![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
Z jednej strony się zgodzę, bo dzieci sa różne i niektore nie znoszą jeździć w gondoli, bo nic nie widac. Z drugiej - wiele zależy od tego kiedy dziecko sie urodzi. Moj Jeremi jest czerwcowy, więc do spacerowki przesiedlismy sie pod koniec listopada/na poczatku grudnia i całe szczescie, ze zima jest jaka jest, bo w innym przypadku wolałabym, zeby jeszcze chwile w gondoli pojeździł. Teraz mam spacerowki Emmaljunga Super Nitro i BabyJogger Fit i ten drugi to zdecydowanie wiosenno - letnio - jesienny wozek, nie nadaje się na spacery w śpiworze. Z kolei Super Nitro to wozek idealny zarówno do sklepu, jak i na spacer po mieście, parku czy lesie. Rozkładający sie na płasko, ma bardzo duze, wygodne siedzisko, budę, ktora mozna naciągnąć bardzo mocno. W mojej wersji jest jeszcze moskitiera i osłona przeciwsłoneczna wbudowane w budę, ktore mozna wyciągnąć w razie potrzeby. Fit to z kolei wozek marzenie na nierówne tereny, ale do sklepu takze. Super lekki, składa sie naprawde jedna ręka, zajmuje malutko miejsca. Ma wieeelkie siedzisko i ogromna budę. iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Wtajemniczenie
|
Mamaya to zależy. Chodzi mi o Twoją opinię odnośnie FiT'a. Dokupiłam solidny śpiwór i po obraniu młodej w kombinezon było ok. Po wyjęciu młoda była cieplutka (poza twarzą of course). Przy tych kilku minusowych dniach też. A my raczej po wygwizdowych terenach chodzimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, Jimmy był cieplutki po spacerze w śpiworze, więc problemem nie jest chłód (mamy spiwor Womar), ale po prostu widziałam, że Jeremiemu było niewygodnie w śpiworze w BJ ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
BAN stały
|
każdy wózek trzeba podpasować do siebie, do swojego stylu zycia. my mamy parasolkę firmy quinny, model zapp xtra i jestem bardzo zadowolona, prowadzą aktywny tryb życia i wszędzie ciągam z sobą dziecko, wózek musiał być lekki, zwinny i zajmować mało miejsca po złożeniu i taki właśnie jest nasz zapp xtra.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Raczkowanie
|
wampi a masz tego zapp'a najnowszego xtra 2? tak? chodzi mi o ten z rozkladanym siedziskim, bo poluję na niego wlasnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
BAN stały
|
Ja mam zapp xtra od niecałego roku, nadal go sobie chwalę!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joolz ma bardzo dużą gondolę dziwne że na tak krótko starczyła. Miałam Joolza wózek jest w pierwszej piątce moich ulubionych wózków. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
moje chłopaki raczej z tych dłuższych ale szczuplasy.Mój 3,5 latek waży ok 15/16kg a 6 latek 22kg.
bardzo polecam Joolza sprawdza sie w kazdych warunkach. Miałam czarny stelaż a materiał biały cuuudo.. ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2015-03-10 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj wczesniak kończy 13.03 9 miesiecy i ma 80 cm i 12,5 kg. Bardzo lubiłam Joolza, ale jak Jimmy miał 5,5 miesiaca to zrobiła sie juz niewygodna, tym bardziej, ze przyszły dni, kiedy pojawił sie i spiwor juz i zimowe ubranie. iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest ciężki, jest „ubity”. Zupełnie nie wyglada tez na swoją wagę. Jest od urodzenia karmiony mm, a to sprzyja wyższym wagom ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Znam trochę szczuplaczków karmionych mm. My przeszliśmy na mm po 3 miesiącach, a mój synek waży ok. 8 kg w wieku 7 miesięcy.
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wcale nie tak mało. ![]()
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Młody jest na ok. 25. centylu. Czyli ani mało, ani dużo, ale poniżej "środka"
![]() ![]() A, jeszcze dodam, że synek najwięcej przybierał na moim mleku, aż byłam w szoku, jego rekord to chyba 400 g w 10 dni ![]() Ale OT się zrobiło ![]() W wózkowym temacie - lada moment przesiadamy się do spacerówki ![]() Wika, widziałam ostatnio na osiedlu mamę z wózkiem Jane Muum, chyba nawet w identycznej wersji kolorystycznej, jak Wy macie - brąz z beżem ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2015-03-11 o 20:02 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kończąc off, my dopiero dobiliśmy do 3 centylu, więc sobie wyobraź jakie mam wrażenie patrząc na dzieci powyżej 3. ![]() A najlepsze jest to, że mój syn jest żarłokiem.
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EOT ![]()
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie mit ![]() Poza tym wczesniaki maja takze inne siatki centylowe nawet ![]() Jest długi po mnie i swoim ojcu (170 cm i 195 cm). Wagowo jest do nas zupełnie niepodobny. iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
WItajcie dziewczyny, widze że sporo was się tu udziela i na pewno macie zdecydowanie większe doświadczenie niż ja w kwestii wózków.
Chiciałam was się spytać o radę mianowicie mam wózek mutsy 4 rider ( TRAGEDIA) gondolę i mimo że jest to wózek 3 w 1 nie zamierzam kupowac do niego budy spacerowej Moja córka kończy 7 miesięcy i ładnie siedzi więc czas na spacerówkę i spacerówkę chciałabym taką " zabudowaną" czy głęoką bardziej nie parasolkę. i tu jest problem bo: większość wózków jest sprzedawana 3 w 1 te co mi się podobają a nie chcę kupować wózka z gondolą i spacerówką. wolę kupić 1 porządną spacerówkę bo gondoli już używać przy niej nie będę.. rozumiecie o co mi chodzi? w oko wpadł mi wózek BRitax AFFINITY i chciałam zapytać czy ktoś coś o tym wózku wie? widział? korzystał? itd? Ewentualnie jakie spacerówki nie 3 w 1 możecie polecić? Mam co do wózka konkretne wymagania ale wicie jak to w sklepie... nie przetestujesz na 100% wszystkiego... moje wymagania: -długie oparcie i siedzisko zeb y wózek na długo starczył -regulowany podnóżek -głęboka budka- żeby chronić przed słońcem itd - żeby miał pozycję całkowicie leżącą i całkowicie siedzącą do golądania świata - przekładane siedzisko lub rączka w miarę znośna amortyzacja - pałąk odpinany - przyzwoity design w miare nowoczesny Żeby się łatwo skąłdał najlepiej 1 ręką ( ale wiem że to rzadkość) żeby zajmował mało miejsca w bagażniku po złożeniu - waga... wiadomo jak najbardziej lekki ale z tym bywa różnie. Pomożecie? Chodzi mi o podpowiedzi na jakie marki w ogóle patrzeć... P.s co myslicie o pompowanych kołach? moja znjoma twierdzi że " słyszała same złe opinie o pompowanych kołach.." a mi się wierzyć nie chce... P.s 2 zapomniałam wspomnienic o cenie... do 2,5 tys złotych ma to być porządny wózek z którego chciałabym być zadowolona ( mutsy to największa porażka moim zdaniem dobrze że nie zapłaciłam za niego takiej ceny jaką ma w sklepie) pozdrawiam
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja polecam Emmaljungę Super Nitro. Moj wczesniak jest naprawde duży, jak wspominałam powyżej 13.03 kończy 9 miesiecy i wazy 12,5 kg + ma 80 cm dlugosci i Super Nitro jest idealnym wózkiem. Duze siedzisko, bardzo masywny wozek. Baaardzo duza buda, w naszej wersji jest wysuwana z budy moskitiera i osłona przeciwsłoneczna. Mamy tez BabyJogger Fit, ale nie spełnia Twojego wymagania o przekładanym siedzisku/rączce. iPhone ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Rozeznanie
|
Mamamya a jak go się kupuje można kupić samą spacerowje czy z gondola + spacerowka? I jak z rozmiarem po złożeniu?
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
To moja ma 1,5 roku i waży 8,7 kg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emmaljungę? Ja kupowałam samą spacerówkę i z tego co wiem w kazdym sklepie jest taka możliwość. Co do rozmiarów po złożeniu to nie jest to wozek kompaktowy. Mozesz złożyć go z siedziskiem spacerowym lub rozmontować i mieć je oddzielnie. Stelaż składa się po prostu na płasko. Powiem tak - ja mam Kię Cee'd kombi i zajmuje na płasko cały bagażnik. Ale to jest koszt tego, ze wozek ma ogromne siedzisko, niesamowicie komfortowe dla dziecka + jest po prostu super masywny. iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4557 |
Rozeznanie
|
Navington cadet śliczny
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jesli chodzi o design wolałam mojego Joolza, oj zdecydowanie wolałam ![]() ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Navington lekko się prowadzi i ma 'dostęp do fejsa' (można prowadzic 1 ręką) :-D
#4560 |
BAN stały
|
zależy kto gdzie mieszka
![]() ja mieszkam w bloku na 3 piętrze, więc dla mnie ważne było, zeby był lekki (mamy quinny ) i aktualnie wnoszę wózek razem z dzieckiem. dobrze się prowadzi, jest stabilny i to było dla mnie ważne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.