącznie z pompką do kół (koła pompowane, przednie skrętne). No i cena: 1080 zł za model 2w1. Jesteśmy z mężem bliscy decyzji Szczególnie, że opinie w internecie też są dość przychylne

Teraz pytanie do was: Czy którakolwiek ma lub zna ten model i może coś o nim powiedzieć po dłuższym użytkowaniu?

Edytowane przez maxwelka
Czas edycji: 2013-12-09 o 12:32
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 10:50   #3822
ananna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o "świeże" opinie na temat X-landera x-move.
Ja mam X-Lander X-Move 3w1: gondola + fotelik BeSafe + spacerówkę. Używamy już od prawie pół roku, jesteśmy zadowoleni:
+ dobrze się składa
+ wszystkie elementy wpina się na klik
+ gondola dość długa i szeroka, chociaż mój Synuś jest bardzo długi i przestaje się w niej mieścić, ale chyba do końca zimy przetrwamy
+ wózek stabilny i solidny, plus np.kiedy niesie się samą gondolę po schodach, nie mam obaw, ze coś się urwie
+ dmuchane koła są wygodne do jazdy i prowadzenia
+ odsuwane na zamek poszycie wózka, można wyprać, kiedy się wewnątrz zbrudzi
- fotelik BeSafe jest mega ciasny na wysokości głowy, dziecko się gniecie i ma mało miejsca
- wózek na pewno do lekkich nie należy, ale akurat dla mnie to nie problem

Ja mam model z 2013 roku, kolor Europa (fiolet/bakłażan - zależy od światła). Do tego dokupiłam torbę w tym samym kolorze
Stary 2013-12-16, 12:29   #3823
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
aha- jeszcze jeden duzy minus- to wielkosc po zlozeniu, jak widac na zalaczonym zdjeciu nie jest malutki, choc wcale nei wiekszy od wiekszosci wozkow- ten model ( z 2014 r.) jest mneijszy od Jedo Fyn, ale jak ktos ma maly bagaznik to moze byc to problemowe. plusem jest ze kola sie latwiutko odpinaja
MP super opinia przyda się !!

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Dziewczynki w związku z tym, że mam dużo zapytań o Baby Design Lupo zrobiłam filmik i Wam też udostępniam http://www.youtube.com/watch?v=j7y3YVpQnd4

mam nadzieję, że tak jak MP opinia przyda się komuś moja
Stary 2013-12-16, 15:29   #3824
agus7ia
Raczkowanie

Dziewczyny, czy ktoras moze podzielic sie opiniami na temat wozka Musty Urban Rider?
Stary 2013-12-16, 15:52   #3825
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ananna Pokaż wiadomość
Ja mam X-Lander X-Move 3w1: gondola + fotelik BeSafe + spacerówkę. Używamy już od prawie pół roku, jesteśmy zadowoleni:
+ dobrze się składa
+ wszystkie elementy wpina się na klik
+ gondola dość długa i szeroka, chociaż mój Synuś jest bardzo długi i przestaje się w niej mieścić, ale chyba do końca zimy przetrwamy
+ wózek stabilny i solidny, plus np.kiedy niesie się samą gondolę po schodach, nie mam obaw, ze coś się urwie
+ dmuchane koła są wygodne do jazdy i prowadzenia
+ odsuwane na zamek poszycie wózka, można wyprać, kiedy się wewnątrz zbrudzi
- fotelik BeSafe jest mega ciasny na wysokości głowy, dziecko się gniecie i ma mało miejsca
- wózek na pewno do lekkich nie należy, ale akurat dla mnie to nie problem

Ja mam model z 2013 roku, kolor Europa (fiolet/bakłażan - zależy od światła). Do tego dokupiłam torbę w tym samym kolorze
Dziękuję za odpowiedź
Już go kupiłam. Tylko z Maxi Cosi. I kolor Asia. Wyprobujemy w kwietniu jak malutka przyjdzie na świat. Ale jedno mogę już powiedzieć - jest sliczny, solidnie wykonany i z dobrych jakosciowo materiałów
A co dalej, to zobaczymy

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 11:37   #3826
pierwszabryka
Raczkowanie

W tym tygodniu na stronie pojawi się Bebe Beni Igo ciekawa jestem tego wózeczka

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ktoras moze podzielic sie opiniami na temat wozka Musty Urban Rider?
mutsy hmm są to wózki z górnej półki, ponieważ zazwyczaj sprzedawane są bez dodatków, które jeżęli chcesz mieć oryginalne dużo kosztują i końcowa cena znacznie wzrasta ogólnie wpisz sobie może w serwisie bangla tam pewnie dziewczyny wypisały jego wady i zalety Mutsy z pewnością wizualnie mi się bardzo podobają, są nowoczesne. Jest to wózek za którym się oglądam zawsze taka moja fanaberia
Stary 2013-12-17, 15:53   #3827
agus7ia
Raczkowanie

Pierwszabryka dziekuje za rade. Poczytalam opinie i sa dosc rozne. Chyba pozostaje zaufac intuicji
Stary 2013-12-18, 21:16   #3828
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Pierwszabryka dziekuje za rade. Poczytalam opinie i sa dosc rozne. Chyba pozostaje zaufac intuicji
Agus z doświadczenia wiem, że i tak wybierzesz wózek ten który Ci wpadł pierwszy w oko w każdym kolejnym będziesz szukać wad

Na stronie dostępny już opis Bebe Beni Igo
Stary 2013-12-27, 14:22   #3829
pierwszabryka
Raczkowanie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;3442407 5]widze, ze jestes niereformowalna (tak jak ja )
mam w domu 3 wozki a juz sie rozgladam za kolejnym, to jest choroba [/QUOTE]

no to uważajcie ja doszłam do 11 wózków i mam je wszysztkie w domu jakaś MASAKRA !!!! no ale cóż choroby się nie wybiera

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 20:05   #3830
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
ja mam ten wózek po raz drugi.
miałam go pierwszy raz 4,5 roku temu i sprzedałam bardzo szybko.wkurzała mnie ta oś.Teraz kupiłam go poraz drugi dla ponad 2 latka.Mieszkam poza miastem i spr się swietnie.
Polubiłam go bardzo.Mam dodatkowy kosz, folie i okrycie na nogi.Spiworek sprzedałam bo był mały mojemu 2 latkowi.Polecam
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:33   #3831
Androiddka
Przyczajenie

dziewczyny, a moze by tak zrobic po prostu ankiete? kazda by dodawala jakas marke albo model wozka jesli juz by danego wozka nie bylo w ankiecie i tyle, byloby przejrzyscie przynajmniej a nie kilkadziesiat tych stron i wez tu sie polap..
Androiddka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:32   #3832
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Androiddka Pokaż wiadomość
dziewczyny, a moze by tak zrobic po prostu ankiete? kazda by dodawala jakas marke albo model wozka jesli juz by danego wozka nie bylo w ankiecie i tyle, byloby przejrzyscie przynajmniej a nie kilkadziesiat tych stron i wez tu sie polap..
fajny pomysł ja dlatego prowadzę swoją stronę bo jak ja szukałam wózka to nie mogłam ogarnąć na forum, tyle było informacji dzisiaj wstawiłam opis bardzo nietypowego wózka, który obraca się o 360 stopni - Coletto Marco Polo, co o nim sądzicie ?
Stary 2014-01-08, 14:17   #3833
pierwszabryka
Raczkowanie

dzisiaj wgrałam opis wózka Roan Marita Prestige jak ktoś szuka duuużego wózka i nie patrzy na wagę to zapraszam
Stary 2014-01-09, 19:45   #3834
yZa90210
Raczkowanie

