Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 19:26   #4171
dora0202
Przyczajenie

Dot.: Opinie o wózku Epic od JANE

Cytat:
Napisane przez gosha748 Pokaż wiadomość
strasznie mi się ten wózek spodobał, opinie w internecie są pobieżne, bo to nowość, ale może któraś widziała go na żywo, a może już zamówiła?
niedawno przyszedł, bo zamówiliśmy. jak to Jane, zaskoczenia nie ma, bo mają porządne produkty - dobre jakościowo materiały, mocne opony, zawieszenie też wygląda na dobre, siedzisko dwukierunkowe, system PRO FIX, kompaktowe składanie - to mogę powiedzieć na dziś, bo jeszcze w praktyce i terenie nie testowaliśmy, ale naprawdę porządnie wygląda.
dora0202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 22:53   #4172
adri_
BAN stały

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez madzia* Pokaż wiadomość
Adri_ masz racje mura 4 tez super solidny ale dla mnie osobiscie za szeroki ... ale tez zwraca na siebie uwage z tych co wymienilam wszystkie maja piankowe kola i przez to fajnie sie je prowadzi i fajnie zgrabnie wygladaja ale wybor wozka to indywidualna sprawa i trzeba poporstu jak ja to mowie " pomacac " i znalesc swoje typy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dokladnie moja siostra jest akurat bardzo zadowolona z mury 4, zreszta czesto slysze dobre opinie na temat tego wozka i przyznam szczerze, ze gdybym szukala wozka dla swojego dziecka to chyba rowniez zdecydowalabym sie na niego lub prawdopodobnie otrzymala go w spadku po siostrze :P
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 13:49   #4173
Neeva
Raczkowanie

Właśnie jestem na etapie oglądania wózków...
Mnie się strasznie spodobal wózek Riko Nano Alu-Tech. Muszę tylko znaleźć sklep w Warszawie gdzie będę mogła go obejrzeć i się w miarę przekonać jaki jest (jakby któraś miała namiary to priv )
Czy któraś z wizażanek z niego korzysta? Chętnie poczytam opinie na jego temat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nano-funkcje.jpg (32,1 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez Neeva
Czas edycji: 2014-07-06 o 13:50
Neeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:04   #4174
dede23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Mnie zależy na tym, żeby wózek był wygodny dla mnie, ma się dobrze prowadzić po każdym terenie, ma być w miarę zwrotny. Poza tym musowo:
+ skrętne koła przednie
+ możliwość montowania przodem lub tyłem do kierunku jazdy
+ możliwość zamontowania fotelika
+ regulacja wysokości rączki
+ regulacja oparcia spacerówki
+ możliwość rozłożenia spacerówki na płasko

Ja póki co wytypowałam 2 modele, ale oba mają jakieś minusy i gdybym miała dziś podejmować decyzję na sucho, bez macania, to wzięłabym:

X-lander X-Move
- mała gondola

lub

Maxi Cosi Mura 4 Plus
- piankowe koła

Możecie się wypowiedzieć?
Chciałabym znać przede wszystkim opinie użytkowniczek nowej Mury w wersji Plus z piankowymi kołami - czy to rzeczywiście jest minus? Jak takie koła sprawdzają się zimą?
Mieścicie się tymi wózkami przy kasach w supermarkecie?

Czytałam sporo opinii, że skrzypią i trzeszczą (oba modele, choć więcej takich komentarzy jest przy X-landerze), pytam więc czy to jest aż tak uciążliwe? A może to jest całkiem normalna rzecz przy każdym wózku?

Widziałam X-landera na żywo (w wersji XA ze srebrnym stelażem) i podobał mi się wizualnie, wyglądał na naprawdę porządny wózek, aczkolwiek gondola wydawała się malutka, a ja będę rodzić zimą i obawiam się jak długo poużywam tej gondolki.

Dodam, że nie zależy mi na wadze wózka (oczywiście bez skrajności typu 18kg).
Chcę kupić wózek w granicach 2000zł (gondola + spacerówka).
jesli chodzi o mure to nie masz co sie obawiac kolek, mimo ze sa piankowe maja pecherzyki powietrza dziki ktorym sa nie awaryjne, i zachowuja sie jak kolka pompowane
dede23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 04:05   #4175
funpic
Raczkowanie

Cool Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Im dłużej jestem mamą tym bardziej wątpie w zalety wozkow 3 funkcyjnych. Jedno jest pewne ze do nastepnego dziecka dokupię tylko jakis najzwyklejszy głeboki wozek bo uzytkujemy obecnie Babyzena i Maclarena i nie sprzdaję ich bo są dośc dobrymi spacerówkami a przy letnim dziecku moze nawet sama gondole do Maclarenaxlr. Mura jest chyba ok ale spacerówka jest słaba- krótka nie ma przedłużenia na nogi tylkobgdzieś nisko miejsce na nóżki...boki otwarte i słabiutka buda. Typowy trzyfunkcyjny do ok 1,5 rż. Podejrzewam, że potem dziecko może się już tam nie zmieścic zwłaszcza w śpiworze czy kombinezon- nie jest to fizycznie mozliwe. Gondila na pewno jest ok ale potem trzeba zmienić na wygodniejsza większą spacerówkę. Kola piankowe też są ok. W Muumie się świetnie jezdzilo zimą tylko ulegaja zuzyciu w przeciwienstwie do pompowanych. Xlanderów w ogole nie znam z uzytkowania tylko z wygladu ale dużo mam je ma więc moze są ok. Ostatnio widzialam dziewczynkebw tym x- mowie czy jakos tak to na ok 20 msc to już dziecko miało ciasno.
Skrzypienie to czasami wada konstrukcji lub krak odpowiedniej konserwacji jesli chodzi o koła.... Tak kochane kola trzeba konserwować. W Maclarenie za grubo ponad tysiac sama spacerowka skrzypią przy braku konserwacji . W Babyzenie tez trzeba konserwować. Co do skrzypiących wózków tu króluje Graco. Model Evo skrzypi w stelazu i jest dośc głośny. Sużo na ten temat czytałam( i słyszałam na spacerach ) bo wózek ładny i cena ok

Edytowane przez funpic
Czas edycji: 2014-07-10 o 04:21
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 12:03   #4176
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dede23 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o mure to nie masz co sie obawiac kolek, mimo ze sa piankowe maja pecherzyki powietrza dziki ktorym sa nie awaryjne, i zachowuja sie jak kolka pompowane
Widziałam Murę na żywo i obecnie to jest mój nr 1. Obawiam się tylko wagi Bo to mega ciężki wózek... W sumie nie będę go wnosić, mieszkam w domu, wózek będzie sobie cały czas stał w suterenie skąd mogę wyjechać od razu na zewnątrz. Jak będę jechać na większe zakupy to pewnie nie będę zabierać małego ze sobą, a jeśli już to raczej będę z mężem, więc najwyżej on będzie targał W zasadzie jak teraz na to patrzę to to ma być wózek głównie na spacery, ale wiadomo, że w praniu może wyjść inaczej. Pan w sklepie powiedział nam, że to jest wózek nie do zdarcia, ale bardzo ciężki. I faktycznie - widać było gołym okiem, że Mura zdecydowanie się wyróżnia na tle tańszych odpowiedników typu Lupo czy Bebetoo, jakościowo nie ma porównania.
Stary 2014-07-12, 15:37   #4177
magsik
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Mam do was trochę inne pytanie, a mianowicie: Moje dziecko ma się urodzić na początku października i zastanawiam się czy jak kupie wózek nowy to będzie on wykorzystany ze względu na porę roku? A może lepiej właśnie kupić używany, bo przecież jak przyjdzie wiosna to będziemy przechodzić na spacerówkę. Już sama nie wiem.... Napiszcie jak to było u was.

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 16:30   #4178
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mam do was trochę inne pytanie, a mianowicie: Moje dziecko ma się urodzić na początku października i zastanawiam się czy jak kupie wózek nowy to będzie on wykorzystany ze względu na porę roku? A może lepiej właśnie kupić używany, bo przecież jak przyjdzie wiosna to będziemy przechodzić na spacerówkę. Już sama nie wiem.... Napiszcie jak to było u was.

Nie zamierzasz wychodzić z dzieckiem?

Stary 2014-07-12, 18:08   #4179
magsik
Zadomowienie

zamierzam, tylko spotkałam się z opiniami, że w zimę to wózek mało się przydaje. Dlatego zastanawiam się czy w takiej sytuacji nie kupić wózka używanego. Przyznaję, że jak chodzę po sklepach i widzę te śliczne wózeczki to chciałoby mi się nowego.

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-12, 18:45   #4180
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
zamierzam, tylko spotkałam się z opiniami, że w zimę to wózek mało się przydaje. Dlatego zastanawiam się czy w takiej sytuacji nie kupić wózka używanego. Przyznaję, że jak chodzę po sklepach i widzę te śliczne wózeczki to chciałoby mi się nowego.
Dziwne opinie, chyba że zamierzasz nosić dziecko w chuście. W foteliku noworodki i niemowlęta nie powinny spędzać więcej niż 2 godziny dziennie. Jeśli nie ma dużych mrozów trzeba wychodzić z dzieckiem normalnie..
Nie wiem czym miało by się różnić używanie głębokiego wózka zimą od pory letniej.

Stary 2014-07-12, 20:14   #4181
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Dziwne opinie, chyba że zamierzasz nosić dziecko w chuście. W foteliku noworodki i niemowlęta nie powinny spędzać więcej niż 2 godziny dziennie. Jeśli nie ma dużych mrozów trzeba wychodzić z dzieckiem normalnie..
Nie wiem czym miało by się różnić używanie głębokiego wózka zimą od pory letniej.

przecież można kupić 3w1 tylko nie brać gondoli, zawsze taniej wyjdzie, a zimą raczej na dłużej niż 2 godziny nikt z dzieckiem nie wychodzi

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 21:19   #4182
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
przecież można kupić 3w1 tylko nie brać gondoli, zawsze taniej wyjdzie, a zimą raczej na dłużej niż 2 godziny nikt z dzieckiem nie wychodzi
Niby tak, ale czytałam, że fotelik powinien być stosowany tylko kiedy absolutnie trzeba, bo dziecko jest nienaturalnie wygięte. Na codzienne spacery najlepsza jest gondola, jeśli mowa o wózkach.
Fotelik nie jest substytutem gondoli
Ale każdy robi jak uważa.

Stary 2014-07-12, 22:39   #4183
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Niby tak, ale czytałam, że fotelik powinien być stosowany tylko kiedy absolutnie trzeba, bo dziecko jest nienaturalnie wygięte. Na codzienne spacery najlepsza jest gondola, jeśli mowa o wózkach.
Fotelik nie jest substytutem gondoli
Ale każdy robi jak uważa.

mi też mówiono, że w nosidełku dziecko nie powinno przebywać dłużej niż dwie godziny. Ja chcę wychodzić z dzieckiem na spacery ale wiadomo, że jak będzie duży mróz to pewnie nie wyjdę albo tylko max na pół godziny. Dlatego tak się dopytuję jak to wygląda w praktyce. A czy znacie może taki wózek TUTEK GRANDE, strasznie mi się podoba tylko nie wiem czy jest dobry, cena nie jest jakaś wysoka.

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-13, 06:44   #4184
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Na zimę to raczej wózek z dużą gondolką nie koniecznie skrętnymi kołami,bo jeśli będzie śnieg to ciężko się skrętnymi manewruje.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 07:44   #4185
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Na zimę to raczej wózek z dużą gondolką nie koniecznie skrętnymi kołami,bo jeśli będzie śnieg to ciężko się skrętnymi manewruje.

I pamiętaj, że zimą musisz wrzucić dziecko w kombinezon, w foteliku w kombinezonie na 100% będzie mu niewygodnie, za ciasno.
Kupuj wózek!

Stary 2014-07-13, 09:49   #4186
bajka1807
Zakorzenienie

no ale masz termin na pazdZiernik tak? wtedy z tego co sie orientuje to nie ma siarczystych mrozow. dziecka nie opatulisz w foteliku wiec gondola to podstawa, nie rozumiem po co meczyc dziecko w foteliku skoro nie jest to konieczne, nawet jesli to na pol godziny.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 10:56   #4187
wika82
Zakorzenienie

Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no ale masz termin na pazdZiernik tak? wtedy z tego co sie orientuje to nie ma siarczystych mrozow. dziecka nie opatulisz w foteliku wiec gondola to podstawa, nie rozumiem po co meczyc dziecko w foteliku skoro nie jest to konieczne, nawet jesli to na pol godziny.

Wlasnie to miałam na myśli pisząc o męczeniu dziecka w foteliku.

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2014-07-13 o 10:57
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 11:23   #4188
magsik
Zadomowienie

Ok, to juz wiem ze kupuję. Teraz muszę się tylko zdecydować czy chcę nowy czy używany

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-13, 11:51   #4189
funpic
Raczkowanie

Dziewczyny to nie tak ze wozek w zimie niepotrzebny. Zima moze byc lagodna i co wtedy ???? Nie bedziecie chodzic na spacery i nie bedziecie hartwac dzieck??? Do temp -5 normalnie chodzimy na spacery. Nie mozna pomijac absolutnie gongolu. Niektorzy na poczatku w ogole uzywaja gondoli jako lozeczka ale nosidlo jakoo gondola to fatalny pomysl. Sa co prawda gondole z funkcja nosidelka do samochodu np jane ma takie gondole wtedy mozna pominac nosidelko ale nie wiem czy zaoszczedzimy bo to nie sa raczej tanie wozki ale zawsze to jedna czesc mnij i wiecej miejsca
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 14:05   #4190
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funpic Pokaż wiadomość
Dziewczyny to nie tak ze wozek w zimie niepotrzebny. Zima moze byc lagodna i co wtedy ???? Nie bedziecie chodzic na spacery i nie bedziecie hartwac dzieck??? Do temp -5 normalnie chodzimy na spacery. Nie mozna pomijac absolutnie gongolu. Niektorzy na poczatku w ogole uzywaja gondoli jako lozeczka ale nosidlo jakoo gondola to fatalny pomysl. Sa co prawda gondole z funkcja nosidelka do samochodu np jane ma takie gondole wtedy mozna pominac nosidelko ale nie wiem czy zaoszczedzimy bo to nie sa raczej tanie wozki ale zawsze to jedna czesc mnij i wiecej miejsca
akurat jane matrix srednio sie sprawdza bo jest mala i na krotko wystarcza, a w formie fotelika to tez nie wiem jak u niej z bezpieczenstwem
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 10:18   #4191
magsik
Zadomowienie

dziewczyny, a które wózki mają dosyć dużą gondolę i w miarę dobrą spacerówkę?

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-14, 14:22   #4192
kratka95
BAN stały

my kupiliśmy chicco trio enjoy, bo jako jedyny miesci się nam do naszego mikro bagażnika :/
kratka95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:13   #4193
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
I pamiętaj, że zimą musisz wrzucić dziecko w kombinezon, w foteliku w kombinezonie na 100% będzie mu niewygodnie, za ciasno.
Kupuj wózek!

Miałam i gondole i fotelik, na krótkie spacery wolalam fotelik zdecydowanie. Choćby wygodniej drzwi otworzyć. Moje dziecię na 50 centylu bez problemu mieściło się w foteliku w kombinezonie - pewnie kwestia fotelika, kombinezonu i wymiarów pasażera.

Cytat:
Napisane przez kratka95 Pokaż wiadomość
my kupiliśmy chicco trio enjoy, bo jako jedyny miesci się nam do naszego mikro bagażnika :/
Ja mam chyba najmikrzejszy bagażnik, Twojego wózka nie znam, ale w mój mieścił się mutsy Evo.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:48   #4194
adri_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dorot_k_a Pokaż wiadomość
mnie się moodd podoba, jest bardzo nowoczesny wręcz jak celebrytów

sprawdzilam- fajny, taki nowoczesny design ta budka fajnie sie prezentuje
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 02:21   #4195
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Miałam i gondole i fotelik, na krótkie spacery wolalam fotelik zdecydowanie. Choćby wygodniej drzwi otworzyć. Moje dziecię na 50 centylu bez problemu mieściło się w foteliku w kombinezonie - pewnie kwestia fotelika, kombinezonu i wymiarów.
Krótkie spacery.
Autorka w okresie od października do marca/kwietnia na pewno wybierze się na niejeden dłuższy spacer.

Stary 2014-07-15, 07:05   #4196
domini12
Przyczajenie

Cytat:
dziewczyny, a które wózki mają dosyć dużą gondolę i w miarę dobrą spacerówkę?
emmaljunga i roan marita
domini12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 09:49   #4197
wika82
Zakorzenienie

Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez domini12 Pokaż wiadomość
emmaljunga i roan marita

Emmajlunga droga, a szkoda, czaiłam się na te wózki.
Magsik napisz jeszcze na czym Ci zależy oprócz szerokiego siedziska w spacerówce: waga, cena, koła..?

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2014-07-15 o 09:50
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 11:01   #4198
mamaya
Zakorzenienie

Jako, że to temat o wózkach a my nasz użytkujemy już od miesiąca, postanowiłam napisać na jego temat opinię.
Jaki to wózek? Joolz Day.
Mnie zależało przede wszystkim na dużej gondoli, a taka jest gondola w Joolzie. Wewnątrz ma 80 cm.
Jeśli wydaje Wam się, że Joolz jest "sztywny" to obalam ten mit. Po dwóch czy trzech spacerach amortyzatory wyrobiły się delikatnie, dzięki czemu obecnie prowadzi się go fantastycznie.
Duże, pompowane tylne koła sprawdzają się świetnie podczas zjeżdżania wózkiem po schodach na przykład.
Przednie, piankowe koła również są świetne. Mimo, że są małe (choć sporo większe od kółek w Bugaboo), żadna przeszkoda nie stanowi dla nich problemu.
Joolz jest bardzo lekki, zwrotny. No i ma świetny design

Ja z Joolza jestem zadowolona bardzo, moje Dziecko, jak mi się wydaje, również.
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 17:35   #4199
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Emmajlunga droga, a szkoda, czaiłam się na te wózki.
Magsik napisz jeszcze na czym Ci zależy oprócz szerokiego siedziska w spacerówce: waga, cena, koła..?

Waga dla mnie nie ma większego znaczenia (mieszkam w domu jednorodzinnym), cena wydaje mi się, że za wózek mogę dać do 1500zł, koła z tego co mi mówiono to pompowane i przednie skrętne . Samochód mam spory więc wymiary wózka nie mają znaczenia. Wczoraj byłam w hurtowni i się naoglądałam, mam nawet jeden na oku Riko nano.

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-16, 19:16   #4200
dede23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Widziałam Murę na żywo i obecnie to jest mój nr 1. Obawiam się tylko wagi Bo to mega ciężki wózek... W sumie nie będę go wnosić, mieszkam w domu, wózek będzie sobie cały czas stał w suterenie skąd mogę wyjechać od razu na zewnątrz. Jak będę jechać na większe zakupy to pewnie nie będę zabierać małego ze sobą, a jeśli już to raczej będę z mężem, więc najwyżej on będzie targał W zasadzie jak teraz na to patrzę to to ma być wózek głównie na spacery, ale wiadomo, że w praniu może wyjść inaczej. Pan w sklepie powiedział nam, że to jest wózek nie do zdarcia, ale bardzo ciężki. I faktycznie - widać było gołym okiem, że Mura zdecydowanie się wyróżnia na tle tańszych odpowiedników typu Lupo czy Bebetoo, jakościowo nie ma porównania.
wiesz jakos ja tam nie odczowam jej ciezkosci przy codziennym uzytku, dla mnie ta waga to w sumie dodatkowy pluz bo mam starszego synka i z ciekawosci zaglada staje na kolka wozi, i nie ma mowy by sie przewrocil
dede23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości