![]() |
#4351 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Dzieki za odp
![]() a macie w takim razie jakis inny pomysl na LEKKĄ terenówkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekkie są EasyWalkery. Moja znajoma ma bliźniaczki i EasyWalkera własnie i jest bardzo, bardzo zadowolona. Maja duze koła, prowadzą sie super lekko ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Konto usunięte
|
o! podoba mi się Armadillo, muszę go poszukać gdzieś stacjonarnie żeby obejrzeć, ale obawiam się, że znowu po złożeniu nie będzie to to czego szukam. Składa się w podobny sposób jak nasz obecny wózek (mutsy igo) a ja potrzebuje czegoś naprawdę malutkiego ;/.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zadomowienie
|
dzieki, nie znalam tej marki, obejrzalam te wozki na zagranicznych stronach i faktycznie ciekawe rozwiazanie, szkoda tylko ze w PL go raczej nigdzie nie obejrze;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
EasyWalker jest dostępny np. w Bobowozki
![]() Wiem, bo sama z ciekawości teraz spojrzałam - rozwiązanie ciekawe, tylko czemu taka marna kolorystyka ![]() Jeden model który mi przypasował to wszystko czarne, nosz kurcze...
#4356 |
Zadomowienie
|
wlasnie ten model ktory mi przypasowal wstepnie na stronie producenta jest w PL chyba niedostepny bo w sklepach internetowych go nie ma.
A bobowozkow nie mam u siebie w miescie ![]() Ma ktos opinie na temat Hartanów?/Teutonii? |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Przyczajenie
|
Odnośnie Hartanów zgłębiam ich temat od kilku dni na forach i nie znalazłam żadnej negatywnej opinii. Ludzie bardzo chwalą sobie ich użytkowanie. Dodatkowo jako jedne z nielicznych są wykonane z bezpiecznych materiałów. Tutaj wyniki badań opublikowane w internecie:
Oto lista wózków, które były badane (wraz z oceną, którą uzyskały teście pod kątem obecności szkodliwych substancji): * Bugaboo Cameleon - ocena dostateczna * Teutonia Mistral S - niedostateczna * Zekiwa AluCross - dostateczna * Hartan Topline S - dostateczna * ABC Design Turbo 6 S - niedostateczna * Brio Go - niedostateczna * Herlag Sportwagen Rimini - niedostateczna * Babywelt Pro 4 S - niedostateczna * Emmaljunga Nitro City - niedostateczna * Hauck Cicagho air - niedostateczna * I'coo Plasma Coco - niedostateczna * Maxi- Cosi Mura 4 - niedostateczna * Gesslein Future I loop5 - niedostateczna * Quinny Speddi SX - niedostateczna Cena co prawda trochę odstrasza, ale z drugiej strony to wózek, który na pewno będzie można wykorzystać przy kolejnym dziecku, więc koszt się rozłoży... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co, jeśli ktoś kategorycznie nie chce mieć więcej Dzieci? ![]() Ja zastanawiałam sie nad Hartanem, ale nie przemawia do mnie jego design. iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Przyczajenie
|
Jeśli nie chcesz o zawsze możesz spróbować sprzedać, podobno tracą mało na wartości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zadomowienie
|
myslalam o tym najlzejszym modelu Hartana ale wlasnie ten wyglad… troche dramat:P
i nie wiem juz na co sie zdecyduje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Przyczajenie
|
A widziałaś je może na żywo? Bo niestety ja się podpieram tylko opiniami w internecie, bo nigdzie w kujawsko-pomorskim nie udało mi się namierzyć sklepu, w którym stoi jakiś hartan...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja juz mam wozek dla swojego Dziecka ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Przyczajenie
|
Mamaya odpowiadałam Charliss
![]() ![]() Charliss: Mnie kusi Hartan swoimi pozycjami w rankingach, funkcjonalnością, ale mógłby być subtelniejszy z wyglądu i chciałabym go zobaczyć na żywo, bo zdjęcia nigdy nie oddadzą w 100%. Miałaś okazję może go "pomacać"? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja wiem komu odpowiadałas ![]() ![]() Ja mam Joolz Day i posiadam do niego tez koła terenowe. Moj Synek skończył dzis 18 tygodni. Jestem z Warszawy, ale mieszkam niedaleko parku i mam kilka przystanków do lasu, wiec czasem wybieramy sie w warunki ekstremalne i Joolz sprawdza sie idealnie. Ma jedna z najdłuższych gondol na rynku (80 cm wewnątrz), jest funkcjonalny, wykonany z super materiałów. iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Przyczajenie
|
Mamaya: A jak wysoki jest ten wózek, bo oboje z mężem jesteśmy wysocy(180 i 193cm) i nie chcielibyśmy mieć gondoli na wysokości kolan?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joolz jest dość niski. Ale dla mnie i TŻ (170 cm i około 190 cm) jest w porzadku. Daszek - owszem - to jedyny minus tego wozka, ale ja mam daszek UV, ktory jest przedłużeniem budy. Nie ma wozka idealnego niestety i własnie te przykrótką budę bym w Joolzie zmieniła. Ale to jedyny jego minus. iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama zdecydowałam się na Jane rider a wybierałam między nim a joolzem ale on wydał mi się za surowy ze tak powiem i spacerówka za w płytka wg mnie. Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-10-18 o 07:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Mamaya, napisałam Ci PW w wolnej chwili proszę o odpowiedź ;-)
#4369 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- a jak dla mnie hartan gorzej wyglada w wersji z gondola niz spacerowka.. ale coz, widze ze wszystkie sie zgadzamy ze nie jest to jakis szczyt marzen jesli chodzi o wyglad:P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
Joolz ma gondolę 80 cm wewnątrz i to jest standard. Nie ma większych czy mniejszych ![]() Nie wiem ile dokładnie wazy (mozesz sprawdzić na którejś ze stron wozkowych), ale jest lekki. Ja jestem po cc i bez problemu go podnosze. iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Przyczajenie
|
Hartan ma wymiar wewnętrzny gondoli: 77 cm x 35 cm. Ja widziałam również Hartana na mieście, ale samą spacerówkę, granatową z limitowanej kolekcji s.oliver i też przypadła mi do gustu, dlatego zaczęłam go poszukiwać w internecie. Szkoda, że nie porozmawiałam z właścicielami wózka jakie mają zdanie o nim
![]() ![]() http://www.sklep.urwis.com.pl/wozek-...w-p-11478.html Znalazłam jeszcze taki model w internecie wózka i zaczęłam go rozważać, design podobny troszkę do Joolz, ale dostosowany chyba bardziej do polskich warunków klimatycznych ![]() Co myślicie o tym modelu i firmie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Raczkowanie
|
Moja rada dla przyszłych mam: Kupujcie taki wózek, aby był wygodny przede wszystkim dla Was, bo to wy będziecie się z nim trudziły przez ponad rok. Jeśli ktoś mieszka na wsi, bądź w miejscu gdzie nie ma chodników polecam wózek z dużymi ( NIE z pompowanymi ) kołami, solidny i dość mocny. Jeżeli jesteście mieszkankami bardziej zurbanizowanych miejscowości wózek powinien być lekki, zgrabny, z mniejszymi kołami, taki który będzie można łatwo podnieść i przenieść. Życzę miłego wybierania i udanych zakupów!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja na wozki z tej polki niestety w ogole nie patrze, potrzebuje czegos absolutnie dobrej jakosci i czegos co trzyma wartosc w razie sprzedazy po kilku latach ![]() ale dzieki ![]() teraz zastanawiam sie bugaboo buffalo albo emmaljunga. Easywalker Mosey tez fajny ale nie da sie go obejrzec w PL. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Raczkowanie
|
Wózki firmy chicco są całkiem fajne, dość mocne i bardzo popularne, więc po kilku latach myślę, że warto będzie je sprzedać. Teraz mamy zwracają uwagę na atest, a firma chicco ma produkty z atestem i są polecane!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Chicco to jedne z tańszych wózków w Italii (robota chińska) i może nadają się na tamtejszego równe chodniki. Kolory ładne i tyle. Popularność może wynikać z ceny (jedne z tańszych parasolek) i niewiedzy rodziców. Do odsprzedaży często się one nie nadają,bo po jednym dziecku już nie nadają się do dalszego użytkowania (wystarczy popatrzeć na allegro i rozejrzeć się na ulicy). Podobną popularność w ten sam sposób zdobyły wózki Graco, tanie marketowe cudo w Hameryki ![]() Każde wózki i produkty dla dzieci sprzedawane w Polsce muszą mieć atest ,więc argument śmieszny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny jestem na etapie ostattecznego podejmowania decyzji. Wiec mam pytanie jesli ktos wie - jak jakosciowo sprawuja sie wozki Emmaljunga? Mam wrazenie ze to nie jest plastik fantastik i tandeta, ale w sklepie wszystko dobrze wyglada z drugiej strony. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie znoszę Emmaljungi. Moze i dobra jakościowo (bo tak jest na pewno), ale jest tragicznie miękka. A tego nie znoszę w wózkach. Preferuję raczej średnia amortyzację, nie za mocną i nie za sztywną (lub jej brak), ale Emmaljunga to własnie taki statek na wzburzonym morzu. iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie znam sie tak bardzo, jak ogladalam wozek to moja uwage zwrocila wlasnie ta amortyzacja ze jest.. dziwna tzn inna niz winnych wozkach. Ale zapewniono mnie ze jest dobra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie wytrzęsło, tylko wykołysało. Ja bym brała emmaljungę, sama chciałam, ale trochę za droga dla mnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.