Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-09, 21:13   #4141
optymistka_
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
No właśnie chciałabym bardzo poznać opinię kogoś kto jeździ Murą 4 Plus z dwu lub trzylatkiem i wiedzieć, że się to dziecko mieści w tym wózku Bo póki co to niewiele opinii jest, bo to dość nowy model:/
moja koleżanka ma murę 4 jej synek teraz bedzie miał 3 latka w sierpniu i się spokojnie mieści może się położyć i nóżki mu nie wiszą i ma sporo miejsca
jest drobniutki ma ok 87 cm ale ma jeszcze dużo miejsca
optymistka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 08:17   #4142
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez optymistka_ Pokaż wiadomość
moja koleżanka ma murę 4 jej synek teraz bedzie miał 3 latka w sierpniu i się spokojnie mieści może się położyć i nóżki mu nie wiszą i ma sporo miejsca
jest drobniutki ma ok 87 cm ale ma jeszcze dużo miejsca
Dzięki Mura Plus ma ponoć większą spacerówkę, więc mam nadzieję, że trochę w niej pojeździmy
Stary 2014-06-10, 08:53   #4143
slonko352
Raczkowanie

ja kupiłam baby design lupo comfort. w praktyce sprawdzimy dopiero za miesiąc, ale mam go już w domu, więc jakby ktoś miał jakieś pytania, to chętnie odpowiem
Stary 2014-06-14, 12:49   #4144
madzia*
Raczkowanie

Hej Dziewczyny

My zdecydowaliśmy się na ten konkretny model wózka :
http://www.fopahopa.pl/produkt/wozki...taw-4-w-1.html

jedyne wątpliwości jakie mam to jeśli chodzi o koła... nie są pompowane a zauważyłam , że większość mam właśnie takie wybiera...

Jestem Żoną ... i dobrze mi z tym
23.07.2011r<3
madzia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 15:17   #4145
dodka1985
Przyczajenie

Również mam wózek na piankowych kołach i jestem osobiście z niego zadowolona. Używam wózka w mieście i na spacery chodzę do parku, chociaż używałam go również na polnej drodze gdy byliśmy u dziadków i też dawał rade. Ważne tylko żeby te przednie kółka nie były bardzo małe. Dla porównania wstawiam zdjęcie mojego.

Tak poza tym to bardzo ładny wózek wybrałaś
dodka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 20:00   #4146
Divalicious
Raczkowanie

My zdecydowalismy sie na 2w1 gleboki a potem spacerowka u nas kola bd pompowana choc czytama ze lepsze sa piankowe ale to chyna jak sie komu podoba

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Divalicious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 21:07   #4147
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Divalicious Pokaż wiadomość
My zdecydowalismy sie na 2w1 gleboki a potem spacerowka u nas kola bd pompowana choc czytama ze lepsze sa piankowe ale to chyna jak sie komu podoba

Każde koła mają swoje plusy i minusy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 18:30   #4148
kate_jk
Raczkowanie

Hej dziewczyny, za dwa miesiace rodzę. Szukam wózka wielofunkcyjnego - spacerówka, gondola i najlepiej fotelik samochodowy. Jesteście w stanie coś polecieć? Co jest teraz godne uwagi na rynku? Przeglądałam podobne wątki i czytałam na temat Jane muum i graco evo. Macie jakieś zdanie na temat tych wózków? Będę wdzięczna za pomoc, jestem kompletnie zielona w tym temacie.
kate_jk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 18:35   #4149
madzia*
Raczkowanie

Kate_jk jesli chodzi i jane muum super wozek leciutki zwrotny ekstra naprawde sama sie nad nim zastanawiam.. ma jeden minus wg. mnie mala gondola.. co do graco evo dla mnie wozek sprawia wrazenie jak z plastiku malo funkcjonalny jak dla mnie.. nie podobal mi sie.. fajny jest jeszcze wozek x-lander x-city zwrotny lekki spory moj wybor padnie pewnie na foppapedretti model tres jak dla mnie nie ma zadnych minusow a co do jane muum to musisz miec swiadomosc ze jest wykonany z zewnatrz z takiej jakby pianki .. no nie wiem jak to wytlumaczyc.. ja sie przerazilam ze moze przemakac:-D

23.07.2011r<3
Stary 2014-06-24, 18:48   #4150
adri_
BAN stały

slyszalam o tych wozkach, ale nie mialam okazji ich testowac moja siostra jezdzi akurat murą czwórką i czasem tez porywam bobasa na spacery- porzadny stelaz, lekko sie nim jezdzi, wozek wyglada solidnie, ale nie czuc tego, z tego co pamietam mozna blokowac przednie kola i chyba te wozki robia furore bo maja piankowe kola, wiec sa nie do zdarcia chyba wlasnie na takie rzeczy powinnas zwracac uwage no i zeby siedzisko bylo dosc spore- zeby bobasowi bylo wygodnie
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 18:51   #4151
madzia*
Raczkowanie

Adri_ masz racje mura 4 tez super solidny ale dla mnie osobiscie za szeroki ... ale tez zwraca na siebie uwage z tych co wymienilam wszystkie maja piankowe kola i przez to fajnie sie je prowadzi i fajnie zgrabnie wygladaja ale wybor wozka to indywidualna sprawa i trzeba poporstu jak ja to mowie " pomacac " i znalesc swoje typy

23.07.2011r<3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 18:57   #4152
papryczka160
Wtajemniczenie

A widzicie , ja akurat nie chcialam kół piankowych bo czuje sie każda dziurę wertepy, i ponoć skrzypia.
Tylko kola pompowane.
Ja wybralam Camarelo Carera i mam nadzieję, że to będzie dobry wybór.
Duża gondola , zwrotny, adaptery do MaxiCosi , dość lekki.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Dokładnie madzia wózek kupujemy dla siebie i każdej co innego będzie odpowiadać.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 19:03   #4153
madzia*
Raczkowanie

Papryczka160 zgadzam sie ze pompowane sa lepsze...tzn tak mi sie wydaje i kazda z moich znajomych mam posiada wlasnie kola pompowane... dlatego ja sie obawiam tych piankowych tymbardziej ze rodze w grudniu i nie wiem jak beda sie sprawowac:-( a to bardzo wazna decyzja wiec trzeba to przemyslec dobrzemusze spr. twoj wybor bo nie kojarze takiego wozka

23.07.2011r<3
Stary 2014-06-24, 19:38   #4154
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

papryczka Ja używam Camarelo Carera od ponad miesiąca. Jedyny minus jaki znalazłam, to że czasem ciężko jakąś większą rzecz do kosza wsadzić bo jest wysoko podniesiony (ale dzięki temu nie brudzi się i nie zahacza o nic) no i troszkę z przodu koła skrzypią, ale nie na każdej nawierzchni. Poza tym bajka. Lekki, zwrotny, a gondola duża (spacerówka też jedna z większych na rynku więc jest pewność, że maluchowi będzie wygodnie). No i robi wrażenie na ulicy Także ja uważam, że to był dobry wybór.
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 23:25   #4155
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A widzicie , ja akurat nie chcialam kół piankowych bo czuje sie każda dziurę wertepy, i ponoć skrzypia.
Tylko kola pompowane.
Ja wybralam Camarelo Carera i mam nadzieję, że to będzie dobry wybór.
Duża gondola , zwrotny, adaptery do MaxiCosi , dość lekki.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Dokładnie madzia wózek kupujemy dla siebie i każdej co innego będzie odpowiadać.

Co za bzdura mam dwoje dzieci. Pierwsza miała wozek na pompowanych kolach, koszmar w prowadzeniu jesli chociaz odrobine powietrza zeszlo. Musiały byc napompowane na maxa zeby wozek jezdzil lekko. Przy drugiej obecnie jezdzimy na piankowych kolach i w zyciu nie zamienilabym na pompowane. Nieprawda ze czuc kazda dziure czy wertep a skrzypienie to od jakosci wozka i kol zalezy. Moje sa cichutenkie, amortyzacja bardzo dobra i zero obaw ze opona sie przebije. Zima jezdzil bez zadnego problemu. Coreczka nie wnosi sprzeciwu pidczas jazdy

Dla mnie wiec bzdurne sa komentarze ktore wypisuje osoba jedynie gdybajaca a nie majaca totalnie porownania w uzytkowaniu.

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 23:38   #4156
wika82
Zakorzenienie

Też nie zauważyłam wad w piankowych kołach.

Stary 2014-06-25, 06:07   #4157
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
papryczka Ja używam Camarelo Carera od ponad miesiąca. Jedyny minus jaki znalazłam, to że czasem ciężko jakąś większą rzecz do kosza wsadzić bo jest wysoko podniesiony (ale dzięki temu nie brudzi się i nie zahacza o nic) no i troszkę z przodu koła skrzypią, ale nie na każdej nawierzchni. Poza tym bajka. Lekki, zwrotny, a gondola duża (spacerówka też jedna z większych na rynku więc jest pewność, że maluchowi będzie wygodnie). No i robi wrażenie na ulicy Także ja uważam, że to był dobry wybór.
To super ;-)

Cytat:
Napisane przez madzia* Pokaż wiadomość
Papryczka160 zgadzam sie ze pompowane sa lepsze...tzn tak mi sie wydaje i kazda z moich znajomych mam posiada wlasnie kola pompowane... dlatego ja sie obawiam tych piankowych tymbardziej ze rodze w grudniu i nie wiem jak beda sie sprawowac:-( a to bardzo wazna decyzja wiec trzeba to przemyslec dobrzemusze spr. twoj wybor bo nie kojarze takiego wozka

wydaje mi się ze pompowane kola są wieksze i sprawdza się lepiej od mniejszych piankowych.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Co za bzdura mam dwoje dzieci. Pierwsza miała wozek na pompowanych kolach, koszmar w prowadzeniu jesli chociaz odrobine powietrza zeszlo. Musiały byc napompowane na maxa zeby wozek jezdzil lekko. Przy drugiej obecnie jezdzimy na piankowych kolach i w zyciu nie zamienilabym na pompowane. Nieprawda ze czuc kazda dziure czy wertep a skrzypienie to od jakosci wozka i kol zalezy. Moje sa cichutenkie, amortyzacja bardzo dobra i zero obaw ze opona sie przebije. Zima jezdzil bez zadnego problemu. Coreczka nie wnosi sprzeciwu pidczas jazdy

Dla mnie wiec bzdurne sa komentarze ktore wypisuje osoba jedynie gdybajaca a nie majaca totalnie porownania w uzytkowaniu.

To prawda że od jakości kół piankowych zależy czy będą skrzypiec, ale wydaje mi się że łatwiej jeździ się na pompowanych kołach.
Opinie mam ktorych do okola mnie jest dużo tylko utwierdzily mnie w tym przekonaniu. I oczywiście z mojej str to gdybanie ale rady uzyskane są od doswiadczonych mam które miały styczność z różnymi rodzajami wózków.

I to jest moja opinia ;-)

Ale każdemu pasuje co innego i co innego wybierze ;-).

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 22:52   #4158
kate_jk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia* Pokaż wiadomość
Kate_jk jesli chodzi i jane muum super wozek leciutki zwrotny ekstra naprawde sama sie nad nim zastanawiam.. ma jeden minus wg. mnie mala gondola.. co do graco evo dla mnie wozek sprawia wrazenie jak z plastiku malo funkcjonalny jak dla mnie.. nie podobal mi sie.. fajny jest jeszcze wozek x-lander x-city zwrotny lekki spory moj wybor padnie pewnie na foppapedretti model tres jak dla mnie nie ma zadnych minusow a co do jane muum to musisz miec swiadomosc ze jest wykonany z zewnatrz z takiej jakby pianki .. no nie wiem jak to wytlumaczyc.. ja sie przerazilam ze moze przemakac:-D

Widzę, że jesteś dobrze rozeznana. pytalam przed chwila w podobnym wątku, zapytam wiec i tu - orientujesz sie moze cy znajdę gdzies w Polsce model graco evo XT? widzialam te wozki podczas pobytu w londynie miesiac temu i juz sie zastanawialam nad kupnem, ale stwierdzilam ze pewnie w Polsce beda tansze,a niestety nie moge nigdzie znaleźc i chyba juz nie znajde :/
Stary 2014-06-25, 23:49   #4159
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez kate_jk Pokaż wiadomość
Widzę, że jesteś dobrze rozeznana. pytalam przed chwila w podobnym wątku, zapytam wiec i tu - orientujesz sie moze cy znajdę gdzies w Polsce model graco evo XT? widzialam te wozki podczas pobytu w londynie miesiac temu i juz sie zastanawialam nad kupnem, ale stwierdzilam ze pewnie w Polsce beda tansze,a niestety nie moge nigdzie znaleźc i chyba juz nie znajde :/
http://www.mulan.pl/graco-evo-xt-3w1...za-isofix.html
http://www.mulan.pl/graco-evo-xt-wer...-terenowe.html
Trochę się cenią...

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 05:26   #4160
madzia*
Raczkowanie

Kate_Jk widziałam ten wózek w świecie dziecka z warszawie na al.krakowskiej 61 albo bardzo podobny.. nie pamietam ceny niestety..:-( proponowałabym zadzwonić tam i dopytać

23.07.2011r<3
Stary 2014-06-26, 19:30   #4161
KingaM91
Przyczajenie

madzia* wydaje mi się, że mogłaś widizeć graco evo, one są podobne do siebie ale ja chyba wolę jednak bardziej klasyczne wózki i wybrałabym właśnie graco evo
KingaM91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 09:53   #4162
Oldzinka
Raczkowanie

GG do Oldzinka

Ja zastanawiam się nad Mura 4 Albo Quinny X-Buzz 4 + gondola, mamy fotelik Maxi-Cosi Pebble i tez pod tym kątem rozglądamy się za wózkiem. Ma któraś z Was jakieś doświadczenia z tymi wózkami? na co warto zwrócić uwagę? Chce wersję 4 kołową bo uważam że są bardziej stabilne, jak oceniacie przydatność różnych dodatków, czy warto dokupywać?
Oldzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 22:56   #4163
kate_jk
Raczkowanie

o! wielkie dzieki dziewczyny! czytalam jeszcze sporo o jane muum. slyszalyscie moze cos na temat tych wozkow?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-29, 23:07   #4164
bajka1807
Zakorzenienie

Ja mam jane rider i firme moge polecić jestem meeeega zadowolona i moja córcia tez. Jeździmy juz 10 miesiecy.

Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-06-29, 23:13   #4165
kate_jk
Raczkowanie

no wlasnie o jane duzo slyszalam. a powiesz mi prosze jak z amortyzacja i skretnoscia kol?
Stary 2014-06-30, 05:36   #4166
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate_jk Pokaż wiadomość
no wlasnie o jane duzo slyszalam. a powiesz mi prosze jak z amortyzacja i skretnoscia kol?
W riderze amortyzacja jest regulowana na miekko lub twardo i to sie super sprawdza mloda nie telepie. Skretnosc kol jest bardzo dobra, bardzo latwo manewruje sie wozkiem a koła sie nie blokuja pidczas jazdy. No i oczywiscie blokada kol do jazdy na wprost tez jest ale ani razu nie uzywalam. Zima dal rade bez problemu no ale ja pisze o jane rider z 2013 r z gondola micro.
No i wozek zwraca uwagę na ulicy

Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-06-30, 08:26   #4167
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
W riderze amortyzacja jest regulowana na miekko lub twardo i to sie super sprawdza mloda nie telepie. Skretnosc kol jest bardzo dobra, bardzo latwo manewruje sie wozkiem a koła sie nie blokuja pidczas jazdy. No i oczywiscie blokada kol do jazdy na wprost tez jest ale ani razu nie uzywalam. Zima dal rade bez problemu no ale ja pisze o jane rider z 2013 r z gondola micro.
No i wozek zwraca uwagę na ulicy

Te dwa rodzaje amortyzacji to sposób mocowania gondoli?

Stary 2014-06-30, 13:20   #4168
gosha748
Przyczajenie

Opinie o wózku Epic od JANE

strasznie mi się ten wózek spodobał, opinie w internecie są pobieżne, bo to nowość, ale może któraś widziała go na żywo, a może już zamówiła?
gosha748 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 16:22   #4169
blue_iris
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elvine Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Nasz Maluszek ma urodzić się w lipcu więc powoli zastanawiamy się nad wyborem wózka. Nasi faworyci to Hartan Topline S i emmaljunga egde duo kombi. Czy ktoś z Was miał już taki wózek i mógłby napisać o nim chociaż kilka słów? Bardzo proszę.
Pozdrawiam wszystkich cieplutko.
Hartan Topline S. Rewelacja, wózek sprawdza się w każdych warunkach. Proste składanie, rozkładanie, mam wersję z miękką gondolą i zdecydowanie polecam taką opcję na pierwsze 6 miesięcy. Wózek jest bardzo zwrotny, ma aluminiową konstrukcję stelaża, lekkie łożyskowane koła pneumatyczne, przekładaną rączkę. Design jest kwestią indywidualną, ale w moim odczuciu to jeden z ładniejszych wózków na rynku. Jestem na etapie wyboru dodatkowego wózka parasolki-i raczej też będę optować za Hartan buggy Ix1

Edytowane przez blue_iris
Czas edycji: 2014-06-30 o 16:23
blue_iris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:59   #4170
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Te dwa rodzaje amortyzacji to sposób mocowania gondoli?

nie, to regulacja amortyzacji na stelazu gondole normalnie sie wpina, moze sie bujac albo paskami mozna ja przypiac i jest na sztywno.
Mel B 14/14 ✓
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości