![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Hej Dziewczyny-opinie są różne na temat kolorów
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#363 |
Zadomowienie
|
http://www.malleys.co.uk/pram/3in1.htm Ja posiadam taki wozek. Jeszcze nie wyprobowalam spacerowki, bo moj synek jest na nia za maly(chociaz rozklada sie na plasko-spacerowka) no i wydaje mi sie,ze gondola jest lepiej oslonieta. Pogoda nie zbyt piekna, wiec tak jest lepiej. Ogolnie wozek jest super-lekki, zwrotny, wygodny dla mnie i dla malucha. Posiadam wersje z mniejszymi kolami i przednie sa podwojne. Wiele dziewczyn pisalo, ze nie zdecydowalyby sie na wozek z takimi koleczkami. Ja jakos nie narzekam. Nic sie w nie nie wczepia. Ogolnie jestem bardzo zadowolona z tego wozeczka. Zobaczymy jak sie bedzie sprawowac spacerowka. Na wszelki wypadek mam mala spacerowke parasolke marki Vico. Jest calkiem spoko, ale moglaby miec lepsza amortyzacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
witam ![]() i ja jestem na etapie szukania wózeczka dla maleństwa ![]() chociaż mam jeszcze duuuuuuużo czasu bo do czerwca ![]() Kruszynko ten Vtravel jeśli ma regulację oparcia na paskach (co sugeruje jedna z fotek) to jest to porażka ![]() mam taką regulację w Graco Mosaic dla starszego synka i to jest totalna porażka ![]() ![]() jednym z moich typów jest wózek http://www.allegro.pl/item480897234_..._austin_4.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
A możesz napisać coś więcej o tym oparciu na paskach? Dlaczego jest to porażka? Możesz się wypowiedzieć, bo masz w tym doświadczenie.
Dzięki. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz już nie dam sie namówić na takie oparcie ![]() z tego tez względu odpadł Leviroo (a bardzo mi się podobał) ale ma też regulację oparcia w spacerówce na paskach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
Kaskasto dzięki za odpowiedź. Ja właśnie zauważyłam, że większość wózków ma oparcie na paskach. Te firmy produkujące wózki jak się na coś uprą to koniec
![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zadomowienie
|
Podbijam pytanko bo ja tez szukam takich opinii
![]()
#369 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
właśnie w sobotę oglądaliśmy ten wózek w sklepie ![]() ![]() tylko co mi się rzuciło w oczy to przy przekładaniu rączki jakoś tak ten pałąk się chwiał ... no i pytanie czy z przełożoną rączką i małymi kółkami z tyłu da się go prowadzic sterownie wogóle?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tam sie nic nie chwieje,ale zwracam uwagę,żeby dokładnie obejrzec ten egzemplarz wózka, który się kupuje, bo któryś wózek z tych w sklepei źle mi się podbijał, więc wzięłam dokładnie ten , który był ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Plusy: - gondola jest obszerna i chyba wygodna dla dzidziusia. Można ją tak ustawić, żeby dzidziuś był w pozycji półsiedzącej, co jest bardzo fajne dla dzidziusia zwłaszcza kiedy zaczyna dostrzegać coś więcej niż końce swoich stóp. - ma dobrą amortyzację. A zaznaczam, że wybrałam wersję z wahaczami i kołami piankowymi, więc niby tę gorszą amortyzację. - koła, tzn. "opony" są niezniszczalne. Jeździłam już po takich dzikich ostępach, kamieniach i piaskach, że byście nie uwierzyły, a na kółkach nie ma nawet śladu zużycia. Minusy: - zatrzaski przy torbie natychmiast się zepsuły, więc musiałam zamontować nowe, podwójne. Niby koszt niewielki, ale miałam kłopot i zawracanie głowy. Takie rzeczy nie powinny się psuć. - wózek jest bardzo ciężki, na co nie zwróciłam początkowo uwagi. To znaczy w sklepie wydawało mi się, że jest lekki. Poza tym jest taki nieporęczny, że nie potrafiłam go złapać jakoś bokiem, żeby znieść go po schodach tylko musiałam zjeżdżać metodą "po jednym schodku". A moje dziecko miało symulację dorożki jadącej po wybojach ![]() - jest mało zwrotny - kółka są tak skonstruowane, że nie da się ich wymyć z piasku tak, żeby nie naleciało tego piasku do środka, przez co potem w trakcie jazdy są dodatkowe efekty dźwiękowe i pewnie też łożyska szybciej się zużywają. - torba pod wózkiem jest wprawdzie umiejscowiona nisko, dzięki czemu wygodnie się wszystko wkłada i wyjmuje bez względu na pozycję wózka, ale....dno torby tak się wygieło, że w chwili obecnej zahaczam o każdy kawężnik nawet jeżeli mam w torbie tylko butelkę wody mineralnej. - !!!!!!! oparcie w spacerówce nie da się opuścić płynnie. Ja już nie mówię, żeby się opuszczało cicho, ale cos takiego jest nieakceptowalne. Mianowicie kiedy oparcie jest w pozycji siedzącej i chcę zmienić je na leżącą to muszę z całej siły napierać na to oparcie jednocześnie trzymając wózek i wtedy oparcie obniża się z donośnym trzaskiem i stosownym wstrząsem. I nie myślcie, że coś robię źle. O nie! Byłam nawet w sklepie, zeby mi pan pokazał jak prawidłowo obniżac to oparcie. Wszystko robię dobrze, mechanizm jest sprawny, a i tak co drugie obniżanie robi się właśnie takie coś. Wyobraźcie sobie teraz, co się dzieje, kiedy dziecko zasypia w wózku na siedząco i chcę zrobić mu pozycję leżącą, żeby miał wygodnie..... Nie piszę o rzeczach wynikających z konstrukcji takich jak brak przekładanej rączki (trzeba wymontować siedzisko, żeby zmienić ustawienie względem kierunku jazdy), barierka umocowana na stałe czy niemożność wyprania całego tekstylnego obszycia, bo to są rzeczy, o których wiedziałam kupując wózek. Sądziłam, że nie są ważne, a jednak teraz wiem, że taka przekładana rączka bardzo by się przydała w wietrzną pogodę, kiedy muszę prowadzić wózek tyłem, żeby synkowi nie wiało prosto w buzię. Reasumując - nie kupiłabym tego wózka drugi raz. Kupiłabym osobno gondolę, a potem lekką spacerówkę. I chyba niekoniecznie firmy Jedo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
Witam forumowiczki!
![]() Tak czytam to forum i zdaje mi sie ze moja wiedza na temat wózków dziecięcych coraz to bardziej sie pomniejsza... Mam od dłuższego czasu głównie jeden wózek na oku, ale chciałabym się jednak przed ostateczną decyzją poradzić Was. Liczę na szczerą odpowiedź... to mój typ: http://www.moje-dziecko.com/p,pl,123...wder+pink.html |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Fajna7, mnie osobiscie ten wózek nie podchodzi-za małe kółka, które zwykle terkoczą na chodniku, z obrotowymi w dodatku zawsze może coś się dziac,więc lepiej, żeby były tylko tam gdzie potrzeba-czyli z przodu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Ja moge juz conieco napisac choc tego wozka nie kupilam...
Miałam okazje przymierzyc dziecko i pojezdzic tym wozkiem w Wałbrzychu Wozek super lekki, prowadzi sie rewelacyjnie, i ma dobre podbijanie, ale...nadaje sie dla dziecka w wieku 1-2 lat Bo podnózek nie jest podwyzszany (a małe dziecko ma jeszcze nozki prosto), a moj synek ma juz 2,5 roku (98wzrost) i jest za duzy do tego wozeczka ![]() Glowa dotykał budy i nie miescił sie juz... Pozatym wozek ma dosc płytkie siedzisko wiec dla wiekszego dziecka na zime nie nadaje sie kompletnie, bo maluch bedzie sie zsuwał.. ![]() Rozaczarowałam sie bardzo bardzo, bo wg wymiarów podawanych np na allegro wozek wydawał sie dosc duzy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Przyczajenie
|
xandra78,
co do kółek to nie wydaje mi sie zeby były z nimi kłopoty, ale masz racje, trzeba się nad tym poważnie zastanowić... Czekam na inne opinie i dobre rady! |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Przyczajenie
|
Jak dla mnie ten wózek od Fajnej7 jest nie ciekawy, po pierwsze, ma za małe kółka tylko 5"...;/ no i wogóle jest mało funkcjonalny, jak spacerówka to na wysokich kołach, najlepiej pompowanych. Są i takie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Przyczajenie
|
Tosia626, a moze cos mi polecisz? sprawdzałaś już wózki jakiejś konkretnej firmy?
#378 |
Przyczajenie
|
a nie myslałaś nad głębokim wózkiem spacerowym? gondole można zdjąć i użyć jako przenośne łóżeczko dla dziecka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
fajna7, a Ty szukasz samej spacerówki (takiej lekkiej), czy to ma byc wózek dla noworodka na teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Przyczajenie
|
Głębokie- spacerowe wydają mi sie dużo droższe od normalnych wózków... znalazłam jeden, taki tańszy, ale nie bardzo mi sie podoba. No i nie wiem jak z tymi kółkami, jak są duże, bo wydają mi sie podobne to tych z poprzedniego wózka, który wybrałam na początku, a który mi odradzałyście (moze nie doczytałam?? http://www.moje-dziecko.com/p,pl,366...+karina+4.html )
Kolor mi sie nawet bardzo spodobał, lubie szary... ale to w końcu nie mi ma sie podobać, a mojemu maleństwu ![]()
#381 |
Przyczajenie
|
xandra78, szukam i jednego i drugiego, nie chciałabym wydawac niepotrzebnie pieniedzy na kazde z osobna... dla noworodka, ale nie teraz JESZCZE.. Swoją drogą juz sie nie mogę doczekac i sama nie wiem czy takie siedzenie przed komputerem Mu nie szkodzi...
![]() ![]()
#382 |
Przyczajenie
|
xandra78, ostatnio znajoma kupiła sobie coś takiego: http://www.moje-dziecko.com/p,pl,178...cyjny+ovo.html nie jest może najtańszy, ale wielofunkcyjny, i jak jadą na urlop, to nie mają z nim problemu
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Fajna7, jak nie chcesz wydawac duzo kasy i jesteś niezdecydowana, to kup na zimę używany głęboki wózek(200-300zł),a potem juz jakąś lekką parasolkę. Albo po prostu przejdź się do komisu z wózkami-czasem można trafic na perełki
![]() ![]() A z dzieciaczkiem powinno się wychodzic na dwór codziennie-nawet w zimę(chyba że jest duzy wiatr, deszcz lub mróz poniżej -10 stopni) ![]() A najbardziej polecam wybrac się do sklepu i pomacac wózeczki-wtedy od razu widzimy, co nam pasuje, a co nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Przyczajenie
|
xandra78 masz rację. Ale ja byłam już w 2óch dużych sklepach (musiałam jechac kawałek) z wózkami i akcesoriami i przyznam ze tylko mi w głowie pomieszali i obiecałam sobie ze znajde cos i zamówię przez internet. Niedawno siostra nie dostała przesyłki jak trzeba z allegra i zraziłam sie do oglądania tam wózków. W moim stanie nie chce za bardzo nigdzie jechac i chodzic znow po sklepach, no a mąż chyba sam nic ciekawego nie kupi (jakos wolalabym zrobic to sama
![]()
#385 |
Rozeznanie
|
Bardzo mi sie podobaja wozki Jedo. KOlezanka miala bartatine, bardzo sobie chwali. Co do minusow to narzekala, ze spacerowka, gdy dzidzius jest obrocony twarza do mamy, pochyla sie do przodu i dziecko sie zsuwa. niestety na warunki miejskie i blokowe bartatina wydaje mi sie za ciezka i malo zwrotna, biore pod uwage model fyn lub vedi.. Jak Wam sie sprawuje?
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() fajna7, jak będziesz kupowac wózek przez internet(niekoniecznie allegro), to dowiedz się, jakie są warunki reklamacji, bo w większości przypadków jest tak,że w razie awarii wózek trzeba wysłac na swój koszt tam, skąd przyjechał. Ja jednak wolałam kupic stacjonarnie, bo nie dośc ze rekalmacje sa rozpatrywane szybciej, to jeśli biora wózek do naprawy-zwykle daja wózek zastępczy(ale to raczej w wiekszych sklepach).U mnie jako zastępczy dają właśnie JEDO, bo jest mało awaryjny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Przyczajenie
|
xandra78 zgadzam sie, chyba mniejszym ryzykiem bedzie wysłanie męza na zakupy z siostrą np niz kupowanie przez internet
![]() ![]()
#388 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny... Dokładnie przesledziałam końcówke tematu i juz wiem ze odradzać mi bedziecie kupowanie przez internet... Wiem, ze najlepiej samemu sie wybrać i obmacac cały wózek i tak zamierzam zrobić, ale juz drugi dzien szukam modelu wózka dla bliźniaków... Przeglądając wózki polecone przez fajną7 natrafiłam na taki ciekawy model http://www.moje-dziecko.com/p,pl,253...+twin+k-2.html bo wiekszość wózków jest takich ze jeden maluch siedzi z tyłu, a ten jest taki troche inny... Ale nie wiem czy dobrym pomysłem jest to zeby maleństwa siedziały obok siebie, moze lepiej zeby chociaz na spacerze spedzały czas osobno? Ja wiem, ze rzadko kto ma bliźniaki, ale moze byście mi poradziły, tak z perspektywy mam, bo przyznam sie, ze troszkę mnie to przeraza... Bede wdzieczna kazdej rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
szalona32, może wejdź na kilka wątków na odchowalni i zapytaj się mamuś bliźniaków co radzą. Jedyne,co mogę powiedziec od siebie to to,że taki wózek, w którym dzieci siedzą za sobą(lub naprzeciw) jest chyba trudniej podbijac pod np. krawężnik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.