Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 16:06   #4081
kefalina
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez motyl03 Pokaż wiadomość
Ja mam Bebetto Nico Plus i jestem bardzo zadowolona. Jest w miarę lekki a mieszkam w bloku i ma to dla mnie bardzo duże znaczenie. Gondola jest duża, córka ma pół roku i jest dużym dzieckiem i jeszcze spokojnie się mieści. Teraz już jeździmy spacerówką, duży plus, że łatwo się rozkłada do leżenia. Nie ma też problemu ze złożeniem do samochodu. I przystępna cena. Jesteśmy zadowoleni.
Dla mnie akurat Nico odpada ze względu na brak wkładki do spacerówki i kosz na zakupy nie bardzo... Byłam zdecydowana na Lupo, ale dziś poszłam podpytać do sklepu i pan mi doradził, że leszy używany X-Lander niż nowy Lupo i znowu nie wiem...
Stary 2014-04-28, 19:23   #4082
apis25
Raczkowanie

aminerka ja bym jednak postawiøa na sprwdzona jane muum. Jest wieksza dostepnosc wiec mozesz spokojnie sobie ten wozeczek sprawdzic i tak samo jest dotych wozkow wiecej gadzetow, rozwiazan i czesci zamiennych... tak jak z autem z reszta trzeba myslec praktycznie ja bym nie kombinowala bo muum to na prawde super wozek
apis25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 08:46   #4083
miernikstresu
Rozeznanie

Ja wczoraj zrobiłam sobie przechadzkę po sklepach i spodobał mi się wózek Xlander xmove 2014 3w1 z fotelikiem i gondolą z futerkiem. M,oże, któraś z mamuś posiada ten model ? Byłabym wdzięczna za inforemację. Spodziewamy się naszego Olka w połowie sierpnia i mamy niezły mentlik w głowie. Przewertowałam mnóstwo wątków i postanowiliśmy przeznaczyć na wózek do 2200zł. Może znacie lepsze modele ? Dziękuję za pomoc

miernikstresu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:31   #4084
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kefalina Pokaż wiadomość
Dla mnie akurat Nico odpada ze względu na brak wkładki do spacerówki i kosz na zakupy nie bardzo... Byłam zdecydowana na Lupo, ale dziś poszłam podpytać do sklepu i pan mi doradził, że leszy używany X-Lander niż nowy Lupo i znowu nie wiem...
Przez ok. godzinę miałam do czynienia z lupo i ciężko mi się prowadził, musiałam włożyć wysiłek w podbicie wózka. Wizualnie ładny bardzo, szwagierka użytkuje go od lutego, z czego pierwszy miesiąc był rzadko wystawiany na zewnątrz i teraz po tych kilku miesiącach wyblakł kolor. Ale akurat tym bym się najmniej przejmowała.
Zweryfikuj klekotanie kół, bo czytałam, że po dłuższym czasie klekoczą, (co nie musi być prawdą) i sprawdź jak Ci się prowadzi w terenie.
Stary 2014-04-30, 22:48   #4085
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez miernikstresu Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zrobiłam sobie przechadzkę po sklepach i spodobał mi się wózek Xlander xmove 2014 3w1 z fotelikiem i gondolą z futerkiem. M,oże, któraś z mamuś posiada ten model ? Byłabym wdzięczna za inforemację. Spodziewamy się naszego Olka w połowie sierpnia i mamy niezły mentlik w głowie. Przewertowałam mnóstwo wątków i postanowiliśmy przeznaczyć na wózek do 2200zł. Może znacie lepsze modele ? Dziękuję za pomoc
Z tym modelem była afera, chodziło o łamiące się raczki,z resztą opinie ma ten wózek średnie
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-lander-x-move
http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...r_X_move_.html
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 08:12   #4086
motyl03
Raczkowanie

Wszystko zależy co kto oczekuje. Chociaż jak tak teraz myślę, to faktycznie jak włożę dziecko do spacerówki to trochę zjeżdża ale jak na razie córka raczej jeździ na leżąco i nie siedzie jeszcze samodzielnie. Sporadycznie podnoszę na pół leżąco. Spacery przesypia.
Stary 2014-05-03, 00:24   #4087
optymistka_
Raczkowanie

Exclamation dobór wózka pomóżcie pilne

drogie mamy
potrzebuje opini na temat wózków
szukam konkretnie wózka dla dziecka które urodzi się jesienią wiec chodzi o wózek wielofunkcyjny tzw 3 w 1 :

spore pompowane koła aby dały radę po śniegu,piachu, lesie itp koniecznie 4 kołowy przednie koła skręcane

wózek z sporą gondolą

najlepiej nie bardzo ciężki ponieważ przyszła mama jest drobna i musi sobie sama też dać radę bo tatuś dzidziusia pracuje i nie zawsze bedzie mógł znieść i wnieść wózek

co do spacerówki ma być zwrotna i aby miała wyższe oparcie niż maxi cosi

przyszłej mamie podoba się np. x-lander ale może macie inne jakieś godne polecenia

co myślicie o tym x-landerze?

Edytowane przez optymistka_
Czas edycji: 2014-05-03 o 00:26
optymistka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-03, 08:31   #4088
wika82
Zakorzenienie

Optymistko, jak ma być nie bardzo ciężki to odpadają spore pompowane koła, chyba, że 15 kg Ci odpowiada..?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-03, 13:12   #4089
optymistka_
Raczkowanie

trudno może być i 15 kg najważniejsze aby miał pompowane i wytrzymałe koła
Stary 2014-05-03, 15:57   #4090
silesianna
Zakorzenienie

Jedo fyn. Ma wieksza gondole niz xlander. Wazy troszke mniej, nieznacznie, alw ciut mniej. 14, 4 wersja z gondola, 12, 5 spacerowka. Xlander xa dla porownania - wersja z gondola 16kg, spacerowka 14.
Niestety wozki na pompowanych kolach waza sporo :/ ale maja mase innych zalet.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 22:55   #4091
optymistka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Jedo fyn. Ma wieksza gondole niz xlander. Wazy troszke mniej, nieznacznie, alw ciut mniej. 14, 4 wersja z gondola, 12, 5 spacerowka. Xlander xa dla porownania - wersja z gondola 16kg, spacerowka 14.
Niestety wozki na pompowanych kolach waza sporo :/ ale maja mase innych zalet.
dlatego też zależy nam na pompowanych kołach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-04, 17:42   #4092
pierwszabryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kefalina Pokaż wiadomość
eeee tam nie wiem jak Ty ale ja wolę nowe wózki, zawsze można zareklamować, to już bym wolała tańszy a nowszy, było kilka modeli na rynku, że ramy się łamały i wtedy nic nie zrobisz Ewentualnie jak Ci nie przeszkadza to kup od kogoś tylko gondolę używaną a kaskę przeznacz na super spacerówkę buziaki

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez apis25 Pokaż wiadomość
aminerka ja bym jednak postawiøa na sprwdzona jane muum. Jest wieksza dostepnosc wiec mozesz spokojnie sobie ten wozeczek sprawdzic i tak samo jest dotych wozkow wiecej gadzetow, rozwiazan i czesci zamiennych... tak jak z autem z reszta trzeba myslec praktycznie ja bym nie kombinowala bo muum to na prawde super wozek
ostatnio testowałam muuma mi się też podoba, fajny materiał, ładne wykończony nie śmierdzi chinami gondolę też testowałam, fajny patent że gondola to jednocześnie fotelik nie wiem tylko jak z wielkością dla większych dzieci może być ciężko

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez miernikstresu Pokaż wiadomość
x landery hmm mam na nie chrapkę, żeby je przetestować postaram się

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Przez ok. godzinę miałam do czynienia z lupo i ciężko mi się prowadził, musiałam włożyć wysiłek w podbicie wózka. Wizualnie ładny bardzo, szwagierka użytkuje go od lutego, z czego pierwszy miesiąc był rzadko wystawiany na zewnątrz i teraz po tych kilku miesiącach wyblakł kolor. Ale akurat tym bym się najmniej przejmowała.
Zweryfikuj klekotanie kół, bo czytałam, że po dłuższym czasie klekoczą, (co nie musi być prawdą) i sprawdź jak Ci się prowadzi w terenie.
wiecie co jest najgorsze, że w każdym wózku jest coś do czego można się przyczepić można wybrać jedynie mniejsze zło co do lupo to słyszałam o tych kołach ale czy to prawda hmm nie wiem, ja wózki mam do testowania na ok 2 tygodnie więc w tym czasie nic takiego nie wyjdzie

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez optymistka_ Pokaż wiadomość
trudno może być i 15 kg najważniejsze aby miał pompowane i wytrzymałe koła

Jeżeli taka waga Cię nie przeraża to większość wózków wchodzi w grę duże koła, największe gondole i spacerówki to Lupo i Implast Neon to z tych co testowałam, wyglądem podobają mi się bardzo mutsy ale drogie (w zestawie nic się nie otrzymuje)
Stary 2014-05-05, 10:16   #4093
OlaPik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Optymistko, jak ma być nie bardzo ciężki to odpadają spore pompowane koła, chyba, że 15 kg Ci odpowiada..?

Mój wózek ma pompowane koła i waży ok 9kg Także to nie jest reguła, że jak pompowane koła to musi być ciężki...
Przypomnę że jestem posiadaczką wózka wielofunkcyjnego Shell Eko BabyActive
Polecam
OlaPik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:19   #4094
Izuu89
Przyczajenie

A marka Dada Paradiso?
http://dadaparadisogroup.com/sklep/p...%20FLASH%202w1
Design nawet ok, ceny fajne. Ciekawe gdzie można je pomacać

Edytowane przez Izuu89
Czas edycji: 2014-05-09 o 09:26
Izuu89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:27   #4095
pinki33
BAN stały

mi bardzo podoba się wózek jaki ma ania mucha, jest to orbit baby g2. Ma może któraś z Was taki wózeczek?
pinki33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:29   #4096
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izuu89 Pokaż wiadomość
A marka Dada Paradiso?
Ładne wózki, dość dużo ich widzę na ulicach, tylko jak spojrzałam na pierwszy lepszy model, którego stelaż waży 10 kg..
Stary 2014-05-09, 10:36   #4097
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlaPik Pokaż wiadomość
Mój wózek ma pompowane koła i waży ok 9kg Także to nie jest reguła, że jak pompowane koła to musi być ciężki...
Przypomnę że jestem posiadaczką wózka wielofunkcyjnego Shell Eko BabyActive
Polecam
Ta waga to jest stelaż z kolami? Też mi się podoba ten wózek.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:53   #4098
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Izuu89 Pokaż wiadomość
A marka Dada Paradiso?
W Dino
http://dino.sklep.pl/nowy/wOzki-dada...oup-c-924.html

Nie widziałam tych wózków. W Łodzi bardziej Jedo są popularne i cena podobna (np Jedo Fyn).
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:54   #4099
aminerka
Przyczajenie

powiem Wam że nie umiem się zdecydować, wpadł mi w oko jeszcze pegperego book plus s pop up ale to nowośc wiec nie ma za bardzo opinii na temat tego wózka, cena około 3000 ale w zestawie jest wszystko co potrzeba, dorgie mamy jak myslicie?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez pierwszabryka Pokaż wiadomość
eeee tam nie wiem jak Ty ale ja wolę nowe wózki, zawsze można zareklamować, to już bym wolała tańszy a nowszy, było kilka modeli na rynku, że ramy się łamały i wtedy nic nie zrobisz Ewentualnie jak Ci nie przeszkadza to kup od kogoś tylko gondolę używaną a kaskę przeznacz na super spacerówkę buziaki

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

ostatnio testowałam muuma mi się też podoba, fajny materiał, ładne wykończony nie śmierdzi chinami gondolę też testowałam, fajny patent że gondola to jednocześnie fotelik nie wiem tylko jak z wielkością dla większych dzieci może być ciężko

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

x landery hmm mam na nie chrapkę, żeby je przetestować postaram się

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

wiecie co jest najgorsze, że w każdym wózku jest coś do czego można się przyczepić można wybrać jedynie mniejsze zło co do lupo to słyszałam o tych kołach ale czy to prawda hmm nie wiem, ja wózki mam do testowania na ok 2 tygodnie więc w tym czasie nic takiego nie wyjdzie

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Jeżeli taka waga Cię nie przeraża to większość wózków wchodzi w grę duże koła, największe gondole i spacerówki to Lupo i Implast Neon to z tych co testowałam, wyglądem podobają mi się bardzo mutsy ale drogie (w zestawie nic się nie otrzymuje)
mutsy to dorgi sprzet i nie wiem czy najlepszy w spacerówce znalazłam tyle minusów ze az głowa boli, potliwy materiał, mała budka, małe siedzisko, i oczywiscie zero amortyzacji no chyba ze decyzja padnie na pompowane koła ale wtedy waga idzie w górę...xlandery to przereklamowana marka deltim pisała mdo producentów i niestety coraz bardziej wydaje im się ze rzadzą rynkiem....jakoś polskie wózki to dla mnie wielkie cieżkie łupy, niestety nie wniosę żadnego na 3 piętro chyba ze na raty :/
aminerka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 09:56   #4100
OlaPik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Ta waga to jest stelaż z kolami? Też mi się podoba ten wózek.

Tak, to waga całego wózka (sam stelaż waży około 6kg) Oczywiście bez malucha :P
OlaPik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:26   #4101
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
To super, a w jakim sklepie go kupywałaś. Bo widziałam go tylko w internecie a chciałbym zobaczyć go na żywo.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:04   #4102
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
To jest właśnie wyjątek od reguły dotyczącej wagi wózków z pompowanymi kołami.
Gdybym wiedziała o nim wcześniej, na pewno wzięłabym go pod uwagę.
Stary 2014-05-12, 19:22   #4103
Izuu89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
W Dino
http://dino.sklep.pl/nowy/wOzki-dada...oup-c-924.html

Nie widziałam tych wózków. W Łodzi bardziej Jedo są popularne i cena podobna (np Jedo Fyn).
Dziękuję
Do Dino to chyba trzeba z listą iść :P
Tam chyba najwięcej modeli mają.
Izuu89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 21:11   #4104
apis25
Raczkowanie

optymistka a myślałaś o jane muum? on rewelacyjnie amortyzuje a nie jest taki ciężki spróbuj może się przejechać tym wózkiem po sklepie bo ja jestem supe zadowolona
apis25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:11   #4105
Dorotii83
BAN stały

Ja polecam Hartana -> cena może wyższa ale jakość materiałów i wykonania tego wózka (są ręcznie składane na zamówienie) jest nieporównywalna do reszty. My mamy model VIP xl. Gondola bardzo duża, amortyzatory bardzo ok, koła skrętne i wygodne. Składa i rozkłada się jednym ruchem a waga też jest ok.
Kupowałam w bobowózki bo tam był w zestawie 3 w 1 w najtańszej ofercie ale trzeba pilnować by pamiętali o materacyku do gondoli oraz by dobrze zapakowali -> kurier przywiózł mi paczkę w opłakanym stanie.
Dorotii83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:54   #4106
slonko352
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorotii83 Pokaż wiadomość
Ja polecam Hartana -> cena może wyższa ale jakość materiałów i wykonania tego wózka (są ręcznie składane na zamówienie) jest nieporównywalna do reszty. My mamy model VIP xl. Gondola bardzo duża, amortyzatory bardzo ok, koła skrętne i wygodne. Składa i rozkłada się jednym ruchem a waga też jest ok.
Kupowałam w bobowózki bo tam był w zestawie 3 w 1 w najtańszej ofercie ale trzeba pilnować by pamiętali o materacyku do gondoli oraz by dobrze zapakowali -> kurier przywiózł mi paczkę w opłakanym stanie.
a wiesz może ile waży sama gondola? bo wydawała mi się bardzo ciężka w tych hartanach, a ja gondolę będę wnosić na 2 piętro..
Stary 2014-05-19, 20:33   #4107
Dorotii83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez slonko352 Pokaż wiadomość
a wiesz może ile waży sama gondola? bo wydawała mi się bardzo ciężka w tych hartanach, a ja gondolę będę wnosić na 2 piętro..
TŻ zważył na wadze w łazience i nasza gondola (VIP XL) to ok. 4,5 kg. Podwozie ok. 8 kg.
Dorotii83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 21:03   #4108
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotii83 Pokaż wiadomość
TŻ zważył na wadze w łazience i nasza gondola (VIP XL) to ok. 4,5 kg. Podwozie ok. 8 kg.
Względnie lekki wózek.
Hartany mi się bardzo podobały, ale dość drogie.
Stary 2014-05-21, 08:24   #4109
kasienka2723
Raczkowanie

wózek dla dziecka

zastanawiam się nad wyborem wózka... niestety nie mam zbyt wielkich funduszy na pojazd dla maluszka. przeglądajac oferty trafiłam na "coś ciekawego"
http://www.altrak24.com/twing/

czy któraś ma/miała/zna kogoś kto posiada/ł ten wózek i może powiedzieć coś na jego temat? wiadomo że opisy zawsze zachwalają i wózki posiadają "wszystko" ale doświadczenie i opinia innych jest niezbędna
kasienka2723 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:22   #4110
optymistka_
Raczkowanie

a co myślicie o espiro gtx?

http://allegro.pl/espiro-gtx-wozek-w...253791931.html

porównywalny chyba do x-landera?

który lepszy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości