Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 08:31   #4351
charliss
Zadomowienie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Dzieki za odp
a macie w takim razie jakis inny pomysl na LEKKĄ terenówkę?
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 09:07   #4352
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Dzieki za odp

Lekkie są EasyWalkery. Moja znajoma ma bliźniaczki i EasyWalkera własnie i jest bardzo, bardzo zadowolona. Maja duze koła, prowadzą sie super lekko

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 11:57   #4353
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Mniejszy jest chyba Mamas&Papas Armadillo i Babyhome Emotion. Brałabym Armadillo ale potrzebuję bardzo małej po złożeniu i lekkiej spacerówki. Rozważam zakup Babyzen yoyo ale on po śniegu na pewno nie pojedzie.
o! podoba mi się Armadillo, muszę go poszukać gdzieś stacjonarnie żeby obejrzeć, ale obawiam się, że znowu po złożeniu nie będzie to to czego szukam. Składa się w podobny sposób jak nasz obecny wózek (mutsy igo) a ja potrzebuje czegoś naprawdę malutkiego ;/.
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 16:18   #4354
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Lekkie są EasyWalkery. Moja znajoma ma bliźniaczki i EasyWalkera własnie i jest bardzo, bardzo zadowolona. Maja duze koła, prowadzą sie super lekko

iPhone
dzieki, nie znalam tej marki, obejrzalam te wozki na zagranicznych stronach i faktycznie ciekawe rozwiazanie, szkoda tylko ze w PL go raczej nigdzie nie obejrze;/
Stary 2014-10-17, 17:34   #4355
Nati_kk
Zakorzenienie

EasyWalker jest dostępny np. w Bobowozki
Wiem, bo sama z ciekawości teraz spojrzałam - rozwiązanie ciekawe, tylko czemu taka marna kolorystyka
Jeden model który mi przypasował to wszystko czarne, nosz kurcze...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 18:07   #4356
charliss
Zadomowienie

wlasnie ten model ktory mi przypasowal wstepnie na stronie producenta jest w PL chyba niedostepny bo w sklepach internetowych go nie ma.
A bobowozkow nie mam u siebie w miescie

Ma ktos opinie na temat Hartanów?/Teutonii?
Stary 2014-10-17, 20:53   #4357
eslawenda
Przyczajenie

Odnośnie Hartanów zgłębiam ich temat od kilku dni na forach i nie znalazłam żadnej negatywnej opinii. Ludzie bardzo chwalą sobie ich użytkowanie. Dodatkowo jako jedne z nielicznych są wykonane z bezpiecznych materiałów. Tutaj wyniki badań opublikowane w internecie:
Oto lista wózków, które były badane (wraz z oceną, którą uzyskały teście pod kątem obecności szkodliwych substancji):
* Bugaboo Cameleon - ocena dostateczna
* Teutonia Mistral S - niedostateczna
* Zekiwa AluCross - dostateczna
* Hartan Topline S - dostateczna
* ABC Design Turbo 6 S - niedostateczna
* Brio Go - niedostateczna
* Herlag Sportwagen Rimini - niedostateczna
* Babywelt Pro 4 S - niedostateczna
* Emmaljunga Nitro City - niedostateczna
* Hauck Cicagho air - niedostateczna
* I'coo Plasma Coco - niedostateczna
* Maxi- Cosi Mura 4 - niedostateczna
* Gesslein Future I loop5 - niedostateczna
* Quinny Speddi SX - niedostateczna

Cena co prawda trochę odstrasza, ale z drugiej strony to wózek, który na pewno będzie można wykorzystać przy kolejnym dziecku, więc koszt się rozłoży...
eslawenda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 21:06   #4358
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eslawenda Pokaż wiadomość
Odnośnie Hartanów zgłębiam ich temat od kilku dni na forach i nie znalazłam żadnej negatywnej opinii. Ludzie bardzo chwalą sobie ich użytkowanie. Dodatkowo jako jedne z nielicznych są wykonane z bezpiecznych materiałów. Tutaj wyniki badań opublikowane w internecie:
Oto lista wózków, które były badane (wraz z oceną, którą uzyskały teście pod kątem obecności szkodliwych substancji):
* Bugaboo Cameleon - ocena dostateczna
* Teutonia Mistral S - niedostateczna
* Zekiwa AluCross - dostateczna
* Hartan Topline S - dostateczna
* ABC Design Turbo 6 S - niedostateczna
* Brio Go - niedostateczna
* Herlag Sportwagen Rimini - niedostateczna
* Babywelt Pro 4 S - niedostateczna
* Emmaljunga Nitro City - niedostateczna
* Hauck Cicagho air - niedostateczna
* I'coo Plasma Coco - niedostateczna
* Maxi- Cosi Mura 4 - niedostateczna
* Gesslein Future I loop5 - niedostateczna
* Quinny Speddi SX - niedostateczna

Cena co prawda trochę odstrasza, ale z drugiej strony to wózek, który na pewno będzie można wykorzystać przy kolejnym dziecku, więc koszt się rozłoży...

A co, jeśli ktoś kategorycznie nie chce mieć więcej Dzieci?
Ja zastanawiałam sie nad Hartanem, ale nie przemawia do mnie jego design.

iPhone
Stary 2014-10-17, 21:10   #4359
eslawenda
Przyczajenie

Jeśli nie chcesz o zawsze możesz spróbować sprzedać, podobno tracą mało na wartości Wygląd faktycznie jest mało subtelny i tylko to powoduje, że nadal nie podjęłam decyzji czy go kupić... Niemiecki wózek i niemiecki wygląd - surowy, nastawiony na funkcjonalność bez fajerwerków jeśli chodzi o modny design...)) Pytanie tylko czy zależy nam na wyglądzie wózka czy komforcie i bezpieczeństwie dziecka...
Stary 2014-10-17, 21:17   #4360
charliss
Zadomowienie

myslalam o tym najlzejszym modelu Hartana ale wlasnie ten wyglad… troche dramat:P
i nie wiem juz na co sie zdecyduje.
Stary 2014-10-17, 21:22   #4361
eslawenda
Przyczajenie

A widziałaś je może na żywo? Bo niestety ja się podpieram tylko opiniami w internecie, bo nigdzie w kujawsko-pomorskim nie udało mi się namierzyć sklepu, w którym stoi jakiś hartan...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 21:26   #4362
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
A widziałaś je może na żywo? Bo niestety ja się podpieram tylko opiniami w internecie, bo nigdzie w kujawsko-pomorskim nie udało mi się namierzyć sklepu, w którym stoi jakiś hartan...

Ale ja juz mam wozek dla swojego Dziecka I jest on połączeniem świetnej jakości i fajnego desingu.

iPhone
Stary 2014-10-17, 21:33   #4363
eslawenda
Przyczajenie

Mamaya odpowiadałam Charliss A jeśli już posiadasz wózek to jaki masz model?

Charliss: Mnie kusi Hartan swoimi pozycjami w rankingach, funkcjonalnością, ale mógłby być subtelniejszy z wyglądu i chciałabym go zobaczyć na żywo, bo zdjęcia nigdy nie oddadzą w 100%. Miałaś okazję może go "pomacać"?
Stary 2014-10-17, 21:58   #4364
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:

Charliss: Mnie kusi Hartan swoimi pozycjami w rankingach, funkcjonalnością, ale mógłby być subtelniejszy z wyglądu i chciałabym go zobaczyć na żywo, bo zdjęcia nigdy nie oddadzą w 100%. Miałaś okazję może go "pomacać"?

Ale ja wiem komu odpowiadałas Odniosłam sie do Twojej odpowiedzi skierowanej do mnie z poprzedniej strony

Ja mam Joolz Day i posiadam do niego tez koła terenowe.
Moj Synek skończył dzis 18 tygodni.
Jestem z Warszawy, ale mieszkam niedaleko parku i mam kilka przystanków do lasu, wiec czasem wybieramy sie w warunki ekstremalne i Joolz sprawdza sie idealnie.
Ma jedna z najdłuższych gondol na rynku (80 cm wewnątrz), jest funkcjonalny, wykonany z super materiałów.

iPhone
Stary 2014-10-17, 22:13   #4365
eslawenda
Przyczajenie

Mamaya: A jak wysoki jest ten wózek, bo oboje z mężem jesteśmy wysocy(180 i 193cm) i nie chcielibyśmy mieć gondoli na wysokości kolan? I drugie pytanie czy daszek w gondoli nie jest zbyt krótki na niepogodę?
Stary 2014-10-18, 00:33   #4366
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Mamaya: A jak wysoki jest ten wózek, bo oboje z mężem jesteśmy wysocy(180 i 193cm) i nie chcielibyśmy mieć gondoli na wysokości kolan? I drugie pytanie czy daszek w gondoli nie jest zbyt krótki na niepogodę?

Joolz jest dość niski. Ale dla mnie i TŻ (170 cm i około 190 cm) jest w porzadku.
Daszek - owszem - to jedyny minus tego wozka, ale ja mam daszek UV, ktory jest przedłużeniem budy.
Nie ma wozka idealnego niestety i własnie te przykrótką budę bym w Joolzie zmieniła. Ale to jedyny jego minus.

iPhone
Stary 2014-10-18, 07:04   #4367
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Mój kuzyn ma hartana i jest bardzo zadowolony. Ale dla mnie ma małą gondole aczkolwiek nie mierzylam jej a mogło to być wrażenie bo dziecko było duże teraz młody ma lekko ponad dwa lata i spacerówki nadal używają. W wersji z gondola jeśli chodzi o wygląd jest do przełkniecia, ale wersja spacerowa totalnie mi się nie podoba ale to dlatego że nie przepadam za klasyka.
Sama zdecydowałam się na Jane rider a wybierałam między nim a joolzem ale on wydał mi się za surowy ze tak powiem i spacerówka za w płytka wg mnie.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-10-18 o 07:11
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 07:34   #4368
Nati_kk
Zakorzenienie

Mamaya, napisałam Ci PW w wolnej chwili proszę o odpowiedź ;-)

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 10:56   #4369
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:

dla mnei jesli hartan to tylko ten najlzejszy, chyba model VIP. Widzialam na zywo, na ulicy, w wersji spacerowej tylko ze z jakiejs limitowanej edycji - zapamietalam szybko nazwe ze stelaza i zgooglowalam - moja uwage zwrocila bardzo szeroka spacerowka ktora wygladala na wygodna - ale tak poza tym design tego wozka mnie nie powala. Jestem z warszawy i mam tu sklep w ktorym stoi ten hartan, bylam w sklepie ale sie hartanem wtedy nie interesowalam. Wiem ze maja w sieci Swiat Dziecka, moze jest taka siec u Ciebie? albo Bobo Wozki (tego akurat w Warszawie nie ma).

Cytat:
Ale ja wiem komu odpowiadałas Odniosłam sie do Twojej odpowiedzi skierowanej do mnie z poprzedniej strony

Ja mam Joolz Day i posiadam do niego tez koła terenowe.
Moj Synek skończył dzis 18 tygodni.
Jestem z Warszawy, ale mieszkam niedaleko parku i mam kilka przystanków do lasu, wiec czasem wybieramy sie w warunki ekstremalne i Joolz sprawdza sie idealnie.
Ma jedna z najdłuższych gondol na rynku (80 cm wewnątrz), jest funkcjonalny, wykonany z super materiałów.

iPhone
hmm a ja jak widzialam joolzy na miescie (w zadnym sklepie konkretnych modeli nie ogladalam) to moja uwage przykuwala wlasnie malutka gondola (moze w Twoim modelu jest jakas wieksza, konkretnie sie nie rozeznawalam w tej marce). A jak z waga joolza?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

a jak dla mnie hartan gorzej wyglada w wersji z gondola niz spacerowka.. ale coz, widze ze wszystkie sie zgadzamy ze nie jest to jakis szczyt marzen jesli chodzi o wyglad:P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 12:02   #4370
mamaya
Zakorzenienie

Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
dla mnei jesli hartan to tylko ten najlzejszy, chyba model VIP. Widzialam na zywo, na ulicy, w wersji spacerowej tylko ze z jakiejs limitowanej edycji - zapamietalam szybko nazwe ze stelaza i zgooglowalam - moja uwage zwrocila bardzo szeroka spacerowka ktora wygladala na wygodna - ale tak poza tym design tego wozka mnie nie powala. Jestem z warszawy i mam tu sklep w ktorym stoi ten hartan, bylam w sklepie ale sie hartanem wtedy nie interesowalam. Wiem ze maja w sieci Swiat Dziecka, moze jest taka siec u Ciebie? albo Bobo Wozki (tego akurat w Warszawie nie ma).

hmm a ja jak widzialam joolzy na miescie (w zadnym sklepie konkretnych modeli nie ogladalam) to moja uwage przykuwala wlasnie malutka gondola (moze w Twoim modelu jest jakas wieksza, konkretnie sie nie rozeznawalam w tej marce). A jak z waga joolza?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

a jak dla mnie hartan gorzej wyglada w wersji z gondola niz spacerowka.. ale coz, widze ze wszystkie sie zgadzamy ze nie jest to jakis szczyt marzen jesli chodzi o wyglad:P

Joolz ma gondolę 80 cm wewnątrz i to jest standard. Nie ma większych czy mniejszych
Nie wiem ile dokładnie wazy (mozesz sprawdzić na którejś ze stron wozkowych), ale jest lekki. Ja jestem po cc i bez problemu go podnosze.

iPhone
Stary 2014-10-18, 14:28   #4371
eslawenda
Przyczajenie

Hartan ma wymiar wewnętrzny gondoli: 77 cm x 35 cm. Ja widziałam również Hartana na mieście, ale samą spacerówkę, granatową z limitowanej kolekcji s.oliver i też przypadła mi do gustu, dlatego zaczęłam go poszukiwać w internecie. Szkoda, że nie porozmawiałam z właścicielami wózka jakie mają zdanie o nim Ale naprawdę nie wiem, kto im projektuje te kraciaste materiały...

http://www.sklep.urwis.com.pl/wozek-...w-p-11478.html

Znalazłam jeszcze taki model w internecie wózka i zaczęłam go rozważać, design podobny troszkę do Joolz, ale dostosowany chyba bardziej do polskich warunków klimatycznych

Co myślicie o tym modelu i firmie?
Stary 2014-10-23, 20:17   #4372
Darkana
Raczkowanie

Moja rada dla przyszłych mam: Kupujcie taki wózek, aby był wygodny przede wszystkim dla Was, bo to wy będziecie się z nim trudziły przez ponad rok. Jeśli ktoś mieszka na wsi, bądź w miejscu gdzie nie ma chodników polecam wózek z dużymi ( NIE z pompowanymi ) kołami, solidny i dość mocny. Jeżeli jesteście mieszkankami bardziej zurbanizowanych miejscowości wózek powinien być lekki, zgrabny, z mniejszymi kołami, taki który będzie można łatwo podnieść i przenieść. Życzę miłego wybierania i udanych zakupów!
Darkana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 15:38   #4373
ladywhite
Przyczajenie

Cytat:
Dzieki za odp
ostatnio taką lekką terenówkę właśnie widziałam w smyku- Graco EVo XT się zowie, no robi wrażenie
ladywhite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 15:45   #4374
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladywhite Pokaż wiadomość
ostatnio taką lekką terenówkę właśnie widziałam w smyku- Graco EVo XT się zowie, no robi wrażenie
hmm
ja na wozki z tej polki niestety w ogole nie patrze, potrzebuje czegos absolutnie dobrej jakosci i czegos co trzyma wartosc w razie sprzedazy po kilku latach
ale dzieki

teraz zastanawiam sie bugaboo buffalo albo emmaljunga. Easywalker Mosey tez fajny ale nie da sie go obejrzec w PL.
Stary 2014-10-27, 18:38   #4375
Darkana
Raczkowanie

Wózki firmy chicco są całkiem fajne, dość mocne i bardzo popularne, więc po kilku latach myślę, że warto będzie je sprzedać. Teraz mamy zwracają uwagę na atest, a firma chicco ma produkty z atestem i są polecane!
Darkana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 11:19   #4376
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Darkana Pokaż wiadomość
Wózki firmy chicco są całkiem fajne, dość mocne i bardzo popularne, więc po kilku latach myślę, że warto będzie je sprzedać. Teraz mamy zwracają uwagę na atest, a firma chicco ma produkty z atestem i są polecane!
Ani one mocne ani polecane (przez kogo, sprzedawców ). Spróbuj przewieźć 3latka w chicco,a potem wsadź np. w Easywalkera, Quinny, Baby Jogger itp czy innego porządnego wózka zobaczysz różnicę.
Chicco to jedne z tańszych wózków w Italii (robota chińska) i może nadają się na tamtejszego równe chodniki. Kolory ładne i tyle.
Popularność może wynikać z ceny (jedne z tańszych parasolek) i niewiedzy rodziców. Do odsprzedaży często się one nie nadają,bo po jednym dziecku już nie nadają się do dalszego użytkowania (wystarczy popatrzeć na allegro i rozejrzeć się na ulicy).
Podobną popularność w ten sam sposób zdobyły wózki Graco, tanie marketowe cudo w Hameryki
Każde wózki i produkty dla dzieci sprzedawane w Polsce muszą mieć atest ,więc argument śmieszny.
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 11:43   #4377
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Ani one mocne ani polecane (przez kogo, sprzedawców ). Spróbuj przewieźć 3latka w chicco,a potem wsadź np. w Easywalkera, Quinny, Baby Jogger itp czy innego porządnego wózka zobaczysz różnicę.
Chicco to jedne z tańszych wózków w Italii (robota chińska) i może nadają się na tamtejszego równe chodniki. Kolory ładne i tyle.
Popularność może wynikać z ceny (jedne z tańszych parasolek) i niewiedzy rodziców. Do odsprzedaży często się one nie nadają,bo po jednym dziecku już nie nadają się do dalszego użytkowania (wystarczy popatrzeć na allegro i rozejrzeć się na ulicy).
Podobną popularność w ten sam sposób zdobyły wózki Graco, tanie marketowe cudo w Hameryki
Każde wózki i produkty dla dzieci sprzedawane w Polsce muszą mieć atest ,więc argument śmieszny.
Równiez to samo slyszalam o wozkach graco i chicco.

Dziewczyny jestem na etapie ostattecznego podejmowania decyzji.
Wiec mam pytanie jesli ktos wie - jak jakosciowo sprawuja sie wozki Emmaljunga? Mam wrazenie ze to nie jest plastik fantastik i tandeta, ale w sklepie wszystko dobrze wyglada z drugiej strony.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 11:44   #4378
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Równiez to samo slyszalam o wozkach graco i chicco.

Dziewczyny jestem na etapie ostattecznego podejmowania decyzji.

Wiec mam pytanie jesli ktos wie - jak jakosciowo sprawuja sie wozki Emmaljunga? Mam wrazenie ze to nie jest plastik fantastik i tandeta, ale w sklepie wszystko dobrze wyglada z drugiej strony.

Ja nie znoszę Emmaljungi. Moze i dobra jakościowo (bo tak jest na pewno), ale jest tragicznie miękka. A tego nie znoszę w wózkach. Preferuję raczej średnia amortyzację, nie za mocną i nie za sztywną (lub jej brak), ale Emmaljunga to własnie taki statek na wzburzonym morzu.

iPhone
Stary 2014-10-28, 15:28   #4379
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie znoszę Emmaljungi. Moze i dobra jakościowo (bo tak jest na pewno), ale jest tragicznie miękka. A tego nie znoszę w wózkach. Preferuję raczej średnia amortyzację, nie za mocną i nie za sztywną (lub jej brak), ale Emmaljunga to własnie taki statek na wzburzonym morzu.

iPhone
czyli by mi dziecko wytrzeslo na wybojach?
nie znam sie tak bardzo, jak ogladalam wozek to moja uwage zwrocila wlasnie ta amortyzacja ze jest.. dziwna tzn inna niz winnych wozkach. Ale zapewniono mnie ze jest dobra.
Stary 2014-10-28, 16:22   #4380
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
czyli by mi dziecko wytrzeslo na wybojach?

nie znam sie tak bardzo, jak ogladalam wozek to moja uwage zwrocila wlasnie ta amortyzacja ze jest.. dziwna tzn inna niz winnych wozkach. Ale zapewniono mnie ze jest dobra.

Właśnie nie wytrzęsło, tylko wykołysało.
Ja bym brała emmaljungę, sama chciałam, ale trochę za droga dla mnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości