![]() |
#3931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
do Mutsy były adaptery do Maxi Cosi, BeSafe i Cybexa
![]() |
#3932 |
BAN stały
|
z wielofunkcyjnych moge właśnie polecic jane muum albo graco evo. to są moje typy ... jane muum urzekł mnie nowoczesnym wyglądem, natomiast graco evo ładnymi kolorami, oba posiadają potrzebne funkcje no i są stabilne
|
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Przyczajenie
|
Fotelik z baza łatwiej sie montuje, i troche polepsza jednak bezpieczenstwo bo pasy nie zawsze dobrze naciagniesz jak sie spieszysz czy cos czsem sie zawinie skreci, a tu jak wepniesz do bazy to masz pewnosc ze jest dobrze zamontowany bo chyba ta baza ma cos takiego jak swiatelka ktore potwierdzaja ze dobrze fotelik siedzi. Poza tymjak masz zamiae długo wozic dziecko tylem do kierunku jazdy(a wiadomo ze to bezpieczniejsze) to baza umozliwia kupno wiekszego fotelika z Maxi Cosi ktory ma taka mozliwosc i tylem i przodem, takze warto sie zastanowic jak ma sie 2 foteliki wpinac do tej bazy to juz tak drogo chyba nie wychodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaki to model? pearl czy jakis inny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Przyczajenie
|
zasada jest taka by montować tyłem do kierunku jazdy jak najdłużej, bo to bezpieczniejsze, my też wzieliśmy wózek, na którym można fotelik też montować, a to na zakupach a to gdzieś gdzie się autem wyskakuje na niedługo
Bajka, co do Twoich wątpliwości, na stronie jest napisane, ze 2 way pearl można montować tyłem do kierunku jazdy póki dziecko nie osiągnie 105cm wzrostu ![]() Edytowane przez IwonkaLublin Czas edycji: 2014-02-22 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo to ich jakis nowy wynalazek ![]() aaa juz wiem jaki jest myk ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-02-22 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Przyczajenie
|
Tak Pearl dokladnie, to chyba ten jeden z nowszych modeli, u nas to jeszcze nowosc a w Szwecji czy Holandii standard by dziecko jak najdłuzej jechalo tylem do kierunku jazdy, oby i u nas sie to przyjeło...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3938 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() czy któraś z Was rozpatrywała Cameleona 3? Może używała? Boje się małych kółek a to strasznie drogi gips bo koszt 4 tyś, ale waga - 9 kg jest mega, juz myślałam że kupię mutsy evo ale facet w sklepie wybił mi go totalnie, spacerówki nie zamontujesz przodem do siebie bo tak jest tylko do 9 kg a tyle waży około 6 mc dziecko ma racje że bezsens... i co tu zrobić? Foteliki i adaptery to osobna historia w sumie nie obejdzie się bez posiadania ich ciągle przy sobie. Dziewczyny ratujcie o nie ma co wybrać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
adaptery jeżdżą sobie w koszu pod wózkiem, jak potrzebuję to wpinam i już
![]() |
#3940 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W sumie to chciał mnie wbić na Transportera może to dlatego? Ja się pogodziłam z płytką spacerówką i ucieszyłam że mogę mieć pompowane koła - jakoś boje się piankowych. Dzięki za radę!! ![]() Edytowane przez aminerka Czas edycji: 2014-02-24 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam dwóch ścisłych faworytów mutsy evo i jane muum, ale po głębszych przemyśleniach uznałam, że ten drugi ma więcej zalet. ![]()
![]() |
#3943 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zakupiłaś Jane? Jak się sprawuje? Co przeważyło. Jak z amortyzacją w Muum? Jejku jak to dobrze posłuchać kogoś bezstronnego. ![]() Edytowane przez aminerka Czas edycji: 2014-02-24 o 17:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie uważam, że te wózki są bardzo podobne, ta sama klasa, więc zadecydowały naprawdę szczegóły. Gondola w jane składa się na płasko, co się przydaje w samochodzie, gdzie miejsca mało i ma dodatkową amortyzację poprzez zawieszenie gondoli na stelażu na paseczkach. Stelaż po złożeniu ma rączkę, wygodniej go przenosić. Stelaż z gondolą prawie kilogram lżejszy od mutsy, (chociaż to minimalna różnica). I mimo zapewnień Scarlett26 przeczytałam bardzo wiele opinii (m.in. w wizażowym wątku o mutsy i na wielu innych forach to się powtarza), że siedzisko w spacerówce mutsy evo jest z nieprzyjemnego materiału dla dziecka i latem jest konieczność podkładania czegoś. Przekopałam full forów internetowych i jednak o wiele więcej entuzjastycznych recenzji jest na korzyść jane, a i sam wózek jakoś lepiej mi leży. Z tym, że zastrzegam, że to bardzo subiektywne odczucia, szczegóły, jak widzisz minimalne. ![]()
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2014-02-24 o 19:48 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3946 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stelaż Mutsy też ma rączkę do przenoszenia. Ja zastanawiałam się jeszcze nad innym modelem Jane, chyba Nomad. Zadecydowało głównie to, że Mutsy miał mniejszy stelaż po złożeniu i mieścił mi się do bagażnika. Poza tym Mutsy ma fajniejsze koła, bo w Jane jest dużo tych szprych, a koła Mutsy łatwiej wyczyścić, pozbyć się z nich śniegu. Sąsiadka ma Jane, druga Emmaljunga jakiś i z miotełkami zasuwały zimą, żeby śniegu do budynku nie wnosić ![]() ![]()
![]() |
#3948 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można dorwać mutsy i jane w zastawach z torbą. A co do wagi to się zgodzę!! Koleżanka kupiła, o dziwo drogi wózek, ale wagowo czołg częstochowski, 17 kg podaje producent, czyli pewnie jeszcze cięższy w rzeczywistości. Mieszka w domu jednorodzinnym i wyłącznym kryterium była estetyka, ale jednak myślę, że będzie go przeklinać, bo nie w każdym sklepie, urzędzie, czy gdziekolwiek są podjazdy. Podejrzewam, że niejeden raz będzie ten wózek musiała wciągać.. Ja patrzyłam głównie na funkcjonalność, ale jednak wózek musi się też chociaż odrobinę podobać. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3950 |
Przyczajenie
|
To fakt wgląda tragicznie, jakoś nie mam przekonania do konstrukcji, naczytałam się tyle o piankowych kołach i wadach jane muum że już sama nie wiem, z drugiej strony do spacerówki w evo przesiadac się bedę na wiosnę i lato, jak ma mi się dzieciaczyna pocić to co robić ?? Ciągle cos...przyjdzie wydać kasę na bugaboo
|
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Wtajemniczenie
|
pierwszabryka Ja mam jeszcze pytanie. Czym różnią się BD Lupo I BD Lupo Comfort? Bo w sklepie usłyszałam, że tylko tym, że w Lupo Comfort jest trochę dłuższa budka w spacerówce, większa torba i dodatkowa wkładka. Czy jest coś o czym mnie nie poinformowano?
![]()
#3952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak z tym piachem i śniegiem w kołach jane? W ogóle o tym nie pomyślałam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a piach? ale ze co ? ![]() ![]() kola wygladaja tak https://www.google.pl/search?q=jane+...ml%3B800%3B600 Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-02-25 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dla koleżanki wielki szacun !!! za ten wózek ![]() Wózek musi się podobać ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
<ciach_reklama> Edytowane przez pierwszabryka Czas edycji: 2014-02-25 o 15:36 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Właśnie widzę, że spacerówka jeszcze cięższa wg producenta 18,1 kg.. ![]() Koła 14 cali, to połowa moich kół rowerowych. ![]() Jednego jestem pewna, dziecko będzie miało mega komfort, ale mama nie bardzo...
![]() |
#3957 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Przyczajenie
|
Sama nie wiem, obejrzałam go dziś w sklepie i ma taki luz na rączce ze to aż dziwne a nie jeździł z dzieckiem tylko stał na ekspozycji...narazie wygrywa evo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Wtajemniczenie
|
pierwszabryka Tak, o tej wkładce w spacerówce pisałam
![]() ![]() Chętnie bym się jeszcze dowiedziała, jak ktoś wie... Jak to jest w tym Lupo z trzeszczeniem w kołach. Czytałam, że dużo ludzi ma problem, że wózek praktycznie od nowości skrzypi, trzeszczy itp. Czy ktoś miał taki problem?
#3960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ludzie narzekają też na hamulec, ponoć ciężko go odblokować. Jak to u Ciebie wygląda? ![]() Cytat:
Nie wiem, może przesadzam? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.