hej dziewczyny! Ma może któras Jane muum? Możecie mi powiedzieć jak waga wózka spacerowego ? czy któraś musi go wnosi na piętro? Bo ja mieszkam na drugim. Piszą, że niby tylko 9kg, ale wole się upewnić jak w realu. aha i jeszcze pytanko odnośnie składania spacerówki z siedziskiem? łatwo się składa, jak wtedy z wymiarami? z łatwością wchodzi do bagażnika?
Bardzo podoba mi się wózeczek, normalnie się zakochałam. Córcia ma rok, a chciałabym zmienić wózek na przede wszystkim lżejszy (mam pompowane koła) zależy mi, żeby z łatwością składał się z siedziskiem, bo dużo jeździmy autem, a nasz trzeba rozkładać na 2 części. Masakra. Jednak przy zakupie nie wiedziałam na co zwracać uwagę. Dlatego proszę was o opinie o Jane, bo nie chciałabym się znowu wpakować. A może jakaś inna lekka, wygodna i składana z siedziskiem? Dziękuje i pozdrawiam
yZa90210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:54   #3835
ZosiaSliwka
Przyczajenie

Dot.: Mamy, tatusiowie - pomóżcie w wyborze wózka :)

Super, wreszcie w jednym miejscu można przeczytać wszystko

Ja polecam swój wózek maxi cosi elea, mam kilka rzeczy z tej firmy i uważam że są wygodne i porządne
ZosiaSliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 13:48   #3836
martynasic
Przyczajenie

ja dziękuje bardzo za evo, zamierzam kupić Maxi Cosi, przynajmniej wiem ze sprawdzone jest a nie tylko oparte na opiniach z internetu. warto wejść na porównywaki cen rózne i tam sprawdzić opinie
martynasic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 16:53   #3837
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynasic Pokaż wiadomość
ja dziękuje bardzo za evo, zamierzam kupić Maxi Cosi, przynajmniej wiem ze sprawdzone jest a nie tylko oparte na opiniach z internetu. warto wejść na porównywaki cen rózne i tam sprawdzić opinie
Ale o co ci chodzi? Mam Evo, używamy 10 MC, wszystko ok, wchodzilam na różne porownywarki, wybralam ten i jest ok

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:30   #3838
wika82
Zakorzenienie

A ja mam pytanie, czy gondola dł. 74 cm dl adziecka urodzonego w czerwcu, więc rosnącego ku zimie nie będzie za mała..?
Stary 2014-01-12, 09:12   #3839
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie, czy gondola dł. 74 cm dl adziecka urodzonego w czerwcu, więc rosnącego ku zimie nie będzie za mała..?
Mój x lander ma taką gondolę. Bart jest z czerwca i zaraz początkiem roku przesiedlismy się na spacerówkę bo się nie mieścił a jeszcze sam nie siada. Plus jest taki, że spacerówka rozkłada się prawie na płasko.
Bart Urodził się 53cm a teraz już zakładam ubranka 80.
To zależy jak dzieć rośnie, mój rośnie bardzo szybko, ze wzrostem jesteśmy pow 97 centyla. Dziewczyny z forum mają podobne wiekowo dzieciaki i niektóre jeżdżą w gondoli, cieżko coś doradzić...
Ja, nauczona doświadczeniem, kupiłabym większą gondolę, nawet jak dzieć by tak szybko nie rósł jak mój to miałby więcej miejsca a więc jeździł bardziej komfortowo. Pod koniec Bart już jak sardynka w tej gondoli wyglądał...

Stary 2014-01-12, 14:41   #3840
motylek66
Raczkowanie

Bardzo poręczny, wygodny i solidnie wykonany kupiliśmy wózek dziecku, model Alpina FX (riko). Dzisiaj przeglądałam aukcje internetowe z rzeczami dla dzieci ( polecam, można czasem coś tak niesamowicie tanio trafić, bo ludzie się pozbywają, przecież dzieci tak szybko rosną!) i znalazłam taki model w grochy. No piękny po prostu!

http://fotoforum.gazeta.pl/a/50296.html
motylek66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości