Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 18:31   #3931
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Rozważałam mutsy evo, transporter i jane muum.
I jestem nastawiona na ten drugi, o mutsy evo czytałam opinie dziewczyn, że spacerówka jest z jakiegoś potliwego materiału i trzeba używać jakichś podkładów. Na jane muum są adaptery do maxi cossi.
Co prawda nie patrzyłam na pozostałe wózki, które wymieniasz, nie wiem jak one się mają do jane muum, ale dla mnie ten jest akurat najbliższy ideału i bardzo lekki, a dla mnie to podstawa.
nie używam żadnych podkładów, materiał taki jak i w innych wózkach w wersji bez śpiworka, teraz w śpiworku - pod dzieckiem sięga aż pod głowę mięciutki, przyjemny polarek... teraz kupiłam jeszcze spacerówkę maclaren 4seasons, materiał praktycznie taki sam.

do Mutsy były adaptery do Maxi Cosi, BeSafe i Cybexa

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 19:12   #3932
porshee
BAN stały

z wielofunkcyjnych moge właśnie polecic jane muum albo graco evo. to są moje typy ... jane muum urzekł mnie nowoczesnym wyglądem, natomiast graco evo ładnymi kolorami, oba posiadają potrzebne funkcje no i są stabilne
porshee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:04   #3933
dede23
Przyczajenie

Fotelik z baza łatwiej sie montuje, i troche polepsza jednak bezpieczenstwo bo pasy nie zawsze dobrze naciagniesz jak sie spieszysz czy cos czsem sie zawinie skreci, a tu jak wepniesz do bazy to masz pewnosc ze jest dobrze zamontowany bo chyba ta baza ma cos takiego jak swiatelka ktore potwierdzaja ze dobrze fotelik siedzi. Poza tymjak masz zamiae długo wozic dziecko tylem do kierunku jazdy(a wiadomo ze to bezpieczniejsze) to baza umozliwia kupno wiekszego fotelika z Maxi Cosi ktory ma taka mozliwosc i tylem i przodem, takze warto sie zastanowic jak ma sie 2 foteliki wpinac do tej bazy to juz tak drogo chyba nie wychodzi...
dede23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:28   #3934
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dede23 Pokaż wiadomość
Fotelik z baza łatwiej sie montuje, i troche polepsza jednak bezpieczenstwo bo pasy nie zawsze dobrze naciagniesz jak sie spieszysz czy cos czsem sie zawinie skreci, a tu jak wepniesz do bazy to masz pewnosc ze jest dobrze zamontowany bo chyba ta baza ma cos takiego jak swiatelka ktore potwierdzaja ze dobrze fotelik siedzi. Poza tymjak masz zamiae długo wozic dziecko tylem do kierunku jazdy(a wiadomo ze to bezpieczniejsze) to baza umozliwia kupno wiekszego fotelika z Maxi Cosi ktory ma taka mozliwosc i tylem i przodem, takze warto sie zastanowic jak ma sie 2 foteliki wpinac do tej bazy to juz tak drogo chyba nie wychodzi...
pierwsze slysze zeby nastepny fotelik na baze byl montowany przodem i tylem do kierunku jazdy
jaki to model? pearl czy jakis inny?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 10:20   #3935
IwonkaLublin
Przyczajenie

zasada jest taka by montować tyłem do kierunku jazdy jak najdłużej, bo to bezpieczniejsze, my też wzieliśmy wózek, na którym można fotelik też montować, a to na zakupach a to gdzieś gdzie się autem wyskakuje na niedługo

Bajka, co do Twoich wątpliwości, na stronie jest napisane, ze 2 way pearl można montować tyłem do kierunku jazdy póki dziecko nie osiągnie 105cm wzrostu http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produ...2waypearl.aspx

Edytowane przez IwonkaLublin
Czas edycji: 2014-02-22 o 10:21
IwonkaLublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:15   #3936
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IwonkaLublin Pokaż wiadomość
zasada jest taka by montować tyłem do kierunku jazdy jak najdłużej, bo to bezpieczniejsze, my też wzieliśmy wózek, na którym można fotelik też montować, a to na zakupach a to gdzieś gdzie się autem wyskakuje na niedługo

Bajka, co do Twoich wątpliwości, na stronie jest napisane, ze 2 way pearl można montować tyłem do kierunku jazdy póki dziecko nie osiągnie 105cm wzrostu http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produ...2waypearl.aspx

oooo to ich jakis nowy wynalazek dobrze wiedziec bo myslalam ze jest tylko pearl przodem do kierunku jazdy. zobaczymy. bo mialam kupowax britaxa max way'a tylem do kierunku jazdy.

aaa juz wiem jaki jest myk do tego fotelika trzeba baze 2wayfix a my mamy familyfixa wiec dupa czyli zostaje przy max way'u bo taniej wyjdzie
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-02-22 o 11:18
Stary 2014-02-22, 15:32   #3937
dede23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
pierwsze slysze zeby nastepny fotelik na baze byl montowany przodem i tylem do kierunku jazdy
jaki to model? pearl czy jakis inny?
Tak Pearl dokladnie, to chyba ten jeden z nowszych modeli, u nas to jeszcze nowosc a w Szwecji czy Holandii standard by dziecko jak najdłuzej jechalo tylem do kierunku jazdy, oby i u nas sie to przyjeło...
dede23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:38   #3938
aminerka
Przyczajenie

Hej dziewczyny

czy któraś z Was rozpatrywała Cameleona 3? Może używała? Boje się małych kółek a to strasznie drogi gips bo koszt 4 tyś, ale waga - 9 kg jest mega, juz myślałam że kupię mutsy evo ale facet w sklepie wybił mi go totalnie, spacerówki nie zamontujesz przodem do siebie bo tak jest tylko do 9 kg a tyle waży około 6 mc dziecko ma racje że bezsens... i co tu zrobić? Foteliki i adaptery to osobna historia w sumie nie obejdzie się bez posiadania ich ciągle przy sobie.

Dziewczyny ratujcie o nie ma co wybrać.
aminerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 14:19   #3939
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aminerka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

czy któraś z Was rozpatrywała Cameleona 3? Może używała? Boje się małych kółek a to strasznie drogi gips bo koszt 4 tyś, ale waga - 9 kg jest mega, juz myślałam że kupię mutsy evo ale facet w sklepie wybił mi go totalnie, spacerówki nie zamontujesz przodem do siebie bo tak jest tylko do 9 kg a tyle waży około 6 mc dziecko ma racje że bezsens... i co tu zrobić? Foteliki i adaptery to osobna historia w sumie nie obejdzie się bez posiadania ich ciągle przy sobie.

Dziewczyny ratujcie o nie ma co wybrać.
co??? ja mutsy evo montuję i przodem i tyłem, 9 kg to waży 6 miesięczny pulpet, dziecko podwaja masę urodzeniową po pół roku, po roku potraja (taka jest norma) - bzdur ci facet nagadał, moja córka ma 11 mies i waży 9,4 kg

adaptery jeżdżą sobie w koszu pod wózkiem, jak potrzebuję to wpinam i już

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-24, 15:53   #3940
aminerka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
co??? ja mutsy evo montuję i przodem i tyłem, 9 kg to waży 6 miesięczny pulpet, dziecko podwaja masę urodzeniową po pół roku, po roku potraja (taka jest norma) - bzdur ci facet nagadał, moja córka ma 11 mies i waży 9,4 kg

adaptery jeżdżą sobie w koszu pod wózkiem, jak potrzebuję to wpinam i już

W sumie to chciał mnie wbić na Transportera może to dlatego? Ja się pogodziłam z płytką spacerówką i ucieszyłam że mogę mieć pompowane koła - jakoś boje się piankowych. Dzięki za radę!! Pozostaje Evo kontra Muum a Cameleona zostawie jako ostatnią deskę ratunku. Waga ma ogromne znaczenie bedę wnosić wózek na 3 piętro...

Edytowane przez aminerka
Czas edycji: 2014-02-24 o 15:55
Stary 2014-02-24, 16:14   #3941
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to chciał mnie wbić na Transportera może to dlatego? Ja się pogodziłam z płytką spacerówką i ucieszyłam że mogę mieć pompowane koła - jakoś boje się piankowych. Dzięki za radę!! Pozostaje Evo kontra Muum a Cameleona zostawie jako ostatnią deskę ratunku. Waga ma ogromne znaczenie bedę wnosić wózek na 3 piętro...
Przemyśl te pompowane koła - są duuużo cięższe od piankowych. Zresztą Evo ma piankowe, jeżdżę po różnym terenie, nic się nie dzieje. Oczywiście te piankowe w miejscu styku z powierzchnią brudzą się/minimalnie ścierają i raczej "na czysto" ich nie domyjesz, że wózek będzie jak nowy wyglądał - dla niektórych to jest minus. Też bałam się piankowych, ale konieczność posiadania lekkiego wózka wygrała i nie żałuję...

- 45/2019 (9833 strony)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 16:24   #3942
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Piankowe koła oprócz dużo lżejszej wagi, moim zdaniem mają jeszcze tę zaletę, że nie złapiesz gumy.
Miałam dwóch ścisłych faworytów mutsy evo i jane muum, ale po głębszych przemyśleniach uznałam, że ten drugi ma więcej zalet.
Stary 2014-02-24, 17:12   #3943
aminerka
Przyczajenie

Cytat:
Piankowe koła oprócz dużo lżejszej wagi, moim zdaniem mają jeszcze tę zaletę, że nie złapiesz gumy.
Miałam dwóch ścisłych faworytów mutsy evo i jane muum, ale po głębszych przemyśleniach uznałam, że ten drugi ma więcej zalet.

Zakupiłaś Jane? Jak się sprawuje? Co przeważyło. Jak z amortyzacją w Muum?

Jejku jak to dobrze posłuchać kogoś bezstronnego.

Edytowane przez aminerka
Czas edycji: 2014-02-24 o 17:27
Stary 2014-02-24, 17:45   #3944
wika82
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze nie kupiłam, kupuję pod koniec marca.
Ogólnie uważam, że te wózki są bardzo podobne, ta sama klasa, więc zadecydowały naprawdę szczegóły.
Gondola w jane składa się na płasko, co się przydaje w samochodzie, gdzie miejsca mało i ma dodatkową amortyzację poprzez zawieszenie gondoli na stelażu na paseczkach. Stelaż po złożeniu ma rączkę, wygodniej go przenosić. Stelaż z gondolą prawie kilogram lżejszy od mutsy, (chociaż to minimalna różnica).
I mimo zapewnień Scarlett26 przeczytałam bardzo wiele opinii (m.in. w wizażowym wątku o mutsy i na wielu innych forach to się powtarza), że siedzisko w spacerówce mutsy evo jest z nieprzyjemnego materiału dla dziecka i latem jest konieczność podkładania czegoś.
Przekopałam full forów internetowych i jednak o wiele więcej entuzjastycznych recenzji jest na korzyść jane, a i sam wózek jakoś lepiej mi leży.

Z tym, że zastrzegam, że to bardzo subiektywne odczucia, szczegóły, jak widzisz minimalne.

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2014-02-24 o 19:48 Powód: dopisek
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 18:56   #3945
aminerka
Przyczajenie

Cytat:
Ogólnie uważam, że te wózki są bardzo podobne, ta sama klasa, więc zadecydowały naprawdę szczegóły.
Gondola w jane składa się na płasko, co się przydaje w samochodzie, gdzie miejsca mało i ma dodatkową amortyzację poprzez zawieszenie gondoli na stelażu na paseczkach. Stelaż po złożeniu ma rączkę, wygodniej go przenosić. Stelaż z gondolą prawie kilogram lżejszy od mutsy, (chociaż to minimalna różnica).
I mimo zapewnień Scarlett26 przeczytałam bardzo wiele opinii (m.in. w wizażowym wątku o mutsy i na wielu innych forach to się powtarza), że siedzisko w spacerówce jest z nieprzyjemnego materiału dla dziecka i latem jest konieczność podkładania czegoś.
Przekopałam full forów internetowych i jednak o wiele więcej entuzjastycznych recenzji jest na korzyść jane, a i sam wózek jakoś lepiej mi leży.

Z tym, że zastrzegam, że to bardzo subiektywne odczucia, szczegóły, jak widzisz minimalne.
Muszę na żywca zobaczyc tego Jane Muum, moja mama zwróciła na niego uweagę a ja jakoś go pominełam, stał na podeście i nie chciało mi się go zdejmowac tym razem sprawdzę, nic innego mi nie odpowiada no poza cameleonem
Stary 2014-02-24, 19:37   #3946
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Bardzo trudny wybór, zgadzam się.
Ja się skłaniam ku Jedo Fyn 4DS Memo, ewentualnie Tako City Move. Podoba mi się też Emmaljunga Smart Duo, ale to już drogi interes.
Mnie zależy na pompowanych kołach, dobrej amortyzacji, dużej gondoli.
Ja mam Jedo Fyn Memo i właśnie testuję. Ogólnie jestem naprawdę zadowolona. Jeśli zależy Ci na dobrej amortyzacji i dużej gondoli, to jak najbardziej Jedo spełnia te kryteria. Ja jeżdżę nim codziennie po mega wertepach i syn zadowolony, śpi w nim pięknie. Przygotowałam recenzję tego wózka i można ją znaleźć na moim blogu http://inspiracjemamy.blogspot.com/2...-fyn-memo.html ale jeśli chcesz coś wiedzieć więcej o tym wózku to pytaj

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 20:29   #3947
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
I mimo zapewnień Scarlett26 przeczytałam bardzo wiele opinii (m.in. w wizażowym wątku o mutsy i na wielu innych forach to się powtarza), że siedzisko w spacerówce mutsy evo jest z nieprzyjemnego materiału dla dziecka i latem jest konieczność podkładania czegoś.

Myślę że w pewnej temperaturze każdy materiał jest nieprzyjemny....

Stelaż Mutsy też ma rączkę do przenoszenia.

Ja zastanawiałam się jeszcze nad innym modelem Jane, chyba Nomad. Zadecydowało głównie to, że Mutsy miał mniejszy stelaż po złożeniu i mieścił mi się do bagażnika. Poza tym Mutsy ma fajniejsze koła, bo w Jane jest dużo tych szprych, a koła Mutsy łatwiej wyczyścić, pozbyć się z nich śniegu. Sąsiadka ma Jane, druga Emmaljunga jakiś i z miotełkami zasuwały zimą, żeby śniegu do budynku nie wnosić a w koła mojego wózka wystarczyło czubkiem buta stuknąć i już cały śnieg wypadał. Niby detal, a jak w perspektywie wsadzenie wózka to bagażnika to ma znaczenie...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-25, 07:49   #3948
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megusiaa Pokaż wiadomość
no tak tylko Tako sa ciezkie bo ten model nad ktorym ty sie zastanawiasz wazy 15kg plus 3-4 dziecko na poczatku to juz prawie 20kg:/ dlatego ze mi zalezy na czyms lzejszym - bo mieszkam na 5tym pietrze:/, zeby spacerowka rozkladala sie do pozycji lezacej, na troche wiekszej budce przy spacerowce niz ma to quinny speedi sx - wszyscy narzekaja ze jest za malutka...
ten jedo co podalas calkiem ciekawie wyglada... ma fajny duzy kosz tylko tez widze juz ze wazy ok 15kg i nie widze jak z ew montazem fotelika maxi cosi...
ten ost raczej nie w moim guscie
popatrzylam jeszcze i zastanawiam sie nad graco symbio, musty evo, transporter, 4rider, chicco trioliving smart - ten jest leciutki tylko nie wiem jak jest z fotelikiem czy musi byc tn ktory jest w zestawie czy moge zalozyc maxi cosi pebble, a takto x-lander x-pluse i x-cite...
czesc dziewczynki ja osobiście radziłabym brać wózek lekki pamiętajcie, że większość czasu to Wy będziecie się z nim męczyć. X lander, Mutsy wizualnie też mi się bardzo podobają jednak sporo kosztują a w zestawie nie mają nawet torby, o to tez dopytajcie - torba bardzo ważna , Nie dajcie się czasami zmylić .Producenci omijają temat wagi, podają np. waga stelaża ....ale bez kół. Większość wózków ma możliwość założenia fotelików maxi - cosi wystarczy dokupić adaptery szybki sposób na sprawdzenie, który wózek ma taką możliwość ...wejdz np na dino sklep i wpisz w wyszukiwarce maxi cosi nie wszystkie wózki uda Ci sie tak wyszukać ale zawsze to jakis początek

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Przemyśl te pompowane koła - są duuużo cięższe od piankowych. Zresztą Evo ma piankowe, jeżdżę po różnym terenie, nic się nie dzieje. Oczywiście te piankowe w miejscu styku z powierzchnią brudzą się/minimalnie ścierają i raczej "na czysto" ich nie domyjesz, że wózek będzie jak nowy wyglądał - dla niektórych to jest minus. Też bałam się piankowych, ale konieczność posiadania lekkiego wózka wygrała i nie żałuję...
dokłądnie ja przy drugim dziecku to już w ogóle na wagę tylko patrzyłam

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
jest jeden wózek, który jest mega lekki, testowałam go ale hmm wygląd nie każdemu pasuje Micralite toro testowałam również micralite superlite spacerówkę siedzisko dziwnie wygląda ale jak miałam go odesłać to sie zastanawiałam czy go nie kupić
Stary 2014-02-25, 08:27   #3949
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pierwszabryka Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki ja osobiście radziłabym brać wózek lekki pamiętajcie, że większość czasu to Wy będziecie się z nim męczyć. X lander, Mutsy wizualnie też mi się bardzo podobają jednak sporo kosztują a w zestawie nie mają nawet torby, o to tez dopytajcie - torba bardzo ważna , Nie dajcie się czasami zmylić .Producenci omijają temat wagi, podają np. waga stelaża ....ale bez kół. Większość wózków ma możliwość założenia fotelików maxi - cosi wystarczy dokupić adaptery szybki sposób na sprawdzenie, który wózek ma taką możliwość ...wejdz np na dino sklep i wpisz w wyszukiwarce maxi cosi nie wszystkie wózki uda Ci sie tak wyszukać ale zawsze to jakis początek

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

dokłądnie ja przy drugim dziecku to już w ogóle na wagę tylko patrzyłam

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

jest jeden wózek, który jest mega lekki, testowałam go ale hmm wygląd nie każdemu pasuje Micralite toro testowałam również micralite superlite spacerówkę siedzisko dziwnie wygląda ale jak miałam go odesłać to sie zastanawiałam czy go nie kupić

Można dorwać mutsy i jane w zastawach z torbą.

A co do wagi to się zgodzę!! Koleżanka kupiła, o dziwo drogi wózek, ale wagowo czołg częstochowski, 17 kg podaje producent, czyli pewnie jeszcze cięższy w rzeczywistości.
Mieszka w domu jednorodzinnym i wyłącznym kryterium była estetyka, ale jednak myślę, że będzie go przeklinać, bo nie w każdym sklepie, urzędzie, czy gdziekolwiek są podjazdy. Podejrzewam, że niejeden raz będzie ten wózek musiała wciągać..

Ja patrzyłam głównie na funkcjonalność, ale jednak wózek musi się też chociaż odrobinę podobać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 09:40   #3950
aminerka
Przyczajenie

To fakt wgląda tragicznie, jakoś nie mam przekonania do konstrukcji, naczytałam się tyle o piankowych kołach i wadach jane muum że już sama nie wiem, z drugiej strony do spacerówki w evo przesiadac się bedę na wiosnę i lato, jak ma mi się dzieciaczyna pocić to co robić ?? Ciągle cos...przyjdzie wydać kasę na bugaboo
Stary 2014-02-25, 11:17   #3951
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

pierwszabryka Ja mam jeszcze pytanie. Czym różnią się BD Lupo I BD Lupo Comfort? Bo w sklepie usłyszałam, że tylko tym, że w Lupo Comfort jest trochę dłuższa budka w spacerówce, większa torba i dodatkowa wkładka. Czy jest coś o czym mnie nie poinformowano?
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 11:42   #3952
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

A co do wagi to się zgodzę!! Koleżanka kupiła, o dziwo drogi wózek, ale wagowo czołg częstochowski, 17 kg podaje producent, czyli pewnie jeszcze cięższy w rzeczywistości.
Mieszka w domu jednorodzinnym i wyłącznym kryterium była estetyka, ale jednak myślę, że będzie go przeklinać, bo nie w każdym sklepie, urzędzie, czy gdziekolwiek są podjazdy. Podejrzewam, że niejeden raz będzie ten wózek musiała wciągać..

Ja patrzyłam głównie na funkcjonalność, ale jednak wózek musi się też chociaż odrobinę podobać.

jak kupowalam jane rider to osobno spacerowke i gondole. do spacerowki dostalam folie, torbe i parasolke do gondoli nic
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-25, 11:46   #3953
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
jak kupowalam jane rider to osobno spacerowke i gondole. do spacerowki dostalam folie, torbe i parasolke do gondoli nic

A jak z tym piachem i śniegiem w kołach jane? W ogóle o tym nie pomyślałam.

Stary 2014-02-25, 12:00   #3954
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
A jak z tym piachem i śniegiem w kołach jane? W ogóle o tym nie pomyślałam.

nie mam z tym zadnego problemu, snieg ktory przyczepial sie do opon zaraz odpadal. kolo jest dzielone na 3 wiec w naszym przypadku nie sprawialo to zadnego problemu, snieg tam nie wchodzil
a piach? ale ze co ? jedzie normalnie z kolami nic sie nie dzieje
kola wygladaja tak https://www.google.pl/search?q=jane+...ml%3B800%3B600
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-02-25 o 12:02
Stary 2014-02-25, 15:31   #3955
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:

co do torby to napisałam właśnie dlatego żeby zwrócić na to uwage lub kupić w jakiejś fajnej promocji, wiele mam się nabiera że tani wózek a potem są zdziwione

dla koleżanki wielki szacun !!! za ten wózek a jaki to model ?

Wózek musi się podobać to jest najważniejsze każda z nas ma w głowie jakiś swój wymarzony dlatego jednym się podoba tako innym hmm micralite

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
To fakt wgląda tragicznie, jakoś nie mam przekonania do konstrukcji, naczytałam się tyle o piankowych kołach i wadach jane muum że już sama nie wiem, z drugiej strony do spacerówki w evo przesiadac się bedę na wiosnę i lato, jak ma mi się dzieciaczyna pocić to co robić ?? Ciągle cos...przyjdzie wydać kasę na bugaboo
nie znam wózka w którym dziecko się nie poci spokojnie zawsze możesz w ostateczności kupić nakładkę z jakimś fajnym motywem który doda Twojemu wózkowi indywidualności jedynym wózekim w którym się dziecko nie będzie pocić to micralite, któremu ściaga się całkowicie oparcie i dziecko siedzi na materiale całym w dziurki

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
pierwszabryka Ja mam jeszcze pytanie. Czym różnią się BD Lupo I BD Lupo Comfort? Bo w sklepie usłyszałam, że tylko tym, że w Lupo Comfort jest trochę dłuższa budka w spacerówce, większa torba i dodatkowa wkładka. Czy jest coś o czym mnie nie poinformowano?
no i inaczej serduszko jest na boku tapicerki...a to nie powiedzieli Ci ..aa to kłamcy ale generalnie tym się różni co napisałas - budka i Lupo Comfort dodatkowo posiada wkładkę dla mniejszych dzieci

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
skapnęłam się, że o wkładce napisałaś jakoś tak z torbą połączyłam ale pewnie Ci o tą wkłądkę do spacerówki chodziło gapa ze mnie

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
to wszystko zależy od firmy, niektóre dają nawet pompkę do kół przewijaki , folie, siatki co tam sobie chcesz w cenie wózka

Edytowane przez pierwszabryka
Czas edycji: 2014-02-25 o 15:36
pierwszabryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:07   #3956
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam z tym zadnego problemu, snieg ktory przyczepial sie do opon zaraz odpadal. kolo jest dzielone na 3 wiec w naszym przypadku nie sprawialo to zadnego problemu, snieg tam nie wchodzil
a piach? ale ze co ? jedzie normalnie z kolami nic sie nie dzieje
kola wygladaja tak https://www.google.pl/search?q=jane+...ml%3B800%3B600
A jednak w jane muum to może być problem, bo ma trochę inne koła niż jane rider reverse.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:

dla koleżanki wielki szacun !!! za ten wózek a jaki to model ?

Wózek musi się podobać to jest najważniejsze każda z nas ma w głowie jakiś swój wymarzony dlatego jednym się podoba tako innym hmm micralite
http://navington.com/produkty/caravel/
Właśnie widzę, że spacerówka jeszcze cięższa wg producenta 18,1 kg..

Koła 14 cali, to połowa moich kół rowerowych. ))
Jednego jestem pewna, dziecko będzie miało mega komfort, ale mama nie bardzo...
Stary 2014-02-25, 17:43   #3957
porshee
BAN stały

Cytat:

w Jane muum amortyzacja jak najbardziej sprawuje się bardzo dobrze, jakby to lekarz powiedział "nie mam żadnych przeciwwskazań"
porshee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:55   #3958
aminerka
Przyczajenie

Sama nie wiem, obejrzałam go dziś w sklepie i ma taki luz na rączce ze to aż dziwne a nie jeździł z dzieckiem tylko stał na ekspozycji...narazie wygrywa evo.
Stary 2014-02-26, 08:25   #3959
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

pierwszabryka Tak, o tej wkładce w spacerówce pisałam Nie doprecyzowałam Dziękuję za odpowiedź.

Chętnie bym się jeszcze dowiedziała, jak ktoś wie... Jak to jest w tym Lupo z trzeszczeniem w kołach. Czytałam, że dużo ludzi ma problem, że wózek praktycznie od nowości skrzypi, trzeszczy itp. Czy ktoś miał taki problem?
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:06   #3960
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja mam Jedo Fyn Memo i właśnie testuję. Ogólnie jestem naprawdę zadowolona. Jeśli zależy Ci na dobrej amortyzacji i dużej gondoli, to jak najbardziej Jedo spełnia te kryteria. Ja jeżdżę nim codziennie po mega wertepach i syn zadowolony, śpi w nim pięknie. Przygotowałam recenzję tego wózka i można ją znaleźć na moim blogu http://inspiracjemamy.blogspot.com/2...-fyn-memo.html ale jeśli chcesz coś wiedzieć więcej o tym wózku to pytaj
Dzięki za opinię Szkoda tylko, że tak krótko go użytkujesz, bo wiem, że gondolą Jedo zwykle się zachwycają a ze spacerówką jest już gorzej Sporo mam narzeka, że dziecko w spacerówce zjeżdża Chociaż widziałam wczoraj malucha w spacerówce Jedo Fyn i nie zsuwał się, siedział normalnie
Ludzie narzekają też na hamulec, ponoć ciężko go odblokować. Jak to u Ciebie wygląda?

Cytat:
Przemyśl te pompowane koła - są duuużo cięższe od piankowych.
Cytat:
Cytat:
czesc dziewczynki ja osobiście radziłabym brać wózek lekki
Ja mam w pobliżu sporo wertepów, po których będę spacerować, więc jakoś się boję lekkich wózków na piankowych kołach.
Nie wiem, może przesadzam? Ale jak patrzę na kółka np. w Jane Muum, to naprawdę aż mnie ciarki przechodzą.

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości